Nu är det jul igen!

Efter det tredje julbordet i dag är det nu äntligen dags att slå igen butiken, besluta att nu är det jul igen och ägna sig åt det som julhelger bör ägnas åt.

Så arla i morgon bitti bär det av till andra nejder för några dagar. Och det kan inte uteslutas att detta medför en viss nedgång i frekvensen av inlägg på denna blogg.

Men det har varit full fart in i det sista.

Vi hade en bra överläggningar om Balkan och utvidgningspolitiken med Olli Rehn i dag. Åtskilligt avverkades på middagen i går kväll, men det var bra med en mer officiell överläggning och pressträff i dag.

Lite snålare med tid blev det med EU:s särskilde representant när det gäller fredsprocessen i Mellersta Östern Marc Otte som kommit till Stockholm för samtal i dag. Hans plan var försenat, och därmed försenades åtskilligt övrigt också.

Men nu blir det några dagar att börja omfokuseringen från dagens uppgifter till morgondagens utmaningar. Det nya året kommer strax efter julhelgens vila.

Jag borde fråga jultomten om han råkar ha någon kristallkula som kan ge besked om vad som väntar över.

65 Responses to Nu är det jul igen!

 1. maverick skriver:

  Ha det nu så trevligt på andra nejder Carl och En Riktigt God Jul tillönskas Dig och Din Familj.
  ………. ……………..”nedgång i frekvensen av inlägg på denna blogg” tycker jag du skall unna dig, välkommen tillbaka när det än blir!

 2. huugo skriver:

  Ja du Carl, tomten har säkert en kristallkula att skåda i. Frågan är bara om du vågar titta.
  Ditt tredje julbord och diskussionerna om Balkan har hållt på i evigheter tror jag, bl a du som sändebud under kriget. Vad har kommit ut av detta?

  Fortfarande går Mladic och Karadzitch (ursäkta om felstavat) fria. Vad liknar det om annat än bevisar det internationella sammarbetets sammanbrott och totala misslyckande. Du o andra flänger runt som nutidens nya ”Batman”, men inget får ni gjort. Du borde själv veta av dina nära erfarenheter från Balkan.

  Varför får ni politiker inget gjort och bara pratar en massa fördummande smörja?

  Kan man månne få ett svar någon gång?

 3. meraleen skriver:

  Hej.
  Sitter uppe kl. 2 på natten ock skriver en uppsats när länk efter länk bar mig till denna sida. Studerar i USA annars men kom hem för julfirandet igår. Som sista stora project i skolan har jag bestämt mig för en uppsats om Sveriges relative makt i Internationalle relationer. Du är med i bilden med ditt jobb I Balkan. Åh vad jag önskar att jag kunde slå Dig en pling för att klargöra lite saker om vad som hände under dom åren. *suck*. Istället blir det att använda internet för att försöka lista ut vad Du tänkte medan du mäklade fred i forna Yugoslavien. Hoppas kunna gå i Dina fotspår en dag.

  Vänliga Hälsningar
  Maria Nässén
  Wellesley College, Boston

 4. Torsten skriver:

  Hej Carl,

  Önskar Dig och Din familj en

  GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.

  Ser fram emot att läsa Dina rader även nästa år.

  PS. Glöm ej glöggen när Du reser.

 5. geneve2 skriver:

  Maria Nässén.
  Jag vill verkligen önska dig lycka till med dina studier och lycka till med ditt fortsatta arbete. Världen behöver många duktiga , kunniga , entusiastiska och hårt arbetande unga män och kvinnor. Lycka till Maria och God Jul!

 6. ollemunter skriver:

  Ja nu är det snart dags för den lille…

 7. Kachina skriver:

  Det behövs ingen kristallkula, Carl.

  Det är redan kristallklart. Regeringen har ersatt hjärtat med regelverket och därefter skall vi leva nästa år.

  http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=1790456

 8. ninadrakfors skriver:

  Här skriver du på för att kräva att regeringen ska rädda torsken i kattegatt
  http://www.namninsamling.com/site/sign.asp?id=2431

 9. smalanningen skriver:

  Ett hjärta kan inte slå av sig själv, det behöver en hjärna som skickar signaler till det.

  Ett regelverk mår alla bra av. Våra styrande behöver följa regler, och vi stackars satar till arbetare behöver följa regler. Så enkelt så. Egentligen.

 10. Kachina skriver:

  ”Ett hjärta kan inte slå av sig själv, det behöver en hjärna som skickar signaler till det.”

  Aristoteles var av en annan åsikt. Tanken har sitt ursprung i hjärtat menade han och än idag har inte vetenskapen kunnat förklara var tanken har sitt ursprung.

  Ett regelverk utan hjärta är Moment22. Att läsa mellan två punkter, utan sammanhang mellan meningar och stycken. Därför får alla en arbetsförmåga, frågan om det finns arbete för den förmågan ställs aldrig. Man kan alltid göra någonting, enligt regelverket. Den döende kan arbeta med att provligga sjuksängar. Frågan är; Vem är villig att betala honom lön inkl. sociala avgifter och skatt? Den frågan ställs aldrig, därför har regelverket alltid rätt.

  Regelverket, vi har sorterat allt, växter och atomer vet vi exakt hur det fungerar, var ett tankesätt som levde sitt eget liv vid förra sekelskiftet, det vi allmänt betraktar som idioti i vår generation. Märkligt att det lever kvar i vissa sekter (nyliberalism i regeringen) i detta sekelskifte.

 11. Kachina skriver:

  smålänningen

  Kort sagt, en hjärna utan hjärta tänker inga tankar utan reagerar på instinkt och nervsystem. Ifall hjärnan skulle kunna tänka en tanke utan hjärtats medverkan, är den tanken ofelbart OND!………., av den enkla anledningen att anden och de Gudomliga egenskaper, det pund vi fick med oss att förvalta när vi lämnade Fadershuset, förmedlas genom blodet.

 12. soli01 skriver:

  Kachina – har du kopplat bort hjärtat då? :)

 13. Torsten skriver:

  Kachina,

  Du har ju tappat halva Din hjärna på det där cementgolvet.
  Hur fungerar det för Dig? ;-)

 14. Torsten skriver:

  ”Om man inte är radikal i sin ungdom, har man inget hjärta.
  Och om man inte blir konservativ när man blir äldre har man ingen hjärna.”
  Lär Churchill ha sagt.

 15. maverick skriver:

  kazhina

  …………. ”Gudomliga egenskaper” …………………………..”förmedlas genom blodet”.
  Mannen med det tänkande blodomloppet.
  Kan du förklara hur kroppens mastceller agerar hos dig? ”Tanketransportörer”?
  Världens samlade hematologer häpnar! Nobelpris?!
  ;-))

 16. Torsten skriver:

  ”Den som inte har varit socialist innan 40 års ålder har inget hjärta – den som är socialist efter 40 år har ingen hjärna”.

  Detta citat av Winston Churchill är kanske mera korrekt.

 17. bestofmankind skriver:

  smalanningen,

  ”Ett hjärta kan inte slå av sig själv, det behöver en hjärna som skickar signaler till det.”

  Visst kan hjärtat slå av sig själv utan att hjärnan fungerar…har inte du hört talas om begreppet ”hjärndöd”. Hjärtat slår men hjärnan är helt enkelt död.

  ”Ett regelverk mår alla bra av.”

  Naturligtvis, men regler skall vara mänskliga, och utformade från det ”goda” hjärtat, Reglerna skall innehålla mänsklighetens fundamentala egenskaper som består av TRO, HOPP och KÄRLEK…(the best of mankind)…… och det största av dem är KÄRLEKEN (som finns i hjärtat)…..Tar man inte hänsyn till dem egenskaperna är som att ha en kropp utan själ eller att vara psykiskt otrygg.

 18. Kachina skriver:

  Till er alla.

  Hjärnan fungerar inte utan blodet. Den kan möjligen länka reflexer från ryggmärgen. Det konstaterandet är så allmänt känt att det knappast nominerar till Nobel-pris.

  I övrigt hänvisar jag till Jesus och Aristoteles, samt den egna slutsatsen att det är syresättningen av blodet som håller generatorn (hjärnan) igång.

  Alltså, för att säga det så att ni kanske förstår. Ursprunget till det ljus som kökslampan sprider, är inte generatorn utan vattnet som får turbinen att snurra. Hjärnan kan ses som en generator vilken genererar tankar, men tankens ursprung kommer inte från hjärnan utan från ljushavet som genomtränger oss, det synliga ljuset och syret.

  Hjärnan är ett filter som slaggar igen ju äldre man blir, fylls med fördomar och vanföreställningar i sådan mängd, att man till slut måste krympa verkligheten till en likriktad tunnel.

  Den RENA tanken är sällsynt sedan fontanellen slutits.

  ”Kachina – har du kopplat bort hjärtat då? :)”

  Är jag hjärtlös för att jag speglar er i historiens spegel?

  Jag hoppas att jag gör er en tjänst, speglar er i historiens ljus. Kanske det kan leda till eftertanke så att ni inte går lika långt som era föregångare. Det kan vara svårt att se, om man inte går exakt samma stig, att man hamnar på exakt samma ställe som föregångaren.

  Allianzen håller på med att sortera ut människor. De går en annan väg än föregångarna, men målet är detsamma.

 19. lillies skriver:

  Nja, kachina….senaste förslaget om att de som är sjukskrivna länge skall kunna söka andra jobb är en ganska bra idé. Dock är de väl inte så attraktiva på arbetsmarknaden.

  Jag skulle också vilja fråga tomten om vilka julklappar jag ska köpa (för att inte köpa något de redan har eller absolut inte vill ha). Det enda jag har lyckats köpa är spriten till de som ska ha det..också julklapparna till mig själv..och jag känner mig jättestressad för jag har fasen inte en susning om vad jag ska hitta på. Tidigare har jag inte behövt anstränga mig särskilt mycket…det har som fallit av sig själv när jag varit ute i affärerna ”Åh, det kan hon/han få”….men nu! Inte en enda pryl har jag sett som varit sådär klockren.

 20. Kachina skriver:

  ”…senaste förslaget om att de som är sjukskrivna länge skall kunna söka andra jobb är en ganska bra idé.”

  Och,…..de som inte hittar ett nytt jobb efter sex månader, mister sjukersättningen.

  Här har varken hjärna eller hjärta varit aktiva, utan solarplexus har växelverkat med reptilhjärnan. De djävlas med folk som är för svaga att försvara sig själva. Ren Ondska, om det inte är genuin dumhet och inkompetens.

 21. bestofmankind skriver:

  Kachina,

  ”Allianzen håller på med att sortera ut människor. De går en annan väg än föregångarna, men målet är detsamma.”

  Mycket riktigt. Det är många som inte vill inse detta….men…men när det väl drabbar dem så får vi se.

  Alliansen följer efter ”olle..dolle…doff”….principen?

  Senaste som jag har läst om gäller förslaget om Sveriges första privata barnsjukhus. Kolumnisten Lena Sundström i Aftonbladet den 20 dec har skrivit en artikel om detta. Tyvärr måste man ha en prenumeration på websidan för att länka den. Läs den.

  Här är ett utdrag:

  ”Man kan ha politiska åsikter som går ut på att allt det här har jag för att jag har förtjänat det här, för att det skall löna sig att arbeta och för att det skall straffa sig att vara sjuk och arbetslös. Men när det handlar om barn, fyraåringar och tioåringar och sexmånaders? Vi snackar inte om nya Nintendospel eller märkesjeans här. Vi snackar om barns rätt till en likvärdig sjukvård oavsett ekonomiska förutsättningar. Har vi släppt det?”

 22. mrmhalland skriver:

  bestofmankind :

  Du kan ju inte sitta och läsa Aftonbladet och sedan tycka att det är en sanning !
  Sanningen är att barnsjukvården fungerar väldigt bra i Sverige redan idag.
  Det finns inga barn som inte tas om hand på allra bästa sätt idag.
  Det finns inga vårdköer för barn med akuta problem.
  Detta kommer självklart ändå lättare kunna upprätthållas om det kommer ytterligare sjukhus, till vilka föräldrar väljer att köpa försäkringar för att vara säkra på snabb behandling (oftast av mindre skador, för att inte mista arbetsinkomst).

  Om där sedan finns fler TV-spel eller finare tavlor på väggarna tycker jag är ointressant, även de offentliga sjukhusen ser till att barnen kan sysselsätta sig.

  Detta är ren och skär vänsterpropaganda !

 23. lillies skriver:

  Jag läste Lena Sundströms kolumn i pappersversionen av tidningen. Tycker inte att det i sig är fel, inte om resultatet är att kötiderna minskar.

 24. lillies skriver:

  mrmhalland

  håller med. Jag tror inte att skillnaden på själva vårdkvaliteten skulle bli så stor.

 25. bestofmankind skriver:

  Mrmhalland,

  Du menar alltså att det inte finns någon förslag om Sveriges första privata sjukhus? I så fall kan du protestera direkt till Lena Sundström på aftonbladet. Du hittar säkert hennes email address.

  Annars håller jag faktiskt med dig om följande:

  ”Sanningen är att barnsjukvården fungerar väldigt bra i Sverige redan idag.
  Det finns inga barn som inte tas om hand på allra bästa sätt idag.
  Det finns inga vårdköer för barn med akuta problem.”

  men inte om det här:

  ”Detta kommer självklart ändå lättare kunna upprätthållas om det kommer ytterligare sjukhus, till vilka föräldrar väljer att köpa försäkringar för att vara säkra på snabb behandling”

  menar du privata sjukhus???

 26. soli01 skriver:

  Ja, nu har vi vänsterpropaganda dagen i ända inte bara i Aftonbladet- som jag tycker är ganska bra – men vi har ju andra media.
  Kritik är aldrig fel om den är berättigad, men nu har den gjorts till system.
  A-kassan är en sådan och där blev man utstämplad även tidigare , för det vet jag. Inget konstigt med detta, men nu är det ett ramaskri utan like. Ämnet är glödhett och intresserar givetvis många, men är inget nytt under stjärnorna.
  Att vara mot att vi även får privata lösningar av sjukvården är kanske inte förvånande om man ser med ”vänster” öga.

 27. mrmhalland skriver:

  bestofmankind :

  Nej, Jag menar att den offentliga vården får lättare att hinna med om vissa väljer privata alternativ.

 28. Kachina skriver:

  soli01

  ”A-kassan är en sådan och där ”

  Nu spelar du poker med väl blandade kort. Det var förändringarna, direktiven från Husmark, som vi pratade om. Sedan vet du väl att ingen blev utstämplad av förra regeringen, så länge som AMS hade en utbildning. Nu har ni ju stängt den vägen, så även de trillar mellan stolarna.

  halland

  ”Nej, Jag menar att den offentliga vården får lättare att hinna med om vissa väljer privata alternativ.”

  Vi vet, från högervinkelns mönsterland USA, att vården överlag blir sämre för den stora massan. De statligt subventionerade lyx”hotellen” som de vilka har råd att betala sjukförsäkringen kan nyttja, finns både tid, högsta teknik och kompetens.

 29. mrmhalland skriver:

  Läs på Kachina, det är noga reglerat !

 30. Kachina skriver:

  Ja, nog är det reglerat alltid, hur mycket statliga bidrag de privata sjukhusen får och hur dyr sjukförsäkring du måste ha för att komma in där. Det är också noga definierat hur dålig amerikansk sjukvård är per capita.

 31. mrmhalland skriver:

  Ja, Kachina.
  Den Amerikanska varianten vill vi inte ha här och det lär väl bli omöjligt som lagarna är stiftade i anslutning till nya privata alternativ.
  Vidare är ju den allmäna sjukvården alltid garanterad tillräckliga anslag för att fungera, och med fungera menas att att det ska fungera långt mycket bättre än vad den tidigare regeringen brydde sig om att garantera.
  De privata sjukhus som startas ska vara självfinansierande.
  Jag ser absolut inget fel i att det kommer privata alternativ, de som vill betala för det står inte i vägen för den allmäna vården.

 32. Kachina skriver:

  ”De privata sjukhus som startas ska vara självfinansierande.”

  Tillåt mig att gapskratta :-)))

  Det är typisk högervinkel. Var och en skall klara sig själv, men inte under djungelns lag utan under de lagar vi skrivit för att skydda oss själva. Privata sjukhus och privata skolor är dubbelmoralens synagoga.

 33. mrmhalland skriver:

  Nu är inte sjukhus och skola samma sak.
  De privata skolorna startades ju under den förra regeringens tid och därmed följde en skolpeng.
  Så är det inte med privata sjukhus, men ärligt talat skulle jag inte ha något emot ett liknande system, trots allt ingår det i välfärd att alltid vara garanterad vård om man är akut sjuk.
  Ja, även om det inte är akut, naturligtvis, men när vi diskuterar detta ämnet pratar vi ju om snabb vård.
  De som väljer att försäkra sina barn av olika anledningar kommer (precis som det varit för vuxna i 20 år) att ha möjlighet att få en tidsgaranti som är några timmar snabbare än den offentliga vården.
  Vi får se om det flippar eller floppar….
  För övrigt har vi ju som jag tidigare sa haft detta system ganska länge för vuxna, med skillnaden att där har det verkligen varit tal om att betala för att slippa vårdkö !

 34. Kachina skriver:

  Nu är du inne på USA:s system igen.

  Den enda privat/statliga sjukvård (och tandvård, och optiker) jag sett fungera under de tidsramar du anger, är i Jordanien. Staten äger sjukhusen och inventarierna. Privatläkare bokar tid och plats för att nyttja dem, främst vid operationer.

  Men ve och fasa, inte har vi väl något att lära oss från Jordanien, de som ”klätt” sin krigsmakt i vapen från Sovjet.

 35. mrmhalland skriver:

  Kachina,
  Jag säger som jag sa igår : jag respekterar självklart dina åsikter.
  Den senaste är ju till och med lite attraktiv.
  Jag är INTE inne på ett system liknande USA’s där det faktiskt ÄR så att mindre bemedlade har tillgång till endast nödtorftig vård.
  Mitt argument här var att ett komplement av privat barnsjukhus som vissa väljer att i förtid betala för i form av försäkringar är ett sätt att avlasta de allmäna barnsjukhusen.
  Jag har aldrig hört, och kommer förhoppningsvis (och ganska säkert) aldrig att få höra att resurser skulle omfördelas från allmäna barnsjukhus till privata från staten.

 36. soli01 skriver:

  Tråkigt att de som är vänsterstyrda så ofta är mot all utveckling. När det gäller vården är ju det bra om vi kan få hjälp snabbare p g a att det finns flera som kan hjälpa i nödens stund. Ser inga konflikter i detta och att upphandlingen sker på förutbestämt sätt.
  Ang utstämplingen så har den tidigare även skett och att tvingas på en skolbänk var väl ingen lösning alla gånger. Det funkade inte alltid detta heller.
  När systemen har putsats och fintrimmats kanske slutresultatet kan vara de flesta till lags. Justeringar är inte förbjuda och ska åtgärdas där behov finns – är min förhoppning.

 37. Kachina skriver:

  ”När det gäller vården är ju det bra om vi kan få hjälp snabbare p g a att det finns flera som kan hjälpa i nödens stund”

  Visst, om överläkarens lön sänks från 80 000/ mån till 40 000, kan man anställa en till och då ökar kapaciteten med 100%. :-)

 38. soli01 skriver:

  Kachina – vem vill sänka lönen? Beträffande läkarna så ska de ha bra betalt för dom kan ju faktiskt även rädda ditt skinn -:)

 39. mrmhalland skriver:

  Visst, om överläkarens lön sänks från 80 000/ mån till 40 000, kan man anställa en till och då ökar kapaciteten med 100%. :-)

  tja…detta är mångbottnat som jag ser det.
  Det blir nog svårt att hitta personal som vill jobba för halva lönen.
  å andra sidan måste vi ha fler läkare, det är ju livsfarligt att ha läkare som får 4 timmars sömn på 2 dygn, då kan man ju lika gärna opereras av en full läkare.
  Jag tror inte det är läkarlönerna som är den stora penningtjuven i sjukvården.
  Onödiga inköp, vikarier i stället för att anställa (Det är faktiskt så att timanställda kan få rejält mycket mer i lön än ordinarie personal om de är lite slipade, men, det ska de ha också, de har ju ingen anställningstrygghet), en massa administrativ personal som har jobb enbart tack vare lång och trogen tjänst, etc.

 40. smalanningen skriver:

  Jösses. Menade ju inte direkt med mitt inlägg att dra igång en debatt om vad som får hjärtat att slå egentligen…

  Jag ska så här på fredagkvällen gå in lite djupt i mig själv och fundera lite. Är nämligen en gråsosse sedan många år, jag har inga större problem med skattetrycket som finns i Sverige och tycker att det är riktigt att staten har stor kontroll på skola och vård (som är de viktiga sakerna). Det samma gäller infrastrukturen. Jag vill alltså ha vissa saker reglerat. Privata alternativ till viss del, visst, men huvuddelen reglerat.

  Och då undrar givetvis någon varför jag inte röstade SAP i senaste valet då? En av anledningarna är att jag tröttnar på allt prat om ”hjärta och omtanke” som någon slags totallösning på alla problem.

  Vi har de senaste sosseregeringarna kastat in mängder av personer i utanförskap. Vi har via t.ex. statliga bolag sett till att folk blivit spelberoende och förlorat allt de äger. Socialförvaltningen har gjort kraftiga felbedömningar genom att vara extremt flata och kravlösa, vilket orsakat att flera barn växt upp i en otrygghet som närmast äcklar mig. Och mitt favoritämne – invandrarna – de stackars människor som söker sig till Sverige för en bätre framtid indoktrineras och gullas kravlöst med i några år och kastas sedan bokstavligen ut – antingen ur landet eller på valfri soptipp inom landet.

  Är allt detta ursäktat med att socialdemokratin enligt uppgift ska innehålla mer hjärta än liberalism och borglig politik?

  Jag röstade för en förändring. Jag tycker inte man visar hjärta genom att säga till en arbetslös människa att ”gör vad fan du vill, jag bryr mig inte” utan snarare så här ”du måste se till att få en utbildning för då kommer du att ha så mycket större chans att få ett jobb”. Jag tycker inte man visar hjärta genom att säga till en invandrare att ”tyvärr, er familj har varit här i tre år nu, dina barn pratar mer svenska än ditt hemspråk och visst – ni har ju jobb och kan försörja familjen, men av humana skäl kan ni inte få stanna i Sverige”.

  Varför är det ingen som talar om för folk vad som krävs? Eller hjälper dem att lyfta? Nej, sånt är fult. Det är bättre att bara tycka jävligt synd om dem så fort man får chansen att öppna käften, för man vill väl kanske ha dem förtryckta och bittra i sin förort och värna om deras röster i nästa val. Det man inte räknade med bara är att valets soffliggare ökar för varje år…

  Kommer så alliansen att göra nåt bättre? Jag vet inte. Men jag hade nog hoppats på en ny modern socialdemokrati som opposition och inte bara samma gamla rapande av slagdängor. Och att den socialdemokratin skulle få min röst nästa gång. Men nu vet jag ärligt talat inte.

  Och Reinfeldt och gänget har också en hel del att bevisa om jag ska stötta dem igen. Sverige är starkt i Europa och på utrikessidan med Carl Bildt som lok, men på insidan går allt sin gilla gång. Mest besparingsförslag utan konkreta, synliga åtgärder och flummiga och ostödda funderingar. Jag saknar linjen, jag saknar att den positiva engergin som fanns inför valet nu bytts ut mot ett grått töcken och jag inser att det vi ser idag inte är svaret. Det heller.

 41. mrmhalland skriver:

  Ja du smalänningen,

  Jag har aldrig varit gråsosse men håller med om det mesta du säger i ditt inlägg.
  Vanligt ”bonn-förnuft” som vi kallar det här i halland.
  Det är väl i ditt sista stycke jag kan reagera lite.
  Jag tycker nog att de fortfarande arbetar framåt enl. vallöftena.
  Visst blir det neddragningar på vissa områden för att kompensera det man vill ”lyfta” .
  Lite ostödda funderingar tycker jag också man kunde sparat tills det blev ett förslag med gehör, så man slipper backa från det. Det ger en bild av oerfarenhet.
  Men, de var ju tvugna att göra en rivstart för att kunna få ut något av högkonjunkturen.
  En rivstart måste kunna få innehålla en del förslag/beslut som senare måste revideras.

 42. ingrid68 skriver:

  Carl Bild , jag är övertygad om att du gjort en bra mycket bättre politisk gärning som utmanövrerad ur systemet än att gå och harva på julbordsmiddagar.

 43. mrmhalland skriver:

  ingrid68 :
  hmm..
  Har du inte förstått att dessa middagar har varit arbetsmiddagar ?
  Vad menar du är bättre för en utrikesminister än att träffa andra statmän ?
  Äta måste man ju, och i dessa tider blir det ju naturligt att bjuda på kultur och tradition.

  Detta var nog en av de minst genomtänkta kommentarerna jag läst här hittills, och tro mig, de är många.

 44. ingrid68 skriver:

  mrmhalland,
  Vad jag menar är att Carl Bildt är totalt verklighetsfrämmande. Släng ut karlnl i verkligheten, låt människan ta del av verkligheten bakom de skyddande murarna.
  Punktera linserna.

  Det spelar ingen roll hur många middagar Carl Bildt deltar i, han blir bara än mer verklighetsfrånvänd. Sen kan du kalla det arbetsmiddagar eller vad du vill, kontentan är endock att han inte gör ett full gott arbete. Det gör för övrigt inte partiet eller regeringen heller. Rök ut dem i verkligheten. De skulle göra ett mycket bättre arbete som utmanövrerade ur samhället!

 45. mrmhalland skriver:

  ingrid68 :

  Förklara gärna vad du menar med verklighetsfrämmande.
  Jag tycker CB har verkligheten i världen väldigt klart för sig.

  Jag förstår på ditt resonemang att du inte är nöjd med den regering vi har idag.

  Kan du tala om vilket alternativ du hade föredragit ?

 46. ingrid68 skriver:

  mrmhalland,
  Du kan inte mena att du tycker att Carl Bildt har verklighetsförankring!?
  I det slutna sällskap han rör sig i öppnas inte många portar till verklig insyn i verkligheten. De flesta politiker har detta problem, det är ett mycket stort glapp till verkligheten. Det tror jag att de flesta kan skriva under på.

  Som jag ser det finns det tyvärr inga alternativ i dag vad gäller de politiska partierna.
  Jag skyr socialdemokraterna som pesten, de är maktfullkomliga och högern är bakåtsträvande.

 47. mrmhalland skriver:

  Du kan inte mena att du tycker att Carl Bildt har verklighetsförankring!?

  Jo, i utrikespolitiska frågor är han ju obestridligen en av de främsta.
  Han har ju trots allt satt Sverige på kartan igen.

  I det slutna sällskap han rör sig i öppnas inte många portar till verklig insyn i verkligheten.

  Här kan finnas en poäng. Jag har också uppfattat det som att CB ibland smyger runt och ”lobbar” i korridorerna, men, jag ser det som possitivt, det kan i bästa fall leda till ett possitivt förhandlingsläge i nästa officiella förhandling.
  Det är ju detta som kallas diplomati.

 48. ingrid68 skriver:

  mrmhalland, positivt stavas inte med två s. Men, men.
  I utrikespolitiska frågor är han ju obestridligen en av de främsta att slicka Usa och Bush i häcken, det har du rätt i. Så på det sättet har du rätt i att han satt Sverige på kartan igen.

 49. mrmhalland skriver:

  ingrid68,
  visst blir det felstavat här ibland, USA kan inte skrivas som Usa…t.ex.
  Du hade visst inte mer att komma med ?

 50. mrmhalland skriver:

  Det vore ändå kul att fåhöra på vilket vis Sverige har ”slickat Bush i häcken”…

 51. ingrid68 skriver:

  Beskrivningen av Bildts utrikesmässiga förehavande vad gäller Usa räcker väl. Det är inte speciellt kompetent att handla utefter redan förutbestämda mallar så som Bildt gör.
  Det kan vem som helst göra. Kallar du det att sätta Sverige på kartan igen?
  Nej, bättre kan du!

 52. ingrid68 skriver:

  mrmhalland, på vilket sätt Carl Bildt slickat Bush i häcken? Deltar du inte i de politiska resonumangen mer djupare än så här? Det är under allmän kännedom, både i höger och vänster falangen och bland de politiskt obundna att Carl Bildt har starka amerikanska sympatier. Historien har att förtälja ofantliga skördar av ovanstående.

 53. mrmhalland skriver:

  Nu skrev du Usa igen :-)

  Jag är inte säker på vad du menar nu, kan du förklara ?
  Jag utgår ifrån att vår utrikesminister handlar efter de ramar riksdagen har beslutat.

 54. ingrid68 skriver:

  Usa. Usa, Usa :-)
  Carl Bildt har i egenskap av den person han är handlat utefter de Usa vänliga direktiv han understödjer. Ta bara problematiken med Irak.

 55. mrmhalland skriver:

  Så du menar att Sveriges riksdag inte har givit mandat till CB att handla som han gör ?
  Jag har svårt att tro annat, det skulle bli väldiga bekymmer i KU :-)
  Tja, Irak är ju ett bekymmer här i världen.
  Trots allt har vi ju en politik för det, vad har vi för politik för Burma ??
  Så fort Gambari fick översterna att dra tillbaka trupperna så sket världen i Burma, Kina och alla grannländer…
  DÄR kan vi kritisera vår regering !

 56. Kachina skriver:

  Dagens Husmark;

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1512548.ab

  Det är uppenbart att den som får hälsan raserad, även skall få ekonomin raserad.

  Sjuka människor ingår inte i Allianzens samhälle. De skall sorteras ut, som potatis med brunröta.

  Arbetslösa människor ingår inte i Allianzens samhälle. De skall sorteras ut, som potatis med brunröta.

  Allianzens samhälle innehåller bara friska och framgångsrika, en förädlad ras som man avlar vidare ifrån.

  DET ÄR SJUKT. Sinnessjukt.

 57. bestofmankind skriver:

  smalanningen,

  Tyvärr är ”gräset inte grönare på andra sidan ängen” (om det är nu det heter)

  soli01,

  ”Att vara mot att vi även får privata lösningen av sjukvården är kanske inte förvånande om man ser med ”vänster” öga.”

  Det ”vänstra” ögat är i alla fall synkroniserade med ”hjärtat” som finns på ”vänstra” sidan av kroppen.

  mrmhalland,

  privat barnsjukhus, höjd skatt på diesel, höjd skatt på tobak, sänkt sjukersättning…….listan är säkert inte komplett…

  Vad kommer härnäst?…privat åldershem? det är kanske det du väntar på?

 58. mrmhalland skriver:

  bestofmankind :
  Vad kommer härnäst?…privat åldershem? det är kanske det du väntar på?

  Det låter lockande.
  Idag fungerar ju inte åldringsvården alls, men jag föredrar nog det åtgärdsprogram som regeringen har lagt fram.
  Det är inte roligt att läsa om 92-åriga damer som inte får plats utan får klara sig själva eftersom de trots allt gan gå.
  Detta är ytterligen en samhällsröta som måste städas undan från den förra regeringens ”icke-handlande”.

 59. ingrid68 skriver:

  mrmhalland, oj, oj, oj, vi kommer att ha mycket, mycket samhällsröta som måste städas undan efter sittande regeringen. Var så säker! De nedmonterar det sista av Sveriges välfärd. Hur kan du vara så blind för det, när du för övrigt verkar vara en någorlunda reflekterande individ iallafall.

 60. mrmhalland skriver:

  ingrid68 :

  Just nu tycker jag att regeringen jobbar i rätt riktning.
  Vi MÅSTE se till att alla kan hjälpa de som inte kan försörja sig själva verkligen gör det !
  Nja, nedmonterar ?
  Jag vet inte riktigt vad du tänker på nu, den nya tandvårdsreformen ser väl lysande ut ?
  Äldreomsorgsreformen ser väl minst lika bra ut ?
  Skolreformen ?
  Jo Ingrid, det finns några som kommer i kläm under uppbyggnaden av det raserade Sverige.
  Självklart måste vi värna om ALLA, men, det är ju omöjligt att göra allt på en gång.
  Sverige har varit så misskött så länge så det tar nog några år.

  Det var ju smickrande att jag trots allt reflekterar över verkligheten. :-)
  Jo, det gör jag och jag är inte heller så naiv att jag är ”partibunden”.
  Jag anser att folk som håller med ”sitt parti” i varje fråga är ganska oengagerade och kanske till och med ganska …nja….det får ligga i luften :-)

 61. mrmhalland skriver:

  Jo Ingrid, Jag såg stavfelet.
  Det sticker verkligen i ögonen :-)

 62. Kachina skriver:

  ”Jo Ingrid, det finns några som kommer i kläm under uppbyggnaden av det raserade Sverige.”

  Jovisst,……och inte är det de besuttna som plundrar allmogen på deras besparingar. Riksdagen skriver de lagar domstolar dömer efter och den lagen säger att ingen har ansvar för de miljarder som försvann från Skandia, inte ens de i vars fickor pengarna hamnade.

  Ingen nåd finns för den allmoge som kryssar i fel dag på den obegripliga VAB-blanketten.

 63. smalanningen skriver:

  Jag tar alla människor på allvar, utom de som enfaldigt hävdar att ett och samma parti eller ideologi har lösningen på alla frågor…

  Obegriplig VAB-blankett? Men herregud…

 64. Kachina skriver:

  VAB-blanketten torde vara lika obegriplig som alla andra blanketter från samma källa.

  Min fru fick som bekant en stroke för fyra år sedan. Jag har alltså fyllt i ett antal blanketter, en del så obegripliga att jag inte fattade frågan, varpå jag ringde f-kassan för att fråga vad de egentligen frågade efter. Inte heller de visste.

 65. Josef Boberg skriver:

  GooodFörmiddag Alla,

  Pessimismen i kommentarerna ovan är påtagliga – i mitt perspektiv sett. Det förefaller som om Ni inte alls känner till Moderaternas/Alliansens JULKLAPP till svenska folket http://josefboberg.wordpress.com/2007/12/22/loneslaveriarbetslagen

  Annorlunda Goood Jul !
  ÖNSKAR
  vännen Josef

%d bloggare gillar detta: