Så blev det då Valborg

Nu stänger jag strax min butik på UD och anser att helgerna har tagit sin början.

Åtskilligt blev gjort under dagen – inte minst blev det tid att med Fredrik Reinfeldt i lugn och ro gå igenom ett antal viktiga frågor som ligger framför oss. Vi har ju bägge rest en del under de senaste veckorna.

Och så telefonsamtal åt olika håll.

Med Arabförbundets generalsekreterare Amr Moussa inför bl a Irak-konferensen i Stockholm om en månad. Han kommer självfallet, och det ger möjlighet till mer djuplodande samtal också i andra frågor.

Med bl a utrikesministerkollegor i några länder om hur krisen kring Georgien skall hanteras. I Bryssel argumenterar vi för att EU:s nya mekanism för att hantera olika incidenter – tillkommit på svenskt initiativ efter missilkrisen i Georgien i slutet av sommaren förra året – skall användas.

Men nu får det nog anses färdigt för dagen – det är ju trots allt valborgsmässaafton.

Jag skrev för några dagar sedan att det nog vara en sed med hedniska rötter. Men bilden verkar vara lite mer komplicerad.

Den person vi firar är tydligen den Valborg som enligt legenden var en engelsk prinsessa som kallades att hjälpa till med att kristna tyskarna i mitten och slutet av 700-talet. Hennes insatser i detta arbete – säkert ett tufft jobb! – ledde till att hon så småningom  – 893 för den som är intresserad av detaljer  – kanoniserades och blev Heliga Valborg.

Nu fanns tydligen redan tidigare traditionen med eldar för att hälsa våren på olika sätt, och det kan väl inte uteslutas att på våra nordliga breddgrader en eller annan asagud förväntades att se med välbehag på dessa eldar.

På medeltiden började man ett mer omfattande firande av Heliga Valborg i tron att hon kunde hjälpa till att hålla häxor på avstånd och motsvera alllmän ondska och trolldom. Och så har de olika traditionerna gradvis flutit samman i någonting som nu mest är ett allmänt och mycket trevligt firande av vårens ankomst.

Om det hela fortfarande håller häxor och dylikt på avstånd har jag svårt att bedöma, eftersom jag knappast har haft några påtagliga besvär med sådana i tillvaron i övrigt heller.

Men skadar gör det säkert inte.

134 Responses to Så blev det då Valborg

 1. jannedumbom skriver:

  CB skriver:
  ”På medeltiden började man ett mer omfattande firande av Heliga Valborg i tron att hon kunde hjälpa till att hålla häxor på avstånd och motverka alllmän ondska och trolldom.”

  Då ska jag fira ordentligt i kväll – vi känner ju alla till vem som alltsom oftast hemsöker denna blogg! Tänk om mitt firande hjälper mot detta, das hätte doch ganz gut sitzen können ;-))

  Trevlig helg!

 2. Torsten skriver:

  Carl,

  Önskar Dig en trevlig Valborg.

  Och naturligtvis en trevlig Valborg till Linda, hillary, Kachina, Josef och alla Ni andra.
  Janne Du är naturligtvis inberäknad:)

 3. Josef Boberg skriver:

  Carl Bildt och alla andra önskar Josef en hääärligt annorlunda helg med
  http://josefboberg.wordpress.com/2007/12/09/haxprocesser-da-och-nu

  och därtill StallTipset:
  Tillsätt ca en (1) cl olivolja Virgin till varje 10 liter bensin Du tankar (= ca ett snapsglas per 50 l bensin) – och bilens bränsleförbrukning kommer efter 5-10 mils körning att minska med ca 15 %, troligast… Ifall det funkar för Dig och/eller dom Du tipsar, såväl som för dom som tipsats vidare om det här – så har Josef inget alls emot att efter hand som bilen rullar bränslesnålare få en ”stalltips”-gåvobonus ifrån Dig, såväl som ifrån alla de andra om ca åt hållet 10 öre per körda mil under de närmaste åren – pö om pö insatt på Josef Bobergs Plusgironr 741063-2. Eller varför ej så länge som Josef fortfar att andas ? Statistiskt sett – så har Josef ca 15 år kvar att andas, kanske…

  Ha det… :-) /önskar häx-vännen Josef under björken

 4. Kachina skriver:

  Trevlig Valborgs till alla, även du dumbom. Det hjälper inte, varken snapsar eller besvärjelser. Det är högre makter som sköter stämpelklockan och ni blir inte av med mig förrän därifrån beslutas att jag skall stämplas ut. :-)

  Jag tror det får bli en Sofiero ikväll. Allt blaskvatten smakar likadant, men namnet Sofiero speglar ganska väl min sinnesstämning på valborgs.

 5. fairymary skriver:

  Glad Valborg till alla.

  För mig blir det manskör ikväll……

 6. Torsten skriver:

  fairmary,

  Va???

 7. Torsten skriver:

  Förlåt felstavning:)

  fairymary,

 8. fairymary skriver:

  Backens manskör i Umeå landsförsamlings samlingslokal. Himmelskt!

 9. bestofmankind skriver:

  Tack och detsamma till dig fairymary…och till Er allihopa!

  Ta det lugnt med Sofiero (?) Kachina, du är inte ”ung” längre..haha :-)

  Josef, grattis i efterskott.

 10. fairymary skriver:

  Om sommarvärmen håller i sig kanske efterföljande majbrasa på Campus i Umeå. Välkomna!

 11. Torsten skriver:

  Tack och lov att Du inte är med i kören då:-)

  Själv skall jag lyssna till samlade körer i min hemort.

 12. Torsten skriver:

  Vintern rasat ut bland våra ….

  Sköna Maj välkommen till vår bygd igen …..

  Småland är namnet på landet det kära…..

  ……ja jag vill leva jag vill dö i Norden.

  Det är lika fint varje år. Jag önskar Carl och alla Ni andra att även Ni fått uppleva detta i kväll.
  Givetvis att Ni fick vara med att sjunga Nationalsången också.

 13. fairymary skriver:

  Torsten!

  …solen kysser liv i skog och sjö…….jag håller med Dig.

  I vårtalet fick jag höra att storspoven blivit en allt sällsyntare gäst i Västerbotten trots att det är vår landskapsfågel ….men sångsvanarna förekommer i tusental vilket de inte gjorde för några år sedan. Och att krokus tål -10 grader nattkyla!!!

  Livet är föränderligt, det behöver inte bli sämre för det. Kanske kan det rent av bli bättre. I synnerhet som alla krig är slut, eller hur?

 14. eudemokraten skriver:

  Valborg är först och främst statschefens födelsedag, därav firandet.

 15. Torsten skriver:

  eudemokraten,

  Klart vi firar Kungens födelsedag. Men historien kan man inte skriva om.

  Att Kungen råkade födas på Valborg är en annan femma.

 16. jannedumbom skriver:

  Godmorgon alla nyvakna, här kommer en mycket trevlig nyhet så här på den röda dagen första maj.
  Speciellt riktas detta glada budskap till de famösa vänsterideologerna Hillary, Kachina, Bestofmankind och Spanaren.
  Grattis!

  ————————————————————————————–
  Efter att ha varit den partiledare svenska folket känt störst förtroende för vänder siffrorna ner för Mona Sahlin (s). Nu föredrar 49 procent statsminister Fredrik Reinfeldt (m), mot 42 procent för Sahlin, enligt Sifo.

  1 maj kl 08:22 TT
  ________________________________________________________________________

 17. jannedumbom skriver:

  Ytterligare en anledning till STOR GLÄDJE denna röda dag.

  ————————————————————————————–
  Lägst är förtroendet för vänsterpartiets Lars Ohly, bara 18 procent. Ohly är dessutom den partiledare som flest väljare, 26 procent, uppgett att de inte har något förtroende för alls.

  Källa: SIFO 1 maj

  ————————————————————————————–

 18. fairymary skriver:

  Grattis själv jannedumbom!

  Det är också Kristi Himmelsfärds dag och Folknykterhetens dag idag.

  Tredubbelt firande, kan det bli bättre?

 19. jannedumbom skriver:

  Åh Madame 7:02

  Visst, jag firar allt, igår tillbad jag häxor men idag flygs det mot himlen. Folknykterhetens dag överlåter jag till Hillary och Kachina – Hillary sade ju här på bloggen igår att hon tänkte konsumera div. vätskor under kvällen och allas vår Mister K hade tydligen laddat upp med kungligt öl (Sofiero) – glädjande att han trots div. andra brister fortfarande är en trogen rojalist.

 20. ollemunter skriver:

  Kristi flygare, så sa en reporter på en lokal TV-kanal för ett antal år sedan. Han fick sparken.

 21. Kachina skriver:

  Efter att igår och nu på morgonen lyssnat på Fågelkören, slår jag på datorn och ser på Aftonbladets första sida Vår Vidriga Värld.

  Vidriga Värderingar är grunden för en Vidrig Värld. Politik är som öl, smakar vidrigt i början men mot slutet av burken har man börjat vänja sig. Kan till och med tänka sig att öppna en till, när alkoholen drivit ut förståndet.

  Reinfeldts politik är som öl, vidrig med ett stänk av behag som får Jante-strängarna att vibrera på samma frekvens och driver ut förståndet hos väljarna. Gläd dig dumbom, ni kanske får behålla ert dårarnas paradis, där de som inte passar exakt i normen knuffas framför bussen eller faller från balkongen.

  Dumbom, det samhälle ni försöker bygga finns redan i Latinamerika, Turkiet, Jordanien, Syrien,…….flytta dit.

 22. fairymary skriver:

  Det är ett val som massmedia gör, att börja med eländet…….

  Man skulle också som Kachina kunna börja med att rapportera om fågelsången och spara eländet till insidorna som inte är så väl synliga för våra ungdomar och barn…i en något bättre värld..

 23. orglasse skriver:

  En grå 1 maj där vinden från sjön 50 meter ner från min bostad blåser en kraftig östlig vind. Den kommer säkert från det forna Sovjet som besegrades utan en kula avfyrades för snart 20 år sedan. Detta är världens viktigaste händelse under 1900 talets senare del. En av de kämpar som åstadkom detta var till en liten part vår Bloggvärd Carl Bildt och hans tidigare svärfar Gösta Bohman , och som jag särskilt vill att vi minns denna dag som tidigare var de rödas julafton.

  Nu har dessa röda blodsugare som finns kvar krupit in i sina hålor och bidar sin tid. Men de kommer att förtvina där inne i mörkret, de rödas tidsepok är över och den återkommer aldrig. Blott Kinas kommunistparti återstår av de viktiga men de är idag så korrumperade att deras rike faller av sig själv också bara tiden går.

  Nya tider kommer med nytt ledarskap, och det får vi tacka för då en del av det gamla måste bort. En som snart försvinner in i historiens glömska är Geroge W Bush. Sörjd och saknad av få. En man som ställt till det för USA mer än de andra Presidenterna gemensamt. Bush och hans grupp av fanatiker har förstört för våra vänner USA både deras rykte, ekonomi, och försvar.

  Man kan fundera över vad hans Far President Bush 1 menade när han sa att om det amerikanska folket visste vad vi i familjen Bush gjort skulle de jaga oss nedför gatan för att lyncha oss?

  Jag har läst Carl Bildts nyhetsbrev under åren och har de flesta kvar i min databas. Det är något jag undrar över och som jag aldrig funnit svaret på, det är från 1999 eller början av 2000 och handlar om att Carl är bjuden på besök, privat sådant till Bushs II:s ranch i Texas.

  Innan detta besök skrev du Carl väldigt possitiva omdömen om Bush. Du ansåg han vara en mycket stor begåvning osv, men efter ditt besök hos den nuvarande Presidenten av USA har dina kommentarer om den i mina ögon väldigt inkompetente mannen varit mycket sparsamma.

  Jag ställer dig en fråga här och jag hoppas du läser vad jag skrivit. Frågan är – blev du väldigt besviken på George W Bush efter att du träffade honom på hans ranch före valet som gjorde honom till USA:s President??

 24. Kachina skriver:

  fairymary

  Varför blunda, sopa under mattan. Jag kan säga nästan exakt när vår vidriga värld började byggas, här i Sverige. Det var en tid efter att Karlsson/Feldt infört Thatcherismen och vi var ej längre medmänniskor, utan konkurrenter om bytet (lönen och jobben) på djurens villkor.

  Detta accelererade under Bildts regering 92-95 och Göran Persson är och var, som vi nu vet, dräng åt riskkapitalister som övertog sjukvård- och äldrevård. Kommuner kunde tjäna 50 miljoner på det privata alternativet, medan den private affärsmannen, riskkapitalisten, tjänade tre miljarder som han deklarerar i ett utländskt skatteparadis. Det är samma pengar, de har bara fördelats olika, från de gamla till riskkapitalisten.

  Du Carl Bildt får tammefan ta och ställa synapserna i givakt och börja tänka lite längre tankekedjor. Det passar inte din intelligens att förespråka en värld byggd på så primitiv politik.

 25. Kachina skriver:

  ”Nu har dessa röda blodsugare som finns kvar krupit in i sina hålor,….”

  Fram kröp istället de blå blodsugarna.

 26. fairymary skriver:

  Kachina!

  Det jag åsyftar med eländet är fr.a. rapporterna om våld. Min nkyhetskälla denna morgon var DN:s nätupplaga.

  Att ge våldet mycket uppmärksamhet förstärker det enligt min uppfattning. Vem vill inte hamna på första sidan i tidningen om man inte får någon annan uppmärksamhet?

  Det politiska rapporterande ska förstås ske så sakligt och opartiskt det är möjligt.

  Jag tror att mycket ligger sopat under mattorna……

 27. Torsten skriver:

  Kachina,

  Det var non mer än lite oskyldigt öl som Du drack i går:)

  Din symtom i dag tyder på en rejäl bakfylla:-))

  Vi skall glädjas åt att svenska folket börjar inse att det Mona har att säga är bara tomma ord.
  En känd skibent i AB skriver i dag ”Tala ur skägget Mona!”

  Eftersom Mona inte har skägg, så blir det inget.

 28. Kachina skriver:

  fairymary

  Jag förstår hur du tänker, men jag tror faktiskt att föråldrade traditioner, Hollywood och dataspelen är de tre faktorer som gemensamt gör att ungdomar växer upp i en virtuell värld där de inte förstår de slutliga konsekvenserna av det traditionen kräver. Traditioner kan vara sociala, religiösa och de instinkter som finns inbyggda i vårt DNA sedan den tid vi var djur.

  Jag skall tillägga att den specifike blå blodsugare jag tänker på inom äldrevården, inledde sin karriär under Bildts regering och har tjänat sina pengar i huvudsak genom att säga upp personal. Vem som ”öppnade dörren” för honom vet jag inte, men det är helt i linje med Alliansens politik och att gamlingar ligger och krälar i sin egen avföring, är en direkt orsak till de miljarder denna man tjänat genom att säga upp personal,

  På detta har Reinfeldt blivit populär. Om det är alkohol eller kolsyra i huvudet på väljarna, kan jag inte säga, men jag är mäkta förvånad att intelligenta människor som Reinfeldt och Bildt deltar i detta taskspel.

 29. chiros skriver:

  Carl,

  jag tror det kan vara viktigt att finna en balans i utrikespolitiken mellan krishantering och den mer långsiktiga strategin, var vill vi och vart vår dagliga gärning leder oss. Jag tror fortfarande att det finns en del att lära i Norge rörande detta:

  http://www.barentsobserver.com/the-governor-of-murmansk-a-star-in-norway.4477384-28235.html
  http://www.barentsobserver.com/will-norway-russia-sign-agreement-in-kirkenes.4479327-16149.html

  Just nu förefaller Sveriges insats mest bestå i att passivt observera Norges framgångar. Ingen här som vill ha del av kakan?

 30. Kachina skriver:

  Torsten.

  Tyvärr, har den politiker som har kraft att ordna upp detta, ännu inte visat sig.

 31. soli01 skriver:

  Kachina –
  snart åker du på en propp – av något slag. :-)

 32. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Apropå talet om den politiska vänstern ovan.

  Visste Ni att ingen av oss kan komma ifrån ”vänstern” – därför att wåra vänstra HjärnDatorRäkneMaskinsHalvor är just denna ”vänsteridioti”. Allas wåra vänstra i o f s fantastiska biologiska ElektroKemiska HjärnDatorRäkneMaskiner ÄR ej alls kreativa = noll Intelligenta. VänsterHjärnan är helt enkelt den kalkylerande och beräknande delen av HjärnDatorRäkneMaskinen – som till 100 % utgår utifrån att det är ”Brist på Allt” – som i sig ger utgångspunkterna för det sedan tusentals år tillbaka allt överskuggande levnadssättet ”Att Äta eller Ätas”. Detsamma som t ex Alla religioners grundbult. I förlängningen av det har det också blivit Alla världens nationella och Alla andra ekonomiers grundförutsättningar, tyvärr tyvärr…

  Det finns således ingen som helst förutsättning för att en vänsterHjärnDatorRäkneMaskin-styrd person skulle kunna – ens i sin vildaste fantasi – acceptera att ”Alla Krig Är Slut”, och än mindre att aktivt bidra till att det blir så som det redan är, tyvärr tyvärr…

  Varför ?

  Tja dom kan omöjligen räkna ut att absolut Alla är förlorare i Alla mentala såväl som fysiska Krig i slutändan. Det HjärnDatorRäkneProgrammet existerar helt enkelt ej alls i deras personliga biologiska HjärnDatorRäkneMaskiner. Med andra ord så har dom vänsterHjärnDatorRäkneMaskins-styrda MedMänniskorna ej den ringaste susning om Materians VarAndePrinciper – http://josefboberg.wordpress.com/2008/03/18/materians-varandeprinciper – tyvärr tyvärr…

  En färsk iakttagelse om att Alla KrigsParter obönhörligen Alltid är förlorare. Två fåglar satt igår utanför fönstret och kivade om de sista ”kornen” – i den hart när tomma påsen för talgbollar. Det resulterade i att dom helt släppte ”talgmöjligheten” – och istället valde att ”lekfulla” kiva vidare på marken. Vips så kom det då två andra fåglar och satte sig på den hart när tomma talgpåsen. Dom åt i fullt samförstånd upp det som fanns kvar i påsen – och dom två som istället hade valt att ”bråka med varandra” fick ingenting. Så – så kan det gå när ej haspen är på…

  Slutfrågan blir därför. Vem av oss kan svära sig fri ifrån att vara vänsterStyrd ?

  Ha det… :-) /önskar vänster- och höger-vännen Josef under björken

 33. soli01 skriver:

  Josef – vad sägs om postbilen som är högerstyrd? :-)

 34. Torsten skriver:

  Jag hörde en kort intervju på radio, av en äldre demonstrant i dag.

  – Hur många år har Du varit med och demonstrerat?

  – Jag har varit med länge. Ända sedan femtiotalet.

  – Det är väl inte så många som demonstrerar nu som på den tiden?

  – Nej, det var mycket mera förr.

  – Vad kan det bero på tror Du?

  – Jag vet inte. Vi kanske har det för bra nu.

  – Vilka frågor tycker Du är viktigast?

  – Jag vet inte. Pensionärsfrågor kanske.

  Detta talar väl för sig självt.

 35. Kachina skriver:

  soli01

  Om servicenivån inom äldrevården minskas med 3 100 miljonor, där kommunerna får ca 100 miljoner och entreprenören, bosatt i Sverige, deklarerar sina 3 miljarder i Jersey, är det bara så att jag säger det som det är. Det kan bara vara i Sverige som detta inte anses kriminellt. Sedan får folk proppa mig eller skjuta mig, men detta är åt helvete.

  OBEGRIPLIGT att detta kan pågå 2008. Jag är så förbannad jag bara kan bli. Inte f-n var det tänkt att den ålderdom de skulle ha, de som byggde välfärdslandet Sverige, skulle gå till ett svin som förvarar deras pengar i en krubba på Jersey.

  Jag är förbannad, heligt förbannad. Det står var och en fritt att ge mig en propp, men jag blir inte mindre förbannad för det.

  VILKEN DJÄVLA SKIT!!! Vår Vidriga Värld.

 36. Josef Boberg skriver:

  Soli01 – Hmmm… den högerstyrda postbilen är sannolikast i sig självt väldigt Intelligent, troligast… – för materian i sig självt är ju absolut Alltid Intelligent styrd, faktiskt… Om postiljonen är högerstyrd också – så blir det ju självklart ett Intelligent ekipage av det, faktiskt… Men hur många postiljoner tror Du är dominerat styrda av sina kreativa högra = Intelligenta HjärnDatorRäkneMaskiner ?

 37. Josef Boberg skriver:

  KaChina – så så lugna ner Dig nu – för annars kan det bli propp ! Det är ju Wi 40-tal-Ister som har lagt grunden för det här som Du med all rätt så starkt reagerar på, faktiskt… Men Vet då att Allt som Wi är emot – enbart kan bli etter än mycket värre – därför att då bokstavligt talat ödslar Wi all wår personliga Energi på att vara emot den skiten = det blir absolut INGEN = noll Energi över för att vara för något bättre !

  Så mitt tips blir: ”Varför ej koppla in Din högra fantastiska biologiska HjärnDatorRäkneMaskin några ögonblick – och se vad som kan komma ut av det ?”

 38. mrmhalland skriver:

  Torsten,

  Din demomstrant är tack och lov tillhörande det utdöende släkte som av tacksamhet och tradition röstar på ”di röde”.
  ”Jag var minsann med på statar-tiden” är ju något man hört i alla år, men nu är de snart slut.
  Det faktum att man valt Mona till partiledare talar ju för att inte ens medlemmarna tar sitt parti på allvar längre.

 39. Torsten skriver:

  Kachina,

  Lyssna på Josef och gör som han säger. Han är en klok man (till skillnad från Dig):-)

  Du hetsar upp Dig helt i onödan.

  Du skall se, att när Du sovit middag och huvudvärken gått över så mår Du mycket bättre:)

 40. Torsten skriver:

  Bra beskrivning mrmhalland.

 41. soli01 skriver:

  Kachina – proppen är på väg. :-) Håll hårt , håll höger slipper det ”skvittra ” på din lekamen- :)
  De som felaktigt utnyttjar saker och ting – tycker jag inte. Inget nytt heller! För den skull tänkar jag på mitt gamla hjärta – det tickar inte för evigt..-)
  Josef – Kachina ska lyssna mera på dig så det blir någon ordning på hans ”vänstersida”. :-)

 42. bestofmankind skriver:

  Årets 1:majparoll:

  FRIHET KRÄVER RÄTTVISA..

  Tack Jannedumbom för gratulationerna! :-)

  Har just varit på 1:a maj paraden…solidaritet, rättvisa, trygghet, jämlikhet, jämställdhet.

  Förutom familjen är de ordena de väsentligaste och meningen med livet!

  Hillary2 är väl kvar i någon parad någonstans. :-)

  En nära ”blå-granne” fick reda på att jag var med i 1:maj tåget skojade med mig och sa: jaha…”du äter grönt, lever blått och röstar rött”…jag svarade bara att tyvärr kan jag inte svälja den blåa ideologin…hehehe :-)

  FYI är vi fortfarande goda grannar. :-)

 43. Torsten skriver:

  Frihet kräver rättvisa.

  Ord med mycket innebörd. Den parollen var med redan på femtiotalet.

  Läs mitt inlägg 10.42 om radiointervjun.

 44. Kachina skriver:

  Är det logiskt at bygga samhälle på de premisserna? En enskild entreprenör blir miljardär på att effektivisera, alltså försämra äldrevården, bara för att kommunen visat sig sålda på Thatcherismen och kan säga att de sparat några miljoner åt skattebetalarna.

  Privata gymnasier, där ägarna tjänat 30 miljoner ur den fasta summan för utbildning, genom att bara ta grädden på moset, köra med outbildade lärare som ger MVG i ämnen eleven inte ens läst.

  Vilken Vidrig Värld vi lever i. Varför vill ni inom Alliansen göra den vidrigare? Är det det enda ni kan. Varför reagerar ni inte? Är ni som den pensionär ni skrattar åt, NI har det för bra, ids inte för ni skall ju ändå snart stämpla ut.

  Men vadå, nästa arbetsskift, era ättlingar. Hur tänker ni ställa det för dem, att de får 1% vård om de betalar 99% till ett svin på Jersey? Fattar ni inte vad som pågår?????

  De pengar som skattebetalarna skulle ha tjänat på effektivisering och försämringar, ”nallas” av kapitalister som bor i Sverige i skydd av vår stat, men skattar en symbolisk summa i Jersey.

  Jag har sagt det förr och jag säger det igen, Sverige plundras av svenska oligarker precis som Ryssland plundrades under Jeltsins tid och till viss del kanske fortfarande av Putins ”vänner”.

  När skall ni fatta? Kanske när sådana som jag får en kula genom skallen, men jag tvivlar. Er Jantesträng vibrerar på girigbukarnas frekvens, ni kommer aldrig att fatta.

  Jag är förbannad och så innerligt förvånad att ändå begåvade människor som Reinfeldt och Bildt är med på detta. Obergriplig. jag kommer aldrig att förstå i det här livet, så jag får väl vänta på dem när de kommer över till andra sidan, där det inte går att slingra sig ur.

 45. Torsten skriver:

  Kachina,

  Är det likadant varje år på 1 maj?

 46. mrmhalland skriver:

  Det är ju faktisk lite komiskt att sossar demonstrerar idag.
  Det enda de kan demonstrera mot är ju det de själva har åstadkommit :-)

  Denna ”arbetarnas dag” har ju helt tappat sitt värde idag när det inte finns någon orättvisa mot någon viss ”klass”.
  Jag förstår att man vill behålla det som tradition och en påminnelse för det som en gång varit, men, kanske kunde man använda dagen på ett vettigare sätt ?

  Själv skulle jag gärna sluta upp i ledet om det handlade om att göra en insats för allas rätt till daglig mat, rent dricksvatten, vaccinationer och andra självklara mediciner som förnekas miljontals människor eller något så självklart att kunna leva i fred och utan förtryck.

 47. bestofmankind skriver:

  Ja, jag läste inläggen Torsten.

  1:a maj demonstrationer har gjort en stark påverkan sedan femtiotalet, därför Sverige har kvar välståndet som fortfarande (än så länge) finns.

  Samma välstånd som många tror att Regeringen är mån om även för ”fattiga”, men tyvärr många inte inser (ännu) att vad Regeringen gör är att öka klyftorna.

  Regeringen har ”mutat” befolkningen med en sänkt skatt genom att höja andra avgifter i stället. Sådan strategi går inte jag med på, och säkert genomskådas av andra med tiden.

 48. soli01 skriver:

  Torsten – Kachina har kantrat och nu vickar han snart över åt höger. :-)
  Våra medborgare – alla – måste bli föremål för kontroller och ingen försvarar skojerier. Ingen här tror jag försvarar något sådant. Arg blir vi alla åt fusk etc och därför är samkörning med olika register en väg även när det gäller det som påtalats. En av flera!

 49. Kachina skriver:

  ”Är det likadant varje år på 1 maj?”

  Är du inte riktigt frisk i huvudet?

  Är detta din enda reaktion på det som händer hörnstenarna i vårt samhälle?

 50. Kachina skriver:

  Torsten, mrmhalland, soli,…

  Tydligen är det något ni missat eller missförstått i livet, därför klargör jag det här.

  Samhälle är INTE en privat entreprenad.

  Låt det sjunka in.

 51. Torsten skriver:

  Ja mrmhalland,

  Sossarna har fastnat i det gamla femtiotalet.

  Nu är det andra saker som gäller.

  Arbete åt alla tycks dom glömt. Mycket viktigt.
  Kvalitativ utbildning åt alla, tycks dom också glömt.

  Och som du så riktigt påpekar. Allas rätt till daglig mat, rent dricksvatten och medicin samt läkarvård.

  Östros är inte ens med på AB:s nätupplaga?? Tomma ord kanske?

  Mona uppmanas att tala ur skägget av Lena Mellin?

 52. bestofmankind skriver:

  ”Är detta din enda reaktion på det som händer hörnstenarna i vårt samhälle?”

  Folk är lättköpta och går att ”muta” med 500 sek (eller var det 1000 sek) mer i plånboken.

  Född i ett annat land, går inte att ”muta” mig så lätt.

 53. mrmhalland skriver:

  Kachina,

  Du har ju utan tvekan dina poänger.
  Mitt problem är inte att någon tjänar pengar, utan självklart att åldringsvården inte verka vinna på detta, i alla fall inte på kort sikt.
  Vad gäller privata skolor (så långt jag har kunna konstatera) fungerar de flesta väldigt bra med väl utbildad personal.
  Det du nämner är faktiskt undantagen. Visst, det finns, men verkar inte vara särskilt vanligt.
  Vanligt är däremot att kommunerna bryter mot lagen och nekar barn/ungdomar i privata skolor fri lunch.

  Så…visst Kachina, du har en likaledes förbannad meningsmotståndare som vägrar acceptera att vi inte behandlar våra åldringar på bästa vis.
  Vi har faktiskt råd att behandla gamla människor ett sätt man aldrig skådat någon annanstans.

  100.000-tals människor går arbetslösa och skulle kunna förgylla dagen för våra äldre och sjuka eller av annan anledning behöver hjälp, bara viljan hos staten finns.

 54. Torsten skriver:

  Det handlar inte om mutor. Det handlar om att hantera skattebetalarnas pengar.

  Jag betalar gärna 1000 kr mer i månaden om jag vet att dom andvänds på rätt sätt.

  ”Född i ett annat land”, är Du annorlunda?

 55. bestofmankind skriver:

  Du är dålig påläst Torsten:

  http://www.socialdemokraterna.se/Var-politik/featureartiklar/Investera-i-Sveriges-framtid-/

  ”Född i ett annat land”, jag har varit med förr, jag vet hur det är att leva med enbart att klara sig själv utan hjälp från samhället.

 56. hillary2 skriver:

  mrmhalland

  jag mår illa när jag läser din skräppropaganda

  ”själv skulle jag gärna..” skriver du
  att du är så obildad så att du inte vet att alla socialistiska partier arbetar just för att ge människor dessa bättre villkor?

  frihet kräver rättvisa – är årets paroll
  Torsten klagar på att den parollen funnits sedan 50-talet
  i Sverige är vi inte längre trångbodda, människor har mat för dagen, dör inte i barnsjukdomar osv. – vi har haft en rättvisande fördelningspolitik som gett oss större frihet
  ute i världen är det sämre med krig och stora orättvisor
  många kvinnor bestämmer inte över sina egna liv, människohandel florerar och expanderar, barnarbetare i jordbruk, tegelbruk och andra fabriker samt i krigstjänst
  Människor i stort känner inte ens till vad mänskliga rättigheter är än mindre vad som står i ”barnkonventionen”
  jag träffade en f.d. ”metallare” som nu arbetar i ett afrikanskt land där han medverkar till att MR lärs ut i skolorna vilket är viktigt inte minst för flickorna
  detta är ett litet exempel på vad SAP gör ute i världen – vi är engagerade i stort sett överallt och i ”Palestina” har man t.ex. anammat den socialdemokratiska modellen att föräldrars plånböcker ska inte avgöra om ungdomar ska kunna bedriva högre studier
  kan du ge ETT exempel på vad moderater gör utanför rikets gränser utom att drömma om nya stormaktskonstellationer och ekonomisk tillväxt även om det ruinerar människors hälsa och miljö och resulterar i skitprodukter?

 57. bestofmankind skriver:

  P.S.

  T ex vet du hur det är att arbeta, leva och spara till utbildning och sjukvård, inte för att gotta sig på sin femveckors semester?

 58. Torsten skriver:

  Ja, bestofmankind.

  Det vet jag. Jag har inte fått något gratis. Har Du det??

 59. bestofmankind skriver:

  Förresten, hur kom det sig att Sverige har fem veckors betald semester? Har Ni redan glömt bort det?

 60. mrmhalland skriver:

  hillary2 :

  Min mage vänder sig….
  Ryssland, Kina, Nordkorea styrs av dina partivänner.
  Ledande Socialister världen över gör vad de kan för att sko sig själva på sitt folks bekostnad.
  Demonstrera mot DET !
  FY F*n !
  Nu blir jag lika förbannad som Kachina….
  Snacka inte med mig om intelligens !

 61. bestofmankind skriver:

  Nej Torsten, jag har inte fått något gratis heller. Jag har kämpat sedan födseln. :-)

  Men Sverige har som jag nämnde ovan, fem veckors betald semester, gratis sjukvård, gratis utbildning t o m universitetsstudier, sjukersättning vid sjukdom, …för att nämna några. Det finns inte överallt i världen.

 62. hillary2 skriver:

  torsten

  läs vad SAP vill göra för att få arbetslösa att få den utbildning som efterfrågas. Vad har Littorin åstadkommit? Han vägrade igår att låta sig intervjuas av SVT angående huruvuda moderater tänkte eller inte tänkte stödja ett tydliggörande av utstationeringsdirektivet i EU. Alla VET att moderater och Center-Maud vill försämra villkoren för arbetstagarna genom lönedumpning men de vågar inte säga det rakt ut ….

 63. Torsten skriver:

  bestofmankind,

  Jag har också kämpat sen födseln. Men det är inget som jag vill skratta åt.

 64. hillary2 skriver:

  lille vän mrmhalland

  har du problem med humöret?
  jag har inte anklagat dig för bristande intelligens utan frågat dig om du är obildad

  Ryssland, Kina och Nordkorea styrs INTE av mina partivänner och jag noterar att du INTE svarade på min fråga
  jag hjälper dig så gärna – det finns bara ett svar och det är NEJ!

 65. jannedumbom skriver:

  Det har alltid supits friskt inom fackföreingsrörelsen. Och av tradition är ca 80% av de partianslutna sossarna i 1:a maj- tåget ”demonstartionslulliga”, dvs halvfulla.
  Igår kväll utlovade både den lilla ekorren och bloggens fackliga förtroendekvinna att kvällen/natten inte skulle vara torrlagd.
  Just nu ser vi resultatet – ekorren har varit fly förbannad hela dagen och den fackliga
  förtroendekvinnan spyr just nu ut sin ilska över mrmhalland.
  Så uppträder värdiga representanter för ett socialistiskt parti.

 66. mrmhalland skriver:

  Hillary2 :

  Jag borde väl låta dig hållas idag, men det går ju inte.
  Var ser du tecken på lönedumpning ?
  Dina meningsfränder klagar ju på att inflationen stiger, vad beror det på ?
  Knappast lägre löner…
  Snacka går ju…men försök snacka så det går…

 67. jannedumbom skriver:

  Spanaren

  Inga nya oroshärdar i sikte? Jag blir riktigt rädd!

 68. bestofmankind skriver:

  Torsten,

  Humorn kallas det. Det används mycket i u-länder för att överleva.

 69. hillary2 skriver:

  mrmhalland

  Uttalar man sig inte negativt om Laval-domen och Rueffert-domen betyder det att man i tysthet gläds åt den lönedumpning som kan bli följden
  man har också egna förslag där utländsk arbetskraft ska importeras utan att det vid dessa anställningsförfarande ska få finnas medverkan av facklig representation…

 70. hillary2 skriver:

  ynkedom jannedumbom

  FYI drack jag enbart grönt te igår

  idag ropar du på Spanaren som väl inte alls står dig politiskt nära :((

 71. Torsten skriver:

  bestofmankind,

  Visst är det viktigt med humor.

  Men för att leva under knappa förhållanden och att se så många svälta ute i världen , kan jag inte se någon humor i.

 72. göteborgslallaren skriver:

  Hilary

  Du snackar skit om lönedumpning för jag är en lågutbildad man på 41 år som tjänar 39000 i månaden och jag har inte en krona i någon studieskuld. Kan inte du som är fackpamp beskriva för en enkel medborgare hur denna lönedumpning går till i verkligheten och berätta också för mig varför det behövs blockad och strejkvakter för att knäcka en affärsanstäldl som öppnat eget med en halvtidare som inte vill bli kollektivansluten. Du är väl en sån där utbildad teoretiker som har våta drömmar om verkligheten på golvet. Fy fan.

 73. bestofmankind skriver:

  Torsten,

  Vad jag menar är att invånare i u-länder, i stället för att prata och älta om problemen, skämtar de bort det. Man använder bl annat humoret för att förtränga hur orättvis världen är.

 74. hillary2 skriver:

  det finns en stor adminstration som lever gott på världens kriser
  hur cheferna tillsätts kan man undra
  chefen för FN´s ”livsmedelsavdelning” – han har gett EN enda förklaring till nuvarande kris som är hårresande – biobränsle(vars betydelse i dagsläget är minimal) och när det gäller CO2 yrade han i SVT om att att det ökade ”ozonhålet”
  därefter tillsatte han en säkert välavlönad kommission för att utreda krisen
  han behöver mycket hjälp :-)

 75. Torsten skriver:

  bestofmankind,

  I dom reportage jag sett om svält och elände i u-länder, har jag inte sett någon skratta eller skämta om eländet.

 76. bestofmankind skriver:

  Men vi kom ifrån ämnet, vilken Regering var det som såg till de förmånena jag nämnde i min kommentar 1:33? SAP så klart!

 77. mrmhalland skriver:

  Jag har aldrig haft någon facklig representant med vid en förhandling om arbete.
  Jag har heller aldrig börjat ett nytt arbete med lägre lön än det tidigare.
  Förutsätter du att människor är mindre vetande för att de kommer från ett annat land ?
  Jo, det finns människor som tycker att det är jättebra att få en lön som de flesta Svenskar anser oacceptabel, men de är här tillfälligt och mår jättebra när de åker hem med sin ”feta plånbok”.
  De som ska leva i Sverige under en lång tid, kanske resten av livet, begär naturligtvis en lön som är gångbar i Sverige.
  Jag tror det är väldigt farligt att underskatta människors intelekt.
  Tack och lov är den tiden förbi när alla skulle stöpas i samma socialistiska form ”The Palme Way”.

 78. bestofmankind skriver:

  Torsten 2:10

  Du kan argumentera hur långt du vill för argumentationsskull, men lev med dem så ser du verkligheten.

 79. Torsten skriver:

  bestofmankind,

  Läste Du inte mitt inlägg 1.35 pm?

 80. jannedumbom skriver:

  Jag ser minsann till mitt stora nöje att tanterna på bloggen helt börjar tappa fattningen
  och far ut med det ena absurda påståendet efter det andra.

  Sådant går kanske hem på interna partimöten och fackliga sammankomster men här på bloggen får dylika proklamationer närmast ett rosenrött, löjets skimmer över sig.

 81. bestofmankind skriver:

  Jannedumbom,

  Kan inte du kommentera bättre än så. Tråkigt! Patetiskt!

  Tack för idag.

 82. hillary2 skriver:

  jannedumbom

  din lille illblå pajkastare

  vet vad ordet absurd betyder?

 83. mrmhalland skriver:

  Hillary2 :

  >vet vad ordet absurd betyder?

  Jag respekterar naturligtvis att olika människor har olika åsikter, det borde du också göra.
  Just ordet absurd kommer ganska lägligt tycker jag.
  Det ni socialistet gör är ju faktiskt att förespråka en omöjlig och misslyckad politik ”in absurdum”.

 84. jannedumbom skriver:

  En av tanterna gjorde som vanligt, sade tack och adjö när hon blev ställd shack matt
  (denna gång av Torsten 1:35).
  Den andra, fackets egen lilla kelgris, kämpar på – dock med väldigt slaka linor. Hennes fanatism är faktiskt beundransvärd!

 85. jannedumbom skriver:

  Förtydligande 2:32

  Absurdt beundransvärd!
  ;-))

 86. hillary2 skriver:

  mrmhalland

  vad jag inte respekterar är personangrepp varken från dig eller någon annan
  och våra åsikter går isär – i mina ögon respekterar du varken andra människor eller deras åsikter

 87. friherinnan skriver:

  Efter att ha jobbat i många år inom den privata åldringsvården måste jag tyvärr ge Kachina rätt. Varken personalen eller dom gamla är mycket värda. Personalen kan ju alltid bytas ut när dom går in i väggen…och dom gamla är så nedtryckta att det inte spelar någon roll vad de tycker.
  Och att vi skulle ha gratis sjukvård är väl en sanning med modifikation.
  Och att vi har rätt till sjukersättning vid sjukdom är inte alls någon självklarthet. Försäkringskassan ser inte till hur sjuk du är utan hur mycket du kan jobba. Och med mycket fantasi kan alla jobba förutom dom som ligger i respirator må hända. Och att bli utförsäkrad från försäkringskassan är inte heller något helt ovanligt i Sverige…vilket man skulle kunna tro. Är du sjuk och har en annan åsikt än försäkringskassan ligger du illa till. Du kan till och med bli utförsäkrad om du vägrar att säga upp dig från ditt arbete. Hur det går ihop med den borgerliga politiken är en gåta.
  Nej…det är synd om människan, som Strindberg sade.

 88. mrmhalland skriver:

  jannedumbom :

  Visst är det lite kul ibland när det hettar till, men jag tycker att det är värdefullt med olika åsikter här.
  Hoppas att det består.

 89. hillary2 skriver:

  angående torsten 1:35

  alla som känner till de långa utrednings- och beslutsvägar vi har vet att fem veckors semester var ett socialdemokratiskt initiativ för att inte säga fackligt som gick igenom under Fälldinregeringen

 90. Kachina skriver:

  mrmhalland

  ”Mitt problem är inte att någon tjänar pengar, utan självklart att åldringsvården inte verka vinna på detta, i alla fall inte på kort sikt.”

  Problemet är att vi och åldringarna förlorar pengar. Åldringarna minskad omvårdnad för 3 miljarder som nu ligger på ett konto i Jersey, skattebetalarna för den a-kassa som nu betalas till de som ”effektiviserats” bort. Hur många arbetslösa hade haft jobbför de 3 miljarderna och hur mycket bättre hade åldringarna haft det med fler anställda. Vi tjänar inga skattekronor, de dribblas bort till skatteparadis och ÖKAR våra kostnader.

  Torsten

  ”Jag betalar gärna 1000 kr mer i månaden om jag vet att dom andvänds på rätt sätt.”

  Tydligen betalar du även 1000 mer i månaden när du vet att de används på fel sätt. Oligarken lagrar pengar på sitt konto i Jersey och du får betala den personal han friställt.

  dumbom

  ”Så uppträder värdiga representanter för ett socialistiskt parti.”

  Problemet med er är att ni saknar värdighet. Ni saknar kurage att säga till. Ni saknar förmåga och därmed vilja att göra något åt oligarkiska parasiter. Jag upprepar, detta skulle betraktas som kriminellt i många andra länder. ni beundrar den listige räven som lyckats bli rik.

  Jag är bekymrad, mycket bekymrad, mest för att till synes intelligenta politiker som Reinfeldt och Bildt godkänner, till och med uppmuntrar taskspelet. Kan det vara så illa att våra främsta politiker inte känner till samhällets orsaker och värdegrund?

  Då är det illa ställt.

 91. jannedumbom skriver:

  2:36

  Hade någon väntat sig en annan replik från hillary2?

  Underhållning på min ära, stor underhållning ;-)))

 92. mrmhalland skriver:

  Hillary2:

  Jag är inte heller glad i personangrepp och tycker nog inte att jag använder sådana….om inte du ser socialismen som egen person.
  Våra åsikter går isär, men det kan vi lära oss en del av.
  Ganska ofta har vi en gemensam syn på vissa sakfrågor.
  Jag vägrar fullständigt att ”alltid föra ett partis talan”. Jag anser att man saknar egen ”tankekraft” om man gör det.

 93. hillary2 skriver:

  jannedumbom

  du är tyvärr allt annat än underhållande
  du är här för att störa reta och irritera meningmotståndare
  ska du inte gå utomhus och leka en stund och ge oss vuxna möjlighet att tala med varandra ifred?

 94. Kachina skriver:

  ”Det ni socialistet gör är ju faktiskt att förespråka en omöjlig och misslyckad politik “in absurdum”.”

  mrmhalland, du vet inte vad du talar om. Palme var på väg mot kommunism men kom aldrig dit. Socialdemokrati har aldrig varit detsamma som kommunism, däremot har den Skandinaviska socialdemokratin med sin blandekonomi bevisligen skapat den absolut högsta levnadsstandarden i världen, jämnt fördelad över hela befolkningen. Det har ingen annan lyckats med.

 95. jannedumbom skriver:

  Reflektion:

  I stort sig ingen tycker att han/hon själv tillämpar personangrepp ibland på denna blogg. Utan tillskriver andra hela tiden.

  Detta är inte min filosofi – jag ger och tar med samma varma hand när jag tycker så behövs!
  En fri blogg = en överlevande blogg.

  Säg gärna emot – sån är jag och det står jag för!

 96. jannedumbom skriver:

  Lilla, kära Hillary!

  Apropå vuxenhet, hur behandlade du ”göteborgslallaren”? Jag tycker du ska svara på hans frågeställning.
  I mina ögon en mycket viktig frågeställning utgående från teori resp. praktik.

 97. hillary2 skriver:

  jannedumbom

  jag finner det allt annat än idealiskt med den vargmentalitet som förordar att den starke kan ta till vad som helst för att kunna vinna/hävda sig

 98. hillary2 skriver:

  jannedumbom

  jasså du tycker att jag ska svara göteborgslullaren? :-)))
  det är ytterligare ett skäl för att inte göra det

 99. jannedumbom skriver:

  hillary2

  ?????

  Faktiskt!

 100. Kachina skriver:

  dumbom

  Om inte lallaren förstår sambandet mellan sig själv och sin omgivning, de arbetsmarknadens krafter som, osynligt, lotsat honom till en lön på 39 000. om han ejj heller förstår hur lönedumpning går till, är det inte lönt att prata med den människan.

  Kanske går det upp ett ljus om jag säger att om man uppmuntrar arbetskraftsinvandring samtidigt som man har hög arbetslöshet, är målet att dumpa lönerna.

  Men, det kanske är för mycket begärt att lallaren skall fatta det.

 101. jannedumbom skriver:

  Mister K

  Betyder det att du i Vaxholmsexemplet stöder Byggnads agerande?

 102. jannedumbom skriver:

  Mister K igen

  Betyder det att du stöder LO:s (Kommunal) agerande, dvs att de sett till att driva igenom löneökningar förra året för sjukvårdsbiträden, så att de i flera fall inneburit att de fått högre löner än en sjuksköterska.
  I den pågående konflikten hörs ju dagligen argumentet från sjuksköterskorna att det måste löna sig att studera (med tillhörande eftersläpande studiebidrag som skall återbetalas).
  För mig är det en självklarhet att en välutbildad sjuksköterska skall tjäna mer än ett sjukvårsbiträde och min fråga till dig är hur detta ställer sig till din ideologi. Är du mao för el. emot löneskillnader sjuksköterksa/vårdbiträde?

 103. Kachina skriver:

  dumbom

  Jag är för löneskillnader, men de får inte bli för stora. (Schumpeter) Kostnaden för kunskapen måste betalas av lönen.

  Jag stödjer Byggnads i Vaxholmsfallet. Svenska lagar och marknadsavtal gäller i Sverige, polska lagar och marknadsavtal gäller i polen, liksom att norska lagar och marknadsavtal gäller i Norge.

  Jag har sett baksidan av det ni försöker införa, egyptier som jobbar i Jordanien ”for peanuts”, sover på marken under en filt och skickar hem 90% av lönen till familjen.

  Nej du gubbe, vill svenska svin bygga lyxig och billig stia, får de flytta till Polen.

 104. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Apropå skrivet om rättvisa ovan: ”Finns det någonting som är mera orättvist – än att alla har det lika bra eller alternativt lika Dåligt ?” Det har ju ej ett skvatt att göra med det grundläggande NaturLiktVisa: ”Till var och en efter vars och ens behov !” I vart fall ej i mitt personliga behovsperspektiv sett.

  Va faen skulle jag t ex ha för nytta av ett LöneSlaveriArbete – enär jag får ut allt jag behöver för livets nödtorft – genom att använda min åt hållet magra pension på ett omdömesgillt sätt. Men visst – i o f s ifall jag finner ett arbete som är så stimulerande och intressant att jag gör det oavsett ifall jag får lön för det eller ej – och jag dessutom skulle få några bonusSlantar för det också – så skulle det måhända ej alls göra arbetet mindre vällustigt som en Kär Lek, kanske…

  Förtydliganden om den himmelsvida skillnaden på ett riktigt arbete = stimulerande arbete och ett LöneSlaveriArbete – finns måhända att finna på
  http://josefboberg.wordpress.com/2007/12/22/loneslaveriarbetslagen

  Hmmm… – apropå skrivandet om den svenska välfärden ovan – så är det ett statistiskt faktum att de svenska hushållens soliditet = vanligt folks SjälvKänsla har MINSKAT med ca 50 % under de närmast föregående ca 25 åren !

  Apropå den nuvarande AliansRegeringen – med skatteSänkningsFörespråkarPartiet Moderaterna som tongivande – så kommer Aliansen att under sina år enligt föreliggande prognoser att ÖKA skatteBelastningsTrycket för medborgarna med ca 19 % !

  Så vad är det i grunden för skillnad på så kallad vänsterpolitik och högerpolitik egentligen – enär båda dessa politiska strömning som synes ENBART använder sina vänstra biologiska HjärnDatorRäkneMaskinHalvor för att räkna hem mera av slantar till sig själva och de MedKänsloBefriade själlösa Organisation som dom företräder ?

  I vart fall i mitt mer än 67-årade livsperspektiv sett – fungera ALLA politiker och deras politiska partier på det ”vänsteridiotiska” sättet än så länge, tyvärr tyvärr…

  Så dom som har ”kastat sten på varandra” i kommentarerna ovan – har måhända gjort det i glashus, kanske…

  Ha det… :-) /önskar politiker”Diggar”-vännen Josef

 105. Josef Boberg skriver:

  PS. Den första maj är väl till för att FIRA just rätten till ett LöneSlaveriArbete – eller ? DS.

 106. Josef Boberg skriver:

  med en betald 5 veckors ledighet ifrån det en gång per år ! Hmmm…

 107. Kachina skriver:

  ”så är det ett statistiskt faktum att de svenska hushållens soliditet = vanligt folks SjälvKänsla har MINSKAT med ca 50 % under de närmast föregående ca 25 åren !”

  Det sammanfaller alltså med Thatcherismens införande i Sverige.

 108. lindalovelace skriver:

  Just återkommen till Sverige efter några dags arbete utomlands skådar jag till min häpnad att Vårdförbundets ordförande, Anna-Karin Eklund, figurerat som huvudtalare vid Västerpartiets demonstration i Stockholm idag. Är detta en bild av Sverige idag?
  Klass mot klass? Var det medlemarnas önskan att bli ”företrädda” av Vänsterpartiet?
  Stackars medlemmar, dvs sympatisökande sjuksköterskor, med en sådan omdömeslös ordförande, genom detta agerande kan ni förlora denna kamp!

 109. lindalovelace skriver:

  Noterar även att Mister K och Hillary svingat vilt på bloggen denna helg, tydligen förblindade av detta med 1:a maj.
  :-)

 110. Kachina skriver:

  linda

  DET problemet kan jag lösa. Det är nog så att när man tog bort blyet från bensinen, tillsatte man det istället i vinet så att inte blytillverkaren skulle gå i konkurs. Eftersom ”alla” politiker, från di röde till di blå, är vinpimplare, så blev det så, att de blevo dumma i huvudet allihop. :-)

  3 miljarder skattepengar till en mans konto på Jersey. Vinet måste fan i mig vara tungt av allt bly.

 111. lindalovelace skriver:

  Kachina

  Ursäkta min ringrostighet, nu hänger jag inte med i dina ”svängar”. Jag talade om sjuksköterskestrejken.

 112. Kachina skriver:

  Första stycket kommenterade din kommentar om sjuksköterskestrejken.

  Nästa stycke handlar om miljarderna på Jersey och våra gamlingar som ligger och krälar i sin egen avföring. Vad säger du, är det så ni vill ha det? Är det en fullbordad american dream i dina ögon? Läs alla inlägg under den här rubriken, så får du förklaringen.

  Är det så ni har tänkt det skall gå med utförsäljningen av all vår gemensamma egendom?

  Då kräver jag totalstopp av all utförsäljning av vår gemensamma egendom. Ni har inte mandat att sälja den. Så enkelt är det.

 113. hillary2 skriver:

  lindalovelace

  så du har varit ”bortrest”? smugglat ut pengar i lagom portioner?
  tänk – jag var övertygad om att det var Spanaren som gett dig en välbehövlig munhäfta :-)

 114. hillary2 skriver:

  Kachina

  som du vet beundarar jag ingen – men jag tycker att du är mycket ärlig och ädel

 115. Kachina skriver:

  Tack

 116. lindalovelace skriver:

  Hillary,

  Spanaren? Vem är det? Av hans ”hot” sågs ingenting ute i Europe, ej heller talades det därom kan jag försäkra dig.
  Betr. smuggla ut pengar etc ……………. varför? Har ni aldrig hört talas om elektronisk överföring inom fackföreningsrörelsen
  Cayman Island ger bra villkor just nu :-))

 117. lindalovelace skriver:

  Mister K

  Efter ditt uttalande om sjuksköterskestrejken och det famösa samarbetet av förbundordföranden med Vänsterpartiet kommer jag att förorda en snabbprioriterad utförsäljning av Apoteket.

  I morgon ska du sedan få upplösningen av det stora sociala kompetenstestet. En sista ledtråd kommer här, löser du inte uppgiften nu är vi många som häpnar:

  0 – 36 ( Noll, trettiosex).

  Vänligen
  Din (nästan) personlige vägvisare L L

 118. Kachina skriver:

  Lotto

 119. lindalovelace skriver:

  Ekorrfarbrorn,
  Nu tar jag dig i örat!

  Tydligen smakade du starkt igår, det märks på ditt omdöme.
  Lösningen presenteras i morgon!
  :-)

 120. Kachina skriver:

  :-)

  Bra, jag ger mig. Väntar otåligt på den listiga lösningen.

 121. Torsten skriver:

  Linda,

  Kan upplysa Dig om att ekorrfarbrorn var ordentligt bakfull i morse. Svansen hängde och kopparslagerskan bankade för fullt:-))

  ”Dåliga” nyheter (Mona sjunker) bidrog naturligtvis kraftigt till huvudvärken och förvirringen.
  Men jag misströstar inte. Ser fram emot en total omvändelse:-))

 122. Kachina skriver:

  Omvändas till vad? Blåmes i oligarkernas imperium?

 123. Torsten skriver:

  Inget att förakta.

  Blåmesen är vacker och framför all en fri fågel:-))

  Eller föredrar Du en rödstjärt:-)))

 124. hillary2 skriver:

  torsten

  du är ingen ekorre – du är en slug räv
  som försökte lura bestofmankind idag med dina fula knep

  ytterligare en kvinna vet numera vad du går för
  och vi vet att du aldrig kan omvändas till att bli ärlig och ädel som Kachina

 125. mrmhalland skriver:

  Torsten, Kachina

  Alltid lika kul att läsa ert ”gnabb” :-)
  Kan ”hat-kärlek” vara ett bra ord här ?

  nej…inte blåmes, inte rödstjärt….. Eldsjäl !!!!

 126. Torsten skriver:

  hillary,

  ??????

  Jag har bara försvarat mig mot alla påhopp???

  Förklara!

 127. spanaren skriver:

  lindalovelace – 6:51

  Höll inte hotellet en engelskspråkig dagstidning
  som service till gästerna eller var du då intresserad
  av annat än ”världens gång” – vilket ju är helt förståeligt.

  Starta din uppdatering med utrikesministerns inlägg
  ”Post Luxemburg” och ”Oroande ryska steg i Georgien”
  fortsätt efter denna uppvärmning med internationella
  media -ryska och västliga- så ser du att det hände en
  del i världen under din utlandsresa och fortfarande är
  saker på gång….

 128. smalanningen skriver:

  Kärlek börjar med bråk och slutar med barnbidrag :-)

  Ironiskt nog börjar det ta sig för SAP när siffrorna sjunker, jag ser faktiskt fram emot Monas fortsatte analyser och förslag om vad man ska göra med arbetslöshetsförmedlingen. Kanske kan det pressa på regeringen att göra detsamma – något som de lovade dyrt och heligt innan valet men som det fortfarande inte hänt ett skit med. Jag var helt med på att man sänkte ersättningarna, men inte att man i samma andetag tyckte allt var OK och lämnade frågan åt sidan…

 129. ollemunter skriver:

  Finns det tanter på bloggen? Man kan ju aldrig veta förstås, vilka som döljer sig bakom ”fairymary, hillary2 och kachina m.fl” eller kan man?

 130. bestofmankind skriver:

  olle,

  För att vara trevlig vill jag informera dig om att Kachina är ingen tant. :-) Han är en riktig gentleman. :-)

  Fairymary, hillary2 är inga tanter heller, de är för mig mogna, intelliganta kvinnor.

  Och jag absolut är ingen tant, är bara 43 år. :-)

 131. soli01 skriver:

  ollemunter – visst finns det tanter här, men det är väl inte helt fel. :-)
  Faktiskt unga tanter. :-)

 132. bestofmankind skriver:

  soli01,

  Bara så du vet, är du också en riktig gentleman. :-)

 133. ollemunter skriver:

  soli01!
  Och jag som trodde…

%d bloggare gillar detta: