Bestörtning. Avsky. Stark oro.

Bestörtning. Avsky. Stark oro.

Det var min omedelbara reaktion när jag träffade företrädare för olika media på UD föga mer än en timme efter att Benazir Bhutto avlidit efter attentatet i Rawalpindi.

Attentatet riktade sig omedelbart mot personen Benazir Bhutto, men ytterst mot strävan efter demokrati och stabilitet i Pakistan.

Jag vill gärna tro att det fortfarande skall vara möjligt att hålla de planerade valen om cirka två veckor. Det är bara demokratins väg som på sikt kan ge stabilitet till Pakistan.

Det gågna året har sett en oroande skärpning av de politiska motsättningarna i landet. Möjligen trodde vi att dessa nådde sin kulmen när undantagstillståndet infördes den 3 november. Men nu innebär det avskyvärda dådet mot Benazir Bhutto en upptrappning vars vidare konsekvenser vi bara kan känna den djupaste oro för.

Det var ett antal år sedan jag träffade Benazir Bhutto för ett längre samtal om situationen i hennes land – vi var stats- och premiärministrar i våra respektive länder.

Hon var en viljestark, karismatisk och färstark politiker, och det gick inte att tvivla på hennes engagemang för det som hon ansåg att hon hade getts i uppdrag att utföra för sitt land.

Alldeles säkert var hon väl medveten om de risker hon utsatte sig för när hon i oktober återvände till Pakistan. Hon beskrev själv då Pakistan som kanske världens farligaste land.

Omedelbart efter det att hon landat utsattes hon för det första attentatet. Bara för några dagar sedan rapporterades om hur en självmordsbombare hade stoppats vid ett av hennes möten.

Men hon var en kvinna av övertygelse och stark vilja.

Hon kom att bli en symbol för viljan till demokrati – och viljan att bekämpa terrorismen.

60 Responses to Bestörtning. Avsky. Stark oro.

 1. Kachina skriver:

  Av erfarenhet vet vi att ett ”lyckat” och uppmärksammat dåd, ger inspiration till nya dåd, inte bara i Pakistan utan i regionen och världen.

  Detta är en fixpunkt i historien som kan leda till fruktansvärda bakslag för mänskligheten och demokratin.

 2. lillies skriver:

  Tyvärr kan det nog vara så (även om man kan hoppas att det blir en ”Nog nu” reaktion)

 3. mrmhalland skriver:

  Frågan är var den ”nog nu” reaktionen skulle komma från.
  Vad jag förstår har Musarraf starkt stöd av USA och efter detta illdåd troligen även EU.
  Vem finns då kvar att sätta ner foten ?

 4. lillies skriver:

  Från folket i länderna där dessa dåd förekommer. Jag vet inte om Musarraf har så starkt stöd av USA.

 5. mrmhalland skriver:

  Ja, det vore ju ett sätt för folket att säga att de vill ha demokrati, men, ”vet de att de vill det” ?
  I min värld vill varje människa ha ett fullt värde, men frågan är hur man tänker när man är uppvuxen i ett land där man alltid blivit lärd att ”detta är guds önskan”.
  Och ”De som inte tycker som vi är kättingar”.

  Jaja…något hopp om det kanske finns.

  Munkarna i Burma kunde ju sprida sitt budskap om demokrati och allas lika värde, även om de blev nedslagna av sitt styre och sedemera glömda av de som gav sken att bry sig om dem och just då stöttade dem.

 6. […] över världen Som Carl Bildt skriver i sin blogg så kan man inte annat än känna bestörtning, avsky och stark oro efter […]

 7. Josef Boberg skriver:

  GooodKvällst Carl Bildt – och ALLA andra med för den delen,

  Dina uttryckta mening: ”Hon var en viljestark, karismatisk och färstark politiker, och det gick inte att tvivla på hennes engagemang för det som hon ansåg att hon hade getts i uppdrag att utföra för sitt land.” – slut citat.

  Tja – händelsmönstret som sådant i wår ”galenpanna” till värld är ju som klippt och skuret ut regelboken. Det har ju så länge jag har funnits = mer än 66 år – som Princip ALLTID varit just den här sortens människor som har AVRÄTTATS på ett eller annat sätt. Oftast väl kamouflerat – men i alla fall. Både av sorten allmänt kända framstående MEDmänniskor av typ politiker av karktären Benazir Bhutto – och sådana MEDmänniskor som inte alls varit kända i några stora kretsar.

  Varför ? Tja – den globala MaktEliten ”kräver” måhända att dom i världen som har förmåga till SJÄLVSTÄNDIGT tänkande – ser dom på som inte så lite ”bökiga att styra” – och så blir det som det blir via deras MAKTkanaler, tyvärr tyvärr…

  Hur länge till ? Tja – det är väl den allt överskuggande frågan det ?

  Ha det…
  vännen Josef

 8. mrmhalland skriver:

  Det var ju skönt att vi vid detta tillfäle hade ett statsråd värd namnet, som kunde ta sig till UD och möta den samlade pressen.
  Jag trodde och befarade att CB var kvar i Rom, men även om så vore fallet hade det varit helt OK att antingen snart avbryta ledigheten och åka hem, eller att kontakta statsministern för direktiv och därefter hållit presskonferens med de medel som står till buds.
  Huvudsaken är att man visar att man reagerar när världen kallar.

  Denna händelse var ju inte så direkt riktad mot Sverige som tidigare har varit fallet, men självklart vill vi Svenskar veta var vår regering står i viktiga frågor.

 9. Kachina skriver:

  Benazir Bhutto blev inte premiärminister, hon blev en fixpunkt i historien, en symbol som enade världen i kampen mot jihad och terrorism. Har världen någon gång blivit så berörd, efter mordet på Kennedy, som vid detta illdåd?

  Jihad har slagit en spik i sin egen kista, enat en hel värld till motstånd. Vi, världen, har blivit berörda djupt in i själen och i detta läge står många med mig sida vid sida med Bush i kampen mot denna ondska. Nu gäller det att knäcka det islamiska jihad. Därefter kan vi städa ut Bush och hans republikaner.

  Jihad, lyssna nu. Detta var droppen. Tidigare kunde jag acceptera er tro även om jag tog avstånd från er extremism, men nu måste de förgöras.

 10. mrmhalland skriver:

  Ja du Kachina,

  Självklart är vi alla illa berörda idag, men att förespråka våld och död mot vissa folkgrupper tror jag inte du menar.
  Frågan är vad man KAN göra.
  Det är ju trots allt extremister som inte accepterar NÅGOT annat än det egna idealet.
  Inte andras åsikter, inte andras relligioner, inte ens att andra inte kommer från deras del av världen.
  Detta blir en hård nöt för världens diplomater.
  Vet man ens vem man ska kalla till förhandlingsbordet ?

 11. Kachina skriver:

  Innan ni som är troende inom islam reagerar på mitt föregående inlägg vill jag tillägga följande.

  Oerhörda brott mot mänskligheten har förövats av kristendomen i Guds namn.
  Oerhörda brott mot mänskligheten har förövats av islam i Allahs namn.
  Bägge dessa religioner är byggda på missförstånd och förfalskning. Bibeln, som skrevs på 300-talet, är en förfalskning av de uråldriga gnostiska skrifterna och en missförståelse av Paulus brev.
  Koranen är i sin tur en omskrivning av gamla testamentet och Paulus brev.
  Min dotter talar flytande arabiska. Många nytillkomna flyktingar tror att hon är infödd palestinier eller från Jordanien. I går kväll bjöd vi hem en familj, mor och fem barn från Irak, som vi en tid hjälpt att finna sig till rätta. Under hela måltiden, över kaffet och tills de gick, satt denna mor klädd i vinterkappa och schal. Betänk att vi har vattenburen värme och ved. Huset var vid tillfället mycket varmt.
  Enda orsaken till detta var alltså tron som religionen lärt henne, att hon skulle riskera att fresta mig om hon tog av sig kappan. Jag kan svära på att mina tankar var upptagna med ett problem i ett arkitektprogram. Hon skulle varken ha frestat eller väckt min uppmärksamhet även om hon dansat naken på rumsbordet.
  Nu skall ni veta, att på 50-talet gällde fortfarande inom kristendomen att ”kvinnan skulle täcka huvudet i församlingen.” Alltså tog farsan av sig sin hatt och morsan satte på sig sin hatt, när vi gick in i kyrkan.
  Detta är det mest galna av allt galet i dessa religioner. Paulus menade inte alls att kvinnan skulle tiga i församlingen, täcka huvudet eller be åtskilda från männen. Paulus talade hela tiden, genom alla brev, om relationen/konflikten mellan ANDE och MATERIA.
  I den stora helheten, Universum, är Anden, medvetandet, sinnet, ”the mind”,….MASKULIN och materian, köttet är feminint. Alltså, köttet är feminint även om det sitter på en man och sinnet är maskulint även om det bor i en kvinna. Detta kan vara svårt att förstå för er. Är det då att undra på att två religioner grundades på flera missförstånd för över tusen år sedan?
  Att en kvinna skulle ha ett maskulint sinnne, strider mot den logik ni lärt från omgivningen. Är det kvinnor som går ut på slagfält och krigar? Hur många procent av fängslade mördare är kvinnor? Och,……därav drar ni slutsatsen att kvinnans sinne inte kan vara maskulint. Det är det, mer än mannens, därför att ur det Gudomliga sinnet emanerar VILJA – KÄRLEK – INTELLIGENS. Det är HUR vi uttrycker det som räknas, inte vilken kropp vi uttrycker oss genom.

  Benazir Bhutto var signalen. De extremt onda yttringarna ur dessa religioner måste förstöras.

 12. Kachina skriver:

  halland

  Det vi först skall döda är felaktiga tankemönster och fördomar. Jag vet inte om jag uttryckte mig på rätt sätt, men bägge religionerna måste fatta att kvinnan inte skall behöva gömma sig, under en hatt eller en schal. Vi får hoppas att det faller ner en tioöring, att det kopplar, att bägge religionerna gjort en totalt galen tolkning.

  Sedan säger bägge sidor att kvinnan inte får fresta. Både Bibeln och Koranen säger att VI INTE SKALL LÅTA OSS FRESTAS,…….även om grannens kärring går naken på gatan.

  Det är PRÖVNINGEN från Gud, och vissa kommer undan den prövningen genom att gömma kvinnan under ett skynke. Trillar det ner en tioöring till, för ni som bugar och fjäskar mot en Gud ni inte känner? NI SKALL UTSTÅ PRÖVNINGEN, annars blir det inget himmelrike med sjuhundra jungfrur.

 13. mrmhalland skriver:

  Jo Kachina, jag ”känner” dig bättre än att tro att du önskar en ny förintelse.
  Det klart at första steget måste vara att ”avreligionisera” (nytt ord ?) framför allt politiska makthavare, men, hur talar man om för extremister att de har en sjuk syn på tillvaron ?
  Och, återigen, vem pratar man med ?

 14. […] uttrycker det med Bestörtning. Avsky. Stark oro. Mordet på Benazir Bhutto är ännu en sanslöst tragisk handelse som får avsluta 2007. Pakistan […]

 15. mrmhalland skriver:

  Kachina,

  Ditt långa inlägg 9.35 varken kan eller vill jag bemöta, men jag har det i baktanken i följande debatt/diskussion.

 16. Kachina skriver:


  Och, återigen, vem pratar man med ?”

  Ordet, sprids i kvadrat. I sinom tid når det fram till det sinne som skall väckas.

 17. mrmhalland skriver:

  Nja, ursäkta min pessimism idag, men, ”vi” kräver att alla extremister omedelbart upphör med sina bestialiska mord.
  ”De” kräver att vi lever efter deras ideal.
  Ingen av oss är berädda att ens diskuteria i de banorna.
  Krig vet vi att det inte löser något.
  Fler murar vill vi inte ha (missilerna når ändå över dem).

  Ordet är väl den vackra lösningen, men, det gäller ju att någon lyssnar på det…

 18. smalanningen skriver:

  Kachina 9:35 pm: Vi är i princip överens. Men lite extra funderingar:

  Såväl Bibeln (som vi känner den) och Koranen (som vi känner den) används som slagträn av personer med onda avsikter. Vi ska dock komma ihåg att bägge skrifterna står för trygghet för den stora massan – i många länder är det kanske det enda som överhuvudtaget ger den känslan – och deras betydelser ska därför inte marginaliseras.

  Men de som för fram ljuset i skrifterna måste lyftas. Vi kan inte visa islam för vårt samhälle som något ont och omodernt, utan istället lyfta fram de ljusa historierna. Kanske har vi svårt att acceptera burkas, men det borde egentligen inte vara mer provocerande för oss än en punkfrisyr. Om vi står på de ljusa krafternas sida och slutar att prata om islam som något alltigenom hemskt kommer vår åsikt fram så mycket bättre…

  Men egentligen – helt ärligt – så önskar jag att människor helt slutade tro på politiska ideologier och religion och istället fokuserar på medmänniskan.

  Men det är en naiv tanke.

 19. mrmhalland skriver:

  smalanningen :

  Men egentligen – helt ärligt – så önskar jag att människor helt slutade tro på politiska ideologier och religion och istället fokuserar på medmänniskan.

  Men det är en naiv tanke.

  Tja,

  Politiska ideologier är nog nödvändiga eftersom det måste vara omöjligt,och troligen inte önskvärt att alla tycker detsamma i alla frågor.
  I övrigt håller jag med dig.
  Att fokusera på medmänniskan är mitt sätt att tolka sann demokrati.

 20. lillies skriver:

  Kachina,

  jag håller med om att kvinnan inte skall behöva gömma sig, men det är rätt löjligt att göra just frågan om ett klädesplagg större än vad det är. Kvinnor skall få välja själva. Kvinnor skall heller inte behöva hålla undan sina åsikter bara för att de inte råkar vara tillräckligt bekväma för (ofta intellektuellt begränsade) män.

  ”NI SKALL UTSTÅ PRÖVNINGEN”

  Tssk, vilket bullshit…en hel del folk är inte särskilt intressereade av att leva sitt nuvarande liv för ett eventuellt kommande himmelrike eller några jungfrur även om de är religiösa. Din dotter får gärna åka till Moammar Khadaffi’s son och paradera lättklädd om hon vill, oavsett om hon gör det för att tjäna lätta pengar, för att hon tycker det är roligt eller för att hon saknar annan talang eller begåvning. Det betyder dock inte att alla kvinnor är skyldiga att göra detsamma, eller att alla måste låtsas som att de uppskattar att få ett par bröst eller en bar röv uppkörd i nyllet i sammanhang där det inte gör sig.

  Och problemet i de länderna ligger väl inte till största delen i kvinnornas klädesplagg i så fall utan vilken roll kvinnorna förväntas ha. Här i Sverige får ju svenska erkänt bra sångerskor ge vika för sämre sådana när (oftast manliga) artister skall ut på turne, på vilket sätt är det mindre kränkande att sätta snygga bröst före relevant kompetens än att göra den omvända rockaden som du påstår är allmänt gällande (i.e. att huvudduken sätts före relevant kompetens)?

  Smålänningen, håller med..men punkfrisyr eller annat beror väl också på sammanhanget och vilket jobb man har.

  Nu är det i och för sig mycket sällan man ser någon med burka i Sverige. Däremot förekommer väl sjalar som täcker håret och som en hel del kvinnor faktiskt väljer att ha själva. Ofta har de ju flera stycken som de kan variera som vilket klädesplagg som helst och flera företag ) även svenska multinationella företag har ju även varianter som kan användas till dräkt (med kjol eller byxor efter eget val).

 21. lillies skriver:

  Kachina,

  Benazir Bhutto blev knappast dödad för att hon bar huvudduk, med hennes bildning och drivenhet var det snarare så att en hel del krafter såg henne som en ‘vass kärring’ av den typ just du haft tendenser att lufta lätt unkna åsikter om. Eller menar du att hon skulle klarat sig bättre om hon kampanjat och fört sin politik naken, och i så mening har sig själv att skylla? Lösningen mot religiös extremism skulle således vara mer servila och behagligare kvinnor?

 22. Kachina skriver:

  lillies.

  Du är helt otrolig. Dina tolkningar av vad som sägs är inte av denna världen, men här är du nästan inne på spåret;

  ”Och problemet i de länderna ligger väl inte till största delen i kvinnornas klädesplagg i så fall utan vilken roll kvinnorna förväntas ha”

  Den kristna världen gjorde på 60-talet upp med det svarta prästerskapet och deras dogmer (feltolkningar av Paulusbrven) Det prästerskap som menade att kvinnans roll var att täcka huvudet och tiga i församligen, rensades till största delen ut ur kyrkan. Kvar blev de som inte förstod skillnaden på den fysiske Jesus och den Ande som föddes i honom, Kristus och därför fortsatt att dyrka ett tvåtusen år gammalt lik som hänger på ett träkors. Det må vara, det är ett missförstånd av lägre rang som inte gör någon större skada. Tids nog kommer församlingen att förstå sammanhanget.

  Jag är fortfarande medlem i svenska kyrkan och betalar kyrkoskatt, för det övervägande goda som nu förmedlas genom den. Men, det är vi som gjort upp med och rensat ut det onda den stått för och det är fortfarande vår uppgift att krossa ondskan under klacken, var och när den än dyker upp och även när den förmedlas av högerextrema kristna i USA.

  Men, just nu är de en fis i rymden jämfört med den växande skaran jihad-krigare. Beskedet om Benazir Bhuttos död kom som ”ett obehagligt sug i magen”, orsakat av den världsomfattande betydelse hennes död har. Här i väst är vi vana att människor bygger sin identitet och självkänsla på något utanför dem själva, ett fotbollslag, ett ishockeylag, att efterlikna en idol, om inte yrkesidentiteten räcker till.

  (När Percy Barnevik var på topp, väntade jag på Arlanda under två timmar och såg minst fem Percy-kopior passera)

  Benazir Bhutto var sinnebilden för Vilja- Styrka och Självkänsla för mängder av kvinnor i både den muslimska och kristna världen. Gårdagens mord orsakade ett obehagligt ”sug i magen” över hela världen. Symbolen för islamsk demokrati slaktades av några skäggiga gubbar med förstelnade sinnen, som om allt som indikerar en bättre värld, måste dödas.

  Det är islam själv som måste rensa ut skiten, precis som vi kristna rensade ut den värsta skiten ur vår kyrka. De måste ta itu med avarterna, rent verbalt göra dem svarslösa. Det finns gubbar inom islam som går med byxor där grenen hänger nere vid knäna för att den kommande skall födas som man av en man. Visst, ja absolut, den kommande föds genom en man eftersom Guds sinne är maskulint och denne föder sin avbild (sinnet), men om det framträder i en man eller enn kvinna vet vi inte. Däremot vet vi med säkerhet att den kommande inte kommer ut ur skithålet på en gubbe i nordafrika.

  Det är den typen av idioti som göder jihad. Om dessa muslimer skall erövra världen, vem tror ni då vill leva i den världen. Bush kan inte döda alla dessa jihad-krigare. De måste ”dödas” av islam självt genom att de tar itu med och rensar ut galenskaperna i er egen religion. Sluta dyrka ett 1 400-årigt lik ni kallar Mohammed och börja istället försöka förstå vad Allah sagt och uttryckt, genom Mohammed.

 23. lillies skriver:

  Kachina,

  jag är också döpt, konfirmerad ochmedlem i svenska kyrkan och betalar kyrkoskatt samt vid tillfällen lite extra till SKM även om jag inte är troende. Anser dock ändå att gnälla om kvinnors huvuddukar är att gravt förenkla problematiken, precis som det finns kristna som gärna synes vilja begränsa kvinnors ”art” till en stereotyp (för att inte tala om modern popkultur) som gärna skall vara snäll, snygg, behaglig och tillmötesgående. Condi Rice använder ju till exempel inte huvudduk men ändå så var det inte så länge sedan jag såg en artikel där det i närmast berömmande ordalag berättades om hur Lavrov under sina möten med Rice närmast verkar sätta en prestige i att irritera henne istället för att gå till botten med sakfrågorna.

  För övrigt så är det väl inte min tolkning…det var väl rätt ordagrant ”vassa kärringar ser likadana ut” och visst ser väl många inom modern popkultur likadana ut (Pamela Anderson..som visserligen av några ex kallats elak och bitter (kanske jobbigt att ägna en karriär till att vara söt och behaglig?)) men de var väl knappast dem som du avsåg med epitetet ”vassa kärringar”. Sedan tycker jag faktiskt att det är lite mongo att som en del mjukporrmodeller som gjort karriär på att posera i tidningar som läses av tonåriga killar, killar i lumpen eller i fängelser eller äldre ensamma män att insinuera att folk som kallar dem det, eller helt sonika kommenterar vad som visas, är perversa (don’t crap in your elevator eh?). Det är inte lika med moderskapsfilmer där t. ex. Gudrun Scyman föder barn (även om kanske en del går igång på det också).

  Visst, islam själva kanske måste ”rensa ut skiten” men vår civilisation kan väl föregå med gott exempel och stötta där så är lämpligt att göra. Och lämpliga gränser och former för hur det bör ske tål väl säkert att diskuteras då det säkert finns varierande åsikter om detta.

 24. lillies skriver:

  ”….
  I went drifting
  through the capitals of tin
  where men can’t walk or freely talk
  and sons turn their fathers in
  Yeah I went out walking
  down that old Lake Lane
  I passed by a thousand signs
  Just a looking for my own name

  Yeah I left with nothing
  nothing but the thought of you
  I went wandering

  Yeah I went out there in search of experience
  to tast and to touch and to feel as much
  as a man can before he repents

  I went walking
  looking for one good man
  a spirit who would not bend or break
  who would stand at his father’s right hand
  I went out walking with a Bible and a gun
  the word of God lay heavy on my heart
  I was sure I was the one
  Now Jesus don’t you wait up
  Jesus I’ll be home soon
  Yeah I went out for the papers
  Told her I’d be back by noon
  …”

 25. pettson skriver:

  Ni är ju helt otroliga!

  Ni här, tillsammans med ”hela världen”, ojar er över detta mord. Men var är ni, och var är ”hela världen” när en 16-åring sparkas ihjäl (varsomhelst i världen), ivrigt påhejat av en skara åskådare? Var är ni när skinheads mördar invandrare. Var är ni när invandrargäng mördar skinheads? Var är ni när kriminella gäng hotar rättssamhället? Var är ni när en rattfyllerist utrotar en hel familj? Var är ni när barn och kvinnor våldtas och/eller mördas (Darfur, Israel, etc)?

  Borde inte ni och ”hela världen” oja er lika högljutt varenda gång någon mördas eller misshandlas till livslång invaliditet? Borde ni inte oja er lika högljutt varenda gång en kvinna eller barn misshandlas av en ynkrygg till ”man”?

 26. lillies skriver:

  Och i jämlikhetens namn ska vi väl i så fall riva våran bibel med dess profeter/apostlar om vi skall kräva att islam skall göra sig av med liket efter sin profet (eller ska de diskrimineras bara för att de endast har en) ? Så kan vi ha en gemensam nyliberal religionsuppfattning där vi tror vad vi tycker känns bekvämt att tro, och det man inte känner sig bekväm med kan man förneka efter eget tycke och smak?

 27. Kachina skriver:

  Lillies

  Ytlig? Sexfixerad? Porr och mjukporr är tydligen ett återkommande tema som du kan alstra ur vilket sammanhang som helst.

  Att kvinnor skall täcka sitt huvud och tiga i församlingen är en markeringslinje som har betydligt större betydelse för kvinnans plats i samhället och männens alltmer stelnade sinnen, än du vill inse.

  I övrigt kan sägas att Magnus Norell har rätt i att mordet kan stärka Jihad, om man ser lokalt till Pakistan och Afghanistan.

  http://www.expressen.se/1.983175

  Men,… i ett vidare perspektiv kan mordet ena ett splittrat Europa, mot Jihad.

  11:sept. var liksom inte vår ”farstu”. Engagemanget mot terrorismen var inte så där helhjärtat. Kriget mot terrorismen var liksom inte vår sak.

  Nu har de mördat fel person. En människa som var en symbol för många både i Europa och Asien, kristna och muslimer. Det spreds ett ”sug i magen” över den här världen under gårdagen. Den känslan tror jag ersätts med; ”Nu dj-a får det vara nog”

  Jihad skaffade sig fler fiender igår, än vad Bush lyckats skaffa sig på åtta år.

 28. Kachina skriver:

  ”Och i jämlikhetens namn ska vi väl i så fall riva våran bibel med dess profeter/apostlar”

  Nej, sanningen finns där, dold bakom missuppfattningar och några av Eusebios medvetna och omedevetna redigeringar.

 29. Kachina skriver:

  Pettson

  Det var inte bara Bhutto som dog igår. Då dog även ”islam-light” och demokratin i området. Då dog även hoppet om en symbios mellan islam-light, den nyligt rengjorda kristendomen och new age, vilka alla har sin betydelse i samhälle och politik.

  Du är helt otrolig, som inte förstår det.

 30. lillies skriver:

  Kachina,

  jag är långt ifrån ytlig eller sexfixerad (och inte heller är jag någon förbudsivrare) men när man diskuterar med sådana som dej är det lätt. För övrigt så är vi väl de facto omgivna av vad som definieras som åtminstone mjukporr (text eller bilder avsedda att stimulera fantasin i ett sexuellt hänseende) nästan konstant, med därav uttalade eller underförstådda krav på hur kvinnor ”bör vara”. Till och med små flickor förväntas ju klä sig som sexigt som unga kvinnor före kläder som uppmuntrar till lek och rörelse.

  ”Sanningen finns där”…ja problemet är att en hel del inte är verifierbart och andra religioner hävdar ju också att just deras profet(er) berättar om sanningen…

  (har dock läst bibeln i olika stycken och är ganska väl bekanta med dem och kan förvisso finna dem vara tänkvärda, och väl stämma överens med skeenden som tenderar att vara återkommande över tid, men mycket skönlitteratur har också de kvaliteterna).  is it getting better
  or do you feel the same
  will it make it easier on you now
  if you’ve got someone to blame

  have you come here for forgivness
  have you come to raise the dead
  have you come here to play jesus
  to the lepors in your head
  ..”

 31. lillies skriver:

  Hmmm..islam-light, nyligen rengjorda kristendomen, new age. Tja, mary Cheney har ju rätt an inte prata om det hon är och vilket är en förutsättning för henne om hon nu har förbundit sig till att inte göra det i utbyte mot något konsult arvode eftersom pappas parti stöds av sådana som inte sympatiserar med hennes livsstil. men betyder det att de som inte valt att dela hennes livsstil överhuvudtaget är på något sätt moraliskt skyldiga att engagera sig för typ hennes frågor när hon är förhindrad (i så motto att hennes meal ticket kan riskera att minskas)?

 32. lillies skriver:

  Jag tycker dådet är fruktansvärt men viss försiktighet i att blankt hävda att allt i vår kultur är så mycket bättre skall vi nog vara lite försiktiga med…eller också kanske någon kan söka trumma upp Ted Kennedy att sätta upp någon arbetsgrupp..han har väl viss erfarenhet av vilket maskineri som krävs för att omkomna kvinnor inte skall ställa till med alltför mycket obekvämligheter. Mary Jo Kopeneche är dock inte tillgänglig för assistans.

 33. Kachina skriver:

  ”jag är långt ifrån ytlig eller sexfixerad (och inte heller är jag någon förbudsivrare) men när man diskuterar med sådana som dej är det lätt.”

  Menar du att mina inlägg vacker dina sexuella fantasier ?? :-)

  Jag föreslår att vi lämnar det ämnet. Pamela Anderson i bikini och Beckham i kalsonger, är totalt likgiltigt för mig och troligtvis resten av världen.

  Däremot sörjer jag Bhutto, inte så mycket personen som var, utan det hon kunde ha blivit.

  Cash sjunger, ”One life”.

  Yes, but THAT one life is not this life. THIS life is only a small part of THAT one life.

  I övrigt begravs Bhutto för tidigt. Tre dagar behöver själen för att vänja sig vid tillvaron utanför kroppen. Dagar då kroppen skall ligga avskild från turbulens, gärna i en atmosfär som doftar sandelträ.

 34. lillies skriver:

  Nej, jag menar inte att dina inlägg väcker mina sexuella fantasier, jag ägnar mig mycket sällan åt det. Vissa av dina inlägg synes dock innefatta tecken på viss intolerans mot kvinnor som helhet, varför annars kommentera om hur kvinnor som är på ett visst sätt skulle se ut på ett visst (av ordavalet att döma mindre fördelaktigt) sätt.

  Pamela Anderson är dock intressant på ett sätt, dels har hon opererat sig så hon faktiskt ser bättre ut på ”förr ” bilder, dessutom synes en del kommentarer från ex män/pojkvänner lätt kunna leda till slutsatsen att hon är rätt elak, trångsynt och missunnsam gentemot en hel del andra människor…och hon är väl knappt 40 än? Jag antar att det är tufft att ha en karriär byggd på att vara söt och trevlig. Men samma är väl med typ Ulrika Jonsson på News of The World (och för all del en del övriga kolumnister på den tidningen och New York Post som också ägs av Murdoch)…det finns väl ingen anledning till att klaga på muslimers intolerans och fördömanden när sådana skribenter gör ett så bra jobb med att i princip klandra de flesta som inte passar i hemmafru mallen, eller klär sig lite för utmanande?

  Det är synd, och mycket tragiskt, att Bhutto dog men jag kan inte säga att jag sörjer, för att jag ska sörja i någon uppriktig mening så måste jag på något sätt kunna relatera till någon på ett mer personligt plan, eller om det är någon offentlig person så måste det vara något som når utöver allmän dygd och trevlighet.

  Något annat, men jag råkade se detta och tyckte texten var lite lustig.

  ”Konkurs professionella modeller” (!?)

  http://en.rian.ru/video/20071211/91807318.html

 35. lillies skriver:

  Kolla på Putin, nu skall jag inte svära på att han inte har lyft sig men han har mindre rynkor än människor som har som karriär att vara trevliga (och till vis del se bra ut) som är yngre än han, män som kvinnor. Samma med flera andra, t. ex. Condi Rice.
  Är det månne roligare att inte jämt vara trevlig?

 36. Kachina skriver:

  Putin-hy får du genom att äta ett paket Kronjäst varannan vecka. (Har du sett en bagare med dålig hy?) Pastöriserad jäst är värdelös. Kronjäst skall ätas rå.

  ”så måste jag på något sätt kunna relatera till någon på ett mer personligt plan, eller om det är någon offentlig person så måste det vara något som når utöver allmän dygd och trevlighet.”

  Precis tvärtom här. Jag är totalt ointresserad av offentliga personer på ett personligt plan.

  Däremot är jag oerhört intresserad av vad de förmedlar till sin omgivning, den bild och stimulans de länkar ut i världen. Jag gillar inte alls Carl Bildts politik, men den energi och hängivenhet han förmedlar är en stimulans för svenska folket och troligtvis även inom världspolitiken.

  Om jag hade känt Bhutto personligen, kanske jag skulle tyckt att hon var en satkärring, men den offentliga Bhutto stod för islam-light och demokrati, något som kunde ha för de två världarna tillsammans. DEN Bhutto sörjer jag. Privatpersonen är inget annat än ytterligare ett av den själens många verktyg, som nu lämnat den här världen.

 37. bestofmankind skriver:

  ”My deepest condolences to Pakistani people for their huge lost”

 38. lillies skriver:

  Jag har inget problem med min hy, har aldrig haft (men är inte heller mycket för solsemestrar).

  Jag menade inte att jag är intresserad av offentliga personer på ett personligt plan..när jag skrev att jag måste relatera till dem på ett personligt plan (för att kunna säga att jag sörjer och mena det) så menade jag att jag sörjer möjligtvis en del som jag känt personligen.

  Sedan finns det en del offentliga personer som man inte känner på något personligt plan men som ändå haft en stor betydelse utöver sådär i största allmänhet.

  En stilla fråga…söker du avsiktligt vantolka vad som skrivs? Jag förstår inte hur någon kan få det jag skrev till att förstås som att ”jag måste ha en personlig relation till människor jag inte känner” vilket är en non-sequitur.

  Däremot kan jag ibland tycka att offentliga personer, hur de presenteras m.m. i olika medier i olika tider kan vara rätt intressant att studera som fenomen…och då speciellt hur man jämför det med t. ex. kafferums skvaller bland s.k. vanligt folk och gängse uppfattningar. Om en s.k. ”kändis” med vett och vilja och envishet lagt sig vinn om att bli känd på ett visst sätt så är det faskien löjligt att bli förnärmad eller offentligt gnälla över att folk eventuellt kommenterar ditt arbete, är det inte?

  Intressant också att den presumtion du presenterar om vad du kanske skulle tyckt om Bhutto är att du kanske skulle tyckt att hon är en satkärring. Får man fråga varför du nämner den presumtionen och inte motsatsen? För att hon är kvinna? För att hon kommer från ett muslimskt land med muslimsk kultur? För att hon är högutbildad eller detta tillhopa?

  Om du inte ser upp kanske du kan tas för en svensktalande variant av Huckabee.

  Och om ”islam light”…nja, så länge inte den svenske klagandens yttrande i mål nr ÖÄ 2014-07 avkunnad i Hovrätten för Västra Göteborg rotel 6 avdelning 23 i ett exekutionsärende från KFM läggs till grund för önskvärd beteendestandard för muslimerna. Klaganden yrkar hinder mot verkställighet för att tjänstemännen i synnerhet och jurister i allmänhet skulle vara (ett vulgärare ord för prostituerade) och vidare anser klaganden att de förtjänar (ett vulgärare ord för sodomisering) av domstolskollektiv. Klaganden fick dock böter för rättegångsförseelse för sitt språk.

  ”…
  Huckabee opposes school choice, earning him the coveted endorsement of the National Education Association of New Hampshire, which is like the sheriff being endorsed by the local whorehouse.
  …”

  http://jewishworldreview.com/cols/coulter122707.php3

 39. stig2entreprenoren skriver:

  Människorna i Pakistan behöver bra företrädare.
  Detta behov finns även på andra håll.
  Europa har kommit en bit på väg och kan tjäna som föredöme.

  Att vi nu kan åka från norra Finland till Gibraltar utan pass och med samma valuta på fickan är ett gott tecken.

  När andra länder och regioner ser att detta nu är möjligt även här så kanske det kan tjäna till eftertanke.

  Vad står det i skolböckerna Pakistan om Europa om ett tag månntro?

 40. lillies skriver:

 41. mrmhalland skriver:

  Ulf Nilsson är den som gör att jag tycker det är värt att klicka in mig på Expresse.se
  Idag ger han en balanserad bild av Bhutto.

  http://www.expressen.se/kronikorer/ulfnilson/1.983101/hon-var-ingen-moder-teresa-hon-valde-en-farligare-vag

  Väl värd att läsa.

 42. knightone skriver:

  Om Bhutto under sin tid vid makten lagt ner tid på att städa bort extremister som Al-Qaedia och Talibaner istället för att ha stoppa mutor innanför kjolen så kanske Pakistan, Afghanistan och hennes anhöriga hade sluppit en väldigt massa lidande.

  Dådet visar på att om man inte tidigt agerar mot extremism så kommer det bli mångdubbelt värre i ett land med tiden. Korruption och extremism öppnar dessutom upp för militärkupper. Thailand är ett annat närtidsexempel då de så kallat demokratiska ledarna förbrukade folkets förtroende.

 43. karrman skriver:

  Den intressanta frågan är hur man skapar stabilitet i Pakistan.
  På sikt är det nog som Bildt skriver med demokrati.

  På kort sikt verkar det dock som att våldsmonopolet i Pakistan skulle behöva reformeras.
  Säkerhetspolisen ISS var med och byggde upp talibanerna med hjälp av C.I.A.
  Banden mellan ISS och talibanerna verkar finnas kvar. Under Musharraf har inget förändras, tvärtom har en stat i staten byggts upp i de nordöstra delarna.

  De ansvariga för denna utveckling måste pekas ut och ställas till ansvar.
  Frågan är om det finns krafter i den pakistanska militären som kan åstadkomma detta?
  Om inte kan vi förbereda oss på en mycket kuslig utveckling i regionen.

 44. mrmhalland skriver:

  Den intressanta frågan är hur man skapar stabilitet i Pakistan.
  På sikt är det nog som Bildt skriver med demokrati.

  Jo, demokrati är nog den väg vi alla önskar, men så länge det finns grupper som är beredda att mörda för att slippa demokrati ser det ju svårt ut.
  För att nå demokrati krävs förhandlingar.
  Vem ska en kommande regering förhandla med ?
  Det blir nog svårt att få Bin Laden till förhandlingsbordet.

  Om inte kan vi förbereda oss på en mycket kuslig utveckling i regionen.

  Dessvärre tror jag att detta är vad vi har att förvänta oss i hela den muslimska delen av världen där det finns motsättningar mellan olika falanger som fortfarande har ideal från 1000 år tillbaka att leva efter.

  Jag borde kanske säga samtliga länder där politik och religion går hand i hand, men det finns ju trots allt religösa ledare som fördömer allt utom fred.

 45. karrman skriver:

  mrmhalland

  Min poäng var inte att demokrati är den enda lösningen.

  Pekade på att det våldsmonopolet ( polis och militär ) under lång tid urgröpas och behöver återupprättas. Finns starka krafter – delar av ISS, Al-Qiada, talibanerna och knarkkungar i Afganistan – som vill förhindra detta. Deras policy är att skapa ett instabilt Pakistan och genomföra en statskupp vid tillfälle. De vill inte ha någon förhandlingslösning. Man förhandlar inte med självmordsbombare.

  Frågan är om de nationalistiska krafterna i militären och hos befolkningen är tillräckligt starka att förhindra denna utveckling mot instabilitet? Tror inte det är omöjligt. Jihadisterna har mycket litet folkligt stöd. ( runt 4%).

 46. bestofmankind skriver:

  Fattigdomen…….bekämpa den först med hjälp av ”bistånd” från USA och västvärlden, då har man kommit en liten väg.

  Folk som har lyckats ur fattigdomen t o m glömmer religionen och får en annan perspektiv på livet.

  USA och västvärlden skall bevisa för fattiga medmänniskorna att livet är värt att leva, och världen är värt att leva i.

  USA och västvärlden har de resurserna som krävs för att bidra.

  Det är synd att Sverige numera inte prioritetar ”bistånd” till dem u-länderna. (Nu är jag tillbaka igen till ”bistånd” till ü-länder (inkl. Pakistan) som Regeringen har slopats )

 47. ninadrakfors skriver:

  Postat av: Nina Drakfors
  Här skriver du på för att kräva att regeringen ska rädda torsken i kattegatt
  http://www.namninsamling.com/site/sign.asp?id=2431

  Hälsningar, http://www.s-info.se/drakfors

 48. mrmhalland skriver:

  bestofmankind :

  Det är roligt att läsa om olika infallsvinklar på ett enormt problem.
  Jag tror också att fattigdomsbekämpning kan leda till ett mer rationellt tänkande.

  Du har fel i sak när du säger att Sverige har minskat biståndet till U-länder.
  Man har reformerat det, för att få ett mer riktat stöd där det gör bäst nytta.
  Man kan inte längre slentrianmässigt skicka miljarder värden över utan att ha kontroll på vart pengana går.
  Detta har vi gjort i många år och de enda som blivit glada är regimernas toppar som levt gott på dessa pengar.
  Nu är jag inte helt säker, men jag tror att vårt bistånd till behövande länder faktiskt ökade i förra budgeten.
  Rätta mig om jag har fel.

 49. bestofmankind skriver:

  Mrmhalland,

  Du har tydligen missat de här: (sidan 3, punkt 6)

  Klicka för att komma åt a61e0203.pdf

  ”Detta har vi gjort i många år och de enda som blivit glada är regimernas toppar som levt gott på dessa pengar.”

  Vad är det som hindrar bidragsgivarna att kräva resultat på sända bistånd? Har inte Sverige krävt bidragsmottagarland att t ex en skola skall vara på plats, eller ett sjukhus?? så att Ni ser med egna ögon något resultat??

 50. knightone skriver:

  lol @ bekämpa fattigdom för att minska terrorism… ungefär som att svenska kids vandaliserar och terroriserar sina områden bara för att dom inte har playstation och Xbox…

  Fattiga som blir välbägade glömmer religion.. ? haha. Jösses vad folk är naiva.

 51. Josef Boberg skriver:

  2007-12-28 under om Benazir Bhutto har avlidit.

  GooodKvällst Alla,

  Som sagts ovan: ”Dina uttryckta mening: “Hon var en viljestark, karismatisk och färgstark politiker, och det gick inte att tvivla på hennes engagemang för det som hon ansåg att hon hade getts i uppdrag att utföra för sitt land.” – slut citat. Tja – händelsmönstret som sådant i wår “galenpanna” till värld är ju som klippt och skuret ut regelboken. Det har ju så länge jag har funnits = mer än 66 år – som Princip ALLTID varit just den här sortens människor som har AVRÄTTATS på ett eller annat sätt. Oftast väl kamouflerat – men i alla fall. Både av sorten allmänt kända framstående MEDmänniskor av typ politiker av karaktären Benazir Bhutto – och sådana MEDmänniskor som inte alls varit kända i några stora kretsar. Varför ? Tja – den globala MaktEliten “kräver” måhända att dom i världen som har förmåga till SJÄLVSTÄNDIGT tänkande – ser dom på som inte så lite “bökiga att styra” – och så blir det som det blir via deras MAKTkanaler, tyvärr tyvärr… Hur länge till ? Tja – det är väl den allt överskuggande frågan det ?” – slut citat.

  Först av allt så vill jag tala om att jag inte stödjer någon religiös religionsSekt av något slag – och ingen annan sekt av typ politiskt parti, intresseförening osv heller för den delen. Som folkpensionär är jag ej heller medlem i någon sekt för pensionärer. Dock – i ett avseende ”syndar” jag faktiskt fortfarande – för jag är passiv medlem i sekten SIF. Jag är ej heller döpt och utträdde som medlem i sekten Svenska Kyrkan för ca fyra år sedan. Därtill så blev jag fri ifrån ALL föräldraPåverkan 1955-56 – när jag var nyss fyllda 15 år. Det innebar i sig att ”tvånget” att gå i mina föräldrars fotspår upphörde förhållandevis tidigt i mitt nuvarAnde liv i kött. Måhända den största ”kärleksGåvan” av alla till mig – ifrån mina föräldrar – i mitt nuvarAnde mer än 66-årade livsPerspektiv sett.

  Dock – då var det inte så – utan jag tyckte dom svek mig ordentligt – när dom slutade med att andas på tok för tidigt. Jag fick ju då t.ex. också börja med att laga min egen mat, tvätta mina egna kalsonger mm, städa osv – och det var ju i sig en tids-belastning för en levnadsglad tonåring – som då helst av allt ville göra annat roligt. Det tog mig ca 10 år att inse att mina föräldrar hade gett mig den största kärleksGåvan som en tonåring någonsin kan få = FRI-heten att fullt ut leva sitt eget LIV till 100 % – obundet av mer eller mindre tradiga föräldraTraditioner.

  I och för sig hann mina föräldrar med att på 15 år hjärnDatorFörsmutsa mig med inte så lite av ”tvånget” att gå i mina föräldrars fotspår” – som i sig kom ifrån deras föräldrar osv. Alltså inget som helst ont uppsåt i detta ifrån mina föräldrar eller andra – utan enbart ett omedvetet vansinnigt beteende emot ett nytt barn – ingenting annat ! Mycket av detta var relativt lätt för mig att tvätta bort när jag blev föräldraBefriad. Mina föräldrar var troende pingstVänner. Tack vare det så blev jag inte döpt i Svenska kyrkans regi – och ej på annat sätt heller. Inte ens av den så kallade ”heliga anden”! Tack och lov för det – skulle jag nu också vilja säga ! Trots det så tog det mig ca 30 år att tvätta bort den religiösa hjärnDatorFörsmutsning – som jag fick under mina första 15 levnadsår av mina föräldrar – såväl som då också av många andra vuxna – avseende just religiös tro = statiskt tänkande = Dogmigt/Ismigt dött liv i kött som ovillkorligen leder till en Grav-i-Terra. TRO = icke VETA – i min ordbok.

  KaChina säger ovan med all rätt – i mitt perspektiv sett – ”I den stora helheten, Universum, är Anden, medvetandet, sinnet, `the mind´, …MASKULIN och materian, köttet är feminint. Alltså, köttet är feminint även om det sitter på en man och sinnet är maskulint även om det bor i en kvinna. … ur det Gudomliga sinnet (= den fysiska kroppen – min anm) emanerar VILJA – KÄRLEK – INTELLIGENS. Det är HUR vi uttrycker det som räknas, inte vilken kropp vi uttrycker oss genom.” Med mina ord uttryckt så är köttet detsamma som Intelligens = mer än ca 99,99 % av det HELA http://video.google.com/videoplay?docid=4773590301316220374 – och wåra biologiska hjärnDatorHalvor är intellektet (dom som ständigt och jämt `bråkar´ med varandra) = mindre än ca 0.01 % av det HELA.

  Konsekvensen av detta må bli att det TROLIGAST för det lilla barnet upplevs som ”tortyr” att döpas i Svenska kyrkan = ÅLÄGGAS att göra som ”församlingen” kräver. Det ENDA humana alternativet till detta – i mitt perspektiv sett – borde vara att församlingen struntade i att hälla vatten på det lilla barnet – och istället på heder och samvete LOVADE det lilla barnet – att det skulle tillåtas att leva LevAnde som homo sapiens i kött hur länge som barnet som barn och vuxen önskade/ville. Detta då genom att barnet i ALLT av församlingen skulle TILLÅTAS att följa sin egen medfödda ”livstråd”. Så dopets ”försmutsning” av en Intelligent barnkropp slapp jag ifrån som litet barn. Detta därför att pingstvännerna hade på den tiden den goda idén att skulle det döpas – så skulle det göras när vederbörande blev så gammal att innebörden kunde förstås. Så gammal har jag ännu inte blivit – tack och lov !

  Till dom ovan som förespråkar idén att Jihadare skall utrotas – passar det följande ganska perfekt. Mohandas Karamchand Gandhi i Indien lär på sin tid ha sagt: ”Våldsamma MEDEL – fysiska såväl som mentala – kommer ALLTID att ge en VÅLDSAM FRIHET”. Med andra ord sagt: ”Våld – fysiskt såväl som mentalt – FÖDER, för att inte säga GÖDER alltid än mera av våld”. Nog ordat om det.

  Så att ”slakta” ALLA Jihadare – såväl som valda delar av dom – är ingen särskilt perfekt lösning – i mitt perspektiv sett i vart fall. Personligen tror jag att det är på tiden att Wi av vanligt folk = fårskocken – istället börjar inse hur det HELA hänger ihop – genom lite av SJÄLVSTÄNDIGT = icke MainStreamets tänkande. Det följande är mitt personliga sätt att tänka – utifrån mina personligen gjorda egna erfarenheter under mitt innevarande mer än 66-årade liv i kött – INGENTING ANNAT !

  1. Alla Jihadare är i grund och botten MEDmänniskor – punkt.

  2. Den globala MaktElitKlicken styr mer eller mindre enväldigt – sedan sisådär ca minst 100 år tillbaka – mer än 80 % av jordens befolkning ekonomiskt = politiskt

  3. Den globala MaktElitKlicken har inte en susning om att: ”Det Wi gör emot någon eller några andra – det gör Wi ALLTID mest emot oss själva i slutändan”

  4. Deras MAKTprincip bygger på GRUNDmottot: ”Härska genom att splittra undersåtarna” = Wi av vanligt folk = fårskocken i den globala MaktElitKlickens ögon sett. Religiösa religionerna är ett verktyg för att splittringsPrincipen skall kunna fungera

  5. Splittringen åstadkommes av den globala MaktElitKlicken genom att på ett eller annat sätt – ALLTID stödja BÅDA sidorna i ALLA konflikter i världen

  6. Dock – den allra senaste påhittade MAKTbefrämjande ”oreligiösa” religionen av den globala MaktElitKlicken är pengar = människor som MEDmänniskor räknas överhuvudtaget inte ALLS !

  Ett enda exempel på detta – av hart när oändligt många – i mitt perspektiv sett i vart fall. För några år sedan så körde en något överförfriskad yngre person lite för fort i en kurva med sin fina sportbil. Det resulterade i frontalkrock på fel sida av vägen med en av det två mötande bilarna. Två bilar blev därvid totalkvaddade + en bil fick en del ”blessyrer + att en person slutade med att andas tämligen omgående + en person – förutom sportbilsföraren ifråga själv – blev svårt skadad + en person som blev lite lättare skadad = vederbörande tog sig till fots för egen maskin ifrån olycksplatsen – innan polis och brandkår anlänt.

  Under samma år hade en annan person i bilaffärer bedragit några av sina kunder med tillhopa ca 100 000 kr + att han hade varit inblandad i ett smärre kroghandgemäng. Till den saken hör att detsamma hade den ovan nämnda bilföraren också på sin meritlista över olämpligt beteende.

  Påföljden i Tingsrätternas domar emot dessa två personer blev exakt densamma = ett år och två månader i fängslat förvar på papperet = ca 6-7 månader i verkligheten. Enär jag kom till olycksplatsen ifråga ganska nära inpå att det hade hänt – så tyckte jag att dessa domar stred emot ALLT av mitt sunda förnuft = bondförstånd – i ett MEDmänskligt perspektiv sett i vart fall. Så jag skrev ett kort brev till dåvarande justitieministern och bad honom förklara det hela för mig. Jag fick ALDRIG något svar ! Jag förstår honom – för va faen finns det att säga om sådant här – ifall man har något ”spår” av sunt förnuft = bondförstånd i behåll.

  Nu åter till den tappade siffertråden:
  7. I en kommuniké ifrån familjen Rothschild till kollegor i New York 1863 summeras penningReligionen perfekt: ”De få som förstår sig på penningSYSTEMET kommer antingen att vara så intresserade av PenningSYSTEMETS vinster – eller så beroende av dess tjänster – att det inte kommer att finnas någon opposition från den klassen; medan däremot det stora flertalet av människorna, oförmögna att förstå de oerhörda fördelarna – kommer att bära dess bördor utan att klaga och kanske utan att ANA att penningSYSTEMET är skadligt för deras egna intressen”

  8. Motto nummer två som den globala MaktElitKlicken har: ”Skapa problem för vanligt folk = fårskocken – invänta reaktionerna ifrån dom – och presentera sen den på förhand uttänkta lösningen på problemet”

  9. Detta kan ALDRIG någonsin bli något enda problems lösning – enär ALDRIG upphovet till problemet som sådant åtgärdas = den globala MaktElitKlicken som ursprungligen skapade HELA problemet. – slut på siffertråden.

  Vad göra åt detta NU ? Tja – fortsätta som hittills med att skylla på dom som är lejda lakejer att utföra illdåd för att skapa än mera splittring ibland oss av vanligt folk ? Tar det bort problemet ? Se till så att dom som är problemet ”slaktas” ? Tja – ALLT våld föder/göder ju än mera av våld – så det är tveksamt, i mitt perspektiv sett i vart fall.

  Mera av SJÄLVSTÄNDIGT tänkande ? Det kan förhoppningsvis leda till att Wi av vanligt folk mindre och mindre slaviskt följer givna MainStreamade direktiv, som kan härledas till den globala MaktElitKlickens splittringsPrincip, troligast… Kan det innebära att Wi reaktions- och tankemässigt – såväl som i wåra dagliga handlingar – börjar att agera mer och mer SJÄLVSTÄNDIGT = mer och mer BEFRIADE ifrån den globala MaktElitKlickens MainStream avseende ALLT ? Tja – kanske…

  ”Era egna sanningar skall göra Er fria” skulle det måhända mest riktigt ha uttryckts som – i den dåvarande globala MaktEliteKlickens bibelbok – som skrevs för sisådär ca 1700 år sedan – ifall det hade varit skrivet av dominerat humana MEDmänniskor, troligast…

  GooodNatt…
  vännen Josef

 52. mrmhalland skriver:

  bestofmankind :

  Jag ser ingen motsättning i det du refererar till och det jag tidigare skrev.
  Lilla Sverige kan självfallet inte sprida obegränsat med pengar över världen utan att ha full kontroll över vad som händer med pengarna.
  Ett skräckexempel är ju biståndet till Tanzania på 70- och 80-talen.
  Inte många ören av dessa miljarder gick till befolkningen.
  Sedan kan det ju vara en värderingsfråga om man faktiskt ska bistå diktaturer eller om man faktiskt kan tvinga dem till ett humant uppförande genom att INTE bistå, tills de kommer till förhandlingsbordet ?

  Kanske lite brutalt, men vi kan ju inte tillåta dessa barbarer få använda bistånd till vapen och terrorisera världen. Själv tycker jag nog inte den tanken låter tilltalande, men, det är trots allt ytterligare en infallsvinkel.

 53. Kachina skriver:

  knightone

  ”lol @ bekämpa fattigdom för att minska terrorism… ungefär som att svenska kids vandaliserar och terroriserar sina områden bara för att dom inte har playstation och Xbox… Fattiga som blir välbägade glömmer religion.. ? haha. Jösses vad folk är naiva.”

  Att högern har brosk i huvudet bevisas härmed av knightone.

  Det råkar nämligen vara tydligt bevisat, att med minskad fattigdom minskar kriminalitet och terrorism. Med ekonomisk och social trygghet, minskar kriminaliteten. Bränn in de orden i brosket, så kanske du minns det fortsättningsvis.

  ”svenska kids vandaliserar och terroriserar sina områden bara för att dom inte har playstation och Xbox”

  På sätt och vis, i mindre format. De kids som ha en x-bok eller playstation,kan ju inte terrorisera omgivningen samtidigt som de spelar. De som har ett jobb, social och ekonomisk trygghet, använder fritiden till att planera framtiden och har inte tid att terrorisera någon. Ett ex. till, Marshall-hjälpen höll kommunismen borta från västeuropa, eftersom folk hade mycket jobb och ingen tid att vandalisera.

  Är det samma broskhjärnor inom högern som kommit fram till att man minskar arbetslösheten genom att öka antalet arbetssökande? Koko-nötter.

 54. Kachina skriver:

  Josef

  Visst är vi medmänniskor, men just nu är allting starkare än islam-light, inget annat än en äcklig spya. Benazir Bhutto var hoppet för miljoner människor i Pakistan och västvärlden.
  HON var den som kunde accepteras och respekteras både av kristna och muslimer. Därmed var hon den som skulle ha kunnat åstadkomma en symbios mellan religionerna.

  Nu är det livet släckt. Vi har förlorat tid, sedan får vi se vad det kan bli av hennes brorsdotter. Hon verkar skärpt. Men under tiden ÄR DET ISLAMS UPPGIFT ATT RENSA UT DEN BAKÅTSTRÄVANDE SKITEN. Hur kan ni tillåta att de här typerna agerar i Allahs och Islams namn? Det går att rensa ut dem, genom att vända dem ryggen, inte tala med dem, isolera dem och när de frågar varför, tillrättavisa dem.

  Sedan Josef, även om jag retar upp vissa genom att föra det på tal, är min syn på saken den att energi, ljus och medvetande är tre aspekter av samma sak. Den ”i vilken vi lever rör oss och är till,” (från Paulus) den vilken både omsluter oss och genomtränger oss, kan jag inte uttala mig om. Det finns hög energi och trög energi (medvetande) beroende på vilken typ av materia det är involverat i.

  Den fysiska materiaformen är den lägsta och trögaste av dem alla. En atom (i köttet) har inte högre medvetande än on/off, attrahera eller repellera. En cell kan lagra information, grupper av hjärnceller kan bygga ganska komplicerade program, även om vi bara utnyttjar några få procent av ”processorns” och ”hårddiskens” kapacitet.

  Det är i denna varelse som den himmelska människan, den rena intelligensen, en emation ur Fadern, möter sin egen reflex ur materian, personligheten. Ibland är personligheten, formad av världen, så stark att själen inte kan göra sig synlig. Ljuset från den drunknar i larmet.

 55. elmilli skriver:

  Bäste utrikesminister! Tar med intresse del av alla dessa dagar…. Och med behållning, rent språkligt. Men, gågna? Vad är det för ord? Bättring!

 56. Josef Boberg skriver:

  GooodMorgon ElMilli,

  Dina uttryckta meningar: ”Bäste utrikesminister! Tar med intresse del av alla dessa dagar…. Och med behållning, rent språkligt. Men, gågna ? Vad är det för ord ? Bättring !” slut citat.

  Carl Bildt´s inlägg ovan innehåller 383 enskilda ord – och SLUTKLÄMMEN i Ditt inlägg är att Din fantastiska intellektuella biologiska hjärnDator TILLÅTER Du att låta Din hjärnDator ”hänger upp sig på ETT enda av de 383 orden” = 1/383-del = 0,0026 % = 2,6 promille av det HELA. Ett gott exempel på intellektual-ISM i mitt mer än 66-årade livsperspektiv sett. Mer om intellektual-ISM under rubriken ”INTELLEKTUALISM = TERRORISM = STRESS – IT22” på min hemsida (= klick på mitt namn ovan).

  Personligen tycker jag att just ordet ”gångna” är ett perfekt ord i tidssammanhang.

  Va faen menar Du egentligen med det här ?

  Ha det… :-) /vännen Josef

 57. soli01 skriver:

  Josef – nu har du inte riktigt ”rent” under fötterna. Varför hänga sig på ord. Ord kan vi använda lite som vi vill – eller hur? Vissa är experter på att utnyttja den konsten :)
  Det aktuella ordet kan tydligen stavas – om det nu var detta som inte var bra – på flera sätt. ”Året som gått” föredrar jag personligen. men vadå…

 58. bestofmankind skriver:

  Knightone,

  Kachina är en stor tillgång som kan förklara mycket mer om livet för dig. För du har väl läst hans kommentarer om sambandet mellan fattigdomen och kriminalitet/ terrorism ovan? De säger allt.

  ”Fattiga som blir välbärgade glömmer religion…? haha. Jösses vad folk är naiva”

  Människans grundläggande fysiska behov…mat, kläder, boende, (+ job som tillkom i modern tid).
  Människans grundläggande psykiska behov….tro, hopp, kärlek, (+ självkänsla som tillkom i modern tid).

  De ovan är elementära det borde du kunna.

  Generallt sätt glömmer man religionen när man har fått bättre ställt, eftersom man har inte tid (är upptagna av roligare saker) att tex gå till kyrkan. Det är klart det finns alltid undantag till alla regler. Men räkna i stället på den större delen som faller inom ramen.

  ”Jösses vad folk är naiva”

  Och du är ”född i går”!

  Hur gammal är du egentligen..25? 30?

 59. bestofmankind skriver:

  mrmhalland,

  Jag förstår att det kan vara svårt att fatta UD´s fack termer.

  För att göra det kort och lätt:

  sid 2 punkt 5) berör 7 länder…Botswana, Namibia, Sydafrika, Indien, Indonesien, Kina och Vietnam…

  Ovan länder skall så småningom inte erhålla ”bistånd” från Sverige.

  sid 3 punkt6) berör 23 länder….Angola, Elfenbenkusten, Malawi, Nigeria, Filippinerna, Laos, Mongoliet, PAKISTAN, Sri Lanka, Thailand, Chile, El-Salvador, Honduras, Nicaragua, Peru, Armenien, Azerbajdzan, Kirgiztan, Montenegro, Tadjikistan, Ryssland, Libanon…

  Ovan länder skall inte erhålla någon ”bistånd” från Sverige. När Regeringen slutar/har slutat med biståndet står inte skrivit någonstans (har inte hittat något).

  De ovan ”bistånd” tror jag kan hjälpa mottagarländerna att bekämpa fattigdomen. Som nu har man valt att ”bara” ge till vissa länder.

  Vill man bekämpa fattigdomen får man ge till alla länder där fattigdomen finns och inte bara till vissa. Man kan därmed ställa även krav på resultat.

  Nu nämner jag bara fattigdomen globalt som skall bekämpas. Och det är synd att Regeringen har nu valt att ge ”biståndet” till vissa länder.

 60. billyjoejimbob skriver:

  När man scrollar igenom inläggen från bestofmankind blir man bara matt. Hon klagar jämt och ständigt på något/någon, verkar aldrig vara nöjd.
  Aldrig hört om begreppet SKYLDIGHETER och RÄTTIGHETER? Samt att Sverige är en demokrati där vinnarna i det senaste valet självklart ”lägger dagordningen” även i utrikespolitiska- samt biståndsärenden. Förändring är ofta hälsosamt och nyttigt!
  Men det är klart, har man en sådan stolle som kachina som förebild, kan man inte förvänta sig särskilt mycket.
  Jag väntar med spänning på tillfället när du för första gången skall berömma Sverige för något positivt ……………………………………………………………….

%d bloggare gillar detta: