Bra slut

Efter det att toppmötet här i Bryssel nu avslutats måste man säga att det blev ett bra slut på det tjeckiska ordförandeskapet och därmed hyggliga förutsättningar för inledningen på det svenska.

Nu förestår konsultationer med Europaparlamentets olika partigrupper när dessa konstituerats om nomineringen av Barroso som ordförande i kommissionen för ytterligare en period.

Och de kommer att leda fram till den formella omröstningen i parlamentet i Strasbourg den 15 juli – samma dag som Fredrik Reinfeldt och vi andra är där för att presentera och diskutera det svenska ordförandeskapet.

Överenskommelsen om de s k irländska garantierna – i praktiken en formaliserad förklaring av vad Lissabon-avtalet innebär och inte innebär på en del punkter av betydelse i den irländska debatten – leder nu fram till en folkomröstning någon gång under hösten på det sätt vi hade hoppats.

På det utrikespolitiska området tog vi ett starkare uttalande om situationen i Iran. Det var viktigt mot bakgrund av de senaste dagarnas händelseutveckling.

Nu styr alla stegen mot det lilla som kan vara kvar av midsommarfirande – själv kommer jag att vara tillbaka här i Bryssel redan på måndag.

4 Responses to Bra slut

 1. vicmor skriver:

  Glad Midsommar!

  Jag undrar över hur det gick med frågan om att avskaffa nationellfinansiering för esf projekt?
  Hittar ingen artikel om detta.

  Lycka till med EU- ordförandeskap!

 2. […] som sårt trenger batteri, og blir sittende og skrive. Det er godt mulig han skrev denne bloggposten. Selvsagt får han ikke jobbe i fred, vi er mange som benytter sjansen til å stille han noen […]

 3. peter7878 skriver:

  Jag såg att alla försök från Serbiens sida att detta få upp det fina avtalet som du med pompa och ståt ordnade fram (lagom innan valet för att sedan frysas efter valet) på dagordningen misslyckats.
  Men, lagom till nästa val kommer det komma fram nya fina avtal som bara gäller om ”rätt” sida vinner valet, bara för att sedan inte gälla vem som än vinner. Självklart kommer det dyka en ny film med Ratko Mladic. Självklart ska ALLA krigsförbrytare ställas inför rätta.
  Om inte alla Serber som är misstänkta ställs inför domstol så blir det problem för Serbien. Trots att inte alla är Serber, Ratko Mladic är INTE Serbisk medborgare som du vet, men man håller hela Serbien som gisslan för hans räkning. Glöm inte ”innocent until proven Serb”
  Om man råkar vara Alban så får man politiska positioner och får gulla med Biden , Clinton och Bildt, för att man har någon som ”bend over backwards” för att man ska bli frikänd (hur nu det kan gå när domstolen är opolitisk och opartisk)
  Detta ”fria” och mångkulturella Kosovo som du har hjälpt till att skapa har tagit tillbaka 53 serbiska flyktingar föra året som flydde undan Albanska ” mångkulturella aktiviteter” .
  Våra kyrkor har sprängts, eldats upp eller förstört. Våra helgon som ligger begravda i Kosovo sedan 7-800 tillbaka har grävts upp dränkts i bensin tänts på för att sedan urineras på. Tänk på att alla dessa saker har överlevt 2 världskrig, 500 år utav turkisk ockupation, men inte klarade de första 6 månaderna utav NATO’s ”humanitära intervention”.
  De Serbiska kyrkorna har ingen el efter som de ”religions fria” Kosovo inte tycker att de Serbiska kyrkorna behöver ström. De vaktas fortfarande utav NATO.
  Jag förstår att du säkert ligger sömnlös varje natt när du är i din villa i Kroatien (som du säkert ”köpte” till marknadspris när du medlade i Serbien Kroatien konflikten, efter som den Kroatiska byråkratin är jätte smidig speciellt för invandrare).
  Men det jag inte förstår är hur du orkar hålla på med denna teater, flera miljoner människor påverkas utav dina beslut som du tar. Du belönar Georgien med 300 miljoner för att de startar krig mot Ryssland, medan Serberna ska belönas med bomber för att de försvarar sitt lands gränser mot muslimska terrorister (jag har inget problem med muslimer). Albanerna belönas med mera miljoner för att de kidnappar folk och stjäl deras organ.
  Som du säkert märkt har din blogg tappat alla sina besökare och kommentarer, tror inte du att det har med denna delade tunga som du alltid talar med. Det var kul i början men jag tror att alla ser igenom det till slut.

  Snälla Carl Bildt, låt Serberna vara. De har lidit tillräckligt. Mina släktingar bryr sig inte om Ledaren för landet heter Milosevic, Tadic eller Kalle Anka. De vill som alla andra ha lugn och ro. Du kan med dina politiska vänner i EU göra detta möjligt, men utav någon anledning så vill ni inte. Det har troligen med den Serbiska envisheten (inat).

  Gör det som du alltid säger att du skall göra. Sverige kommer att vara ordförande land i EU de närmaste 6 månaderna, visa nu att du menar alvar med det du alltid säger.
  Jag hoppas att du förstår att denna kritik är riktad till dig som politiker och inte till dig som person.
  Jag hoppas att du får en lugn och skön midsommar och att du inte har ont i huvudet efter all ramlösa som du drack igår.

 4. chris200 skriver:

  Det är bra att USA/EU kritiserar Iran-regimens dödliga våld mot demonstrationer. Men för att vara konsekvent borde USA/EU även kritisera det dödliga våld som Israel rutinmässigt använder mot palestinier och israeliska/internationella aktivister, varje vecka året om i demonstrationer på Västbanken. Dödsfall och allvarliga skador är många och väldokumenterade.
  http://ism-sweden.org

%d bloggare gillar detta: