Fortsatt i Phnom Penh

Allt medan vädret växlar mellan strålande sol och synnerligen intensivt ösregn – detta är regnperioden i denna del av världen – fortsätter diskussionerna på mötet mellan EU och ASEAN här i Phnom Penh.

Tyvärr måste jag medge att repesentationen från EU lämnar en del övrigt att önska.

Vi är nu sex utrikesministrar – av totalt 27 – närvarande, och det ligger väl i underkant av vad länderna i denna viktiga del av världen – som ställer upp mangrant – har anledning att se som acceptabelt.

Men vi som är här – med fyra av sex från Östersjöstater – har i gengäld mycket större utbyte av mötets diskussioner i olika ämnen.

4 Responses to Fortsatt i Phnom Penh

 1. aingrid skriver:

  När Du iallafall är ute och rör på Dej, kan Du väl ta en sväng till Afghanistan och se hur dom har det där.
  Migrationsverket och -domstolen TROR att dom vet, men dom har inte en AAAAAAAAANING!

 2. aingrid skriver:

  Ni kanske ska göra som Putin en Friggebo ”We shall over come”
  http://www.breitbart.tv/?p=335493

 3. robotnr7312 skriver:

  jag förstår verkligen inte Carl, hur du dag efter dag orkar tar dig tid till att skriva historien om allt och ingenting. Då jag vet vad det innebär att arbeta, så har jag full förståelse för att tiden ibland är knapp och kvällen ter sig mer lockande för lek och vila. Du håller dig med minsta möjliga ansträngning och lyckas på ett enastående sätt PR:a dig synlig …Smart. Hålla en monolog dag efter dag för att andra skall tycka att en själv är duktig. Synas som ett sätt att ha hitta ett alibi för att slippa svara på människors undran. Gömma sig på ett sätt, i syfte att hålla rent, skapa utrymme mot det dåliga samvetet. Behålla sitt eget rätt och fel. Eller helt enkelt köra på så långt det går för att i bästa fall upprätta ”UTOPIA”…jag vet verkligen inte Carl. Men du verkar inte riktigt närvarande.
  Men ack! Tänker du kanske nu. Dessa människor som bråkar och stökar…Som inte vet vad som hjälper mot hostan. Som inte förstår vikten av ordning och reda. Som sännu inte fostrats till att inse sanningen…
  Jag skriver inte för att såra Carl, mitt syfte är av en annan karaktär. Mitt mål är att vinna livet i en mjukare form. En hederligare form. En mer samtalande form.

  Då det inte anländer några som helst brev av förtroende från din sida. Då jag inte anförtros någon som helst inblick i ditt moraliska liv, så sker det oundvikliga att jag känner mig en smula tvivlande till om jag fortsättningsvis skall anförtro dig någon form av förtroendepost. Jag har väntat på rapport men ack! väntat förgäves.
  Vad gör vi nu Carl? Det ser ju inte bra ut för bövelen! Vi kan Carl, för Guds skull inte låta barnen, de sjuka och de gamla fara illa.

 4. aingrid skriver:

  mrmhalland 01.
  Det vet jag väl!
  Det blev ju väldigt uppskattat då och genljuder än genom ”seklerna”.

  robotnr7312
  verkar vara en gnällspik som på ett robotliknande sätt tjatar om Carls moral. Hur är det själv?
  Nej, visstja en robot har väl ingen moral!

%d bloggare gillar detta: