Taro Aso vann

I den demokratiska världen sker det ständigt skiften av ledare.

I går blev det klart att Taro Aso vann dragkampen inom LDP-partiet om vem som kommer att bli Japans nästa premiärminister.

Jag känner honom som en kompetent och frispråkig utrikesminister. Han kommer säkert att sätta Japan på kartan.

Men viktigt är att han också kan fortsätta de ekonomiska reformerna i denna för världen i dess helhet så viktiga ekonomi.

2 Responses to Taro Aso vann

 1. ettrollet skriver:

  Japan på kartan? Då måste han vara ovanligt utåtriktad… Japanen i gemen bryr sig väl inte så där väldans om vad som händer ute i världen.

 2. bestofmankind skriver:

  ”Han kommer säkert att sätta Japan på kartan.”

  As far as I´m concerned Japan finns redan på kartan -som medlem i G8, har Asiens största ekonomi, och har (hade ?) världens näst största ekonomi efter USA…..eller menar du något annat?

  Taro Aso vann dragkampen inom LDP-partiet på grund av hans löfte om att sänka skatten för att stoppa landets konjukturnedgång.

  http://www.forbes.com/facesinthenews/2008/09/22/taro-aso-japanpm-face-markets-cx_tw_0922autofacescan01.html

  ”Japanen i gemen bryr sig väl inte så där väldans om vad som händer ute i världen.”

  Visst gör Japanerna det. Eftersom Japan har t o m högre livsstandard än Sverige har de råd, och gillar att resa och upptäcka världen – ett tecken på att de är medvetna om vad som händer i världen.

  Har du t ex sett en Japansk turist utan en kamera i handen? Att ta bilder är inte enbart för minnens skull men även för att studera omgivningen.

  Japanerna – som de flesta Sydöstasiater, generellt sätt – visar inte sin delaktighet med mycket ord snarare med mer handling.

%d bloggare gillar detta: