Sensation i Zimbabwe?

Ju längre det dröjer innan det offentliggörs något fullt valresultat i Zimbabwe desto tätare blir spekulationerna om att det – trots allt! – är oppositionens Morgan Tsvangirai som vunnit presidentvalet.

Det veritabla sammanbrottet för ekonomin skulle då ha lett till ett sammanbrott i det framtvingade stödet för Robert Mugabe.

Vi väntar och ser.

11 Responses to Sensation i Zimbabwe?

 1. davidlenefors skriver:

  Ja låt oss i.a.f. hoppas. Men kom ihåg att det är en stor skillnad mellan att folket rent tekniskt röstar bort Mugabe och att han verkligen låter sig tvingas bort. Alla tänkbara medel lär användas av Mugabe lägret för att producera ett ”sant” resultat (sant a la Orwells 1984 eller kanske Kibakis Kenya).

 2. […] i Zimbabwe Liksom Carl Bildt också konstaterar så tyder förseningar i annonsering av valresultatet kanske trots allt på att […]

 3. norberg skriver:

  Jag håller tummarna ordentligt för att Mugabe verkligen förlorar. Men ser samtidigt framför mig ett oroande scenario där han ändå håller sig kvar vid makten med hjälp av våld, så som det anstår en diktator. Vi får se vad som händer…

 4. fairymary skriver:

  Vi som tror på förböner får göra vad vi kan på det metafysiska planet.

 5. Helena Palena skriver:

  Carl Bildt har du bytt gardiner! Snyggt! En del ändrar och har sig i sin blogg hela tiden. Det gör inte jag. Har inte tid. Men jordgloben passar ju en vifaren man som dej!

  Mugabes tid måste vara förbi! Han är ju kommunist och det funkar ju inte utan våld…

 6. Helena Palena skriver:

  Allt är bra i din nya outfit där uppe – dock kan jag tycka att ALLA DESSA DAGAR borde fettas på lite. Det är för slender, för tunt…

  Jag är expert på pr och reklam och fullständigt hatar annonser med färgad bakbrund och vit text där man inte ser va det står. Och det betalarl kunderna för! Shit happens!

 7. Helena Palena skriver:

  Gillar inte heller stavfel. Så här ska det stå:

  Jag är expert på pr och reklam och fullständigt hatar annonser med färgad bakgrund och vit text där man inte ser vad det står. Och det betalar kunderna för! Shit happens!

 8. ollemunter skriver:

  Ja, vi väntar och ser och den som väntar på något gott, lär nog få vänta.

 9. ekograf skriver:

  Nja Helena P, diktator förvisso men kommunist ? Jag och andra liberaler (detta var för 1/3 sekel sedan, långt innan ordet blev ocuperat som en småputtrig devis för konservatism, muttrar vresigt en gammal radikalliberal) träffade Mugabe i Lund då han företrädde det liberala ZANU och uppmanade honom att samarbeta med ZAPU och N´komo, den socialistiska delen av befrielserörelsen. Så blev det ju också, även om det blev annorlunda sen och dagens skräckscenario är från det perspektivet obegripligt. Hade jag kunnat se in i framtiden skulle jag ha kraschat min gamla Borgward när jag körde M. och hans medarbetare. (däremot har du rätt i att färgad bakgrund sänker observationssannolikheten – men det är ju faktiskt en HELT annan sak som kanske skulle ha sin egen tråd – om ens någon alls)

 10. hejdagmo skriver:

  Mugabe försvinner snart. Officiellt vid rösträkningen, men annars ganska snart. En liten tröst inför den kommande återhämtningen är att Zimbabwes goda jordar torde vara obesmittade av främst Monsantos genmanipulerade grödor. De kostar idag jordbrukare stora summor och förstör jordarna och framtida möjligheter. Den självmordsvåg med 10 000-tals odlare i Indien kan uppstå på fler platser.

  Så, en liten tröst i bedrövelsen är att Zimbabwes jordar troligen är obesmittade.

 11. Helena Palena skriver:

  ekograf: Hade du en Borgward Isabella? Häftigt! Vad tog den vägen?

  hejdagmo: Mugabe dör snart om inte annat…

%d bloggare gillar detta: