Bra beslut

Det är välkommet att Iraks regering nu meddelat att den förbjudit terrororganisationen PKK och dess verksamhet i Irak.

En regering som dagligen kämpar mot terrorismens våld kan självfallet aldrig självt tolerera att dess territorium blir basen för terroristiska operationer mot andra stater.

5 Responses to Bra beslut

 1. peshmergeh skriver:

  Vi skulle välkomna om du vaknade upp snart.

 2. peshmergeh skriver:

  Carl Bildt
  Blir du inte trött av att hacka på svaga människor utan rättigheter? Skäms du inte över att du rättfärdigar förtryck av människor? De disskuterade dig i Kurdistan i veckan och det de vet precis vad du och Turkiet har för planer, men ni kommer inte lyckas med er utrotningspolitik. För varje gång som du kallar kurder terrorister så föds det mer och mer frihetskämpar, det ska du inte glömma. Kurderna är mycket mer enade och starkare idag än förra veckan, glöm inte det! Ni har inte åstadkommit nått förutom att ena oss ännu mer med detta smutsiga krig. Länge leve frihet och dialog! Ner med turkisk terror!!!

 3. Josef Boberg skriver:

  GooodKvällst,

  Det Wi säger om andra – det säger Wi mer eller mindre ALLTID om oss själva också – och inte så sällan minst lika mycket. I vart fall i mitt mer än 66-årade livsPerspektiv sett – så är det numera så, BERGIS…

  GooodNatt… :-)
  vännen Josef

 4. Kachina skriver:

  Jadu, med tanke på det peshmergeh säger, kan jag bara säga; Det finns ett förhandlingsbord där man kan sitta öga mot öga, så inte behöver turkarna söka terrorister i otillgängliga berg. De kan mötas vid förhandlingsbordet.

 5. steelneck skriver:

  Carl Bildt. Kladdar du inte ned dina händer nu och ställer dig på en mycket mörk sida?

  Vilket föhandlingsbord hade du tänkt att de skulle sitta vid om den ena sidan av bordet är förbjuden?

  Förbjud gärna handlingar, men i detta fall torde handlingarna det talas vara i stort sett så förbjudna de någonsin kan vara, både i turkisk och irakisk lag, såväl som i resten av världen. Kan det då, eftersom handlingarna redan är otillåtna, vara så att det är en åsikt som skall förbjudas? Ett sätt att bura in obekväma för handlingar de inte gjort. Det luktar ”preemtive” lång väg, något som vänder upp och ned på ”oskyldig tills motsatsen är bevisad” och strider emot grundläggande fri- och rättigheter. Har straussism börjat spridas i moderata samlingspartiet? Jag kan inte se hur ståndpunkten att förbjuda en organisation, kan leda till något annat än en upptrappning av våldet, eftersom förhandling omöjliggörs genom förbudet.

  Vad är det du vill egentligen…

%d bloggare gillar detta: