Kontaktproblem i Oxfordshire

Det blev lite dåligt med skrivandet från konferensen på Ditchley.

De anrika byggnaderna på landsbygden i Oxfordshire har sina bestämda fördelar, men till dessa hör inte att till fullo vara uppkopplade till den moderna världen.

Ett synnerligen bra tankeutbyte centrerat kring de frågeställningar som kommer att möta den nya amerikanska administrationen om ett år blev det i alla fall. I dag hann vi dyka ner ordentligt såväl i problematiken kring Irak som i den kring Iran – och var på god väg när det gällde Israel när jag dessvärre måste lämna.

Besök i några av de förnämliga bokhandlarna i Oxford blev det dock. Blackwell är alltid värt ett besök.

Och nu är jag åter hemma i Stockholm.

21 Responses to Kontaktproblem i Oxfordshire

 1. Torsten skriver:

  Och så går det som det går,

  När katten är borta så dansar råttorna på bordet;-)

 2. Torsten skriver:

  Carl,

  Berätta, vad blev resultatet?

  Köpte Du någon bok??

 3. tsolin1 skriver:

  Vore intressant att veta mer om diskussionerna. Antar att den amerikanska utrikespolitiken efter debaclet i Irak kommer att bli mer isolationistisk, oberoende av vem som väljs i november

 4. baskim skriver:

  TILL ALLA

  Jag stod och tänkte? VAD HÄNDER OM HELA JORDEN BLIR ETT LAND?

  1. Finns det någon valuta om ja hur mätter man värdet

  2. vad händer med industri

  3. Arme finns det behövs det?

  4. Om det finns ett land så kan väl inte ekonomin växa eller? för det finns ju inga att handla med osv ?

 5. thegraal skriver:

  Skulle vara intressant att veta vilka böcker det blev!

 6. hillary2 skriver:

  thegraal

  klart han köpte några böcker om Miljö och Klimat att ge Reinfeldt i avgångspresent 2010!

 7. Torsten skriver:

  Nej hillary,

  Han köpte ”Den siste Mohikanen (sossen)” :-)

 8. soli01 skriver:

  hillary2 – nu tror jag du vaknat efter en mardröm. Känns väl härligt :-)

 9. Josef Boberg skriver:

  GooodKvällst Carl Bildt,

  Din uttryckta meninga ovan: ”De anrika byggnaderna på landsbygden i Oxfordshire har sina bestämda fördelar, men till dessa hör inte att till fullo vara uppkopplade till den moderna världen.” – slut citat.

  Klokt – tycker jag – för Ni behövde säkert den pausen för att kunna tänka lite annorlunda, kanske…

  Själv är jag urkopplad minst 8 timmar per dygn – ifrån världens ALLA intellektuella galenskaper – genom att jag inte har varken trådbunden eller trådlös IT-koppling till min sovplats under björken – belägen på en ås emellan två märgelgravsdammar, ca 150 m ifrån bostadshuset. Då ägnar jag mig enbart åt att umgås med den Intelligenta = NaturLiktVisa NaturRen. Faen vet om inte fler skulle må väl av det också, kanske…

  Så vem vet – nästa gång på Oxfordshire så blir det måhända träning på att också att sova utomhus – vem vet. Jag skall tipsa dom om den saken, tror jag…

  GooodNatt… :-) /önskar naturvännen Josef

 10. andreasblogg skriver:

  Ser gärna ett blogginlägg av dig om Turkiet-Irak konflikten Herr Bildt

 11. Käre baskim

  Intressanta frågor!
  Så roligt det vore för mig om jag kunde svara att ”Jorden ÄR ett land för alla som lever på den utom för er människor. Nationsgränser är en överenskommen idé i era skallar.”
  Men genast erinrar jag mig att i vår värld omger sig de flesta med revir, som ska skydda vår mat, våra parningsmöjligheter och vår rörelsefrihet. Dessa revir är ibland fixerade vid en fast plats, men väldigt ofta rör de sig med flocken efterhand som den flyttar runt.
  Reviren försvarar vi alltid så gott vi kan, med olika grad av list, tillsägelser eller våld. Men vi är medvetna om att vår överlevnad på sikt ändå behöver en ut- och inströmning ur reviret. Om inte hannar och honor vid brunstperioden överskred revirets gränser och med fara för sina liv sökte nya partners, så skulle vi snart degenera och dö ut. Det vet vi. Därför bevakar vi våra revir strängt när det gäller föda, men alla är redo att spränga gränserna när det gäller familjebildning.
  Det tycks mig som om ni människor har glömt bort denna aspekt, åtminstone i det officiella samtalet. Ni talar om handelsbalans och valutakurser och internationell diplomati. Men varför erkänner ni den erotiska attraktionen till det främmande som en internationell resurs?
  Tja nu löpte tankarna iväg…
  Hoppas de kan vara till glädje.
  M utm Grööf
  /Carmen

 12. Käre Josef

  Jag är mkt nyfiken på hur du inreder ditt nattläger bland björkarna. Är medveten om att det kanske är en fråga som faller utanför ramen för utrikesintresse, så hör gärna av dig på min blogg med ditt svar –
  M utm Gröff
  /Carmen

 13. Kachina skriver:

  Tänkvärda tankar, Carmen.

 14. Rättelse ovan
  Ska vara ”Varför erkänner ni INTE den erotiska atttraktionen…” etc

 15. soli01 skriver:

  Ja, kanske vi hamnat utanför ämnet , men det ligger onekligen mycket i vad Tryffelgrisen Carmen har skrivit. Revirtänkandet är djupt rotat i våra gener och det får vi räkna med framöver också.
  När det gäller förhindrandet av inavel kanske djuren sköter minst lika bra som oss människor.

 16. Josef Boberg skriver:

  GooodMogon Carmen,

  Dina uttryckta meningar ovan: ”Käre Josef – Jag är mkt nyfiken på hur du inreder ditt nattläger bland björkarna. Är medveten om att det kanske är en fråga som faller utanför ramen för utrikesintresse, så hör gärna av dig på min blogg med ditt svar” – slut citat.

  Tja – enär jag nu skall ta kontakt med Oxfordshire om det här med att ligga utomhus – så kan det måhända vara intressant för Carl Bildt att få lite förhandsinformation om hur det kommer att bli. Några vanliga brädstumpar och tunnast möjliga presenning = vindskyddet som sådant. I det finns en presenningsomsvet tjockare skummgummimadrass – som alltid ligger där.

  När jag går ut på kvällen så rullar jag ihop mina ordinarie sängkläder = bäddmadrass, täcke och överkastfilt – och slår ett tunnare rep om paketen – hivar upp den på vänster axel – går ut de ca 150 metrarna – rullar ut detta på den på plats varande madrassen – lägger mig och nannar ljuuuuvligt gott – till musik av vind i träden, smattrande regn på presenningen – eller vad det nu kan vara.

  Till den saken hör att det ALLTID skall vara åtminstonde EN sida av vindskyddet som är helt öppet – samt att kädsel i form av t ex pyjamas och vuxenblöjor = kalsonger/trosor – är bannlysta i mitt fall. Vid lämpligt väder sover jag på samma plats med taket fråndraget också.

  Jag vaknar om morgnarna till fåglarnas sång – och inte så sällan att solen kikar in i mitt enkla natthärbärge. Gissa vad det är som Ni missar som sover inomhus ? Inte blir saken som sådan sämre av att detta därtill är HELT GRATIS !

  Lycka till !

  Ha det… :-) /önskar utesovar-vännen Josef

 17. Kachina skriver:

  soli01

  Vissa religioner och vissa etniska grupper befrämjar inavel i allra högsta grad. Det ser vi inte minst på ”balkongfallen.”

 18. Kachina

  ur min synvinkel är balkongfallen just ett bevis på det jag säger, att längtan efter befruktan av det främmande är så stor att striden ställs på en dödlig spets, de unga trotsar flockens revirutstakningar för syftet att förens med Det Andra.
  Romeo och Julia är balkongfallens andliga förfäder och -mödrar.
  På varje tragiskt slutande balkongfall går mångfalt flera lyckade föreningar –
  Detta sagt utan vilja att förringa lidandet och tragiken i de drabbade och drabbande familjerna.
  M utm Gröff
  /Carmen

 19. Käre Josef

  ”Gissa vad det är som Ni missar som sover inomhus ?”
  Jag ber, jag ber – vem tror du jag är? En inomhusgris? Ett soffsvin?
  Självklart sover jag som du utomhus och jag är enig om att en sida av boet ska vara fri mot vind och luft, medan minst två av de andra ska ge lä. När jag var liten sov jag i en teepee som matte tillverkat av hasselstörar och plastad köksduk med mönster av solrosor på blåklintsblå botten. Den sprack emellertid sen, när jag började ta köksutgången genom en springa i väven. Så fick jag egen hydda. Den sparkade jag sönder vid ett tillfälle när jag var brunstig, jag minns inte hur det gick till, det är sånt som händer, känslorna tar över. Numer bor jag i ena hörnan av ett fallfärdigt uthus, men väggen är borta, fullt med halm, det är skönt. Är det bara uppehåll föredrar jag gropen jag bökat upp under granrötterna. Jorden lägger sig mjukt tillrätta omkring min kropp och jag har fri utsikt över skogen där vildgalten och dom andra hörs om natten.
  Än en gång, jag vill inte uppta denna plats med ovidkommande utläggningar om sovvanor, så snälla Josef kontakta mig på egen plats ska jag berätta hur du gör en snudd på gratis sovplats uppe i trädkronorna, då kommer du närmare stjärnorna.
  Jag har även färdats baklänges i tiden från Tjörnarp till Betlehem en gång, kontakta ska jag berätta.
  Alla ni andra, ursäkta om det här blir privat mellan Josef och mig. Säg till honom! Att han kontaktar mig direkt. Är ni snälla,
  m utm. Gröff / Carmen

 20. soli01 skriver:

  Kachina – så sant som det är sagt. Det stämmer. (1:55pm)

 21. Josef Boberg skriver:

  Carmen,

  Din uttryckta mening ovan: Självklart sover jag som du utomhus och jag är enig om att en sida av boet ska vara fri mot vind och luft, medan minst två av de andra ska ge lä.” – slut citat.

  Va mysigt det plötsligt blev här på Carl Bildts blogg – med NaturLiktVisa = Intelligenta kommentarer ifrån TryffelGrisen Carmen. Som känt är ju alla djur renodlat NaturLiktVisa = Intelligenta – och då vanligen även husdjur. Dock – sällskapsdjur av typ särskilt hundar – kan faktiskt också vara intellektuella – då dom inte så sällan ”smittas” av sina mattar och/eller hussar av deras intellektual-ISM, tyvärr tyvärr…

  Apropå grisar som sover utomhus – så är dom ju i regel helt befriade ifrån störande klädtrasor. Enär jag fortfarande är åt hållet dominerat intellektuell – och för att fortsatt kunna vara det för att bl a kunna skriva lite av intellektuell ”smörja” här på Carl Bildts blogg – så har jag ALLTID en toppluva nerdragen över näsan när jag sover utomhus. Dels för att min intellektual-ISM inte skall frysa sönder – och dels för att dra ner rullgardinen i utesovrummet – när det annars skulle vara för ljust för att kunna sova gott.

  Därtill så skulle jag ju som dominerat intellektuell ALDRIG någonsin kunna tänkan mig att sova NAKEN, troligast… – för det är ju sedan mer än 6 000 år tillbaka betraktat som SYNDIGT – eller i vart fall som omoraliskt – religiöst sett = med dominerat intellektuella ögon = intellektual-ISMENS högborgs ögon. Och särskilt då för ALLA nätter som särbosambon delar min enkla natthärbärge.

  Nu skall jag skynda till Din blogg och se om jag kan finna lite tryffelgodis där att mumsa på…

  Ha det… :-) /önskar win-win-vännen Josef

%d bloggare gillar detta: