Snart triosamtal

Jag har just varit ute på flygplatsen i Sarajevo och tagit emot den tjeckiske utrikesministern Karel Schwarzenberg, och när jag skriver detta borde det franska planet med Bernard Kouchner vara på inflygning.

Själv har jag haft ännu en intensiv dag med politiska överläggningar med olika bosniska och internationella företrädare.

Men det hanns också med en mer avspänd lunch på bekant ställe med underbar utsikt över staden badande i sol.

Nu börjar strax de överläggningarna mellan vår europeiska trio och olika bosniska trekonstellationer – först det bosniska presidentpresidiet med sina tre medlemmar, och senare i kväll middag med de ledarna för de tre dominerande politiska partierna.

Det är mycket som står på dagordningen. Det är viktigt att Bosnien inte hamnar på efterkälken i förhållande till andra länder i regionen när det gäller det europeiska närmandet. Och vi måste noga förbereda nästa steg i den internationella närvaron här i landet.

Men trots intensivt program är det åtskilligt annat som måste hinnas med.

Kontakter med anledning av framången med överförandet av Annika Östberg. Det dramatiska skeendet i Moldavien och dess konsekvenser. Förberedelser inför demonstrationer i Georgien i morgon. Intryck från samtal i Mellersta Östern.

Världen står mycket sällan still.

Men just nu är det Bosniens europeiska framtid som dominerar mina timmar och minuter.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: