Lugnare lördag

Faktiskt en lite lugnare dag. Tid att sortera igenom papper, tankar och planer inför kommande dagar och veckor.

Nyheterna meddelar att Hugo Chavez förklarat att Venezuela helt och fullt stöder Rysslands politik när det gäller att erkänna Sydossetien och Abchazien.

Föga överraskande.

Varför bröderna Castro i Havanna ännu inte hörts av i frågan har jag inget bra svar på.

Men jag är lika övertygad om att de kommer som att det sedan inte blir så många fler.

48 Responses to Lugnare lördag

 1. foretagsledare skriver:

  Bröderna Castro tränar TaiKwendo.
  De måste ju ersätta olympiern som sparkade ned den svenske domaren.
  4 år tror gubbarna att det tar för dem att komma i form till london-OS.
  Några andra kandidatyer är otänkbara efter att Castro hyllat den avstängde sparkaren…

  Sen är väl Fidel för trött för att bry sig om så små incitatment som krisen Ryssland / georgien… han har väl fullt upp med att linda Havanna-cigarren och snacka med Pierre Schori…

  Ovanligt tyst omkring Piere förresten… kanke han försvann på semester till Castro efter att godsherren Persson har fullt upp med vinprovning och mockande i stallet ?

 2. Pravo skriver:

  En del länder kanske avvaktar beslutet från ICJ angående Kosovos självständighet. Om internationella domstolen finner att Kosovos självständighet var ok finns det stor chans att flera länder kommer erkänna utbrytarrepublikerna i Georgien. Till att börja med Kuba och ‘Shanghai Cooperation’-länderna. Om beslutet däremot blir annorlunda kan man nog vänta sig att inga fler länder erkänner utbrytarrepublikerna i Georgien heller. Ryssland kan då ställa som krav att de tar tillbaka sitt erkännande av Abkhasien och Sydossetien om de länder som erkänt Kosovo tar tillbaka sitt erkännande. Ett rimligt krav.

 3. oppti skriver:

  Pravo
  Det vore en lösning.
  Ryssland har en poäng när de varnade Väst för att erkänna Kosovo. Det finns många smådelar i forna Sovjet som har hamnat i kläm.

 4. Torsten skriver:

  Carl,

  Och jag som tänkte mig en semesterresa till Venezuela till våren.
  Nu får jag tänka om;-)
  Vad sägs om Vietnam?

 5. medde skriver:

  Vitryssland kommer också snart att erkänna utbrytarrepublikerna, det har deras utrikesdepartament sagt. Och dessutom många normala civileserade europeer stödjer Rysslands politik, men kan tyvärr inte påverka nåt, eftersom det är sådana politiker som Carl Bildt som anser sig ha rätt och plus USA press på EU som gör att europeiska inte så länge sedan självtänkande politiker har tappat förmågan att tänka självständigt.

  Jag förundras över Carls inlägg, de har alla en gemensam ståndpunkt: vi och dem, och är ganska rasistiska också. Vi här i Europa som är så ”civiliserade” och ”demokratiska” tycker si coh så, vad de andra okunniga och ociviliserade i Ryssland och andra skitländer anser, bryr vi oss inte om.

  Carl Bildt använder sig av påståendet: I varje fråga finns två möjliga svarslaternativ, det ena är mitt och det andra är det felaktiga. Att använda sig av detta i utrikespolitik och diplomati är inte bara oacceptabel men dessutom är riktigt farligt.

  Eller är det kanske så att Carl Bildt som har lite aktier i Vostok Nafta, vill framstå som en Rysslandkritiker och dess motståndare så att inte svenskarna skulle tro att han har något med det stora landet i Öst att göra?

 6. Torsten skriver:

  medde,

  Jag håller med mrmhalland.
  Du sprider lögner. Carl Bildt har inte kvar sina aktier i Vostok.

  Dina inlägg är inget värda och kommer i fortsättningen att ignoreras.

 7. Bo W. Höglund skriver:

  Visst blir det fler C.B.!
  Det finns ju flera kommunistdiktatorer i Chaves närhet – tänl bara på det största landet – han kommer nog inte att kunna hålla sig så länge?
  Och vissa nästan levande nordkoreanska skyltdockor!

 8. medde skriver:

  JAG VET ATT JAG IGNORERAS,
  Men jag ber om ursäkt, jag är inte en lögnhals, MEN LÄS MIN URSÄKT ÄNDÅ, JAG BER ER. MAN FÅR HA RÄTT ATT FELA IBLAND.

  https://carlbildt.wordpress.com/2008/08/29/antligen-fredagkvall/#comment-60918

  Erkänner att det var otroligt dumt av mig att lägga ut info som är obekräftat och förmodligen osann, men länken leder till en kommentar av hawa0835 som är utlagt av en person som säger att Carl Bildt har aktier i Vostok Nafta, eftersom jag är ny här vet jag inte användere vars info jag kan lita på.

  Att kommentera är ett bra sätt att lära sig att skriva obketivt och bekräfta fakta man skriver om med källor. Jag är dålig på det, men jag är tacksam för eran kritik och från och med nu kommer jag inte att skriva sådan trams som inte är bekräftat, dessutom kommer jag att bekräfta allt jag skriver med länkar. Det är synd att jag redan har skämt ut mig, men rätt åt mig. Tack för kritik.

 9. Torsten skriver:

  medde,

  Strongt av Dig att erkänna fel. Starkt att be om ursäkt. Men Du behöver inte skrika. Jag tror att alla hör ändå.

  Du får förmodligen en andra chans. Kom bara i håg att yttrandefrihet innebär inte automatiskt att man medvetet kan sprida vilka lögner som helst.
  Lycka till.

 10. tnsexton skriver:

  Medde

  Håller med Torsten. Att erkänna sina fel och att dessutom inse varför de begicks är både starkt och utvecklande.
  Du lär dig snart vilka här på CB blogg som håller sig till fakta eller direkt rättar sig då de upptäcker att de har fel, vilka som är missionärer för en sak, vilka som bara vill roa sig och andra och vilka som döljer kloka tankar i en humoristiskt dräkt.

  Och så finns naturligtvis jag själv, som enligt nicken charliesjogren svävar för mig själv i en egen sfär….

 11. allnews2 skriver:

  medde
  Snälla, ta inte illa upp för kritiken från Torsten. Du har rätt. Med tanke på vad som publiceras på denna blog av Carl Bildt, så är det rätt uppenbart att man inte behöver ange källor. Man kan ju tycka precis vad som helst om Ryssland, även om det inte är korrekt, förlåt jag menar med sanningen överensstämmande. På något sätt verkar Rysslandkritiken ändå vara politiskt korrekt i Sverige, trots faktafel. Jag är så besviken på M – vem kan man lita på………..

 12. Torsten skriver:

  tnsexton,

  Ja, ”Du svävar för Dig själv”:-))

  Den starke svävar för det mesta för sig själv:-))

  Du är en bland några starka här bland kommentatorena. Fast jag håller inte alltid med Dig;-)

 13. Torsten skriver:

  När det gäller Cuba så kan det ju ta lite tid innan den yngre brodern får klartecken från Fidel;-)

 14. seeurchin skriver:

  ”Former Republican presidential candidate Ron Paul has declined to endorse either John McCain or Barack Obama, and he told CNN’s Kiran Chetry on Thursday that he sees ”no difference” between them because both espouse foreign policies that only create more threats to our national interests.

  Chetry asked Paul, ”Do you think it’s a valid argument … that a John McCain administration would be a four-year extension of the Bush administration?”

  ”Sure, but I think that’s what’s going to happen with Obama, too,” Paul replied. ”There’s no difference.”

  ”Their foreign policies are identical,” Paul explained. ”They want more troops in Afghanistan. They want to send more support to Georgia to protect the oil line there. Neither one says bring home the troops from Iraq from the bases — you know the bases are going to stay there, the embassy as big as the Vatican, that’s going to remain. So their foreign policies are exactly the same. They’re both very, very aggressive with Iran. So I would say there’s no difference.”

  ”How would you handle these global threats, then, if it’s not to send our troops there and make sure that we’re protected?” Chetry asked.

  ”We create the threats!” Paul replied emphatically. ”Why are we on the borders of Russia provoking the Russians? I mean, the Georgians initiated the military attack against these enclaves where there were mostly Russians. … It’s the fact that we’re over there that we create these crises.”

  ”Isn’t it part of our duty, though, to support these fledgling democracies that ask for our help?” asked Chetry.

  ”No, it’s not our responsibility to do that,” Paul said firmly. ”We should endorse the principle but not send troops and money. … Once we get over there, we just aggravate the situation.”

  ”We bombed Serbia in order for Kosovo to become independent,” Paul concluded. ”Now the Russians are doing the same thing. … It’s this total inconsistency.”

  This video is from CNN’s American Morning, broadcast August 28, 2008.”

  http://video.google.com/videoplay?docid=-5098519787963452971&ei=BY-5SPuuA4OOiwKkpcn5DA&q=Ron+Paul%3A+%27There%27s+no+difference%27+between+McCain+and+Obama&vt=lf

 15. Pravo skriver:

  Ron Paul var verkligen den enda vettiga presidentkandidaten. För mig dog valet när inte han blev vald till republikanernas kandidat. Det är, precis som han säger, ingen skillnad mellan alternativen nu. USA är verkligen fascinerande. Därifrån kommer både det bästa och det sämsta hos mänskligheten. Ron Paul representerar det förstnämnda medan Joe Biden och John McCain representerar det sistnämnda. Ett litet hopp i alla fall för Palin. Om jag skulle tvingas välja mellan två dåliga alternativ så väger det över till Republikanerna tack vare Palin.

 16. visionara skriver:

  Men Pravo

  Palin är. om jag förstått saken rätt, vapenlobbyist, abortmotståndare och ivrig förespråkare för USA:s krigföring i Irak. Är det verkligen förenligt med dina på denna blogg uttrycka sympatier?

  M v h

  V

 17. Pravo skriver:

  visionara: Om amerikanerna vill bära vapen, förbjuda homosexualitet eller förbjuda aborter struntar jag fullständigt i. Så länge de inte ställer till med världskrig är jag nöjd. Att hon förespråkar krig i Irak är synd. Efter att jag sökte efter henne på google så fann jag till min förvåning att hon var anhängare till Pat Buchanan vid valet 96 och det är ju som bekant en av mina favoriter i amerikansk politik. Han påminner lite om Ron Paul i sina argument.

 18. mrmhalland skriver:

  Det är ju uppenbart att Kina inte stödjer Ryssland i deras erkännande av utbrytarna, men vad är det egentligen för avtal ”Shanghai-gänget” har skrivit under ? Någon som lyckats tolka det ?
  Erkänner Kina dessa Georgiska autonomers självständighet tar det bara timmar innan Östturkestan börjar sina utbrytningsförsök tror jag.

 19. visionara skriver:

  mrmhalland,

  Från DN: ”Budskapet kinesiska myndigheter ger i efterhand tyder på att Kina är mer oroat än stödjande. Även om kritiken av Ryssland inte är öppet uttalad vädjas hela tiden om att bara ”dialog och överläggning” kan lösa svårigheterna.”

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=822448

  Pravo,

  Ok

  M v h

  V

 20. hawa0835 skriver:

  Att EXPERIMENTERA med folks sinnen roar mig, kanske är det lite SJUKLIGT, men jag SKOJAR bara, jag skall skärpa mig.

 21. mrmhalland skriver:

  Tack visionara,

  Men jag förstår fortfarande inte vad alla dessa länder har skrivit under.
  Uppenbarligen finns ju ett färskt avtal Shanghai-unionen emellan.

 22. mrmhalland skriver:

  hawa0835 :

  Jag tror inte du har lyckats påverka någons sinne med dina (icke-)kommentarer.
  Ett visst löje över dig själv har du dock dragit.

 23. knightone skriver:

  Bröderna Castro sitter väl och finslipar på hur mycket man ska kvotera folks föräldrapenning för att ha tid med utrikespolitik f.n.

  Hur som helst är det synd om det Ryska folket. Regimen kanske stärker sitt ego men vanligt folk som drabbas av sämre ekonomi undrar kanske vid närmare eftertanke vad tusan det där skulle vara bra för.

 24. Pravo skriver:

  Den som verkligen är intresserad av amerikansk politik och av Georgienkonflikten borde ta en närmare titt på Randy Scheunemann. Han har nämligen spelat en viktig roll lite i det fördolda. Artikeln är skriven av ingen mindre än Pat Buchanan, som jag hyllade alldeles nyss. Om ni inte litar på Buchanan, sök lite andra källor… wikipedia:

  While the foreign affairs advisor to Republican presidential candidate John McCain, Scheunemann was also a registered foreign agent (lobbyist) for the Republic of Georgia.

  Läs vidare i Buchanans artikel. Om jag tidigare lutade åt McCain kanske jag känner mig lite mer neutral nu, negativt neutral.

 25. visionara skriver:

  mrmhalland

  ” 3. The member states of the SCO express their deep concern in connection with the recent tension around the issue of South Ossetia, and call on the relevant parties to resolve existing problems in a peaceful way through dialogue, to make efforts for reconciliation and facilitation of negotiations.
  The member states of the SCO welcome the approval on 12 August 2008 in Moscow of the six principles of settling the conflict in South Ossetia, and support the active role of Russia in promoting peace and cooperation in the region.

  4. The member states of the SCO reaffirm their commitment to preventive diplomacy as an important tool for effective settlement of the problems of security protection and development, as well as to strengthening the key role of the UN in the field of crisis prevention.
  The member states of the SCO proceed from the assumption that articles of the UN Charter, resolutions of the Security Council and norms of the international law serve as the legitimate base for conflict prevention, and the UN SC whose main responsibility lies in maintaining international peace and security is to play a defining role in this field.
  Noting the increasingly active role and growing potential of regional organisations in the field of preventive diplomacy the member states of the SCO stand up for comprehensive development and enhancement of cooperation between the UN and regional bodies in accordance with Chapter VIII of the UN Charter.

  8. The heads of state stand up for deepening interaction between the SCO and the United Nations Organisation, as well as the Commonwealth of Independent States, Association of Southeast Asian Nations, Eurasian Economic Community, Collective Security Treaty Organisation, Economic Cooperation Organisation and the United Nations Economic and Social Commission for Asia and the Pacific on the basis of the signed memoranda of mutual understanding.

  14. The Shanghai Cooperation Organisation is open for constructive dialogue with all international and regional organisations who share the objectives and principles of the SCO and conduct their activity in accordance with norms of the international law and the UN Charter. Proceeding from that the SCO stands ready to consider a possibility of establishing interaction with other international organisations with the aim of ensuring a stable, secure and harmonious development of the region with due regard and the fullest consideration for the interests of the SCO member states.

  Läs mer på:

  http://www.sectsco.org/news_detail.asp?id=2348&LanguageID=2

  M v h

  V

  PS. Google is your best friend. :-)

 26. tnsexton skriver:

  Pravo

  Ibland är verkligheten, eller det som beskrivs som verkligheten för hur det verkligen är vet vi ju inte, värre än den värsta konspirationsthriller.
  Det värsta är, att påverkad som man är och cynisk som man blivit, kan man inte låta bli att fråga sig: Med vilket syfte skriver Buchanan som han gör och just nu. Vem lobbar han för, för den sanne idealistiske politikern med allas väl för ögonen är väl en utdöd ras, eller?
  Oavsett detta verkar denne Scheunemann vara en synnerligen tvivelaktig typ.

 27. hawa0835 skriver:

  Allting i denna värld är bara en lek, eller ett spel, att försöka göra sig mer eller mindre viktig i något hänseende, men det bidrar sällan eller aldrig till att göra denna värld till en bättre värld att leva i.

 28. Pravo skriver:

  tnsexton: Det har du rätt i. Jag tänkte inte på att även Buchanan kan vara lobbyist. Hans artiklar är i alla fall signerade med signaturen Copyright Creators Syndicate INC. Tittar man på wikipedia hittar man följande:

  Creators Syndicate is an independent distributor of comic strips and syndicated columns for daily newspapers.

  Hans artiklar dyker regelbundet upp på ett större antal sajter. Underskriften är alltid den samma så jag antar att det är Creators Syndicate som är hans arbetsgivare. Eller i alla fall distributör för hans artiklar.

 29. mrmhalland skriver:

  Tack visionara !

  Det får bli morgondagens läsning.

 30. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Så kan man då ”sålla bort” ytterligare en person – om man är ute efter trovärdiga kommentatorer på denna blogg.

  Trist – men jag har varit misstänksam ganska länge.

  Dee Dee Sharp – |-O

 31. medde skriver:

  Visionera

  Du sa själv att jag är en lögnare men själv länkar du två artiklar som inte ens har nåt med konflikten att göra. Den ena är från januari (01-2008) den andra är från juni (06-2008). Hur kan dessa artiklar säga oss nåt om realtioner mellan Georgien och Ryssland? För att du inte ska kalla mig lögnare söger jag direkt att första artikeln om kärnvapenanfall och nationell säkerhet har jag bara snabbt skummat igenomoch nästan inte läst på slutet. Och av de jag fångat upp säger det bara just att Ryssland är berett att försvara sig.
  Den andra anrtikeln handlar om Vanga som är den spåkvinna vars visioner är väldigt kända bland ryska folket, och Vangas så kallade uppenbarelser eller snarare att hon kan förutså vad som kommer att hänga vad väldigt kända före Putin eftersom hon dog ganska länge sen. Så hur kan du kalla det för propaganda? Dessutom kan man inte döma genom att läsa två artiklar från en tidning om vem som propaganderar för vad, varför angav du inte då två slumpmässigt utvalda artiklar från en västtidning för att jämföra med?

 32. mrmhalland skriver:

  göteborgslullaren :

  Jag ser inte riktigt vem du syftar på.
  Jag tycker de flesta framför samma åsikter som man känner igen sedan tidigare.

  Är det för kallt för helgseglatser nu ?

 33. mararh skriver:

  Dee Dee

  Tänker vi på samme person har jag känt mig ”störd” ganska länge. Jag har inte kunnat sätta fingret på det, men denne person har relaterat till inlägg jag har gjort och skrivit ”som både mararh och jag redan har redogjort för….”.

 34. mararh skriver:

  Vid tillfället ifråga tänkte jag gå in och skriva en kommentar om att jag betackade mig från att bli hänvisad till. ”Lite svensk social kompetens” fick mig dock att avstå.

 35. visionara skriver:

  mrmhalland.

  Lite mer om Kinas reaktioner, nu från tyska media:

  And the financial paper Handelsblatt said:

  ”Nyet to violence in Georgia, no to the violation of another country’s territorial integrity: the presidents of China and four other Central Asian nations couldn’t have been more clear. For Russian President Medvedev and Prime Minister Putin it was a decisive political defeat. Moscow hoped for support and solidarity from the SCO. Instead it got a slap in the face.”

  ”And Medvedev and Putin should get ready for more headaches. Russia’s been trying to build up the SCO as a counterweight to NATO for years, hoping to combat the influence of the US and NATO in Central Asia. Russia had assumed it would take a leading role in the organization. The SCO was going to be the foundation for a wider geopolitical power play on Moscow’s part. But after the chilly renunciation it got in Tajikistan, it might as well give up both of those goals. …”

  ”The fear of Russia’s new expansionism isn’t just bringing Europe together. It could push Moscow’s one-time allies away as well. China in particular has very different goals for the SCO than Russia: Beijing sees it more as a way to guarantee access to raw materials than as a bulwark against the West. A new military alliance in Central Asia may stay just a Russian dream for now.”

  Är det därför signalerna från Moskva nu synes mildare i tonen?

  ”President Dmitry Medvedev told UK Prime Minister Gordon Brown Moscow wanted more monitors from Europe’s security body in Georgia, the Kremlin said.

  Separately, Russian and German foreign ministers agreed to seek to calm tensions over the crisis, Moscow said.”

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7589852.stm

  M v h

  V

 36. medde skriver:

  Tack för förståelsen. Som sagt, man lär sig av sina misstag.
  Smatidigt håller jag också med allnews 2. Han eller hon har en poäng i att på den här bloggen skriver man ganska mycket skit om Ryssland och många är väldigt negatit inställda och inte alls objektiva, jag tror inte jag behöver ange källor, jag har fått ett sådant intryck bara. Många inte alls förklara varför de tycker så illa om om det landet, många låter sig bara påverkas av den gamla propaganda mot Sovjet, fast detta gäller inte längre och om nån vill ändå jämföra Sovjet md Ryssland idag i vår tid skriv varför.
  Jag är här eftersom är har länge fäljt nyhetsrapporteringar i ryska och europeiska/amerikanska tidningar och ett att mycket förvrids, göms, tystas ner, både i Ryssland och i Väst. Men det gick att stå ut med.
  Under konflikten i Georgien gick det inte för mig och för många som jag känner att längre vara tolerant mot vad som skrevs i svenska/europeiska och amerikansk medier, det är ren propaganda och felaktig information. I Sverige belyste man konflikten ur endast georgisk perspektiv . ”utrikesdepartamentet i Georgien sa”, ”Sakashvilli sa” mm. Men man måste ju tänka att Georgien som är knappast nåt utvecklat demokarti inte kan ha objektiva medier, och presidneten inte heller objektiv, och har ”lätt” böjelse för att överdriva saker.

  Samtidigt i Ryssland, var konflikten belyst väldigt bra ur hela re perspektiv – georgiskt, ryskt och europeiskt. Ryska folket fick väldigt bra rapportering från kriget. Men rapporteringarna var inte heller så objektiva, det ska man erkänna. Men för första gången blev jag inte besviken på Rysslands medier eftersom jag visste att från och med för mig fanns det ingen skillnad mellan västmedier och Rysslands medier, båda är fullpackade av propaganda och väljer noggrant ut vad som ska visas och inte visas.

  Carl Bildt hade jag en bättre uppfattning om, men just pga hans cyniska utalanden och pga jag vill gärna kommentera och leta efter sanningen är jag här.

 37. kraljen skriver:

  Nu verkar det som OSSE har gett Georgien skulden för konflikten.
  Dock ännu bara inofficiellt.

  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_1641017.svd

  Visste Carl Bildt detta? Troligtvis ja.
  Ändå valde han Georgiens sida, Varför?

  Slutsats: Vår utrikesminister är tyvärr inte kompetent nog att dra objektiva slutsatser och analyser. Eller ännu värre, han springer någon annans ärrenden.

  Resultat: Hela den svenska neutralitetspolitiken är ut raderad och existerar inte längre….Ju snabbare man inser det desto mindre besviken blir man….

 38. mrmhalland skriver:

  visionara :

  Tack för info.

  Jag misstänkte att det skulle bli på det sättet.
  Det har ju även Carl Bildt hela tiden förutspått.

  Det var lite vågat av Rysslands radarpar att häromdagen gå ut med att SCO givit sitt stöd tycker jag.
  De verkar i nuläget inte bry sig så mycket om sin trovärdighet.

 39. hillary2 skriver:

  min analys av Bildt//Georgien//Ryssland är att han syns förespråka ett nytt kallt krig
  har vi att se fram emot tomma hot och noter och andra åtgärder som användes verkningslöst under förra kalla kriget?
  sorgligt om så vore

 40. mrmhalland skriver:

  kraljen :

  Du tolkar nyheter som fan läser bibeln !

  Du missade biten om att ossetisk milis bränner och plundrar Georgiska byar.
  Ryssland dröjer sig kvar i Georgien och kommer återigen brutalt slå till om Georgien försvarar sig.

  Det var just denna sortens provokationer tillsammans med Rysslands ökade närvaro, kränkning av Georgiskt territore som fick Georgien att slå mot sydossetien.

  Ingen kan säga att det var smart, men det finns gränser för vad man tål.

 41. tnsexton skriver:

  Mararh

  Eftersom jag känner mig direkt utpekad måste jag få fråga:
  Vari ligger felet att hänvisa till en annan skribent om man tycker att inlägget är bra och sakligt korrekt?
  Bloggen är full av hänvisningar och länkar till externa källor skribenter använder för att exemplifiera eller styrka det de skriver. Vari ligger den principiella skillnaden att göra det internt och att söka stöd i vad också andra skrivit?

 42. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  mararh 9:59

  Som vanligt gör du mig aldrig besviken ;-)))))))

  Dee Dee

 43. allnews2 skriver:

  mrmhalland
  Jag tror att du är vilseledd om då gått på den förklaringen till Georgiens attack mot sydosetsien. Men du har helt rätt i att det var Georgiens som startade. Jag är övertygad om att ingen på denna blogg kan svara på varför Stakackarsmickeville anföll björnen. Osmart är ett ord som passar. Han representerar ju en ”europeisk demokrati” enligt Bilt. På rysk tv kunde man få veta att han släckte ner tv-stationer utom sin egen under krigsstarten, samt censurerade internet. Märkligt aggerande i demokrati. Är det någon som vet om fler tv-stationer fungerar nu? Om jag minns rätt vat det NATO som bombade radio/tv under Balkankriget på 90-talet. Ryssland bombade inte Stackarsmickevilles tv, så vitt jag vet, utan koncentrerade sig på militära mål. En egen reflektion är att de ryssar jag känner, tycker illa om konflikten med Georgien. Många ryssar känner Georgier och tvärtom. Georgierna är omtyckta, snälla, trevlia och gästvänliga bland ryssar. Men konflikten som nu är aktuell har skapats av Stackarsmickeville, med hjälp från andra gubbar, skulle jag tro. Attacken från Georgiens sida måste vara planerad sedan lång tid, eftersom den gjordes med stor kraft och mycket manskap och materiel.

  medde
  Det är han. :-)

 44. bestofmankind skriver:

  tnsexton 4:40

  Du är en av de få kvar på bloggen som är mest hederliga, balanserade och rättvis kommentator oavsett färg.

  Låt dig inte påverkas av en del av sig själva egna utsagor intelligenta men för mig obalanserade kommentatörer – såna som har selektiva och ensidiga uppfattningar och knappt tänker på helheten i olika, osammanhängande situationer.

  Tyvärr när du hänvisar internt i bloggen uppfattas inte det som en komplimang, och i stället som en kritik , är sorgligt och även pessimistiskt. Det säger mycket om den personens personlighet.

  F.ö. en eloge till dig för alla dina kommentarer. Jag läser gärna dem med intresse.

 45. bestofmankind skriver:

  medde,

  Det är mänskligt att göra fel. Ingen ny phenomen. :-)

  Vill du läsa mer om Carl Bildts affärer – Vostok Nafta, Lundin, Legg Mason och Committe for the Liberation of Iraq finns länken här:

  http://www.dn.se/DNet/road/Classic/article/76/jsp/Render.jsp?a=644013#

 46. charliesjogren skriver:

  Allt som bestofmankind läser med intresse skall man vara extra uppmärksam på.

  Sedan jag började läsa och ibland kommentera på denna blogg tycker jag i princip alltid precis helt annorlunda än denna lilla beskäftiga egna företagare (kioskägare).

  Alla som nu med all rätt är avstängda på bloggen har givetvis hyllats av henne :-)

 47. bestofmankind skriver:

  charlie, charlie

  Fattar du noll eller?

  Hur många gånger skall jag förklara till dig att jag är ingen kioskägare – är i bokföring och redovisnings tjänsten. Inte för att det är fel att vara kioskägare – det är inget fel i att vara en – det är säkert många som är i branschen i Sverige som i Pressbyrån, 7eleven och med egna namn. Men rätt skall vara rätt. Försök att få in det i dit ego.

  I vilken bransch är du i, är jag tyvärr inte ett dugg intresserad av!

%d bloggare gillar detta: