Hemåt och viss framgång

Efter halvsemester nu på väg hem till Stockholm igen – passerar den föga obekanta flygplatsen i Bryssel.

Talade just med Frankrikes utrikesminister Bernard Kouchner om framgången för europeisk solidaritet när det gäller Clotilde Reiss som nu kommit till den franska ambassaden i Teheran.

Men frågan är inte fullständigt utagerad.

Vi har lärt oss att nya överraskningar kan dyka upp – men för ögonblicket kan vi dock notera detta positiva steg i just denna fråga.

4 Responses to Hemåt och viss framgång

 1. tg46 skriver:

  Det är bra att protestera, men jag börjar bli trött på dessa människor som inte kan samtidigt överväga de riskerna som de tar. Under de senaste veckorna har vi sett två kvinnliga amerikanska ”journalister” videofilmar vid en flod vid gränsen mellan Nordkorea och Kina och dömas till många års hårda straffarbete. Det behövdes inte mindre än Bill Clinton för att få hem dem. Och även då, kan man undra vad Nordkorea fick i gengäld.

  Och sedan har vi Aung San Suu Kyi i Burma som har varit under husarrest i många är, men som ändå tog emot en galen kille som simmade över till hennes hus – och som hon tog hand om under ett eller två dygn (det är oklart hur länge han stannade) utan att larma myndigheterna. Han fick återvända till USA för ett par dagar sedan efter högnivå diplomatiska ansträngningar, men hon sitter kvar under husarrest.

  Och till sist har vi denna franska dam som är ”akademiker” och lärare som, enligt tidningarna, protesterade i Iran och t.o.m. berättade om sina åsikter på sin blogg. Sedan blir man förvånad att hon blir häktad. Jeezes, vad är det med dessa människor?

  Som sagt, det är bra att protestera, men man borde välja hur och var man gör det. Synd kanske, men så är det…

 2. Kachina skriver:

  ”Som sagt, det är bra att protestera, men man borde välja hur och var man gör det.”

  I Sverige är det ännu ganska riskfritt att protestera mot allt och alla, även burmeser och mullor.

 3. mrmhalland01 skriver:

  Ja, Tack och lov är det så i Sverige.
  Jag kan inte låta bli att hålla med tg46.
  Varför valde inte Dawit att publicera sina alster i eller i alla fall från Sverige?

  Det är inte fel att vara försiktig !
  Man behöver inte utmana ödet för att få fram det man vill (inte alltid, ibland måste man).

 4. kakelochklinker skriver:

  Halloj Carl. Du råkar inte ha en uppstoppad fiskmås som ligger och skräpar, som du vill bli av med? Vi skulle behöva en. / Allt gott & stå på dig !

%d bloggare gillar detta: