Tidsbrist denna tisdag

Lite blåare på himlen denna tisdagsmorgon i Luxembourg.

Nu bär det i sedvanlig ordning av till s k nordisk-baltisk frukost. Det tillhör traditionen att vi sex utrikesministrar från Litauen, Lettland, Estland, Finland, Danmark och Sverige äter frukost för att koordinera innan det stora ministerrådet börjar.

Balkan, Georgien och de kommande förhandlingarna med Ryssland står på vår agenda.

Men sedan börjar det stora mötet – med ett tidsschema som gör att förseningar är alldeles ofrånkomliga. Frågorna är helt enkelt större än den avsatta tiden för att diskutera dem.

5 Responses to Tidsbrist denna tisdag

 1. orglasse skriver:

  Carl Bildt du skall åka till Asien skriver du. Ankara och 95 % av Turkiet ligger i Asien. I Asien bor asiater och i Europa bor det européer. Nu har folken i Europa organiserat sig och bildat den Europeiska gemenskapen. En av grundbultarna i denna gemenskap är det Europeiska ursprunget deklarerat i Romfördraget. Endast länder i Europa äger rätt till medlemskap i denna organisations grundfördrag.

  Marocko ville för ett antal år sedan bli medlem i dåtida EG men fick NEJ med motiveringen i Rom fördraget. Det här utesluter Turkiets ansökan om inte det nu genom manipulationer av av ursprunget i Rom fördragets text genomförs.

  Detta blir då ett brott mot fördraget vilket i sin tur urholkar den rättsgrund hela EU vilar på. Pelarna vilket vårt medlemskap vilar på blir därmed mycket osäkert i en framtid med annan majoritet i Svenska parlamentet. Får Sverigedemokraterna den makt många tror att de kommer att få efter nästa val blir denna fråga så småningom en mycket stor fråga.

  För att stävja Olle i grind bör du och Sverige säga NEJ till Turkiet i EU, men ge dem ett bra avtal utanför gemenskapen.

  Räcker inte detta som argument har jag ett annar mycket mer närliggande och obehagligt faktum som bör vägas in i dina disskusioner.

  Turkiet är den största producenten av HEROIN i världen. Detta HEROIN tillverkas av morfinbas från främst Afghanistan. De som kontrollerar denna handel och som lever mycket flotta liv är den Turkiska Militärmaffian av Generaler.

  Det ärt bara att titta på deras bostäder vilka är palats omgivna av vakter och med stora personalkårer som sköter om sina Herrar Generalerna. Det finns inga möjlighter att dessa personer kan skaffa sig den lyx de lever med av de inkomster de har som just Generaler i den Turkiska armén.

  Generalsmaffian kontrollera all handel med HEROIN från Turkiet uppemot det Europa som deras politiker nu vill föra in i unionen. Kommer Turkiet in och får öppna gränser kommer miljoner nya ungdomar i Europas städer att bli Heroinister.

  Traden från Turkiet med giftet Heroin går upp genom Balkan till Kosovo, och sedan vidare till våra städer. Den makt dessa Turkiska Generaler har är enorm, och därför åker inte heller några fast. Deras varor passerar gränserna utan problem då smugglarna har friköpt passage av militärerna.

  Detta är ett bra argument mot Turkiet, och dessutom sant.

 2. ollemunter skriver:

  ”Vad blir det för mat?” vore en bättre rubrik på din blogg, Carl Bildt!

 3. momenttwentytwo skriver:

  Carl
  Jag vet hur svårt det kan vara med Serbien och SAA-avtalet. Var själv med i Belgrad 2005 när förhandlingarna inleddes och diskussionerna, ultimatumen och utbrotten tog aldrig slut. Men de har kommit långt – ge dem en chans nu i denna svåra tid – de har de faktiskt förtjänat.

  Moment 22 – http://www.momenttwentytwo.wordpress.com

 4. fairymary skriver:

  Är det våren som gör debattlustan låg idag?

  Jag har gått och grunnat på det första debattinlägget i denna ”tråd” av orglasse. Bland alla begåvade kommentatorer på denna blog, kan vi inte samla oss till kreativa förslag hur bli av med knarkhandeln?

  För övrigt anser jag att ”Alla krig är slut”.

 5. fairymary skriver:

  Är det vårsolen som dämpar debattlustan idag?

  Jag har gått och grunnat på det första inlägget av orglasse och vill utmana alla begåvade kommentatorer på denna blog till kreativa idéer hur vi ska bli av med knarkhandeln.

  För övrigt anser jag att ”alla krig är slut”

%d bloggare gillar detta: