Efter middagen i DC

Kväll i Washington efter inledningen av mötet om en möjlig fred i Mellersta Östern.

Alla – nåja, alla av mer eller mindre relevans i detta sammanhang – var där när Condoleezza Rice bjöd på först informell mottagning med informella diskussioner och sedan middag med president Bush.

Så mycket hade han inte att säga i kväll – hans egentliga anförande kommer när vi inledar i Annapolis i morgon förmiddag.

Att Saudiarabiens utrikesminister prins Feisal var på plats var extra betydelsefullt. Det bredare arabiska stödet för en fredsprocess är mycket viktigt.

Stämningen?

Ja, försiktigt optimistiskt är väl det jag skulle vilja sammanfatta den som. Stark medvetenhet om de problem som ligger framför processen. Men dock en bedömning att möjligheten till framgång finns.

I morgon bitti ger vi oss så iväg ut till US Naval Academy i Annapolis. Rykten gör gällande att dagens regn då skall ersättas av mer av sol.

I så fall är det förhoppningsvis symboliskt.

5 Responses to Efter middagen i DC

 1. Josef Boberg skriver:

  GooodMorgon Carl Bildt,

  Dina uttryckta meningar:

  ”Stämningen? – Ja, försiktigt optimistiskt är väl det jag skulle vilja sammanfatta den som. Stark medvetenhet om de problem som ligger framför processen. Men dock en bedömning att möjligheten till framgång finns.

  I morgon bitti ger vi oss så iväg ut till US Naval Academy i Annapolis. Rykten gör gällande att dagens regn då skall ersättas av mer av sol. I så fall är det förhoppningsvis symboliskt.” – slut citat.

  Din optimism är oförbätterlig – tack och lov !

  Lycka till !

  Ha det… :-)
  vännen Josef

 2. davidlenefors skriver:

  Lycka till, ni har ett stort och viktigt jobb framför er och ni rider ju inte direkt på en våg av tidigare framgångar. Jag hoppas verkligen att ni kan komma till någon form av lsöning som stoppar våldtäkten på det palestinska folket, vilket i sin tur göder den extremism som hänsynslöst utnyttjar sitt eget folk. Om ni kommer tll en lösning måste den innehålla att Israel ska riva sina murar. Muren mot Palestinierna är folkrättsvidrig och i alla avseenden avskyvärd. Kom i diskussionerna också ihåg vilket folk det är som drabbats av flest dödsfall i denna konflikt, behöver knappast säga mer om det.

 3. […] flertal länder för att försöka mäkla fred i Israel/Palestina frågan, bland annat allas vår Calle Bildt. Jag hoppas verkligen för de Palestinska och Israeliska folken att de når framgång men det […]

 4. ollemunter skriver:

  Alltid denna Bush!

 5. lillies skriver:

  Vann inte Israel Eurovision song contest en gång för länge sedan med en sång som hette Halleluja?…Personligen tycker jag dock att Cales version av Cohens ”Halleluja” är bättre ..och kanske till djurrättsaktivisters och självutnämnda präktighetsministrar förskräckelse så skulle jag kunna tänka mig att tillaga kycklingen också:-)

  ”….
  Cale took to wearing a hockey goalie’s mask onstage; see the cover of the Guts compilation (1977). It was a very odd and menacing look, utilized several years before the fictional Jason Voorhees first appeared on screen and made the goalie’s mask synonymous with evil. During one gig he chopped the head off a dead chicken with a meat cleaver, and his band walked offstage in protest. Cale’s drummer–a vegetarian–was so bothered he quit the group. Cale mocks his decision on ”Chicken Shit” from the Animal Justice EP. Cale has admitted that some of his paranoia and erratic behaviour at this time was associated with heavy cocaine use
  …”

  http://en.wikipedia.org/wiki/John_Cale

%d bloggare gillar detta: