Gratulerar!

Att jag var i Bryssel i dag innebar att jag dessvärre inte kunde vara närvarande vid det extra regeringssammanträde som gav sitt godkännande – i enlighet med bestämmelsen i successionsordningens femte paragraf – till kronprinsessan Victorias avsikt att gifta sig.

Men mina gratulationer är inte mindre hjärtliga för det.

Kronpinsessan Victoria tillhör utrikesförvaltningens absoluta favoriter efter att hon under åtskilliga år ha varit en mer eller mindre integrerad del av vårt arbete och då blivit en utomordentligt uppskattad medarbetare.

Bara för några dagar sedan var hon hos mig och vi ägnade en del tid åt att gå igenom dagens och morgondagens utmaningar i Afghanistan och den vidare regionen.

Det råder ingen tvekan om att hon med sitt engagemang, sin kunskap och sin personlighet är en betydande tillgång för Sverige – och jag är övertygad om att Daniel också kommer att bli det i den nya roll som han nu har att växa in i.

4 Responses to Gratulerar!

 1. photoimagine skriver:

  Bra med positiva händelser emellanåt och förlovningen var en trevlig nyhet.

  Ett stort pressuppbåd vid slottet idag och det blev också lite bilder därifrån.

  Instämmer – grattis till hertiginnan och hertigen av Västergötland!

 2. stig2entreprenoren skriver:

  Lite kul att fokus nu skiftas till Västergötland på Sveriges framsida för ett ögonblick.

 3. perfro skriver:

  Det är bara att instämma.
  Kronprinsessan och hennes ”man av folket” kommer att bli utomordentliga representanter för vårt land.

  Bäda uppträdde kärleksfullt mot varandra,avslöjade att kärleken i detta fall inte var en klick-historia , vilket bådar gott för framtida gemenskap i ett äktenskap där skilsmässa är uteslutet.

  Viktoria har ju med tiden vant sig vid alla representativa plikter och samtidigt har hon då visat prov på att företräda det allra bästa i vår unga generation.

  Dessutom var Daniel redan nu rutinerad inför det enorma pressuppbådet och lät samtidigt Viktoria framträda som den främsta ” talesmannen ”. Han vet var skåpet ska stå.

  Vår successionsordning kräver ju också regeringens godkännande i konselj, vilket självfallet blev resultatet.

  Det var en rörd Fredde vi alla tv-tittare såg.
  Bra rutet där också.

  Bra med detta ja,ja,ja, ja.

 4. kris08 skriver:

  Även den värste skeptiker måste ju kapitulera inför den där stjärnögda tjejen!

  Hon borde kanske skickas ner till oroliga områden med låsta positioner. Hot, hämnd och helig mark skulle plötsligt te sig så futtigt… :)

%d bloggare gillar detta: