F d statsministrar

Arbetsdag på UD med åtskilligt av planering inför sommaren och början på hösten. Tiden rinner iväg med rasande hastighet…

Men mitt i allt också spännande samtal med en del besökare om läget i den vidare region som kallas Mellersta Östern. Besökare från såväl Ankara som Rijadh och Nicosia ger sina perspektiv på utmaningar och möjligheter.

I kväll ger jag så middag på UD för Ingvar Carlsson och den sammanslutning av f d presidenter och premiärministrar som Inter Action Council innebär.

Jag delar helt Ingvar Carlssons uppfattning att f d statsministrar skall behandlas med respekt – och dessutom ses också som en resurs för framtiden.

Så jag har all anledning att se fram mot kvällens middag.

16 Responses to F d statsministrar

 1. MahaCohan skriver:

  ”Jag delar helt Ingvar Carlssons uppfattning att f d statsministrar skall behandlas med respekt – och dessutom ses också som en resurs för framtiden.”

  Du har vår respekt och är en resurs för framtiden.

 2. Torsten skriver:

  Carl Bildt,

  Även Hans Blix förtjänar att mötas med respekt.

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=797717

  ”Ekonomin kollapsar om oljan når 200 dollar”

  Önskar Er en trevlig kväll!

 3. pressord skriver:

  Absolut! Och middagen betalar vi stolta medborgare utan knot!

 4. soli01 skriver:

  Torsten – Hans Blix är en man som vet lite vad han talar om! Bra att det kommer just från honom också så vi slipper känna oss så ensamna.:-) Du ligger ganska nära med dina 12 kärnkraftverk, han hade visst något mindre antal.
  Nu är detta en het ”potatis” här i detta land – vi tittar aldrig på Finland – utan vi borrar våra huvuden i kvicksanden.:-)

 5. bertil87 skriver:

  1200 jobb som väntat bort från Volvo i min födelsestad Göteborg.
  Vilken del har facket i detta? Drygt 10% löneökning de närmaste 3 åren får självfallet konsekvenser, inte bara i inflation och räntestegringar, utan även i förmågan att betala fackets lönekrav.
  Mona Sahlin har plötsligt blivit intresserad av småföretagare. Viktigare vore kanske, om hon började intressera sig för varför de stora företagen tvingas lämna landet.
  Sverige är på väg utför ! Snart sitter vi i likhet med Nordkorea och Zimbawe i fattigdomsträsket. Tragiskt för ett fd välfärdsland !

 6. ollemunter skriver:

  Respekt, javisst, men det vete fan hur det går med Reinfeldt. Om man betänker hans senaste uttalande i media ang. FRA.

  Då förtjänar han inte mer respekt än Hitler.

 7. Josef Boberg skriver:

  Helt OK för mig med att ”äldre skall behandlas med respekt” – och alldeles oavsett ifall det är f d statsministrar och dylikt eller ej – enär jag själv tillhör de äldre.

  Dock – när de äldre t ex håller fast vid en hopplöst föråldrad energiproduktionsteknik – a la strålande kärnkraft – då får Wi respektera dom som personer för det – men – bokstavligt talat – ge faen i att göra som dom förespråkar.

  Vad VET sådana om t ex de nu föreliggande nanotekniska lösningarna
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Nanoteknik på hart när oändlig energiproduktion – med NOLL av skadliga miljöeffekter ?

 8. bestofmankind skriver:

  ”Mona Sahlin har plötsligt blivit intresserad av småföretagare. Viktigare vore kanske, om hon började intressera sig för varför de stora företagen tvingas lämna landet.”

  Framför din önskan när hon har blivit Statsminister 2010.

  För närvarande kan du adressera dina frustationer till sittande Regeringen – Alliansen.

 9. pressord skriver:

  Josef,

  de vet ingenting, men snart lär den introverta oljeindustrin bli av med sin föråldrade hantering (utan några som helst kommunistiska inslag) till fördel för alla, då tekniken redan finns!

  Nanotekniken kommer också att förenkla framtiden, med allt vad det innebär, men den innebär ingen större profit och givetvis inte intressant för stunden.

  Den ene säger si om klimatförändringarna och den andre säger så! Ingen vet egentligen mer än att det händer konstiga saker runt vår lilla glob, folk dör i obarmkusliga antal varje år och det börjar snart bli sent att laga lilla gumman Jord, och ändå ligger bollen hos Mammon!

  Ska det vara så och vad tjänar vi på det i längden?

 10. Josef Boberg skriver:

  Taaack – Pressord – för Din supergoa support om resonemanget om nanotekniken – och mitt i prick avseende att nanotekniken ej ger just några pengar till den globala BankinLigan
  http://www.heising.dk/content.asp?Id=258

  Därför får Wi nog räkna med en väldigt väldigt trög start – därför att den globala BankingLigan kommer att göra allt dom förmår för att stoppa nanotekniken – och dom förmår väldigt väldigt mycket därvidlag, tyvärr tyvärr…

  GooodNatt… :-) /önskar nanoteknik-vännen Josef – snart sovAnde under den NaturLiktVisa = Intelligenta björken – med:

  ”Intelligent Wi kommer att drömma i natt – kan ske, kanske…
  Intelligenta drömmar som Wi aldrig någonsin drömt förut
  Wi drömmer om att det Är Fred och Frid på Jorden
  Därför att Allas Tanke-intellektuella och Fysiska Krig Är Slut !”

  Dock – hela wår värld styrs sedan tusentals år tillbaka till allt överskuggande del av förhållningssättet att “Det är Brist på Allt” – som i sig ovillkorligen leder till förhållningssättet såväl som beteendet “Att Äta eller Ätas” – som i sig alltid blir exakt detsamma som den perversa stupiditeten “Smärta/Obehag = Attraktion = Njutning”, tyvärr tyvärr… Och detta då alldeles oavsett hur uppenbart det är att Allt materiellt mm finns i ÖverFlöd för alla och envar att leva LevAnde i ”sus och dus” uti.

  Detta styrks starkt i sig av att det bokstavligt talat finns ett ÖverFlöd av tanke-intellektuella såväl som fysiska pågående krigshandlingar varje dag i stort och i smått. Såväl i varje enskild människas liv och nationellt emellan företag och stater osv – liksom inom varenda mindre organisationsform ned till familjen och släkt och vänner emellan.

  Inte minst bloggvärlden styrker ju starkt och ej alls så sällan kristallklart – i både inlägg och kommentarer – dagligdags ständigt och jämt att det är så här Wi dominerat intellektuellt = MainStreamat fungerar tankemässigt, tyvärr tyvärr….

  All denna Kamp grundas hos alla wåra barn och tonåringar av föräldrar och annan vuxenvärld – som i sin tur tidigare har fått det av sina föräldrar osv – redan när varje nyfött barn slår upp sina NaturLiktVisa = Intelligenta ögon ifrån första ögonblinket, tyvärr tyvärr…

  Detta därför att hart när alla föräldrar, andra vuxna, förskolor, grundskolan, gymnasieskolan, högskolan osv – styr mer eller mindre DiktatToriskt alla barn och ungdomar med hot- och morot-vansinnet – som ju i sig till mer eller mindre 100 % är grundat i allt väsentligt på ”Brist-på-Allt” – som ju i sig ovillkorligen alltid leder till tanke- och beteendesättet att ”Äta eller Ätas”, tyvärr tyvärr…

  Härvidlag är nog moroten åt hållet det mest djävulskt förledande/missledande för barn och tonåringar – därför att moroten innebär ALLTID ett mer eller mindre kamouflerat = förtäckt hot om att utfallet ej alls blir en morot.

  Detta raserar mer eller mindre totalt alla barns medfödda självständiga NaturLiktVisa = fria Intelligenta logiska tankeförmåga – såväl som deras medfödda potential för kreativitet – som i sig VET att möjligheterna för en människa i kött (”Skapelsens Krona”) är åt hållet helt obegränsad egentligen. Tja – sen är det bokstavligt talat mer eller mindre helt kört för alla wåra åt hållet NaturLiktVisa = Intelligenta barn och tonåringar – i meningen att även deras liv i kött blir en dödsprocess/resa – som oundvikligen slutar i en Grav-i-Terra – vid pass ca 80 års LivsErfarenhet i Sverige i dags dato.

  Den här intellektuella galenskapen har nu pågått i mer än 6000 år = från tiden för när religionerna uppfanns av den tidens MaktElitare – och som sen har gjorts till än mera förslavande för oss av vanligt folk av wåra nutida MaktElitare, tyvärr tyvärr…

  T ex. pengar är ju den allt överskuggande ”MaktElitReligionen” i dags dato + de sedvanliga gudDomsReligionerna. Wår ofattbart ruskigt barbariska kända historia är en konsekvens av det här faenstyget. Under 1900-talet avrättas uppåt 150 miljoner MedMänniskor av MaktElitStyrda nationer i krig och annat, tyvärr tyvärr… Hur många kommer det att bli under de närmast kommande 100 åren ?

  Med andra ord så har Wi har sedan lång lång tid tillbaka ersatt det NaturLiktVisa = det Intelligenta ”ÖverFlöd av Allt materiellt och Kär Lek i kött” för oss själva och med varandra – med ”Brist-på-Allt” och att ”Äta eller Ätas” – som ju i sig alltid leder till det perverst stupida tanke- och beteendesättet ”Obehag/Smärta = Attraktion = Njutning”, tyvärr tyvärr…

  Dock – hela den materiella Skapelsen bygger på GrundPrincipen att “Allt finns i ÖverFlöd” och att allt NaturLikt i wår flora och fauna till 100 % styrs av de NaturLiktVisa = Intelligenta Principerna “Njutning = Attraktion !” och “Smärta/Obehag = Undvikande !”

  När skall Wi = människosläktet kollektivt sett skifta wårt nuvarande vansinnigt stupida förhållningssätt ”Brist-på-Allt” och ”Äta eller Ätas” – avseende framförallt oss själva – men också varandra och nationellt mm – såväl som den fantastiska floran och faunan som Wi är satta att leva LevAnde som en pytteliten del uti – till ”ÖverFlöd- av-Allt !” och ”Njutning = Attraktion !” ?

  Just nu, i natt – i morgon – nästa vecka – eller om hundratals år från nu ?

 11. Josef Boberg skriver:

  PS. T ex Neal Donald Walsch http://www.youtube.com/watch?v=EInoXPYtpz8 säger ju entydigt åt hållet att ”gud” har överhuvudtaget Aldrig någonsin menat att Wi någonsin skall göra annat än Njuta i ÖverFlöd av wåra LevAnde Liv i kött – i Kär Lek för oss själva och med varandra – med utgångspunkten ”ÖverFlöd av Allt !” materiellt mm, faktiskt…” Personligen hoppas jag innerligt på att ”gud” – eller som jag personligen föredrar att kalla ”gud” som ”Skapelsens Källa” – har rätt ! DS.

 12. mrmhalland skriver:

  Hade han också problem med gemener och versaler ? :-)

 13. Josef Boberg skriver:

  Det får Du fråga honom om !

 14. blavalen skriver:

  Hans Blix är mannen som ska ha den största respekten av alla som har haft med alla
  de här historierna att göra, som handlar om krig och elände. En man som respekterar sanningen.

  Men jag märkte att du blev förändrad efter din tid på Balkan – till det bättre. Det var väldigt bra. Men du är en intelligent och handlingskraftig man och borde jobba mer för freden. Fred kan aldrig uppnås med vapenmakt. Enbart med förhandlingar.

  Du bör väl som utrikesminister jobba för det. Om du vill ha respekt från svenskarna. Du har ju resurser.Vi ska inte bli som USA, vi ska ha en egen identitet.
  Vi ska vara alliansfria. Inte ha beväpnade trupper i olika länder.

  Vem tror du kan veta hur svenska flaggan ser ut och skilja på de olika grupperna i de länder vi har trupper?Nej, ta hem trupperna och återupprätta vårt gamla goda rykte som fredsmäklare i stället. Det är alltför naggat i kanten nu. Om det ens finns kvar…

 15. blavalen skriver:

  …sen det här med FRA…varför gå i bräschen som land för något sånt? Det är obehagligt och för tankarna till Stasi och andra diktaturfasoner.
  Vi kan knappast längre kalla oss en demokrati om staten ska avlyssna och syna allt vi gör säger och tycker. Det är MYCKET MYCKET illa. Det är fruktansvärt!
  Jag vet att sossarna startade eländet, men ni skulle ha stoppat fortsättningen av det. Då hade ni vunnit mer respekt hos medborgarna. Ni kommer förlora nästa val.

 16. weneedtoknow skriver:

  Josef,

  Ett överflöd av vackra, färgglada och nytvättade frukter, bär och grönsaker ligger just nu utspridda på olika bänkskivor i mitt kök – och jag njuuuter av åsynen av naturens naturliga gåvor. Bör nog införskaffa en stor bukett blommor också…

  Du är inne på rätt philosophie linje….:-))))

  Sov Gott under den intelligenta björken.

%d bloggare gillar detta: