Ytterligare en dag med Georgien

Det blev en dag också fortsatt dominerad av krisen om kriget mellan Ryssland och Georgien.

Jag satte stort värde på att Georgiens utrikesminister Eka Thekeshelashvili tog sig tiden att komma till Stockholm för diskussioner.

På Gustav Adolfs torg vajade EU:s, Georgiens och Sveriges flaggor tillsammans.

Och vi var eniga om att det viktigaste inför måndagens möte i Bryssel är att på olika sätt ge stöd till Georgien. Jag berättade om de olika initiativ jag diskuterar med mina olika kollegor dessa dagar.

Och det var också dessa frågor som kom att diskutera vår gemensamma välbesökta pressträff.

Hur sedan relationerna med Ryssland kommer att utvecklas under tiden avgörs i allt väsentligt av Rysslands eget agerande. Att det bara kan fortsätta som förr är av lätt insedda skäl knappast aktuellt.

Till mina besökare denna dag hörde också OSCE:s högkommissionär för minoritetsfrågor Knut Vollebaeck.

Förutom att vi är gamla vänner – Knut har en bakgrund bl a som norsk utrikesminister – fanns det all anledning att diskutera de olika frågor som aktualiserats av det pågående kriget.

I sin egenskap nu har han gjort mycket klart att skyddet för minoriteter inte får göras till en förevändning för att blanda sig i andra länders inre angelägenheter – och allra minst genom att begå militär aggression.

Betydelsen av detta kan knappast nog understrykas.

Men vi diskuterade också utmaningar i andra områden. Hans kontor har sedan lång tid varit engagerat i situationen på Krim och det finns all anledning att aktivera det arbetet ytterligare. Och vi hann dessutom med en diskussion om vissa av de alltid aktuella frågorna på Balkan.

Att telefonen gått varm under dagen säger sig självt – även om tiden varit knapp.

Jag har hunnit med att tala med min norske kollega Jonas Gahr Störe, Polens utrikesminister Radek Sikorski liksom Storbritanniens dito David Miliband. Den europeiska enigheten är av yttersta vikt i dagar som dessa.

Och mitt i allt detta hanns det också med en ganska grundlig genomgång av tankarna bakom den stora revision av Frankrikes försvars- och säkerhetspolitik som nyligen genomförts. Ett imponerande arbete av stor också europeisk betydelse.

Men nu blir det – trots allt – fredagkväll med familjen.

Om telefonen slutar ringa…

101 Responses to Ytterligare en dag med Georgien

 1. Niklas skriver:

  Carl hoppas du får en trevlig kväll med familjen :)

 2. mmussorgsky skriver:

  Letter in the International Herald Tribune (online now, hardcopy tomorow):

  Quote
  ENCOURAGING GEORGIA

  Nothing has so illustrated the dangers of America’s current foreign policy than the recent fiasco in Georgia.

  Georgia is adjacent to Russia, like Cuba is to the United States. The United States has blatantly encouraged Georgia in its anti-Russian posturing with both arms and words.

  As a result, the impulsive President Mikheil Saakashvili was emboldened to attack South Ossetia. Russia responded, thumbing its nose at the bluster of President Bush, Senator John McCain and NATO.

  Georgia is part of the Russian sphere of influence as much as Cuba is part of Americas. There is nothing the United States or NATO can or will do about Georgia, but in encouraging Saakashvili, they will have soured relations with a country the U.S. has every reason to keep on side.

  Dumb.

  J.H. Faulkner, Rougemont, Switzerland
  Unquote http://www.iht.com/articles/2008/08/29/opinion/edlet.php

 3. hawa0835 skriver:

  Förmodligen så hinner du ut på Internet mellan samtalen med dignitärerna, för att kontollera kursen på Vostok Nafta.

 4. mrmhalland skriver:

  hawa0835 :

  De senaste dagarna har jag funderat över om det verkligen är så att fanatiska vänsteranhängare är mindre intelligenta än andra människor.
  Du ger verkligen bränsle åt sådana tankar.
  Varför skulle Carl Bildt vara intresserad av den börskursen ?

  ALLA som följt den politiska debatten vet att han inte är aktieägare där.

 5. […] längst ner ska Ryssland vara redo att strypa oljeleveranser till väst Europa om det möte Carl Bildt deltar i på måndag med EU länderna i Brussel inför sanktioner mot ryssland. Som det sägs i artikel med den rådande […]

 6. dennisaitch skriver:

  right and wrong means all or nothing. adding a grey zone, which is realistic, means adding what it costs to be humane to all parties concerned. people who love to generate anger all around don’t represent me, and anger is this pose: right here, wrong there; all our support here, and none there.

 7. Josef Boberg skriver:

  Taaack – Dennisaitich – för Din ”goa” kommentar ovan !

  GooodNatt Alla… :-) /önskar vännen Josef – med

  https://carlbildt.wordpress.com/2008/08/29/fredag-mitt-i-krisen/#comment-60921 och

  ”Intelligent Wi kommer att drömma i natt
  Intelligenta drömmar som Wi aldrig någonsin drömt förut
  Wi drömmer om att det Är Fred och Frid på Jorden
  Därför att Allas Tanke-intellektuella och Fysiska Krig Är Slut !”

 8. hawa0835 skriver:

  Man fick sista ordet till slut.

 9. visionara skriver:

  hawa

  Vad är det du försöker bevisa?

  Varför har du så dålig självkänsla?

  Vad är det du är så avundsjuk på?

  M v h

  V

 10. visionara skriver:

  Carl Bildt.

  Jag har nu tittat på inspelningen av pressträffen du och Thekeshelashvili hade. Jag måste säga att jag är stolt över att ha en sådan utrikesminister som dig.

  ”We are not known to being silent when small nations are being violated!” är ett uttalande som jag hoppas kommer att kunna upprepas länge.

  Well done Carl Bildt!

  M v h

  V

 11. Bo W. Höglund skriver:

  Låt oss sluta dagen i en positiv ton:-mcCain har valt sin vicepresidentkandidat!

  Att prya som president är kanske inte det mest lyckade som någon sade om Obamas bristande ”Executive experience” men möjligen som vicepresident?

  Iaf. har hon två års Executive experience – det är precis två år längre än Obama!

  Och, (med risk för att bekräfta mitt rykte som bristfälligt PC), tycker jag att det var en synnerligen dekorativ kandidat som ställde upp.
  Kan ha en viss betydelse i det utseendefixerade USA – och vart tog egentligen den av STATSTELEVISIONEN sända ”Commander in Chief” serien vägen, den med Geena Davies i huvudrollen?

 12. visionara skriver:

  Höglund

  Jag tycker att du för det mesta uttrycker bra åsikter. Men när du snackar om ”synnerligen dekorativ” kandidat måste jag säga att jag skäms över mitt kön. Har du inget bättre att säga tycker jag faktiskt att du borde hålla truten.

  M v h

  V

 13. ohlundonline skriver:

  Kollade just upp numret av Obamas namn med hjälp av Latinsk Gematria.

  Det är 616.

  6 + 1 + 6 = 13, eller döden för den som är bekant med Tarotlekens stora arkana, jämför med Uppenbarelseboken 6:8.

  Det finns dessutom en del andra detaljer som inger farhågor.

  Innan Templet i Jerusalem är byggt, se Uppenbarelseboken 11:1, handlar det dock mest om rena spekulationer.

 14. sladjan skriver:

  ohlundonline; vad är det du försöker säga?

 15. odishon skriver:

  Är det inte dags att börja klaga på NATO snart?

  Att man skickar in 6e flottans flaggskepp i Svarta Havet, tillsammans med krigsfartyg från länder som Spanien, USA, Kanada, Tyskland, Polen och Turkiet. Vi snackar ubåtsjakt, kryssningsmissiler, jagare, fregatter etc.

  Allt för att matcha den ryska svartahavsflottan som nu tydligen laddat upp ordentligt efter sin korta ankring i Sevastopol.

  Nu står paranoida ryska krigsfartyg mot stridspilska NATO-fartyg. En enorm uppladdning vi inte sett på evigheter i modern tid.. Vi ser ju bara ytstridsfartygen… vilka ubåtar som finns in vattnen vet vi inte.

  Alla inser nog att USAs upptrappning och eskalering verkligen inte gagnar freden!

 16. mrmhalland skriver:

  odishon :

  NATO har blivit vilt kritiserat här de senaste veckorna, den biten kan du inte klaga på :-)

  Var står det att läsa om allt detta ?

 17. ohlundonline skriver:

  sladjan:

  Tja, det jag försöker att säga är att Atlantis var ett mäktigt rike utanför nuvarande USA i Atlanten, med Lucifer som ledare.

  Cirkeln kanske sluts nu med Antikrist, vilket resulterar i att USA går under samt att världen drabbas av ett finansiellt sammanbrott.

  Alla politiska ledare talar om en ny världsordning, men detta kan bara genomföras under kaos och depression.

  När det gäller bibliska texter skall man dock inte glömma att det alltid finns minst 7 olika godtagbara tolkningar. Först den ordagranna och sedan esoteriska tolkningar på olika nivåer.

  Vi har en fantastisk guldålder framför oss, men för att kunna nå dit måste vi gå igenom en ordentlig världskris först.

 18. Bo W. Höglund skriver:

  Visionara,

  Jag är så gammal att jag fortfarande anser att jag kan kompimentera en dam för hennes utseende.
  Om det i dag inte anses PC ger jag det denochden -med lite tur är jag inte med längre när det inte är acceptabelt ens i reaktionära kretsar!
  Frågan är oxå – hade det varit en komplimang mellan två personer av samma kön skulle det väl i dag ha varit mera acceptabelt?

  Och jag har verkligen annat att säga om kandidaten (utseendet är ju bara ytan) – läs jämförelsen med nybörjaren Obama – detta har faktiskt understrukits även av vissa kommentatorer, tom på CNN!

  Being a president is perhaps not the ideal place for ”on the job” training?

 19. Pravo skriver:

  Angående NATO och media. Jag tycker den senaste artikeln hos antiwar.com sammanfattar mediakriget kring de senaste årens stora konflikter ganska väl:

  In the Bizarro World of the Atlantic Empire, the bombing of Serbia was humanitarian, the invasion of Iraq was defensive, the occupation of Afghanistan was democratic, and the separation of Kosovo was legal – while the Russian intervention to neutralize the Georgian army and save the Ossetians from ethnic cleansing was ”aggression” befitting Hitler or Stalin.

  Han har så rätt. Analyserar man rapporteringen från konflikterna lite grann från ovan ser man tydligt hur otroligt snedvriden rapporteringen varit. Det är tur att internet slagit igenom så det numera går att ta del av bägge sidors information och bilda sig en egen uppfattning.

 20. Pravo skriver:

  ohlundonline,

  Det kan stämma att Obama är en ulv i fårakläder. Han ger ett milt och snällt intryck men bakom honom döljer sig fula fiskar som Brzezinski och Joe Biden. Då tror jag faktiskt det är bättre med McCain som är ärlig och öppen med sina avsikter. Det tror jag passar Moskva bättre också. Jag har en känsla av att Putin och McCain skulle komma bra överrens. Även historien talar för det. Under kalla kriget kom Moskva hela tiden bättre överrens med hökar än med ulvar i fårakläder.

 21. vespa221 skriver:

  Carl Bildt!
  Kan inte Svenska politiker någonsin skaffa sig en egen uppfattning och åsikt och stå för den?
  Du är inte den förste av våra ”starka???” politiker som sprungit ärenden åt stormakterna. Albin, Palme mfl har ju visat vart det skåpet ska stå tidigare.
  Men kan inte detta ta slut någon gång?
  Du är ju den store balkan experten… Titta nu vad din härliga ”Kosovo frihet” leder till!
  Jag är inte smart men detta kunde till och med jag förutse, så det kanske är dags för en ransakan? Eller?

  Fd MODERAT som upptäckt att (M) har samma ryggradslösa politik som (S) är berömda för!

 22. tnsexton skriver:

  Angående Pravos reflektion ovan om snedvriden rapportering.

  Det är bara att konstatera att även s.k. oberoende media ofta ger en ensidig eller snedvriden bild av olika skeenden och det ofta utan att ha någon bakomliggande avsikt.
  De flesta tidningarna och eterbolagen, utom de allra största, är för sin rapportering beroende av de stora nyhetsbyråerna vilkas material stuvas om, kompletteras och kommenteras redaktionellt. Oavsett tidning eller radio/TV-station är det alltså i det flesta fall ”samma” nyheter och ”on scene”-kommentarer vi får oss till livs.
  Nyhetsbyråerna och de stora bolagens egna korrespondenter är formade av den kultur de kommer i från och är dessutom beroende av personliga kontakter i och tips, läckor, pressmeddelanden etc från myndigheter och organisationer och då från sådana där det kunnat knyta kontakter, dvs från den ”egna” sidan.
  Resultatet blir att vi i den västliga kultursfären tillhandahålls nyheter, kommentarer och featureartiklar präglade av vår kultur och verklighetsuppfattning.

  Samma förhållanden gäller för ”den andra sidan” med, om vi ska ta exempel från bl a Georgienkonflikten, ett starkare inslag av myndighetskontroll. Medierna där är även de präglade av sin kulltur och är de lika beroende av kontakter, tips och (ofta synnerligen medvetna och styrda) läckor.

  Pravo har alldeles rätt! Internet ger oss oanade möjligheter. Vi kan nu, förutom våra invanda medier, läsa, lyssna och titta på nyheter och kommentarer från världens alla hörn, i tidningar, TV, bloggar, kommentars-sajter, faktabaser mm, och från alla sidor i en konflikt. Vi behöver inte förlita oss på andras tyckande utan kan och måste, med källkritiska ögon och öron, bilda oss en egen uppfattning och forma våra egna ståndpunnkter.
  Vi kommer aldrig att nå den absoluta sanningen och de slutsatser vi kommer till är kanske fullständigt felaktiga men vi har i varje fall fått möjligheten att med kritiska sinnen själva välja vad vi anser vara relevant för vår verklighetsuppfattning.

 23. nilsdentolfte skriver:

  Till Torsten!

  90 000 man på en vecka, det skall jämföras med det:
  150 000 man var bryt max för USA i Irak, då har Ryssland 7% i dollar budget jmf med Usa
  50 000 man är Amerikanska reservister i Irak. Det är sämre utb än Sv vpl.
  40 000 Legoknektar anställda av Iraks och Usas regeringar.
  40 000 man i Afghanistan topp, det tog Nato 7 år att komma till den siffran.
  30 000 man består den Svenska krisberedskapen av topp, som aldrig övats tillsammans.
  20 000 man ca består den Franska delen för operationer utomlands, Natos ända reserv i dag.
  8 000 man består den Franska främlingslegionen.
  1 600 man består den Svenska stridgruppen NBG, det har inga stridsvagnar.
  800 man var den Franska extra stryka som skickades till Afghanistan i våras (-10man).

  Ryssland har idag världen bäst armé, den är snabb, med hög moral, kan samverka med stridflyg, och har övade högre officerare. Den Ryska björnen 2008 är smartare, snyggare, och snabbare än den varit på 200 år.

  Alla vet att Georgien inte skulle ha startat konflikten, i början på denna månad, om det inte haft ordentlig backning. Men Ryssland var så snabba att en ev uppbackning aldrig hann komma.

  Björnen är ute ur sitt ide, anklagad för att startat ett krig som det inte gjorde. Så vi har en arg björn. Nato är på knäna pga av 7års krigade, om Kabul faller så kommer det ge ytterliggare vånda.

  Landsförräderi, är min beskrivning av vår regerings apati, att inte omedelbart ser till ge ut ordentligt med flygtid till våra stridspiloter, sättq upp storövningar så att våra högrebefäl får öva. Vi är inne brytpunkt för Europa och vet inte hur hårt brottet kommer att bli, eller hur vår världsdel ser ut efteråt.

  /NXII

 24. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Bo W,

  Detta med attraktiva Quinns är tydligen ett känsligt ämne för Visionären – det har jag personligen fått erfara tidigare ;-))

  Här finns tydligen en hund begraven :-D

 25. alnabone skriver:

  Då har det jag befarade till sist börjat. I denna upplysta tidsålder så står vi igen och beskådar två stora länder som fullkomligt saknar förståelse för vad den andra säger. Anklagelserna flödar länderna emellan nu i en aldrig sinande ström och vad vi nu under augusti kunnat se är början på slutet. Slutet på det liv vi är vana vid, så att säga…

  Läser här ovan det ena efter det andra sinnrika inslaget om kopplingar mellan Obamas tal och bibliska metaforer och vet ni vad, i slutändan kan det mycket väl bli så att Uppenbarelsebokens värsta profetior visar sig stämma. Tolkningsmässigt kan det ju, som skribenten konstaterade, tolkas på ca sju olika sätt men undermeningen är dock den samma. Ur kaoset kommer ordningen födas och sedan efterföljer det tusenåriga riket av fred på jorden då Gud och Satan gör upp… Vilken dramatik…

  När vi nu blandar in teologins glada värld i debatten så landar vi ju på en fråga som ligger många varmt om hjärtat, tron. Den med insikt i religiösa frågor kan ju konstatera att den sanna troende individen ingalunda förespråkar krig. Jag syftar främst på den sittande amerikanske presidenten vars namn inte ens kan nämnas i denna tråd så jag nöjer mig med de kända initilerna, GWB. Han har ju gjort sig mer eller mindre känd (liksom hans tidigare föregångare) att i nationell TV stå och häda om att: ”May the Lord be with us” eller ”So help us God”

  Dessa uttryck användas depreimerande nog även för välsigna de amerikanska soldaterna på väg ut i krig. Eftersom de amerikanska presidenterna så desperat försöker få alla att inse att just de är Guds representant på jorden så ger det ytterligare bränsle till idén om att alla dessa presidenter mer eller mindre lider av ett sk Guds-komplex. Därför gör de allt i sin makt för att på så sjuka och makabra sätt bruka denna makt, på gott och mycket ont! Nu är jag lite dåligt insatt i den östliga motsvarigheten men jag kan inte påminna mig om att jag hört de ryska kandidaterna åberopa ”herrens namn” i sina predikan och övriga utlägg…

  Jag tror vi går en mycket farlig framtid till mötes och detta tack vare en handfull män som med sina billiga tolkningar och värdelösa uttalanden fullkomligt omkullkastat ett långsiktigt samarbete för fred som pågått i snart tjugo år. Vad vi nu ser är samma tongångar som inledde kalla kriget och ryska och amerikanska styrkor står nu återigen på ett föga betryggande avstånd från varandra. Amerikanska styrkor anländer nu i allt snabbare takt till Svarta havet med ”humanitär hjälp”. Misstolka nu inte detta som att det inte skulle finnas vapen i dessa hjälpsändningar för nu så ser ju krigshetsarna sina möjligheter att få nya anslag till vapenindustrin.

  Summan av det hela handlar ju om mänskligheten förfall och utplåning. Tack vare den globala oförmågan att hålla sams så är vi dömda att misslyckas som ras. Den dagen vi hamnar under kärnvapenparaplyt så har vi skrivit under vårt eget öde och så går det när man överlåter styrandet till något simpelt som just… människor!

 26. Torsten skriver:

  NXII,

  Tror Du själv på dravlet som Du skriver;-)

 27. stig2entreprenoren skriver:

  När Georgien kommer med i EU så kanske det blir andra toner bland ”utbrytarna”? Ett civiliserat Georgien med rättsstat, verklig demokrati och Euro blir ett starkt kort.
  Lite ”international exposure” kan aldrig skada.
  Fler svenskar, nordbor och andra europeer borde även ta sig en bilsemester ner till Georgien med omnejd. Invånarna där är säkert mner svältfödda med utländska vardagskontakter än vad vi är. Lite äventyr och många kul platser på vägen dit dessutom.
  Åk till Kaukasus och skaffa nya vänner istället för att kröka på Mallis.

 28. Torsten skriver:

  Det låter mycket trevligt Stig.

  Blir det bara lite lugnare kanske jag tar min Merca och glider dit;)

 29. Josef Boberg skriver:

  Taaaack – Alnabone – för Din goa beskrivning av dagsläget ovan !

  Dock – apropå Dina slutmeningar: ”Summan av det hela handlar ju om mänskligheten förfall och utplåning. Tack vare den globala oförmågan att hålla sams så är vi dömda att misslyckas som ras. Den dagen vi hamnar under kärnvapenparaplyt så har vi skrivit under vårt eget öde och så går det när man överlåter styrandet till något simpelt som just… människor!” – slutt citat.

  – upplever jag blir än tydligare med lite tillägg med ”rätt man på rätt plats”: ”Summan av det hela handlar ju om mänsklighetens MaktPyramid-MaktElitNissars förfall och utplåning. Tack vare den globala oförmågan hos MaktPyramid-MaktElitGossarna att hålla sams – så är dom dömda att misslyckas som ras-MaktPyramid-MaktElitVägvisare. Den dagen dom placerat sig själva under kärnvapenparaplyt – så har dom skrivit under sitt eget öde – och så går det när man överlåter styrandet till något simpelt som just…MaktPyramid-MaktElitNissars förryckta GalenPannor !”

 30. Helena Palena skriver:

  Pravo: Du har nog rätt! McCain och Putin är lika fyrkantiga och skulle nog passa varandra bättre – om vem som nu innehar ämbetet som president makes difference…

  ohlund: Siffran 13 är ett lyckotal… Månen går runt jorden 13 gånger – naturens inneboende matematik och logik kan aldrig vara ett djävulens påfund – bara i den knäppa Bibeln möjligtvis!

  Höglund: Visst är Palin snygg! Hon påminner faktiskt om mig…

 31. Helena Palena skriver:

  13 gånger runt jorden på ett år för att förtydliga för dom som inte fattar!

 32. charliesjogren skriver:

  Tydligen representerar tyvärr den annars så kloke Visionären de s.k. ”politiskt korrekta” när det gäller relationen män/kvinnor. Dvs det är mer än OK att framhålla
  homosexuella, transsexuella men förbjudet att uppskatta att en kvinnas framtoning kan/bör inkludera såväl skönhet som ett gott intellekt.

  Den till åren komne McCain förstår OCH uppskattar att Sarah Palin både ser mycket tilldragande ut och har ett knivskarpt intellekt.

 33. hawa0835 skriver:

  Det känns extra tillfredsställande då man märker att man irriterar vissa personer, man har därmed lyckats att tränga sig in i den personens medvetande.

 34. visionara skriver:

  Höglund och Charlie m.fl

  Jag uppskattar vackra kvinnor precis som ni och är ingalunda ngn HBT-person eller i övrigt PK. Således tycker jag att HBT-personerna får alldeles för mkt utrymme i media samt är jag negativt inställd till könsneutrala äktenskap och, inte minst, till att homo-par får skaffa barn.

  Vad jag vänder mig mot är att en person, man eller kvinna, värderas ENDAST utifrån sitt utseende. När en man gör detta om en kvinna ser jag det som ett utslag av gubbsjuka och det tycker jag inte är till ngn fördel för oss män som uppskattar kvinnor för mer än deras utseende.

  Dessutom anser jag att det är korkat att avslöja sig själv som gubbsjuk om man i övrigt vill framstå som seriös.

  Nu fick vi ju senare veta av Höglund att han även såg andra fördelar hos Pallin, så därmed är väl saken utagerad.

  M v h

  V

 35. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – HelEna – Apropå det här med att månen kör 13 rundor runt jorden per år – istället för det MaktPyramid-MaktElitNissarnas almanecka gör ”sken” av i sina 12 månader = månvarv – är väl bara ett enda konkret exempel på ”körda” Wi alla är som MainStreamat tänkande/talande/skrivande om både ditten, datten och dutten, allra allra troligast…

  Wår kära MaktPyramid-MaktElitGossars så kallade sanningar = mer eller mindre rena lögner – avseende hur wår fantastiska och bolliga jord Terra under wåra bara fötter ser ut och fungerar som sådan – är ju ej heller ett undantag härvidlag, tyvärr tyvärr… :-)

  Mer om det i sak på
  http://josefboberg.wordpress.com/2008/03/25/jorden-terra-ihalig

  Så nu gäller det väl bl a att se till så att Wi får det korrekta 13 månader = månvarv per år i wår egen helt MaktPyramid-MaktElitLögnBefriade almanacka – eller ?

  Vad kommer denna 13-onde månad = 13-onde månvarvet att kallas för – månntro ? :-)

 36. Bo W. Höglund skriver:

  För att fortsätta med Palins förtjänster vill jag bara nämn att hon är ”Life-Member” i NRA – en mycket förtjänstfull organisation som även jag var ”Non-Resident Member ”av, några år på 70-talet innan det blev för dyrt.

  Och eftersom hon ställt upp i en ”Miss Alaska” tävling tror jag knappast att hon skulle ta illa upp om en komplimang för hennes utseende?

  Om man i förbigående nämner detta i ett resonemang om ”komparativa fördelar” mellen de två ungdomarna (där hon dessuton är två år äldre) tycker jag att påkalla tystnad från min sida verkar som en något överdriven reaktion!

 37. tnsexton skriver:

  NRA = National Rifle Association.
  USAmerikansk påtryckningsorganisation som lobbar för varje amerikans rätt att bära vapen, den enskildes rätt att skydda sig och sin egendom med vapenmakt, mm bl a med argument som att ”guns don’t kill, people kill”.
  Till organisationens ”försvar” ska tilläggas att den ägnar stor omsorg åt utbildning rörande säkerhet i vapenhantering, praktisk skjutskicklighet mm.

  Dess huvuduppgift är dock att säkerställa rätten till vapeninnehav och motarbetar varje försök till att begränsa denna eller myndigheternas försök att sätta upp strikta krav och regler för vapenanskaffning.

 38. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Visionaren och tnsexton :-D

  Amerikansk röst om McCains ”fynd”, Sarah Palin.

  Do I have to be the first to say it? She’s gorgeous. Stunning. A jaw-dropping knockout. This will inevitably cause some Democrat to call her a bimbo.
  That will backfire enormously. In some places in this world, women still encounter sexism and condescension. (”Hold on a second, sweetie.”) Attractive women encounter it and sometimes get it even worse, the idea that if you look good, you can’t have a brain in your head. The Democrats will be playing with fire every time one of their surrogates or friendly commentators go on the cable news shows…

  Dee Dee Sharp – den gode göteborgslullaren

 39. ohlundonline skriver:

  Pravo:

  Jag tycker att USA inte har någon bra presidentkandidat alls i detta val.

  John McCain kommer dock att förlora pga sin höga ålder.

  Det olyckliga med den av USA framprovocerade Georgienkrisen, är att den nu fört Iran och Ryssland betydligt närmare varandra och väsentligt komplicerat situationen där.

  Iran ville vinna tid med den senaste tidens manövrer och förhalande angående kärnvapen och har lyckats bra med det. En fjäder i hatten!

  Irankriget kommer, men nu blir det stor skillnad, för Ryssland kommer att aktivt delta på Irans sida.

  Två tredjedelar av befolkningen i Israel kommer att dö, enligt Sakarja 13:8.

  Dessutom har Ryssland nu fått upp ögonen för de ryska minoriteterna på Baltikum…

  Helena:

  Talet 13 står också för transformation. Obama kallar det ”change”.

  Vad det egentligen handlar om är snarare odödlighet än död.

  Portugiserna kallar tarotkortet 13: ”O esqueleto com a gadanha”,
  jämför med http://www.clubedotaro.com.br/site/m32_13_sem_nome.asp

  Det handlar alltså om mycket hög ålder.

  Och visst, urtidens orm har väntat i över en halv miljon år på att ta makten…

  Kampen fortsätter.

 40. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Vem är lille medde?

  En käck liten gosse iförd läderbyxor och brynja som försöker skrika högt ;-))))
  Nationen håller andan!

  Dee Dee Sharp – av många (starletter) betraktad som the American Dream

 41. visionara skriver:

  Höglund

  I ditt första inlägg var det faktiskt BARA utseendet du kommenterade, men strunt detsamma om detta mer.

  lullaren,

  Palin är inte ens hälften så snygg som min fru, och antagligen inte hälften så klok heller. ;-)

  hawa

  Verkar som du söker bekräftelse på att du finns genom att skriva dumheter på denna blogg. Försök att skaffa dig ett verkligt liv istället.

  medde

  Testa Caps Lock-tangenten. Den sitter till vänster på tangentbordet. Det kanske hjälper. Gaphalsar är det ingen som läser.

  M v h

  V

 42. mrmhalland skriver:

  Visionara :

  Du skrev häomdagen om ett lyckligt giftemål, några f.d ? bloggare emellan.
  Det gick ju snabbt.
  På rekordtid fick de också tillökning i familjen.
  På det borgliga dopet fick barnet namnet medde och företräder nu familjen här på bloggen :-)

 43. mrmhalland skriver:

  Oj, jag glömde ju, Lillasyster hawa har fått ett eget tangentbord i doppresent vilket nu försiktigt utforskas.

 44. visionara skriver:

  mrmhalland

  :-)

  Men jag tyckte jag såg bäst-av-sin-sort häromdagen.

  Kanske dög hon inte till upp-passerska heller när allt kom omkring. :-)

  M v h

  V

 45. Helena Palena skriver:

  Josef: Vad det 13:e månvarvet heter vet jag redan!

  13 är ett lyckotal!

 46. mararh skriver:

  Jag vet vad det innebär att vara utsatt för sexism och nedlåtenhet på grund av utseende, eftersom det har legat mig i fatet alltsedan mitt intåg i yrkeslivet. (Däremot har det varit en stor tillgång i mitt sociala liv) Jag har alltid varit tvungen att vara åtminstone dubbelt så påläst. Det här är en form av diskriminering som det sällan talas om och som tyvärr är väldigt utbredd i Sverige.

  Hur skulle diskrimineringsombudsmannen se på en anmälan av diskriminering som inleds med ”Jag utsätts för sexism och nedlåtenhet av mina chefer, arbetskamrater och klienter eftersom Gud har försett mig med ett icke oävet yttre, vilket tydligen bevisar frånvaro av all form av intelligens…..”

  Många väldigt dråpliga situationer har uppstått också, men dem delar jag inte med mig av här. Man blir dock väldigt stark mentalt av att utsättas för denna sorts mobbing i yrkeslivet.

  Jag tror därför att Sarah Palin kommer att klara det här med glans!

 47. Helena Palena skriver:

  Och jag som trodde visionara var ej tjej…
  Kan ni inte skriva vad ni heter istället för era knäppa nick…

 48. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  mrmhalland 1:08 och 1:10

  Vid dopet lär ”best-före-datum” ha varit gudmor ;-))
  Stackars barn – inte undra på att dom redan skriver som dom skriver :-)

  DDS

 49. mrmhalland skriver:

  visionara :

  Jodå, hon tittar till de små här i fostrande syfte.
  Hon har just förklarat för lilla medde att om man skriker riktigt högt och har en riktigt oförskämd ton, så lyssnar alla.

 50. Helena Palena skriver:

  whoops – det ska stå…. jag som trodde visionara var EN tjej….

 51. Helena Palena skriver:

  hawa: Lär dig stava till våldtäkt innan du tar såna hemskheter i din mun…

 52. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  mararh 1:22

  Du anar inte vad Katri Linna skulle svara :-D

  Dee Dee – som har sin uppfattning helt klar betr. Katri L (av goda skäl)

 53. visionara skriver:

  mrmhalland

  :-))))))

  V

 54. mararh skriver:

  Dee Dee

  Jag läser dig mellan raderna ;)))

 55. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Visionären 1:33

  Regeringen har i dag beslutat att anställa Katri Linna som generaldirektör i Regeringskansliet med uppgift att förbereda inrättandet av den nya ombudsmannamyndigheten (DO). Den 1 januari 2009 slås de befintliga myndigheterna DO, HomO, HO och JämO ihop till en ny myndighet.

  Katri Linna ska under hösten 2008 leda processen med sammanslagningen för att den 1 januari 2009 tillträda som ny myndighetschef och DO.

  Katri Linna, som är född 1960, är jurist och har varit ombudsman mot etnisk diskriminering sedan 2005. Hon har en bakgrund som chefsjurist vid SIF och HTF, kanslichef vid DO och ställföreträdande DO, förbundsjurist vid LO-TCO Rättsskydd AB och jurist och notarie vid advokatbyrå, tingsrätt och kronofogdemyndighet. Linna har och har haft en rad expert- och utredningsuppdrag liksom internationella åtaganden.

  Dee Dee Sharp – oftast hjälpsamheten personifierad

 56. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  mararh 1:35

  Hade inte förväntat mig något annat ;-))))

  Dee Dee – tillgång i ditt sociala liv :-D ( 1:22)

 57. mrmhalland skriver:

  Helena Palena :

  Inte vara så hård mot hawa, tänk på hennes låga ålder och vilka som fostrar henne. :-)

 58. tnsexton skriver:

  Ursäkta att jag tränger mig in i barnkammaren alternativt pin upp-galleriet med ett kort meddelande rörande dagens ämne.

  Premiärminister Putin har uppenbarligen en stark tro på USA:s förmåga att påverka och styra europeisk politik. I ett uttalande för tyska media framför han att ”om de europeiska länderna fortsätter med denna politik /*att protestera mot Rysslands politik i Kaukasus*/ kommer vi att vända oss till Washington i europeiska frågor”.

  Han sade även att Ryssland inte fruktar sanktioner från EU och att Ryssland i så fall inte är isolerat.

  Vad gäller sanktioner och vem som kan hota med de mest verkningsfulla, kan man ju inte neka till att Putin talar från en viss maktposition. Han sitter på kranen till 30-40% av bl.a. Frankrikes, Italiens och Tysklands energiförsörjning….

  http://www.en.rian.ru/russia/20080830/116410385.html

 59. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – HelEna – Apropå Dina uttryckta meningar ovan: ”Josef: Vad det 13:e månvarvet heter vet jag redan ! 13 är ett lyckotal !” – slut citat.

  Javisst är 13 ett LyckoTal !

  Det styrks ju i sig av att Jesus lärjungar var tolv – och Jesus inklusive så blev det ju 13. Måhända tack vare det 13-talet – så överlevde ju Jesus PlusFästelsen, kanske…

  Mer om vad Jesus själv säger om den saken 2007 – på: ”Why people KILL ME – JESUS”

  Min särbosambo heter Lyckvinge – men hon är ej den 13-onde i ordningen i mitt liv, faktiskt… Så långt har jag ej kommit än…:-)

  Kan Du avslöja vad det 13-onde månvarvet heter ?

 60. ohlundonline skriver:

  tnsexton:

  Israel har en enda verklig vän och det är EU, jämför med Uppenbarelseboken 12:1.

 61. medde skriver:

  Tnsexton:

  Är det nåt som förvånar dig i Putins intervju? Eller är du bara ckockad att Putin går så rakt på sak, och många inte gillar vad han säger, vilket är dessutom sant. Men så är det när landets säkerhet i fara, och dessutom då man inte väntar nån hjälp ifrån den hjärntvättade väst.

  Ohlundonline:

  Israels enda vän är USA. USA:s neokonservatorer säger att USA:s viktigaste utrikespolitiska mål är Israels säkerhet.

 62. medde skriver:

  …och naturligtvis USA:s säkerhet, självklart.

 63. mrmhalland skriver:

  tnsexton :

  Ja han forsätter med sina hot.
  Nu är det hög tid för Europa att se till att bli oberoende av Ryssland så sanktioner får önskad effekt.
  Självklart kan vi inte tillåta att det står en diktator i vårt närområde som hotar världsfreden.
  Han måste med alla medel stoppas !

 64. Helena Palena skriver:

  Josef: Visst kan jag det! Snart…

 65. tnsexton skriver:

  Medde
  Om du varit med ett tag skulle du märkt att jag mycket sällan förvånas. Jag brukar nöja mig med att konstatera fakta, om nu några entydiga sådana finns, och utifrån dessa söka orsakssammanhang, historiska paralleller och spekulera i eventuella möjliga och ibland troliga händelseutvecklingar. Dömer eller pekar finger gör jag sällan och då bara om jag tycker att jag har väldigt torrt på fötterna.

  Att döma, fördöma och att hitta enkla svar och lösningar finns det andra som står för.

 66. visionara skriver:

  Tack lullaren för infon. Tyckte jag kände igen namnet, men kunde inte riktigt placera henne.

  Och tack tnsexton för att du återförde oss till ämnet. När jag läser artikeln tycker jag att jag får vatten på min kvarn, nämligen att herr Putin har börjat släppa ut sina hästar ur hagen. Vad tror han att han får för svar om han vänder sig till Washington för att diskutera europeiska frågor. Och vad har korvar med saken att göra. I CNN-intervjun yrade han om hönskött. Har herr Putin fått matprodukter på hjärnan?

  M v h

  V

 67. tnsexton skriver:

  Hawa085 som har problem med stavning och som enligt egen utsago har en förkärlek för våldtäktsliknande inträngningar, hävdar på annan plats att h*n är ”magister i Östeuropa och Freds- och konfliktkunskap”. (Med reservation för att det i bloggosfären finns ytterligare personer med denna nick).

  CB blogg måste vara gefundenes fressen för en person med denna bakgrund med dess goda möjligheter till givande och sakliga tankeutbyten.

 68. Pravo skriver:

  Mer om Joe Biden. Han verkar inte vara särskilt populär på sina ställen på Balkan. Åtminstone inte enligt den Bulgariska tidningen Sofia Echo som skrev artikeln ovan. Om det är sant som tidningen skriver så finns det starka skäl att ogilla Biden. Citat från artikeln, från ett möte mellan en Rumänsk politiker och Biden:

  “If we are in Nato, we won’t have to worry about Nato attacking Romania over our relations with our Hungarian minority the way you attacked Yugoslavia. Since Turkey has been in Nato for decades, you let them do what they want with the Kurdish minority.”

  Biden got visibly angry that former communist Romania had an existential reason for joining Nato, so Biden ‘rose from his chair, leaned across the table and said: “If that’s why you want to get into Nato, I’ll make sure you never do!’”.

  Läser man vidare så verkar det som Biden inte ens försöker dölja att man manipulerar, styr och ställer som han vill på Balkan. Han verkar ta det som en självklarhet att det är så det ska gå till.

  Putin har nog en poäng i att det är meningslöst att diskutera något med Bryssel. Lika bra att vända sig till Washington på en gång. Det är ändå de som bestämmer över EU. Biden verkar också helt inställd på den linjen. Biden och Putin skulle nog komma bra överrens.

 69. tnsexton skriver:

  Visionara

  ”Hönsköttet” kan kopplas till att Ryssland stoppat importen av kyckling- och hönsprodukter från USA eftersom de inte ”uppfyller de strikta ryska hygienbestämmelserna.”
  Små nålstick är också nålstick och nog så kännbara för de amerikanska uppfödarna…

 70. visionara skriver:

  tnsexton

  Jo, jag vet. Men här sitter karln i en intervju med CNN och har nu chansen att framföra sitt budskap direkt till den amerikanska publiken angående den sannolikt största kris mellan öst och väst sedan kalla kriget. Att då börja pladdra om hönskötts-restriktioner framstår i alla fall för mig som mkt märkligt. Det är väl inte ens en fråga som brukar ligga på premiärminister- eller presidentnivå i vanliga fall. Varför blev det nu plötsligt så viktigt att framhålla. För att ha ngt att hota med? I mina ögon bara barnsligt i sånt fall. Och säkert även i den amerikanska publikens som – ursäkta uttrycket – skiter ett stort stycke i om en tjugotal amerikanska hönsuppfödare inte får fortsätta leverera till Ryssland.

  M v h

  V

 71. ohlundonline skriver:

  medde:

  Det är sant att Israel har mäktiga vänner i USAs kristna höger.

  Men exempelvis Bush och Rice vill klyva Jerusalem och ge bort det mesta av Israel.

  90 procent av USAs judar har traditionellt röstat på demokraterna, men det verkar dessvärre vara därifrån som den verkliga kallduschen nu kommer komma.

  USA är världens stormakt och Bibeln är rätt entydig om att det är denna stormakt, vid tiden för Kristi återkomst, som kommer att vara i krig med Israel.

  Och hur skulle annars Israel kunna ersätta tidigare stormakter?

 72. medde skriver:

  Ni är väldigt ensidiga när ni kommer fram till varför Ryssland agerar si och så, erkänn det. Svenska medier är ganska negativa mot Ryssland. Jag skulle säga att när jag läser franska, tyska, italienska och brittiska tidningar så ser jag mer objektivitet, och händelseutvecklingen kring konflikten Ryssland-Georgien är inget undantag.

  Det är ett faktum att svenska medier väljer noggrant ut vad som ska publiceras om Ryssland och dess politik, de brukar vara mycket subjektiva och ensidiga i sitt val.

  Jag säger att för att få en nogorlunda objektiv bild av vad Ryssland är för land och varför det agerar på det vis det gör, är det inte tillräckligt att endast nöja sig med SVD och DN, de är inte tillräckligt opartiska i saken. Om nån tror att det är omöjligt att läsa ryska nyheter så vill jag säga emot, de finns en mäng bra ryska tidningar som dessutom går att slå om till engelska, franska, arabiska osv.

  Det är västpropaganda att ryska tidningar är ofria och oberoende och västs media är oberoende. De båda är lika beroende och ofria. Men genom att regelbundet ta en titt på vad man publicerar på engelskspråkiga ryska tidningar kan man skaffa sig en mer objektiv bild och inte bara ensidig sett ut ett perspektiv – det ryskfientliga.

  Ett exempel är det som tnsexton snackat om: http://www.en.rian.ru/russia/

  Det att alla här försöker så flitigt att kasta skit över Ryssland, inklusive ägaren av den här bloggen hjälper inte, utan avlägser den europeiska och den ryska civilisaionerna ifrån varandra, vilket är inte särskillt bra, eftersom redan idag ser vi vilken hög grad motståndet har nått, med hjälp av bland annat USA.

 73. tnsexton skriver:

  Visionara

  Det där med bojkott av jordbruksprodukter är väl det första Putin tar till; det är ju ett av Rysslands vanligare signalmedel med väl inkörda rutiner för hur det ska gå till.
  Innan Georgien kunde lägga om sina exportvägar efter sin självständighet lyckades Ryssland nästan knäcka deras ekonomi genom att stoppa jordbrukssimporten därifrån (inte bara vin…). Även de baltiska staterna och nu i närtid Polen har råkat ut för samma sak och alltid med motiveringen ”bristande hygien…”. För Polens del rörde det nötkött, något som verkligen blev kännbart och som blev en del i den interna debatten om den amerikanska robotskölden, något som naturligtvis var Rysslands avsikt.

  Som sagt, små nålstick är också nålstick som kan bli verkligt kännbara om de träffar rätt…

 74. ohlundonline skriver:

  medde:

  Sveriges hållning har geografiska och historiska orsaker.

  Vad som sker i Ryssland intresserar ingen här på kontinenten, för det är så långt borta.

  Att Sverige är ett litet mini-USA är heller egentligen ingenting att förvånas över, eftersom den engelska kulturen med film, musik och TV och det engelska språket har en så stark ställning i Sverige.

 75. medde skriver:

  Visionera:

  Läs mitt inlägg tack.

  Putin pratade om kycklingar eftersom journalisten frågade honom om rysk stopp för kött från USA har nåt med Georgien-Ryssland konflikten att göra. Putin förklarade då att det inte gär det och att redan för ett år sedan sa de ryska häslomyndigheterna att amerikansk hänkött inte uppfyller krav eftersom det innehåller antibiotika och annat skit. Ryssar är inte grisar som många kanske tror och landets hälsomyndighet förbjuder därför 19 amerikanska företag att exportera köttet till Ryssland eftersom de har haft ett år på sig att ända på saken men har inte gjort ett piss. Det är ett annat exempel på västpropaganda som vill framställa Rysslands förbud mot imporetn av amerikanskt kött som om Ryssland gör det för att hämnas.

  Till allt det jag sagt vill jag tillägga att intervjun med Putin för CNN är nästan 20 minuter lång och där berättade Putin väldigt noggrannt om rysk-geogiska realtioner och dessutom historisk bakrund om konflikten mellan SydOsetien, Abkhazien och Georgien. Det gjorde mycket enklare att förstå varför Ryssland agerade så som det gjorde.

  Men, i USA klippte man bort det mesta och visade bara ett litet fragmnet av intervjun på 2:54 minter, där Putin anklagar USA för att ligga bakom konflikten, där klippte de bort dessutom varför han tyckte så.

  Varför gör man så där? Varför visade inte en enda amrikansk eller europeisk TV-kanal en hel intervju på alla de 20 minuterna, varför klippa bort? Gör egna slutsatser.

  kolla också på rysk engelskspråkig TV kanal ”Russia Today”, jag tror att det finns en fullständigt utan redigeringar Putin intervju till CNN där.

 76. tnsexton skriver:

  Medde

  LKäs mitt inlägg https://carlbildt.wordpress.com/2008/08/29/antligen-fredagkvall/#comment-60948.

  Själv läser jag, eller skummar, förutom SvD, tre ryska nättidningar, BBC, Washington Post, Jerusalem Post och Al Jazeera. Inte alltid och allt, men det som är aktuellt och som intresserar mig. Kollegor på bloggen har dessutom vänligheten att länka till aktuella artiklar i andra organ, exemplevis serbiska.
  Detta ger naturligtvis en informationsmängd som ofta spretar åt alla håll och som inte ger någon som helst entydig bild, men är man bara medveten om vem som säger vad var, har man ett gott underlag för att bilda sig en EGEN uppfattning (som man naturligtvis måste vara beredd att revidera efterhand som ytterligare information finns tillgänglig eller man blivit medveten om andra tolkningsmöjligheter).

 77. charliesjogren skriver:

  tnsexton 2:05

  ”Att döma, fördöma och hitta enkla svar och lösningar finns det andra som står för”.

  Ja, du är verkligen duktig och helt enkelt i en klass för dig själv. Vi övriga tillhör de lägre kasterna ”pin up- galleriet och barnkammarfolket” enl. din utsago, inte undra på att du känner dig ensam i din högre sfär, nu när din väninna och supporter hillary2 först rymde med Skogshuggaren och sedan tydligen även redan nedkommit med två avkommor.

  Inget nytt från din frände Spanaren?

 78. visionara skriver:

  medde

  Kollade på Russian Today och hittade ingen oredigerad intervju. Däremot hittade jag en länk till Moscow News med följande intressanta uttalanden från Chief of General Staff Yuri Baluyevsky:

  http://www.mnweekly.ru/news/20080124/55305669.html

  forts följer

 79. visionara skriver:

  forts föregående kommentar

  Samt även följande mkt intressanta artikel:

  http://www.mnweekly.ru/local/20080606/55332043.html

  Är det sådan smörja du sitter och läser medde?

  M v h

  V

 80. medde skriver:

  Visionera

  Ja sa jag tror det finns, kollade inte själv. men på CNN:s hemsida hittade jag en transkription av det som sagt, jag tror det kan var bra att läsa intervjun då eftersom det inte finns en fullständigt videoversion, som jag sett på en rysk första federationskanal men du kan ingen ryska for sure.

  http://edition.cnn.com/2008/WORLD/europe/08/29/putin.transcript/#cnnSTCVideo

 81. mrmhalland skriver:

  medde :

  Det är väl ganska fä människor som kan Rysska ?
  Varför skulle man lägga tid på att lära sig ett sådant språk om man inte har ett arbete som kräver det, eller helt enkelt är fanatiker ?

 82. mrmhalland skriver:

  Oj…dubbelslag Ryska ska det ju vara.

  I min ungdom försökte jag utröna vilket/vilka språk man borde lära sig förutom de vanliga ”skol-språken”, Ryska var aldrig ett alternativ.
  Det stod mellan Indiska och Kinesiska, jag valde det senare och då Mandarin.
  Det är jag glad för idag, det funkar bättre med Mandarin i Kantonesiska områden än tvärt om.
  Men…Varför Ryska ?

 83. medde skriver:

  sa jag att jag tvingar nån att lära sig ryska? försök inte ändra mina ord, jag sa bara att det finns en fullständigt version av intervjun som är tyvärr på ryska och det finns tyvärr inte engelsk version av det. Jag trodde Russia Today tog han om det men de gjorde de tydligen inte. Att antyda på att ryska ska pluggas hade jag inte ens i åtanke. Det är upp till var och en att lära sig främande språk, därför har vi engelska som internationell. Kan du ryska eller inte angår mig inte.

 84. tnsexton skriver:

  Charliesjogren

  Jo, det blir rätt ensamt ibland, det medges…
  Vad gäller Spanaren verkar han blivit utsänd på ett längre patrulluppdrag under radiotystnad.
  Han har försvunnit inte bara härifrån, utan även från andra ställen där man brukat kunna träffa honom.

 85. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – TnSexton – Apropå att läsa MaktPyramid-MaktElitNissarnas tidningar, kolla deras TV-program, radioprogram osv – så växte jag personligen ifrån ALLT sådant för mer än 10 år sedan – tack och lov ! Numera får jag all information jag behöver ifrån den NaturLiktVisa = Intelligenta björken jag sover sött under varje natt.

  HelEna – Intressant det här med den saknade länken = den 13-onde månaden = det 13-onde månvarvet rent matematiskt. Så länge Wi har kvar MaktPyramid-MaktElitBluffen 12 månader – så är ju antalet dager per månad 28, 30 eller 31 – skottåren undantagna.

  Med det korrekta 13 månvarv = 13 månader så blir det 365 : 13 = 28,0769 dagar per månad – vilket ju förenklas till 28 dagar i årets ALLA månader + en dag extra vart fjärde år i en av de 13 – och varför då ej i den nu saknade länken till VERKLIGHETEN = den 13-onde månaden…

  Tänkt vad skönt det kommer att bli att slippa hålla reda på olika dagantal i månaderna = samma dagantal i ALLA månaderna = månvarven under ett och smma år – skottåret undantaget NaturLiktVist ! :-)

 86. medde skriver:

  tnsexton

  Ditt inlägg håller jag absolut med om. Internet erbjuder oss därför stora möjligheter. Men jag tycker ändå att man ska inte lita helt och hållet på de största nyhetshemsidor, eftersom jag uteslutar inte möjligheten att många stora nyhetsbyråer försöker med flit ändra på människornas opinion och leda våra tankar åt ett håll och få oss att tänka på vissa saker och tänka mindre på andra saker. Om man inte rapporetrar om nåt så finns det inte då, tänker man. Men det behöver inte vara så. Det finns små viktiga nyheter som många stora nyhetsberyåer inte rapporterar så mycket om eller väljer inte alls att rapportera om. TV och tidningar är ett gigantisk verktyg för manipulering av folk och folks hjärnor, och de som manipulerar oss är fullt medvetna om det. Därför är det också bra att då och då leta efter nyheter eller händelser som inte fått samma publicering som andra nyheter. Bra att vi har utmärkta sökningsmotorer som Google. Det är nämligen så att små detaljer och också små obetydliga från vårt perspektiv nyheter har inte viktig roll utan deras roll är avgörande.

 87. ohlundonline skriver:

  Josef:

  Apropå den 13e månaden.

  Vår tidräkning med sekunder, minuter och timmar kommer också att ifrågasättas och ändras i en avlägsen framtid.

 88. visionara skriver:

  medde

  Jag har nu läst igenom den engelska översättning av CNN-intervjun som du själv länkade till i ditt inlägg 3:19.

  Den fråga som Putin fick innan han började svamla om höns var följande:

  Matthew Chance: And what about the issue of energy supply, because obviously European countries in particular are increasingly dependent on Russian gas and on Russian oil. Would Russia ever use the supply of energy to western Europe as a leaver to apply pressure should the diplomatic tensions be ratcheted up?

  Jag har således synat dina kort och kan konstatera att du kommer med lögner i ditt inlägg 2:45. Jag kommer därmed att fortsättningsvis behandla dig som den lögnare du är, dvs. som luft.

  U v h

  V

 89. visionara skriver:

  Jag vill dessutom uppmana alla läsare av denna blogg som funderar kring frågan om vilken sida som sysslar med propaganda i denna konflikt, att läsa följande två intressanta artiklar från Moscow News. Här är artikel 1:

  http://www.mnweekly.ru/news/20080124/55305669.html

  forts följer

 90. visionara skriver:

  Här är artikel 2:

  http://www.mnweekly.ru/local/20080606/55332043.html

  Döm för er själva.

  M v h

  V

 91. medde skriver:

  JAG VET ATT JAG IGNORERAS, angående mitt inlägg 2:45.

  Rätt åt mig, jag har redan skämt ut mig ändå, jag kommer framgent att inte lägga ut obekräftad information och skriva sådant skit, utan att först kontrollera det själv. Jag har lärt mig att det är otroligt dumt att använda mig av kommentarer med obekräftad info. Jag ber om ursäkt för felaktig information och är ledsen att denna felaktiga information har kanske blivit använd av nån annan. Jag lär mig, jag är inte lögnhals. Jag är otrolig tacksam för kritiken och kommer att skärpa mig, är otroligt ledsen att jag redan förlorat förtroendet av kanske flera personer. Tack.

 92. osciloscope skriver:

  ”We are grateful to the Washington Post, The New York Times, Time Magazine and other great publications whose directors have attended our meetings and respected their promises of discretion for almost forty years.

  It would have been impossible for us to develop our plan for the world if we had been subjected to the lights of publicity during those years. But, the worlk is now more sophisticated and prepared to march towards a world government.

  The supranational sovereignty of an intellectual elite and world bankers is surely preferable to the national auto-determination practiced in past centuries.”

  David Rockefeller

 93. osciloscope skriver:

  Truly sophisticated corruption is so elaborate we mostly don’t feel it. It’s called civilization.

  oscar berven
  (sophist mode)

 94. mararh skriver:

  medde 5:23

  Ditt inlägg vittnar om mycket stor självinsikt och vilja att erkänna att du har begått ett fel. Det är lätt att göra ett misstag, men väldigt svårt att erkänna. Jag uppskattar verkligen detta ditt inlägg, trots att jag för övrigt inte alla delar dina åsikter.

 95. kungsbackaulf skriver:

  SOm styrelseledamot, rådgivare och Aktieägare i Gazprom(?) Vad kan Du göra. Eller rättare sagt. Vad vågar Du göra?

  När jag och mina kamrater har haft våra små diskussioner, har jag alltid varnat för Ryssland och vad deras ledarskap kan tänkas göra.

  Nu försöker man styra Europa via bland annat Gazprohms gas och oljeledningar. Och man kan ju behöva även en yttre fiende. Då är väl Polen eller våra grannar balterna lämpliga offer.

  Och med en iq-befriad, krigshetsande och lame duck till president i Vita Huset så blir ju anrättningen än mer instabil.

  Ursäkta svenskan, men detta börjar bli fan så otrevligt. Har världen varit så här nära ett världskrig någonsin?

  Usch!

 96. mrmhalland skriver:

  Helt off topic.

  Josef,

  Idag skriver <a href =”http://www.expressen.se/kronikorer/lizamarklund/1.1283943/liza-marklund-ar-vi-mindre-kansliga-an-kor” Lisa Marklund en krönika som jag tror skulle passa i din samling om IT-smog.

 97. kungsbackaulf skriver:

  Tycker att det är kul med människor som hänvisar till den ”oberoende” nyhetskanalen CNN.

  CNN har väl inte publicerat en nyhet utan att fråga Vita Huset och president Buskes rådgivare först.

  Känns som en riktigt pålitlig källa…

 98. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  kungsbackaulf 4:00

  Och du känns verkligen som en riktigt pålitlig USA- hatare mm mm

  Dee Dee Sharp – pålitligheten själv

 99. mrmhalland skriver:

  kungsbackaulf :

  Jag påstår inte att CNN är oberoende, men, du har ju FET-FEL när du påstår att världens snabbaste nyhetsbolag måste passera världens bökigaste byråkrati innan de sänder.
  Det faller ju på sin egen orimlighet…eller hur ?

%d bloggare gillar detta: