Chile, Mexico, Saint Lucia och mycket mera

En spännande dag av diskussioner – även om det plötsligt blivit en bra bit kallare här i Lima.

Kampen mot narkotika och frågor om migration var kanske de ämnen där diskussionen var intressantast. Andra ämnen följde mer de givna mönstren med diverse förberedda inlägg som lästes upp.

Men dessutom har jag hunnit med bra bilaterala möten med dels Chiles utrikesminister Alejandro Foxley och dels Mexicos dito Patricia Espinosa.

Alejandro Foxley och jag känner varandra sedan tidigare – han var finansminister i början av 1990-talet – och vi jämförde erfarenheter av våra bägge länders utveckling över längre tidsperioder. Men  vi talade också om nya samarbetsmöjligheter mellan Sverige och Chile.

Med Mexico är relationerna både gamla och djupa – inte minst på det ekonomiska området. Ericsson etablerade sig i Mexico redan 1904 (!).

Men möten som dessa ger också en möjlighet att träffa företrädare för länder som man kanske normalt inte träffar så ofta.

Vid lunchen satt jag snett emot premiärminister Stephenson King från den lilla östaten Saint Lucia i Karibien, och vi konstaterade att våra länder förenades genom att vara de enda i värden som firar lucia. Den 13 december är t o m deras nationaldag.’

Det hela kan – i deras fall – tydligen skyllas på Columbus. I vårt fall är det en mer komplicerad historia.

Nu bär det strax iväg till kulturell underhållning och därefter en middag som ges av Perus utrikesminister José Antonio García Belaunde i vad som lär vara en mycket vacker gammal villa.

One Response to Chile, Mexico, Saint Lucia och mycket mera

  1. ollemunter skriver:

    ”Vad blir det för mat” Trenden håller i sig ser jag, eller ”alla dessa middagar” kanske våre ett bättre namn på din blogg Carl.

%d bloggare gillar detta: