Erkännande av Kosovo

Som väntat gav utrikesnämnden sitt stöd till regeringens avsikt att erkänna Republiken Kosovo som en självständig stat med en av det internationella samfundet tills vidare övervakad självständighet.

Och vid ett extra regeringssammanträde kl 12:30 i dag kommer regeringen att fatta det officiella beslutet.

Vi blir det det trettonde av EU:s 27 medlemsstater som tar detta steg.  Sverige välkomnar i dag Kosovo i familjen av Europas stater.

Jag tycker att det är viktigt att vi genom vårt sätt att handlägga situationen markerat att detta inte är ett beslut fattat med en klackspark i förbifarten, utan att vi ägnat frågan betydande eftertanke och omsorg.

Vad gäller den mer formella hanteringen kommer sedan under eftermiddagen vår ambassadör i Skopje Ulrika Cronenberg-Mossberg att till Kosovos president Fatmir Sejdiu överlämna ett brev från mig med det mer officiella beskedet i ärendet.

Redan för en tid sedan informerade jag dock premiärminister Thaci om den svenska tidtabellen.

Vi har också fattat beslut om de mer konkreta arrangemangen för att upprätta diplomatiska relationer mellan Sverige och Kosovo.

Samtidigt har vi bett Serbiens ambassadör till Sverige att komma upp till UD under eftermiddagen.

Jag vet från mina samtal med utrikesminister Jeremic att det finns en standardinstruktion att ambassadörer till länder som erkänner Kosovo kallas hem för s k konsultationer, och då är det lika bra att detta sker på ett vänligt och civiliserat sätt.

Vi har ett starkt intresse av goda relationer med Serbien – liksom av att ge vårt stöd till landets europeiska reformkurs.

Och det kan kanske finnas skäl att påpeka att även utrikesminister Jeremic informerats om den svenska tidtabellen.

164 Responses to Erkännande av Kosovo

 1. fairymary skriver:

  Carl Bildt!

  Jag uppskattar Din förmåga att sköta våra utrikes relationer ”på ett vänligt och civiliserat sätt”.

 2. kraljen skriver:

  Skandal,Skandal,Skandal att Sverige erkänner ett land som vunnit sin självständighet genom terrorism, som finansierats genom trafficing och knarkhandel.

  Ber alla läsa artiklarna som skrivits i washington times 1999 av Jerry Seper om UCK kopplingar till Al qaida och knarkhandel.

  http://kraljen.wordpress.com/

 3. Kachina skriver:

  Grattis baskim. Det är bara att önska lycka till.

 4. tnsexton skriver:

  Om detta kan man tycka vad man vill och det finns minst 1244 skäl till att ställa sig tveksam.
  Nu är blev det dock som det blev och det är bara att gilla läget och göra det bästa av situationen.
  Här kommer att krävas fingertoppskänsla av alla aktörer, såväl lokala som perifera, och en vilja att se framåt istället för bakåt.
  Det är inte historien som ska byggas utan framtiden!

 5. Kachina skriver:

  kraljen

  Jag har varit kritisk, men nu har svensk Riksdag och Regering fattat beslutet och då sluter vi upp bakom det. Det är inte längre läge att diskutera rätt eller fel, utan nu gäller det att göra det bästa av situationen. Vi får se, om inte europas byråkrater kan tämja de laglösa.

  (Skickar vi ner ”lillies” är maffian chanslös :-)

 6. baskim skriver:

  TACKAR TACKAR TACKAR TACKAR TACKAR TACKAR

  Gud vad glad jag är NU

 7. bestofmankind skriver:

  Så sant Kachina 11:18.

  Lycka till baskim & co. för framtiden!

 8. djingiskahn skriver:

  Snyggt arbetat av framförallt dig Carl Bildt (och övriga Regeringen)
  Jag ser fram emot att se/höra dig intervjuas av K G Bergström 20.00 på TV ikväll,
  du kommer säkert att säga en hel del kloka ord även betr. Ryssland.

 9. baskim skriver:

  Ber om ursäkt till alla serber för mitt glädje rus, men kunde inte låta bli, Jag vet att det inte var särskild omtänksamt av mig.

  Mvh// Baskim

 10. baskim skriver:

  Sveriges erkännande var av yttersta vikt, När länder som Sverige Och Schweiz som är kända för sin Neutralitet väljer att erkänna Kosova som självständigt, Så skickar det en stark signal till resterande länder att Kosova inte har en annan väg en den utvalda!!

 11. papamaki skriver:

  Tragiskt men inte oväntat. Jag vill som svensk be alla serber om förlåtelse för detta beslut.

  Efter att ha följt med i Kosovofrågan i många år har jag ännu inte hört ett enda gångbart argument till varför Kosovos självständighet är så viktig och måste ske så snabbt att det är värt att offra folkrätten och FN:s auktoritet för det.

 12. Pravoslavac skriver:

  Det förändrar ingenting. Kosovo är en olaglig stat utan framtid. Kosovo har tillhört Serbien i över 1000 år, det tillhör Serbien nu och det kommer att tillhöra Serbien så länge Serbien existerar, så länge det finns en enda serb kvar i livet.

  Det går inte att avskilja Kosovo från Serbien utan Serbiens samtycke. Kosovo är ett unikt fall säger ni. Det är Republika Srpska också, liksom Palestina. Både Palestina och Republika Srpska har mycket större rätt till självständighet än Kosovo. International Court of Justice nästa.

  Endast genom en kompromiss kan Kosovo få en riktig självständighet. Till en sådan kompromiss hör till exempel att Republika Srpska blir självständigt från Bosnien liksom norra Kosovo från Kosovo. Minst. Detaljerna får förhandlas fram senare, efter ICJ.

 13. spanaren skriver:

  Svenska regeringen med stöd av oppositionspartierna har
  beslutat att i strid mot FN-stadgan, folkrätten, Helsingforsdeklarationen
  och UNSC 1244 erkänna det ensidigt utropade Kosova.

  Enligt min uppfattning handlar regeringen fel men som svensk
  medborgare måste jag uppträda solidariskt med vår folkvalda
  regering som till yttermera visso har stöd hos oppositionen.
  Saken är därmed för min del utagerad.

 14. baskim skriver:

  Pravo

  republika srbska fanns inte innan 1995, dayton avtalet, och republika srbska kom till efter ett folk mord på bosnier, så var är grunderna för att bryta sig loss.
  Så vitt jag vet så har inte bosnierna begått mass mord på serberna där, Utan tvärtom!!

 15. baskim skriver:

  Pravo

  Och det är tragiskt att du kommer med sådana inlägg, Trodde du sa för någon dag sedan att du var svensk?

 16. sakala skriver:

  Svårt nederlag för FN, för Sverige och för Världen! :(

  Detta öppnar för andra olagliga självständighetsförklaringar runt om i Världen och skapar öppning för nygamla konflikter.

 17. tnsexton skriver:

  Besluten är tagna och alla må tycka vad de vill om dem. Man må gilla eller ogilla vad som blivit men nu blev det så här och det är bara att acceptera.
  Fortsätter man att älta och vägra acceptera blir man snabbt en rättshaverist som förlorar sin trovärdighet.

  Utgående från den nu gällande situationen är det nog mera fruktbart att resonera kring hur man på bästa sätt ska gå vidare än att rada upp alla orsaker till eventuella framtida misslyckanden och katastrofer.
  Bränn krutet på hur dessa misslyckanden och katastrofer ska undvikas i stället!

 18. Josef Boberg skriver:

  GooodDag TnSexton,

  Din uttryckta mening ovan: ”Det är inte historien som ska byggas utan framtiden !” – slut citat.

  Så sant som det är sagt – i mitt mer än 66-årade livsperspektiv sett i vart fall. Mer om det här som INTE borde styra wår värld på
  http://josefboberg.wordpress.com/2008/03/04/framtiden-baktiden-nuet

  Ha det… :-) /önskar win-win-vännen Josef

 19. soli01 skriver:

  Vi får nu hoppas att beslutet, av alla de länder som nu gör detta, är ett taktiskt och välgrundat beslut. Bara att gratulera Kosovo och att Serbien kan smälta det hela och gå vidare. Framtiden får utvisa om vi gjorde rätt.

 20. cnesko skriver:

  Den som tycker att nummer har något betydelse kan nog tycka det är ganska ironiskt att Sverige blev den trettonde staten.
  Carl Bild som har rikligt belönats för sin engagemang inom FN bryter nu öppet mot FN-stadgar.
  Ännu en politiker som kan stå på vilken sida som helst bara det ger ekonomiska fördelar (Solana, Coushner, Fischer, …).
  Hycklare av sällan skådat sort!
  Personlig integritet = 0!
  Bildt snälla, hjälp inte längre Serbien för att du kan bara ge dödshjälp (jag är säker på att det är bra betalt). Snälla, hitta någon annan försökskanin att hjälpa exempelvis myskoxar, sköldpaddor, vita björnar, sabeltigrar, mammuttar och dylikt.

  Och ni bl.a. tnsexton som tycker att de som vägrar acceptera det här beslutet blir rättshaverist är bara skrattretande. Misstänker att dessa skulle tycka att Nazitysklands beslut om jude- (men även zigenare, slaver bl.a. serber) utrotningen var bara och acceptera för de som skulle vägra acceptera skulle bli rättshaverister som skulle förlora sin trovärdighet.
  Och ni svenskar som skulle vara sanna demokrater tycker att man skall vara solidariskt (spanaren) med bl.a. folkrättsbrott beslutat av riksdagen har väl missförstått det där med fri vilja, demokrati osv.
  Vi får väl se om det går att med demokratiska metoder inom det svenska rättsväsendet få detta skamliga beslut underkänt.

 21. smalanningen skriver:

  Kanske vissa härinne överdriver betydelsen av vårt erkännande. Vår påstådda neutralitet är ytterst godtycklig, vilket världen i stort vet om. Och EU är fortfarande splittrat i frågan, flera av länderna i unionen lär inte erkänna Kosovo förrän Serbien gör det.

  ”Förrän Serbien gör det” skrev jag medvetet, och jag tror att erkännandet kommer inom några år när det hela fått smälta in lite och man sett positiva effekter i Kosovo. Kanske är det här det allra bästa som kan hända Serbien trots allt, jag har en känsla av att man inte kommer att gå lottlösa från det här i form av kompensationer och liknande. Tycker mig läsa det mellan raderna i diverse skrivelser.

  Min huvudsakliga oro gäller istället Bosnien. Ett oerhört känsligt geografiskt område med en brokig historia. EU borde lägga minst lika mycket kraft där nu som i Kosovo enligt min åsikt.

 22. smalanningen skriver:

  Min personliga favorit Urban Ahlin kommenterar i Aftonbladet:

  Socialdemokraternas utrikespolitiske talesman Urban Ahlin säger till TT att han tycker att det är bra att Sverige erkänner Kosovo, men är kritisk till den ”inflexibla processen” och att beslutet dröjt till den 4 mars.

  – Vi blir ju i slutet av gruppen EU-länder. Har vi vunnit något på det? undrar han.

  Min motfråga får bli: Vad har vi förlorat på det?

  Hej Mona, gubbrensningen är långt ifrån över.

 23. baskim skriver:

  Cnesko

  Sverige bryter inte mott FNs lagar, eller resulution 1244, Det är Serbien och Ryssen som tycker det, kosova väntar att mer än 100 länder ska erkännas dess självstädnighet, men inte vissa pga egna problem som tex Spanien men sverige bryter inte mott FN.!!!!

 24. cnesko skriver:

  Smalanningen, vissa tror på att Elvis lever medan andra som nog vet bättre inte gör det :)
  Låt dig inte luras av (des)information som sprids från alla möjliga håll.
  Och läs exempelvis vad f.d. USA ambassadör i Jugoslavien Viljem Montgomeri skriver om det (läs även de äldre artiklarna): http://www.b92.net/eng/insight/opinions.php?nav_id=48112
  Läs, fundera över det och bilda en egen uppfattning.

 25. cnesko skriver:

  Har problem igen att posta här (vet inte om wordpress eller Bild har sina fingrar i det) men jag postar om det jag skrivit:

  baskim

  Jag förväntar mig inte att du skall tycka som mig eller ännu mindre skriva det du tycker.
  Varken du eller jag är här av altruistiska skäl så sluta låtsas.

  Serbien, Ryssen (jag av någon anledning ”glömmer” du Kina och Indien) är mer än halva världen.
  Så gläds åt att Afghanistan vart det första landet att erkänna självständigheten ;)

 26. baskim skriver:

  Kina Indien har inte sagt att de inte ska erkänna Kosova, de tycker att förhanlingarna ska fortsätta, That it, De har inte nämnt att någon brytit mott FN stadgan, De enda som bröt mott den var Serbien 98-99

 27. liburn skriver:

  TACK SVERIGE! TACK SVERIGES SKATTEBETALARE! TACK SVERIGES BEFOLKNING! TACK SVENSKAR!

 28. soli01 skriver:

  Skulle vara intressant höra hur utrikesnämnden kom fram till sin ståndpunkt. Finns det nåonstans att läsa hur de resonerade?
  Är det kanske hemliga handlingar?

 29. baskim skriver:

  Och ja jag gläds åt alla erkännaden. 23 länder klara över 100 har sagt sig erkänna.

  även afghanistan är välkomna, Vad är det för fel med det. Till och med Sverige har bilaterala relationer med Afghanistan,

 30. baskim skriver:

  Liburn

  Ser att du också har en enorm glädje nu, Extra speciellt för att det är Sverige som erkänner nu. :-)

  cnesko vet du att om ett land som Sverige erkänner så skickar det en stark signal till övriga världen om vad kosovas status är och ska vara. Detta underlättar för alla andra länder att fatta sina beslut :-)

 31. simcards skriver:

  Hehe han skriver även Republiken Kosovo :) NU e vi verkligen ett land i Sveriges ögon.

 32. simcards skriver:

  http://www.regeringen.se/sb/d/5472 – Kosova finns med nu bland Europas länder på regeringens sida.

 33. baskim skriver:

  Tack för längen naim

  gav mig annu mera lycka denna dag :-)

 34. chrille1 skriver:

  Patetiskt att erkänna separatism. Jag hoppas att samerna kommer att kräva självständighet i framtiden och att EU erkänner dem. Undrar hur Bildt kommer att reagera då?

 35. simcards skriver:

  Varsågod Baskim, nese ki msn, shtom kontakt ne naim at webmessenger . nu

 36. baskim skriver:

  Simcards

  maili nuk ban ?

 37. serbiapunktse skriver:

  I natt kl 12:44 utropades Rosengård till en självständig stat.
  http://www.serbia.se/blogg/

 38. onufri2600 skriver:

  En fråga till Carl Bildt : När kommer Sverige att öppna ambassad i någon av de två albanska länderna ? Det finns ju cirka 8 miljoner albaner i Balkan dvs mer än slovener , montenegriner , kroater , , bosnier , makedonier . Har Sverige några planer på det överhuvudtaget ?
  Vad gäller folkrätt och legitimitet kan man knappast tycka att folksagor och historierevisionism som serberna hållit på med sedan de fick sin stat på 1800-talet utgör skäl att förneka albanerna den frihet och självständighet som de så mycket har offrat för . Gratulerar UD för beslutet , alla albaner och de som stödjer regeringens beslut

 39. simcards skriver:

  Serbia.se, bättre om du fokuserar dig på Vojvodina som kan komma att lämna er :)

 40. baskim skriver:

  Ett liten länk :-)

  http://www.kosovothanksyou.com/

 41. papamaki skriver:

  ”bättre om du fokuserar dig på Vojvodina som kan komma att lämna er”

  simcards,

  Hur säger man ”Man sparkar inte på den som ligger” på albanska?

 42. evropian skriver:

  ”Man sparkar inte på den som ligger” på albanska blir ”Qij nanen shkaut sa te mundesh!”

  Hursomhelst, mina gratulationer till Sveriges regering och den mycket kompetenta Carl Bildt över att de tog ett viktigt beslut som kommer slutgiltigen att leda till ett mera stabilt Balkan, med mindre serbisk chauvinism .

  Till alla serber här; Repubilken KosovA kommer att ta hand om alla sina innevånare oberoende av etnisk härkomst. Vi lär från våra grannars misstag. ;). Vi ses i EU (om ni kommer dit).

 43. Pravoslavac skriver:

  I Serbien har man också reagerat. Det radikala partiet SRS har lagt fram en ny resolution om försvar av Serbiens territoriella integritet. Den nya resolutionen får stöd av DSS och New Serbia som tillsammans bildar majoritet över Tadics västvänliga allians. Nu hettar det till på allvar. Vi får se vilka som blir kvar i båten efter stormen.

 44. liburn skriver:

  EVROPIAN

  LOL:-)

  PRAVO PRAVO…

  Nog med dina inlägg som bara är lös propaganda. Det stora problemet i Serbien är vem av partierna som vågar erkänna. I och med att Tadic vann så sa serberna sitt. Nu glömmer vi detta – nu skall vi arbeta för en EU-integration. Vad gör du? Sitter framför datorn och sprider skräck, som vanligt – serbisk propaganda. Tyvärr biter det inte på någon här.

  Vem som blir kvar i båten vet vi inte, eftersom ni inte har utgång till nåt vatten/hav tyvärr! Ha! Den va rolig!

 45. vespa221 skriver:

  Jag som trodde att Carl Bildt hade erfarenhet av Balkan…
  Att USA en gång i tiden ville slå kilar mellan Kosovo och Serbien finns det ett tydligt bevis på då Camp Bondsteel snabbt upprättades i Kosovo efter en något udda militär operation mot Serbien.
  Att Kosovoalbanerna vill utropa en fri stat råder det heller inget tvivel om. De räknar nog kallt med att EU ska, via våra skattesedlar betala mångmiljard belopp så att det kan återuppstå någon form av socialistisk industri som betalas av andras skattepengar och som tillverkar en produkt ingen vill ha,
  Att Utrikesministern som utger sig för att vara en sån Kosovo/Balkan kännare helt tycks strunta i Serbiens syn på saken är förvånande.
  Slaget vid trastfälten, Serbiens vagga och så vidare, tycks inte vara av intresse alls.
  Vilken del av europa ska detta hända i näst? Baskien? Ska vi då erkänna Baskien eller hamnar den på regeringens B lista? Bosnien? A eller B listan?
  Jämtland? A eller B?
  Politiker i alla länder! Vakna upp och kamma ägget!
  Vem gynnar det att en landsända som är utfattig ska utropa sig till en ny stat?
  Det är ju som att försöka tillverka kärnvapen med bambuspjut.
  Nä, kom med i matchen nu!
  Inte ens naturtillgångarna i Kosovo kommer att bli lönsam industri på många, många år!

 46. Pravoslavac skriver:

  liburn: Jag hoppas att du förstår att jag med båten syftade på den serbiska regeringen, inget annat. Du som påstår att du följer med i serbisk media kan inte ha undgått att notera att läget just nu är nära en regeringskris i Serbien på grund av situationen i Kosovo. Splittringen består av att högerblocket vill att Serbien ska gå med i EU endast tillsammans med Kosovo som en enad stat, medan vänsterblocket vill fortsätta mot EU även utan Kosovo. Just nu är det övervikt åt höger.

 47. spanaren skriver:

  Ett strå i vinden…..?

  Ryska Interfax skriver idag att:

  NATO ready to consider deployment of Russian peacekeepers in Kosovo -NATO official

  Kanske Rogozin i Bryssel påminnt EU-länderna om att kranen
  i gasledningen vid Ukrainas östgräns idag har samma förmåga till
  påtryckning som kolonnerna av Stalinstridsvagnar fordom hade…

  Huruvida det är det första lilla molnet på himlen som förebådar den
  annalkande virvelstormen eller bara ett lösryckt citat får framtiden visa.

 48. simcards skriver:

  Pravoslavac, kanske dags för serber att kriga med varandra, efter krig mot andra börjar dom nu mot varandra.

 49. baskim skriver:

  2004 drog de sig tillbaka, för de blev tagna med att sälja sina vapen för leve bräd, Och jobba på albanska åkrar för 10 euro dagen, 90 kronor ungefär

 50. spanaren skriver:

  Baskim,

  Vi får se om det är en ”Maskirovka” i Bryssel eller om Interfax
  inte har någon grund för sin artikel.

  De kvarvarande ryska KFOR-förbanden var troligen av
  kategori-C kvalitet. Kategori A/B tjänstgjorde i Tjetjenien.

  En första förutsättning för en rysk insats är, tror jag, att
  serberna kan enas om en gemensam politik och invitera
  en rysk KFOR-styrka. Som framgår av B:92 är serberna
  djupt splittrade om den framtida politiken.

  Helt omöjligt är det väl inte att stormakterna USA och
  Ryssland gör upp över våra huvuden och låter Putin
  få sin bevakningszon i norra Kosovo om Bush får ryskt
  stöd i form av rysk neutralitet i USA:s konflikt med Iran.
  Vi småstater i Europa är bara bönder i det globala
  schackspelet…..

  Vi får se vad som händer……

 51. baskim skriver:

  Spanaren

  kan vara så att de kommer överens, men jag tror att Irans olja är långt viktigare för Ryssen att de inte skulle låta USA få all den olja i sina händer för Serbien, eller vad tror du!

 52. Leo Occam skriver:

  Tack Calle för att du gått USAs ärenden och låtit Clinton offra Europa för USAs mellanösternintressen.

  Som jag själv skrev för många år sedan;


  Varför bombade USA Jugoslavien sönder och samman ? Varför avvisade man en förhandlingslösning trots att möjligheter till detta fanns ? Varför tog man så lätt till vapen, varför ville USA ha detta absurda krig ?

  SÅ HÄR VAR DET; Konflikten och de militära aktionerna mot Irak hade för USA skapat en politisk badwill i arabvärlden. Clinton försökte i sina offentliga uttalanden släta över detta och lägga in lite positiva floskler om islam.
  Detta var ett tydligt tecken på att Clinton-administrationen var allvarligt bekymrade över en tilltagande muslimsk fientlighet mot USA, orsakad av kriget mot Irak. Något mer än ord behövdes för att stärka positionerna i arabvärlden.
  Snart fann man lösningen. En konflikt om ett landområde mellan det kristna serbien och en växande muslimsk folkgrupp. Dessutom i en fd öststat som inte längre hade sin starka beskyddare. Det perfekta offret uppenbarade sig.
  Ge sken att vi bryr oss, starta ett krig mot Serbien och hjälp den muslimska sidan. Clinton hade mycket att vinna och kunde inte förlora något som värde för det stora landet på andra sidan atlanten.
  Därför avvisade Clinton hårdnackat alla förhandlingslösningar – det hade ju förstört hela planen.

  Typiskt nog så ställde Europas (s)-flummiga regeringar upp på detta helt okritiskt.

  Så gick det som det gick; Serbien fick se sig besegrade, UCK vann mark i Europa åt islam och USA fick kanske någon slags pluspoäng i arabvärden.

  Otack är dock en inte ovanlig följd av sådana här komplotter vilket visade sig den 11 september !

  Kort repetition för den som ej förstod:
  1 – långvarigt krig mot Irak
  2 – USA uppfattas som direkt islam-fientliga
  3 – USA söker en väg att vinna poäng i arabvärlden och kompensera för kriget mot Irak
  4 – Clinton finner ett lämpligt offer i jugoslavien
  5 – clinton avvisar en förhandlingslösning – Krig är målet, inte fred.
  6 – Bomberna faller över det kristna serbien och stöd/seger ges till muslimska sidan.

  När kommer sanningen fram i ljuset ? När ställs anstiftarna till ansvar ?

  Finns den egentliga orsaken till beslut om bombningar och krig bevarad i hemliga arkiv, eller var det tyvärr bara ord uttalade i slutna möten ?

  Tacka vet jag Nixon som, ordentlig som han var, spelade in allt som sades i vita huset, till glädje för bla historiker. Ett sant föredöme bland politiker.”

  Vilket närmast bevisas av följande spännande länk;

  https://carlbildt.wordpress.com/2008/02/15/tom-lantos/#comment-31829

 53. spanaren skriver:

  Baskim,

  För ett år sedan när ett amerikanskt angrepp på Iran verkade
  förestående skrev rysk media om en överenskommelse mellan
  USA och Ryssland där ryssarna skulle tillåtas återta kontrollen
  över Sovjetunionens territorium i utbyte mot rysk neutralitet i Iran.

  Allt som står i tidningen är inte sant även om den kallas ”Sanningen”.
  Bara ett försök av mig att visa hur obetydligt Kosovo eller Sverige
  är i de stora sammanhangen och stormakternas handlande.

  Vi får se vad som händer på Balkan – vi kan inte påverka något
  som USA och Ryssland bestämmer i alla fall….

 54. liburn skriver:

  LEO OCAMM

  Bra skrivet! Hmmm Nä! Även om du trodde att jag menade det! Lite mer objektivitet i saken tack! Annars suger propagandan din rätt fett!

 55. Leo Occam skriver:

  liburn

  Historikerna kommer med tiden ge mig rätt. Tyvärr !

 56. Torsten skriver:

  GodNatt

 57. margarehte skriver:

  Hej, Carl Bildt!
  Kan man verkligen erkänna en region i ett land som vill ha självständighet utan landets regerings medgivande? Vet att regeringen tycker att det inte är tvivelsutan! Men vad var vårt motiv för erkännandet förutom att följa mainstream? Snälla förklara! Vill, veta det eftersom jag missat det.
  MVH
  Ina Höst

 58. zyki skriver:

  Hej alla glada människor!
  I dag tackar jag Sverige och svenska folket för Kosovas självständighets erkännande! Jag är so glad för folkets skull! Folk som har upplevt många och mycket hemska händelser under kriget! Nu får de leva i fred alla folkslag där. Grattis Kosova och lycka till!

 59. grkovo skriver:

  Hej Carl,
  Ännu en gång har du och sverige visat feghet och mod att stå upp för det ni vanligt talar så varmt om. Din förklaring på svt att regeringens beslut om kosovo inte var en självklarhet utan att ni har övervägt det ordentligt låter som att ni satt på ett symöte och läste på vad usa har skrivit till regeringen om hur kosovo skall behandlas.
  Du som har varit så mycket i forna Jugoslavien; Bosnien, Serbien borde väl veta lite mer om dess historia utan att följa Ahtisaaris idiotiska lösning eller USA:s lösning på problemet.

  Varför vågar ni inte stå upp och försvara FN-stadgan, Helsingforsavtal, OSSE avtal och ett lands suvärenitet. Att tala om albansk förtryck och att Serbien har på grund av förtryck förlorat rätt till kosovo vore kanske rätt om du och regeringen handlade precis likadant när det gäller kurder i Iraq, Turkiet, Tibet, Palestina, Nordirland, Republika srpska osv. Ahtisaaris plan är orättvis, intellektuellt oförsvarbar och ohållbar. Som instrument för kortsiktiga västliga maktintressen kommer den att skapa instabilitet och – sannolikt – mera våld.

  Vad har hänt med den svenska neutraliteten, är det som på 60 talet, gäller samma neutralitet idag? Carl Bildt, grattis till ett ännu smutsigt jobb som du utför för usa, men tyvär går det inte att gömma sig bakom EU. Stå upp och våga säg som det är, vi vågar inte och kan inte.
  Du vet att Serbien har rätt att försvara sitt lands teritorium och att historien står på serbernas sida.
  PS, Jag som serb vill inte att mina skattepengar går till kosovos maffia,du vet själv hur det är på plats i kosovo

 60. uqk4ever skriver:

  grkovo väx upp är du snäll och lägg ner snacket om dina skattepengar för du har en vriden bild om Kosovo. Kosovo är självständigt så lev med det. Gäller alla där ute som har något emot det beslutet. Finns absolut inget ni kan göra åt saken, men visst får ni försöka, men ingen bryr sig ;) … Tack Sverige!!!!! Länge leve Kosovo och Sverige.

 61. gruvjobbare skriver:

  Efter 1990 uppstod i Kosovo två parallella samhällen. Serberna kontrollerade visserligen på ytan med hjälp av stora polisstyrkor, men i realiteten hade ett självständigt Kosova egen statlig och kommunal förvaltning, politiska instutitioner, massmedier, eget utbildningssystem från grundskola till universitet. Framförallt byggde man upp en egen ekonomi, med albanska småföretagare som bidrog med skatt till Republiken Kosova. I Serbien ser sig nu det nationalistiska partiet med Nicolic ha fått ny blodad tand, min förhoppning är att du C.B. även har kontakter åt det hållet. Missminner jag mig inte så ville absolut den tidigare Ryske presidenten Jeltsin till vilket pris som helst få till en delning av Kosovo. De hindrades emmelertid av flygtillstånd över Rumänien och Bulgarien, i annat fall så hadde de måhända lyckats med en delning av intressekonflikten.

 62. srpkinja skriver:

  Jag anser att Sverige gjorde ett stort fel genom att erkänna Kosovo. En provins som är och kommer föralltid att förbi serbiskt!
  Förstår inte en sak bara. Varför bryter man mot alla lagar just när det kommer till en fråga om serber?? Man bryter mot FN-resolution 1244! Det är icke acceptabelt.
  Kosovo är en provins, en serbisk provins. Inget självständigt land.

  baskim: ”Så vitt jag vet har inte bosnierna begått massmord på serberna, utan tvärtom”..

  Jadu, så vitt jag MÄRKER så vet du ingenting! Det begick en massa massmord på respektive folkgrupper lilla du! Så kom inte med ditt skitsnack om att så vitt du vet. du vet ingenting! Du vet vad för skitsnack du hör! Skillnad!

  Remenber people! KOSOVO JE SRBIJA! KOSOVO ÄR SERBIEN!

 63. srpkinja skriver:

  uqk4ever: Du kan ju ta och stoppa upp ditt skitsnack någon annanstans. Ingen vill höra ditt jävla albanska skitsnack!
  Finns ingen chans att Kosovo kommer bli självständigt!

  KOSOVO JE SRBIJA!

 64. srpkinja skriver:

  grkovo : TAKO JE! SÅ ÄR DET!

  J*VLIGT DÅLIGT GJORT CARL!

 65. srpkinja skriver:

  zyki: Nu får de leva i fred alla folkslag där???

  Knappast att de kommer få någon fred där nere i Kosovo när albaner sätter i brand heliga serbiska kyrkor och dylikt. Det kommer ALDRIG att bli fred. Albanernas lilla påhitt att få Kosovo självständigt har gjort att ännu mer människor nere på Balkan lever nu i rädsla i och med att det kanske kommer bli ett till krig, kanske även ett tredje-världskrig, allt pga av albanska IDIOTER!

 66. srpkinja skriver:

  cnesko: serbien, ryssen (ja av någon anledning ”glömmer” du Kina och Indien) är mer än halva världen.
  Så gläds åt att Afghanistan vart det första landet att erkänna självständigheter ;)

  HAHAHAHAHHAHAH! KLOCKRENT!

  jadu, vad ska man göra att ett visst folk är lite oallmänbildade när det gäller Kosovo, men ändå skriver så att Sverige(svenskar) kan se att de ”kanske” har lite vett i skallen! Mission failed! Ni har knappast något vett alls i hjärnan!

 67. uqk4ever skriver:

  srpkinja aka stor bajsätande käft. Serbien består av världens trögaste befolkning och du bevisar ännu en gång att det stämmer. Din lilla råtta kom inte här å lek att du kan något och att du vet något om krig. Du är en liten kyckling jämfört med mig och du har ett hjärta av bomull så som du snackar. Om du läser lite om Kosovo och den förtryck serberna har utsatt dem för så förstår du att ingen vill vara med Serbien. Serber hör inte hemma på jorden. Kanske på mars, men så dumma som ni är så tror jag mars skulle gått under också. Ni har er jävla politik om att att erövra sånt som inte tillhör er, men som du har säkert märkt. SERBIEN blir bara mindre och mindre. Nu har ni även kallat tillbaks alla ambassadörer vilket glädjer mig så jävla mycket för jag hånskrattar åt er serber just nu. Du anar inte hur glad jag är över att ni misslyckas med allt. Blir det krig så får det väl bli det, men den här gången är Kosovo på sin vakt så tror inte för mycket lille vän. Räcker med 1 kosovoalban för att dra ner 20 serber då vi har ett hjärta av en krigare och inte som ni serber som behöver preppa i er sprutor för att våga utföra något. Snorugne gå nu och krama om din mamma och var glad att du lever i Sverige och att du sitter bakom en dator och kan skriva vad du vill. Men mitt råd är att du spenderar din tid på något annat för detta är klart och du är bara en liten osynlig fläck i det hela. Men om tror att du är så stark som du påstår så får vi vänta å se om det nu blir krig i balkan och så kanske vi syns på fältet ;)…

  Och just det hur kunde jag glömma.. NI ÄR TVUNGNA ATT ERKÄNNA KOSOVO.
  ONE WAY OR THE OTHER or we make u ;)

 68. severovostok skriver:

  uqk4ever

  Om srpkinja, enligt dig, ”bevisar ännu en gång att Serbien består av världens trögaste befolkning”
  då tycker jag att du bevisar ännu en gång att Kosovo albaner är världens ”artigaste och utbildad befolkning”.

  Dessutom säger du att ”SERBIEN blir bara mindre och mindre” dvs att Albanien blir bara större och starkare… och till slut skapas Storalbanien.
  Det som ”glädjer MIG” är att du berättar om serberna som ”erövrar sånt som inte tillhör dem”.. men är inte det albaner som började invadera Serbien:
  Först mellan 1700-1900 – inflyttning av muslimska albaner från norra Albanien till Kosovo (albanisering av delar av den serbiska befolkningen som övergick till att tala albanska och konverterade till islam)
  Mellan 1876-1877 totalt mellan 200 000 och 400 000 serber blev tvångsdeporterade från vilâyetet Kosovo i samband med förföljerser från den albanska(muslimska) befolkningen.
  Den etniska rensningen av serber i Kosovo nådde sin höjdpunkt i samband med kriget mellan Grekland och Osmanska riket år 1897.
  Under andra världskriget ockuperades Kosovo av det italienska Albanien. Under ledning av den albanska SS Division Skanderbeg mördades 10 000 serber medan ungefär 100 000 flydde Kosovo.
  Ibrahim Rugova ledde den albanska befolkningen fram till 1997, då väpnad konflikt bröt ut och Kosovokonflikten var ett faktum.

  Fram till efter den serbiska tsaren Stefan Dušans imperium på 1300-talet, var Kosovo Serbiens politiska, ekonomiska, religiösa och kulturella centrum. Flera hundra serbisk-ortodoxa kyrkor och kloster byggdes i Kosovo. Kyrkorna med sina fresker och ikoner är en betydande kulturskatt för serberna och en symbol för deras identitet.

  Sverige erkände Kosovo den 4 mars 2008, efter ett extra regeringssammanträde. Sveriges utrikesminister Carl Bildt blev den förste utrikesministern att besöka Kosovo efter självständighetsförklaringen

  Och du säger att serber ”erövrar sånt som inte tillhör dem”… det gör albaner och inte bara erövrar utan FÖRSTÖR och BRÄNNER NER allt som landet byggt upp.

 69. srpkinja skriver:

  åh, stor bajsätande käft? Det var ju sånt man höll på med när man gick i 5:an..antagligen gör du det fortfarande din lilla omogna skit..
  Ah kanske efter er dock, för mer patetiskt folk kan man inte finna på denna jord.

  Och vem fan är du? Spelar någon bakom datan va? Du är INGENTING din tönt..
  Jag vet nog mer om Kosovo än vad du någonsin kommer att veta..du snackar bara utifrån vad du hör och vad du tror.
  Så det är nog DU som bör kolla upp fakta om Kosovo. Snacka inte skit!!!
  HAHAHAH! erövra något som inte är vårat? Ursäkta? Åter igen tar du upp vad NI era albanska idioter gör.
  KOSOVO är serbiskt, har alltid varit och kommer alltid att vara det..lite svårt att förstå för er? Så jag tror nog att ni tar guldmedalj i tröghet.

  Jag tror nog det skulle vara väldigt bra för dig att skippa de där barnfasonerna du håller på med och skippa det där skitsnacket.
  Ni albaner tror så mycket om er själva..men världen vet att ni är pissråttor..Ni klarar ingenting själva. Ah visst slicka Amerikas röv lite mer så kanske de hjälper er att få något till område. Människor på Balkan skäms för att ni är en del av Balkan..Just när det kunde bli lite bättre där nere så vips så vem förstör om inte ni?
  1 kosovoalban? HAHA jag tror nog det är dags att vakna upp ur drömmen och inse verkligen hur saker och ting ligger till.
  Preppa? Svenska tack? för jag förstår inte ditt lilla språk som du försöker tala.
  Kosovo var serbiskt bebott sedan 600-talet för din information och har alltid varit serbiskt ;D
  Ja såklart jag är glad att jag lever i Sverige, är född i Sverige så varför skulle jag inte vara glad..
  Ditt råd?? Hm..jag klarar mig utan dina råd..lyssnar inte på skitsnack..
  Så lilla du..spelar ingen roll om jag är 1 år gammal..eller om du är 30 år gammal..för man ser verkligen vem som är mognare här..

  SERBIEN KOMMER ALDRIG ATT ERKÄNNA KOSOVO lilla du. ALDRIG HAHA!!!

 70. grkovo skriver:

  ucq4ever, snacka inte skit om hur bra krigare ni är,det bevisade ni under det första och andra värdskriget då alla albaner stod på fel sida,ni var med dom ITALIENSKA FACISTER OCH HITLER NAZISTER, ni var förlorare av andra värdskriget så snacka inte så mycket dumheter.
  Föresten ta av dig den vita pottan du har på huvudet,då kanske det klarnar i din lilla valnöt av hjärna hur det står till med historien.
  Nazdravlje

 71. Josef Boberg skriver:

  Hoppsan – här är det visst kommentatorer som har glömt att: ”Det Wi säger om någon eller några andra – det säger Wi ALLTID mer eller mindre om oss själva också – och ej alls så sällan minst lika mycket !”

  Ha det… :-) /önskar sakfrågeDialogs-vännen Josef

  PS. Kolla om den politiska DIALOGEN som sådan på
  http://josefboberg.wordpress.com/2008/03/17/alla-krig-ar-slut DS.

 72. uqk4ever skriver:

  till grkovo. Först och främst knip din käft och lyssna på din pappa = mig. Vad albanerna gjorde på den tiden har absolut inget att göra med vad dem gör idag. Men ditt exempel visar bara hur smarta vi egentligen är. Vi knyter oss med dem starka så ingen vågar peka mot oss. Nu har vi Usa på vår sida och det bästa är att vi inte behöver lyfta ett finger, dem rensar folket som stör oss åt oss ;). Med andra ord du kan ta din historia och stoppa upp den i arslet för absolut ingen bryr sig om din värdelösa åsikt. Ni kanske borde lära er något från oss och inte vara så jävla kortsinta. Äsch fattar inte ens varför jag kommenterar ditt inlägg. Du är en sån stor nolla som inte ens förtjänar min tid. Samma sak gäller srpkinja som fortfarande suttar på sin mammas bröst och lipar så fort han blir utan sin mjölk. Som sagt, ni småbarn får ta och lära er från mästarna ;)… Tung Kosova 4 life !!!!

 73. srpkinja skriver:

  jaha så det gäller bara när det gäller er albaner? att man inte ska ta upp historia, varför tar du då upp Serbiens historia?

  du är så patetisk man bara kan bli din lilla skit..Lära oss något från er? HA och det skulle vara? nej tack..vi klarar oss utmärkt utan..
  Snutta? ja, vem gör inte det? Dock när man är liten, tror nog inte att ett barn som ”snuttar” kan skriva eller läsa..För det andra är jag ingen ”han” utan en hon, ja vem kan tänka sig..Kvinnor har mycket att säga till om..
  Så du kan ta ditt omogna skitsnack och stoppa upp det där det tillhör din snorunge..

  BRA ATT LÄSA : http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=114&a=408023

  För alla andra därute: KOSOVO JE SRBIJA!

 74. grkovo skriver:

  uqk4ever, allt det du säger bevisar hur trångsynta ni är,ni är fortfarande ett plundrarfolk,det säger du själv här uppe hur ni hela tiden gömmer er bakom någon som är stor och stark, och allt detta på grund av att ni själva inte har något i skallen,andra skall alltid bestämma och ta beslut åt er.
  Du bryr dig ganska mycket om våra åsikter annars hade du inte svarat på våra inlägg.
  Från dinna inlägg så kan man klart se hur du försöker översätta direkt från albanska till sve,och på grund av er usla och begränsade språk såmåste du hela tiden använda grova ord för att förklara dig, kul att se din inteligens,IQ = 25,
  Kosovo=Srbija
  När det gäller att vara pappa så kan du aldrig vara pappa,eftersom ditt huvud finns i nedre delen av din kropp,du kan aldrig uppfostra någon med din lilla valnötshjärna,
  Nazdravlje

 75. baskim skriver:

  vill bara säga att vissa fortfarande säger att Skåne=Danmark.

  Fortsätt bara det kanske hjälper

 76. srpkinja skriver:

  nazdravlje ;)

 77. baskim skriver:

  måste fråga igen

  Tror ni verkligen att det blir någon skillnad om ni säger Kosova tillhör serbien

  när till och med era grannländer erkänner kosovas självständighet!!!

 78. srpkinja skriver:

  för det första heter det Kosovo inte Kosova..
  för det andra måste man ju påpeka att Kosovo är Serbiskt eftersom vissa här inte har förstått det..

 79. uqk4ever skriver:

  Då var det dags igen att lära mina serbiska småbarn. Tydligen har vi även en liten flicka här som tror hon är smart och att hon får prata med oss män om såna här saker :) hahha vilken nolla. Du har inget att säga till om du är en tjej så pssst shup up! Sen vad är det för namn ”Nazdravlje” ???? Dina föräldrar måste verkligen ha hatat dig som gett dig det namnet. Förstår att du är mobbad och ingen lyssnar på dig i det verkliga livet och därför försöker du göra dina åsikter hörda här, men idiot ingen bryr sig. Tror du verkligen jag är här för att snacka politik med er dumma serber?? Då har ni helt fel, jag är här för att reta upp er haha idioter och jag lyckas med det så känn er fuckade ;).. Låt mig rätta den lilla flickan igen. Det heter Republiken Kosova och snart ska vi ta över hela Serbien också, så fort vår arme är igång igen. Sen läste jag också att USA ska utrusta vår polisstyrka med vapen. Fyfan det här ser bra ut.

  Lite fakta till er tröga serber.
  * Vi behöver inte låna ryssar som ni gjorde under kriget.
  * Vi hade knappt 2000 soldater under kriget och vad hade ni? Minst 15 gånger mer ;).

  Ni gav er på civila oskyldiga människor medan vi knullade era soldater i röven med kpist så bitch please kom inte här och säg att vi gömmer oss bakom någon. Det heter vi är smarta och riktiga krigare som vet vad krig går ut på. Kom inte här och försvara ert försök till etnisk rensning ;). Sen vad gäller min IQ så kan jag konstatera att jag ligger på en nivå som är övernormal till skillnad från er som lär ligga max runt 70 gränsen.

  Out here in Kosova we warn ya we’ll bomb on you motherfuckers
  We do our job
  You think you mob, bitches we the motherfuckin mob
  Ain’t nuttin but killers and the real dealers
  All you motherfuckers feel us

  We the realest, FUCK EM, we serbian killaz!

 80. zoka70 skriver:

  uqk4ever

  jag undrar vad ni hade varit utan er Storebror USA som har hjälpt er med allt….du är och kommer att förbli en SIPTAR…

 81. zoka70 skriver:

  uqk4ever

  kan du förklara för mej hur ni Kosovoalbaner ens hamnade i Kosovo……

 82. baskim skriver:

  kan ni inte ta ert lilla ”krig” på någon annan blogg.

  Sådant språk tycker jag passar inte här.

  vare sig det är spkinja,grkovo eller uqk4rever

 83. zoka70 skriver:

  Baskim

  bra sagt…men det är nog det enda jag kan enas med dig om

 84. baskim skriver:

  i alla fall 1 sak :-)

  Se det från den positiva sidan!

 85. zoka70 skriver:

  ja så kan man se det

 86. Kachina skriver:

  Utmärkt diskussion. Det ger Carl Bildt en klar bild av hur snacket går vid köksborden, vilket material de olika ledarna har att arbeta med. Goebbles skulle ha sålt sin mor för att få information om vad som diskuterades vid borden. Carl Bildt får det gratis, bara att tacka och ta emot. Mycket värdefull information när EU:s utrikesministrar träffas.

 87. zoka70 skriver:

  ?????????

 88. baskim skriver:

  Umärkt?

  Hur kan du ens påstå något sådant!

  När dessa männsikor går till klart personliga och rasitiska angrepp på varandra!!

 89. baskim skriver:

  Och när det klart är en minoritet av befolkningarna i Kosova och Serbien som tycker som de här gör. Så har det ingen som helst relevans till vad folken i sig tycker.

  Av alla jag diskuterat med så har det endast varit ett fåtal som utryckt sig på detta sättet.
  Och jag har till och med varit i kosova och diskuterat dessa frågor med de.
  och knappt någon inte ens av de som var personligen drabbade utryckte sig på de här sättet!!!

 90. mrmhalland skriver:

  uqk4ever :

  >Sen vad gäller min IQ så kan jag konstatera att jag ligger på en nivå som är övernormal till skillnad från er som lär ligga max runt 70 gränsen.

  Ingår inte förmågan att lära sig främmande språk i IQ-nivån ?
  Både din Svenska och Engelska är under all kritik, troligen också ditt hemspråk.
  Vidare framstår du inte som särskilt smart i dina inlägg.
  Nu ÄR det ju ett problem att sådana som du är så överrepresenterade i den Svenska brottsstatistiken och att Svenska skolbarn som har haft oturen att hamna i samma klass som dig och dina gelikar dessvärre inte kan lära sig något eftersom ni använder skoltiden till att trakassera klasskamrater och personal, i den mån ni överhuvudtaget dyker upp på lektionen.
  Jag läste just om en landsman till dig som fick ynka 40 timmars samhällstjänst efter att grovt ha misshandlat såväl en elev som en lärare.
  Innan detta är han dömd för vapeninnehav i skolan, diverse misshandlar, inbrott, bil och mopedstölder, datorstölder, inbrott i villor och säkert mycket annat jag inte känner till.

 91. Kachina skriver:

  Utmärkt!!

  Det ger en kristallklar bild av det material, i den stora massan, det finns att arbeta med. Det anger hur man styr den stora massan i Serbien och Kosovo, vilka medel man skall använda för att styra dem i en viss riktning. Om man vet hur den stora massan tänker, kan man styra deras tankar och handlingar genom officiella uttalanden och tillrättalagda artiklar i media.

 92. mrmhalland skriver:

  uqk4ever :

  Hur kul tror det är för dina landsmän som kommit hit för att få ett arbete och börja ett nytt liv ?
  Tänk på alla som inte får en chans för att ni svin ser till att Svenskar drar alla över en kam !

 93. baskim skriver:

  mrmhalland

  Snälla dra inte alla över en kant.

  Läser dagligen om olika brott begångna av alla olika sorters nationaliteter och kosovo albaner är inte alls över representerade på nogot sätt.

  Sen din kritik mott uqk4ever har jag inget att klaga på. han borde tänka på sitt språk!!!

 94. baskim skriver:

  Kachina

  Det är just det jag menar. Att det inte är vad den stora massan tänker.

  Tex vad Sverige demokrater säger och tycker, är inte samma sak som vad den stora massan i Sverige tycker. har jag inte rätt!!

 95. Kachina skriver:

  Sorry baskim, du tillhör inte den stora breda massan, utan har tydligt visat en högre bildning och därmed umgås du, omedvetet, i det sluta rummet där detta språk inte används.

  Utmärkt att dessa ur den stora massan dök upp. Det ger en klar bild av hur lätt de kan hanteras, både till gott och ont.

 96. mrmhalland skriver:

  baskim :

  Det gör jag verkligen inte, läs även mitt inlägg 5:36.
  Detta var verkligen riktat till en viss grupp som inte kan finna sig i de regler som gäller, oavsett var i världen de befinner sig.

 97. baskim skriver:

  kachina

  hur klart kan det igentligen bli?

  Hur skulle man kunna aggera mott sådana personer?

  Om man ignorerar de så kan det helt plötsligt en dag bli en explosion!

  Om man konfronterar de så blir man föremål för en diskussion utan logiskt tänkande.

 98. spanaren skriver:

  Det är påskdags kväll. Kan inte uqk4ever tänkas ha skrivit
  sitt ”inlägg” i en slivovits dimma?

  Kanske vi bör avstå från att svara och överlåta till Moderatorn
  att radera ”inläggen” och låta uqk4ever återkomma när dimman lättat
  och slivovitsen är urdrucken.

  Är det någon som tar hans ”fyllesnack” på allvar?
  Är karlen nykter är han bara att beklaga och säkert inte på något
  sätt representativ för den kosovoalbanska folkgruppen i Sverige…

 99. baskim skriver:

  mrmhalland

  Ber om ursäkt, såg inte det inlägget för en jag hade kommenterat själv!

  och jag förstår frustrationen hoss dig när du ser sådant uppförande!

 100. baskim skriver:

  Spanaren

  Tror nog inte det bara var slibovica utan raki också!

 101. mrmhalland skriver:

  Du ska veta Baskim att jag har ALL respekt för dig som för fram dina åsikter på ett korrekt sätt.
  Det är inte alltid jag håller med, men, det är ju därför vi resonerar här, eller hur ?

  Jag försöker se människor som just människor, men vissa uppträder i grupp och då är det svårt att urskilja den enskilda människan.

 102. baskim skriver:

  mrmhalland

  Man kan inte alltid hålla med om varandras åsikter.
  Och hur intressant hade Carls blogg varit om alla hade samma åsikt om allt.

  Det är sunt med olika åsikter enligt mig för då är man alltid öppen för ny information och kanske till och med ändra åsikter då och då :-)

 103. Kachina skriver:

  baskim

  Den här massan känner mer än de tänker. De styrs av känslor, eller rättar sagt av de begär som emanerar ur solarplexus. Man styr dem med vinklade reportage och rubriker, till både gott och ont, det är bara att välja i vilken riktning man vill de skall gå. Den som har makt över media, har makt över massan.

 104. mrmhalland skriver:

  baskim :

  Kul att vi är överens om att det är ok att inte alltid vara överens :-)

  Jag ber alla om ursäkt för mitt lilla anfall ovan, men jag får nästan panik när jag ser små äckliga ”maffia-wannabees” som skriker Murda, gangsta, killa o.s.v och dessutom ger sig ut i grupp och misshandlar, våldtar och dräper vanligt folk för kanske en mobiltelefons skull.
  OCH…som både Baskim och jag reagerat mot, förstör för sina landsmän som verkligen vill ha ett ”riktigt liv” men inte får chansen p.g.a dessa individer.

 105. zoka70 skriver:

  Kachina

  det är inte ALLTID ”massan” styrs av media…

 106. uqk4ever skriver:

  till mrhalland.

  Saker du bör veta om mig ;). Jag jobbar som en vanlig människa och betalar skatt. Jag har råd att köpa mobiltelefoner etc och behöver inte utsätta folk för våld mm för att få tag på deras telefon. Jag har ett fläckfritt register hos polisen och så lär det förbli. Jag har 4 årigt ekonomisk högskoleutbildning och ett underbat jobb med många trevliga svenskar och folk med andra nationaliteter.

  Mitt problem är inte som någon skrev att jag skulle vara ”gangsta wannabe” osv. Jag känner mig själv och vet vad jag är kapabel till och jag vilka som förtjänar stryk osv.

  Det som gör mig förbannad är såna här qetniks som kommer in på bloggar och skriver skit om oss albaner och försvarar deras försök till etnisk rensning. Vilken människa som helst fattar att det är klart man förlorar Kosova efter allt man utsatt oss för, men nej dessa isolerade människor med deras propagande kommer aldrig förstå något utan dem kommer alltid vilja söka sig till politiks bråk. Min mening var inte att komma in hit och vara otrevlig mot någon utan jag ville se vad folk har för åsikter och när någon kommer här och börjar skriva skit om Kosova och får det att låta som serber är oskyldiga i det hela då blir det dags för mig att få min mening sagt också. Qetniks behöver ställas på plats. Det är pga. qetniks och terroister som världen än idag är osäker. Och när folk försvarar såna människor… jadu vad ska man säga, dem visar att dem inte vill bidra till en lösning utan snarare tvärtom.

  Så mrhalland bilda dig inte en uppfattning så snabbt, för de brott svenskar begår idag är många gånger värre än vad vi albaner någonsin kommer göra. Kolla bara på dem olika motorcykel ligorna ni har här och vad dem ställer till med. Det gäller att se sitt folk i ögonen och förstå dem innan man ger sig på en annan befolkning.

 107. uqk4ever skriver:

  baskim min bror du behöver inte försvara oss. Folk som har en hjärna och ett par ögon som fortfarande fungerar, dem borde förstå vilka som är offer här och vilka som har rätt att bli sura. Jag är inget av en debattmänniska utan stör jag mig på något/någon så säger jag det precis som jag gjorde det i mina tidigare inlägg. Varför gör jag det ?? Jo för såna människor fattar inte även om du drar 1000 rättvisa åsikter till varför vi har rätt och inte dem. Dem är inställda på att ställa till med bråk och jag är ingen som backar, för eld ska besvaras med eld.

  Nejse shqipe kalofsh mir e hiqmu qetnikve se kerkush nuk ja ka pa hajrin ktynev pisav. te përshendes

 108. baskim skriver:

  uqk4ever

  Une jam vet shqiptar, veq nuk ësht mir me perdor asi fjalsh, qe don mej kthu keta suedez ne anen tone!
  ne duhet me kan mat menqur se keta shkie te fliqt. E keta mej shtie me shkrue ashtu.

  Så nu så har du lagt en mer sannsad och verklighets förankrad inlägg.
  Och detta är när man är alvarlig och med respekt som man kan göra någon nytta med sina inlägg!! :-)

 109. zoka70 skriver:

  uqk4ever

  kan inte du ge mej 1000 åsikter som du anser är rättvisa…

 110. baskim skriver:

  uqk4ever

  Edhe kerkoj falje nese te kam ronu me fjal, por na jemi 3 shqiptar qe nje koh jemi tu debatu ketu, dhe po ju dhojna ketyne qe shqiptart jan popull i maturis dhe respektit.
  Dhe se shkiet jan ata qe jan popull i prisht :-)

  I mire se ardhun je me nah nihmu ketu :-)

 111. Kachina skriver:

  ”det är inte ALLTID “massan” styrs av media…”

  Nej, köksbords-demokratin är en starkt bidragande faktor. Det var med hjälp av den som Alliansen kunde vinna valet genom att stigmatisera arbetslösa och sjuka, eller rättare sagt, de kände till vad som sades vid köksborden och förstärkte det, utan att någon granskade sanningshalten på påståenden som ”svensken sjukast i världen”.

  Statistikbluffen, jämförelsen med Finland, blev ju avslöjad samma vecka men fick inte mer än några ströartiklar, sedan blev det tyst. Finland hade alltså högre sjuktal än oss, om man räknade alla grupper.

  Den som vet vad som sägs vid köksborden har ett övertag, därför tycker jag att det var utmärkt att ni kom in här. Dina ord: ”Jag känner mig själv och vet vad jag är kapabel till och jag vilka som förtjänar stryk osv.”,……..är ”köksbordsspråk” och mycket talande när det gäller stämningen i den stora massan.

 112. uqk4ever skriver:

  baskim pot kuptoj, po une skam qef me hi ne politik shum se kta kurr nuk kuptojn. Kta kan desht mena fshi prej hartes tbotes e le mena kuptu neve ktu. Nuk me erdh hiq mir se ja thash ato fjal sepse edi qysh mendojn kta suedezt amo kur mundohen mena lan neve fajtor ather duhet mi shah veq shnosh shqipe se bahet mir. Tash e kena mar shtetin ton (urime nime) e une mundem me than gjithqka këtu sepse suedezt neva nuk munden mena sjell qysh dojn atje. Veq edi se mir eki ti e une kqyri e regulloj ketë pun :).

  zoka70 ge du mig 1 enda bra åsikt till varför serber ska behålla Kosova och gärna en åsikt som du anser håller.

 113. zoka70 skriver:

  Kachina

  jag tror inte jag sa dom orden…du har nog sett fel

 114. zoka70 skriver:

  uqk4ever och baskim

  kan inte ni skriva lite om hur det var att vara Serb eller Siptar(och bli inte arga när jag skriver det) i Kosovo..säg från 1970 talet…då vi kanske kan få lite mer fakta om hur det verkligen var i Kosovo….när ni hade rättigheter osv….

 115. uqk4ever skriver:

  Krachina det märks att du inte är här för att vara allvarlig utan du verkar ha satt upp dina mål som verkar vara att framställa oss shqiptarer som något vi inte är ( i detta fall till något dåligt). Lycka till säger jag bara. Rättvisare befolkning än oss får ni leta efter, sen hur du uppfattade det jag skrev bryr jag mig inte om, men det är alltid kul när man kan genomskåda människor som dig så lätt.

 116. uqk4ever skriver:

  till zoka70

  Citererar det Jashar Berisha skrev i sin blogg.

  ”Men för att förstå hur allt denna lidelse kom till är det viktigt att se, maktförhållandet när fd. Jugoslavien då när allting började och gunga, vilka hade den största krigsmaskineriet.

  Serbien med Milosevic i spetsen blev den som ärvde den stora och välutrustade armen som hete JNA, (Jugoslaviska folk armen). När den Kroatiska regeringen med Tudjman i spetsen ville gå vidare och utropade Kroatiens självständighet – svarade Milosevic med att kräva att varje serb i fd. Jugoslaviens skulle stanna i Serbien. Det var då kriget för stor Serbien började. Milosevic styrd av starkt nationalism, brutal som har var – tvekade inte att använda allt som skulle få denna dröm att gå i uppfyllelse.

  Sedan blev det krig i Kroatien. Serber i Kroatien blev involverade i denna fruktansvärda krig och slutade som det gjorde. Massvis med serber lämnade eller blev tvungna att lämna Kroatien och flydde till Serbien.

  Vad som hände i Bosnien och Hercegovina vet vi alla. Serberna hade största armen, hela tiden understödd från JNA. Ett sådan arsenal i Karadzic och Mladic händer skulle ge oss massvis med koncentrationsläger, Srebrenica mm. Både kroater och bosnier har besvarat denna terror, på olika sätt. Rensning har förekommit från alla håll, grymheter från alla håll. lidande från alla håll. Men vi får inte glömma den viktiga faktum att serbiska styrkor hade den största makten militärt att utöva mera våld och folkrensning, vilket de gjorde också.

  Kriget i Kosova hade helt andra förutsättningar. Kosovas befolkning har alltid varit av majoritet albaner. Å andra sidan har alltid (sedan 1912) makten varit i Belgrad. I 20 år hade albaner i Kosova på ett fredligt sätt försökt få sina rättigheter. I 20 år har makten i Serbien bemöt dessa fredliga demonstrationer med våld. Jag var en av de som gick på gator och protesterade. I min famn har en fredlig demonstrerade kille 17 år dött av de serbiska styrkor, det var dagen innan jag gifte mig.

  Hundratals demonstranter har dött av serbisk polis och militärer innan kriget började. När Milosevic kom till makten – tog han bort även den lilla autonomi som Kosova hade. Jag själv gick 10 mil till fots med tio tusen andra fredliga människor för att begära att få tillbaka Kosovas status och få tillbaka våra ledare som Milosevic hade fängslat. Det var kulor vi fick tillbaka.

  En del serber som hade levt sida vid sida med albaner i flera decennier, blev nu maktens instrument. Jag hade en granne som var serb, han hade två söner och när Milosevic kom till makten blev båda två poliser och skräck för hela byn. Sedan kom UCK som ett svar på serbisk terror mot albans befolkning. Här är det viktigt att tillägga att under 20 år hade serbisk polis gjort vapeninsamling med tvång. Nästan varje albansk hus hade rannsakats letande efter vapen. Alltså den albanska befolkningen var i stort sätt utan vapen.

  När UCK började synas, då började vapen komma in från, Serbien, Monte Negro, Bosnien, Kroatien och framförallt Albanien. UCK, hade inte svårt att värva medlemmar. Folket hade blivit förnedrade på alla sätt och vis. Sedan blev det som det blev. När Milosevic inte kunde hålla lägget under kontroll svarade han med massaker och fördrivning av folket. Kosova tömdes av befolkning och hamnade i Makedonien, Monte Negro och Albanien. Sedan kom NATO in i bilden, som tvingade Milosevic till reträtt.

  När serbisk militär och polis drog sig tillbaka, drog sig även dem serber och andra som hade varit som hjälpande hand för Milosevic. Bakom lämnade polisen och militären en brinnande Kosova. Januari 2000 åkte jag till Kosova i en tjänsteresa. Med mig hade jag en svensk delegation och tyvärr – vi hade svårt att hitta någon hus som var hel. Vi såg massvis med byar som var het brända. Vi såg städer och stadsdelar som var jämnade med marken. Men vi såg även serbiska byar som hade blivit helt brända. Så vad hände.

  När albaner flyttade tillbaka bara på några dagar efter NATO hade gått in i Kosova, svarade tyvärr albaner med hämnd genom att bränna serbiska byar och fördriva serbiska folk från Kosova. Detta är ett faktum som jag definitivt inte är stolt över. En del av serber samlades i Norra Kosova, bortom bron i floden Iber. Det är det som idag kallas för Norra Kosova och som är känd med att där bor serber.

  Resultatet av detta fruktansvärda krig blev: 14 tusen albaner, barn, kvinnor, gamla och unga som hade massakrerats, dödats. Fortfarande finns det c:a 4000 albaner som är försvunna, ingen vet var de finns. Så gott som hela Kosova var i ruiner. Hur många serber blev dödat under kriget i Kosova vet jag inte. Men det är välkänt att c:a ett hundra tjugotusen serber lämnade och blev tvungna att lämna Kosova. Av de har ett par tusen återvänt och lever i Kosova.

  Summan av detta blev att förtroendet blev kört i botten. Albaner i Kosova kan aldrig acceptera att leva under Belgrads styre, oavsett vilket erbjudande regeringen i Serbien föreslår albaner i Kosova.

  Idag med facit i hand kan många komma med lösning och säga att om vi hade gjort si eller så. Visst, men vi är här nu. Det sägs att lika barn läker bäst. Kosova som land kommer att ta ansvar för alla sina medborgare. Serbien kommer att göra lika så. Inte att man alltid vill så men man är tvungen att göra så. När dessa två länder har uppfyllt dessa krav, kommer EU att öppna sinn famn för dessa två länder och då har integrationsprocessen hunnit en bit. Att få Kosova under serbisk styre är som att vrida tiden tillbaka. Alltså, det går inte.

  Serbiska folket har lidit ett helvete under Milosevics regim, men andra nationer i fd. Jugoslavien har lidit helvetet i kvadrat. Tyvärr fortsätter befolkningen lida fortfarande av nationalister som använder alla metoder för att fästa sin makt. Serbisk folk behöver fred och ro som alla andra nationer.

  Lott oss hoppas att Kosova är sista avsnittet i den sorliga romanen som heter fd. Jugoslavien.

  Med vänlig hälsning
  Jashar Berisha”

 117. baskim skriver:

  zoka70

  Jag kan 1 miljon 14000 skäl till varför kosova förtjännar sin självständighet.

  1 miljon kosova albaner etniskt rensade 12 000 massakrerade och 2000 sakande än idag.

  Och då har jag inte ens nämnt det enorma lidande som kosova albanerna utsattes för innan kriget 98-99.

  Avskyr att åter behöva upprepa mig själv men så är det.
  Och det verkar som att den demokratiska världen håller med mig på de här punkterna.

 118. zoka70 skriver:

  jag tycker det är en ganska missvisande bild som förs fram här….Kosovo problemet började inte när Milosevic kom till makten det började redan ca 15-20 år bakåt i tiden…..

 119. Kachina skriver:

  ursäkta zoka70, det var uqk4ever, som även sade detta: ”Dem är inställda på att ställa till med bråk och jag är ingen som backar, för eld ska besvaras med eld.”

  uqk4ever

  Vi fattar vad som hänt. Vi fattar även att DET HAR HÄNT. Det händer inte längre.

  Fattar du vad min morfar menade när han sade; ”När bilen står i diket är det ingen mening att gräla om hur den kom dit och säga vad man SKULLE ha gjort, utan det handlar om att dra upp den.”

  uck4ever? Var du med i kriget? Kände krigets sötma, adrenalinet, kicken, när fienden stupat? Längtar du tillbaka till friheten, självständigheten, ingen stämpelklocka?

  När jag läser dig förstår jag att om ni får resurserna, är risken stor att ni invaderar och erövrar Serbien.

 120. baskim skriver:

  zoka70

  Innan milosevic kom till makten så var det ganska för både serber och kosova albaner.

  Med undantag för vid vissa tillfällen när belgrad försökte inskränka på Kosovas rättigheter.
  levde själv då i Kosova och jag och de i min omkrets kom vädligt bra överens med serberna under denna tid.
  Men i takt med att den serbiska nationalismen växte så drog fler och fler serber sig undan vilket fick till följd att Kosova albanerna också drog sig undan.
  Och i och med denna serbiska nationalistiksa uppvaknande så gjorde det att fler och fler serber stödde Milosevic.
  Och han tog i sin tur alla mänskliga rättigheter från kosova albanerna och inledde där med ett stort förtryck på kosovas albaner som fick till följd att ungefär 1 miljon kosova albaner nu finns utomlands bla i sverige en del och jag är en av de.

  Sen så fick kosova albanerna nog av förtrycket efter 7 år passivt motstånd mott förtrycket och man tog till vapen som gjorde att serbien la i 2 växeln för att fördriva alla kosova albaner från kosova. För man hade ju gjort detta sedan milosevic kom till makten men i 1 växeln.
  Och man begick fruktansvärda brott mott kosovas civila under kriget också 12 000 massakrerade och .
  Sen när Nato gick in för att stoppa den serbiska brutaliteten mott de civila så lade serbien in 3 växeln och fördrev 1 miljon från kosova och en halv miljon var fördrivna i Kosova självt bla så var de i Skogarna osv.

 121. baskim skriver:

  Kachina

  det kommer inte ens på tal att invadera serbien!!!

  Kosova har sin framtid klart för sig och det är inom EU.

  Folket där är trötta på krig och elände och speciellt sin dåliga ekonomi.
  Så nu efter självständigheten så kommer man fokusera all sin tid och kraft på att få igång ekonomin och landet så att man u framtiden kan gå med i EU!!

 122. mrmhalland skriver:

  uqk4ever :

  Kul att se att du kommit till sans.
  Ditt tidigare inlägg var inte trevligt och inte till gagn för någon.
  Jag påstår fortfarande att Kosovo-Albaner är överrepresenterade i brottsstatistiken i de sammhällen i Sverige där de är många.
  Detta är ett faktum.

  Det innebär inte på något vis att alla skulle vara kriminella.
  Det är ju just det som är min poäng !
  De som inte kan leva efter reglerna ställer till med så stor skada att deras landsmän inte får en chans att bli respekterade medborgare.

  Vad det gäller Svensk kriminalitet och MC-gäng, tja, förra veckan publicerades namnen på alla ledare för dessa gäng.
  Jag såg 2 Svenska namn av 14 (tror jag) ledare….
  Det var inget bra argument..

 123. zoka70 skriver:

  baskim

  vartifrån får du att 14000 är massakrerade…

 124. baskim skriver:

  12 000 döda och 2000 saknade än idag.

  jag antar att 9 år efter kriget att de inte lever längre.

  och 12 000 är den siffra FN har angett som är bekräftade döda kosova albaner.

  och 2000 är vad röda korset angett är siffran för de saknade kosova albaner

 125. baskim skriver:

  mrmhalland

  skulle du kunna länka till den sidan?

  Konstigt jag trodde att mc gängen i sverige var ganska svenska faktist. kanske en fördom från min sida!

 126. Kachina skriver:

  uqk4ever

  Du säger att först fördrevs albanerna, men sedan NATO bombat kom de tillbaka och fördrev serberna till området norr om liburn, det som nu kallas Norra Kosovo.

  Förstår NI att de här serberna norr om Liburn nu är rädda att fördrivas ännu en gång. De litar inte på er som redan fördrivit dem en gång. De som är rädda kommer att slåss. Vad är det som ändrats nu från det ni fördrev dem första gången, annat än att ni anklagar dem för att ha bosatt sig i albanska lägenheter? Vem bor i de hus de lämnade i Kosovo?

 127. uqk4ever skriver:

  till Krachina
  Jag antog att du vid det här laget förstått att folk inte är så hjälpsamma och samabertsvilliga som i din fantasi och i dina terorier. Låt mig ställa dig en personlig fråga.

  Om någon förolämpar dig och ger dig en snyting, vad gör du åt saken?

  Jag tror inte ens jag behöver invänta ett svar från dig för jag vet svaret redan och det är det jag menar med att ”eld ska besvaras med eld” ;). Lägg ner nu ditt uppdrag att få fram skit om oss och ägna dig åt något annat.

  till mrhalland.
  Jag ser gärna att du visar mig dina källor för jag är minst sagt nyfiken på vart du hittat all denna informationen om att vi skulle vara överrepresenterade när det kommer till brott. Verkar som Krachina har en medhjälpare i sitt lilla uppdrag eller är det bara jag?

 128. mrmhalland skriver:

  Baskim,

  Jag ska se om jag hittar den.

 129. uqk4ever skriver:

  Krachina. Tyvärr har du fel där. Det är shqiptarer som bor i norra Kosovo som är rädda för serber och inte tvärtom som du påstår. Jag kommer från Mitrovica och har sett hur folk som bor andra sidan bron reagerar. Dem är livrädda och vågar inte vara ute på kvällen. Enligt dem så hade många serber där vapen, men eftersom jag inte själv varit där så kan jag inte säga att det är ett faktum. Du tror för mycket om oss. Ingen är ute efter att fördriva någon, utan alla ska vara lika välkommna i Kosova som dem är i Sverige. Det är den politik Kosova strävar efter och vi vill få alla att känna sig jämnställda. Sen att det finns såna qetniks som ställer till det för fredsprocessen (som ni säkert såg på nyheterna häromdagen då dem skadade måna fredssoldater mm), dessa måste bort från Kosova så fort som möjligt annars kommer det bara bli mer och mer problem.

 130. Kachina skriver:

  uqk4ever

  ”Om någon förolämpar dig,….” Spola vatten genom en sil och se vad som händer. Så förhåller jag mig till förolämpningar.

  ”…och ger dig en snyting, vad gör du åt saken?” Jag brukar förlänga hans rörelse, vilket oftast resulterar i att han snubblar över sina egna fötter.

  ”Lägg ner nu ditt uppdrag att få fram skit om oss och ägna dig åt något annat.”

  Jag försöker inte dra fram skit om er, jag försöker tala om att ni precis fullbordat den mest onödiga statsbildningen i historisk tid. Hade Thaci haft några hästar hemma i stallet, hade han fixat det i EU-medlemskapet. Men, nu tror jag att han styrs av sin svåger i Albanien och ni i den stora massan är bara boskap..

 131. baskim skriver:

  Kachina

  Kosova och Serbien hade aldrig kommit med i EU utan att den knuten lösts upp.

  EU hade inte låtit det hända. man vill inte ha en möjlig krut durk med i EU.

  Men nu så kan de börja samarbeta som två länder och till och med hjälpa varandra på vägen till EU.

  Se vi ser resultat av det redan :-)

  http://www.b92.net/eng/news/politics-article.php?yyyy=2008&mm=03&dd=23&nav_id=48721

 132. uqk4ever skriver:

  Krachina om du är från Serbien så är du absolut inte rätt person att dra upp hur befolkningen styrs.

 133. Kachina skriver:

  uqk4ever

  Enligt officiell statistik domineras området klart av serber.

 134. baskim skriver:

  kachina

  på den sidan bor 50 000 serber och 10 000 kosova albaner och 2000 bosniaker och ungefär 3000 romer

 135. mrmhalland skriver:

  Baskim,

  Jag letar vidare, tror att det var i Expressen.se runt 19/3 och följdes upp av andra tidningar.

 136. baskim skriver:

  mrmhalland

  tackar!

 137. uqk4ever skriver:

  Kachina säg det du vill säga istället för att dra dig tillbaka så som du gör. Vi vet att Serbien är beroende av norra Kosovo. Där finns trepca som har försörjt hela Serbiska befolkningen under LÅNGA perioder och utan Trepca hade Serbien nog inte överlevt. Så visst förstår jag att ni håller fast vid den delen och som du säger ”dominerar”, men du måste också se det från en annan synvinkel. Mitrovica kan inte hållas delad om Kosova nu är självständigt utan sakta men säkert kommer även norra delen bli vårt. Nu snackar jag inte om fördrivning osv utan de serber som är kvar där kommer själva besluta att släppa taget och flytta tillbaks till Serbien och dem som vill stanna kvar får mer än gärna göra det så länge dem sköter sig.

 138. Kachina skriver:

  ”Nu snackar jag inte om fördrivning osv utan de serber som är kvar där kommer själva besluta att släppa taget och flytta tillbaks till Serbien”

  Släppa taget, det var bra att du inte använde ordet frivilligt. Flytta tillbaka till Serbien? Vad har de som är födda i Norra Kosovo att flytta tillbaka till. Serber/albaner, beter sig och tänker som djungelstammar i Afrika och Brasilien.

  Vi vet alla vilka orättvisor och grymheter Kosovo-albanerna utsatts för, men vi vet också att detta är den mest onödiga statsbildningen i känd historisk tid och det mest riskfyllda stormaktsspelet sedan 1938-39.

 139. mrmhalland skriver:

  Jag är ledsen Baskim, men jag hittar det inte.
  Att söka på mc-gäng, kriminella gäng etc. ger otroligt många svar.
  Är det bara jag som reagerade på det ?
  Ingen annan som har en länk ?

 140. Kachina skriver:

  mrmhalland

  Även jag läste det i Expressen och såg samma sak. Vet inte om Expressen hade upp det ännu en gång eller om även Aftonbladet tog upp det.

 141. mrmhalland skriver:

  Ok,

  Jag ska skriva till Expressen och be att få länken.
  Det är väl inte något som säger något om hur vissa folkgrupper beter sig, men det kan visa lite hur Sverige faktiskt har förändrat sig i och med invandring.
  Nu KRÄVER jag att inte bli misstolkad !
  Detta var ett negativt exempel, och ingen folkgrupp utpekas.
  Det finns MASSOR av bra saker invandring har medfört !

 142. Lars skriver:

  Kachina: Albanerna utsattes för övergrepp 1999, men de var inge duvungar själva heller. Efter att Kosovoalbanska flyktingar spridit ut sig till Schweiz, Belgien, Sverige och andra länder i Europa har kriminaliteten exploderat i de länder de kommit till. I veckans nummer av den belgiska tidningen ”tele moustique” avslöjas den albanska maffian i Belgien. Det är sedan länge känt vad de sysslar med i Sverige. I Schweiz har de också tagit över, framför allt narkotikasmuggling men även vapensmuggling och vit slavhandel. Det är med dessa maffiapengar Kosovo är tänkt att byggas och det är därför som det inte kommer gå att skicka tillbaka albanerna till Kosovo. Deras kriminella nätverk tjänar pengar i Europa. Om de skulle tvingas flytta tillbaka till Kosovo skulle hela verksamheten kollapsa.

  Det är också intressant att studera den albanska lobbyn och vad de lobbar för just nu. Nämligen att ”ett etniskt homogent Kosovo är bra för USA”. Exakt den frasen håller man på att lobba in. Vad det innebär för Kosovoserber är inte svårt att lista ut. USA har redan nappat och börjat rusta upp en albansk armé i Kosovo.

 143. Kachina skriver:

  Var det inte en del av den amerikanska invasionen i Afghanistan, att stoppa opiumproduktionen?

  Opiumproduktionen har fördubblats efter invasionen.

  Jo, det kan ha ett samband med Lars inlägg ovan.

  Det leder också till frågan, vem/vilka styr USA/CIA?

 144. mrmhalland skriver:

  Kachina :

  >Det leder också till frågan, vem/vilka styr USA/CIA?

  Vilken är din teori ?

 145. uqk4ever skriver:

  Lars du har helt fel. Att folk håller på med narkotika och vapensmuggling etc tror jag dem gör för sin egen vinst och inte för att bygga upp Kosova. Om du inte har 100% säkra bevis på att det är till Kosova pengarna går så ber jag dig hålla dig till bevis och fakta. Det du säger är att jag skulle kunna sälja en telefon på blocket och pengarna skulle gå till att bygga upp Kosova. Det där är individuellt. USA nappar där det finns pengar att tjäna och det vet i stort sett alla. Kosova är rikt på naturgas, guld, mineraler mm och visst vill dem ta del av det. Finns nog inget land i världen som skulle skyddat någon som är i behov av skydd bara för vänlighetens skull och speciellt inte USA (som riskerar sig eget liv). Det avtal Kosova har med USA är bra för båda parter. Båda tjänar på det och mår bra. Kosova är självständigt och ska själva bestämma vad dem vill göra med sitt land och inte behöva gå igenom hela världens åsikter innan dem beslutar något. Finns inte så mycket mer jag kan säga än att vänta så får ni se att det kommer bli bra i balkan. Det är väldigt lätt att dra förhastade slutsatser när man inte har facit i hand. Men när det väl visar sig bli annorlunda än vad man tänkt sig, då är det lätt att säga ”ahh men jag trodde si och så”.

  Som sagt… ge det lite tid så ska ni se att det kommer bli bättre

 146. Kachina skriver:

  Tja, vad skall jag säga? Vem styrde under Irangate-affären, var det presidenten eller krafter i bakgrunden? Hur finansieras CIA:s verksamhet, synligt och osynligt?

  Det är alltså mycket märkligt. Afghanistan kryllar av amerikansk militär och opiumodlingar går inte att gömma i en källare, de är öppna väl synliga fält. Hur kan det då komma sig att opiumodligen FÖRDUBBLATS efter invasionen?

 147. baskim skriver:

  kachina

  afghanistan styrs inte av USA, man har fullt upp med talibanerna!
  man kan inte kolla upp vad folk odlar när man har självmords idioter runt varje hörn. det handlar om prioritering.

  Och att påstå att kosova albanerna ligger bakom knark smuglingen så är det rent skitsnack.
  Alla gör det så även serberna och svenskar.
  Gav igår flertalet länkar på Serber som blivit tagna med en massa Droger.
  Och sen så är det vida känt i Sverige att Juge maffian styr i stockholm och de är ju serber. och vidare känt är det att italienska maffian är väldigt stor också i Europa.

  och kachina att påstå att USA vill ha knark i världen så har du helt fel, Varför har USA satsat så stora pengar på att hjälpa Colombias regering att sätta hårt mott Kokain odlarna FARC.

  KACHINA
  Har du besökt lars blogg, förstår inte att du väljer att inte reagera med tanke på den propagandan som finns bakom ”Lars”, utan att du till och med stöjder hans riktigt vridna åsikter.
  jag hade faktist högre tankar om dig!!

 148. Josef Boberg skriver:

  GooodMorgon Baskim,

  Tja – Lars förefaller ju ej alls vara förespråkare för Potentialen att ALLA krig mellan ALLA nationers MaktElitare är slut, precis…
  http://josefboberg.wordpress.com/2008/03/17/alla-krig-ar-slut

  Lars hängivna spekulationer om krig mellan MaktElitare som ej kan hålla sams – och som mer eller mindre då enligt Lars MÅSTE komma – finns ju med på hans blogg – ifall jag ej har fått någonting helt om baktassen…

  Ha det… :-) /önskar folkfreds-vännen Josef

 149. Kachina skriver:

  baskim

  Nej, jag har inte läst Lars blogg. Det var bara vissa detaljer i det specifika inlägget som föranledde mina tankar att länka till frågan om viljan att utrota knarkhandeln verkligen finns.

  Talibanerna är en ”Skanderberg-division” som, när de inte sysslar med att mörda civila, ägnar sig åt att skjuta hål i himlen för att sedan springa och gömma sig. En arbetsdag på åtta timmar med att studera satellit-foton avslöjar alla opiumfält och de kan en pluton soldater bränna ner på en vecka.

  Vi vet, sedan Irangate och rättegången mot Oliver North, att krafter inom den amerikanska administrationen och CIA, ägnar sig åt knarkhandel för att finansiera sina vapenleveranser. USA är dubbelmoralens hemvist på jorden. Uncle Sam bekämpar knarkhandelns, samtidigt som Uncle Sams skugga bedriver knarkhandel. Uncle Sam står för frihet, samtidigt som Uncle Sams skugga fängslar människor på evig tid, utan häktningsförhandling och utan rättegång. Uncle Sam värnar om det ofödda barnets liv, samtidigt som Uncle Sam dödar brottslingar.

  Jag funderar fortfarande på varför det blev lättare att odla opium, så lätt att produktionen fördubblades, efter att amerikanarna kom dit, när en av arméns uppgifter var att förstöra odlingarna. Det går inte att komma ifrån, baskim, att Kosovo är en av världens största knarkdistributörer och du funderar man på varför USA är så pigga på att bli vän med Kosovo, när de samtidigt kontrollerar världens största opiumleverantör?

  Om USA skall få någon trovärdighet, får de se till att förstöra opiumfälten i Afghanistan istället får att låta produktionen fördubblas.

 150. Kachina skriver:

  baskim

  Jag förstår inte riktigt hur du kan kalla ett rättegångsprotokoll, som Lars hänvisar till, för propaganda?

 151. baskim skriver:

  Kachina

  Han hyllar Milosevic på sin blogg. och han tar bla till med nr milosevic kors förhör en rysk ”ledare”.

  Och såg du karikatyrerna på kosova albaner på hans sida.

 152. baskim skriver:

  Jo genom att han använder en transcript som inehåller fullt med serbisk propaganda.

  och försöker framställa det som fakta!!

  Men lars verkar ha missat att när en läser det objektiv så finns där ingen fakta för påståenden.

  Som tex när domaren vid ett flertalet gånger frågar efter bevis på det han säger, Så säger han vi har bara små texter som vi har skrivit om men ej hela texterna, eller så säger han har inte det med!! osv

  VAR ÄR BEVISET!!!!!

  Hela den trancripten går ut på att utmåla Kosova och väst för brottslingar och knark langare osv.

  Och det som förvånar mig är att du ser det som trovärdiga källor.
  En rysk general och milosevic!!!

 153. Kachina skriver:

  Visserligen förhör Milosevic en rysk general, men där sitter en domare som moderater och mycket av det generalen säger hade med lätthet kunnat dementeras av de från NATO som han hade daglig kontakt med. Vad jag förstår har inga sådana dementier hörts.

  När det gäller transkripter från telefonsamtal är de lika värdelösa vare sig de kommer från en rysk general eller CIA. Lika värdelösa som de röstanalyser som säger att det är Bin Laden som talar på ett visst band, lika värdelösa som påståendena att Bin laden är vid liv, både från Al Quida och USA. Bin Laden är lika död som en sten och har så varit i flera år.
  Myten hålls vid liv för att hålla igång jihad och för att motivera USA:s geopolitiska manövrar.

  Ni i Kosovo ser USA som er vän. USA ser er som spelbrickor. Varför tror du att de stöder en premiärminister med ett brottsregister längre än en boaorm? Jo, han dansar efter deras pipa. Om han en dag skulle sluta dansa, är det lätt att byta ut honom. Man tar bara fram hans brottsregister och dömer honom till livtids fängelse.

 154. dukeh3 skriver:

  baskim mfl:

  Faktumet att ( Kosovo ) Albaner är mycket involverade i brottslig verksamhet kan väl inte vara någon nyhet för er eller? Läser man tidningar eller ser på TV så kan man inte ha undkommit det. Självklart är det så att Milosovic anväde dessa bevis för att främja sin sak. Det är väl inte så konstigt. Men även människor som står den amerikanska administrationen nära har påpekat kopplingen mellan UCK och Herion, Horor, och ja just det bin Laden, och frågat hur klokt det var egentligen att stödja dem.

  Jag kan iofs förstå det ut Amerikansk geopolitisk synvinkel. Jag menar det är ju inte amerikanska flickor som kidnapas och förs till ( bla ) Bryssel för att bli sexslavar. Det är inte amerikanska ungdomar som drogar ihjäl sig och förvändals till förbrytare. Det är inte i USA som hat sås vilket främjar framtida krig. Det är inte USA som förlorar ekonomiskt på osämjan mellan Ryssland och EU. Den tragiska biten är att EU inte kan visa USA var skåpet skall stå. Det hade varit mycket mycket enkelt att få till en rättvis uppgörelse där nere om man hade haft vilja till det. Men nu har man målat in sig i ett mycket litet och trångt hörn.

 155. uqk4ever skriver:

  Kachina sen när bad vi dig att tänka åt oss? Hur USA ser oss vet du absolut inget om. Visst kan du komma med gissningar, men liksom helt ärligt så bryr nog ingen sig om din åsikt. Sen märker jag att det är samma smörja som dras upp om och om igen (syftar på dukeh3). Kan kortfattat säga så här. Det finns inte någon nation vars medborgare inte sysslar med brottslighet så lägg ner det där strunpratet är ni snälla och fokusera er på något annat som går att diskutera. Snart säger ni väl också att jesus gick förbi er gata nyss, men att ni inte har några bevis. Är ni poliser som har bevis och som har beslutat att sätta dit alla som håller på med den brottslighet så varsågoda och gör ert jobb, annars är allt det där ni säger nonsens. Bara ett försök till att skapa med bråk här inne och det kommer inte fungera.

 156. srpkinja skriver:

  Fastän man är en ”liten flicka” så har man tydligen mycket att lära sånna som dig som tydligen kallar sig män här nu ocksåå.. du är inte ens M av ordet man! Med en sådan hjärna lär du ju aldrig bli en man. Jaha så jag har inga åsikter för att jag är en tjej, kanske förekommer det sådant bland albaner, (antagligen, skulle inte förvåna mig, stackars kvinnorna), men inte i Sverige. Här har alla sina rättigheter så jag får säga precis vad jag vill, när jag vill och hur jag vill!
  För det första så tar man upp en ordbok eller söker på internet vad ”nazdravlje” betyder, sen kan du komma med dina omogna kommentarer..
  Tydligen bryr du dig eftersom du lägger en enorm tid på att skriva ditt lilla löjliga meddelande här..
  Finns tyvärr ingen Repbuliken Kosova, och er lilla dröm att ta över Serbien kan ni ju fortsätta med.. Ja tror nog alla märker trots ert ”hat” mot serber verkar ni ÄLSKA allt hos oss.. Ja, det märks väldigt tydligt..

  Din fakta = Rent av skitsnack,, kom på något lite bättre nästa gång du försöker spela smart..
  Ja, Ryssland stod bakom oss..men oj, glömde du inte ert lilla puppyland USA?? Ja, tror nog alla vet att ni inte skulle klara ett skit själva..

  Vardagligt skitsnack ”vi är såå oskyldiga”, skippa det där skitsnacket och stå istället för det ni gjort..för att vet det iallafall.. inte lönt att försöka förneka det om och om igen ..
  Ditt IQ verkar ju vara på den låga nivån dina fötter är, alltså 0,00!

  Obs, det heter fortfarande Kosov(O)!! KOSOVO JE SRBIJA!

 157. uqk4ever skriver:

  srpkinja säg som det är istället. Ingen har någosin lyssnat på vad du har att säga och tyvärr lilla flickan ingen kommer lyssna på dig här heller. Det du säger läser jag som blaaablbakbakbkababaaablabla. Absolut ren skitsnack och avundsjuka för att vi har fått det som alltid varit vårat dvs. KosovAAAAAAAAAAAAAAAAA och passar det dig inte så bara knip igen;). Att snacka med såna som dig är som att snacka med en ko. Du stirrar på mig när jag pratar med dig, men när jag frågar dig vad jag sa till dig nyss så kan du inte svara. En ko är så fokuserad av sitt gräs vilket i detta fall motsvarar ditt ”skitsnack” som du håller fast vid. Så jag kanske borde sluta kalla dig srpkinja i fortsättningen ;). Du är och kommer alltid att förbli en internet qetnik för i det vardagliga livet är du enbart en tyst mus aka ”bakom ryggen skitsnackare”. Men du jag skulle gärna vilja att du visar din qetnik sida framför albaner :) och inte här. Känns som du blev tyst här?! Just precis så bara lägg ner ditt trams är du snäll för ingen kommer någonsin vilja bli som er. Till dem som vill bli det så är mitt förslag att gå in i ett ryskt fängelse och där har ni motsvarigheten till SerbiAAAAAA.

  Ha det sämst tjejen och kom med lite vettiga kommentarer nästa gång om du vill snacka seriöst, för när det kommer till dig så är jag bara ute efter att irritera dig och jag lyckas :)..

  Tung QetnikShkin

 158. srpkinja skriver:

  Detta visar ju ändå bara att jag har rätt och att du inte har något att säga till om..Om det är något här som snackar skitsnack så är det väl troligtvis du, och endast du. och om du nu inte skulle brytt dig om vad jag hade att säga så skulle du nog bara ignorerat mig, men icke det! Du vill ju bara visa att du är den där ”tuffa” framför datan, lilla du..
  Nej, där har du fel. Ja stirrar inte på dig, och skulle inte vilja göra det, för det skulle itne vara mycket att stirra på..
  Att jag ska sluta kalla mig srpkinja kan du drömma om,
  Ja, frågan är ju bara om du vet vad en cetnik är, för det tycks ju du inte veta. Jag är ingen cetnik, men jag försvarar mitt land och är stolt över mitt land. Så nästa gång du ”tror” dig veta vad ett ord betyder, slå upp det!
  Nämen, är det nu jag skulle bli rädd??! Tyvärr lyckas du inte med det, och itne heller irritera mig, antagligen vet du inget om det..
  Tyst? Man ska verkligen inte vara tyst när du kommer med ditt skitsnack och det finns mycket att lära dig..
  Kunde du itne kommit på något bättre? Nja, den där tomma skålen du har till huvud lär ju inte många ideer komma upp!

  Jaha nu förstår man vem du är, du är en sådan ”guzzen, jag är tuuuung”. = En barnunge som sitter bakom sin dator, leker ”tuuung” HA din omogna skit!

 159. uqk4ever skriver:

  Ramush Haradinaj = oskyldig och frisläppt.. OJOJOJOJOJOJOJOJ underbara nyheter för oss.

 160. vespa221 skriver:

  GRATTIS CARL!
  NU HAR DU OCH STOREBROR BUSH SOM DU BEUNDRAR LYCKATS SPRIDA DENNA ”RÄTT” TILL FLER DELAR AV VÄRLDEN OCH DÄRMED SKAPAT EN INTERNATIONELL KRIS…. ÖHH TÄNKTE INTE PÅ DET!!!!

 161. high12 skriver:

  Ahhhh shit, det var det bästa Sverige någonsin har gjort, att erkänna Kosovos självständighet, som de har förtjänat att ha ett eget land det är det bästa så tack!!!!!

%d bloggare gillar detta: