Jäktig eftermiddag

Jäktigt värre på eftermiddagen för att hinna med allt innan jag lämnade huset för att inte vara tillbaka förrän i mitten av den kommande veckan.

Det blir Haga Slott med de nordiska utrikesministrarna i morgon, New Delhi under helgen och Jakarta i början av den kommande veckan. Och inte särdeles mycket av pauser mellan de olika programpunkterna.

Det mesta hanns dock med.

Den amerikanske ambassadören kom förbi för att diskutera främst utrikesminister Condoleezza Rices besök i Stockholm i slutet av maj i samband med Irak-konferensen. Men de vill att det också skall vara ett bilateralt besök med möjlighet till bredare samtal.

15 Responses to Jäktig eftermiddag

 1. jannedumbom skriver:

  Bäste Carl,

  Indien och Indonesien på 3- 4 dagar. Inget vidare tempo! Hinner du inte med att besöka Xiao Ling i Singapore när du ändå är i krokarna?

 2. tuvalis skriver:

  Bredare samtal? Ja det får man hoppas. Smalare brud än Rice finns inte i storpolitiken!
  Och då menas förståss inte hennes midja.

 3. andreasblogg skriver:

  Fortfarande inget uttlande om kurdfrågan, jag kommer tjata dagligen om det tills jag får ett svar av dig Carl Bildt.
  Vad kommer du att göra för kurderna och deras rättigheter?
  Hur och när kommer du kritisera Turkiet för att de bryter mot mänskliga rättigheterna och förtrycker minoriteter dagligen?
  Förresten, läste du nånsin brevet som du fick av Özz Nujen? Som även publicerades i Aftonbladet.
  /Andreas
  http://www.kurdistannytt.blogspot.com

 4. bertil87 skriver:

  Förlåt om jag trampar ut vid sidan av ämnet. Men apropå växthusdebatten är det intressant att konstatera, att Baltiska blocket – på vilket vi är bosatta – för 2,7 miljarder år sedan av Moder Jord sändes ut på sigthseeing ända ned till sydpolen. När ekvatorn passerades på fram- och återresa passade planeten på att med hjälp av tropiska urskogar fylla på de lager av kol, olja och gas, som vi i dagarna så febrilt försöker förbruka. Nog får man en tankeställare när vissa människor idag vill få oss att tro att det är den lilla myran människan, som styr klimatet !

 5. Josef Boberg skriver:

  GooodKvällst Bertil,

  Hmmm… IPCC´s = FN´s Klimatpanels = Al Gores förhållningssätt i CO2-frågan får väl MILT sagt ses som det ”fulländade” StorHetsVansinnet av mänskligheten – ifall det i slutändan skulle bli det som ALLA wåra nationella och globala maktelitare SlutGiltigt skulle bestämma sig för – som det ENDA verkliga.

  Mer om det här på http://josefboberg.wordpress.com/2008/02/23/co2-fragan

  Natti natti… :-) /önskar CO2-vännen Josef under björken

 6. soli01 skriver:

  bertil87 – växthuseffekten är även viktigt och kan givetvis debatteras. Det finns mycket att säga om den hysteri som nu är för handen. Människan är ett flockdjur och uppträder därför helst i flock. Inget undantag när det gäller detta med miljön.
  En fd professor myntade ett uttryck som jag återger: ”När fan blir gammal blir han religiös”.”Beslut bör baseras på fakta – inte tro”.
  Det hävdas av forskare att koloxidhalten började stiga i och med industralismens början, men det finns andra forskare som hävdar att den påbörjades flera hundra år innan dess. Ja, men glaciärer då: Enl samma källa så är även dessa inget som föranleder panik. De kommer att växa till igen.

  Det finns många forskare som alltså har en mera ”nykter” hållning till vårt klimat och nu gäller det för de som håller i makten att försöka se ”åt båda hållen”.

 7. davidlenefors skriver:

  Mitt i allt detta jäkt vad är Sveriges position i frågan

 8. davidlenefors skriver:

  Ursäkta mig, jag tryckte på enter för tidigt. Min fråga är vad Sveriges position i frågan om valet i Zimbabwe är? Thabo Mbekis uttalande att det inte är en kris i landet är ju minst sagt beklämmande och Sverige/EU borde reagera på detta å det kraftigaste. Jag har skrivit mer om detta här http://davidlenefors.wordpress.com/2008/04/17/ny-regering-i-kenya-och-ett-nytt-kenya-i-zimbabwe/

 9. swenson skriver:

  Bertil87 . Håller fullständigt med när du försöker väcka debatt.

  I Sverige tiger regering och opposition tillsammans med massmedia om den kritik som finns internationellt i klimatfrågorna. För den som behärskar engelska borde följande kunna räcka för att väcka intresse och debatt:

  “The biofuel madness is gathering steam, and it’s not good news for the world’s poor and hungry. Putting one man’s dinner into another man’s car hardly seems like a sensible or ethical way of solving any of the world’s problems.”

  “How did we get to “biofuel madness”? Environmentalism exploited for political purposes is the short answer. Sadly, biofuels are just the beginning. Other madness includes the carbon credit shell game that does nothing to reduce CO2; the myth that fossil fuel resources are running out; the myth of the viability of other alternative energies; the myth that pollution problems are getting worse in most of the world; the erroneous belief that CO2 is a pollutant; the failure to build adequate traditional power sources and the significant lead time to build these once the power shortages hit home, are just some of the existing problems of the exploitation. ”

  Se http://canadafreepress.com/index.php/article/2557

  Läs vidare på http://uddebatt.wordpress.com/

 10. davidlenefors skriver:

  Bertil 87! anser du även att den lilla myran människan är oskyldig till att ha förorenat haven och kraftigt påverkat djurliv och förutsättningar i de samma? Om du de 6 3000 000 000 små myrorna, i.e. människor, är oskyldiga till detta, betänk
  då att haven är större än atmosfären! Gonatt!

 11. davidlenefors skriver:

  I övrigt undrar jag Calle! vad du anser om EU komm issionens skrivelse om varför vi i Sverige inte handlar med Euro. Är det verkligen OK i utrikespolitiska sammanhang att ljuga på det vis kommissionen gör på sin hemsida?

  http://davidlenefors.wordpress.com/2008/04/04/om-sverige-on-euron/

 12. tuvalis skriver:

  bertil 87
  På den tid du talar om fanns inte människan. Vem vet? Hade hon funnits då kanske vi inte funnits nu. Mao, Moder jord kommer att fortsätta att finnas även om människan går under. och hallå stanna upp ta ett rejält andetag i bilkön en disig morgon kl 8 ungerfär. Man behöver inte vara forskare för att förstå fakta.

 13. knightone skriver:

  Om Sverige inte har en egen uttalad policy/inställning/uppfattning om en viss fråga så gäller EU:s ställningstagande.

  Det borde folk veta vid det här laget.

 14. betraktelsen skriver:

  Tja det blir dyra nöjestrippar för oss skattebetalre.

%d bloggare gillar detta: