Julmiddag i Köpenhamn

I dag blir det då – torsdag som det är – regeringssammanträde och allmän beredning.

Efter dagens sammanträde skingras nog kretsen för ett tag. Nästa torsdag tänkte i alla fall jag vara ledig på lite sydligare europeiska breddgrader.

Efter diverse genomgångar och annat med mina medarbetare under dagen försvinner jag sedan i riktning Köpenhamn för nordisk julmiddag.

Det var förra året som Anna Maria och jag tog initiativ till att bjuda de nordiska utrikesministrarna med respektive partner på julmiddag.

Det blev både trevligt och nyttigt. Informaliteten och den personliga vänskapen ger ju det nordiska samarbetet en speciell styrka.

Nu är det Danmarks utrikesminister Per Stig Möller som fortsätter traditionen och bjuder på julmiddag och informell diskussion i Köpenhamn.

Det blir nog en Ålborg eller två.

Och en än bättre grund för det fortsatta nordiska utrikespolitiska samarbetet.

11 Responses to Julmiddag i Köpenhamn

  1. photoimagine skriver:

    Det är inte mer än rätt att Per Stig Möller bjuder på julens läckerheter.
    Några Ålborg kan nog förbättra det nordiska samarbetet ytterligare – så, ha det gott vid det danske julbordet!

  2. soli01 skriver:

    Det är ju torsdag och då gäller väl ärter o pannkaka.:-)

  3. ollemunter skriver:

    Helt rätt Carl, en eller två Ålborg, som är mitt favoritmärke till julbordet, även hemma i Sverige.

  4. perfro skriver:

    Nej,Jämtlands ÖL ska det vara. Och en Absulut Vodka till ärt inte heller så ddumt.
    Men tyvärr,på systemet sa dom att ölbryggeriet inte hann med.
    Allt var slut.
    Där behövs det inget stöd!

  5. flamman skriver:

    Ha en trevlig julefrokost hær i danmrk Carl. Så roligt att det en gång så stolta sjøsatta Norddiska samarbetet trots allt lever vidare på ministernivå.
    Scandinavien borde kunna vara en otroligt stark enhet i många hænseenden i værlden.

    ps. Carl, spørg Møller om at fortelle dig om flammen. ds

  6. mrmhalland01 skriver:

    Men….är inte Dansk julefrokost mer ”vanlig” mat än det smörgåsbord vi svenskar är vana vid ?
    Jag var på julefrokost i Köpenhamn för ett par veckor sedan, visserligen mycket mat, 6 rätter, men det var allt från stekt kött med potatis till hälleflundra och revben från lamm, sorbet och annan dessert.
    Jag gissar att det blir goda viner till ”julmaten”.
    Det skulle vara kul att få höra vad det blev.

  7. Bo W. Höglund skriver:

    En god gammal svensk tradition är att ta med lite ”förning”!

    I detta fall skulle jag rekommendera en flaska Hallands Fläder – lämpligt både som Halländning, Svensk och Europé.
    Passar både till halländsk grön- såväl som dansk röd-kål!

  8. mrmhalland01 skriver:

    Bo, du är en god ambassadör för vårt län.
    Det hör ju till saken att även utrikesministern härstammar från Halland.
    Tycker du inte de borde ta med lite ”i Halland tillredd” grön-kol också ? Den tål ju att värmas ett par gånger.
    Kombinationen grön-kol, skinka med senap och Hallands fläder är oslagbar.

  9. Torsten skriver:

    Nej hör ni grabbar. Det skall vara Bäska Droppar till julbord.

    Carl, ju beskare det är, ju mera nytta gör det.

    Med detta vill jag inte på något sätt förringa Hallands ”nationaldryck”

  10. perfro skriver:

    Hoppas du slipper lutfisk!

  11. Torsten skriver:

    Nej, jag kan inte rekommendera kol i någon form.
    Det finns så mycket annat gott på julbordet.

    Och så skall det vara lutfisk på annandagen.
    Perfo, det gäller att krydda den rätt.

    Ja mrmhalland, men jag följer Carl Bildts blog noga varje dag. Mycket intressant läsning. Fast jag är numera betydligt sparsammare med inläggen.

%d bloggare gillar detta: