Strasbourg och Berlin

I morgon måndag bär det för min del av till Strasbourg och Europarådet och dess parlamentariska församling.

Sverige är ju nu ordförande i Europarådets ministerkommitté, och det är mot den bakgrunden som jag skall rapportera till den session med den parlamentariska församlingen som börjar i morgon och pågår veckan ut.

Men i Strasbourg besöker jag också Europadomstolen för mänskliga rättigheter för att diskutera vad vi kan göra för att underlätta dess arbete.

Åtskilligt av vikt står på den parlamentariska församlingens agenda denna vecka.

På måndag diskuteras valen nyligen i såväl Georgien som Makedonien – officiellt f d jugoslaviska republiken Makedonien – och på tisdag är det situationen i Azerbaijan som kommer att stå i fokus.

En speciell diskussion om den oroande utvecklingen i Armenien kommer att läggas in under veckan.

Och till besökarna i övrigt i Strasbourg hör Serbiens president Boris Tadic – men då kommer jag dessvärre inte att vara med.

På kvällen blir det middag med bl a de svenska parlamentarikerna i Europarådet innan det bär vidare till Berlin inför tisdagens internationella konferens om att stärka de palestinska säkerhetsstrukturerna.

Men denna gång blir det flyg – förra gången tog jag ju tåget den sträckan.

17 Responses to Strasbourg och Berlin

 1. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Carl Bildt – Apropå: ”Sverige är ju nu ordförande i Europarådets ministerkommitté, och det är mot den bakgrunden som jag skall rapportera till den session med den parlamentariska församlingen som börjar i morgon och pågår veckan ut.” – slut citat.

  Jag kan ju nu undra över varför Du ej skriver som det är: ”Jag – Carl Bildt som Sveriges utrikesminister – är ju nu ordförande i Europarådets ministerkommiotté, …

 2. chiros skriver:

  >Men i Strasbourg besöker jag också Europadomstolen för
  >mänskliga rättigheter för att diskutera vad vi kan göra för
  >att underlätta dess arbete.

  Enligt uppgifter så lär väl Svenska staten få ännu ett ärende där; FRA lagen. Både Belgien och flera aktörer i Sverige står på kö som anmälare verkar det som

  F.ö. anser jag att FRA lagen bör förstöras

 3. Torsten skriver:

  chiros,

  Drick ett glas vatten och stå på huvudet. Det brukar hjälpa;-)

 4. ohlundonline skriver:

  God kväll, Carl Bildt, Josef m fl.

  Hur står det till med IT-smogen, Josef?

  Man kan ju i alla fall poppa popcorn med mobilen:

  http://www.koreus.com/video/telephone-portable-mais-popcorn.html

 5. Josef Boberg skriver:

  GooodKvällst Ohlund On Line – och Taaack för mobil-popcornslänken ! Den finns nu som en del under rubriken ”IT-SMOG = STRESS” på min blogg (= klick på mitt namn ovan).

  Hur i helvete kan wåra skolvetenskapare på Statens Strålskyddsinstitut = SSI – som hävdar att mobilen direkt an örat = direkt an wåra för IT-smog hypersensibla biologiska ElektroKemiska hjärnDatorer är harmlösa – komma fram till att ALLA wåra barn och tonåringar klarar den här mobilstrålningen – som det går att poppa popcorn med ?

  Personligen kan jag ej komma fram till annat än att dom antingen är ”köpta” av wåra MaktElitare för att torgföra den inställningen till oss av vanligt folk = humana MedMänniskor – alternativt själva så mobil-strålnings-fördummade att allt deras eget självständiga tänkande har kollapsat, tyvärr tyvärr…

  Hur länge till skall wåra svenska politiker utforma svensk IT-smogs-politik på sådana ”huvudlösa” grunder månntro ?

  Ha det… :-) /önskar mobil-strålnings-fördumnings-vännen Josef

 6. Pravoslavac skriver:

  Carl Bildt: Vad är det sista budet på namn för Makedonien egentligen? Det sista jag hörde var att de hade kommit överens om ett namnförslag istället för FYROM (Former Yugoslavian Republic Of Macedonia), men de sade aldrig vad själva förslaget var. Det naturliga känns som att bara använda Republic of Macedonia. Man kanske kan lägga in som klausul i konstitutionen eller skriva under något avtal med Grekland om att Makedonien inte gör anspråk på något grekiskt territorium genom att använda namnet Makedonien. Det kan ju inte vara helt omöjligt att komma överens om en så pass simpel fråga tycker man.

 7. chiros skriver:

  Torsten,
  ta nu och plocka ut huvudet från det där stället där bak där de flesta av oss inte tycker om att ha det.

  F.ö. anser jag att FRA lagen skall förstöras

 8. Josef Boberg skriver:

  GooodNatt… :-) /önskar dröm-vännen Josef – snart sovAnde under den NaturLiktVisa = Intelligenta björken – med:

  ”Intelligent Wi kommer att drömma i natt – kan ske, kanske…
  Intelligenta drömmar som Wi aldrig någonsin drömt förut
  Wi drömmer om att det Är Fred och Frid på Jorden
  Därför att Allas Tanke-intellektuella och Fysiska Krig Är Slut !”

  Dock – hela wår värld styrs sedan tusentals år tillbaka till allt överskuggande del av förhållningssättet att “Det är Brist på Allt” – som i sig ovillkorligen leder till förhållningssättet såväl som beteendet “Att Äta eller Ätas” – som i sig alltid blir exakt detsamma som den perversa stupiditeten “Smärta/Obehag = Attraktion = Njutning”, tyvärr tyvärr… Och detta då alldeles oavsett hur uppenbart det är att Allt materiellt mm finns i ÖverFlöd för alla och envar att leva LevAnde i ”sus och dus” uti.

  Detta styrks starkt i sig av att det bokstavligt talat finns ett ÖverFlöd av tanke-intellektuella såväl som fysiska pågående krigshandlingar varje dag i stort och i smått. Såväl i varje enskild människas liv och nationellt emellan företag och stater osv – liksom inom varenda mindre organisationsform ned till familjen och släkt och vänner emellan.

  Inte minst bloggvärlden styrker ju starkt och ej alls så sällan kristallklart – i både inlägg och kommentarer – dagligdags ständigt och jämt att det är så här Wi dominerat intellektuellt = MainStreamat fungerar tankemässigt, tyvärr tyvärr….

  All denna Kamp grundas hos alla wåra barn och tonåringar av föräldrar och annan vuxenvärld – som i sin tur tidigare har fått det av sina föräldrar osv – redan när varje nyfött barn slår upp sina NaturLiktVisa = Intelligenta ögon ifrån första ögonblinket, tyvärr tyvärr…

  Detta därför att hart när alla föräldrar, andra vuxna, förskolor, grundskolan, gymnasieskolan, högskolan osv – styr mer eller mindre DiktatToriskt alla barn och ungdomar med hot- och morot-vansinnet – som ju i sig till mer eller mindre 100 % är grundat i allt väsentligt på ”Brist-på-Allt” – som ju i sig ovillkorligen alltid leder till tanke- och beteendesättet att ”Äta eller Ätas”, tyvärr tyvärr…

  Härvidlag är nog moroten åt hållet det mest djävulskt förledande/missledande för barn och tonåringar – därför att moroten innebär ALLTID ett mer eller mindre kamouflerat = förtäckt hot om att utfallet ej alls blir en morot.

  Detta raserar mer eller mindre totalt alla barns medfödda självständiga NaturLiktVisa = fria Intelligenta logiska tankeförmåga – såväl som deras medfödda potential för kreativitet – som i sig VET att möjligheterna för en människa i kött (”Skapelsens Krona”) är åt hållet helt obegränsad egentligen. Tja – sen är det bokstavligt talat mer eller mindre helt kört för alla wåra åt hållet NaturLiktVisa = Intelligenta barn och tonåringar – i meningen att även deras liv i kött blir en dödsprocess/resa – som oundvikligen slutar i en Grav-i-Terra – vid pass ca 80 års LivsErfarenhet i Sverige i dags dato.

  Den här intellektuella galenskapen har nu pågått i mer än 6000 år = från tiden för när religionerna uppfanns av den tidens MaktElitare – och som sen har gjorts till än mera förslavande för oss av vanligt folk av wåra nutida MaktElitare, tyvärr tyvärr…

  T ex. pengar är ju den allt överskuggande ”MaktElitReligionen” i dags dato + de sedvanliga gudDomsReligionerna. Wår ofattbart ruskigt barbariska kända historia är en konsekvens av det här faenstyget. Under 1900-talet avrättas uppåt 150 miljoner MedMänniskor av MaktElitStyrda nationer i krig och annat, tyvärr tyvärr… Hur många kommer det att bli under de närmast kommande 100 åren ?

  Med andra ord så har Wi har sedan lång lång tid tillbaka ersatt det NaturLiktVisa = det Intelligenta ”ÖverFlöd av Allt materiellt och Kär Lek i kött” för oss själva och med varandra – med ”Brist-på-Allt” och att ”Äta eller Ätas” – som ju i sig alltid leder till det perverst stupida tanke- och beteendesättet ”Obehag/Smärta = Attraktion = Njutning”, tyvärr tyvärr…

  Dock – hela den materiella Skapelsen bygger på GrundPrincipen att “Allt finns i ÖverFlöd” och att allt NaturLikt i wår flora och fauna till 100 % styrs av de NaturLiktVisa = Intelligenta Principerna “Njutning = Attraktion !” och “Smärta/Obehag = Undvikande !” = Materians VarAndePrinciper
  http://josefboberg.wordpress.com/2008/03/18/materians-varandeprinciper .

  När skall Wi = människosläktet kollektivt sett skifta wårt nuvarande vansinnigt stupida förhållningssätt ”Brist-på-Allt” och ”Äta eller Ätas” – avseende framförallt oss själva – men också varandra och nationellt mm – såväl som den fantastiska floran och faunan som Wi är satta att leva LevAnde som en pytteliten del uti – till ”ÖverFlöd- av-Allt !” och ”Njutning = Attraktion !” ?

  Just nu, i natt – i morgon – nästa vecka – eller om hundratals år från nu ?

 9. Josef Boberg skriver:

  PS. T ex Neal Donald Walsch http://www.youtube.com/watch?v=EInoXPYtpz8 säger ju entydigt åt hållet att ”gud” har överhuvudtaget Aldrig någonsin menat att Wi någonsin skall göra annat än Njuta i ÖverFlöd av wåra LevAnde Liv i kött – i Kär Lek för oss själva och med varandra – med utgångspunkten ”ÖverFlöd av Allt !” materiellt mm, faktiskt…” Personligen hoppas jag innerligt på att ”gud” har rätt ! DS.

 10. göteborgslullaren Dee Dee Sharp skriver:

  Vilka härliga inlägg här ovan 9:03

  Världen håller andan

 11. ohlundonline skriver:

  Godnatt Josef!

  Kul att du gillade mobilpopcornslänken. :-)

  Det kommer alltid att finnas ett överflöd på allt, men samtidigt kommer det tyvärr alltid också att finnas fattiga.

  Det handlar mycket om vårt förhållningssätt till Guds gåvor och vår förmåga att kunna ta emot det gudagivna med tacksägelse.

  Alla krig är slut när vi slutit fred med Gud.

  Anledningen till att vi inte bara är andliga varelser, utan också köttsliga sådana, är just att Guds gåvor handlar om njutning i överflöd.

  Din hållning till den osynliga världens mysterier och kristendomen, verkar vara att du menar att de bara är billiga påfund från makteliten, när det hela i själva verket ofta handlar om vantolkningar.

  Det är sant att Kyrkan delvis har spårat ut, eftersom man glömt det viktigaste:
  att det Nya Testamentet är Guds nya kontrakt med Israel, som ersätter det Gamla Testamentet.

  Genom det Nya Testamentet ges alla individer och nationer, genom den historiska parentes som kallas Kyrkan, den glada möjligheten att ta del av Guds gåvor och löften till den israeliska nationen, till dess portarna stängs.

  Det finns dock en skräck gentemot religion i allmänhet och kristendom i synnerhet som är helt ogrundad.

  Dagens religiösa ledare har gjort karriär, enligt den måttstock som världen använder.

  Tyvärr har människor som med andens hjälp besegrat materien sällan eller aldrig gjort kyrklig karriär.

  Vem blir Biskop som exempelvis med sin tro och tankekraft bevisligen kan förflytta en TV-apparat från ett rum till ett annat?

  Och lär du dig att fritt sväva ett par meter ovanför markytan, så tala inte om det för någon annan, för allt som inte är i enlighet med denna världens tankesätt betraktas ju som något ont.

  Vi kritiserar FRA-lagen, men om jag kan se dig nu och vet vad du tänker och gör och inte har på dig nu och hittar människor med samma förmågor jag telepatiskt kan kommunicera med, då är ju denna världens kontrollnät i och för sig fortfarande väldigt besvärande, men i stort ändå uddlöst.

  Dessutom är den Heliga Ande Guds gåva till de goda.

  Vi får emellertid aldrig underskatta motsidan.

 12. MahaCohan skriver:

  Dee Dee Sharp

  Det gläder mig att du börjat se ljuset. Kan hända, att det kommer att bli människa även av dig. :-)

  öhlundonline

  Jag ser att du förstår tankens makt över materian, men jag funderar verkligen på var din fixering vid israels folk kommer ifrån. Den får ibland drag av rasism, även om du inte definierar de icke ”godkända” raserna.

  Jag kan försäkra dig att alla själar är Gudasöner i en djurkropp. Även hondjuren, till och med Mugabe även om han sålt sin personlighet åt materialismen och de lägre begären.

  Universum drivs och upprätthålls av lagar och principer. Medvetandet (själen) är en princip i Universum. Det är inte den fysiska kroppen. Den är en förbrukningsartikel.
  Med tanke på dina övriga kunskaper är det förvånande att du fixerar så vid Israels nation. Du säger själv att Nya Testamentet ersatte det gamla, men själv lever du kvar i det Gamla Testamentets historiebok om Israels stammar.

  Vi går in i Vattumannens tidsålder, precis som Jesus beskriver efter att ha fört in mänskligheten i Fiskarnas tidsålder. Det Gamla Testamentet hör till en ännu äldre och med råge förbrukad tidsålder i medvetandets utveckling. (Väduren)

 13. ohlundonline skriver:

  MahaCohan

  Du undrar var min fixering till israels folk kommer ifrån.

  Det är faktiskt en väldigt intelligent fråga.

  De flesta människor upptäcker rätt tidigt att det finns gott och att det finns ont, att en del saker är bra, medan andra är dåliga.

  Du kanske minns Paulus, hur han hatade och förföljde kristna, tills 25-öringen trillade ned på vägen till Damaskus.

  Med mig var det lite annorlunda.

  I mitten på 70-talet blev jag övertygad om att judarna låg bakom allt djävulskap som överhuvudtaget existerar.

  Det gick så långt att jag inte kunde gå till skolan utan en armbindel med ett hakkors på.

  Både mina föräldrar och mina lärare var förtvivlade.

  Skolstudierna gick utmärkt och i ett skolval såg jag till att Nordiska Rikspartiet krossade all opposition och fick över 60 procent av rösterna.

  På den tiden var min paroll ”6 miljoner till!” med syfte på att judarna än en gång skulle elimineras.

  Jag beklagar djupt mina dåvarande synpunkter, som jag i slutet av tonåren helt tog avstånd ifrån.

  Dock lärde jag mig mycket om mig själv, om andra, om politik och kristendomen tog mig ur mina villfarelser.

  Sedan dess intresserar jag mig mycket för religion och konfrontationen med judarna ledde mig till Jesus och efter att ha blivit övertygad kristen känner jag ingen fiendskap med judarna längre, utan tvärtom nu vill jag bara deras väl, eftersom jag förstått att vår välgång är beroende av deras.

  Jesus är Gud och judarna är hans utvalda folk.

  Gång efter annan har jag blivit besviken på kyrkornas ståndpunkter i olika frågor, men den definitiva vändpunkten blev mitt möte med Elias i Aten 1989.

  Sedan dess har min tro förfinats och daglig kontemplation och meditation över Skriftens innebörd leder mig ständigt framåt.

 14. MahaCohan skriver:

  ”…….utan tvärtom nu vill jag bara deras väl, eftersom jag förstått att vår välgång är beroende av deras. Jesus är Gud och judarna är hans utvalda folk.
  Sedan dess har min tro förfinats och daglig kontemplation och meditation över Skriftens innebörd leder mig ständigt framåt.”

  Jag förstår, skuldkänslor övergår till lite väl överdriven välgärning. Det finns inget i kött levande som är utvalt av Gud.

  Gud är Ande (det står så i Bibeln) Guds Ande uttrycks genom sju kosmiska strålväsen och det som utgår från dem är medvetna själar, Gudasöner, den av Gud skapade människan i himmelriket. Det som föds i kött, personligheten, är resultatet av den fallne ängelns misstag, alltså Demiurgen

  Du måste skilja på Ande, Själ och personlighet (formad av dess fysiska omgivning)
  Guds Ande, Kristusprincipen(Kärleken) uppenbarade sig genom den fysiske Jesus, precis som Guds Ande, Intelligensen, uppenbarade sig genom den fysiske Siddhartha Gautama. De två och alla vi andra, emanerar ur samma källa. Det är inget som skiljer annat än hur involverade i materian vi är. Ju djupare vi sjunker i det materiella, dess längre bort från källan (fadershuset) är vi.

  Vår välgång är inte avhängigt av de fysiska judarnas välgång, eftersom vi alla är judar (själar). Judarna, troende i köttet, är en kvarleva är en kvarleva från vädurens tidsålder, där de fastnat.

  Vår välgång har med alla andra själars välgång att göra, inget annat.

 15. Josef Boberg skriver:

  Om wår potential som som härjAnde andar (potentiellt ”Skapelsens Krona) i kött på
  http://josefboberg.wordpress.com/2008/02/16/wara-lekaminas-i-kott

 16. ohlundonline skriver:

  MahaCohan

  Det är sant att jag hade en del skuldkänslor, särskilt i början när min uppenbara dårskap gått upp för mig.

  Överdriven välgärning mår dock ingen bra av tror jag, och det kanske just är vänner man ofta kritiserar hårdast, eftersom det ju är dessa man vill få att förstå, eftersom man tror på dem.

  Vårt agerande sprider sig som ringar på vattnet.

  Judarna är jätteviktiga för oss och uteblir deras välgång, vilket Gud förbjude, blir det vår undergång, eftersom Gud (Kristus) är jude.

  Därför börjar allas vår välgång med judarnas och Israels välgång.

 17. MahaCohan skriver:

  :-)

  Var och en är salig i sin tro.

%d bloggare gillar detta: