Så var det med det

Det har onekligen sett lite förvirrat ut i media de senaste dagarna vad gäller de säkerhetspolitiska bedömningarna från försvarsberedningen och ÖB.

Jag har hävdat att jag – som rätt noga läser bl a de dokument som åberopades – haft mycket svårt att hitta några skillnader. Det handlade om att ta ut satsdelar – men inte heller det ledde så långt.

I dag har radions Eko-redaktion intervjuat ÖB Håkan Syrén och föga överraskande funnit att han säger i grunden samma sak.

Så var det med det.

4 Responses to Så var det med det

 1. hillary2 skriver:

  Carl Bildt

  Du behöver kanske klämma åt de där som drar fötterna efter sig inom försvarsledningen de som genom massmedial profilering försöker få mer anslag
  och
  varför inte skrota ”svensk” försvarsindustri så snart som möjligt och omvandla den till annan högteknologisk verksamhet?

 2. knightone skriver:

  Min uppfattning var att ÖB då talade jämfört med omvärldssituationen inför Försvarsbeslut 2004 som den nya organisationen han samma dag presenterade avviker ifrån.

  Om den accepteras av Regering och ytterst Riksdag dvs. En del personer, främst inom riksmedia, kanske har lite problem med sin uppfattningsförmåga. Men oftast så förenklar och fördummar dom dessa saker då det mest handlar om att sälja sensationer och drama.

  De har ju, speciellt Expressen och SVT/SR jobbat ganska hårt på att öka hotbilden mot Svensk utlandstrupp genom mer eller mindre lögnaktiga reportage. SOm tur är finns seriös media och bloggar.

  Grattis till över 3 miljoner besök på Bildts blogg f.ö…

 3. spanaren skriver:

  Svenska Dagbladet har idag en artikel under
  ”Brännpunkt” skriven av en av Sveriges mest
  kända säkerhetspolitiska och militärhistoriska
  experter Bo Hugemark om det säkerhetspolitiska
  läget i Östersjöområdet och en trolig framtida
  utveckling.

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_1284923.svd

  Så ÄR det med det!

 4. ollemunter skriver:

  Va fan skriver du inte böcker som alla andra berömda personligheter Carl Bildt?Kommentarerna ger dig lätt 600 sidor gratis i en bestsäljare.

  Gör som Leif GW Persson och dom andra, skriv böcker på arbetstid, i stället för detta klotterplank.

  Somliga tycks ändå, trots att du inte svarar värstens ofta, ha en dialog med dig och dom talar till och med om för dig, vad du ska göra. Vilket är ytterst befängt och larvigt.

%d bloggare gillar detta: