Nordiskt möte – och Indien

Torsdag igen med regeringssammanträde och allt vad som därtill hörer.

Under eftermiddagen kommer så samtliga nordiska utrikesministrar till Stockholm.

Det blir informell middag i på stan i kväll, och i morgon ute på Haga Slott har vi så det mer formella nordiska utrikesministermötet. Man kan ju hoppas att vädret blir lite bättre till dess – även om hoppet om fjäril vingad nog får anses övergett.

Innan kvällens middag skall dock åtskilligt hinnas med.

Jag skall träffa den indiske nationelle säkerhetsrådgivaren MK Narayanan. Han är här i Stockholm på min inbjudan – också för att delta i lunch med de nordiska utrikesministrarna på Haga i morgon.

Och dessutom ett bilateralt möte med utrikesminister Per Stig Möller från Köpenhamn. Egenartat nog var det ganska länge sedan vi hade ett sådant – och det trots att vi ju träffas påtagligt ofta.

16 Responses to Nordiskt möte – och Indien

 1. nilspetternilsson skriver:

  Ja, Indien måste vara ett av mina kapitalistiska framtidsländer, nästan bättre än Kina för något sätt har de fått lära sig mer om pengar och ekonomi än kinerserna pågrund av sitt historiska synsätt på världen och av alla engelskspråkande personer män som kvinnor som bebott deras länder genom tiderna. Kina har mest bara Hong Kong DinkiKong att se upp till när det gäller kapitalism och denna ö har Kina och många kineser hatat under längre tid och många år, Indien har som land alltid varit mera öppare och frispråkigare som land till världen och sin befolkning!

  Så om jag hade haft lite Kapitalpengar att spendera på Aktier, så skulle det vara på Indien och inte framförallt Kina!

  VIVA LA INDIEN AND ME

  http://nilspetternilsson.wordpress.com/

  Med vänliga hälsningar

  Nils Petter Nilsson

 2. nilspetternilsson skriver:

  Lite korretion och rättstavelser:

  Ja, Indien måste vara ett av mina kapitalistiska framtidsländer, nästan bättre än Kina, för något sätt har de fått lära sig mer om pengar och ekonomi än kinerserna pågrund av sitt historiska synsätt till världen och av alla engelskspråkande personer, män som kvinnor som bebott deras land genom tiderna. Kina har mest bara Hong Kong DinkiKong att se upp till när det gäller kapitalism och denna ö har Kina och många kineser hatat under längre tid och många år, Indien har som land alltid varit mera öppare och frispråkigare som land till världen och sin befolkning!

  Så om jag hade haft lite Kapitalpengar att spendera på Aktier, så skulle det vara på Indien och inte framförallt Kina!

  VIVA LA INDIEN AND ME

  http://nilspetternilsson.wordpress.com/

  Med vänliga hälsningar

  Nils Petter Nilsson

 3. fairymary skriver:

  Alldeles bortsett från kapitalism och politik vilar både Indien och Kina på en grund av gamla visdomsläror. På vad sätt kan det integreras med det moderna livet?

 4. nilspetternilsson skriver:

  fairmary:

  Men tyvärr så försvann nästan alla dessa gamla och trevliga visdomsläror, då de dagarna kommunisterna tvingade nästan alla människor och medborgare till ett kollektivt tänkande i Kina….!

  http://nilspetternilsson.wordpress.com/

  Med vänliga hälsningar

  Nils Petter Nilsson

 5. hillary2 skriver:

  Carl Bildt

  Ekonomisk och social jämlikhet kan ge fred och säkerhet – även i Indien

 6. ollemunter skriver:

  Carl Bildt! Du får se vädret som en tillgång och inte en motgång

 7. soli01 skriver:

  Ja, det kan vara ytterst farligt med kollektivt tänkande. Var kan man då så ett frö till framgång?

 8. Josef Boberg skriver:

  Hmm… – Allt och alla samverkar till det bästa, sett över tid i den fysiska Skapelsen
  http://josefboberg.wordpress.com/2008/03/18/materians-varandeprinciper

 9. fairymary skriver:

  nilspetternillson!

  Jag tror att visdomen finns kvar i folkdjupen. Människor kan tvingas till anpassning i det yttre medan visdomen lever kvar i det fördolda.

 10. knightone skriver:

  Knepigt med Danmark.

  Det finns en Denask affärslivs och även militär önskan om tätare samarbete med resten av Norden men politiskt så är det sparlåga.

 11. knightone skriver:

  ”Denask” ska såklart vara ”Dansk”.

 12. nilspetternilsson skriver:

  fairymary:

  Ja det får vi se vad som händer i Kina där medborgaren fortfarande inte få tycka vad de vill om religon och individuellt tänkande…!
  Även om deras visdom får ligga dold tills den en dag tynnar bort och kanske dör, vilket inte händer lika enkelt i Indien….!

  http://nilspetternilsson.wordpress.com/

  Med vänliga hälsning,

  Nils Petter Nilsson

 13. hillary2 skriver:

  vidskepelse är spridd i Asien och den är ett väl så allvarligt hot mot fritt tänkande och kunskapsspridning som kommunistiska dogmer

 14. fairymary skriver:

  hillary2!

  Vad för slags vidskepelse menar Du?

 15. hillary2 skriver:

  fairymary

  att förklara social misär med att det är ödesbetingat eller kan skyllas på dålig karma etc. – individen själv sägs vara ”skyldig” till sin misär
  resonerar man så primitivt/vidskepligt kan man rycka på axlarna när nyblivna tonårsflickor rövas bort och låses in för bordelltjänstgöring

 16. fairymary skriver:

  hillary2!

  Ja Du har rätt i det Du skriver. Det finns också annat; ayurvedisk medicin och yoga är t.ex. inte att förakta. Och kinesisk Thai chi och Falun gong.

%d bloggare gillar detta: