Invigning och samtal

Solen går upp över Seoul och Han-floden, och min andra dag här tar sin början.

I dag blir det samtal och överläggningar såväl med premiärminister Han Seung-soo som med utrikesminister Yu Myung-hwan – och med den senare dessutom middag.

Men innan dess skall vi hinna med den officiella öppningen av den svenska ambassadens nya lokaler här i den sydkoreanska huvudstaden.

6 Responses to Invigning och samtal

 1. photoimagine skriver:

  Invigning och samtal.
  Angenäma tillställningar.
  Glöm inte middagen…ris eller nåt?

  Trevlig helg!

 2. agneahle skriver:

  Hej Carl!
  Får du aldrig jet-lag?

 3. perfro skriver:

  Kommer överläggningarna också avse möjligheterna att bilda en gemensam koreansk stat i likhet med vad som skedde i Tyskland efter kommunismens fall?

  Vad kan göras för att mildra hotbilden, eliminera massförstörelsevapnen, även mildra kränkningarna av mänskliga fri-och rättigheter samt via förändringar i ekonomin och via humanitär begränsa hungersnöden i Nordkorea

  Kan Sydkorea medverka till en förbättring om så inte är fallet brödraspapet till trots, vilka kan göra det då?

  FN? Kina och Sovjet måhändra?

 4. archimboldo skriver:

  Kina borde känna ett stort ansvar för att ett förenat Korea äntligen kan bildas.

 5. henrikruithof skriver:

  Hej Carl.

  Läste att du ibland fick jetlag. Oss Skavlan berättade du att du vet var du är när du vaknar men inte alltid varför. Jag reser själv med flygg ibland. Och även om man som minister slipper väntetid på flyggplatsen och jag antar att regerings planet allt som oftast står och väntar på dej, finns det mycket annat som kan ställa till det.

  Ut över det utrikespolitiska uppdraget du har måste man ju planera resorna för sin egen person. Jag undrar, glömmer du inte solglasögonen i Madrid ena dagen. Kommer till Moskva utan mössa den andra. Undrar på vilken kontinent du blev av med den halsduken du fick i julklapp. Är på en 10 dagars resa utan att ha med alla receptbelagde mediciner. Apoteket kanske var stängt. Du måste ju på varje middag ha en ny kostym. Får helst inte lukta svett ens efter 10 timmars förhandling med EU-gubbarna.
  Hur gör man då om man spillt kaffe på byxorna och det skall tas ett grupp foto?
  Och alla dessa middagar. Själv skulle jag säkert föräta mej så jag sprack. Men du verkar hålla formen. Är maten inte god som du bjuds på eller hur lyckas du med att behålla hälsan.

  Jag förstår att du har frågor av större dignitet att skriva om på din blogg. Men det skulle vara rasande roligt att få större inblick i din vardag från detta perspektivet.
  Skvaller kan vi läsa om i blask- pressen.
  Men kan du inte skriva några rader om hur du överlever som kringflaxande minister, någon gång du får tid över?

%d bloggare gillar detta: