Till vackra Bled

I dag bär det så av för ett snabbt besök i Slovenien och Bled Strategic Forum.

Med lite varierande teman har dessa möten i vackra Bled under de senaste åren utvecklats till en intressant mötesplats med fokus inte bara på Balkan utan på de östligare delarna av vårt Europa i stort.

I år var det tanken att tyngdpunkten i debatten skulle ligga på klimat- och energipolitiken. Att den representerar en av de närmaste årens största utmaningar vet vi alla.

Men så kom kriget i Kaukasus och det måste självfallet ha sin plats i programmet också.

Och det kriget ledde också till morgondagens europeiska toppmöte i Bryssel.

Så det blir ett rätt kort besök i Bled – fokuserat kring diskussioner om kriget i Kaukasien och dess konsekvenser – innan det bär vidare till Bryssel och de viktiga diskussionerna där.

105 Responses to Till vackra Bled

 1. latentenergi skriver:

  När det räcker med en karrikatyr av Mu.. för att starta ett krig så är det förståeligt att terroristerna måste skyddas från oss svenskar. Därför är massavlyssning nödvändigt. Vi får be Mu.. om ursäkt för att vi hade yttrandefrihet. Men det har ni rättat till nu.
  Problemet är löst. Nu har du tid över för roligare saker.
  LatentEnergi

 2. kjellarne skriver:

  Hej Carl,
  Har alltid respekterat dina ställningstagande. Dock gör frågan om Georigien mig något förbryllad.
  Varför är det västliga samfundet så ensidigt emot Rysslands vilja att försvara sina landsmän i denna norra provins Ostsetsien som väst anser tillhöra den suveräna staten Georgien och dess underliga ledning. Och vad hände egentligen när Georgiens ledare försökte kväsa upproret här. och vad hände sedan när ryskt militär gick in i Georgien. Att försöka få en neutral bild av det verkliga händelseförloppet är omöjligt. Jag har försökt få en bild av händelseförloppet och kan inte se annat än att all nätinformation talar subjektivt om människor av olika nationalitet och olika etnisitet i samma område.
  Och Carl, vilket intresse har USA av detta område i Kakasus. Är det återigen oljan som styr USA´s intresse precis som i Irak? Intresset för fattigas länders diktaturer tycks inte ha samma dignitet.
  MVH kjellarne

 3. stig2entreprenoren skriver:

  Strategiskt möte med världsstorheter i Bled, Europeiskt toppmöte i Bryssel och så ”störs” detta av egentligen ganska perifera saker som några kontroverser i Georgien och Kaukasus. Där har väl nästan alltid funnits kontroverser som tidigare varit mer ”lokala”.
  Visst är det märkligt hur världens utveckling går?

  Att CB är först på plats i Georgien och tar ställning för Europa är hedervärt och strategiskt. Andra länder är för flata mot Ryssland, kanske pga beroendet av dess olja och gas.
  Ryssland borde rannsaka sig själva och försöka bli lite mer ödmjuka, läraktiga och ”civiliserade”. Att direkt eller indirekt hota med olja och gas håller ej i längden. När kommer man att kunna köpa en globalt toppmodern och konkurrenskraftig industriprodukt från ett ryskt företag i Ryssland?
  Hittills har man lutat sig åt rikedomar i marken som man knappt ens behövt pumpa upp. Man borde skämmas och ägna sig en smula åt självkritik och börja uppträda civiliserat. Högmod går före fall.
  Hur skall detta gå till?

 4. Pravo skriver:

  stig2entreprenoren,

  Att CB var först på plats i Georgien betyder inte att han tog ställning för Sverige eller för Europa. Tvärtom så gick han USAs ärenden, inte Sveriges. Något som inte känns helt överensstämmande med konstitutionen att utrikesministern ska syssla med.

 5. allnews2 skriver:

  stig2entreprenoren
  Du kan köpa en biljett till månen i Ryssland. Men det är ganska dyrt. Det är mest amerikanare som köper dom biljetterna.

 6. stig2entreprenoren skriver:

  Hur får man Ryssland att förstå att man måste jobba mer med att bli ”civiliserade” i världen?
  Självkritik är svårt.
  Man borde jobba mer med sin identitet i FN, i Europa, i världen.
  Sopa framför egen dörr. Lära sig att sälja istället för att slå.
  Gossen Ruda borde skaffa fler kompisar i världen.
  Fler borde åka till Sibirien på sin semester.

 7. Writer'n skriver:

  kjellarne skrev: ”Varför är det västliga samfundet så ensidigt emot Rysslands vilja att försvara sina landsmän i denna norra provins Ostsetsien som väst anser tillhöra den suveräna staten Georgien och dess underliga ledning”.

  Det handler om en stats suverenitet, som er et av de mest sentrale prinsippene i den frie verden. Russland har DELT UT pass til befolkningen i SO og Abkhazia for å kunne kalle dem russere. Det har skjedd over flere år, og som et ledd i en annekteringsstrategi. For oss som har fulgt med, kom ikke denne okkupasjonen som noen overraskelse. Det som har irritert meg er at vesten har ignorert gjentatte oppfordringer fra Georgia om hjelp til å håndtere konflikten siden 2003. Hvor underlig ledelsen i Georgia er, tror jeg ikke du skal spekulere i. Ta heller en faktasjekk på ledelsen i Russland, som alle er tidligere KGB topper og se hvilken ”humanitær” operasjon de gjennomførste i Tsjetsjenia. Russland har ingen fri presse. Over 100 journalister har blitt drept der siden Putin overtok. Det er derfor ingen grunn til å romantisere over dette forbryterregimet. Russland er ikke den ”stakkars tidligere kommuniststaten ”som har blitt undertrykket av USA, og nå gjennom ærlig arbeid
  strever seg til en posisjon. Dette er en aggresiv udemokratisk stormakt som uten å blunke annekterer territorier som de anser hører til dem.

  Du kan få litt mer bakgrunn om begivenhetene som ledet opp til krigen ved å lese min blogg om temaet..siden 2006.

  writern.blogspot.com
  http://www.writern.blogspot.com

 8. stig2entreprenoren skriver:

  När kan man köpa en rysk LADA pga att det är den bensinsnålaste, säkraste, snyggaste och billigaste bilen som finns?

 9. alnabone skriver:

  Nu på måndag ska de 27 utrikesministrarna för EU-länderna träffas i Bryssel för att eventuellt enas om ett kraftfullt fördömmande och i värsta fall ett agerande till följd av Ryssland aktioner den senaste tiden i Kaukasus.

  Precis som många redan konstaterat på denna blogg så känns hela historien skrämmande ensidig. Jag vill fortfarande hävda att jag varken står på västs eller östs sidan i denna konflikt men denna typ av fördömmande känns i proportion, ingalunda i fas med den andra stormaktens agerande under åren. Fast det begåtts, emallanåt, ohyggliga brott mot mänskligheten så har det ändå varit fullt acceptabelt för att det utfördes av ”the land of the brave”.

  Jag vill fortsätta att hävda det jag tidigare sagt! Vad vi nu påbörjar är något som snart kommer eskalera till något vi aldrig kommer kunna stoppa. Det kommer av historiker i framtiden (under förutsättning att vi överlever) jämställas med den globala uppvärmningen. Nu, här, i dag och några ynka år framöver, är vi på ”the point of no return” och jag känner mig smått bekymrad över det vi ska lämna efter oss till våra barn. Historien har lärt oss att de flesta hoten kommer från öst, sällan från väst. Det bör finnas med i tankarna, på de herrar som i morgon undertecknar vårt gemensamma öde, att det ansvar som följer med detta beslut inte bara tillfredställer deras egon, utan sätter framtiden för en hel värld på spel…

 10. Helena Palena skriver:

  stig2: Raljera inte! Ställ dig i stället frågan vad kommunismen kan göra med ett land och ett folK så får du svaret.

  Jag har skrivit det förut att Ryssland var på G 1905 och hade gått samma demokratiska framtid till mötes som oss om dom hade fått vara ifred! Det hade bra tagit lite längre tid.

  I stället kom ett gäng yrkesrevolutionärer och förstörde alltihop! Och nu har vi facit…

 11. Helena Palena skriver:

  alnabone: Det finns inget klimathot! Al Gore tjänar multum på sitt projekt skrämma upp folk! Fick han inte bli president måste han till varje pris bli superior på något annat.

  Det enda hotet för oss människor är KOMMUNISMEN!

 12. karrman skriver:

  Writer’n

  Kan hålla med om att väst agerat klumpigt i Georgien.
  Konflikten i Georgia kunde undvikits om det funnits neutrala – icke-ryska – fredsövervakare. OSCE fanns på plats, men skulle spelat en dominerande roll.
  Får se om de kan göra det nu?

  Gordon Brown skriver ett intressant inlägg i dagens The Observer:

  This is how we will stand up to Russia’s naked aggression

 13. charliesjogren skriver:

  Dom gamla ärkekommunistsympatisörerna och de nya Putinkramarna trängs som vanligt på denna blogg och öser lovord över Ryssland.

  Som vi mycket väl känner till vid det här laget har dom ingen aning om hur många journalister som mördats på indirekt uppdrag av den gamle KGB- mannen Putin.
  I deras ögon råder också full pressfrihet i landet och ryska medborgare har givetvis fullständiga Mänskliga Rättigheter i deras (Rysslandsromantikernas) ögon.

  Och USA är som vanligt den store boven i sällskap med Carl Bildt som lillboven.

  Patetiskt!

 14. alnabone skriver:

  Helena Palena:

  Att vi inte skulle ha ett klimat hot tycker jag var ett förvånande uttalande från dig. En enig kår av vetenskapsmän står i rad och säger att människan klart har påverkat jordens klimat och är orsaken till de stora förändringar vi ser, isar som smälter etc…

  Men, å andra sidan, klimatfrågan var inte själv poängen med mitt inlägg, snarare en liknelse…

  Jag vill hävda att det enda hotet mot människan i dagsläget, är människan själv, det är fortfarande vi som dikterar de ideologier vi väljer att följa och väljer de vägar våra folkvalda ska leda oss på. Ingen av våra folkvalda hade suttit där om vi inte valt dem. Kommunismen är ju trots allt en väg som de en gång valde och då får man bita i det sura äpplet. Vi som utomstående kan inget annat göra än att se på när de faller samman eller växer sig starka. När kommunismen är stark, då är den stark, när den faller, då faller den hårt!

  Vi borde betänka att vi själva valt socialistiska krafter under större delen av 1900-talet och att gränsen mellan socialism och kommunism är ganska luddig.

  I och med tredje internationalen (komintern, 1919-43) kom skillnaden mellan kommunism och socialism/socialdemokrati att ligga i hur vägen till det klasslösa samhället skulle te sig. Socialister/socialdemokrater kom att förorda icke-våld och fredliga reformer, medan kommunister förordade samhällsförändringar med hjälp av klasskamp och väpnad revolution.

  Med detta sagt så är det fortfarande människor som styr vilka de väljer som styrande och då man inte är nöjd revolterar man mot dessa. Det kan även ske i kommunist stater vilket vi rent historiskt tidigare sett…

 15. bestofmankind skriver:

  charliesjögren (om du nu heter så på riktigt är en stor fråga)

  Vad betalar Moderater/Alliansen dig för att vara en ensidig recensent på bloggen?

 16. cnesko skriver:

  Colombia toppar statistiken över mördade journalister.

  2002-05-17 | Utskriftsformat

  Mellan oktober 1988 och april 2002 dödades 251 journalister i Latinamerika, enligt det internamerikanska pressförbundet, IAPA. Av 513 journalister som dödades mellan 1992 och 2001 kom 100 från Latinamerika eller Karibien. Colombia är det land där flest journalister dödats de senaste 14 åren, totalt 105 personer. Därefter kommer Mexiko med 36, Guatemala med 21, Peru med 19, Brasilien med 18 och El Salvador med 17, Haiti med 8 och USA med 7 dödade journalister. De flesta av morden är fortfarande olösta.

  Mats Wingborg
  http://www.lotcobistand.org/news/171

  Sedan går vi till USAs stöd till Kolumbia:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Plan_Colombia
  och lite gammalt:
  http://la.indymedia.org/news/2002/10/19579.php

 17. Helena Palena skriver:

  alnabone: Vi är bara myror på jordens yta! Små, små och maktlösa mot naturens krafter. Det finns också forskare som hävdar att det är solen som styr. Men dom får inte komma fram.

  !

 18. alnabone skriver:

  Helena Palena:

  Sant som du säger, helt klart och myror vi är :-)

  Men myror är många och kan lätt tala om vad för slags styre vi önskar. Enighet bland myror är stark och hierarkin är tydlig från toppen och neråt. Hade vi en tydlighet i våra ledarskap liknande myrornas så skulle alla inse att det enda sättet att överleva är då alla drar sitt strå till stacken…

 19. bestofmankind skriver:

  charliesjögren 11:08

  Du menar mitt företag i bokföring- och redovisningsbranschen – då är det lönsamt för dig att hänga här förstår jag.

  Förresten jag uppfattar din kommentar:

  ”Antagligen lika mycket som din lilla kioskrörelse omsätter på ett år.”

  som en direkt förölämpning till alla kioskägare i Sverige.

  Din kommentar är en typisk Moderat påstående.

  Heja alla kioskägare – jag hoppas att Ni läser noga Charliesjögrens – en Moderat – kommentar!

 20. stig2entreprenoren skriver:

  Strategiskt möte med världsstorheter i Bled, Europeiskt toppmöte i Bryssel och så dribblar bloggarna ut sig alltmer i simpla personangrepp och billiga argument, varför är det så?
  Kan vi inte försöka hålla en bra nivå på diskussionerna?
  Då kanske vi på något sätt kan bidraga till utvecklingen.
  Tänk till ett extra varv innan ni börjar spy galla.

 21. kjellarne skriver:

  Märker att åsikterna i denna politiska värld tycks pendla mot antingen svart eller vitt. Och att invektiven flödar vilt utan att sakfrågan förs vidare i diskussionen!

  Georgien-krisen är mycket tragisk för innevånarna. I synnerhet om stormakterna väljer antingen svart eller vitt. Det blir inte bättre när världssamfundet gör stormaktspolitik av denna kris och en prestigbunden retorik startar med mycket taktiska formuleringar.
  Mina tankar går direkt till det forna Jugoslavien, där Serbien ansåg sig vara den naturliga ledande republiken. Här valde väst sida mycket enkelt sida, när det gällde att bomba till underkastelse.
  Nu valde Putin sida och det var fel enligt väst. Väst som en gång valde sida mot Serbien.
  Etniska motsättningar är alltid svåra att få bort. I synnerhet när ett lands suveräna gränser ger möjligheter till ”interna” utrensningar av misshagliga etniska folkgrupper.

  Därför är jag mycket villrådig! Vad är rätt och vad är fel när utomstående tar ställning och väljer sida? Och vem har rätten att vara domare i skydd av demokratins ideologi och vad är demokrati? Till och med Mugabe använder detta ord, som en gång i min ordlista betydde folkstyre!
  Givetvis ska vi alla gemensamt göra allt (utom att ta till militärt våld!) för att få bort totalitära regimer, men då ska det gälla alla envåldshärskare och inte valda stater med rika råvaruresurser. Sedan spelar det mindre roll om du är röd, blå eller grön!

  Får man vara fräck nog att kalla denna kris för Oljeimperalism, nu när kontrollen över energiresurserna tycks vara det viktigaste på vår jord. Vad blir i så fall nästa steg. I vår globala miljöförstörings namn kanske det blir Global Food Imperalism?

 22. cnesko skriver:

  stig2entreprenoren,

  Inget illa menat men du verkar uppfatta denna blogg (vårt ”bidrag”) för seriöst.
  Ta det lugnt och låt dig inte vilseledas av att det är ”Carl Bildt” som är författare av texterna på bloggen. Man skall skriva lika (o)seriöst på bloggarna oavsett någons (självuppfattade/påstådda) politiska (eller för den delen) position (som av olika själ kan uppfattas som viktig).

 23. medde skriver:

  till Charlisjogren

  Det handlar inte om att ösa lovord över Ryssland och Putin, utan det handlar om att vara objektiv och leta efter saningen. Du är här för att skriva ensidigt och subjektivt precis som ägaren av den här bloggen gör.

  Förresten man kan inte diskutera hur mycket frihet ryssarna har om man inte varit i Ryssland, och jag tror inte du är den människa som besökt Ryssland och därför väljer du att skaffa dig uppfattning om Ryssland från vad du sett och läst i SVD, DN och hör på svensk TV, Det räcker inte.

  Det är synd att du anser att USA och EU är ett ljust exempel på rättvis demokrati och här respekterar alla mänskliga rättigheter. Synd också att du snabbt glömt hur USA bombade Serbien, Afganistan (bombar fortfarande, ibland missar och mördar lite civila, typ ca. 60 afganska barn, men vad spelar det för roll? Det viktiga att de är så demokratiska), vad de gör i Irak (Irak kriget?, minns du), hur de beter sig gentemot Iran, och att Irankriget är nära osv.

  USA mördade 60 afganska barn, FN rapporterar:
  http://www.nytimes.com/2008/08/27/world/asia/27herat.html

  Dessutom kan du inte heller säga så bestämt om vem som mördade Politkovskaja och andra journalister. Om det var Putins KGB-kompisar eller nån annan kommer vi inte att veta i närmaste framtid.

  Jag råder dig att inte vända ryggen mot alla som du säger Rysslandromantiker. Den verkligheten som du ser är annorlunda egentligen, öppna ögonen och försök tänka självständigt.

 24. dagoien skriver:

  kjellarne:

  Frågan er: Hvorfor er de etnisk ossetiske sør-osseterne russiske statsborgere?

  Ved å gi sør-osseterne russiske statsborgerskap har jo Russland i praksis annektert denne befolkningen allerede.

  Og så bruker de disse ”russiske statsborgerne” som brekkstang for å overta kontrollen med hele området.

  Det er ikke bare vesten som anser Sør-Ossetia for å være en del av Georgia. Sør-Ossetia er innenfor Georgias internasjonalt anerkjente grenser. Til og med Russland anerkjente grensene til Georgia inntil for et par dager siden, og den russiske nasjonalforsamlingen avslo i vår å anerkjenne Sør-Ossetia og Abkasia som uavhengige land.

  Georgia er et land som er blitt utsatt for mye press og skremsler av Russland for å bli et satelitt-stat av Russland. Russerne hevdet at georgisk vin var giftig, for å forsøke å ramme landet økonomisk ved å spre frykt om en viktig eksportvare. (Russland har gjort det samme ovenfor norsk fisk og polsk kjøtt.) Russland har sprengt en gassrørledning til Georgia midt på vinteren.

  Jeg tror Russland gjør dette for å se hvor langt de kan gå. Det gjør det viktig for oss å vise Russland hvor langt vi tillater dem å gå.

  Hvordan ville vi i Sverige og Norge reagert dersom Russland hadde gitt russisk statsborgerskap til alle samer? Og så begynt å sende ”fredsbevarende” styrker til Norrland og Finnmark for å beskytte interessene til russiske statsborgere. Ville vi da latt Russland forsvare ”russiske statsborgere” i Norrland og Finnmark? Hvordan ville vi reagert på russisk-støttede forslag om uavhengighet for en russisk etnisk ”samisk” stat i Norrland og Nord-Norge, backet opp av russiske tanks og soldater? Venstresiden hadde helt sikkert avfeid hele debatten med at det bare er oljen det er snakk om.

  Russerne må tenke seg om nå.

  Nå er det kanskje på tide for Norden å be Russland om å få tilbake Karelen?

 25. alnabone skriver:

  kjellarne:

  Mycket bra skrivet!!! Oljeimerialism var dagens ord!!!

  Precis som jag tidigare försökt åskådliggöra med mina inlägg så vill jag väl nästan påstå att ditt inlägg var som ”att slå huvudet på spiken”!

  Tack!

 26. mararh skriver:

  Det finns en till”gubbe i lådan” som papegoj-pratar och bara upprepar vad andra säger. Hans upprördhet känns inte äkta.

 27. Josef Boberg skriver:

  Taaack… – KjellArne – för Din så både ”goa” verklighetsbeskrivande kommentar ovan !

  Om MaktPyramid-MaktElitNissarnas ”Global Food Imperalism” – så är den ett faktum sedan årtionden tillbaka – och är ju väldigt väldigt tydlig i dags dato, tyvärr tyvärr…

  Mer om det här i sak på http://www.heising.dk/content.asp?Id=239

 28. archimboldo skriver:

  För att belysa komplexiteten i klimatförändring kan man beakta följande orsaker:

  Naturliga förändringar
  1. Kontinentaldrift
  2. Variationer i solaktivitet
  3. Vulkanisk aktivitet
  4. Störningar i den termohalina cirkulationen
  5. Variationer i jordens omloppsbana

  Mänskliga aktiviteter
  1.Ökande halter växthusgaser
  2. Landexploatering
  3. Areosoler

 29. kjellarne skriver:

  Dagoien,
  Jag kan inte förneka ryska oöverlagda uttalanden liksom jag inte vill höja president Bush eller Condlezza till skyarna för deras ibland konstiga uttalanden.

  Jag har inte en aning om hur den ryska medborgarna i Georgien fått sin ryska medborgarskap.
  Men det försvarar inte militära angrepp på delar av en egen befolkning. Lika lite som det försvarar militära interventioner i annat land.
  Att då använda historien som liknelse och ta till sedan länge döda enväldiga dikta-torers sätt att hantera den geografiska kartan är ingen annat än ett slag i luften. Precis som att ta till hypotetiska händelseförlopp, som om jag skulle behöva analogier för att förstå.
  Vi ska givetvis vara mycket glada över den åsiktsfrihet vi har och att vi kan på detta sätt uttrycka den. Det innebär för mig att jag vill veta verkliga orsaker i stället för att bara ta till mig massmedias oförblommade rätt att välja sida och sedan i subjektiva ord hävda en objektiv syn på världshändelserna.

  Det är inte fråga om vem som har rätt eller fel! Det finns sällan något som är helt rätt eller helt fel! Nej allt kan nog filtreras ner till en enda synpunkt. Allt handlar om vem som ska ha herraväldet!
  Mitt inlägg handlar bara om min rätt att få bilda en egen uppfattning och få veta vad som verkligen hände, utan att hökanhängarna till USA`s utrikespolitik eller någon MarxLeninist ska skriva mig på näsan.
  Det som egentligen oroar mig mest i det globala skeendet är vad som sägs och beslutas i lykta rum hos de s.k. stormakternas ledare. Det får vi inte veta. Inte ens vad som sägs i vår egna ankdamms utrikesdepartement. Eller hur, Calle?

 30. tuvalis skriver:

  Jag hoppas att Bildt läser SVD opinion idag! Om vi inte följer folkrätten är det ingen ide att ha den.
  Om det finns allvar av att ägna sig åt KLIMATFRÅGAN som Bildt påstår bör man ju undvika krigshot. Det har knappast skett när man läser storpolitikerna och Bildts senaste entydiga svängar på sistone. Det är alldeles för lätt att skylla allt på Ryssland. Dt kan ju var och en utom Bildt förstå.

 31. karrel skriver:

  I apologize for commenting belatedly on Mr Bildt’s mail of 29 August where he referred to his press conference with the Georgian Minister of Foreign Affairs but I wanted to check whether this time again a suspicion I have had earliger about Mr Bildt’s reliability was warranted. Sorry to say but it was. Mr Bildt says that the differene between this unilateral recognition and that of Kosovo’s is that Russia did not try to solve the conflict by going to the UN Security Council. But it did! CNN reported this early on in the conflict and even the International Crisis Group – which seems to want to be seen as neutral but actually is rather UK/US-biased – reports about the Russian referral to the Security Council on 7 August before Russia responded to the Georgians’ use of force . By the way, the stratetigal error of Western powers to engage constructively with Russia at that stage has been curiously absent from the debate.

  In a radio interview on SR last week Bildt tried another trick to differentiate Kosovo from Georgia by pointing to Kosovo’s independance as a result of a UN-led process.Wrong again, Bildt and others studiously refuse to recall that the basis for the UN-process was resolution 1244 which explicitly recognised the territorial integrity of the countries concerned (x-yougoslav republics). Under these circumstances it becomes fairly embarassing to hear Bildt’s indignation about Russia to reverse their policy of recognizing Georgia’s territorial integrity. He furthermore seems not to recall that the recognition of Croatia and others was done by numerous EU-countries without any decision of the UN whatsoever – thus creating perfect justification for Russia to recognize Abkhazia and South Ossetia without any prior decision of the UN. Another Bildt trick – among many others: he refers to the Abkhazian case to argue against the validity of Soutn Ossetia claims for independance. Why? Because Abkhazia actually did have a Georgian majority before the 1990-wars. South Ossetia actually has been populated with a majority of Ossetians for over 50 years. That does not give them the right to independance – not any more than the majority Albanian population in Kosovo had a right to independance on that score.

  I personally strongly object to Russia’s behaviour in this conflict but I do not think it helps the Georgian case to resort to international law-related arguments when the principles invoked by Bildt have been so clearly violated by his country in other ancd other similar circumstances when it suited his objectives. The uniqueness of Kosovo simply does not hold. Pretending it does can only contribute to further damaging the credibility of Mr Bildt’s words. Politicians cannot always tell the whole truth but there should be limits to how far they can go in rewriting history.

 32. mrmhalland skriver:

  Jag måste säga att jag är helt förundrad över hur många Svenskar som stödjer Putin i hans vidriga krig mot Georgien.
  Jag trodde på fullt allvar att den Svenska Sovjetromantiken föll med muren.

  Just nu i denna stund finns det 1000-tals Sydossetiska milismän inne i Georgiska byar för att plundra, bränna ner och på alla upptänkliga vis plåga och förnedra dess innvånare.
  Våldtäckter brukar vara ett vanligt förekommande förnedringsmedel.
  Byborna blir lämnade utan hem och troligtvis misshandlade.

  Georgien kan inte göra något, eftersom Ryssland fortfarande har kvar trupper inne i Georgien.
  Om Georgien försöker mota ut Ossetierna slår Ryssland ånyo till med full kraft (det har de lovat).

  Allt detta sitter alltså Svenska ”gammel-kommunister” och hyllat Putin för.
  Är det bara min mage som vänder sig ??

 33. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Finns ett par misstänkta papegojor. Any hints?

 34. tuvalis skriver:

  Halland
  Som jag sett det är det inte mångasom stöder Rysslan. Däremot stöder man de folkrättsregler som finns och den mänskliga rättigheterna. Det låter hemskt det du beskriver. Källa? Säger bara att hade EU från start fördömt Georgien hade detta kanske inte skett.

 35. mrmhalland skriver:

  tuvalis :

  Jag kommer faktiskt inte ihåg var jag läste det, man söker ju på allt om detta, men SVD hade en notis om det igår.

  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_1641017.svd

  Jag ska försöka hitta källan ja egentilgen syftar på.

 36. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  tuvalis 4:20

  Din kunskap om Mänskliga Rättigheter samt om folkrättsliga regler verkar något diffusa för att inte säga obefintliga.
  Betr. hänvisning och användandet av trovärdiga källor kan man direkt utgå från att du i stort saknar kunskap om begreppen ”källkritik och vetenskapssyn”.
  Slutledning: Har man alltid slagsida åt vänster hamnar trovärdigheten oftast direkt under plimsollmärket.

  Dee Dee Sharp – den folkrättsälskande göteborgslullaren

 37. tuvalis skriver:

  göteborglull
  om du vet så mycket skriv något vettigt och verbalt i så fall. På den här sidan debatterar vi ifall du inte visste..

 38. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  tuvalis

  Säger du det, det var intressant. Keep on fightin´

  :-D

 39. mararh skriver:

  Dee Dee 3:35

  Nu har jag kokat färdigt äppelmoset för i år. Iklädd ett litet chict skräddarsytt förkläde utanpå min senast shoppade lilla outfit från Gucci delade jag således min uppmärksamhet mellan kniven, spisen och assistenten i ungefär 2,5 timmar. Äppelmos-koket kan absolut inte delegeras. Det är mitt lilla bidrag till miljön. Även mitt kristna sinnelag får ro av att Guds gåvor används till annat än berusning av skogens konung. (Jag vill inte heller hamna i en intressekonflikt med Systembolaget.)

  Med förebilder som Aristoteles, Thomas av Aguino och Hugo Grotius i tankarna kokade jag således mitt äppelmos. Om inte Thomas hade ”adopterat” Aristoteles in i kyrkan är det inte säkert att Hugo Grotius hade kommit i kontakt med den stoiska naturrättsläran och att vi hade haft den folkrätt vi har idag. Grotius menade att vissa rättsregler ligger i människans natur och att ingen förnuftig människa kan tvivla på giltigheten av de reglerna, när hon väl genom eftertanke har förstått saken. Dessa regler är axiom och det viktigaste av dessa axiom är ”pacta sunt servanda” (= Avtal skall hållas). Hugo Grotius anses som folkrättens ”fader”.

  Så gick således mina tankar under mitt äppelkok…..

  Nu till din fråga om jag kan hinta dig……personen ifråga har inte skrivit någonting sedan jag skrev mitt lilla inlägg…..och vi har inte adopterat honom trots hans ivriga försök.

 40. visionara skriver:

  mararh

  Kan det vara den lille trumslagaren, han som för så mkt oväsen att han inte uppfattar andras? ;-)

  M v h

  V

 41. Pravo skriver:

  karrel,

  You are right! In the radio show on Swedish Radio Bildt said the difference between Kosovo and the Georgian regions is that Kosovo was governed by UN. It is true and it was done according to UN Security Council Resolution 1244. But this resolution clearly stipulates that Kosovo is an inseparable part of Serbia. So the UN argument Bildt tried to use does not hold. Actually Abkhazia had better reasons for declaring independence than Kosovo according to several experts on international law. The behavior we see now from Bildt has nothing to do with international law, it is part of a geopolitical game where Bildt is a pawn in the hands of the powerful international elite. This behavior goes against the Swedish constitution and we are taking notes.

 42. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – En personlig stilla söndagsreflektion: ”Hur i helvete skall världens MaktPyramid-MaktElitNissar i dialog form kunna lösa sina ”påhittade” problem inbördes – som ju ALLTID drabbar oss av vanligt folk = humana MedMänniskor = väsentligt flera än 90 % av ländernas medborgare MEST – när ej ens kommentatorerna sinsemellan här på Carl Bildt´s blogg kan det ?” :-)

 43. hillary2 skriver:

  mararh

  det är viktigt att avtals hålles men även viktigt hur de skrivs – finns det några kontroller? finns det sanktionsmöjligheter?
  hur implementerar man t.ex. ett avtal om att sänka eller inte höja de höga halterna av växthusgaser i atmosfären?

  koka äppelmos kan vem som helst – men kan du besvara frågorna?

 44. mararh skriver:

  Visionara

  Nu är det du som får hinta mig…….vem är den lille trumslagaren?

 45. mrmhalland skriver:

  Josef :

  Jag lämnade en liten länk till dig som kan fylla ut din samling av IT-Smog !

  http://www.expressen.se/kronikorer/lizamarklund/1.1283943/liza-marklund-ar-vi-mindre-kansliga-an-kor

 46. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  mararh 5:51

  Ett äppelmos som tillreds med sådant allvar och djup måste komma att smaka vidunderligt gott men det som mest upptar mina tankar är ändå hur ditt lilla skräddarsydda förkläde går ihop med dina gröna ögon? ;-))

  Vidare vill jag nu hänvisa till att eftersom staten har skyldigheter och individen rättigheter kommer jag, i mitt följande exempel, att under några minuter (el. timmar) framåt att betrakta dig som företrädare för staten och jag själv som den enkle lille individ som jag verkligen är. Varför? Jo, därför att rent rättsligt bör jag då kunna hävda att du ger mig ytterligare en hint ang. din tidigare problemställning – jag har fortfarande två personer som, i mina ögon, skulle kunna vara aktuella.

  Dee Dee – som nöjer sig med att koka té

 47. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  tlg 6:27

  Ursäkta div. syftningsfel – de beror säkert på téet ;-))

 48. hillary2 skriver:

  lullaren

  kan du inte ha din personliga korrespondens med mararh någon annanstans – skriv mail?

 49. mararh skriver:

  Dee Dee

  Han är en svensk man.

 50. hillary2 skriver:

  det finns en svensk kvinna som gör sig märkvärdig här på bloggen utan att tillföra något
  skillnaden mellan henne och tnsexton är att den senare bjuder generöst på sina kunskaper
  mörkblå moderater per se är SNÅLA och HÖGFÄRDIGA

 51. hillary2 skriver:

  här är en liten hälsning från Schlingmann

  http://www.youtube.com:80/medlemifacket

 52. visionara skriver:

  mrmhalland

  Det vänder sig i magen på mig med. Funderar också kring en annan sak.

  USA har förvisso gjort många dumheter i sin krigföring i Irak, och värst är väl behandlingen av fångarna på Guantanamo. Men låt oss säga att man också hade tagit parti för ngn av folkgrupperna där, låt oss för resonemangets skull säga kurderna, bombat civila mål med klusterbomber i områden med sunnis och shiiter och därtill stillatigande sett på medan kurder bedrev etnisk rensning med hjälp av bl.a. våldtäkter, plundring och morbränder mot sunnis och shiiter, för att avslutningsvis omedelbart erkänna ett av kurderna utropat kurdistan i norra Irak. Undrar vad våra kära vänsterdebattörer skulle sagt om detta, och vilket tonfall som vänstern i det läget hade använt.

  Jag undrar också över vilka krav som i så fall skulle ha ställts på Carl Bildt. Jag tror inte att vänstern hade haft ngt emot om han hade råkat ta i lite för mkt om man så säger. Jag tror inte heller att man hade skrivit förolämpningar till honom om att han var en ryss-lakej om han i en ovan beskriven situation hade riktat samma typ av kritik mot USA som han idag gör mot den ryska ledningen (vilket jag personligen är övertygad om att han hade gjort).

  Det är mot denna bakgrund faktiskt lite rörande att läsa kommentarerna från vänsterdebattörerna som handlar om ensidighet.

  M v h

  V

 53. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  hilary-pilary

  Dåligt humör, bitter och XXXL är ingen bra kombination.
  Keep smilin´

  :-D

  Dee Dee Sharp – nästan granne

 54. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  mararh

  Är det charliesjogren du syftar på tycker jag personligen att han är i ofarligaste laget. Han verkar mest snäll och läraktig ;-)) Men eftersom jag nu måste peka ut någon, så kan jag ju glädja ”best-före-datum” genom att välja honom ;-)
  Den lille trumslagarpojken??? Jag undrar också vem som åsyftas!

 55. hillary2 skriver:

  Guatanamo på Kuba känner de flesta svenskar till men hur många vet att 100 000 irakiska fångar hålls internerade i södra Irak?
  USA har sagt nyligen att man ska släppa en 10-15 000 snart
  kanske inte en dag för tidigt?

  lullaren

  jag är inte alls på dåligt humör – har idag tittat på härliga hus i skärgården :-)

 56. mararh skriver:

  Dee Dee

  Det fann inte så många att välja på….;))

  mrmhalland 6:26

  Självklart känner vi människor av dessa spänningsfält. När jag har suttit vid min bärbara för länge känns det som om datorn ”läcker el”. Om jag går med bara ben i långt gräs under en kraftledning sticker det till varje gång ett grässtrå kommer i beröring med skinnet.

 57. mararh skriver:

  mrmhalland

  Glömde säga tack för länken!!!

 58. hillary2 skriver:

  lullaren

  är du hr H – han som trodde att jag använde tvättstugan för att det är mer ekonomiskt än att använda egen maskin???

 59. visionara skriver:

  mararh och lullaren,

  Ni får fundera vidare på trumslagarpojken, men som lullaren så träffande beskrev häromdagen, så tillhör han gruppen som inte kan vara tyst trots att han kanske borde, utan mestadels för han en massa oväsen när han slår så hårt på sin lilla trumma att han inte hör de andra små barnen som också slår febrilt på sina trummor. De är därför de går så i otakt med tiden de små liven och även upprepar sig likt pappegojor. :-)

  M v h

  V

 60. hillary2 skriver:

  visionara

  papegoja heter det

  varför inte säga rakt ut att det är josef???

  är du rädd att få på nöten av honom?

 61. visionara skriver:

  hillary

  Tusan, jag som trodde du var på bröllopp.

  M v h

  V

 62. hillary2 skriver:

  visionara

  menar du att jag brölar springande ? :-)

 63. visionara skriver:

  Du har både fel och rätt hillary.

  Josef är en mycket receptiv man i mina ögon och alls icke ngn trumslagare.

  Papegoja stavas mkt riktigt som du skriver och jag vet, bröllop med ett p det också.

  Börjar bli trött nu och ser duppelt.

  Tror jag drar mig mot den äktenskapliga sängen där hustrun nu vistas. :-)

  Natti alla!

  V

 64. visionara skriver:

  Flåt.

  Recepptiv ska det vara. ;-)

  V

 65. visionara skriver:

  hillary

  Jo, du brölar, men om du samtidigt springer vet jag ej. :-)

  Natti igen!

  V

 66. hillary2 skriver:

  visionara

  jag kan inte bröla av rent biologiska orsaker ;-)

  god natt med dig – själv har jag kvällen fri :-)

 67. mararh skriver:

  Visionara

  Jag kommer ihåg att ni pratade om trumslagarpojken, men banne mig om jag kommer ihåg vem som åsyftades. Jag har försökt att leta mig tillbaka i trådarna. Jag ger upp!

 68. oloflindberg skriver:

  Jag tycker att en människa som aktivt arbetat för att starta ett anfallskrig borde sitta i fängelse. Inte vara utrikesminister.

 69. latentenergi skriver:

  Minns du 1992 då du (regeringen Bildt) till varje pris skulle försvara kronans växelkurs?
  Vi svenskar är förlåtande när miljader dribblas bort av våra folkvalda. Även jag har förlåtit dej. Men varför valde ni att till varje pris försvara kronans växelkurs?
  LatentEnergi

 70. Josef Boberg skriver:

  Taaack… – Mrm Halland – för länken ovan !

  Den finns nu som FÖRSTA inledning om det här med den hälsoförstörande el- och IT-smogen på min blogg (klicka på mitt namn ovan – så hamnar Du där på ett klick, troligast…) med texten:

  ”Om den fundamentala skillnaden – enligt wåra ”kära” MaktPyramid-MaktElitMyndighetsUtövares sätt att se det på – mellan el- och IT-smogskänsliga kor och oss av vanligt folk = humana MedMänniskor = väsentligt flera än 90 % av medborgarna – på
  http://www.expressen.se/kronikorer/lizamarklund/1.1283943/liza-marklund-ar-vi-mindre-kansliga-an-kor

  GooodNatt Alla (Hillary inkluderad !)… :-) /önskar folkfreds- och folkstyres-vännen Josef – med:

  ”Intelligent Wi kommer att drömma i natt
  Intelligenta drömmar som Wi aldrig någonsin drömt förut
  Wi drömmer om att det Är Fred och Frid på Jorden
  Därför att Allas Tanke-intellektuella och Fysiska Krig Är Slut !”

 71. mararh skriver:

  Om inte mitt minne spelar mig ett spratt har jag för mig att det var nötinsamlaren som åsyftades……..

 72. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  mararh 7:57

  Återkommen till datorn kan jag svara i Visionärens ställe ang. den lille trumslagarpojken (eftersom han enligt egen utsago tydligen dragit sig tillbaka under täcket med sin fru).
  Detta epitet använde jag vid ett par tillfäller om den åtminstone temporärt avstängde Carl Norberg.

 73. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Den lille ekorren har blivit kallad mycket men icke trumslagarpojken, därfemot blev han sur en gång när jag påstod att jag hört att han varit tamburmajor på Reeperbahn i yngre dar ;-))

 74. mararh skriver:

  Dee Dee

  Tack! Mitt minne spelade mig således ett spratt ;) Denne Carl Norberg hyllades ju av många i ”vår krets” när han dök uppoch även spanaren hyllades. Båda har gjort självmål. Det gäller att skilja agnarna från vetet!

 75. mararh skriver:

  Dee Dee

  Ha, ha ;)))

 76. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  mararh

  Ja, rätt många har svårt med nyanserna – som du så riktigt själv påpekat gäller därför:

  ”Blott de tama fåglarna har en längtan. De vilda flyger.”

 77. mararh skriver:

  Dee Dee

  Vid en flygning med Air Florida en gång i forntiden frågade min dåvarande man flygvärdinnan varför hon inte log en enda gång under flygningen. Den unga vackra kvinnan svarade att hon inte ville ha rynkor.

  Om jag skulle ha levt under den devisen borde jag ha slutat läsa dina inlägg för länge sedan. Om inte humorn och glimten i ögat finns med i allvaret…..vad finns då kvar?

  ”Blott de tama fåglarna har en längtan. De vilda flyger” säger så mycket om hur man valt att leva sitt liv. Hillary flikar nu säker in att ”alla har inte möjlighet att välja”. Ett sådant påstående är så fel och den innebär att bäraren av det sagda just inte har förstått någonting om livet.

 78. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  mararh

  Ja, visst är det så. Men lilla hilary-pilary är ett kapitel för sig ;-)))

  Måste nu ägna någon halvtimma åt förberedelser inför morgondagens ”äventyr” innan jag kryper ner, till skillnad mot Visionären, helt ensam i min rymliga och lyxiga Queen Size.

  Om inte förr så hörs vi kanske i morgon kväll/natt – sweet dreams!

 79. mararh skriver:

  Dee Dee

  Detsamma!

 80. seeurchin skriver:

  Coup by NGO

  But there is more. The NGOs were coordinated by the US Ambassador to Georgia, Richard Miles, who had just arrived in Tbilisi fresh from success in orchestrating the CIA-backed toppling of Slobodan Milosevic in Belgrade, using the same NGOs. Miles, who is believed to be an undercover intelligence specialist, supervised the Saakashvili coup.

  It involved US billionaire George Soros’ Open Society Georgia Foundation. It involved the Washington-based Freedom House whose chairman was former CIA chief James Woolsey. It involved generous financing from the US Congress-financed National Endowment for Democracy, an agency created by Ronald Reagan in the 1980s to “do privately what the CIA used to do,” namely coups against regimes the US government finds unfriendly.

 81. seeurchin skriver:

  Once he was in place in January 2004 as Georgia’s new president, Saakashvili proceeded to pack the regime with his cronies and kinsmen. The death of Zurab Zhvania, his prime minister, in February 2005 remains a mystery. The official version — poisoning by a faulty gas heater — was adopted by American FBI investigators within two weeks of the Zhvania’s death. That has never seemed credible to those familiar with Georgia’s gangland slayings, crime, and other manifestations of social decay. Zhvania’s death was followed closely by a functionary of the premier’s apparat, Georgi Khelashvili, who allegedly shot himself the day after his chief’s demise. The head of Zhvania’s research staff was later found dead as well.

 82. mararh skriver:

  Seeurchin

  Vem har du tänkt övertyga?

 83. Pravo skriver:

  Enligt mina efterforskningar stämmer det som seeurchin skriver kl.9:17 perfekt. Det som skrivs 9:19 hade jag ingen aning om, men jag ska definitivt titta närmare på det.

 84. hillary2 skriver:

  mararh

  ingen kan övertyga en rigid självförhärligande elitist som du

 85. dukeh3 skriver:

  Carl, mrhalland mfl.

  Det hade varit roligt om folk ville kommentera Jan Oberg mycket tänkvärda artickel som jag tycker sätter mycket bra perspektiv på Georgien konflikten.

  http://www.transnational.org/Resources_Treasures/2008/Oberg_GeorgiaHadToHappen.html

 86. Pravo skriver:

  En sista reflektion innan jag går och lägger mig. Det stämmer att Ryssland har överreagerat något i Georgien. Men denna överreaktion är ingenting jämfört med den överreaktion som västmakterna nu uppvisar jämtemot Ryssland. Om man ska kritisera Ryssland för att överreagera är det inte så smart att själv göra det samma. Kritiken tappar liksom värde då.

  God natt.

 87. osciloscope skriver:

  den ständiga ”Vi har iaf rätt moral bakom våra beväpnade argument!”.

  We simply ”know” we have the globally piously endorsed ideals, and the moral weaponry to back it up.

  This argument works dubiously on any side.

  oscar berven
  (sophist mode)

 88. spanaren skriver:

  För allmän kännedom meddelas härmed att undertecknad
  ingalunda är avstängd på denna blogg.
  Uteblivna inlägg beror på att jag inte anser det meningsfullt
  att utbyta tanskar om utrikes/säkerhetspolitik med
  ”Anna” et al. Det finns alternativa Forum…

  Studera mina tidigare inlägg. Har vad jag tidigare förutspått
  inte hänt/håller på att hända?

 89. kraljen skriver:

  Konstigt att man ska behöva lära sin egen utrikesminister internationell rätt.
  Carl Bildt har varit ute och cyklat hela tiden.

  Ännu en proffesor i internationell rätt som hävdar att Ryssland agerat rätt och tycker Kosovos stadsbildning är ”märklig”.

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_1641843.svd

  (Vet inte om artikeln har länkats innan. )

 90. Pravo skriver:

  Det har inte skrivits så mycket om rättegången mot Karadzic så här kommer en sammanfattning om vad som hänt senaste månaden.

  Efter första rättegångsdagen hade Karadzic 30 dagar på sig att studera åtalspunkterna. Problemet är att åklagarsidan håller på att skriva om åtalet och Karadzic inte fått det nya åtalet än. Karadzic kastade inte bort någon tid och lämnade under tiden in ett klagomål om att Domare Orie är jävig. Karadzic begärde att han ”inte vill ha en domare från något NATO-land utan en domare från den fria världen”. Osannolikt nog gick Haag honom till mötes, befriade Orie från målet och tillsatte istället domare Bonomy.

  Under sina år på flykt gömde sig Karadzic under falsk identitet och försörjde sitt uppehälle som läkare i alternativ medicin. Det tog han upp under den andra rättegångsdagen:

  ”Den här domstolen utger sig på falska grunder företräda den internationella gemenskapen, när den egentligen företräder NATO, vars mål är att likvidera mig. Jag har slutat använda falskt namn, det borde ni också göra.”

  Sedan forsatte han traditionen från första rättegångsdagen med att skämta med domaren. Domaren frågade om Karadzic förklarar sig skyldig till åtalspunkterna. Karadzic svarade att han inte tänker svara på den frågan.

  Domaren – ”Då skriver jag å domstolens vägnar in att du förklarar dig oskyldig”.
  Karadzic – ”Kan jag lita på ditt ord?”
  Domaren – ”Vilket ord?”
  Karadzic – ”Att du anser att jag är oskyldig?”

  Anledningen till att Karadzic känner sig hotad är att ett dussintal serber redan dött i Haag och Karadzic löper extra stor risk på grund av hans deal med Holbrooke och hans kunskaper om västmakternas inblandning i Bosnienkriget (som många inflytelserika personer inte vill ska komma upp till ytan).

  Här är en intervju med Karadzics osynlige medhjälpare:

  http://www.russiatoday.com/guests/video/1523

  Han avslöjar försvarets strategi i rättegången: ”We will prove that the civil war in Bosnia was provoked by Germany, England, Vatican and the Americans.”.

 91. dukeh3 skriver:

  spanaren:

  hej, liten fårga vilka alternativa forum syftar du på?

 92. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Spanaren – Apropå Dina uttryckta meningar ovan: ”Studera mina tidigare inlägg. Har vad jag tidigare förutspått inte hänt/håller på att hända ?” – slut citat.

  Är det ”duktigt” att ständigt och jämt ”tugga” MaktPyramid-MaktElitGossarnas eländiga eländes-agenda – och sen ”slå sig ör bröstet” när det realiseras ? :-)

 93. Helena Palena skriver:

  spanaren: Var är Anna? Har inte sett hennes vackra nuna på länge!

 94. charliesjogren skriver:

  Spanaren

  När den här bloggens vassaste skribent Anna gick i polemik med dig och din vapendragare tnsexton var ni chanslösa och genom hennes agerande förstod fler och fler var ni hade och har era sympatier.
  Att du nu försöker skriva nedsättande om vackra Anna är bara ett nytt tafatt försök från din sida att försöka misskreditera henne.

 95. bestofmankind skriver:

  Helena

  FYI har Anna många liv, antingen är han också göteborgslullaren :-), charliesjögren eller maggi.

  Pick your choice! :-)

 96. Helena Palena skriver:

  bestof: Att dom orkar hålla på och byta nick stup i kvarten. Jag har fullt upp med min egen person och skulle inte vilja klyva mig i flera. Man är väl för fan ingen atom heller!

  Saknar inte Anna ett dugg…

 97. bestofmankind skriver:

  Helena,

  En del män kan (?).

  Opps…no offense till andra män…

  Män behövs lika mycket som kvinnor behövs, vi kompletterar varandra. :-))

 98. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Eftersom två av bloggens verkliga giganter, ”Helena Palena” (auktoritet på Elche- kork) och ”best-före-datum” (connaisseur och debattör inom området ”Familjen Elzevir”) har behagat blanda in mitt namn i sin upplyftande diskussion, känner jag mig manad att överlämna ett kort- kort utdrag av en fabel (en litterär konstart som båda damerna tycks ha stor fallenhet för) till dem.
  Vassegoa! Lycka till framledes när ni möts nästa gång i ”Snillen Spekulerar” ;-)))

  ”””Vad kan vi lära oss av de två getterna som gick ut på spången samtidigt, utan hänsyn till varandra. Mitt på spången stångas de och båda faller i bäcken och drunknar.
  Ordspråket lyder: Högmod går före fall. ”””

 99. bestofmankind skriver:

  Göteborgslullaren,

  Du pratade i gåtor som man kan enkelt svara ja eller nej på.

  Svaret alltså är ja. :-)))

  Don´t worry your secret is safe with me! I promise not to tell anybody. :-)))

 100. bestofmankind skriver:

  Göteborgslullaren,

  Jag märkte att moderatorn hann ta bort namnen (som inte passar i bloggen) som du vill att jag skulle välja ifrån.

  Sorry…:-)))

 101. Helena Palena skriver:

  Lullaren: Jag har inte nämnt dig över huvudtaget. Vad är Elche-kork? Vill dock veta vad det är jag är bra på!

 102. Anna skriver:

  Spanaren 6:45

  Ledsen att jag bidrog till att en hel del av läsarna på denna blogg fick upp ögonen för vem du egentligen är och vad du representerar.

  /Anna

 103. hillary2 skriver:

  Anna

  det är litet tråkigt att vissa som skriver här har tillgång till namnen bakom våra alias
  it´s not fair play!
  jag tillhör dem som inte saknat dig – här :-)

 104. Anna skriver:

  Hillary 1:49

  Eftersom jag har väldigt mycket att göra på mitt arbete och befinner mig utomlands flera dagar i veckan ett par veckor till, kan jag trösta dig med att du inte kommer att se särskilt mycket av mig på bloggen kommande veckor heller.
  Betr. din syn på fair play, gör du som vanligt en medveten feltolkning av min person men det är väl sådant du fått lära dig på Bommersvik och andra parti- resp. fackliga kursgårdar som du besöker frekvent.

  PS Jag var i Torekov ett par dagar denna helg men trots att jag höll extra utkik kunde jag ej skåda någon socialdemokratisk, idog partiarbetare iklädd XXXXL- outfit. DS

  :-)

%d bloggare gillar detta: