Afghanistan och Pakistan

Till dagens ärenden hörde att utse ett särskilt sändebud för politiken gentemot Afghanistan och Pakistan.

Syftet är framför allt att förbereda en bättre koordinering av de samlade europeiska insatserna i regionen under det svenska EU-ordförandeskapet.

Det krävs inget större förutseende för att inse att dessa frågor kommer att bli stora då – den första omgången av det afghanska presidentvalet äger rum den 2o augusti.

Sändebud blir vår nuvarande ambassadör i Islamabad Anna Karin Eneström.

Hennes uppgift blir bl a att koordinera med det amerikanska sändebudet Richard Holbrooke, och den kontakten etablerades i förtid redan för någon vecka sedan.

Men redan på måndag i Bryssel kommer vi utrikesministrar att diskutera utvecklingen i främst Afghanistan. Den diskussionen blir dock sannolikt något tentativ – först in i mars börjar det klarna hur Washington avser att utforma sin politik.

2 Responses to Afghanistan och Pakistan

  1. Mekongs Blogg skriver:

    För övrigt är det avskyvärt att kommunister och hamasanhängare i Malmö förhindrar svenska medborgare att bevista ett idrottsevenemang!

  2. jakopi skriver:

    Mekong, är det bara kommunister och hamasanhängare som tycker att det är avskyvärt att Israel ”slaktat” småbarn ?? Ta ditt förnuft till fånga ! Det finns realister ännu i vårt land.

%d bloggare gillar detta: