Någon form av semester

I dag var sista dagen med lokaliseringsort Stockholm för mig på ett tag. Åtskilligt skulle klaras av på UD.

Från och med i morgon är jag utlokaliserad för några veckor till lite olika ställen i Medelhavs-området. Först går flyget till Italien.

Förhoppningsvis blir det också en del sommar och semester av detta. I någon utsträckning är det meningen med det hela.

Men det blir en hel del utflykter i olika riktningar till olika möten också under dessa veckor. Under de närmaste veckorna blir det en resa i veckan till olika möten som jag bör vara närvarande på.

Utrikespolitiken kan aldrig ta riktigt semester. Världen tenderar att fortsätta. Och Sveriges intressen förblir.

Något reducerat tempo på detta bloggande finns det därmed anledning att räkna med – liksom sannolikt något minskar frekvens på läsandet.

9 Responses to Någon form av semester

 1. mrmhalland skriver:

  Jag önskar en trevlig semester Carl !

  Läser du bloggen ?
  Har du aldrig sett något värt att kommentera ?

  – Hellre FRI än FRA –

 2. mrmhalland skriver:

  Om du nu läser här så kan jag komma med ett förslag, gällande FRA-lagen.

  Eftersom alla som vet att de kan bli spionerade på när det gäller E-post och annan internettrafik kommer använda andra metoder att kommunicera, kanske det vore värt att utöka förslaget till att också gälla röntken av brev ?
  Det finns utomordentliga möjligheter att m.h.a OCR (optical character reading) söka misstänkta ord.
  På brevet står ju dessutom adressen så ni kan skicka personal dit och gripa den misstänkte så fort h*n hämtar posten.

  Vad hände med det enda partiet som stod för personlig frihet ?

  – Hellre FRI än FRA –

 3. Josef Boberg skriver:

  GooodKvällst Carl Bildt – och alla andra med för den delen,

  Skööön och gooo semester önskar jag nu mig själv och ALLA andra !

  Hoppas att vädret blir som det blir…

  GooodNatt… :-) /önskar dröm-vännen Josef – snart sovAnde under den NaturLiktVisa = Intelligenta björken – med:

  ”Intelligent Wi kommer att drömma i natt – kan ske, kanske…
  Intelligenta drömmar som Wi aldrig någonsin drömt förut
  Wi drömmer om att det Är Fred och Frid på Jorden
  Därför att Allas Tanke-intellektuella och Fysiska Krig Är Slut !”

  Dock – hela wår värld styrs sedan tusentals år tillbaka till allt överskuggande del av förhållningssättet att “Det är Brist på Allt” – som i sig ovillkorligen leder till förhållningssättet såväl som beteendet “Att Äta eller Ätas” – som i sig alltid blir exakt detsamma som den perversa stupiditeten “Smärta/Obehag = Attraktion = Njutning”, tyvärr tyvärr… Och detta då alldeles oavsett hur uppenbart det är att Allt materiellt mm finns i ÖverFlöd för alla och envar att leva LevAnde i ”sus och dus” uti.

  Detta styrks starkt i sig av att det bokstavligt talat finns ett ÖverFlöd av tanke-intellektuella såväl som fysiska pågående krigshandlingar varje dag i stort och i smått. Såväl i varje enskild människas liv och nationellt emellan företag och stater osv – liksom inom varenda mindre organisationsform ned till familjen och släkt och vänner emellan.

  Inte minst bloggvärlden styrker ju starkt och ej alls så sällan kristallklart – i både inlägg och kommentarer – dagligdags ständigt och jämt att det är så här Wi dominerat intellektuellt = MainStreamat fungerar tankemässigt, tyvärr tyvärr….

  All denna Kamp grundas hos alla wåra barn och tonåringar av föräldrar och annan vuxenvärld – som i sin tur tidigare har fått det av sina föräldrar osv – redan när varje nyfött barn slår upp sina NaturLiktVisa = Intelligenta ögon ifrån första ögonblinket, tyvärr tyvärr…

  Detta därför att hart när alla föräldrar, andra vuxna, förskolor, grundskolan, gymnasieskolan, högskolan osv – styr mer eller mindre DiktatToriskt alla barn och ungdomar med hot- och morot-vansinnet – som ju i sig till mer eller mindre 100 % är grundat i allt väsentligt på ”Brist-på-Allt” – som ju i sig ovillkorligen alltid leder till tanke- och beteendesättet att ”Äta eller Ätas”, tyvärr tyvärr…

  Härvidlag är nog moroten åt hållet det mest djävulskt förledande/missledande för barn och tonåringar – därför att moroten innebär ALLTID ett mer eller mindre kamouflerat = förtäckt hot om att utfallet ej alls blir en morot.

  Detta raserar mer eller mindre totalt alla barns medfödda självständiga NaturLiktVisa = fria Intelligenta logiska tankeförmåga – såväl som deras medfödda potential för kreativitet – som i sig VET att möjligheterna för en människa i kött (”Skapelsens Krona”) är åt hållet helt obegränsad egentligen. Tja – sen är det bokstavligt talat mer eller mindre helt kört för alla wåra åt hållet NaturLiktVisa = Intelligenta barn och tonåringar – i meningen att även deras liv i kött blir en dödsprocess/resa – som oundvikligen slutar i en Grav-i-Terra – vid pass ca 80 års LivsErfarenhet i Sverige i dags dato.

  Den här intellektuella galenskapen har nu pågått i mer än 6000 år = från tiden för när religionerna uppfanns av den tidens MaktElitare – och som sen har gjorts till än mera förslavande för oss av vanligt folk av wåra nutida MaktElitare, tyvärr tyvärr…

  T ex. pengar är ju den allt överskuggande ”MaktElitReligionen” i dags dato + de sedvanliga gudDomsReligionerna. Wår ofattbart ruskigt barbariska kända historia är en konsekvens av det här faenstyget. Under 1900-talet avrättas uppåt 150 miljoner MedMänniskor av MaktElitStyrda nationer i krig och annat, tyvärr tyvärr… Hur många kommer det att bli under de närmast kommande 100 åren ?

  Med andra ord så har Wi har sedan lång lång tid tillbaka ersatt det NaturLiktVisa = det Intelligenta ”ÖverFlöd av Allt materiellt och Kär Lek i kött” för oss själva och med varandra – med ”Brist-på-Allt” och att ”Äta eller Ätas” – som ju i sig alltid leder till det perverst stupida tanke- och beteendesättet ”Obehag/Smärta = Attraktion = Njutning”, tyvärr tyvärr…

  Dock – hela den materiella Skapelsen bygger på GrundPrincipen att “Allt finns i ÖverFlöd” och att allt NaturLikt i wår flora och fauna till 100 % styrs av de NaturLiktVisa = Intelligenta Principerna “Njutning = Attraktion !” och “Smärta/Obehag = Undvikande !” = Materians VarAndePrinciper
  http://josefboberg.wordpress.com/2008/03/18/materians-varandeprinciper .

  När skall Wi = människosläktet kollektivt sett skifta wårt nuvarande vansinnigt stupida förhållningssätt ”Brist-på-Allt” och ”Äta eller Ätas” – avseende framförallt oss själva – men också varandra och nationellt mm – såväl som den fantastiska floran och faunan som Wi är satta att leva LevAnde som en pytteliten del uti – till ”ÖverFlöd- av-Allt !” och ”Njutning = Attraktion !” ?

  Just nu, i natt – i morgon – nästa vecka – eller om hundratals år från nu ?

 4. Josef Boberg skriver:

  PS. T ex Neal Donald Walsch http://www.youtube.com/watch?v=EInoXPYtpz8 säger ju entydigt åt hållet att ”gud” har överhuvudtaget Aldrig någonsin menat att Wi någonsin skall göra annat än Njuta i ÖverFlöd av wåra LevAnde Liv i kött – i Kär Lek för oss själva och med varandra – med utgångspunkten ”ÖverFlöd av Allt !” materiellt mm, faktiskt…” Personligen hoppas jag innerligt på att ”gud” – eller som jag personligen föredrar att kalla ”gud” som ”Skapelsens Källa” – har rätt ! DS.

 5. mrmhalland skriver:

  Oj….rönken uttalas det i Halland, röntgen ska det ju stavas…

 6. fjukmo skriver:

  italien är ett skönt land med mycke god mat och värme i luften. man ska akta sig för folksamlingar för det finns tjuvar som kan ta saker. är det din första resa till iitalien carl ? kanske inte för du reser ju så mycket. själv får jag inte komma iväg så ofta då det ju är så dyrt att resa. speciellt sedan den borgerliga regeringn tog över så kan man inte få råd med så mycket. trist att behöva vänta flera år till på att mona ska bli vår nya ledare. jag får hålla ut som alla andra.

  klemens fjukmo

 7. pressord skriver:

  ta igen dig lite nu, calleponken, och njut ledigheten med din familj ty det är du värd för allt arbete du lägger ned, både här och ut i stora världen! definitivt allvarligt menat!

  det är ungefär $60 kvar tills ett fat olja kostar $200 och då blir det kaos i världens finanssystem och samhällsekonomier, säger förståsigpåare.

  det vore kul att höra din tolkning av nämnda problem och står vi inför en illa allvarlig situation, globalt och krigsmässigt? kan det bli problem på gumman Jord?

 8. mrmhalland skriver:

  fjukmo :

  Din stackare….
  Vad jobbar du (inte) med eftersom du tillhör fåtalet som inte fått det bättre sedan alliansen kom i regeringsställning ?

 9. bestofmankind skriver:

  ”Något reducerat tempo på detta bloggande finns det därmed anledning att räkna med – liksom sannolikt något minskar frekvens på läsandet.”

  Det är helt OK. Alla behöver rymma ifrån verkligheten ibland. :-)

  Vi klarar oss själva med kommentarerna, vi är bra att hitta på saker. ;-)

  MahaCohan (bla andra) finns som skall se till att det blir ordning och reda på bloggen. ;-)

%d bloggare gillar detta: