Över Gula Havet

Efter att på förmiddagen först ha träffat företrädare för det 70-tal svenska företag som är verksamma här i Korea är det dags att sätta sig på ett flygplan över Gula Havet bort till Beijing och Kina.

Det är i morgon mina överläggningar med utrikesminister Yang Jiechi står på programmet. Även i Kina finns det någonting som heter söndag.

Men det ger mig möjlighet att i dag mer informellt sitta ner med olika bedömare av det väldiga landets politiska och ekonomiska utveckling just nu.

7 Responses to Över Gula Havet

 1. rymdfisken skriver:

  Hälsa kineserna att rollen som lokomotiv i världsekonomin tycks vara ledig nu. Kanske att vi får se lite efterfrågan på svenska varor därifrån snart.

 2. bulis skriver:

  Hej Carl!
  När du träffar kinas utrikesminister så berätta för honom att Fredriks Reinfelts statssekreterare nästa vecka träffar Kelsang Gyaltsen, Dalai Lamas specielle sändebud, som deltagit i samtalen med Kina.Uppmana kinas regering att snarast återuppta förhandlingarna med Dalai lamas representanter för att nå en lösning på Tibetfrågan.

 3. orust skriver:

  Ser i dagens tidning att ett knivigt ärende väntar dig när du kommer hem. Obamas USA har hoppat av FN-konferensen mot racism efter uppgivna sionistisks påtryckningar. Israel jublar och kräver att EU också hoppar av. Det ska verkligen bli intressant att se hur detta krav mottas och vilka argument som används i EU-kretsen, mycket intressant!

  Lycka till i Kina och smakliga måltider – Kina-mat i Kina är mycket, mycket god!

 4. perfro skriver:

  Det är väl ett understatement att det även i Kina finns en söndag.
  Det är ju förstås bra att du får samtalspartern då, men men har du övertagit Eva Börlings och Anders Borgs roll att med
  kinesierna diskutera ekonomiskt-politiska frågor?

  Ta gärna upp detta med mänskliga rättigheter och inte bara som någon allmän formulerad fras.

  Det finns åtskilliga kinserar, som inte bara förtrycks utan även måste arbeta på söndagarna för att klara sitt levebröd.
  För dem finns ingen Kina-mat!

 5. alnabone skriver:

  Kan det vara svårt att uttrycka sådant här till Kinesiska regeringen? Skräms man av deras politik till någon form av tystnad även fast den inte borde finnas där?

  Jag har många gånger känt att silkesvantarna är på när det gäller fördömanden av Kina och deras behandlig av oliktänkande. Har jag fel?

 6. bulis skriver:

  Hej!
  Jag vill att bloggens administratör kontaktar mig.

 7. kris08 skriver:

  Kinas kolonialistiska politik i Afrika borde kanske diskuteras. Vad har man för roll i Sudan och Kongo?

%d bloggare gillar detta: