Mot Singapore

Lite jäktigt ser det ut de kommande dygnen.

Tidigt onsdag morgon bär det av först till Paris för att där byta flygplan till Singapore dit jag anländer rätt tidigt på torsdag morgon lokal tid.

Då går jag direkt in i mötet mellan EU och ASEAN-länderna. Det följer i sin tur direkt på ASEAN-ländernas toppmöte som lite försiktigt inletts i Singapore redan i dag.

Burma kommer att stå i centrum. Omedelbart på torsdagen träffar jag såväl FN-sändebudet Gambari som det nya – på svenskt initiativ tillkomna – EU-sändebudet Fassino.

Möten som dessa har faktiskt stort värde. Att ha möjlighet att ha kontakt med – som i detta fall – tio länder samtidigt har betydande fördelar. Och att dessutom göra det med EU som bas är på många sätt ändå bättre.

Sedan blir det torsdag och fredag i Singapore för både det stora mötet och en serie av olika bilaterala överläggninga.

Lite av Singapores institutioner i form av universitet och tankesmedjor skall också hängas med innan det är dags att sätta mig på planet tillbaka till Europa fredag kväll.

Då är det middag i Paris som står på dagordningen.

Men till dit är det långt – och åtskilligt hinner alldeles säkert att hända under tiden.

2 Responses to Mot Singapore

  1. Bo W. Höglund skriver:

    Efter ett långt arbetsliv som ”en resande sven” saknar jag inte mycket, särskilt inte i Asien – ett undantag är dock Singapore!
    Försök smit en halvtimme (det räcker) och promenera långsamt uppför Orchard Road – något sådant finns inte på så många ställen i världen!

  2. magnuslu skriver:

    Välkommen till Singapore! Det är här jag följer bloggen. Trots att landet väl saknar vad vi traditionellt i Sverige menar med demokrati kan man inte säga annat än att de är mycket framgångsrika på många områden. Vi ska nog inte glömma att vi kan lära oss en hel del av dem också.

%d bloggare gillar detta: