Luxembourg, Valborg och Turkiet

Den första riktiga vårhelgen går mot sitt slut. Det blev t o m tid för en rejäl cykelutflykt med familjen.

I morgon blir arbetsdag i Stockholm. En hel del frågor att gå igenom både på UD och i regeringen i dess helhet.

En del uppmärksamhet kommer säkert att genereras av att Sten Tolgfors är i Oslo i samband med offerten på Gripen till det norska flygvapnet lämnas över.

Att det är en viktig fråga med många dimensioner behöver nog inte påpekas särskilt.

På seneftermiddagen bär det så iväg i riktning Luxembourg för middag och förberedelser för tisdagens GAERC-möte där. Och hem hoppas jag kunna komma i någorlunda rimlig tid på tisdagskvällen.

Onsdag utbryter så Valborg med allt vad därtill hörer i form av mer eller mindre hedniskt inspirerade riter. Dock är det i alla fall halv arbetsdag, och den kommer att utnyttjas till fullo.

Torsdagen är det så 1 maj med möjlighet till lite vila och avkoppling. Jag styr kosan till Istanbul, och därifrån på fredagen vidare till Ankara.

Det formella skälet är att ta emot det årliga s k Bosporen-priset – som kommer att delas ut av premiärminister Erdogan på fredagkvällen, men utöver det kommer det att bli tid också för mer informell middag med utrikesminister Erdogan.

Att relationerna mellan våra vägge länder är goda är väl känt. En delegation från riksdagen kommer f ö att befinna sig i Turkiet under veckan.

Slutet av veckan kommer också att domineras av Mellersta Östern.

Den s k kvartetten träffas på ministernivå i London på torsdagaskvällen, och på fredag träffas s k AHLC för främst givarsamordning till den palestinska sidan. Sverige är med för första gången, och det är Gunilla Carlsson som åker dit.

Men också i Turkiet kommer dessa saker att diskuteras.

Premiärminister Erdogan har just varit i Damascus i Syrien i samband med också indirekta kontakter mellan Israel och Syrien.

Men nu är det söndagskväll och vila.

25 Responses to Luxembourg, Valborg och Turkiet

 1. knightone skriver:

  Otroligt skönt att få lite utrikespolitik här då samtliga svenska tidningar är katastrofalt dåliga.

  På tal om JAS Gripen som Svenska Dagbladet gick ut nyss och hittade på rena lögner om som då Miljöpartiet och diverse övriga idioter sensationellt kommenterade. Mp, vårt lilla skräpparti på vänsterkanten som får utrymme som ett 50% parti i massmedia.

  Man blir något trött.

  Själv tog jag en promenad och rev ned en affish för Kommunistpartiets 1:a maj protester. Jag har ju blivit uppmanad att hålla Stockholm rent.

 2. Torsten skriver:

  Carl,

  Grattis till Bosporen-Priset.
  Får väl försöka sätta mig in i vad det nu innebär.

 3. Kachina skriver:

  Hälsa Erdogan från mig, att intelligenta människor inte använder tortyr. Det är bara plattskallarna, f d neandertal, som tror att det får människor att säga sanningen. Om han inte redan vet det, så säger bara den torterade det torteraren vill att han skall säga.

  Han får det i hemläxa fram till EU-ansökan.

 4. Bo W. Höglund skriver:

  Inte att förglömma att Turkiet är en av våra äldsta militära allierade – vi vet båda hur det är att ha en stor och aggressiv granne.

  Och inte har Ukraina det speciellt mycket bättre – är det BARA av en händelse de har samma färg i sin Nationalflagga som vi?

 5. fairymary skriver:

  Just hemkommen från ”landet och fåglarne” gläder jag mig åt att Carl Bildt har unnat sig rekreation med familjen.

  Och jag planerar att forsätta både dag- och nattdrömma

  … att alla krig är slut……

 6. nilspetternilsson skriver:

  Vad jag tänkte inleda veckan med:

  Imorgon måndag så tänkte jag framför allt, även om jag inte bestämmt mig ännu, ringa och skälla ut Nyt(New York Times), varför min Comments inte blir publicerade på deras politkerbloggsida, har bara skrivit några Comments, skriver ungefär likadant som all andra, man kanske måste vara amerikansk medborgare eller liknade……;O)…..!

  Med vänliga hälsningar

  Nils Petter Nilsson

 7. nilspetternilsson skriver:

  tillägg:

  Har redan i förra veckan skickat ett mail till dem som de ej har besvarat, angående att de ej publicerat mina inlägg…..!

 8. terryer skriver:

  Hej Carl,

  Ja vi har bra i Sverige i det stora hela men sen finns massa vidrigheter också. Dessa vidrigheter i form av övergrepp och själsligt våldtäckt förorsakar individuellt lidande och för det mesta bottnar de sig i makthavarnas okunskap. Kampen mot okunskap har blivit mitt territorium i Malmö stad.

  Nu tänkte jag på att du som reser i land och rike och binder kontakter med fjärran utanför Sveriges gränser så skulle det vara på sin plats att även inom landet skulle finnas en kommunal-självstyre-minister som reste runt i Sverige på samma maner. En minister, som bekantade sig med de tusen olika hisnande tolkningar om rikets gemensamma lagstiftning som kommunerna korrupt tillämpar för sin gene väl och ve.

  Här i Malmö finns ett tvättäkta Burmakinakuba inom handikappomsorgen och lagarna har pulveriserats i så måtto att det inte finns annat kvar en skylt på dörren: ”Verksamheten enligt LSS”.

  http://www.aftonbladet.se/debatt/article2335589.ab

 9. fairymary skriver:

  terryer!

  Vilken bra idé!

 10. Josef Boberg skriver:

  Hmm… – intressant det här med att pulverisera lagarna – och framförallt alla religiösa Dogmer och Ismer, faktisk…

  En god början till det Cornelius sjöng om

  ”I natt Wi kommer att drömma något
  som Wi aldrig drömt förut
  Wi drömmer om att det Är Fred och Frid på jord
  och Alla Krig Är Slut !”

  – och som Ingmar Bergman talar om på den här videon

  Gooood drömnatt… 8) /önskar folkfreds-vännen Josef under björken

 11. lindalovelace skriver:

  Mister K

  Ganska långt off topic men ……………….

  Som du vet tycker jag att du ibland har dina ljusa sidor.
  Jag skulle därför vilja testa dig på en punkt, gällande logiskt samband – skulle detta test slå väl ut ser jag möjligheter för dig att erhålla vissa framtida ”subsidier”. Mer kan jag av sekretesskäl inte säga just nu.
  Test: Vilka två siffror saknas i nedanstående kombination?

  7, 9, 14, 20, 31, 22, 29

  Ser fram emot din problemlösning!

 12. soli01 skriver:

  lindalovelace – kan jag få fråga -under tiden Mister K tänker: Vad heter vår inrikesminister? Finns han/hon? Själva titeln hittar då inte jag.

 13. lundborg skriver:

  Ett eventuellt norskt köp av 48 st JAS är givetvis en stor affär för SAAB, men för Sverige betyder dock denna inte särskilt mycket. Den kommer inte att generera påtagligt fler arbetstillfällen och den kommer inte att hjälpa den nu brandskattade svenska försvarsmakten. I det långa loppet kommer den endast fungera som konstgjord andning även för SAAB. En nedläggningen av F21 i Luleå och den numerära neddragningen av antalet plan, kommer oundvikligen resultera i en kompetensflykt som slår undan benen för SAAB.

 14. Kachina skriver:

  Frågan är inte tillräckligt abstrakt för mig. Förstår ingenting. Vi får se i morgonbitti om intelligensen har belyst den dolda logiken under natten.

 15. lindalovelace skriver:

  soli01

  Inrikesdepartementet finns ej längre kvar – det lades ned -98 el- 99, dvs strax före sekelskiftet.
  Ärenden/frågor rörande detta gamla departement sorterar nu under flera olika.

 16. lindalovelace skriver:

  Mister K

  Jag följer (lyckligtvis på avstånd) med spänning din natt. Hoppas du hamnar i rätt :-)) logisk dimension!

 17. soli01 skriver:

  lindalovelace – där ser man hur vissa ”saker” bara flyter förbi. Nu när du säger det blir jag påmind. Läste på nätet om en inrikesminster som hette Bodstöm.:-) Alltså var det mycket gammalt! :-)
  Tycker faktiskt det är synd att det inte finns numera en inrikseminister så CB kunde få lite ”motstånd”.:-)

 18. Kachina skriver:

  Linda

  Mitt undermedvetna har redan sagt mig att det inte är intresserat, ser inget logiskt samband mellan de siffrorna. Min logik duger alltså inte i din verksamhet. Får vi då se om din logik duger till att bygga hus.

  Rita en rektangel som husets ytterväggar. Dra en hjärtvägg på mitten av huset, från gavel till gavel. Den övre halvan delas in i tre lika stora rum, alltså två mellanväggar. Den undre delen delas in i två rum, med en mellanvägg mitt på.

  Nu skall du dra in värmen utifrån, sedan genom varje innervägg, men bara en gång. Hjärtväggen skall alltså passeras på fyra ställen där den leder in till annat rum.

  Lycka till.

 19. Kachina skriver:

  Linda

  Efter nattens överläggningar i den femte dimensionen kommer svaret här=

  Ingen logisk bild framträder ur den där talserien. Inte undra på att världen ser ut som den gör, om den styrs av Timbro-Linda. Jag tror säkert att det finns en förklaring, men jag ser helt enkelt inte bilden som måste till för att jag skall se logiken, så nu får du chansen att glänsa och ge mig svaret.

  Nu skall jag inte orsaka dig, eller någon annan, huvudbry genom att lösa gåtan med rördragningen. Den är lika gammal som rörmokarn ca. 100 år, den har ritats på otaliga ställningsplank och fönsterbrädor. Ingen har ännu lyckats lösa den, av den enkla anledningen att det inte går att genomföra utan att någonstans draröret 2 ggr genom samma väg.

 20. Kachina skriver:

  Jag kom på en sak, Linda.

  Jag har alltid varit dålig på gåtor. Jag minns den första gåta jag ställdes inför, som litet barn.

  ”Vad är det som går och går men aldrig kommer ut genom dörren?”

  Oj, vad jag funderade, men kom aldrig på svaret,

  ”HA HA HA,…klockan dumskalle!”

  Vadå dum, vem var dum? I våran familj tickade klockorna och satt oftast fastskruvade i vägen. Inte gick de inte.

  Nu kom jag på att det måste vara samma ”intelligens” som formulerade den gåtan, som kom på den marknadsliberala kapitalismens ideologi, att om man övergöder de redan överfeta svinen, blir mjölkkossorna mätta och ger mer mjölk.

 21. momenttwentytwo skriver:

  Carl
  Påminn Erdogan om armenierna, det verkar stå stilla på den fronten tycker jag.

  Moment 22- http://www.momenttwentytwo.wordpress.com

 22. lindalovelace skriver:

  Bäste Mister K

  Noterar att inte ens en natt i femte dimensionen räckte till för att klara av mitt lilla personliga test som jag frestade dig med igår.
  Syftet med detta test är att få kunskap om din ”sociala kompetens” – just nu ligger den tydligen nedfrusen i permafrosten ;-))
  Jag ger dig dock ytterligare ett dygn eftersom denna test är viktig för att upprätthålla din image här på bloggen!

  Betr. mina kunskaper i ”byggmästeri” trodde jag redan att du kände till att de är lika med noll – jag bidrar till Sveriges ekonomi genom att konsekvent anlita hantverkare
  till stort som smått. Naturligtvis betalar jag alltid ”vitt” ;-)) – jag är ju ingen snål socialist som utnyttjar andra som redan är satta i skuld.

 23. Kachina skriver:

  Ge oss svaret, Linda.

  Jag är oerhört nyfiken och kan definitivt säga att den där sifferserien inte ryms inom mina referensranmar. Jag har ingen aaaaning, så håll oss inte på halster. Svaret tack, om du har något.

 24. swedeneurope skriver:

  Chockerande! Bildt erbjuds ett pris av Erdogan OCH ACCEPTERAR DET!

  Prata om att sitta i knät på en av de vidrigaste regimerna på planeten idag.

 25. krikon skriver:

  Hej Carl,

  Grattis till Bosporen-priset! Det skulle säkert även Carl XII ha uppskattat.
  Jag antar att det är utrikesministern Babacan som du skall äta middag tillsammmans med…..
  Passa på att tacka islamisten Erdogan för att turkiska regeringen äntligen har hävt blockeringen av internetsiten wordpress.com så att jag kan läsa Din blog.

  Krister
  Boende i Izmir

%d bloggare gillar detta: