Polen och nordiskt julbord

I dag får jag besök av Polens alldeles nyligen tillträdde nye utrikesminister Radek Sikorsky, och tillsammans skall vi diskutera en serie olika europeiska frågeställningarna.

Den nya polska regeringar har ju redan markerat ett nytt tonläge i olika viktiga frågor.

Konflikten om den polska köttimporten till Ryssland förefaller att avvecklas, och relationen till Tyskland är åter en kännetecknad av vänskap och kollegialitet.

Jag var ju nere i Warszawa dagarna innan han tillträdde, men det känns i alla fall trevligt att kunna välkomna honom på ett lite mer officiellt besök i Stockholm.

Anledningen till att han kommer just nu är att jag passade på att inbjuda honom och hans hustru till en liten julmiddag Anna Maria och jag har för mina nordiska utrikesministerkollegor i kväll.

Vi nordiska kollegor träffas numera mycket ofta i olika mer eller mindre officiella sammanhang – senast i Paris i måndags – men det har sitt värde att nu när julen närmar sig också kunna sitta ner för en mer informell kväll.

Så nu kommer både Jonas Gahr Störe från Oslo och Per Stig Möller från Köpenhamn. Tyvärr hindrar budgetdebatter i Helsingfors Ilkka Kanerva att komma med.

Och med Östersjön som förenande faktor blev det naturligt att också bjuda Radek Sikorski.

Kommer till julbordet gör dessutom Europakommissionens Olli Rehn med ansvar för såväl utvidgningsfrågorna som Balkan-politiken.

Så det blir glögg och julkorv och skinka och sill och allt annat som därtill hörer.

Snapsen blir mer anrik blandning från äldre tider i S:t Michel i Finland i kombination med Hallands Fläder.

57 Responses to Polen och nordiskt julbord

 1. hillary2 skriver:

  Carl Bildt

  Anne Applebaum är gift med Sikorsky. En väntjänst att göra reklam för hennes bok och seminarium igår?
  och
  det var väl inte precis igår du träffade ”vanliga människor”?
  endast politiker är goda nog?
  det är nog som Urban Ahlin uttryckte för länge sedan – det är dags för dig att landa!

 2. maverick skriver:

  hillary2

  Urban Ahlin – internt kallad ”grodmannen” (beroende på hans välunderbyggda, käcka uttalanden som dock mest slår mot honom själv beroende på en kombination av stor okunskap och fria fantasier).
  Välkänd inom ( s ), okänd i övriga världen.
  M.a.o. en i raden av starka s.k. oppositionskandidater inom Stall Mona.

 3. klaskarlsson skriver:

  Trevligt med lite julbord sådär.
  Hoppas du får en givande tillställning mewd inte alltför mycket jobbsnack – även om man får anta att du alltid är mer eller mindre i tjänst, särskilt vid sådana tillfällen :)

  /K

 4. Josef Boberg skriver:

  GooodMorgon Carl Bildt,

  Hoppas att Du kan bortse ifrån kommentarerna här om den här julmiddagen – av typ hillarys ovan – för det är ju till 100 % hillarys personliga åsikter = det är till 100 % hillarys bord = inte Ditt bord – och ingen annans bord heller för det delen.

  Personligen önskar jag Dig och Dina gäster en VERKLIGT goood julmiddag – med allt vad som därtill hörer !

  Ha det… :-)
  vännen Josef

 5. hillary2 skriver:

  maverick

  puckon finns överallt

 6. Kachina skriver:

  Alltså, det må vara att Carl Bildt lever och umgås i ett virtuellt slutet rum med andra diplomater (i slutna rum är det bara idiotin som frodas), men vad f-n är detta;

  ”Snapsen blir mer anrik blandning från äldre tider i St Mikkel i Finland.”

  Någon gammelsvensk häxbrygd från Gustav II:es tid? Är det någon som vet?

  Do not worry, hillary. Carl har ju bloggen där vi vanliga människor tar ner honom på jorden var gång han lyfter.

 7. klindqvist skriver:

  JAg skulle gissa att det är Marskin Ryypy, http://en.wikipedia.org/wiki/Marskin_ryyppy. Drickes med ytspänning och utan att man tillåts spilla. Skall ha varit kriterium för att få äta med Marskalken. Det finns å andra sidan en hel del andra berättelser om hans lunchvanor från St Mikkel (dvs staben)

 8. Bo W. Höglund skriver:

  Marchalken i all ära, men, i regionernas Europa, och som Hallänning får man inte glömma ”Hallands Fläder” (kan serveras på samma sätt) och kronan på julbordet – Halländsk GRÖNKÅL !!!

 9. maverick skriver:

  Säga vad man vill om allas vår trivseltant hillary2 – trots idel motgångar ger hon sig inte.
  Under KU- förhören med Carl Bildt försökte hon lansera Morgan Johansson och Berit Andnor som folkkära alternativ. Resultat ………… ;.))
  I samband med försäljningsplaner av statliga bolag har den goda hillary2 kört hårt med ”alternativideologen” Thomas Östros. Resultat …………… majoriteten av det svenska folket ler i mjugg åt Östros förnumstighet.
  Med jämna mellanrum plockar bloggens solstråle fram fru Ulvskog. Kommentar överflödig! :-)))
  Och så nu – Urban Ahlin. Vilken komiker har inte det svenska folket gått miste om i hillary2.
  Vad kommer härnäst?
  God Jul!

 10. jenny71 skriver:

  Det Carl Bildt gör är att skapa bra relationer till andra länder genom detta. Vi har en mycket duktig utrikesminister. Hoppas fler får upp ögonen för vilket jobb han gör för Sverige.
  Stort tack till Carl Bildt och God Jul!

 11. bossebus skriver:

  När du nu sitter och gottar dig med dina kollegor (Vilket jag tycker är bra) Tänk då på alla vi som besöker Phuket och blir fråntagna servicen genom stängningen av Konsulatet…

 12. Kachina skriver:

  ”Vad kommer härnäst?”

  maverick, årets rookie 2008!

  ”I samband med försäljningsplaner av statliga bolag har den goda hillary2 kört hårt med “alternativideologen” Thomas Östros. Resultat …………… majoriteten av det svenska folket ler i mjugg åt Östros förnumstighet.”

  Den majoriteten är nog din bekantskapskrets, sju personer.

  Svenska folket ser inte så glatt på utförsäljningen. Det är en av orsakerna ill opinionsfallet.

 13. Kachina skriver:

  Svenska rövslickares julafton

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1492085.ab

  I det fallet är USA bättre. Där ger motsvarande ”plundring” 30 år i fängelse.

  Kommer ni ihåg killen som sänkte Barkleys Bank? En kompis yttrade vid tillfället att han var en idiot som gömde sig bland söderhavsöarna. Han skulle ha tagit flyget till Sverige, så hade han fått några miljoner i skadestånd och ett nytt toppjobb.

  Ibland undrar jag om våra styrande verkligt har den kompetens som krävs för att leda en nation.

 14. ollemunter skriver:

  Alltid ”AALBORGS JUBILEUMS AKVAVIT” på julbordet. En gammal tradition hos ”Munter” sedan decenier tillbaka. Endast det bästa är gott nog.

  Vi bojkottar allt finskt brännvin till julen, oavsett sort.

 15. bestofmankind skriver:

  Carl Bildt…en sista fråga som du kan ge svar till din kära Anna Maria (med all respekt till henne).

  Skulle du stänga den svenska ambassaden på Filippinerna om Anna Maria råkade vara en filippinska, och inte italienska??

 16. mastaren skriver:

  Trevligt med ett gott julbord, men Hallands fläder??? Vad har sånt blask på ett julbord att göra? Be Norges utrikesminister ta med sig lite gilde julakvavit…

 17. bertil87 skriver:

  Hej Carl och tack för Din fina blogg.
  Passa gärna på att även bjuda Din kollega Maud Olofsson på en snaps från St. Michel i Finland. Hon har en del att lära även av finnars sätt att angripa energipolitiken. Nu byggs deras femte reaktorer med siktet inställt på att direkt fortsätta med den sjätte.
  Därmed drivs inte energikrävande bolag, att lägga ned verksamheten eller flytta utomlands.
  Ett ringa kilo av den rena naturgåvan uran har samma energiinnehåll som 90 ton naturskämmande kolkraft. Kol och olja skördar årligen ca 10 000 människoliv. Kärnkraften har under 40 års verksamhet endast orsakat ett fåtal dödsoffer i samband med Tjernobyl. Denna tilldragelse var dessutom egentligen ingen olycka, eftersom personalen – i förment studiesyfte – själva stängde av säkerhetssystemen !!!
  Kostnaden för el har stor betydelse för svensk industris konkurrenskraft. Maud Olofsson ser vindkraft som komplement till vattenkraften. En kontroll med Vattenfall visar då att elen från Lillgrund i Öresund kommer att kosta ca 75 öre per kWh. Motsvarande kostnad från kärnkraft är ca 20 öre.
  Valet från vår näringsminister borde vara enkelt.

 18. mrmhalland skriver:

  mastaren :

  Trevligt med ett gott julbord, men Hallands fläder??? Vad har sånt blask på ett julbord att göra? Be Norges utrikesminister ta med sig lite gilde julakvavit…

  Visst är Hallands fläder ett gott brännvin !
  Tidigare har Aalborgs och det Finska brännvinet nämnts och nu Gilde.
  Det finns ytterligare en riktigt god snaps från Norge : Löjtens.

  Är snapsen känd i andra delar av världen ?
  Jag har mest kontakt med Asiater och de brukar rynka lite på näsan när jag bjuder på snaps.

 19. huugo skriver:

  Carl, jag brukade vara en av dina fans men har fått nog. Du flyger världen runt som en vanvettig tokstolle och tror du kan frälsa hela världen. Din blogg är mest en oändlig reseskildring utan sakligt innehåll.
  Överskattar du inte din egen roll, heller har du som flertalet sossar före dig drabbats av svår hybris i maktens galna berusning?

  Förr hade språkets gåva och en glänsande retorik, var har allt detta tagit vägen? Har även du blivit socialmoderat, allt för maktens skull.

  De 48 miljarderna i samförstånd till Palestina blev droppen för mycket, Sveriges del är väl 1,8 miljarder, rätta om fel. En samling kriminella banditer skall stödjas med MINA skattepengar.
  Det är lätt att som politiker ge bort andras pengar, eller som ÓRourke träffande beskrev det, att låta politiker disponera skattepengar är lika begåvat som att ge ett gäng 14-åringar en låda Whiskey och nycklarna till bilen.

  Aldrig mer röstar jag på moderaterna, det var sista gången 2006, skärpning.

 20. mrmhalland skriver:

  huugo :

  Förr hade språkets gåva och en glänsande retorik, var har allt detta tagit vägen?

  Tycker du det har blivit sämre ?
  Jag tycker nog tvärt om.
  Fast, jag vet inte om det är ett kriterie för att vara en bra politiker.
  Jag tycker nog att det är viktigare vad man uträttar än hur man uttrycker sig, även om det ibland kan ha med vartannat att göra.
  I Fallet CB tycker jag att han uttrycker sig så tydligt man kan önska, konkreta resultat har vi inte sett ännu, världen är långsam.

 21. mrmhalland skriver:

  huugo :

  Förr hade språkets gåva och en glänsande retorik, var har allt detta tagit vägen?

  Tycker du det har blivit sämre ?
  Jag tycker nog tvärt om.
  Fast, jag vet inte om det är ett kriterie för att vara en bra politiker.
  Jag tycker nog att det är viktigare vad man uträttar än hur man uttrycker sig, även om det ibland kan ha med vartannat att göra.
  I Fallet CB tycker jag att han uttrycker sig så tydligt man kan önska, konkreta resultat har vi inte sett ännu, världen är långsam.

 22. ingrid68 skriver:

  Det är mycket, mycket trevligt att höra om Dig och dina förehavanen så här framåt jul i utrikesmässiga sammanhang. Det låter hemskt gemytligt! Speciellt om man begrundar de inrikesmässiga faktorerna samtidigt.
  Så här vid juletid blir tillståndet brutalt slående. När människor i Sverige som är sjuka endock i strid ström tippas ut från försäkringskassan, på ett fullkomligt rättvidrigt sätt.
  (Mellan alla middagsbesök kanske du har hört att rättsäkerheten fullkomligt är satt ur spel för många människor som kommer i kontakt med Försäkringskassan?) Flertalet av dessa människor är alltför sjuka för att överhuvudtaget få bli inskrivna på arbetsförmedlingen. Således har de människor som drabbats av sjukdom blivit tvingade att gå från hus och hem, sälja alla sina tillgångar, för att sluta resan som sjuk med att bli socialfall eller uteliggare. Och nu pratar vi inte om missbrukare och psykotiska människor. Utan om människor som tidigare varit fullt inlemmade i det svenska samhället, men drabbats av sjukdom.

  Istället för att öppna upp för lösningar som högern pläderat så fint för, dumpas nu istället människor helt ut ur samhället. Detta mer systematiskt än någonsin.

  God Jul Carl Bildt!

 23. archimboldo skriver:

  Det duger bra med en utmärkt inhemsk snaps som dessutom har en visa:

  O.P. river (Mel.:”Ol` man river)

  O.P. river
  ja O.P. river
  Var gång jag lenat
  min hals med Renat
  jag sagt med iver
  att O.P. river
  långt ner

 24. Kachina skriver:

  Den satt bra,ingrid68. Rakt på sak, kristallklar beskrivning av läget. Undrar hur förstelnade Allianzens sinnen är, men kanske de mjuknar efter några snapsar på julafton?

  Det är så otroligt att detta skall hända på 2000-talet, att många i Allianzen vägrar se det hända. Strutshuvuden är den byggd av, Allianzen.

 25. soli01 skriver:

  ingrid68 – ja, alla dessa svepande kommentarer om hur hemsk sjukkassan är. Helt fel! Vet nämligen att den fungerar alldeles utmärkt. De som är sjuka får hjälp och de du nämner bör man konkretisera närmare. Alltid faller någon mellan stolarna, men i stora drag låter det som domedagen är nära. Är man sjuk och blir t ex sjukskriven av läkare ifrågasätts inte detta- vet vad jag talar om. Så var det tidigare och så är det även nu.

 26. mrmhalland skriver:

  tja, jag har väl närmast haft problem med att f-kassans skrivbordsläkare inte ville låta mig jobba så snart som jag ansåg att jag kunde.
  Detta är ju 2 år sedan, så då hade de ju i uppgift att förtidspensionera folk (det heter något annat idag) för att de inte skulle finnas i statistiken över sjukskrivna.
  Jag hoppas verkligen att den nya politiken fungerar, så dessa undanskuffade människor åter får chansen att känna sig behövda.

 27. ingrid68 skriver:

  Kära soli01
  I dig har regeringen en verkligt trygg bundsförvant som inte ifrågasätter eller tar reda på verkliga fakta. När du hör att sjuktalen gått ner, ställ dig då frågan vad som har hänt med dessa människor, var har de tagit vägen? Hur har det gått för dem? Blev de inlemmade i samhället igen? Fick de rehab? Anställde någon dem? När du någon gång i slutet av år 2008 eller under år 2009 kommer att höra att sjuktalen halverats, ställ dig då frågan, hur gick det hela till? Gick det rumsrent till? Fanns rättssäkerheten där? Värt att veta är att enligt undersökningar uppgår siffran i rent fusk till 2% vad gäller långtidssjuka och förtidspensioner. För att på pappret få bukt med ohälsotalen har det tyvärr gått så långt att rättssäkerheten tvingats sättas ur spel. Försäkringskassan har till och med under senare tid medgett att rättssäkerheten är satt ur spel.

  soli01, vet du vad, jag tror inte att det var dej och din situation, regeringen menade när de pläderade sig så oerhört varma för att lösa ”utanförskapet”. Eller? Är du långtidssjuk eller förtidspensionerad? Kanske har jag fel och då ber jag så hemskt mycket om ursäkt.
  Det är iallafall rörande att du så ovetandes, med näbbar och klor kan försvara vad som pågår.

  God jul!

 28. Kachina skriver:

  soli01

  ”Är man sjuk och blir t ex sjukskriven av läkare ifrågasätts inte detta- vet vad jag talar om”

  I vilken värld bor du?

  Skall jag gissa på Östermalm, där Ulf Nilsson hittar sina fuskare.

 29. maverick skriver:

  ingrid 68
  Partikansliet mobiliserar tydligen när hillary2 vilar ;-))

 30. soli01 skriver:

  ingrid68 – jag försvarar inte allt regeringen gör, men vi som ska utföra givna direktiv är olika. Detta är ingen nyhet för någon och man måste ha en viss smidighet när man hanterar människor. Jag råkar nämligen känna personer i min bekanskapskrets som är sjuka och det är inga problem där. S

  Ja, God Jul även härifrån.

 31. maverick skriver:

  kachina
  Östermalm, Byske, Ängelholm el. Nässjö?
  Tänk att du visar dig så fördomsfull.

 32. soli01 skriver:

  Kachina – vi måste även acceptera fakta! Jag hittar inte på något om du skulle tro det. Vilken planet befinner han sig på :)

 33. maverick skriver:

  soli01

  kachinas ande svävar normalt helt fritt i rymden. Men just nu finns klara indikationer på att han, precis som asteroiderna, rör sig i en bana mellan Mars och Jupiter.

 34. Kachina skriver:

  ”Jag råkar nämligen känna personer i min bekanskapskrets som är sjuka och det är inga problem där.”

  Nej just det. Den ariska rasen som bebor Östermalm har troligtvis inga problem. De svaga och försvarslösa lider däremot. Hur, på vilket sätt, har alla de här som friskförklarats blivit friska. Har Reinfeldt börjat jobba som Jesus, med handpåläggning? Kanske därför han är så osynlig i media?

  ”Men just nu finns klara indikationer på att han, precis som asteroiderna, rör sig i en bana mellan Mars och Jupiter.”

  Asteroidbältet känns bekant, så bekant att jag kan återerinra mig ”atmosfären”.

 35. weneedtoknow skriver:

  huugo,

  Den är bra: ”att låta politiker disponera skattepengar är lika begåvat som att ge ett gäng 14 åringar en låda whisky och bilnycklarna”!

  Det är dags att montera ner det politiska systemet och skrota politikerna, precis som de redan gjort med så många medborgare inom olika politiska områden.

  Politikerna är idag maktmissbrukare och har ”glömt bort” att de är anställda av/för befolknigens intressen och nationens välgång.
  Vem vill agera slav till de regeringsanställda? Ner med den så kallade eliten – i skiten.

 36. moniqas skriver:

  Ja kära nån, jag har upptäckt att det är väldigt trevligt och kul att läsa den här bloggen för det är så många otroliga kommentarer som ger mig en inblick i hur olika vi människor är och upplever saker. Det som är helt fel för en är rätt för en annan och det är väl så livet är. Allt är ju rätt för den som har sin egen åsikt. Därför känns det fel för mig att döma andras åsikter men rätt att uttrycka mina egna.
  Och Hallands Fläder, …. den är faktiskt helt rätt till en god silltallrik och en knäckemacka med smakrik ost. Så är det för mig =)
  God Jul öskar jag dig Carl Bildt och ha det så gott med alla godsakerna!

 37. smalanningen skriver:

  Kachina: Du måste noh helt enkelt börja inse att folk fuskar. Och det så in i helvete. Och det i alla samhällsklasser. Och allra oftast så är man riktigt stolt över det också.

  Ett populärt fusk så här i jultider är VAB istället för karensdag när man är lite bakfull efter julfesten på kontoret…

  Jag förstår inte varför man ska hymla med detta, liksom att man inte ska hymla med annat. Svensson ska inte vara untouchable, speciellt inte när samme Svensson själv anser sig ha väldigt stor rätt att förklara att våra folkvalda politiker inte är att lita på.

 38. Kachina skriver:

  ”Kachina: Du måste noh helt enkelt börja inse att folk fuskar. Och det så in i helvete.”

  Ekot från 30-talet;

  Smålänningen: Du måste nog helt enkelt börja inse att judarna förstör Tysklands ekonomi genom ocker och snikenhet.

  Naturligtvis fuskas det, men inte i den omfattningen propagandan säger. Goebbles hade åtminstone förstånd att synkronisera propagandan och det måste Allianzen göra innan jag skall gå på den.

  Sex giriga judiska bankirer kan inte motivera mordet på sex miljoner judar. Fyra tusen, eller fyrtiotusen fuskare, kan inte motivera stigmatiseringen av fyrahundratusen sjuka och sjukpensionerade.

  Fusket finns och skall kontrolleras och bekämpas. Men, fusket får inte bli den grund landets politik byggs från och orsak till Moment22-normer i regelverket.

 39. maverick skriver:

  kachinas osmakliga associationer talar för sig själva!

 40. Kachina skriver:

  Allianzens osmakliga politik talar även den för sig själv och speglas i opinionssiffror. Det enda de lyckats med är att reta upp folk. Sänkt skatt, mer i plånboken, balanseras av ökade avgifter Det enda som hänt är att de fört över möjligheten till sociala försäkringar (a-kassa, f-kassa) till de som har råd att betala och överför tiotusentals som inte har råd till den för staten avsevärt billigare social-kassan.

  Dagens Husmarks nya giv, är gammal sedan flera år. En viss justering av sossarnas möjlighet att provjobba i några år och gå tillbaka om det misslyckas. Grunden för tänket, Moment22 att alla har en förmåga att göra något, ligger kvar som norm för bedömningarna. Visst, alla kan göra något. Den döende kan provligga sjukhussängar åt fabrikanten, den ledslitne kan klippa en gräsmatta per vecka, den cancersjuke kan korrekturläsa tidningar,…..frågan är, KAN DE LEVA ETT VÄRDIGT LIV PÅ DET?….,eller blir de en klass som Indiens latrintömmare.

  Den här regeringens agerande grundar sig på republikansk livssyn och två psykopaters arbete i Tornedalen under Perssons regering.

  Det är det slutna rummets idioti som blir synlig i samhällspolitiken.

 41. smalanningen skriver:

  Kachina: Jag förstår ärligt talat inte hur du kan reta upp dig så mycket på det här. Det finns tusentals siffror som jämför folk med folk med olika sanningshalter, men just en siffra på hur mycket folk fuskar får dig att börja tala om judar, nazi-Tyskland och massmord? Det verkar så EXTREMT känsligt, nästan som du själv känner dig hotad…

  Och du skriver om ”ett värdigt liv” som nån slags motpol till att man ska kontrollera fuskare? Så här: Jag betalar så in i helvete i skatt (sett till de flesta andra länder), och har inget alls emot det – den får gärna gå till industriarbetaren som slitit ut sina leder eller invandraren som behöver språkutbildning och stöd för att få ett jobb – men fanimig inte till folk som redan har det bra som fuskar med VAB, sjukförsäkring m.m.

  Så enkelt är det nog för de allra flesta – med rent mjöl i påsen.

 42. maverick skriver:

  smålänningen

  Ber att få överlämna en fiktiv liten julblomma till dig för dina inlägg idag!

 43. Kachina skriver:

  ”… som redan har det bra som fuskar med VAB, sjukförsäkring m.m.

  Så enkelt är det nog för de allra flesta – med rent mjöl i påsen.”

  Fattar du vad som sker? Det kallas kollektivbestraffning för att några fuskar med VAB, ofta högavlönade. Det drabbar inte dem så mycket som det drabbar de som lever på gränsen.

  Det är ”första-världskriget”-intellekt som är i rörelse. Det som idag kallas idioti.

 44. maxxoo skriver:

  Ursprunglig rubrik på denna blogg: ”Polen och nordiskt julbord” Vad händer, jo Kachina m.fl. startar den sedvanliga och totalt meningslösa pajkastningen helt utanför ämnet. Om det är så förb…t svårt att ha synpunkter/debattera det aktuella
  ämnet så gör oss den tjänsten att söka er till något annat forum där ni kan få utlopp för era sjukliga frustrationer. Då slipper vi andra ert tröttsamma och eviga tjatande om ”Allianzen”, opinionssiffror, nazister, fusk med sjukersättningar, etc. Sluta att sabotera en annars upplysande och intressant blogg som CB har skapat.

 45. Kachina skriver:

  maxxoo

  Normal uppmärksamhet ger vid handen att det inte var jag som tog upp ämnet. Men,….om du inte tål att se dig själv i historiens spegel, läs då en annan blogg. Det finns säkert smör- och fjäskbloggar enbart för högervridna.

 46. Torsten skriver:

  Kachina,
  Får man ställa en personlig fråga?

  Har Du några vänner?

 47. Kachina skriver:

  Torsten

  Varken bland vänsterextremer, högerextremer eller bland den fogliga massan. Däremot har jag en vänkrets bestående av bildade självständigt tänkande individer. De som inte känner igen sig själva i den historiska spegeln, har jag inget behov av att umgås med.

 48. bestofmankind skriver:

  maxxoo,

  För att förstå vad Kachina beskriver måste man ha ett ”stort” hjärta, som tydligen inte du förfogar över…..

 49. geneve2 skriver:

  maxxoo

  Precis så är det som du skriver. Det är helt enkelt märkligt och bedrövligt med en del inlägg på denna annars mycket intressanta blogg. Det är mycket lärorikt och intressant att följa vår utrikesminister Carl Bildt vad han skriver om sitt arbete. Att det sedan finns några stycken som har enbart destruktiva inlägg, som det absolut inte är värt att besvara , är verkligen bedrövligt och omöjligt att förstå.

 50. Kachina skriver:

  geneve2

  Entonigt blir det, om alla Jante-strängar vibrerar på samma frekvens.

 51. mrmhalland skriver:

  Jag håller verkligen med.
  Att attackera kommentatorer på ett personligt plan för deras åsikter vittnar verkligen om brist på argument.
  Det ser man ju också när vissa använder gamla slagdängor som inte ens vänstern längre vill ta i sin mun.
  Mycket tråkigt.

 52. Kachina skriver:

  halland

  Jaha, du tar det personligt. Betyder det att du börjat känna igen din bild i den historiska spegeln?

 53. mrmhalland skriver:

  Inte alls Kachina,

  Jag tycker bara att vi kan vara hövliga mot varandra.
  Personliga påhopp leder ingen diskussion framåt.
  Jag respekterar dina åsikter, men tycker att du på ett felaktigt sätt fösöker få kraft bakom dem genom att anklaga människor för att kalla dem för än det ena och än det andra, som säkert även du klart ser det felaktiga i.
  Visst finns det obehagliga nazister än idag, men jag kan inte påstå att jag har sett något uttalande här som utgör grund för dina påståenden om att det vore så, självklart finns heller ingen likhet mellan regeringens politik och massmördandet på 30-talet.

 54. Kachina skriver:

  ”……,självklart finns heller ingen likhet mellan regeringens politik och massmördandet på 30-talet”

  Självklart inte. Det är stämningarna och regleringarna där före som jag hänvisar till. Dessutom är jag innerligt less på regeringens primitiva tankemönster och åtgärder. De hör liksom inte hemma i det här århundradet.

 55. weneedtoknow skriver:

  Och jag uttrycker mig ofta negativt därför jag anser att det inte anstår en stat såsom
  Sverige – som utannonserar sig såsom en demokratisk rättsstat för att sedan i största hemlighet attackera den egna befolkningen med sofistikerade militära teknologier. Huu, för peacekeeping weapons!

  Teknologierna är inte ens offentliggjorda, mest troligt därför de är extremt oetiska, då
  de ”vapeniserar” människans bioligiska funktioner, fysiskt såväl som psykiskt.

  ”Symptoms of weapons’ usage include but are not limited to: sleep attacks,sleep disturbance, buzzing or clicking in the head, servere burning sensation or tingling in the limbs, muscle cramps, muscle spasm, ringing in the ears, false heart attacks, tinnitus, headaches, blurred vision….

  http://americancognitivelibertiesassoc.org/acoustic.aspx
  I menyn under ”Letter From The Director” finns en del symptom beskrivna.

 56. weneedtoknow skriver:

  Sveriges samarbetspartner i Tyskland.
  http://www.non-lethal-weapons.com

%d bloggare gillar detta: