En nättidskrift…

Med viss förvåning noterar jag att denna blogg nu tydligen betrakas som en ”nättidskrift” och i denna sin egenskap blivit nominerad som en av finalisterna till årets pris till sådana.

Så kan det gå här i livet.

Till yttermera visso ser jag att kulturrådet numera ger ekonomiskt stöd till nättidskrifter.

Skall man söka?

Blott Sverige svenska bidrag har.

15 Responses to En nättidskrift…

 1. knightone skriver:

  Jo.

  Synd att Regeringen är för mesig som inte skär i bidragsystemen _ordentligt_ speciellt inom kultur och alla stöd till intresseorganisationer.

  Sossarna har byggt ett helt samhälle på bidrag så det blir ju massmedial storm när man försöker flytta pengar från idiotiska program till något vettigt.

  Kanadas Harper-regeringen kapade värdelösa kulturbidrag och sådant vilket skapade våldsamma attacker från oppositionen. Men idag ser Harper-regeringen ut att bli inte bara omvald men omvald med betydligt utökad majoritet.

  Hellre en Allians som tar ordentligt med vettiga anti-socialist beslut och förlorar valet än en som feglirar som den idag.

  / rant over

 2. jerkermontelius skriver:

  Ursäkta mig ministern. Varför lägger ni inte bara ned kulturrådet? Pengarna ni sparar kunde ni t.ex. dela ut till svenska medborgare. Medborgarna i sin tur kunde ju lägga dessa pengar på, kultur! Jag tror det t.o.m. finns en politisk inriktning som förespråkar sådana åtgärder, den kallas liberalism. Vill du veta mera om detta så föreslår jag att du vänder dig till en kvinna som heter Lena Adelsohn Liljeroth. Hon har en del att säga till om när det gäller kulturpengar. Hon är visst gift med en gammal moderatledare.

 3. visionara skriver:

  Jag tycker inte det är ett dugg förvånande angående nomineringen. På denna blogg kan läsas det mest aktuella om den svenska utrikespolitiken som ö.h.t. går att finna, alla nyhetstidningar inkluderade. Och dessutom det mest ofiltrerade. Inga andra nättidningar detta kan. Jag hoppas du vinner Carl!

  Angående bidrag så tycker jag inte det. Låt dem förbehållas dem som behöver.

  M v h

  V

 4. visionara skriver:

  ”Hellre en Allians som tar ordentligt med vettiga anti-socialist beslut och förlorar valet än en som feglirar som den idag.”

  Du snackar som en vpk:are. Hellre står vi utanför med ”vettiga” socialist-beslut, som t.ex. att avskaffa utgiftstaket, än är med att påverka folks vardag genom att sätta oss i en regering.

  Bara en reflektion.

  M v h

  V

 5. Niklas skriver:

  Haha den var bra och helt klockrent, men har svårt att se dig som en bidragstagare dock :)

 6. Helena Palena skriver:

  Jag tycker du ska söka!

  Din regering har fortsatt i god socialistisk anda att dela ut bidrag till ABF – bara för 2008 fick dom hela 449 000 000 av Anders Borg – således nästan en halv miljard!

  Så visst är vi alla sossar! Ändring (Change) behövs även här – din röst är verkligen värdefull!

 7. Bo W. Höglund skriver:

  I enlighet med att andra f.d. statsministrar söker bidrag för tjänster som de tidigare bekämpat,tycker jag nog att Du skall söka – gör det fort innan ni avskaffat Kulturrådet!

 8. svensays skriver:

  Nomineringen är välmotiverad. Om jag satt i juryn skulle jag ge Carl första pris. Oavsett bidragsfrågan.

 9. bestofmankind skriver:

  ”Skall man söka?”

  Tänk om du gör det.

  Bidraget som du får (om du får) kan du sedan starta en ”Carl Bildts foundation” där du delar ut stipendium för studenter i u-länder – för att bekämpa den globala fattigdomen, även som en privatperson. Att satsa på det mänskliga kapitalet har varit, är, och kommer alltid att bli den bästa investeringen/hjälpen för att bekämpa fattigdomen/arbetslösheten vari sig man är i u-land eller i-land.

  Någon måste vara först av svenska politikerna – kanske du?

 10. mrmhalland skriver:

  bestofmankind :

  Ett riktigt bra förslag.
  Hoppas att det inte var ironi, för jag tycker det hade passat Crl Bildts person att starta just en sådan stiftelse.
  Jag skulle utan vidare ge ett årligt bidrag !

 11. rormok skriver:

  Grattis till nomineringen, men jag tror att http://samesamebutdifferent.se/2008/09/19/fler-nomineringar/ tar priset.

 12. bestofmankind skriver:

  mrmhalland,

  Nej då, det var absolut ingen ironisk med det. Jag menar allvar med mitt förslag.

  Som du, tycker också jag att det passar honom att starta en sådan stiftelse. Carl Bildt är en mycket engagerad person men kanske i hans värld (rika/mäktiga personer) är stiftelsen inte ett vanligt ämne att diskutera om….vad vet jag.

 13. ollemunter skriver:

  Nättidskrift, ja men här handlar det ju om din dagbok på nätet Carl, att dom kan få den till en tidskrift är för mig en gåta.

 14. soli01 skriver:

  Vad är egentligen en nättidskrift? Jag tänker på en mindre tidning i detta sammanhang. Det kanske är ett ”feltänk” och att en blogg även kan hänföras till nämnda.

 15. ollemunter skriver:

  sili01!
  Aftonbladet och Expressen är exempel på Nättidskrifter.

%d bloggare gillar detta: