Tillbaka i Stockholm

Tillbaka i Stockholm efter informella utrikesministermötet i Brdo och Bled i Slovenien.

Lilla Slovenien förtjänar höga poäng för det sätt man klarade av att ordna ett större möte som detta. Allt fungerade perfekt.

Med sina två miljoner invånare och bara några år efter det att man blivit medlem – och först av de nya medlemsstaterna – sköter nu Slovenien med utrikesminister Dimitrij Rupel som nav i arbetet ordförandeskapet för vår union med ca en halv miljard medborgare.

Medan de flesta lämnade redan lördag eftermiddag stannade jag kvar för att tillsammans med utrikesminister Rupel möta författare och intellektuella från hela regionen inom ramen för projektet Sarajevo Notebooks.

Och det blev en spännande kväll med spännande individer och spännande perspektiv. Alla försök att bygga nya broar efter allt det som rivits ner förtjänar stöd.

Men i dag bar det i alla fall hemåt.

På eftermiddagen har Gunilla Carlsson och jag varit på Rosenbad för att bl a diskutera en del aktuella utrikesfrågor med Fredrik Reinfeldt. Efter allas bortavaro under ett antal dagar finns det åtskilligt som behöver stämmas av.

Och snart blir det stabsmöte med mina olika medarbetare för att följa upp de senaste dagarnas olika diskussioner och gå igenom veckan som kommer.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: