Måndagsmöte i Paris

Nu randas veckan som definitivt kommer att föra oss fram mot julen och dess ledighet under några dagar.

Men än återstår en hel del att göra innan julfriden infinner sig.

Mycket tidigt i morgon bitti far Gunilla Carlsson och jag till Paris för att delta i den stora konferensen om palestinskt statsbyggande.

Vi förväntas vara på plats när president Sarkozy inleder vid halv tio-tiden på förmiddagen. Vi får se om paristrafiken en måndagsmorgon gör det möjligt.

Inte mindre än 67 nationer kommer att vara representerade och till det läggs ett betydande antal internationella organisationer som kommer till konferenscentrat på Avenue Kleber. Det kommer alldeles säkert att bli trångt värre.

Under eftermiddagspasset – Gunilla svarar då för den svenska närvaron på konferensen – tänkte jag ge mig iväg till det franska operativa högkvarteret Mont Valérien för att bl a diskutera förutsättningarna för EU:s planerade fredsinsats i Tchad med den irländske general som satts att leda insatsen.

Det har varit besvärligt att få ihop de resurser som krävs – helikoptrar saknas ständigt! – samtidigt som det humanitära behovet av denna skyddsinsats i dag framstår som än tydligare än när diskussionen började.

10 Responses to Måndagsmöte i Paris

 1. mrmhalland skriver:

  Det måste vara lite besvärligt att fösrt vara helt uppdaterad inför ett viktigt möte och sedan rusa iväg för att på hög nivå diskutera en helt annan väldigt viktig fråga.
  Jag antar att man måste ha en massa statistik och siffror helt klart för sig i varje diskussion ?
  Samtidigt kommer väl pressen och vill ha information i helt andra, också viktiga frågor.
  Dessutom på annat språk än modersmålet.

  Detta gäller ju självklart inte bara CB.

  Kanske något man borde tänka på innan man i all sin ilska ”idiotförklarar” politiker ?

 2. onga1 skriver:

  Lysande initiativ mr Bildt. Se nu till att få ner NBG till Tchad efter nyår, det finns både helikoptrar/transportflyg och flygplatsenhet att tillgå.

 3. stig2entreprenoren skriver:

  EU borde ha en rejäl och mobil styrka med riktiga grejor för att det skall bli effektivt. JAS, helikoptrar och transportflyg. Hur kan man annars få tyngd i en operation i ett så stort och glest land med dåliga kommunikationer. CB med god militär klarsyn har förmodligen klurat ut detta.
  Nu gäller det även att visa jänkarna vad EU går för i dessa sammanhang.

 4. Kachina skriver:

  Irländsk general i ett franskt högkvarter. Kan vi gissa att det handlar om prestige? Fransmännen lyfter inte ett finger för att hjälpa till. Det tycks vara mycket snack och lite verkstad hos denne Sarkozy. Han har resurserna. Är han så tuff som han utger sig för att vara, får han slut på mördandet i Darfur FÖRE nyår.

  Eller, kan det vara så han resonerar, att ju fler som dör, desto färre flyktingar kommer till Frankrike.

 5. terryer skriver:

  Ha det en bra decembermåndag i Paris. Det låter som bra planering. Själv så kämpar jag mot häxjakt mot min person bara att jag kräver insatser enl. LSS till min förståndshandikappade dotter som jag är även godeman till. Herregud´ kampen mot okunskap verkar skörda dem som kunskapen har. Vi bor i röda Malmö omringade av LAS tjänstemän från 70-talet och för allt att döma det går inte genomföra LSS med allt detta i bagaget.

  Du nämnde Stockholm i veckoslutet och längtan till friheten växte fram. Så i nu läget vet jag att jag och min dotter kommer att flytta snarast till Stockholm. Mitt bästa minne från Malmö är när du och Ulf Adelsson besökte Västra Hamn, där vi bor, före valet 2006. Det gav hopp som rann i sanden då det röda Malmö fortsätter med sina gamla fotspår: storskalig administration, politiska tjänstemän, gunstlings politik i tillsättningarna på viktiga poster och anstalt till alla funktionshindrade. Är detta Sverige 2007 och snart 2008? Hela Skåne behöver hjälp på många sätt.

 6. svenike skriver:

  Carl Bildt, intressant att iaktta attitydförändringen gentemot Frankrike. ”Mycket snack och lite verkstad”, som någon härovan yttrat, har ju varit kännetecknande för Frankrike i 26 år under först Mitterrand och sedan Chirac, ända tills presidentvalet i år. Sarkozy, och hans vitala regeringsledamöter, inger hopp om förnyelse.

 7. Josef Boberg skriver:

  GooodKvällst Terryer,

  Apropå mer eller mindre illa fungerande samhällsSystem – så kan jag rekommendera en titt på min hemsida (klick på mitt namn ovan) under rubriken ”AUTISTISKA SYSTEMFEL = STRESS F4:4”.

  GooodNatt… :-)
  vännen Josef

 8. hillary2 skriver:

  josef

  förringa inte autister – de kan se det du inte ser!

 9. Josef Boberg skriver:

  GooodKvällst Hillary2,

  Din uttryckta mening: ”josef – förringa inte autister – de kan se det du inte ser!” – slut citat.

  Javisst kan dom det !

  Autism [AUTomatisk ISM/Dogm] = HumanDemens = Autistiskt försjunken i sin egen dominderande intellektuella tankevärld – under fullkomlig otillgänglighet för eller beaktande av omvärlden – på omvärldens verkligt föreliggande förutsättningar
  Autistisk = se dereistiskt tänkande
  Dereistiskt tänkande = mot all logik och all gjord erfarenhet stridande autistiskt tänkande – citat ifrån Svenska Akademins och Björn Collinders ordböcker.

  En Autistiskt fungerande person kan VETA enormt mycket mera om t.ex. ett visst träd i skogen – än vad en icke Autistisk person VET – men likväl inte se = VETA någonting egentligen om skogen som sådan.

  Dock – vad finns det för värde egentligen – i ett sådant Autistiskt mera komplett VETANDE om ett enda träd – när skogen = HELHETEN som sådan är okänd som VETSKAP ?

  Ha det… :-)
  vännen Josef

 10. mrmhalland skriver:

  Ur wikipedia :

  >Aspergers syndrom kan sägas vara en lindrig form av autism eller autism hos normal- eller välbegåvade.

  Jag vet att det är vanligt förekommande att människor med detta syndrom får något specialämne de koncentrerar sig enormt på.
  Ofta anser de att annat än detta ämne är helt ointressant.
  Jag jobbar själv som programmerare och vet att det finns flera företag inom branchen (inte minst i Danmark) som efterfrågar dessa personer för anställning (förutsatt naturligtvis att deras begåvning finns inom området).
  Detta gör de för att de är otroligt nogranna till sin läggning (förutom skickligheten).
  Självklart behövs det arbetsledare med insyn i syndromet eftersom den sociala färdigheten oftast inte är den samma som arbetskamraternas.
  Hur som helst, roligt tycker jag att man inte bara ”klassar” människor, utan uppskattar det de kan tillföra.
  Jag hoppas och tror att det innebär ett rikare liv för den som är drabbad.

%d bloggare gillar detta: