Två miljoner

Kanske trots allt värt att notera att denna blogg – betydligt mindre än ett år på nacken – nyss passerade tvåmiljonstrecket när det gäller besök.

Alldeles obetydligt är det inte.

64 Responses to Två miljoner

 1. Josef Boberg skriver:

  GodMorgon Carl Bildt,

  Ja det är ju inte så tokigt, faktiskt… Själv startade jag http://boberg.nl i mitten på februari 2007 – och har så här långt BARA haft ca 13 000 Hits = ca 7 500 Visits ifrån ca 35 olika länder ( jag skriver som Princip bara på svenska).

  Men i och för sig – så är jag ju bara en helt vanlig ovanlig medelsvensson – så det är ju inte så tokigt det heller – utifrån den grundförutsättningen, faktiskt…

  Ha det… :-)
  vännen Josef

 2. davidlenefors skriver:

  Nej det är ju fantastiskt, verkligen! men jag kan inte sluta fascineras av att en man med en meritlista som din har ett sånt behov av bekräftelse att du bloggar om hur många träffar din blogg har :-)

 3. lifeisafunnyplace skriver:

  Tack Carl Bildt för att du låter ”vanliga” människor får en inblick i vad Ni politiker egentligen utträttar. Mycket intressant och samtidigt blir man ödmjuk inför den energi och arbetsinsats detta kräver. En blogg som denna är ett mycket viktigt andningshål i en fungerande demokrati.

 4. konstprojektet skriver:

  Grattis!

  Vi startade bloggandet samtidigt och du har haft 91 gånger fler besök än vår blogg om konst. Kanske har vi bidragit lite till dina siffror genom att på vår sida länka till din sida.

  Önskar dig fortsatt framgång.

 5. lifeisafunnyplace skriver:

  davidlenefors,

  Men man är väl politiker i grund och botten för att man vill påverka och förändra, utav
  den anledningen så är väl många träffar av godo ur det perspektivet? Är man sångare,
  vill man väl sjunga inför så stor publik som möjligt, IFK Göteborg spelar väl helst inför
  ett fullt Ullevi som igår? Eller…..?

 6. […] Två miljoner « Alla Dessa Dagar Kanske trots allt värt att notera att denna blogg – betydligt mindre än ett år på nacken – nyss passerade tvåmiljonstrecket när det gäller besök. […]

 7. Torsten skriver:

  Ja Carl,

  Sedan Du passerade 1,5 miljoner besökare i somras har Du fått ca 4 200 ny per dag.

  Till nästa sommar kan det bli 3 miljoner besökare :-)

  Grattis!!

  PS. Detta är i särklass den bästa nyhetsbevakningen vi kan få beträffande utrikespolitiken.

 8. carlnorberg skriver:

  Med avseendet på antalet träffar och omnämnandet av detta, så kan man kanske dra vissa parallelliteter och slutsatser.

  Uppenbarligen så säger antalet träffar att det existerar en efterfråga för politisk information. Vidare säger uttryckandet om detta antal att vederbörande anser att antalet träffar är något som är bra. Här kan man kanske börja ana oråd ur ett par aspekter.

  Vad som däremot är mycket märkligt är att dessa två miljoner träffar tillmäts värde ur skriftställarens eget perspektiv!!!!

  Det måste rimligen vara det omvända som har något egentligt värde.
  Alltså vilka strömningar har skriftställaren anammat, utifrån den respons som han fått på det bloggande som han bedrivit.

  Det som skriftställaren beskriver, är rimligen för honom redan kända omständigheter, det är ju vad responsen innebär som kan föra något till av värde i detta.

 9. carlnorberg skriver:

  Det måste rimligen vara så att värdet på bloggandet mäts i det kommunikativa informationsflödet, inte i det enkelsidiga i någon större omfattning.

  Såvida nu inte denna blogg skiljer sig i några stora avseenden ifrån de andra politiska mediernas kommunikation.

  Så värdet blir vad responsen på bloggandet medför i konsekvenshänseende, alltså vad Carl Bildt tar till sig av den respons som når honom på det han skriver.

 10. soli01 skriver:

  Inget märkligt att man som bloggare känner en viss tillfredsställelse av att ha många besök. Responsen på det man skriver är icke att förglömma, men bara många besök är inte helt fel. som jag ser det. Alltid roligt att få vettiga kommentarer och inte bara ”råskäll”, det är vi säkert alla överens om. Här på denna blogg kan det verkligen skifta och kan ofta innehålla”kraftspråk” som är nära gränsen.
  Tydligen är CB en hårdhudad man och det får vi vara glada för!
  Tror säkert att vår utrikesminister säkert noterar vettiga synpunkter – vad jag tror.

 11. davidlenefors skriver:

  lifeisafunnyplace!

  Klart att det är positivt att Carl Bildt når ut, det vara bara en ironisk kommentar som jag inte kunde låta bli att skriva.

 12. carlnorberg skriver:

  Jo men nu är det väl så att politiker är ett mandat ifrån folkviljan, inte ett personligt utrycke för vad en person sagt sig vilja och som sedan folk givit sitt stöd för.

 13. Bo W. Höglund skriver:

  På tal om mandat från folkviljan – kommer ihåg en sentens från ”Yes Minister!” – ”Jag måste veta vad folket vill just nu, så att jag kan leda dem!”

 14. Bo W. Höglund skriver:

  Men ironi, särskilt engelsk, är ju inte så lätt!

 15. lillies skriver:

  Angående Burma….(från en som inte skäms för att ge ett litet bidrag till Svenska Kyrkans Mission trots att jag inte alls är troende)

  http://www.svenskakyrkan.se/skm/

  Svenska kyrkan kommer som aktieägare i energiföretaget Chevron, med verksamhet i Burma, kräva att företaget bland annat vidtar åtgärder för att undvika kränkningar av mänskliga rättigheter. Svenska kyrkan har beslutat att agera som ansvarsfull ägare och tillsvidare inte sälja sitt aktieinnehav.

  – Vårt innehav innebär en möjlighet att påverka Chevron, säger Bertil Persson, ordförande i Svenska kyrkans kapitalförvaltningsråd. Enligt vår nya finanspolicy ska Svenska kyrkan agera som ansvarsfull investerare och därför börja med att föra en dialog med bolaget för att analysera konsekvenserna av den verksamhet man bedriver i Burma. Detta är första gången Svenska kyrkan agerar enligt den nya finanspolicyn.

  Chevron är ett av de största utländska företagen i Burma som tillsammans med ett thailändskt oljebolag och det burmesiska statliga energibolaget utvinner naturgas i Yadana utanför Burmas kust.

  Krav på transparens
  Tillsammans med andra aktieägare kommer Svenska kyrkan bland annat kräva att Chevron tydligt visar hur företagets verksamhet påverkar Burmas folk

  – Vi kommer kräva att Chevron tydligt och öppet redovisar hur deras verksamhet bedrivs i Burma och hur företaget tar ansvar för att främja de mänskliga rättigheterna och bidra till en positiv utveckling i landet. Vidare måste man göra tydligt att man bidrar till transparens i världens mest korrupta land, säger Bertil Persson.

  Toppar korruptionsligan
  Svenska kyrkan kommer att samarbeta med andra investerare för att försöka påverka företag i Burma. Detta samarbete kommer att drivas av GES Investment Services som är etisk konsult till kyrkan på nationell nivå.

  Burma är en av värdens hårdaste diktaturer. Landet ligger också på en delad förstaplats i Transparency Internationals lista över de mest korrupta länderna i världen.

  Svenska kyrkan äger aktier till ett marknadsvärde av ca 16 000 000 kronor i företaget Chevron.

  Lotten Andersson
  pressekreterere

 16. carlnorberg skriver:

  Men GES Investment services, vad är det för en sammanslutning nu igen…
  Är inte detta kopplat till GE Capital(Money) Bank.., och är inte detta kopplat till General Electric?

  Och detta har väl en del med nedan att göra om jag inte helt missbedömer detta…

  Table 2-2: The Directors of American I.G. at 1930:
  American I,G.
  Director Citizenship Other Major Associations
  Carl BOSCH German FORD MOTOR CO. A-G
  Edsel B. FORD U.S. FORD MOTOR CO. DETROIT
  Max ILGNER German Directed I.G. FARBEN N.W.7 (INTELLIGENCE) office. Guilty at Nuremberg War Crimes Trials.
  F. Ter MEER German Guilty at Nuremberg War Crimes Trials
  H.A. METZ U.S. Director of I.G. Farben Germany and BANK OF MANHATTAN (U.S.)
  C.E. MITCHELL U.S. Director of FEDERAL RESERVE BANK OF N.Y. and NATIONAL CITY BANK
  Herman SCHMITZ German On boards of I.G. Farben (President) (Germany) Deutsche Bank (Germany) and BANK FOR INTERNATIONAL SETTLEMENTS. Guilty at Nuremberg War Crimes Trials.
  Walter TEAGLE U.S. Director FEDERAL RESERVE BANK OF NEW YORK and STANDARD OIL OF NEW JERSEY
  W.H. yon RATH Naturalized Director of GERMAN GENERAL U.S. ELECTRIC (A.E.G.)
  Paul M. WARBURG U.S. First member of the FEDERAL RESERVE BANK OF NEW YORK and BANK OF MANHATTAN
  W.E. WEISS U.S. Sterling Products

  Source: Moody’s Manual of Investments; 1930, p. 2149.
  Note: Walter DUISBERG (U.S.), W. GRIEF (U.S.), and Adolf KUTTROFF (U.S.) were also Directors of American I.G. Farben at this period.

 17. stig2entreprenoren skriver:

  Saudi Arabia’s King Abdullah is due to visit the United Kingdom on a state visit this week.
  1. Han åker till UK för att “få hjälp med” hur man på sikt inför demokrati i sitt land?
  2. Han vill avsluta affären med köpet av 72 Eurofighters från BAE i UK?
  3. Bara kolla in läget i London?
  4. Annan orsak till besöket?

 18. lillies skriver:

  carlnorberg..

  hehe…det är så du kommer överens med Kachina förstår jag.
  Jag tänkte på Kachina (och hillary) häromdagen när jag läste Aftonbladet och råkade se en artikel med mindre smickrande foton av företrädare för den svenska rättspsykiatrin (både Kachina och hillary gillar ju att slänga sig med kvasipsykologiska termer). Skall motvilligt erkännas att jag inte blev särskilt förvånad dock, ett av de fall som var på samma behandlingshem som jag (inte en rättspsykiatrisk klinik) hade en pappa och styvmamma som var just mentalskötare och psykolog (faktiskt skrämmande vad mycket små barn kan utsättas för i vad man tänker på som det moderna Sverige).

 19. lillies skriver:

  stig…

  jag har för mig att kung Abdullah för inte länge sedan lade in en massa pengar i en fond som skulle främt användas för utbildning och främst syftande i länder där fattigdom ligger högt i rankningen och mänskliga rättigheter lågt. Han kanske ska till England för att söka lärare (förutom att shoppa på harrods kanske)?

  Har han vägarna förbi Sverige kanske han kan lägga ett bud på Kreugers båt Loris som blev osåld efter helgens antikmässa (han har nog råd att lägga upp de 8 millionerna).
  (Fast jag är osäker på hur mahogny går i vattnen därikring).

  http://www.abc-annons.se/viewad.php?idnr=45597

 20. lillies skriver:

  carl,

  jag förstår dock poängen…om man skall tjata på ett land för historiska ”mischiefs” (som ingen av nuvarande ledare eller ens omedelbart tidigare ledare deltagit i )så kan man ju lika gärna klaga på GES Investments också…

 21. carlnorberg skriver:

  Loris, ja det vore ju ett hån utan like, bilderna ur M.Y.S matrikeln med Douglas Fairbanks och Mary Pickford, kommer alltid ge lite bitter smak i munnen.

  Sveriges och världens genom historien sämsta vecka, utan någon som helst konkurrens, med start 1932-03-07.

 22. lillies skriver:

  Carl,

  vadå bitter smak i munnen? Om båten skulle säljas utomlands eller? Nu var det väl privata initiativ som gjorde att båten togs upp och renoverades. Och det är väl 100 års gräns som gäller för om tillstånd krävs för att ett antikt föremål kan föras ur landet utan särskilt tillstånd (har jag för mig). Jag såg en annons från armemuseum nyligen där de hade ryska föremål från tsartiden, den auktionen blir säkert lika välbesökt av ryssar som flera av de auktioner som bl.a. hållits på Upsala Auktionskammare där ryssar ”köpt hem” föremål (av bl.a. Fabergé) som bl.a. svenska bankirer lade beslag på under kommunismen. Inget större fel i det.

  Från Kommersant:

  http://www.kommersant.com/p818995/r_527/EU_Lisbon_Putin_Blade/


  President Vladimir Putin on Thursday compared his counterparts in the upcoming Russia-EU summit to a mad man who runs around Europe with a blade in his hands.
  …”

  Själv har jag alltid tyckt att Berezovsky just liknar Jack Nickolsson i ”The Shining”.

 23. lillies skriver:

  Det finns också en mindre stad i Ryssland som heter Beresovskij och ligger just norr om gränsen från Kirgis slätten i Kazakstan (apropås Borat skämten).
  Månne om nämnde exil ryss har sina rötter där?

 24. carlnorberg skriver:

  GES är inte ”bara”.

  Det är ett av de stora licensprojekten för kanontillverkning som Gustav Krupp von Bohlen och Alfried Krupp genomförde med hjälp av Bofors Förenade Affärsintressen AB. Detta framgår om inte annat ur de historiska böcker som Bofors så stolt publicerat i ämnet. Att det samröre som detta innebar med IG Farben inte berörs med en bokstav är enbart patetiskt att se. Alla borde läsa SOU 1999:20. för förståelse i detta.

  Jag kan ha en förståelse för att man vid Nürnberg valde att man måste komma vidare, och därför inte kunde av omfattningsskäl avhandla allt som önskvärt vore.
  Men efterhand som utvecklingen fortskridit borde nu inga hinder föreligga för att korrekt utreda alla begångna oegentligheter i detta, och inte allra minst den svenska inblandningen i detta.

 25. carlnorberg skriver:

  Ja att staten skull ikläda sig ansvar i detta, vore väl som att hoppas att månen vore gjord av ost en dag.

  Inte ens bolagen ifrån Järvarnas Gästabud, är ju seriöst behandlade i detta.
  Och allt som överhuvudtaget kan brinna som kan belägga historien, brinner ju upp eller förstörs genom olyckliga omständigheter.

 26. Josef Boberg skriver:

  Carl Norberg,

  Taaack för Dina många goa kommentarer ovan !

  Igår hittade jag det här om Silent Weapons på nätet http://www.syti.net/GB/SilentWeaponsGB.html

  Efter att ha skumläst det här lite – och ifall ett uns av det här skulle vara sann sanning – så kan jag inte annat än tycka att det är ett sant MIRAKEL – att världen inte är mångfaldt värre – avseende allt eländes elände – än vad den VERKLIGEN är i dags dato, faktiskt…

  Ha det… :-)
  vännen Josef

 27. lillies skriver:

  carl,

  jo. Det förstås. Problemet är kanske ibland att ”staten” kanske blir lite stort. Jag kan tänka mig att under vissa perioder så hemligstämplas vissa förhållanden så till den grad att t.o.m. ansvariga tjänstemän för en viss fråga kan ha svårt att informera sig om förhållanden som kan vara ytterst relevanta. Vem skall då egentligen klandras ”staten” i det att en tjänsteman som arbetar för staten hqar arbetat med tveksamt informationsmaterial? Den aktuella regeringen (om de åsidosatt någon ”byråkratisk” handlingsregel)? Eller kanske t. o.m. enskild regeringsman/kvinna som vantolkat ett visst förhållande och i anledning av detta i hög grad bidragit till ett regelvidrigt tillämpningssätt?

  Kolla till exempel på den s.k. Carnegieskandalen där Finansinspektionen haft en representant som godkänt revisionen. Och nu har Fi gett böter för brister i densamma.

 28. lillies skriver:

  Till detta kan också kanske hänföras:

  ”Klart att vi journalister ska umgås med makten om vi får chansen. Upp med kreditkortet och bjud politiker och tjänstemän på både middagar och vin.”

  Från:

  http://www.expressen.se/1.902205?err=Tack%20för%20din%20kommentar!

  I sådana lägen tycker jag det är rimligt att man som politiker eller tjänsteman är lite vaken och passar sig (även om man inte har anledning att anta något otillbörligt).

 29. lillies skriver:

  Vad tycker ni andra?

 30. ollemunter skriver:

  ”Nej det är ju fantastiskt, verkligen! men jag kan inte sluta fascineras av att en man med en meritlista som din har ett sånt behov av bekräftelse att du bloggar om hur många träffar din blogg har :-)”

  Håller med dig ”davidlenefors” i ovan sagda, men inte är Carl Bildts blogg något man precis kastar sig över och det finns ju ju så mycket viktigare saker han borde ägna sig åt, än att sitta och knappa på sin laptop, var han än är.

  Jag har sagt det förut, Carl Bildt skriver dagbok, han skriver ner sina dagliga tankar i sitt jobb, inget annat. Ibland uttrycker han förstås andras tankar.

  Funderar på vad han skriver på Facebook, men efter att ha läst om sajten, så kan man ju bli lite skraj, efter det som skrivits i media, så lär man inte logga in där i första taget.

 31. soli01 skriver:

  ollemunter – du gör egentligen inte skäl för namnet :)

 32. lillies skriver:

  carl,

  skojar du eller menar du verkligen att den omständigheten att GES Investment, eller dess företrädare, kan kopplas till olika individers beslut i ett historiskt skede skulle göra att de för den skull inte skulle ta chansen att söka påverka en diktatur i dag i ”rätt riktning” om de facto har en sådan möjlighet……och sannolikt en bättre möjlighet (om än påverkan kanske blir ganska litet) eftersom de bl. a. genom Chevron är substantiellt involverade i landet på ett helt annat sätt än enskilda stater och demonstranter vars åsikter om bojkott lätt kan ignoreras av den Burmesiska regeringen?

 33. lillies skriver:

  olle

  har han verkligen en Facebook sida? Jag har för mig om att någon hade hittat en falsk Facebook (eller var det MySpace)?
  Själv känner jag inte många som har Facebook (eller dylikt), jag tror inte ens att om jag varit yngre att jag hade varit intresserad. Möjligtvis när man var i sex eller sjuårsåldern, när man precis hade börjat första klass hade vi sådana anteckningsböker där man skulle skriva upp sina gamla kompisar och nya kompisar man fick i skolan (jag är född -70 och 76 så var inte internet särskilt utbrett…kanske vi hade lagt upp Facebook om det hade varit det).

 34. lillies skriver:

  josef,

  jag har också skumläst den (inte just den men en liknande för rätt länge sedan). Är dock tveksam till riktigheten. Uppgiften kan ju vara riktig men också skrämselpropaganda som till stor del är ”hitte po”.

 35. Josef Boberg skriver:

  Lillies,

  Dina uttryckta meningar: ”josef, – jag har också skumläst den (inte just den men en liknande för rätt länge sedan). Är dock tveksam till riktigheten. Uppgiften kan ju vara riktig men också skrämselpropaganda som till stor del är “hitte po”.” – slut citat.

  Apropå ”hitte po” – vad sägs om den här som sådan
  http://video.google.com/videoplay?docid=5547481422995115331&pr=goog-sl

  Ha det… :-)
  vännen Josef

 36. amandalovkvist skriver:

  Wow. Och jag har haft drygt 13 tusen på ett halvår. Om det håller i sig så är jag en tugondel så stor som sveriges utrikesminister. Ungefär som storleksskillnaden mellan Sverige och USA, alltså. Coolt :-)

 37. amandalovkvist skriver:

  nej en fyrtiondel menar jag ju, jag räknade fel….:-(

 38. lillies skriver:

  Josef,

  ja det är väl autentiska bilder (kanske, jag har aldrig hört talas om filmen men det skall erkännas att jag är inte så mycket av filmtajm fan varför det är möjligt att jag missat något som ”alla har sett och känner till”) som är ihopsatta på ett sådant sätt att de kanske inte ger en riktig beskrivning av verkligheten (även om bilderna kanske är ”verkliga”) därför att man valt att utelämna vissa delar?

 39. lillies skriver:

  carl,

  definiera ”inga hinder”…om resurserna är begränsade tycker du att detta bör utredas på bekostnad av att finna lösningar på allvarliga problem som pågår idag?
  Men visst, vill Timbro med vänsterrörelsen sponsra detta (med adekvata utredare och inte en samling löst sammansata tyckare) så är det helt ok för min del.

 40. lillies skriver:

  Alla vet väl att såväl svenska staten som en hel del av företrädare för svenska näringslivet uppförde sig på ett sätt som inte var godtagbart i alla lägen (även om vi tog emot ganska många judiska flyktingar från bl.a. Danmark) så gjorde vi en del bra saker också. Var vill man komma med mera utredningar om vilka fel vi gjorde? Had vi gått in i kriget (vilka vissa verkar hävda vore det enda moraliskt godtagbara) så hade vi sannolikt inte kunnat erbjuda en fristad för flyktingar från Europa. alltså, hade vi gjort *det enda rätta* så hade det inneburit att vissa saker som vi gjorde rätt sannolikt hade blivit ogjorda. Skulle utredningen även innefatta ställningstaganden, ursäkter och restitution om detta (de familjer som flytt och etablerat sig här måste flytta?)?

 41. Kachina skriver:

  lillies

  ”hehe…det är så du kommer överens med Kachina förstår jag.”

  Det var Carl Norberg som invigde mig i hemligheten kring I G Farben, Thyssen, Harrimans, Prescott Bush, Wallenberg, Allen Dulles,…….sedan följde jag bara spåret till Reinhard Gehlen och uppbyggnaden av CIA dess länkar till nazi-flyktingarna i Syd-Amerika och deras inflytande på IDU.

 42. Kachina skriver:

  ……..deras inflytande på IDU.

  Skall tilläggas att tidigare namngivna naziförbrytare har deltagit aktivt i republikanernas valkampanjer.

 43. hillary2 skriver:

  de fantasier om mind control och silent wapons jag sett på nätet härrör från antisemitister
  ibland finns det länkar på sådana sidor direkt till nazipropaganda
  alienerade människor ägnar sig med förkärlek åt förakt och konspirattinsteorier?
  hur många % av det vi finner på nätet är rena falsifikat?

 44. Josef Boberg skriver:

  Lillies,

  Mitt inlägg var ifrån oktober 29th, 2007 at 4:31 pm – och Ditt svar ovan ifrån oktober 29th, 2007 at 5:18 pm. Ifall jag vet något om matematik så är det en skillnad i tid på 29 + 18 minuter = 47 minuter. Under samma tid har Du skrivit de tre inläggen ovan + kanske någon annan stans också – vad vet jag… Videon är 1 timme och 56 minuter kort. Med andra ord uttalar Du Dig i det här fallet om någonting som Du överhuvudtaget inte rimligen kan ha någon helhetsbild eller helhetsuppfattnaing om, faktiskt…

  Dina uttryckta meningar ovan är: ”Josef, – ja det är väl autentiska bilder (kanske, jag har aldrig hört talas om filmen men det skall erkännas att jag är inte så mycket av filmtajm fan varför det är möjligt att jag missat något som “alla har sett och känner till”) som är ihopsatta på ett sådant sätt att de kanske inte ger en riktig beskrivning av verkligheten (även om bilderna kanske är “verkliga”) därför att man valt att utelämna vissa delar?” – slut citat.

  Va faen menar Du med att bluffa oss kommentatorer + Carl Bildt + några tusen besökare på bloggen – i det här fallet – på det här uppenbara sättet ?

  Ha det… :-)
  vännen Josef

 45. soli01 skriver:

  Josef – vissa människor följer med ”strömmen” och därav går viss information totalt förbi. Finns flera filmer som tryckts undan för vissa andra – som är inne nu. Reklamgubbe-ar finns det uppsjö av när det gäller att nonchalera vad som egentligen gäller och att hela ”båten” har kantrat. Väntar med spänning vad solforskarna kommer med framöver – de drunknar säkert för andra viljor!

 46. Josef Boberg skriver:

  Kära Hillary2,

  Dina uttryckta meningar: ”de fantasier om mind control och silent wapons jag sett på nätet härrör från antisemitister
  ibland finns det länkar på sådana sidor direkt till nazipropaganda
  alienerade människor ägnar sig med förkärlek åt förakt och konspirattinsteorier?” – slut citat.

  Alinierad = gemenskapsfrämmande, utestängda och uteslutna. Aliniera = göra främmande, ge känsla av främlingskap och fjärma sig själv eller ngn – enligt Svenska Akedemins och Björn Collinders ordböcker.

  Javisst är det som Du sagt ovan – ifall Du hade lagt till – ”som jag ser det just nu” – eller något liknande personligt kopplat ställningstagande. I annat fall blir det ju en allmänt giltig sann sanning = Dogm – precis som så mycket annat som uttrycks i inte minst massmedia i dags dato. I vart fall i mitt mer än 66-årade livsperspektiv sett i alla fall… BERGIS !

  Dock – att Du uttryckt Dig som Du gjort ovan – det är helt OK för mig – och det är ju till 100 % Ditt eget bord = inte mitt bord – och ingen annans heller, faktiskt…

  Ha det… :-)
  vännen Josef

 47. Josef Boberg skriver:

  Soli01,

  Din uttryckta mening: ”Josef – vissa människor följer med “strömmen” och därav går viss information totalt förbi.” – slut citat.

  Taaack för den goa backfeeden Soli01 !

  Ha det… :-)
  vännen Josef

  PS. Ibland ser ”MainStreamet” ut att vara fullständigt omöjligt att ens få ett litet litet titthål igenom, faktiskt… DS.

 48. hillary2 skriver:

  josef

  och vad betyder ? enligt SAOL
  enligt mitt språkbruk – öppen för andra/andras funderingar :-)

 49. lillies skriver:

  Vad då bluffa Josef,

  jag har inte sett filmen. Jag har klickat på länken och kollade ett par sekunder och tyckte det såg ut ungefär som en MTV video med krigsbilder och jag hade inget större intresse av den och ägnade mig åt en kammarrättsdom i beskattning istället.

  Vad försöker/vill du säga med videolänken? Och vad handlar videon om? Är det någon särskild konflikt om vilka någon hittills icke upptäckt sanning uppenbarat sig?

 50. lillies skriver:

  Josef,

  på vilket sätt har jag bluffat Bildt , dig och några tusen andra besökare på bloggen genom att inte känna till en videolink från youtube (som ser ut som något en högstadieelev kunnat klippa ihop från nyhetssändningar) du postar?

 51. lillies skriver:

  Josef,

  finns det någon ”rätt” till att få ens ett titthål i ”MainStreamet”?

  Och sedan har du lite fel om hillarys inlägg….hon skriver ju ” de…………jag sett på nätet”, det råder väl ingen tvekan om att det är det perspektivet hon presenterar. Hon presenterar väl inte någon allmängiltig dogm som du påstår (vilket det enligt min uppfattning krävs lite mer kvalifikationer än att inte finna det intressant att ägna all sin tid åt att undersöka).

 52. lillies skriver:

  Josef,

  jag påstår inte att det inte finns hemliga projekt som kan vara katastrofala för stora delar av mänskligheten dock tycker jag att en presentation om vad de hittat för hemliga vapenprojekt i en kasserad IBM dator påminner lite grann om ”Råttan i Pizzan”

 53. Josef Boberg skriver:

  LilLies,

  Min yttryckta mening: ”PS. Ibland ser “MainStreamet” ut att vara fullständigt omöjligt att ens få ett litet litet titthål igenom, faktiskt… DS.” – slut citat.

  Din yttryckta mening: ”Josef, finns det någon “rätt” till att få ens ett titthål i “MainStreamet”?” – slut citat.

  Javisst finns det det ! Enligt Svea Rikes grundlag första uppslaget, så finns det faktiskt det – så som jag tolkar det jag läser där, faktiskt…

  Ha det… :-)
  vännen Josef

 54. lillies skriver:

  josef,

  jag antar att det beror på hur man definierar ”MainStreamet”. Om du med det avser vem som helst anonyme herr eller fru/fröken Svensson så har inte vem som helst rätt att få ett titthål. Vissa uppgifter är offentliga och vissa uppgifter kan vara tillgängliga under olika förutsättningar. Men någon rätt för en ”VemSomHelst” eller för alldel en annan typ av ”MainStream” att få reda på allt precis vad de vill om någon annan människa finns nog inte. Vi behöver inte ens uppge hur vi röstar (även om nu många, kanske till, och med majoriteten gladeligen uppger det).

 55. Josef Boberg skriver:

  GooodKvällst Lillies,

  Ifall Du inte betraktar mig som intellektuellt ”helt körd” – så fattar Du troligast att jag inte avser det Du ”bubblar” om ovan, faktiskt…

  Ha det… :-)
  vännen Josef

 56. ollemunter skriver:

  lillies!
  Visst finns Carl Bildt på Facebook.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_255725.svd

  Har själv tänkt, men än så länge bara tänkt, logga in på Facebook

 57. ollemunter skriver:

  soli01!
  Du mmenar att jag inte var tillräckligt ”munter” man kan ju inte alltid vara det, men annars är jag ju för det mesta ”munter” om det var det du menade förstås. Inte roligt alls det här, om jag får säga det själv.

 58. lillies skriver:

  carlnorberg (och olle)

  Ibland läser jag lite lättare saker än skattelagstiftning, förarbeten och domar. I novembernumret av Harpers Bazaar (UK edition) som förvisso är ett ”modemagasin” men som sådant även har en hel del ”allvarligare” material ibland om politik och ibland om aktuella företeelser. Den här gången var det Andrew Keen som reflekterade över företeelsen My Space och liknande (samt de som ägnar sig åt det). Jag nämnde det i förbigående på ett annat ställe.

  Apropos the discussion we had the other day. In the november issue of the UK edition of Harpers Bazaar there was an article about My Space and such written by Andrew Keen. He didn’t mention anything about who holds the rights to the material published there but it was sort of a somewhat ”gawking” read.

  Aside of giving examples of how people who are considered as having a rather high status, such as heads of recognized PR firms like Tom Vicks is enumerating the books and films he’ve read and seen to the ridiculous, he also mentions the growing problem of identity theft in UK (nearing the cost of £2 million per year) . He wrote that one IT security firm had created a false persona on I believe at My Space (or similar) and named him Fred Staur (an anagram for ”fraudster”). And this was a fake persona to which a lot of people added themselves as ”friends” and gave out a lot of personal information.

  He also called the blogosphere ”a forest of uninformed political comments, gossip and mediocricy”.

 59. lillies skriver:

  Det numret innehöll också en artikel/intervju med Ralph Lauren. Kreugers före detta båt kanske skulle passa att åka runt i någon sjö i Colorado med Ralph Lauren i den?

 60. hillary2 skriver:

  lillies
  visst är bloggosfären fylld av oinitierade politiska kommentarer skvaller och medelmåtta – men den speglar nog ganska väl hur människor i allmänhet tänker och det borde inte vara helt ointressant för politiker
  DN har tagit stöd av Asp et al för att hävda att bloggosfären inte är en politisk maktfaktor då politiska bloggar ändå läses av relativt få
  men det intressanta är väl ändå vilka som läser bloggarna och det tror jag inte är utrett :-)
  dessutom skapar den politiska bloggen kanske ett intresse som i förlängningen kan göra att fler engagerar sig i politik dvs i framtiden kommer att utgöra politiska maktfaktorer

 61. lillies skriver:

  Josef,

  kan du inte skriva ut på begriplig svenska om vad jag bluffat om som du påstår att jag har gjort? Jag måste säga att jag mer än ofta har svårt att följa det du skriver, dels på grund av din meningsstruktur men även ditt sätt att bland gemena och versaler.
  Jag är dock ingen tankeläsare och har inga aspirationer att bli det heller så jag vore tacksam om du kunde sluta ”hinta” till förmån för klarspråk.

  olle,

  jag är helt ointresserad av Facebook och dylikt. Läste en ganska träffsäker artikel av Andrew Keen i novembernumret av Harpers Bazaar (uk edition) där han förutom rent sociala märkligheter, hur lättvilligt folk gav tillgänglighet till sina personliga uppgifter till Fred Staur (ett anagram av ”fraudster”) som hittats på av ett IT säkerhetsföretag och som således inte fanns…”han” fick jättemånga som lade in sig som ”vänner”.
  Han gjorde sig även lustig över hur mediokra en del kända personers FaceBook, MySpace (och vad de heter) sidor var.

  Bl. a. nämnde han Tom Vicks som tydligen hade i princip listat alla böcker och all poesi och filmer han läst och sett. Ungefär som en brådmogen tonåring som maniskt skall visa sig beläst (och Tom Vicks driver tydligen ett PR företag).

 62. Josef Boberg skriver:

  Lillies,

  Numera skulle jag inte ens kunna ”dagdrömma” – och än mindre ”nattddrömma” – om att rätta mig efter hur Du – eller någon enda annan heller för den delen – TYCKER att jag skall – eller inte skall skriva, faktiskt…

  Så – tyvärr…

  Ha det… :-)
  vännen Josef

  PS. OK i en DemoKrati = majoritetens Diktatur över den hart när lika stora minoriteten ? DS.

%d bloggare gillar detta: