Hemma några dagar

Tisdag morgon efter en mycket sen hemkomst till Arlanda efter gårdagen i Grekland, Tyskland och Tjeckiska Republiken.

Nu stundar dock ett antal dagar i Stockholm – dominerade av starten av det svenska ordförandeskapet i Europeiska Unionen i morgon.

Men redan denna dag kommer för min del att domineras av en del kniviga frågor som nu måste hanteras i skarven mellan de bägge ordförandeskapen. Och dessutom handlar det om att ge en inriktning för viktigt arbete för de kommande veckorna.

4 Responses to Hemma några dagar

 1. perfro skriver:

  Almedadsveckan med politiska anföranden av partiledarna och även utmärkande av tiotals seminarier kännetecknas av utspel och som i det röd-gröna fallet av försök att visa upp en enad front.

  Integritetfrågorna har ju fått ökad uppmärksamhet. Det är menar jag nödvändigt göra de markeringar mot piratpartiet i alla de fall de kränker rättssamhället. Åtsklligt finns att hämta här.

  Det påstås också att alliansen är overksam när det gäller integiteten. Det må vara sant när det gäller marknadsföringen, men den så kallade integritetskommittén har lagt betydande förslag om att täppa till alla de luckor som finns i den tidigare grundlagen.
  Gå på offensiven här.

  När et gäller FRA har vi tidigare saknat skydd mot personlig integitet, vilket den nya lagen ska förhindra.
  Även här en viktig markering.

  I övrigt måste vikten av det nya ordförandeskapet tas inom inte minst när det gäller fortsatt utvidning, den finanspolitiska krisen och klimatfrågorna.

  Du Carl kan bidra med synpunkter.

 2. kris08 skriver:

  ”skydd mot personlig integitet”?
  Tja, det är ju ärligt i alla fall, men lär nog kosta en del röster…

 3. perfro skriver:

  kris08
  Det går att ta del av regeringens förslag till proposition, remissyttranden, lagrådeta tillstyrkan, riksdagsbehandlingen, skilda debattinlägg m m.

  Få gör det ilket kan vara en dilenna för demokratin i viktiga frågor som den om FRA.

  Man tänker käslomässigt. Ska nu FRA börja spionera mt vad jag hålle på med?
  Vad tror du kris08?

 4. iwantosay skriver:

  Slut på den blåa himlen?

  Ja du Bildt! Nu när Sverige ska ta över ordförandeklubban för USE (som fortfarande kallas EU) skulle ju bl.a klimatfrågorna pushas på lite mer. Hur blir det med det? Blir det EU-centrala skatter ‘i miljöns namn’? Eller ska pöbeln förbjudas att flyga? Seriöst, varför inte tillsätta en utredning som en gång för alla klargör sanningen kring den allt ökade nedskräpningen som sker av vår blåa himmel? Alla dessa mystiska flygplan som lämnar allt längre, större och fler spår över himlen. Alla som inte är helt försjunkna i TV:ns dokusåpor måste ju inse att det är ett ökande problem! Vem står bakom detta? Vad är det i ”röken” som inte försvinner så lätt nu som för 10-15 år sedan? Varför sprids denna ”rök”? Finns det ett samband med den allt sjukare befolkningen?
  Nej, tror inte att Bilderberggruppen vill att man ska rota för mycket i det. Man kör väl en ‘kejsarens nya kläder’ istället…

%d bloggare gillar detta: