Reflektioner efter Genève

Det har skrivits åtskilligt efter sammanbrottet i världshandelsförhandlingarna i Genève.

I likhet med vad jag själv skrivit här talas det på många håll om ett nytt politiskt mönster som kommer att få djupgående konsekvenser också på andra områden.

Ett av de intressantare inläggen på detta tema står Norges utrikesminister Jonas Gahr Störe för i en artikel i Aftenposten.

Och i likhet med mig ser han konsekvenser också för det kommande årets kritiskt viktiga klimatförhandling.

Detta kommer att ytterligare öka kraven på Sverige inför det ordförandeskap i EU andra halvåret 2009 som nu med betydande sannolikhet kommer att ske enligt det nuvarande Nice-fördragets regler.

Det blir ingen semester nästa sommar…

78 Responses to Reflektioner efter Genève

 1. Helena Palena skriver:

  Jo, det blir semester nästa sommar om vi köper träd genom Better Globe by Doing Good.

  Genom att plantera träd hindrar vi öknens utbredning och blir på kuppen klimatsmarta – dessuom får fattiga afrikaner något att arbeta med och ungarna få gå i skolan.

  Jag tror att varje individ måste ta tag i det här – politiska rundor i all ära – men det är för mycket mitt bord och mitt land och mina gränser som skymmer sikten!

  http://www.betterglobe.com

 2. mrmhalland skriver:

  Jag tyckte jag läste om en reklamfri blogg här igår :-)

  Jaja…det är ju en god sak du propagerar för Helena.

 3. Josef Boberg skriver:

  GooodMorgon Carl Bildt – och alla andra med för den delen,

  Slutorden ifrån det Du länkat till: ”Så nederlaget i Genève må mane oss til å utvikle en verdensorden til å bli i pakt med en ny tid. Med nye stater, forskyvning av maktforhold og nye maktpåliggende oppgaver som klima, miljø, arbeidstageres rettigheter og kamp mot fattigdom. Derfor kan ikke det som skjedde i Genève denne uken bli en sluttstrek. Det må bli et skritt på veien mot en løsning alle land kan leve med og ta ansvar for. Her vil Norge ta et ansvar.” – slut citat.

  Det finns ett talesätt som säger: ”När det ej blir så som Wi först hade tänkt att det skulle bli – så blir det i tidens förängning ALLTID något bättre än det Wi först hade tänkt !”

  Tänkvärt i sammanhanget, kanske… :-)

 4. knightone skriver:

  En man som Störe förtjänar ett bättre forum än Schibstedts slasktabloid.

  Men ok. Skall läsa.

 5. Helena Palena skriver:

  Torsten: Javisst är det en god sak. Tror dessutom att det är en smart sak…

  Vi människor vill nog gärna inte ge något om vi inte får något. Här får man något – avkastning – under tiden som träden växer och människorna där nere får något att jobba med. Kan ju egentligen inte bli bättre…

 6. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Hel Ena – Torsten ovan skall väl vara Mrm Halland – eller ?

 7. Torsten skriver:

  Helena,

  Först trodde jag att Du läst mina tankar. Men förstod att Du förväxlat mrmhalland med mig:-)
  Är Du säker på att det Du skänker, oavkortat går till detta behjärtansvärda ändamål?

 8. bestofmankind skriver:

  ”Det blir ingen semester nästa sommar…”

  C’est la vie.

  Med 134.000:- per månad i lön är det säkert värt att inte ha någon semester.

 9. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Torsten 8:23

  Bra att du reagerar ang. ”betterglobe” som lanseras hej vilt har pa bloggen.

  Rino Solberg som ar grundare och ordforande i denna organisation ar en mycket kontroversiell och omdebatterad man i Norge.
  Man kan inte direkt saga att han har ”folkets stod”, utan betraktas med mycket skeptiska ogon i sitt, lat oss kalla det med ett vackert ord, ”pengahanterande”!,

 10. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Ser att best-fore-datum gar pa som vanligt.
  Avundsjuk, sa Bill. Avundsjuka var ordet, sa Bull!
  Hej och ha, sa Dee Dee Sharp!

 11. bestofmankind skriver:

  Carl Bildt antydde att han tyckte synd om sig själv att inte ha någon semester, jag bara påminde honom hans förmåner.

  Jag är mycket mycket nöjd med mitt ”lilla” liv med min familj.

  Det är nog du som är avundsjuk på Carl Bildt (?).

 12. Kachina skriver:

  Angående mitt utbrott igår så ligger orsaken betydligt djupare än de uttryck jag gav.

  Om människan kunde förstå att Jesus och Mohammed är budbärare vars budskap vi skall försöka förstå, även om det förvanskats. Vi skall INTE dyrka den fysiske budbäraren, utan förstå budskapet. Om israelerna dessutom kunde förstå att det förlovade landet och det utvalda folket är inget som existerar i den här dimensionen. Det utvalda folket är innte en genetisk produkt, utan en sinnesegenskap som ger en själ tillträde till andevärlen. Det finns ingen Gud som kräver att bli dyrkad. Man ber inte till Gud (det är en felöversättning) Man ANROPAR Gud, inte en gubbe med vitt skägg som sitter på en tron någonstans ute i Universum, utan de Gudomliga egenskaper som är vårt innersta väsen och finns i var och en av oss.

  Om människan fattade detta enkla, skulle det vara betydligt enklare att fördela planetens tillgångar och ansvar för den biologiska mångfalden.

 13. Kachina skriver:

  För att göra det enkelt för er, skall jag säga att det som emanerar ur ”den om vilket vi inget kan veta” är Fadern, det ljus som är Tre i En och uttrycker:

  VILJA — KÄRLEK — INTELLIGENS

  Detta är vårt innersta väsen. Sök inom dig själv. Du lär känna igen dem när du möter dem.

  Sedan kanske jag måste förtydliga, i dessa moderna tider, att kärlek är inte detsamma som sex, vilket är ett djuriskt begär, inte en andlig egenskap.

  (Se där dee dee, nu får du något djupare än innehållet i champagneflaskan att fundera på)

 14. Helena Palena skriver:

  mrhalland och Torsten: Jag förväxlade er i all hast. Sorry! Ni får ett varsitt glas med hemgjord körsbärslikör som tröst. Skål!

  Torsten: På Better Globe skänker man inget direkt. Man köper träd för plantering: Om man t ex köper sex träd går två till dig – två till farmen/bönderna och två till barns skolgång.

  lullaren: Jag gillar kontroversiella personer bland alla fega och slätstrukna. Jag tror inte man startar en grej som Better Globe bara för att luras. Jag tror han vill hjälpa. Den som vill får väl läsa på själv och bilda sig en uppfattning.

  Eller, fortsätt och skänk till Rädda Barnen…

 15. Helena Palena skriver:

  Rino Solberg/Better Globe har levt i Uganda i snart 20 år tillsammans med sin hustru som är från Uganda. Där har de bygt upp en hjälporganisation som …

  Den som söker skall finna! Googla på Solberg!

 16. Helena Palena skriver:

  För övrigt så håller Percy Barnevik på med mikrolån till kvinnor – i Indien tror jag det är. Mycket behjärtansvärt – och han är väl inte heller så ansedd i Sverige längre. Men han kan ju vara bra för det. Det tror jag! Heja Barnevik!

 17. Helena Palena skriver:

  Josef: Du får också ett glas körsbärslikör! Skål!

  Tack för länken. Javiss är det bättre att lära en fattig att fiska än att ge honom en fisk!!!

 18. Torsten skriver:

  Helena,

  Man blir väl lite försiktig när man läser om oseriösa hjälporganisationer.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_707203.svd

 19. chiros skriver:

  Det var en intressant analys som Jonas Gahr Störe kommit med.

  Alltså, fler stora aktörer som hävdar och kräver sin makt att påverka skeendet på den internationella scenen, vilket i konsekvensens namn innebär lite mindre av samma vara för de idag alldeles för väletablerade. En i grunden positiv utveckling som jag ser som ett första steg mot en mer demokratisk världsordning. I alltför många år har synen på internationell lag – i den mån den tillämpats – varit att den är ett uttryck för existerande maktförhållanden mellan länder. Mer makt, mer rätt alltså. Om vi hävdar att
  ett demokratiskt styrelseskick är att föredra i ett land så bör vi nog vänja oss vid ett mer demokratiskt styrelseskick mellan länder också.

  Det ställer ju onekligen – åter igen – några intressanta frågor om hur politiken ska utformas i vårt närområde och om det verkligen ligger i vårt och Europas intresse att ensidigt uppträda som en släpvagn till USA; med eller utan Obama.

  Precis som Helena Palena skriver angående vårt personliga ansvara att engagera oss så understryks denna utveckling av ett växande antal människor som agerar utanför de traditionella politiska och partipolitiska systemen, ofta med nätet som sammanbindande livsnerv. Sommarens debatt om ni-vet-vad är ett exempel. Muhammad Yunus och Grameen bank är ett annat. Swedish Goat Bank ett tredje.

  Det ska bli intressant att se hur de här två utvecklingslinjerna påverkar oss och samverkar. Kanske ser vi en utveckling med lite färre beslut som fattas av en bland vanliga människor dåligt förankrat politiskt ledarskap och över huvudet på ”vanliga” människor

 20. bestofmankind skriver:

  Sanchopanzaa,

  He obviously only needs some attention.

  Maybe frustrated at home.

 21. Helena Palena skriver:

  Torsten: Helt rätt. Man blir jävligt misstänksam mot allt som florerar. Att det till och med finns en myndighet – SFI – som ska kontrollera insamlingarna visste jag inte.

  Men jag tror nog att det måste vara jättesvårt att bluffa med en sån grej som Better Globe för här ska man ju plantera träd i massor. Träd som syns….

 22. ohlundonline skriver:

  Kachina:

  En kärnpunkt i kristendomen är just att det inte finns någon annan Gud än Jesus och att vi som kristna inte har någon annan rätt eller mer plikt än att dyrka Jesus.

  Vi skall älska Kristi bud och det första och viktigaste är att dyrka Honom själv som Gud, se Markusevangeliet 12:29.

  Gud är inte någon gammal gubbe som sitter på ett moln, som du själv inser. Jesus är Gud, se exempelvis Romarbrevet 9:5.

  Du blandar ihop saker och ting och kommer med intelligenta påståenden och vettlösheter i en enda salig röra.

  Jesus är densamme igår, idag och i evighet, se Hebreerbrevet 13:8, och detsamma gäller evangeliet, see Uppenbarelseboken 14:6.

  Jesus är den utvalde och tack vare Honom har vi delaktighet i det gudomliga och är Hans medregenter; kungar och präster till evig tid.

  Muhammed är inte Gud, utan han och Islam är en parentes, på samma sätt som kyrkan är en parentes, tills det levitiska prästerskapet blir återupprättat, såsom det Nya Testamentet förutspår och Jesus återkommer och etablerar sitt världsvälde.

 23. ohlundonline skriver:

  Kachina:

  Du har rätt i att Gud är transcendental, jämför med Johannesevangeliet 4:24, och 1 Johannesbrevet 4:4.

  Men om Gud bara var ande och inte var kapabel att ikläda sig kött, då skulle Han inte vara Gud.

  Det onda liksom det goda är en andlig makt, men skulle inte de goda och onda änglarna manifesteras genom oss människor, då skulle de ju inte heller existera.

  Vi kan inte som du antyder göra åtskillnad på Jesus och Kristus.

  Jesus är Kristus och 1 Johannesbrevet 2:22 går tom så långt att det frågar:
  ”Vem är nu lögnare om inte den som förnekar att Jesus är Kristus?”.

  Oavsett vilka politiska partier vi har här i väst eller i orienten, så har vår ideologiska överbyggnad sedan länge varit kristendomen resp islam.

  Att situationen i världen inte är värre än den är är tack vare religionerna, som är överlägsna de politiska ideologierna.

  Nu står emellertid mänskligheten inför en global och enad värld, där EU bara är en etapp.

  Det är därför vi får denna kollision mellan judendom, kristendom och islam, som i det Nya Testamentet kallas den stora vedermödan, jämför med Matteusevangeliet 24:21.

  Men det finns bara en väg till paradiset och en Gud, därför måste vi tyvärr genomgå denna passage.

 24. Helena Palena skriver:

  ohluhd: Jorden är gammal och kristendomen och dom andra lärorna fick draghjälp av boktryckarkonsten. Men, vi tror inte på det där längre. Har du inte märkt att kyrkorna är tomma? Och varför ska vi bara dyrka Gud och Jesus = en man?

 25. hillary2 skriver:

  Helena Palena

  ”Fader Moder Gud som älskar mig och vakar över mig när jag sover”… inleds en bön för barn som skrevs förraförra seklet av en kvinna som 1. ville säga att Gud har inget specifikt kön 2. vägrade att indoktrinera barn än mer i det förhärskande patriarkatet

 26. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  SE UPP!!! BETTER GLOBE !!!!

  En sista varning fran mig ang. den beryktade organisationen som grundats och leds av Rino Solberg, Norge!
  Nedan foljer en ”gammal historia”.

  Better Globe (BG)-gründer og styreformann Rino Solberg bekrefter at Green Planet (GP) skylder medlemmer penger.

  Han lover de som blir med over til BG at de skal få sine penger tilbakebetalt.

  Rino Solberg fra Moss står i spissen for nettverksselskapet Better Globe, som hadde pre-lanseringsmøte i Trondheim i helga.

  – Jeg gjør dette av ren idealisme, selv om jeg sikkert kommer til å tjene noen kroner på det. Penger betyr ikke noe for meg, jeg skal bruke livet mitt til å hjelpe Afrika, svarer Solberg på spørsmålet om hva som er hans motiv for engasjementet.

  Better Globe-toppen bekrefter at Green Planet har 200 000 dollar, omkring 1,3 millioner kroner, låst fast i det canadiske selskapet Paysystems, et selskap som tok hånd om betalingsstrømmene til Green Planet. Dette er penger Solberg anser for tapt.

  http://www.adressa.no/nyheter/okonomi/article726264.ece

 27. visionara skriver:

  Tjena Ohlund!

  Tar mig friheten att göra ett inhopp.

  Du säger: ”Men om Gud bara var ande och inte kapabel att ikläda sig kött, då skulle han inte vara Gud.

  Det onda liksom det goda är en andlig makt, men skulle inte de goda och onda änglarna manifisteras genom oss människor, då skulle de ju inte heller existera.”

  Men, är inte detta just skillnaden mellan skaparen och människan i alla religioner? Att människan till skillnad från skaparen är gjord av kött och blod. En i kött och blod manifisterad avbild av den andlige skaparen?

  Vidare säger du: ”Att situationen i världen inte är värre än den är är tack vare religionerna, som är överlägsna de politiska ideologierna.”

  Ursäkta mig, men detta uttalande anser jag är hårresande.

  Tack vare religionerna i den form dessa tagit sig sitt uttryck – vare sig det handlar om kristendom eller något annat – har vi på denna planet sett (och ser) förtryck, krig och ignorans i en storskalig utveckling. Om religionerna inte funnits – ta som exempel kristendomen – hade vi sluppit att flertal sekels förnekelse av vetenskapens rön bl.a. ifråga om våran planets förhållande till omgivningen, utvecklingsläran etc. etc. Om religionen inte funnits hade vi sluppit massmorden i de s.k. ”heliga” krigen och allehanda övriga förbrytelser.

  Är du blind eller bara pantad?

  M v h

  Visionären

 28. Helena Palena skriver:

  hillary: Det börja bli lite problematiskt – mitt äldsta barnbarn ska snart fylla sex år och vi pratade om gud häromdagen. Jag sa att det också fanns en kvinna i himlen bredvid gud, och då sa hon självklart att hon hette Guda. Javisst! Gud och Guda får det bli! Man vill ju inte desillusionera jäntan…

  visionara: Jag tror faktiskt att ohlund är pantad!

 29. Helena Palena skriver:

  lullaren: Håller på Solberg! Man ska vara idealist!

 30. Kachina skriver:

  ohlundonline

  Anden manifesterar sig i en mängd olika former och den fysiska formen är den lägsta och mest tröga. (Vilket man inte behöver vara en Einstein för att upptäcka.)

  Det är helt klart att det gudomliga ljuset framträdde tydligare hos Buddha och Jesus, än hos dig och dig. Jesus personifierade KÄRLEKEN och Gautama personifierade INTELLIGENSEN, men Jesus och Gautama var ändå kött. Kristus och Buddha är fortfarande ande.

  Dyrka inte Jesus. Samma egenskaper finns inom dig själv. Ta fram dem genom att vörda den Kristus som finns inom dig och uppfyll Jesu profetia att; ”En dag skall ni göra allt det jag gör och mer därtill.”

  Vi har utvecklat intelligensen till Buddha-nivå, nu är det dags att förverkliga Kärleken till den nivå Jesus visade oss och förbi till den nivå där vi förstår den Gudomliga Viljan.

  (Kolsyra i huvudet, dee dee? Inte bra med champagne. För mycket kolsyra. Det vore en grandios prestation om du kunde tänka djupare än nivån i flaskan :-)

 31. hillary2 skriver:

  Jonas Gahr Störe är i mina ögon en känslig rolig och engagerande politiker som ser möjligheterna
  han är en tillgång
  hoppas att Björling har läst artikeln och omvärderar ”den svarta dagen”

 32. bestofmankind skriver:

  Watch out meddebattörer!

  Uppdrag granskning med namn visionären är på bloggen. Halleluja!:-(

 33. visionara skriver:

  Oh Du bäste av människa!

  Eftersläng kallas det. Totalt onödig sådan. Rött kort för dig! :-)

  M v h

  Visionären

 34. ohlundonline skriver:

  Helena:

  Det Nya Testamentet är betydligt äldre än boktryckarkonsten, men det står dig givetvis fritt att tro vad du vill.

  Djävulen dömde alla oss människor till döden, men Jesus Kristus ger oss alla valfrihet att välja livet.

  Att kyrkorna står tomma bekymrar mig inte.

  Den största kyrkan är den katolska och den är idag främst en klubb för homosexuella herrar, som tror sig vara förmer än kvinnor, och som anser att deras medeltida traditioner har större värde än det Nya Testamentet.

  Det var den katolska kyrkan som dödade Giordano Bruno och Galileo Galilei och som motsatte sig staten Israels bildande.

  Näste påve blir den sista, och det är bra för oss som tror att Jesus är Gud och att det Nya Testamentet har ersatt det Gamla, och som vill Israels, Italiens och Greklands väl.

  visionara:

  Kristus är Skaparen, se exempelvis Johannesevangeliet 1:3, 10 och Kolosserbrevet 1:16.

  Jesus är Amen enligt Uppenbarelseboken 1:18 och 3:14.

  Amen har flera olika betydelser.

  I det gamla Egypten var Amen känd som skaparguden, och Amen är också en hebreisk förkortning av El Melekh Neman, som betyder ”Gud vår rättfärdige Konung”.

  Du säger att krigen och förbrytelserna är religionens fel.

  Nejdå, detta är politikers fel. Kyrkor förklarar inte krig.

  Däremot är kyrkan en efterbliven institution, som vägrat inse att Bibeln faktiskt påtalar att jorden är rund mm.

  Kachina:

  Jag kan hålla med dig om att anden har förmågan att anta olika skepnader, av vilken den materiella kan anses vara den lägsta.

  Jesus själv förundrades över hur den andliga rikedomen kunnat ikläda sig den köttsliga fattigdom.

  Du kan emellertid vara lugn, jag jämför mig inte med Jesus, Han är Gud, själv är jag bara stoft.

  Dock kan ingen ta min Gud – Jesus Kristus – ifrån mig!

 35. bestofmankind skriver:

  Visionären,

  Har du fått staffettpinnen från Jannedumbom/Anna?

  Hur som helst det är ditt problem inte mitt. :-)

 36. Kachina skriver:

  ”Du kan emellertid vara lugn, jag jämför mig inte med Jesus, Han är Gud, själv är jag bara stoft.”

  Och,…..vem har fått dig att tro att du bara är stoft, Elias? Tror även du att hjärnan alstrar medvetandet, när den i själva verket är ett filter som begränsar det?

  ”Dock kan ingen ta min Gud – Jesus Kristus – ifrån mig!”

  Där har du helt rätt för Kristus finns med dig, inom dig och lämnar dig aldrig. Det är bara din personlighet, formad av din omgivning, som inte släpper fram Kristusegenskapen inom dig. Jesus däremot, vars kött sedan länge förmultnat, lever vidare i en annan dimension och torde väl få krupp bara av att se hur ni dyrkar honom utan att förstå budskapet. Det är lika begåvat som att dyrka brevbäraren för att han delar ut posten.

 37. Kachina skriver:

  Förresten, ohlundonline.

  Inte ens Gud kräver att bli dyrkad. Det är något ni totalt missuppfattad. Gud sprider sitt ljus, sin energi och sina egenskaper i samma mängd över ond som god. Han (sinnet är maskulint, det är en av Universums principer) förväntar sig att vi skall ställa in våra sinnen på samma frekvens så att vi kan uppfatta hans VILJA till KÄRLEK och INTELLIGENS.

  Försök att fatta det lilla enkla, för svårare än så är det inte.

 38. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Apropå gudsnacket ovan. Neale Donald Walsch är ju en som pratar med sin personlige kompis ”god” ständigt och jämt, faktiskt…

  På den här videon
  http://www.youtube.com/watch?v=aA4HwFHiYyA berättar han – utifrån sina samtal med sin bästis ”god” – vad det i grunden är som styr oss i wåra vardagsliv.

  Dock – personligen är jag in i märgen övertygad om att Neal´s polare ”god” är just GOD – och ej har ett skvatt med wåra PyramidMaktElitares religoners gudDomar att göra – BERGIS ! :-)

 39. Josef Boberg skriver:

  PS. Synd förresten att Oscar ”försvann” som kommentator här – men han finns på
  http://oscore.blogspot.com DS.

 40. Anna skriver:

  bestofmankind 3:38

  Ser här ovan att du återigen blandar in mig, denna gång genom att beskylla signaturen ”visionären” för att ha samröre med mig.

  Jag har sagt det tidigare vid ett antal tillfällen men det är tydligen värt att upprepas:
  Du lever i en låtsasvärld där du inte kan skilja på fiction och reality – med jämna mellanrum anklagar du bl.a. mig för att vara div. andra personer här på bloggen och det är ett rent sjukligt beteende av dig.

  Till sign. ”visionären” vill jag enbart rekommendera densamme att helt ignorera en dylik varelse som denna bestofmankind.

 41. bestofmankind skriver:

  Anna, anna….

  Jag har bevisat många gånger att du och jannedumbom är samma person.

  Ska vi ta din favorit i repris:
  https://carlbildt.wordpress.com/2008/05/31/farval-pa-arlanda/#comment-45825

  Nå då…vem är det som låtsas, fiction och reality??haha

  Det är synd om dig att du måste förlöjla dig om och om.

  ”Ser här ovan att du återågin blandar in mig, denna gång genom att beskylla signaturen ”visionären” för att ha samröre med mig.”

  Det är din tolkning, inte min. Jag har inte påstått att visionären har samröre med dig, jag just undrade om hon/han har tagit över din staffetpinne för att dela ut rött kort.

  Har du haft dålig semester eller??

 42. visionara skriver:

  bestofmankind,

  sorry jag inte svarar dig förrän nu. Andra saker kom emellan, du vet såna där vardagliga ting som dammsugning, klippning, handling o.s.v.

  Nej, jag har inte fått någon stafettpinne av någon (som Anna här ovan mkt riktigt påpekade; tack Anna för din rekommendation förresten!).

  Jag konstaterar däremot (med viss förnöjsamhet måste jag medge) att jag lyckats i mitt uppsåt att få dig (bomk dvs.) att återigen tappa fattningen och avslöja dig själv som den obalanserade pajkastare du är.

  Nu ska jag ta Annas rekommendation till mig och inte ödsla mer energi på dina barnsligheter och försök att sänka nivån i samtalet med oss andra, vare sig vi kallar oss Jannedumbom (vars kommentarer jag för övrigt saknar), Anna eller något annat.

  M v h

  Visionären

 43. bestofmankind skriver:

  Visionären,

  Jag, som pajkastare. Som alltid försvarar jag mig själv!

  Du lever i din egen värld du. Det är tydligt och klart i tråden att du provocerar kommentatörer med dina översittare fasoner.

  Även att det finns bevis som med Anna/Jannedumbom förnekar Ni det om och om.

  Om du läser igen tråden i kronologisk ordning så är det du bland andra som sänker Carl Bildts blogg. Att Ni aldrig lär Er!

  Jag har aldrig varit med om såna som Ni men fortsätt, försök även med olika signaturer. Ni kommer inte att sänka mig, Ni gör Er själva bara otrovärdiga och patetiska.

  Det är verkligen synd om Er! Gör något nyttigt i Ert liv än reta andra.

  Please!

  P.S.

  Att du t o m planerar att få mig att tappa fattningen är hedrande.

  Ett råd: om du inte kan kommunicera med mig med ditt hjärta som glöm det! Jag brukar tala från mitt hjärta, det språket förstår inte du!

 44. Helena Palena skriver:

  ohlund: Det är klart att bibeln är äldre än boktryckarkonsten. Fan, det fattar väl jag med och det borde väl du ha begripit vad jag menade efter allt som jag skrivit i frågan. Men du hör och ser kanske bara dig själv?

  Med boktryckarkonstens hjälp fick läran sig en jälva skjuts för att ta det en gång till…

 45. Helena Palena skriver:

  Josef: Oscar försvann men Anna dök upp. Kollade på Bervens blogg. Tuff kille! Han skriver på engelska…

 46. ohlundonline skriver:

  Kachina:

  Du säger att Kristus förmultnat, men då glömmer du att han uppstått.

  Vi kommer också att uppstå med honom och de som lever då är reinkarnerade ifall vi redan hunnit dö.

  Ifall vi uppstått i våra gamla jag, eller reinkarneras i nygammal tappning är mindre viktigt.

  Det som är viktigt att förstå är att Gud är en Gud för levande.

  Det är ju inga spöken som kommer att ärva jorden eller bli föremål för den gyllene tidsåldern i det tusenåriga riket.

  Paradiset är till för kött och blod.

  Helena:

  Fina reflexer. :-))

 47. mrmhalland skriver:

  ohlundonline :

  Hur kommer det sig att du som läser samma bibel som prästerna i Svenska kyrkan har så otroligt olika tolkninga av samma skrift ?
  Svenska kyrkan tar helt avstånd från inkarnation.
  De anser inte heller att helvetet finns.

 48. ohlundonline skriver:

  mrmhalland:

  Det är en bra fråga du ställer.

  Jag har ingen aning om vilken utbildning Svenska kyrkan ger sina präster och jag har inte besökt en svensk kyrka på 10 år.

  Men Skriften är helt tydlig beträffande både reinkarnation och helvetet.

  Okunskap är ett stort problem och jag tror att det beror på felaktiga prioriteringar.

  Svenska kyrkan borde låta blivande präster först läsa hela Bibeln 40 gånger och sedan det Nya Testamentet några gånger extra.

  När detta väl är gjort kan man eventuellt utöka kurslitteraturen.

 49. mrmhalland skriver:

  Jag är som du vet ingen flitig besökare i kyrkan, men har haft anledning att prata med 3-4 präster de senaste åren.
  Jag har ställt dessa frågor till dem, och alla har svarat på samma vis.
  Jag utgår ifrån att så pass stora frågor är Kyrkans ståndpunkt ?
  Vid frågan om inkarnation har samtliga svarat att :nej, vi tror på guds kärlek för alla människor och evigheten hos gud (ungefär så).

 50. ohlundonline skriver:

  mrmhalland:

  Jag skulle vilja tillägga att jag har tur som kan några olika språk, för jag har både läst olika Bibelversioner på samma språk, men också på olika språk.

  Samma Bibelvers får en djupare innebörd är man stöter och blöter den på olika språk och i olika tappningar.

  När jag reste som ung brukade jag ta med mig en extra resväska med bara olika Biblar.

  Jag minns att jag fick gå igenom vissa utfrågningar pga detta på Ben Gurion-flygplatsen en gång…

 51. Kachina skriver:

  ohlundonline

  Tolkar du medvetet fel när du blir ställd?

  Jag skrev uttryckligen att JESUS kött har förmultnat sedan länge.

  KRISTUS lever, han är en av de tre som är livets källa och genomsyrar allt i alla dimensioner i evig tid. Sök honom inom dig själv. Ni är oskiljaktliga, det är bara din envishet, sturskhet och personlighet som kan hindra honom frfån att bli synlig, i dig.

 52. mrmhalland skriver:

  ohlundonline :

  Det kan jag tänka mig :-)
  Kanske tur att du inte var på väg till Turkiet eller Iran…

 53. ohlundonline skriver:

  mrmhalland:

  Reinkarnationsteorin stöds i det Gamla Testamentet av Job 33:29 och i det Nya Testamentet talas det om den första döden och den andra uppståndelsen mm.

  Till och med Abraham såg Jesus, se Johannesevangeliet 8:56.

 54. mrmhalland skriver:

  ohlundonline :
  Som du vet kan jag inte bemöta dina svar, jag tycker bara att det är konstigt att representanter för Svenska kyrkan har en helt annan uppfattning.
  Jag vet ju att det finns diverse utbrytargrupper (föreningar / sekter / frikyrkor) som gör sina egna tolkningar (inte accepterar den allmäna kyrkans).
  Tillhör du kanske någon grupp som inte sympatiserar med den allmäna kristna kyrkan ?

 55. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Jag kan ju undra över vad Jesus själv säger om resonemanget ovan, faktiskt… :-)

  Kolla på YouTube då och då – för där kan det måhända komma svaromål, kanske…

  En hel del utsagor ifrån Jesus själv – via en interDimensionell brud – om ”sakernas tillstånd” på wår jord – ifrån år 2007 på

 56. ohlundonline skriver:

  Kachina:

  Jag skulle tom vilja säga att Jesus lever!

  mrmhalland:

  Om jag visste att människorna i Turkiet och Iran skulle glädja sig åt att höra att Jesus Kristus är den ende sanne guden och att höra att de som har en annan Gud än Jesus hamnar i ”den eviga eld som väntar djävulen och hans änglar”, se Matteusevangeliet 25:41 och jämför med 25:46, så skulle jag kanske åka dit.

  Men det är väl som om du bjuder in dina vänner till fest, att man vill vara omgiven av människor man tycker om och som tycker om en själv och som har liknande värderingar.

  Visserligen kan man göra som Elias och kasta pärlor för svin, om man vill tillbringa åratal i skumma fängelsehålor, eller på mentalsjukhus i besynnerliga länder, men detta är dock inget som tilltalar mig.

  Varför skulle jag hjälpa onda människor till frälsning – som inte här och nu accepterar att Jesus är Gud – och då dessutom tvingas ha dem i min närhet i paradiset forever and forever?

  Never! De hör hemma i helvetet!

 57. ohlundonline skriver:

  mrmhalland:

  Du undrar om jag inte sympatiserar med den kristna kyrkan.

  Säg såhär, att även solen har sina fläckar, och att kyrkan trots allt representerar det goda.

  Däremot är det ju helt klart att man ofta har större nytta av det lokala postkontoret, skolan, eller simhallen, än vad man någonsin kommer att kunna ha av kyrkan.

  Du kunde ju själv konstatera nyss att kyrkans representanter själva inte vet vad som står i Bibeln, eller ens själva tror på vad de säger.

  Jag kan både läsa och be själv.

 58. mrmhalland skriver:

  Oj då,

  Nu hoppar jag av denna diskussion om du inte misstycker, eller…oavsett vilket.

 59. mrmhalland skriver:

  ohlundonline Säger:
  augusti 1, 2008 kl. 8:41 pm :

  Oj då,

  Nu hoppar jag av denna diskussion om du inte misstycker, eller…oavsett vilket.

 60. ohlundonline skriver:

  Josef:

  Aj aj aj, inte den där fjollan igen!!

  Nu kommer jag drömma mardrömmar hela natten. :-)

  mrmhalland:

  Tack för en trevlig diskussion.

 61. chiros skriver:

  Jag kanske har missförstått något här; om det är så att Gud bor i Geneve eller att WTO är Guds apostel så ber jag om ursäkt men …

 62. mrmhalland skriver:

  ohlundonline :
  Tack själv.
  Det är alltid trevligt att diskutera i ett ”trevligt debatt-klimat” även om man inte är överens i sak.

 63. mrmhalland skriver:

  chiros Säger:
  augusti 1, 2008 kl. 9:10 pm :

  :-) den var bra.
  Om WTO skulle vara guds apostel skulle jag nog gå ur kyrkan :-)

  Det är väl bra att man använder en tråd där ingen sak-debatt förekommer för att diskutera lite allmänt ?

 64. osciloscope skriver:

  Helena Palena :) I’m in the vicinity …

 65. Kachina skriver:

  ohlundonline

  Naturligtvis lever Jesus, men inteb i den kropp han använde för 2000 år sedan. Vilken form och dimension han lever i, har jag ingen aning om.

  Kristus (principen) har levt med oförminskad styrka sedan tidernas begynnelse och sänder konstant på samma frekvens. Den både omsluter oss och genomtränger oss, men förmår inte alltid tränga genom den tröga materia vi använder som media.

  Jesus och Gautama är inte de enda genom vilka de gudomliga egenskaperna gjort sig synliga, bara de två som gjort mest väsen av sig och lämnat avtryck i historien.

  Kom ihåg vad Jesus sade; – om ni söker Gud i himmelen, så är fåglarna före er. Gud finns inom er.-

 66. Helena Palena skriver:

  ohlund och Kachina: Undrar vad indianledarna skulle säga om dom fick vetskap och höra talas om den ihopkokade sagan om Gud Fader och hans son Jesus – dom som hade SOLEN som gud…

 67. Kachina skriver:

  Indianledarna säger om de korkade europeérna som invaderade deras land att. ”De mäter tiden och sedan jagar de den. Det finns hur mycket tid som helst mellan soluppgång och solnedgång. Den skall inte mätas, den skall upplevas.

  Senare kom en europé som hade alla hönsen hemma och lärde oss att tiden är relativ. Tio minuter med en vacker och trevlig kvinna upplevs som tio sekunder. Tio minuter med den gamla häxan till lärarinna upplevs som tio timmar. Få har fattat vad han menar, allraminst de som har mammon som Gud.

 68. ohlundonline skriver:

  Kachina:

  Du säger att du inte vet vilken form och dimension Jesus lever i.

  Det Nya Testamentet kan berätta att Jesus uppstod kroppsligen.

  Tomas tvivlaren trodde inte på detta.

  Därför dök Jesus upp bland lärjungarna och bad Tomas att känna med fingrarna där spikarna genomborrat Jesus händer och även att känna med handen i Hans sida, se Johannesevangeliet 20:27.

  Tvivla inte utan tro.

  PS. Jag föredrar en vacker och trevlig kvinna som lärarinna, framför en gammal häxa.

  Helena:

  Jag tror att de kloka indianledarna förstår att Jesus är som solen, jämför med Matteusevangeliet 17:2 och Uppenbarelseboken 22:5.

 69. Josef Boberg skriver:

  Ohlund – så sant som Du säger: ”Därför dök Jesus upp bland lärjungarna och bad Tomas att känna med fingrarna där spikarna genomborrat Jesus händer och även att känna med handen i Hans sida,” – slut citat.

  Lik förbannat är det en lögn – eller i vart fall en halvsanning – som så många andra ut-Sagor i PyramidMaktElitarnas bibelböcker, tyvärr tyvärr…

  De facto använde Jesus köttet = sin fysiska kropp en tid efter uppståndelsen efter korsfästelsen = plusfästelsen – men sen frekvensade Jesus upp den – och ”drog med hull och hår” till helt andra frekvensomfång än wårat, verkligen…

  Enligt KaChina så finns det 49 sådana frekvensomfång att leva uti i MateriaSkapelsen = ca 0,01 % av det hela.

  Dock – såvitt mig känt så var ALLA dessa kända för Jesus för ca 2000 år sedan – så han begav sig därför HEM igen = in i Tomrummen = Det SuperIntelligent ElektroMagnetiska Plasmat – som ju ÄR HELA materiaskapelsen KÄLLA och upphov – Taaack och lov !

  Men därifrån hör han ju av sig, faktiskt… :-) – Taaack och lov !

  En hel del utsagor ifrån Jesus själv – via en interDimensionell frekvensomfångs-kvinna – om “sakernas tillstånd” på wår jord – ifrån år 2007 på

 70. ohlundonline skriver:

  Josef:

  Genom tiderna har det funnits många delade meningar om det fantastiska budskapet i 1 Korintierbrevet 15:3 – 4, som säger att Jesus dog för våra synder – för dig och för mig – och sedan uppstod på den tredje dagen igen.

  Genom att tro på detta glada budskap tar vi emot Kristus.

  Min tro grundar sig på det eviga Nya Testamentet och inte på vad några charlataner påstår eller vad några snedvridna filosofer kokat ihop.

  Bevisen och vittnesmålen är entydiga: Jesus uppstod i sin kroppsliga lekamen.

  Naturligtvis går det att ha en annan uppfattning om detta och människor har alltid haft livlig fantasi.

  En del påstår exempelvis att det aldrig funnits några judiska tempel i Jerusalem och att Jerusalem alltid varit en arabisk stad.

  Andra påstår att Gotland alltid varit ryskt och att Sverige är en gammal rysk provins.

  Nä, vi måste försvara vår store Gud och kungöra att det kristna evangeliet är Guds kraft som förmår frälsa var och en som tror, juden främst men också greken, jämför med Romarbrevet 1:16.

 71. Josef Boberg skriver:

  Ohlund… – Måhända är det så att var och en blir salig på sin tro, kanske…

  Dock – tro = att ej alls VETA – i mitt perspektiv sett i vart fall.

  Så personligen föredrar jag att VETA, faktiskt…

  I o f s så gör det mig ej alltid ”salig” – men ALLTID mera åt hållet MedVeten – och det är ett personligt sinnestillstånd som vida överglänser det som menas med salighet, verkligen… :-) – i mitt perspektiv sett i vart fall.

  Varför ?

  Tro = stress = RÄDSLA ! (= ”salighet” baserad på tro = rädsla för att bli av med den ”saligheten”, tyvärr tyvärr…)

  Neale Donald Walsch är ju en som pratar med sin personlige kompis “god” ständigt och jämt, faktiskt… = han VET vad han VET om det här !

  På den här videon
  http://www.youtube.com/watch?v=aA4HwFHiYyA berättar han – utifrån sina samtal med sin bästis “god” – vad det i grunden är som styr oss i wåra vardagsliv.

  Dock – personligen är jag in i märgen övertygad om att Neal´s polare “god” är just GOD – och ej har ett skvatt med wåra PyramidMaktElitares religoners gudDomar att göra – BERGIS ! :-)

 72. Kachina skriver:

  som säger att Jesus dog för våra synder – för dig och för mig – och sedan uppstod på den tredje dagen igen. Genom att tro på detta glada budskap tar vi emot Kristus. ”

  Nu börjar dina ord likna något. Hoppas att du själv förstår innebörden.

  ”Bevisen och vittnesmålen är entydiga: Jesus uppstod i sin kroppsliga lekamen.”

  Suck, nej quattro-suck följt av en quinta-suck. (Det blir tio suckar i följd, Det fullkomliga talet och den fullkomliga sucka.)

 73. ohlundonline skriver:

  Josef:

  Beträffande din uttryckta mening: ”Tro = stress = RÄDSLA”.

  Det står i 1 Johannesbrevet 4:18 att rädsla inte finns i kärleken, ty den fullkomliga kärleken fördriver rädslan.

  Och kärlek = Gud = Jesus.

  Härigenom får vår vetskap om att Jesus är Messias = Gud = Kärlek den effekten att vi varken stressar eller är rädda, och följaktligen befästs vår kristna tro.

  Dina böner till Gud i Jesu namn behöver därför inte längre vara kvalfyllda eller plågsamma.

  Kristendomen är inget påfund av makteliten, utan det är Guds största gåva genom Hans eget och många människors osjälviska offer.

  Kachina:

  Det var ett fasligt suckande!

  Med en schysst suck kanske man slår världen med häpnad, men den ger ingen fribiljett in till himlen.

 74. soli01 skriver:

  ohlundonline – varför suckar Kachina? Saknar har tro månne.:-)
  Detta med fribiljetter är jag dock tveksam till. Tycker inte om uttrycket.

 75. ohlundonline skriver:

  soli01:

  Kachina suckar för att Jesus uppstod i kött och blod och därmed bevisade att han är Kristus.

  På samma sätt kommer vi att ikläda oss odödlighet, men givetvis kommer vi också sedan att förvandlas till ett material som bättre motstår tidens tand, evigheten och årmiljonerna i ett bistert universum, se 1 Korintierbrevet 15:50 – 54.

 76. Josef Boberg skriver:

  GooodDag Ohlund,

  Dina uttryckta mening ovan: ”På samma sätt kommer vi att ikläda oss odödlighet, men givetvis kommer vi också sedan att förvandlas till ett material som bättre motstår tidens tand, evigheten och årmiljonerna i ett bistert universum” – slut citat.

  Du är nog lite sent på det faktiskt – för som människor i kött i nu ca 500 000 år med POTENTIAL för att leva LevAnde som ”Skapelsens Krona” i köttet hur läng som, egentligen – så har Wi alltid varit – ÄR – och kommer ALLTID att vara odödliga även som klädda i kött – så det så ! – ifall Wi medvetet väljer att leva så…

  Förklaringen till det här är skitenkel, faktiskt… Fråga en vanlig läkare – om han/hon ej i sin läkarutbildning fick lära sig att ALLT i wåra kroppar – som ett genomsnintt är förnyat ca vart 7-e år. T ex blodet är ej en dag äldre än ca 4 månader, huden ersätts partiell dagligen osv

  Att sen Wi intellektuellt har inbillats av wåra MaktPyramidElitare till att TRO på det stupida vansinnet att Wi skall ersätta delarna som byts ut med än sämre grejor – så att Wi ser äldre och äldre ut med åren – och får fler och fler sjukDopmar, det kan ju rimligen ej alls MatreiaSkapelsen Källa = Tomrummet = ca 99,99 % av ALLT som finns = Det SuperIntelligenta ElektroMagnetiska Plasmat” belastas för – eller ? :-)

  Mer om den här fantastiska – och i dags dato av mänsklighetens helt oanvända, men likväl medfödda oförstörbara – POTENTIALEN på
  http://josefboberg.wordpress.com/2008/02/16/wara-lekaminas-i-kott

%d bloggare gillar detta: