Gratulerar

Vi gratulerar självfallet Dimitris Christofias till segern i presidentvalet på Cypern.

Från svensk sida hoppas vi att nya förhandlingar om en återförening av ön snabbt skall kunna inledas. För detta behöver bägge sidor vara beredda till kompromisser.

Det internationella samfundets engagemang – inte minst FN:s centrala roll – kommer att vara viktigt för att göra en lösning möjlig.

7 Responses to Gratulerar

 1. svenike skriver:

  Carl Bildt, man kan undra varför Du prisar ett enande av Cypern, när Du sagt att Du vill splittra Serbien i två delar? Eller har jag missuppfattat? Jag hoppas det.

 2. larssonindustrier skriver:

  Intressant när en högerpolitiker tycker det är bra att en Marxist-Leninist kommer till makten. Vi får se om kamrat Christofias vill köra samma race som alla andra kommunister; regleringar, förstatligande, inskränkning av friheter och införande av fria val liknande de i DDR.

  Frågan är om inte ett delat Cypern är bättre än ett kommunistiskt Cypern.

  svenike:
  Cypern blev till hälften invaderat av turkarna och delades. Där fanns bara en stat och ett språk. Jugoslavien var en federation med många språkgrupper, religioner och kulturer. Kosovoalbanernas kultur är väsensskilt från serbernas. Albanerna har länge visat att de inte är intresserade av att vara en del av något annat samhälle. Vi ser det i Kosovo men även i Landskrona där 13 kosovoalbaner åtalas för att ha vandrat in i en butik och burit ut kapitalvaror för miljonbelopp. Rån, misshandel och stölder är vardag i Landskrona.

  Serberna klarar sig bättre utan albanerna tror jag.

 3. Kachina skriver:

  drenicak

  Jag är norrlänning, vet inget om Landskrona. Har du någon kommentar till larssons inlägg?

 4. liburn skriver:

  Larssonindustrier

  Kriminalitet finns överallt, men dra inte alla över samma kam. Vi är 3 miljoner, behöver inte betyda att vi är likadana som de där 13 eller de där tusen eller tiotusental. Tänk igen, vi är 3 miljoner…det är fortfarande en bråkpromille!

%d bloggare gillar detta: