Dialog om Burma och klimat

Natten har nu definitivt sänkt sig ner över Singapore och sömnen väntar efter en intensiv men nyttig dag.

Toppmötet mellan EU och ASEAN var ett toppmöte mellan företrädare för ca en halv miljard människor i Europa och en region som nu omfattar något mer än en halv miljard människor.

Den ekonomiska dynamiken i regionen är påtaglig.  I Singapore ligger tillväxten föregående och detta år närmare 8 %. Och EU-länderna har tre gånger större direktinvesteringar i ASEAN-länderna än i Kina och sju gånger fler än i Indien.

Ändå är det tydligt hur det är dessa bägge miljardjättars skugga som regionen nu – delvis med EU som mönster – försöker bygga ett närmare samarbete.

Och det är självfallet också med detta som bakgrund som man är angelägen om en starkare politisk roll för EU också i denna del av världen.

Singapores utrikesminister George Yeo skriver i en liten skrift, att ”ASEAN will enjoy more options and greater maneuvering space if Europe is also a major political player in our region.”

Två frågor stod i centrum för dagens diskussion: klimatfrågorna och Burma. Bägge högt upp på den politiska dagordningen i såväl ASEAN som EU.

De burmesiska företrädarna som var här fick sitta tyst och lyssna på åtskilliga sanningar. Kanske var det tjeckiske utrikesministern Karel Schwarzenberg och jag var som hårdast i våra omdömen. Men även länder som Filippinerna och Indonesien var tydliga.

Och i det gemensamma uttalande vi enades om var också budskapet vad gäller Burma entydigt.

För mig var detta också ett bra tillfälle för mer ingående samtal med FN:s särskilda sändebud om Burma, Ibrahim Gambari. Vi hade inte svårt att finna varandra i synen på den nödvändiga strategin framöver.

Men självklart var också klimatfrågan stor. Bali-mötet ligger nära, och det är inte onaturligt att inte minst Indonesien är mycket aktivt i frågorna.

I går var såväl Indiens som Kinas premiärministrar här i Singapore för diskussioner också om den frågan. Och Singapores premiärminister konstaterade att det är med dem som de verkligt krävande diskussionerna måste föras inför Bali – samt i viss utsträckning med USA.

Medvetenheten om frågornas betydelse – och om EU:s pådrivande roll – var dock stor. Utmärkt så.

Så lämnade successivt de olika höga gästerna Singapore.

EU-kommissionens ordörande Barroso till Vietnam. Handelskommissionären Mandelsohn till Shanghai. Någon hem till Europa.

Men jag blir kvar ytterligare en dag i den lätt tropiska värmen.

47 Responses to Dialog om Burma och klimat

 1. Josef Boberg skriver:

  PS1. IPCC´s = FN´s = FN´s Klimatpanels ändrade grundDokument http://www.sepp.org/Archive/co…..Item03.htm DS.

 2. Josef Boberg skriver:

  PS2. SVT-bloggen http://forum.svt.se/jive/svt/t…..t=0#209371 DS.

 3. Josef Boberg skriver:

  GooodDag Carl Bildt,

  Dina uttryckta meningar: ”Två frågor stod i centrum för dagens diskussion: klimatfrågorna och Burma. Bägge högt upp på den politiska dagsordningen i såväl ASEAN som Burma.” – slut citat.

  Apropå CO2-klimat-frågan så var jag inne och gjorde följande kommentar på Anders Fogh´s blogg idag:

  ”Mitt GRATTIS till Dig för valresultatet !

  Det finns inte så få saker i Danmark som jag ser som väsentligt mera humana – än vad de är i mitt kära fosterland Sverige, faktiskt… Ett exempel. Danmarks ersättning till arbetslösa är 90% – vilket STIMULERAR en NATURLIG skiftning av arbetsplatser för anställda. Därtill kan anställda – som kommer på tvärs med sin arbetsgivare – säga upp sig och sluta sin anställning – och får under tiden för därefter kommande arbetssökeri en RIMLIG a-kasse-ersättning.

  I Sverige är ersättningsnivån 80 % – och den Reinfeldtska regeringen överväger att sänka den nivån till ca 65 % ! Tyvärr har inte Fredrik Reinfeldt ännu kommit på att han borde ha en blogg – där Wi av vanligt folk kunde ge honom ”på pälsen” – för sådana förryckta idéer om t.ex. a-kassans eventuellt kommande ännu lägre ersättningsnivåer i Sverige.

  I Din första bloggartikel i juni apropå CO2-frågan skrev Du: ”At kloden skifter temperatur er ikke nyt – ja, der har faktisk været store klimaforandringer gennem millioner af år. Derfor har mange stillet spørgsmålet, om klimaforandringerne er skabt af naturen selv eller af menneskers aktivitet. Jeg har selv stillet det spørgsmål og været i tvivl om svaret. Men FN’s internationale klimapanel har nu fastslået, at en meget væsentlig del af vor tids klimaforandring er menneskeskabt. Det lægger jeg så til grund. Og den del af klimaforandringen mener jeg, at vi har en forpligtelse til at modvirke.” – slut citat.

  Apropå detta så kommenterade jag igår på på svt-bloggen såhär:
  ”På min hemsida (= klicka på mitt namn) under rubrik F60 om CO2-frågan – finns från och med idag det följande skrivet:
  `Global uppvärmning på grund av CO2 = den globala Maktelitens största BLUFF någonsin i människosläktets HELA kända historia, faktiskt… http://video.google.fr/videopl…..5546754758

  Mer om den saken på videon i PS 1 (kan inte länka mer än en wbbadress här) = IPCC´s = FN´s = FN´s Klimatpanels = den globala MaktElitens REDIGERADE grundDokument, som blev vad det blev = ett MaktMedel av rang av många andra, tyvärr…´

  Hur länge till skall Wi av vanligt folk MISSLEDAS så FATALT av wåra globala såväl som nationella MaktElitare – och varför håller dom på med detta förryckt Autistiska förhållningssätt i CO2-frågan ?”

  Så min undran nu är om Du inte kan överväga att återgå till vad Du själv sagt – ”At kloden skifter temperatur er ikke nyt – ja, der har faktisk været store klimaforandringer gennem millioner af år. Derfor har mange stillet spørgsmålet, om klimaforandringerne er skabt af naturen selv eller af menneskers aktivitet. Jeg har selv stillet det spørgsmål og været i tvivl om svaret.”

  Med andra ord – kan Du inte överväga att tvivla på svaret ett tag till – och under tiden undersöka lite mera – innan Du = Danmark slutgiltigt tar ställning för eller emot FN´s klimatpanels Autistiska förhållningssätt i CO2-frågan.

  Jag hoppas NU på Dig – för i Sverige finns det INGEN politiker av rang – som jag känner till – som VÅGAR STÅ UPP för någonting annat än FN´s Klimatpanels förryckta förhållningssätt i CO2-frågan, tyvärr…

  Med mitt vaaarma taaack på förhand ! – Med bästa hälsning/Josef Boberg” – slut citat.

  Tänkvärt ?

  Ha det… :-)
  vännen Josef

 4. Josef Boberg skriver:

  Strul med länkandet

  PS1. IPCC´s = FN´s = FN´s Klimatpanels ändrade grundDokument
  http://www.sepp.org/Archive/controv/ipcccont/Item03.htm DS.

 5. Josef Boberg skriver:

  Strul med länkandet

  Apropå detta så kommenterade jag igår på på svt-bloggen såhär:
  ”På min hemsida (= klicka på mitt namn) under rubrik F60 om CO2-frågan – finns från och med idag det följande skrivet:
  `Global uppvärmning på grund av CO2 = den globala Maktelitens största BLUFF någonsin i människosläktets HELA kända historia, faktiskt… http://video.google.fr/videoplay?docid=-4123082535546754758

 6. Pravoslavac skriver:

  Wow Josef, du fick de 7 första kommentarerna. Inte illa ;-)

 7. spanaren skriver:

  Det kan kanske vara av intresse att ta del av andra synpunkter
  än de som framförs av USA med allierade om Burma.
  Enligt den ryska nyhetsbyrån Novosti är tydligen ingen av Burmas
  grannar inom ASEAN intresserade av sanktioner mot landet.
  Endast perifera med USA allierade Filippinerna stöder förslagen
  från USA/EU om åtgärder mot Burma. De stormakter som
  verkligen kan sätta kraft bakom orden Ryssland/Kina/Indien
  kommer inte att gå Västmakterna till viljes.
  Notera frågan i den ryska kommentaren – När skall USA sluta
  med sina försök att påtvinga omvärlden sitt samhällssystem?
  Novosti framför väl troligen det som är Kremls åsikter i frågan….
  http://www.en.rian.ru/analysis/20071122/89181420.html

 8. Helena Palena skriver:

  Jasså Josef! Ni har ingen snö i Halland. Det har vi! Jag åker spark mellan husen. Det är härligt!

 9. mrmhalland skriver:

  spanaren :

  Ja, det är onekligen underligt att man har ett möte om Burma utan dessa länder medverkande.
  Nu är ju detta möte mellan EU och ASEAN, men, visst måste det till ett möte med de länder som mer direkt kan påverka.
  Detta borde ha skett för minst en månad sedan.
  Vill Sverige profilera sig i frågan om mänskliga rättigheter tycker jag att en inbjudan till dessa länder och EU vore på sin plats.
  Visst kan jag förstå at det är viktigt att prata med diplomater världen över, men, ska det hända något måste man agera.
  När har man pratat färdigt ?
  Troligen aldrig.
  Blir det några inledande fel får man korrigera dem efteråt.
  Så.. Carl Bildt : Bjud hit de som kan påverka och se till att något händer, även om vi måste lätta lite på handeln med vissa ”stor-kunder”.

 10. hillary2 skriver:

  spanaren

  läste du inte Bildts länk – det gemensamma uttalandet?
  synd att ”Kreml” ser USA även där det inte figurerar…

 11. mrmhalland skriver:

  Josef,

  Apropå CO2-klimat-frågan så var jag inne och gjorde följande kommentar på Anders Fogh´s blogg idag:

  Jag läste ditt inlägg och i mångt om mycket är det lätt att hålla med dig.
  Visst har klimat och natur förändrats genom tusentals år, helt oberoende av människan, men just nu är vi ganska”stygga”.
  Vad det får för konsekvenser vet varken du eller jag eller de som tror att de vet, men, jag tror att jag vet att om vi minskar CO2 utsläppet kommer det göra mer nytta än skada. Vad tror du ?

 12. Josef Boberg skriver:

  GooodKvällst Mrm Halland,

  Dina uttryckta meningar: ”Vad det får för konsekvenser vet varken du eller jag eller de som tror att de vet, men, jag tror att jag vet att om vi minskar CO2 utsläppet kommer det göra mer nytta än skada. Vad tror du ?” – slut citat.

  Nja – INTE i mitt perspektiv faktiskt. Min poäng 1 är att oavsett vad Wi gör i CO2-frågan – så kan det OMÖJLIGEN påverka de NaturLiktVisa = Intelligenta klimatförändringsProcesserna till mer än sisådär ca 1 %. De andra 99 % står Solen och jorden Terra själva för i sin ENERGIinteraktion.

  Dock – globalt och nationellt ageras det som om CO2 vore det ENDA miljöProblemet Wi har = det MainStreamets förhållningssätt som den globala maktEliten MEDVETET taktiskt har SKAPAT via IPCC = FN och SOM därmed ÄR vad FN´s Klimatpanel förordar, faktiskt… Det spenderas dagligdax miljarders miljarder på detta – och till i Princip ingen som helst nytta egentligen, faktiskt… – ifall Wi säger att 1 % är ”ingen nytta”.

  Min poäng 2 är att den gravt hälsoFörstörande IT-smogen – är ett av mänskligheten till 100 % SKAPAT miljöProblem – och därför till 100 % kan åtgärdas. Men i Princip görs INGENTING globalt eller nationellt – för att minska skadeverkningarna på mänskligheten hänfört till IT-smogen. Framförallt barn och ungdomar I STORT ANTAL (10 – 25 %) riskerar – med dagens IT-smog-BelastningsNivåer – att råka ut för Alzheimers sjukdom redan som 20-åringar – ifall fortsatt INGENTING görs för att MINSKA IT-smog-belastningen på barn och ungdomar. Därtill kommer några procent att avlida av hjärnCancer därföre.

  Min poäng 2 ekonomiskt är att sluta upp med det förryckt Autistiska CO2-tramset per omgående så snart möjligt – och lyfta över dessa miljarders miljarder på att åtgärda IT-smog-Problemet NU = inte om 5, 10, 15 eller 20 år – för då är ”spillet” av barn och ungdomar på tok för högt ! I vart fall i mitt mer än 66-årade livsperspektiv sett, verkligen…

  GooodNatt… :-)
  vännen Josef

 13. Josef Boberg skriver:

  PS. Kolla på http://boberg.nl under rubrikerna IT0 – IT6 samt F60 om det här med IT-smogen relativt CO2-eländet. DS.

 14. spanaren skriver:

  Hillary 2.

  Mitt inlägg var bara ett påpekande om att inte hela världen
  har samma syn på Burma som USA med allierade – som jag
  trodde kunde vara av visst intresse….
  Vad som kommer att hända beror på hur stormakterna
  Indien/Kina/Rysslands geopolitiska intressen och
  ASEAN-ländernas kommersiella intressen skall tillgodoses.
  Sedan kan det utfärdas vilka högtravande deklarationer som helst….

 15. mrmhalland skriver:

  Josef,

  >IT-smogen

  Kan du förtydliga detta begrepp ?
  Jag tror det är fler än jag som tror att vi vet vad du menar, men inte riktigt vet.

 16. mrmhalland skriver:

  Kanske ska förtydliga frågan:
  Jag läste självfallet på AB om det du länkade till, men jag ser fortfarande inte sambandet.
  Visst måste högfrekventa vågor vara något att forska över, det har vi ju gjort sedan microvågsugnen kom.
  Högfrekventa vågor (frekvenser) ÄR ett område det forskas på i nuläget, man vet faktiskt inte mycket om hur det påverkar oss, eller så vill man inte berätta det.
  Aftonbladets ”bevis” ger jag inte mycket för,
  Men…visst borde vi vara försiktiga med att släppa ut produkter på marknaden innan vi vet vad de gör !
  Vi borde ha lärt oss av tidigare generationer (är det inte det som är meningen ?) Ta bara asbest som ett exempel.

 17. hillary2 skriver:

  spanaren

  din länk var mycket intressant och den tackar jag för men hade inte Indien och Kina skrivit på?
  jag tror att asiatiska staters inställning har långt mer betydelse än Rysslands
  f.ö. tycker även jag att USA´s dominans i världen är mycket olycklig
  EU borde försöka knyta goda kontakter med hela Östeuropa enligt min åsikt men så länge rådet domineras av konservativa komunisthatare lär det tyvärr inte ske

  här hemma ska barnen få lära sig om kommunismens illdåd och inte mig emot men då vore det berättigat att berätta om slaveriet och deportationerna under tsarregimerna också
  människovärdet har aldrig stått högt i kurs i Ryssland och detta har naturligtvis präglat generation efter generation
  lång tid av grymt polis- och rättsväsen
  jag försvarar inte kommunismens illdåd men de bör enligt min uppfattning sättas i sitt sammanhang eller kontext – ordet som akademiker envisas att använda:-)

 18. Josef Boberg skriver:

  GooodMorgon Mrm Halland,

  Din fråga: ”IT-smogen. Kan du förtydliga detta begrepp ?”

  Javisst !

  2007-05-13 sändes ett program om IT-smogen i TV – program Panorama – ”Wi-Fi (= IT-smog) A Warning signal” – i kanal BBC One – i England. Adressen till en videoinspelning av programmet är http://video.google.nl/videoplay?docid=2243482823849327978&q=bbc+wifi Kolla också gärna på min hemsida (= klick på mitt namn ovan) under rubrikerna IT0-IT6 samt F60 – om det här med IT-smogen relativt IPCC-CO2-eländet.

  I förordet till min hemsida under rubriken ”OK MED MOBILER DIREKT AN WÅRA FÖR IT-ENERGIER HYPERSENSIBLA = HYPERKÄNSLIGA ELEKTROKEMISKA BIOLOGISKA HJÄRNDATORER ?” – det följande:

  ” …Stewart, ordförande för National Radiological Protection Board, en studie som varnade föräldrar för att låta barn under åtta år använda mobiltelefoner och framhävde de möjliga riskerna för alla användare. Rapporten, Mobile Phones and Health, sa att fyra undersökningar hade orsakat oro angående mobiltelefonfrekvensernas effekter på hjärnan, däribland en tysk studie som visade på en ökning av cancer kring master.

  Professor Stewart sa att ”bevisen för potentiella skadliga effekter hade blivit mer övertygande under de senaste åren”. Översatt betyder detta att regeringen har varit ganska nöjd med att använda befolkningen, inklusive barn, som försöksdjur för de transnationella företagen, när vem som helst som har den mest grundläggande förståelse för hur hjärnan fungerar från början skulle ha förstått hur dödliga de kunde vara. Det är , 4700 nya fall av hjärntumörer varje år i Storbritannien – en ökning med 45 % på 30 år enligt UK Brain Tumour Society. …

  Ned Cherry, en biofysiker vid Lincoln University i Christchurch, Nya Zeeland, anser att ökningen av mobiltelefoner, torn som sänder mikrovågor och mikrovågsförorening är en allvarlig bidragande orsak till cancer, hjärntumörer och ökade neurologiska problem.

  Leif Salford, chef för Lunds universitets forskargrupp för neurokirurgi, sa att exponeringen av hjärnan , för mikrovågor från mobiltelefoner är det största mänskliga biologiska experimentet någonsin. Han sa, att allteftersom användandet av tekniken fortsätter att expandera kan människor komma att ”drunkna i ett hav av mikrovågor”. Han varnade för att nervceller, som normalt inte blir senila förrän människor kommer upp i 60-års åldern, nu kunde bli det 30 år tidigare. ”Vi kan se en reducerad hjärnkapacitetsreserv”, sa han. Detta kan leda till en ökning av Alzheimers eller demens och som bäst kommer människor att ha ”ett betydande mindre antal av icke dysfunktionella hjärnceller och undersystem i hjärnan genom hela livet. …” – slut citat.

  Taaack för frågan – och hoppas att Du är något sånär tillfreds med svaret.

  Ha det… :-)
  vännen Josef

 19. spanaren skriver:

  Hillary 2

  Tror inte det har någon betydelse vem som skriver under dessa
  högtravande dokument. Som jag ser det bestäms utvecklingen
  av kampen om kontrollen över Burmas energitillgångar,
  det stora geopolitiska spelet mellan Ryssland/CSO och Väst,
  ASEAN-ländernas, framförallt Burmas grannländers, ekonomiska
  intressen.
  Vi är helt ense om Ryssland. Inget förändrades i sak genom att
  Tsaren av Guds Nåde ersattes av ledaren för CPSU eller att
  Ochranan omdöptes till Tjekan. Tyvärr verkar utvecklingen återgå
  till den ordning som gällt i tusen år i vårt stora grannland.
  Vad gäller Burma ser vi kanske ett nytt ”The great game” mellan
  Ryssland/CSO och Väst – dolt bakom dimridåer av prat om
  demokrati och männskliga rättigheter resp. Burmas suveränitet.
  Vad gäller världen i stort kanske Hufvudstadsbladet inte hade
  helt fel när de 2004 skrev citat: Kalla kriget tog aldrig slut.
  Det gjorde en paus på grund av tillfällig rysk penningbrist. Slut citat.
  Kanske är det det vi ser idag i Burma och annorstädes.

 20. mrmhalland skriver:

  Tack för det Josef,

  Jo det klart att högfrekventa radiovågor måste påverka oss pånågot sätt.
  Det värsta är ju att man inte kan välja att avstå.
  De finns ju överallt omkring oss, hela tiden.
  Det är ju inte bata mobiltelefoner, det är ju trådlösa nätverk, sateliter och en massa annat som vi ska kunna plocka upp med våra apparater.

  Hoppas att forskningen gör framsteg i dessa frågor, kanske kan man komma fram till att vissa frekvensband är mindre skadliga etc.

 21. hillary2 skriver:

  spanaren

  jag köper dina argument men hade inte USA rustat upp så våldsamt efter 2001 hade förmodligen pausen i det kalla kriget blivit längre
  när jag läser att Sveriges vapenexport till Pakistan var 1,2 miljarder per år innan den tillfälligt? stoppades blir jag upprörd
  varför är vi så ryggradslösa att vi exportera till oroliga militärdiktaturer?
  och skam till sägandes fegar t.o.m. broderskaparna enligt min uppfattning
  när det blir fred mellan Israel och Palestina kanske vi ska exportera vapen till den svagare nationen? vi tar ju alltid ställning för de svaga och vi får naturligtvis inte förlora arbetstillfällen i Sverige….
  världens galna herrar borde aldrig kunna fatta beslut utan att kvinnor – halva mänskligheten – fått vara med att ta dessa
  ryska mödrar vill ogärna se sina söner eller döttrar gå ut i krig hur det är med palestinska vet jag inte men vissa fäder och ”landfäder”har inget emot det och det är makabert
  min namne i USA gjorde en stor sak häromdagen om att hon ska kämpa för mänskliga rättigheter i världen (sic!) alltmedan USA kränker mänskliga rättigheter med sina grymma av Bush stiftade terroristlagarI
  hela deras övriga rättssystem är vidrigt vilket förmodligen gör det omöjligt för dem att skriva på ”Barnkonventionen”
  70 barn lär vara livstidsdömda i USA och livstidsdom kan man få i USA genom guilty by association…
  kommer den svenska hederdoktorn Hillery att leva upp till sin hatt?????Eller kommer hon att resa världen runt och predika sin nations förträfflighet och kommer hon att bidraga till att ”USA-intressen” lurar fler fattiga nationer på deras naturtillgångar?

  ursäkta språket – har haft en vaknatt – men jag kommer att somna tidigt ikväll….

 22. mrmhalland skriver:

  hillary2 :
  >ursäkta språket – har haft en vaknatt – men jag kommer att somna tidigt ikväll….

  ja, men det blir nog svårt att sova gott, efter ovanstående utläggning.
  Icke desto minde är det viktigt att belysa det du gör.
  Vi kan inte bara fösöka vara hjältar och stödja demokrati i länder som saknar det (vilket vi självklart alltid ska göra) vi måste också få våra ”kompisar” att sopa ren utanför egen dörr, annars tappas all trovärdighet i arbetet för mänskliga rättigheter.

  Tack för din betraktn ovan hillary.

 23. soli01 skriver:

  hillary2 – då blir det en lång natt i natt -God Natt :-)

 24. Josef Boberg skriver:

  Mrm Halland,

  Dina uttryckta meningar: ”Hoppas att forskningen gör framsteg i dessa frågor, kanske kan man komma fram till att vissa frekvensband är mindre skadliga etc.” – slut citat.

  Många många forskare VET redan MASSOR om det här – men dom TILLÅTS inte av den globala MaktEliten = ”MainStreamet” att synas, tyvärr…

  Ha det… :-)
  vännen Josef

 25. soli01 skriver:

  Visst ska vi vara försiktiga när det gäller – och då särskilt – de högre frekvenserna. Men nu är vi ju där! Mobiltelefonerna ligger klart i riskzonen.
  Det var aktuellt när vi som radioamatörer började köra 2 metersbandet och fekvensen var runt 145 Mega hertz. Mobiltelefonerna ligger på 1900 Mz – klart högre alltså. Vi blev på den tiden uppmärksammade på att högre frekvens ”kunde” vara skadligt. Har dock ”kört” 2-meterbandet från 1974 och än sitter jag här.
  Det är inte bara mobiltelefoner det gäller utan även hemtelefoner, som är bärbara. De finns nu i” parti och minut”.
  Vi vet säkert om att det kan skada oss, men hur mycket vill vi kanske inte säga. Vad vet jag.

 26. mrmhalland skriver:

  soli01 :

  Nej, det är väl lite som bilen och dess förbränningsmotor.
  Vi har länge vetat att det skadar oss, men det har aldrig varit aktuellt att stoppa den, eftersom den dels har generera enorma inkomster och dels varit väldigt praktisk och bekväm att använda.
  Nu när bilindustrin själva ser inkomstmöjligheter i att producera ”bättre” motorer börja det hända saker.
  Det kanske blir samma typ av ”själv-sanering” när det gäller kommunikationsindustrin ?

 27. soli01 skriver:

  VIKTIGT MEDDELANDE. Om någon får e-post från: Powerpoint med texten”Welcome to the matrix” ÖPPNA INTE DETTA!!!

 28. bertil87 skriver:

  Håll igen Josef. Du börjar bli tröttsam.

 29. Josef Boberg skriver:

  GooodKvällst Bertil87 – och alla andra med för den delen,

  Dina uttryckta meningar: ”Håll igen Josef. Du börjar bli tröttsam.” – slut citat.

  Javisst har Du rätt i att jag är väldigt mycket tröttsam dominerat intellektuellt sett. Men det hindrar mig ju inte alls ifrån att gå vidare, faktiskt… Så lite mera ”tröttsamma” uppgifter i saken CO2-frågan kommer nedan.

  På svt-bloggen svarade Kemist idag på mitt tidigare inlägg där – under ämnesrubriken ”Inrikesflyget” – det följande: ”Min vän Josef – Jag tror att det där med – ”Alla vetenskapsmän tror ju på … och 2500 har sagt att …..” – är över nu.

  Det var inte 2500 vetenskapsmän som tittat på kaap 9 (vetenskapskapitlet) i senaste IPCC rapporten. Det var 65 av dem – och IPCC RATADE deras kommentarer – eftersom de inte HÖLL MED HELT på vad som stod där. De flesta var BEROENDE av IPCC. Bara 7 av de 62 var OBEROENDE. En av de sju förklarade att DE FLESTA som jobbade med IPCC rapporten – trodde att det var ANDRA faktorer än CO2 – som spelade den STÖRSTA rollen vid klimatändringar.

  Så här stod det:
  Excerpt: The causes of the past century’s modest warming is a topic of intense debate within the scientific community and forecasts of future change are even less certain. Unlike when past IPCC reports were issued, we now know that many IPCC scientists are very aware of this controversy as well.

  This year, for the first time ever, the UN revealed on the Web the feedback from their official “scientific expert reviewers” (and IPCC editors’ responses) concerning the drafts of the report of Working Group I, the body assigned to address the causes of past climate change and possible future trajectories. An examination of this feedback debunks the notion of high level of agreement among IPCC expert reviewers.

  Take for example, the frequent assertion that ‘2500 scientists of the IPCC’ are known to support the following statement, arguably the most important of the whole 2007 Fourth Assessment Report (FAR): “Greenhouse gas forcing has very likely caused most of the observed global warming over the last 50 years.”

  Here’s what Australian climate data analyst, John McLean found when he examined the scientists’ reviews now finally made public:- Of the 2500 reviewers, only 62 reviewed the chapter in which this statement appears, the critical Chapter 9, “Understanding and Attributing Climate Change” (Working Group I of the FAR);-

  Of the comments received from the 62 reviewers of this critical chapter, almost 60% of them were rejected by IPCC bureaucrats;- Of the 62 scientist reviewers of this chapter, the majority had serious vested interest (see here for details).

  Only SEVEN scientist reviewers without vested interests are known to have reviewed this chapter.Of the seven truly independent Official IPCC Reviewers of Chapter 9, two were contacted by NRSP for the purposes of this media release – Dr. Vincent Gray of New Zealand and Dr. Ross McKitrick of the University of Guelph, Canada.

  Concerning the “Greenhouse gas forcing …” statement above, Professor McKitrick explained ”A categorical summary statement like this is not supported by the evidence in the IPCC Working Group I report. Evidence shown in the report suggests that other factors play a major role in climate change, and the specific effects expected from greenhouse gases have not been observed.” Dr. Gray labeled the Working Group I statement as ”Typical IPCC doubletalk” asserting ”The text of the IPCC report shows that this is decided by a guess from persons with a conflict of interest, not from a tested model.”
  – slut citat ifrån From Marc Morano, EPW, US Senate.

  Note: Archives of these Round Ups can be found here: http://nzclimatescience.net/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=0&Itemid=38 Det blev litet ljusare. IPCC;s vetenskapsmän tror inte på vad som står i IPCC;s rapport. /Hj h Kemist” – slut på citat.

  Ha det… :-)
  vännen Josef

 30. weneedtoknow skriver:

  JANTE-LAGEN används allt för ofta på denna blogg – istället för att lära av varandras olika livserfarenheter och olika kunskapsområden, utsätts många av kommentarorerna för förnedrande personangrepp. Varför inte istället ha ett öppet sinne
  för nya kunskapskällor som inte finns att finna i mainstream-media – och istället utföra något konstruktivt tillsammans!

  Kanske inte att undra över varför det så ofta diskuteras utanförskap i Sverige då Jante-lagen har intagit en så stor plats i människors hjärta och livssituation.

 31. soli01 skriver:

  weneedtoknov – håller med till 100%. Vi kan t o m lära av att olika frågor kommer upp. När det gäller tidningarna löper många med i den häxjakt som verkar vara på gång! Det är aldrig fel att vissa saker ifrågasätts. Frågan är viktig och vi får ha tålamod och inte dra för snabba slutsater när det gäller t ex CO2-frågan. Varför trycks ”motståndarna” tillbaka, som har en skeptisk hållning när det gäller IPCC:s säkra utlåtande?

 32. weneedtoknow skriver:

  ”GREENWASHING”:

  Freiburger-uppropet från tyska läkare: SÄNK MIKROVÅGSBESTRÅLNINGEN.
  http://www.feb.se/NEWS/nyheter20024html#FR200021019

  Då jag förra året talade med Strålskyddsinstitutets (SSI) Generaldirektör Lars-Erik Holm (han är dessutom f.d cancerläkare) om Friburger-uppropet svarade han mig att
  det rörde sig om en liten grupp läkare som skrivit varningsrapporten, och att det därför inte var något att ta fasta på. (1000 läkares underskrifter definierade han som ”liten grupp”.)

  Sveriges befolkning har större nytta av att använda sitt sunda förnuft, och att lyssna på varann, istället för att lita på internationella rapporter från forskargrupper med ekonomiska intressen i branchen.

 33. Josef Boberg skriver:

  GooodKvällst We Need To Know,

  Länken funkar inte, tyvärr…

  GooodNatt… :-)
  vännen Josef

 34. weneedtoknow skriver:

  Tack Soli01!

  Ja, vi har mycket att lära av varann – om vi bara gav oss tid till eftertanke av vad andra människor presenterar till oss!
  (såvida det inte enbart handlar om karriärer med ekonomiska intressen)

  Själv ger jag inte mycket för de ”toppar av isberg” som passerar genom mainstream-media, då jag anser att sällan hela sammanhanget/sanningen kommer fram till allmänheten.

  Jag förnekar inte att CO2 är av betydelse för miljön, men jag tror inte för en sekund att det är hela sanningen, men däremot utgör CO2 en betydelseful del av negativ miljöpåverkan.

  Som jag nämner ovan, talade jag med SSI:s Generaldirektör förra året om mobiltelefonindustrins negativa hälso- och miljöpåverkan. Vid vårt samtal berättade han att nu var 30.000 3G antenner installerade och täckte 98,9% av Sverige.
  3G sänder på Gigahertz (1000 delar)
  Hur kan statens hälsoansvariga negligera att strålningen från 3G antennerna inte har någon som helst negativ hälso- och miljöeffekt? Sådana uttalanden gör att man tappar allt förtroende för de som är de så kallade folkvalda politikernas lakejer! Det finns bara en väg att gå – och det är att lita på sig själv.

  ”Skeptiska motståndare trycks tillbaka- därför de utgör ett hot mot de som lever i villfarelsen att det är lönsamt att ljuga för att få behålla sin karriär”!

 35. soli01 skriver:

  Josef – det är inte lätt att vara människa och här måste vi lita på våra experter när det gäller de olika stråldoser vi utsätts för. Nu gäller Giga och är en oroväckande hög frekvens. Vi blir snart röntgade varje dag :-) Själv är bästa dräng, har någon sagt – alltid något.

  En fin helg till utrikesministern med familj och alla andra här på bloggen!

 36. Josef Boberg skriver:

  GooodMorgon Wi Need To Know,

  Den felande länken skall vara http://www.feb.se/NEWS/nyheter20024.html#FR20021019

  Här kan Du ladda ner 60 tyska läkares s.k. ”Freiburger-uppropet” (översatt till svenska) om IT-smogens redan UPPEBNART synliga hälsostörande effekter – på patienter som dom har haft och har.

  Synnerligen ALARMAERMERANDE och väl värt att BEAKTA eller inte – det är frågan det ?

  Ha det… :-)
  vännen Josef

 37. Josef Boberg skriver:

  Wi Need To Know,

  Dina uttryckta meningar: ”JANTE-LAGEN används allt för ofta på denna blogg – istället för att lära av varandras olika livserfarenheter och olika kunskapsområden, utsätts många av kommentarorerna för förnedrande personangrepp. Varför inte istället ha ett öppet sinne
  för nya kunskapskällor som inte finns att finna i mainstream-media – och istället utföra något konstruktivt tillsammans ! Kanske inte att undra över varför det så ofta diskuteras utanförskap i Sverige då Jante-lagen har intagit en så stor plats i människors hjärta och livssituation.” – slut citat.

  SOLI01,

  Dina uttryckta meningar: ”weneedtoknov – håller med till 100%. Vi kan t o m lära av att olika frågor kommer upp. När det gäller tidningarna löper många med i den häxjakt som verkar vara på gång! Det är aldrig fel att vissa saker ifrågasätts. Frågan är viktig och vi får ha tålamod och inte dra för snabba slutsater när det gäller t ex CO2-frågan. Varför trycks “motståndarna” tillbaka, som har en skeptisk hållning när det gäller IPCC:s säkra utlåtande ?” – slut citat.

  Taaack WeNeedToKnow och SOLI01 för den supporten till dom icke renodlat MainStreamade kommentatorerna här på Carl Bildt´s blogg ! Måhända kan jag ibland få lov att räkna mig till att inte så sällan vara åt hållet ICKE MainStreamad, kanske…

  Apropå personangrepp – som alternativ till att föra DIALOG om sakfrågorna som sådana – så har jag det följande upptejpat på kaklet vid ”rökrutan” (= vid spisen under köksfläkten) på mitt boställe i södra Halland:

  ”1. SNS = DET WI SÄGER SKALL VARA SANT, NÖDVÄNDIGT OCH SNÄLLT !

  2. IFALL DET BLIR 2-1 ELLER MER – SÅ SÄGER WI DET. IFALL INTE – DÅ HÅLLER WI BRÖHACKAN STÄNGD !

  3. Säger till vem ? Ja – i absolut allt det Wi säger till oss själva om oss själva – och därmed blir det helt AUTOMATISKT detsamma i allt det Wi säger till andra om andra !” – slut citat.

  Tänk ifall jag själv – för att inte säga Wi alla – ALLTID kunde LEVA så som det står skrivet på plakatet på kaklet i min ”rökruta”.

  Ha det… :-)
  vännen Josef

 38. weneedtoknow skriver:

  Stort Tack Josef – för att du rättade till länken till Freiburg-uppropet!

 39. weneedtoknow skriver:

  ”Sagan” om de okända radiofrekvenserna: Efter andra världskrigets slut ”importerade”
  USA:s regering cirka 900 vetenskapsmän från Nazi-Tyskland, de fick alla nya identiteter då de anlände till USA, i lasten ingick också Dr. Mengele – som i USA levde
  och arbetade under täcknamnet Dr. Green.
  Tog andra världskriget aldrig slut – överflyttades ”Nazi-industrin” endast till USA??
  Då USA:s regering släppte de hemligstämplade dokumenten lyder det under: ”Project Paperclip”.

  Då CIA:s MK-Ultra projekt avslöjades i Senaten 1977 framkom att MK-Ultra innehöll
  149 subprojekt, varav subprojekt 119 innehöll grymma experiment på människor och djur med droger och radiofrekvenser, d.v.s Non-Lethal Weapons-program – med kapacitet att kontrollera och styra människors biologiska processer.

  Vidare framkom att experimenten pågått sedan slutet av 1940-talet. För det grotteska ändamålet var:
  1. 80 instutitioner
  2. 12 sjukhus
  3. 44 universitet
  4. 3 fängelser
  5. 15 privata företag hemligt involverade i CIA:s experimentverksamhet för framställningen av Radiofrekventa vapenprogram – vilka idag används över hela USA
  och Europa för det oetiska ändamålet att i smyg utöva teknologisk social- och politisk kontroll över ovetande civilpersoners liv.

 40. mrmhalland skriver:

  weneedtoknow :
  Dina upgifter är förmodligen överdrivna, men, det klart at det förekommer hemlig forskning.
  Det ska vi nog vara glada för.
  Låt inte denna sida bli en USA-fientlig sida, jag tror inte det är upphovsmannens syfte.
  Har man behov att spy galla ”med eller utan anledning” finns det andra sajter för det.

 41. weneedtoknow skriver:

  Tillhörande länk: http://www.youtube.com/watch?v=potHRCs06Q4#v5AFw5auRSc

  Josef – eller någon, kan du vara snäll och hjälpa mig skriva in länken på nytt? Något
  är fel i mitt tangetbord kan inte få in den sneda fyrkanten för nummer-märket, vilken ska vara efter Q4.

  Tack på förhand!

 42. weneedtoknow skriver:

  mrmhalland – jag är inte USA-fientlig – tvärsom, jag uppskattar alla de mycket
  vågliga amerikanska personer som arbetar för mänskliga rättigheter!

 43. Josef Boberg skriver:

  GooodKvällst We Need To Know,

  Monarch: Chapter 3B: MKULTRA 1953
  http://www.youtube.com/watch?v=CIr0_Mt6AXg&feature=related är den felande länken, tror jag…

  GooodNatt… :-)
  vännen Josef

 44. Josef Boberg skriver:

  PS. Nix – det var den här istället – Monarch: Chapter 4A: MKULTRA 1960-1970’s
  http://www.youtube.com/watch?v=potHRCs06Q4&feature=related – tror jag… DS.

%d bloggare gillar detta: