Mot Bromma och vidare

Arla morgon. Glåmigt i Bryssel. Strax iväg från hotellet.

I dag blir det Brussels Aviation till Bromma. Spar lite tid när man kommit till Stockholm.

Och sedan arbete på UD under dagen. Telegramskörden väntar.

I morgon  förmiddag är det extradebatt i riksdagen om Gaza.

Och på eftermiddagen bär det av till World Economic Forum i Davos.

Man lever i kontrasternas och förändringarnas värld.

5 Responses to Mot Bromma och vidare

 1. barbrohansson skriver:

  Hej Carl!

  Skriver till dig för att du är kunnig och klok och har inflytande.
  Ang Gaza: Det verkar vara för mycket begärt att palestinier och israeler ska FÖRHANDLA, särskilt just nu. Maktbalansen är sedan årtionden så väldigt ojämn och just nu måste förutsättningarna vara sämre än någonsin.

  Han använt en del av jullovet till att sätta mig bättre in i historien bakom konflikten. Kan inte låta bli att tro att det enda som är möjligt är att starka parter utanför själva konflikten lägger fast vad som är en rimlig uppgörelse och försöker se till att den genomförs. En sådan uppgörelse måste med nödvändighet innebära att palestinierna får en egen stat med ett eget sammanhängande territorium som man själv har kontrollen över.

  Hälsningar
  Barbro Hansson
  Höganäs

 2. florimond77 skriver:

  Det är hög tid att avskaffa terroriststämplingen eftersom den är kontraproduktiv. Terroriststämpelns enda funktion går ut på att man inte kan tala med folk, att man kan avrätta folk utan rättegångar, konfiskera folks pengar och helt enkelt hindra dem från att bo eller äta – precis som gamla tiders fredlöshet. Det finns ingen mening i det. De enda som vinner på detta är vissa demokratiska stater kan styra och ställa sin politik lika elegant som diktaturer kan.
  Ett lysande aktuellt exempel är Hamas stämpel som hindrar EU att tala med dem och genom detta sätt förhindra fred och säkerhet.

 3. andersonchris skriver:

  Barbro

  På CNN såg jag en intressant filmsnutt där Bill Clinton förklarade att det han ångrade mest från sitt presidentskap var att han inte lyckades få palestiniernas ledare Yassir Arafat att acceptera en stor fredsuppgörelse som hade accepterats av Israel och som skulle ha inneburit bildandet av en palestinsk stat.

  Clinton menade att om förslaget hade accepterats så skulle vi ha haft ett årtionde av fredlig utveckling i mellanöstern istället för dagens stora röra.

  Det visar att det inte är engagemang från omvärlden som saknas. Snarare är det så att vissa personers identitet definieras mer av krig än av fred.

 4. solklar skriver:

  Anderssonshris och barbrohansson
  Ariel Sharon var nog den som definitivt stoppade Clintons fredsuppgörelse mellan Yitzhak Rabin and Yasser Arafat med sin lägliga promenad på tempelberget.
  Att palestinierna skulle få ett sammanhängande landområde kan vi bara drömma om. Det borde gå att skapa fred i Palestina, problemet är att Israel motarbetar detta. Israel vill ha en pågående kontrollerbar konflikt. På så sätt kan de fortsätta och fördriva palestinier och skaffa sig ett storIsrael. Om de hade använt lite av den armada de satte in mot sjukhus, ambulanser, hjälporganisationer, skolor och universitet i Gaza borde de ha kunnat förstöra samtliga tunnlar mellan Gazaremsan och Egypten.
  Tvinga Egypten och Israel att stoppa vapeninsmugglingen till Gazaremsan. Tvinga Israel och Egypten att öppna gränserna till Gazaremsan för humanitär hjälp och material för återuppbyggnaden av Gazas infrastruktur, inte minst till återuppbyggnad av sjukvård, skolor och universitet med en västerländsk struktur.

 5. andersonchris skriver:

  Man kan inte tvinga Israel att göra någonting så länge som de måste slåss för sin existens och överlevnad.

  Endast genom att tvinga samtliga omgivande krafter att acceptera Israel och sluta fred så kan man be Israel att sluta upp.

  Det kommer de gladeligen att göra. Israel har önskat sig fred sedan 1948. Det är de andra som stökar.

%d bloggare gillar detta: