Sverige om Lissabon

I dag har regeringen uppe i Stockholm fattat beslut om propositionen till riksdagen om Sveriges ratificering av Lissabon-fördraget.

Det ger en klar signal om att vi anser att ett genomförande av detta fördrag skulle ge oss ett bättre europeiskt samarbete – effektivare, öppnare och starkare på den globala arenan.

Sedan får  vi mot slutet av året se hur alla de andra medlemsstaterna i EU ställt sig.

22 Responses to Sverige om Lissabon

 1. cnab skriver:

  Bäste Carl! Du fick in 633 kommentarer på Fri med FRA I och II. Merparten MOT lagen och de flesta både MOT och FÖR var mycket väl argumenterande och välformulerade. Det skulle uppskattas stort med en reaktion om detta på din blogg!

 2. hillary2 skriver:

  Ny tråd – nytt ämne – hjälper föga

  inse att du och ditt parti står under luppen
  skriv om det som berör svenska folket och inte det som främst berör din egen karriär

  ”effektivare och öppnare Europa” :-))) – ni förde fram ett erbarmligt lagförslag som skulle ge regeringar i Sverige oinskränkt makt för några veckor sedan!!

 3. crushnwo skriver:

  Orwelskt dubbelspråk. Effektivare toppstyrning från Bryssel, mer centraliserad makt, effektivare kontroll över medborgarna, skärpt övervakning, fler övervakningskameror – allt under den stjärnprydda blåflaggan. Det är ju Hitlers vision om ett enat federalt Europa ni nu förverkligar. Blir det åtminstone ngn folkomröstning?

 4. Anna skriver:

  crushnwo 3:07

  Att jämföra med Hitler har varit ödesdigert för andra här på bloggen. Du är ju ny och oerfaren här men du kanske bör ta detta till dig – eller du kanske är en martyr som imest av allt längtar efter ett rött kort, vad vet jag.

  ;-)

 5. crushnwo skriver:

  Anna 3:25

  Sanningen gör ont men skall göra dig fri.

  Jag är ingen martyr jag är bara en helt vanlig svensson som vill leva i trygghet men har vaknat upp ur koncensus transen och blivit rädd för nwo.

 6. z5906 skriver:

  Bäste Carl Bildt! Förstå att majoriteten av svenska folket vill inte ha Lissabonfördraget. Vi vill inte ha Europas Förenta Stater. Skulle detta vansinne röstas igenom blir det kalabalik i Sverige. Du representerar Sverige! Agerar Du mot majoriteten sitter Du snart på en annan arbetsplats!

 7. ohlundonline skriver:

  z5906:

  Jag tycker att Carl Bildt är en bra företrädare, genom att både representera majoriteten av det svenska folket och samtidigt försöka handla rätt.

  De flesta i Europa tycker att EU är bra och det vore fel att gå mot strömmen nu när vi har nya gränser att överskrida.

 8. pressord skriver:

  om alla berörda är eniga om fördraget går det igenom men förkastar ETT land detta fördrag, faller faktiskt hela skiten och så ska det bli! så är det! det finns ingen som helst mänsklig nytta med globalisering öht mer än för den klick som slickar mammons arsle och flertalet gör faktiskt inte det! fan, med tanke på de två senaste åren verkar det som alla politiker och statstjänstem utgår från att folk är dumma i hela huvudet? shit happens, och det borde man väl fattat tidigare…

  helt rätt crushnwo, själv vill jag ut ur eu då jag anser att alla länder ska ha sin egen identitet och särart istället för att skapa en ny monokultur av en hel värdsdel! ingen vanlig gräsrot vill ha denna utveckling, då tills dags dato ingen vanlig gräsrot har tjänat något på detta! allt blir bara dyrare ju mer marknadsglobal denna jord blir.

  men tänk vilken våt politikerdröm; ett enda eu-land där alla är avlyssnade, övervakade, påpassade och totalt hjärndöda individer! fy för sören, säger jag, sjufaldigt!

  tack och lov kommer denna fråga att gjuta nytt mod hos eu-motståndare vilket sannerligen kommer att sätta käppar i hjulet för alliansmuppar eller sossar eller vem det vara månde! lägg ned skiten bara, likväl som FRA-lagen, denna ordning hör inte hemma i ett civiliserat samhälle!

  anna lilla, du är så attans snabb att läxa upp bloggers här att man kan tro att du är moderator med. liknelsen är väl rätt rimlig om man ska se det i ett historiskt perspektiv. borgare hatar kommunister men själv är deras förflutna minst lika skämmigt och vår historia är faktiskt inte censurerad, vem som helst kan ta reda på det just här och nu! men men, du är duktigt snabb du…

 9. Bo W. Höglund skriver:

  När samtliga 26 stater har ratificerat Lissabonfördraget får man väl inse att vi har ett EU med 26 stater – om någon atlantisk örepublik vill ansluta sig skall de väl få det, när de oxå inser vad det betyder – kanske bl.a. att de inte längre hållas under armarna av de föraktliga byråkraterna i Brüssel?
  Kanske lika bra det – stödpengar borde nog riktas åt dem som närmast behöver det av ”de nya” – och inte absorberas av dem som redan korpat åt sig tillräckligt??

 10. Kachina skriver:

  Bo W

  ”När samtliga 26 stater har ratificerat Lissabonfördraget får man väl inse att vi har ett EU med 26 stater -”

  Precis, låt oss då se till att det blir så. Jag har börjat tveka på handlingskraften bland EU:s politiker.

 11. pressord skriver:

  ni som vet det mesta,

  vad håller italien på med angående deras naziliknade registrering medelst fingeravtryck av romerna i landet?

  är detta en ordning som även detta land kan tänkas initiera?

  är detta en fråga som eu-parlamentet kan tänkas sanktionera?

  f.ö. anser jag att eu ska vaporiseras och återlämnas tillbaka till respektive länder!

 12. hillary2 skriver:

  pressord

  intresseklubben antecknar!

 13. hillary2 skriver:

  pressord

  du borde läsa på om EU innan du bara ”tycker”

 14. pressord skriver:

  anteckna och svara på frågorna istället, i duktige ”human”. är detta framtiden för detta folkslag eller är det bara orden som betyder något?

 15. hillary2 skriver:

  pressord

  metoden för registrering av medborgare är oväsentlig
  det viktiga är att det finns kontrollfunktioner för att metoder och register inte ska missbrukas

  varför startar du eller någon annan ”galning” inte en lista för att få bort personnumren?
  medan vi som arbetat/r i sjuk- och hälsovården vet att de är oerhört behövliga…..

 16. pressord skriver:

  kontentan av vad du skriver är att jag är en galning och att folkgruppen romer, vilket jag tolkar som lägre stående i DINA ögon, mycket väl kan behandlas på detta sätt. fan, så långt har inte ens jag gått!

  bedrövlig inställning på min ära! har inte dessa människor rätt till en humanitär behandling som alla andra?

  visst är personnummer bra då jag själv har ett förflutet i vården men samtidigt är det ett väldigt sårbart system, men det förenklar ju informationen om individen för staten.

  på gott och ont förstås…

 17. hillary2 skriver:

  pressord

  du är definitivt en galning om du tror att jag anser att några människor är mindre värda än andra
  du kan helt enkelt inte resonera!!!

  personnummer undviker många möjliga misstag inom vården
  och när datorsystemet ligger nere är inte bara personnummer ”sårbara” utan all journalhantering

 18. pressord skriver:

  japp, så är det! du bestämmer vem som kan resonera eller inte. vara galning eller inte osv. osv. du är nog allt duktig du…

 19. osciloscope skriver:

  kommentar fr Fri med fra 3 som ju passar så väl så väl …

  För att åter slänga lite salt. Vem arbetar Carl och Fredrik för/med egentligen? Vad för slags dialog för De som förtroendevalda? Politiska möten med andra politiker? Tankesmedjor och frihandelsorganisationer är mycket populärt. Tällberg, Timbro, Club of Rome, IISS, IMF, OECD et al. Liksom FN-flaggande NGO/INGOer och wannabe foundations. Alldeles utmärkt många militära samarbeten/möten under NATO (ISAF) eller andra underrättelse co-op, länder emellan (för vår trygghet …). Diplomatin kommer in här nånstans. Sen har vi näringslivet och icke sällan är politiker tungt engagerade i styrelser osv.

  Allt ovan kan väl ses som OK? Ett å annat rent av hedervärt projekt, men frågan kvarstår, var i allt detta kommer du och jag in? Är detta den goda demokratiska representation vi som individer önskar? Många av ovan policy makers är klart dubiösa som inte sällan håller till bakom lykta dörrar. Immunitet, “undantag” och hemligstämplar slängs friskt omkring. Agendor sätts igång och ekonomiska samarbeten med betänkliga moraliska efterförljder, där helt enkelt “demokratin” förskjuts sakta men säkert.

  Det heter då att “folket inte har kunskap och insikt i det alltmer komplexa samhället”. Expertis i tex FRA el EU-fördrag måste besluta ovanför våra huvuden, för vi har inte kompetensen. Läcker förevändning. Gott alibi, att helt enkelt jobba för andra intressen än folkets.

  Reinfeldt skall veta hut, när han säger beklagande och suckande att vi missförstår och läser in “storebror”. Bortom förolämpning. Mer omyndigförklaring av dem han representerar får sökas länge.

  Jag menar att vi inte ens skall behöva ta “hemlig tvångsmedel” i vår mun (för att citera den Bodströmska fraseologin anno 2006 el eg tidigare), än mindre den nu uppsminkade monstret, den återremissade versionen (återmiss onekligen).

  Bildt och Reinfeldt skall på pappret arbeta för/åt dig och mig, men i realiteten är det helt andra krafter som verkar.

  Soli01,
  om jag hade undertoner (vilket jag hade ;) så får man onekligen rågade mått av det ang FRA-lagen. Det ÄR knappast bara lagtext vi pratar. Här finns ju de bakomliggande agendorna och motiven. Allt lobbyarbete nationellt och internationellt …

  Vi borde vara överens att många år av undertoner ligger begravda här.

  Oscar Berven

 20. crushnwo skriver:

  osciloscope –

  Tack för att det finns folk som förstår!
  Begrepp som ”demokrati” och ”folkvald” ter sig ju skrattretande när man börjar sätta sig in det minsta i vilka intressen och grupper som styr denna världen vilket du verkar ha gjort. Jag förstår inte att inte fler gör det el ser detta! Alla måste börja se igenom dimridåerna omedelbart, för det som pågår just nu är farligt som fan.
  Sosse, moderat el nånting annat – alla samlas de på Bilderbergmötet och i andra lobbyist sammanhang med bristfällig el skrattretande vinklad medial bevakning för att sätta agendor som gynnar helt andra intressenter än dig och mig.

  Det är ju bara att öppna ögonen för att se åt vilka världens ledare jobbar för. Carl Bildt är inget undantag: http://www.expressen.se/1.563183

 21. osciloscope skriver:

  Tack själv! Min troligen största lärdom är att aldrig sluta söka olika källor. Man måste vara sin egen lärare, rektor och elev. Sin egen redaktion. Att öppna ögonen är ju ingen annan som gör åt en. Inspiration fr andra visst, men att inte glömma bort att tänka själv, är det viktigaste.

  Osv

 22. crushnwo skriver:

  Väldigt sant. Det är helt klart den vettigaste inställningen man kan ha tror jag också.
  Det verkar dock vara få som ”orkar” tänka själva dessvärre – vilket är denna världens största problem.

%d bloggare gillar detta: