Stockholm China Forum

Tidigare i år arrangerade UD i samarbete med bl a German Marshall Foundation det första s k Stockholm China Forum.

Och redan nu är det dags för det andra mötet.

Jag kommer att tillbringa en betydande del av måndagen tillsammans med de olika Kina-kännare som nu åter begett sig till Stockholm för att diskutera hur såväl Europas som USA:s förbindelser med den växande jätten skall gestalta sig.

Att det råkar vara den kinesiska folkrepublikens 58:e nationaldag i morgon är mer en tillfällighet.

Sverige tillhörde de som var allra först med att erkänna den nya folkrepubliken när den bildades. Och ett konkret uttryck för den goda och öppna relationen var ju president Hu Jintaos besök statsbesök här i våras.

Till ämnena som kommer att diskuteras på Stockholm China Forum i morgon hör självfallet också Kinas nya roll på den internationella scenen.

Dess förbindelser med Afrika utvecklas starkt, och just nu är det naturligt att dess förbindelser med Burma och den roll Kina spelar i förhållande till utvecklingen där kommer att stå i fokus för diskussionerna.

92 Responses to Stockholm China Forum

 1. hillary2 skriver:

  För 30 år sedan talades det om att China skulle utveckla infrastrukturen med ett järnvägsbygge i östra Afrika. Ska den rika världen verkligen bistå Afrika med ex.vis ett järnvägsbygge bör man samtidigt utbilda människor i att inte bara sköta den utan också själva kunna producera järnvägsvagnar och allt annat som tekniken kräver.
  Om China bara jagar råvaror i östra Afrika får Carl Bildt m.fl. se till att jaga dem därifrån!

 2. Leo Occam skriver:

  Ja du det afrikanska problemet löser du inte med utbildning. Självklart är det något som har prövats i decennier med måttlig verkan. Studera utvecklingen i Rhodesia -> zimbabwe. Följ sedan utvecklingen i Sydafrika de kommande 10-20 åren. Drag sedan en slutsats baserad på fakta och logik.

  Calle vet detta ( en insiktsfull man) men vad skall han säga, denne diplomat …

  Kina, ja inte är det av ideella skäl man är aktiv i afrika !

 3. lillies skriver:

  Så är det väl många länder med olika grad av fattigdom/korruption. En hel del av de som får utbildning kanske hellre väljer att jobba i ett stabilt i-land medan andra inte ser något fel i att nyttja sina kunskaper till att berika sig själva snarare än bygga demokratier och fredoch säkerhet. yeltsins demokratisering betydde ju i mångt och mycket anarki (och jag tror de flesta välutbildade ryssar vet teoretisk skillnad mot demokrati).

 4. lillies skriver:

  Och självfallet är inte Kina aktiv i Afrika av ideella skäl även om en del inslag säkerligen är ideella liksom västerländska företag i Kina kan ha några ideella inslag.
  Det är väl inget konstigt i det? Äger jag aktier eller dylikt så gör väl jag inte det av ideella skäl, även om det skulle vara i ett företag som tillverkar produkter som kan vara samhällsnyttiga i varierande grad?

 5. lillies skriver:

  om jag köper aktier i ett bolag så bryr jag mig föga om huruvida vdn engagerar sig i röda korset. Jag ser hellre att jag får avkastningen så kan jag välja själv om jag behöver pengarna för att köpa en miljövänlig värmepump eller skänka pengarna till röda korset eller nåt.

 6. luokale skriver:

  Syftet med Kinas intresse i Afrika är oväsentligt om effekten av landets aktivitet där i det långa loppet är god. Precis som att effekten av västerländska företags etableringar i Kina är god, oavsett syfte. Syftet är alltid att tjäna pengar, men om internationella handelsregleringar följs gynnar det u-länderna.

  Basic economics.

 7. chiros skriver:

  Så bra att vi utvecklar goda relationer med Kina! Det är en av våra viktigaste, framåtblickande relationer. De övriga är – av olika skäl – Ryssland, Indien, Mellanöstern (och därmed den islamska världen). Jag ser då naturligtvis vår plats i Europa som självklar.

 8. hillary2 skriver:

  Leo Occam

  I Sverige når barn läskunnighet i 96% av populationen vid 9 års ålder
  I Syd-Afrika kan mindre än 50% av barnen läsa vid 12 års ålder

  Oavsett vad du skriver är min uppfattning att utbildningen där är A och O för utvecklingen i Afrika.

  Bra skolor
  Regelbunden skolgång
  Tillgång till läromedel och skolmåltid
  I hur många decennier Leo har detta varit generellt förkommande – i Afrika???

 9. anden200 skriver:

  Kina gjorde inget för Burmas folk. De vill ju själva kunna skjuta av sin befolkning om de tycker behovet infaller, som HImelska fridens torg. De vill aldrig att någon skall blanda sig i deras inre angelägenheter som det så fint heter. Så trodde verkligen någon på fullt allvar att de skulle göra något?

  Det enda Kina talat om är samma som Göran Persson talade om när han besökt diktaturen i Kina: Det är oerhört viktigt med stabilitet. Stabilitet i denna vokabulär innebär inget maktbyte. Varken i Kina, Burma eller….Sverge hoppades Göran….Tji fick han:-)

  Maktbasen i Burma är samma som i gamla romariket. Militären ges rikedomar så de fortsätter stödja makten.

  Bojkotta Burma. Bojkotta Kina.

 10. anden200 skriver:

  chiros. Visst. Om man bara är ute efter att tjäna pengar har du nog rätt. Men om man som land skall stå med ryggen rak är det inte bara pengarna som skall tala.

  När det gäller mellanöstern behöver du nog inte åka dit, enligt statistiken kommer den hit. Tror det var tidningen newsweek som hade räknat ut att den muslimska befolkningen i Sverige växer med 12,5% per år (idag uppskattad till mellan 0,5-1 miljon). Den som förstår principen ränta på ränta (de som jobbar på bank får väl slå upp det:-) inser snabbt att det inte tar många årtionden innan majoriteten i Sverige inte kommer från Kristen grund, utan från Islam.

  Med tanke på vad som står i läroplanen, och jag tror i grundlagen får väl allt skrivas om då (att det skall vila på kristen värdegrund). Nävål, det lär knappst vara ett problem då. Det lär nog snarare vara ett självklart krav enligt befolkningsmajoriteten i detta framtida Sverige. Precis som förbud mot yttrandefrihet ovh annat som kommer från den islamiska värdegrunden.

  Själv har jag nog emigrerat till Norge, Danmark eller annat land med lite mer självbevarelsedrift i god tid innan denna framtid inträffar. Beroende på om man baserar det på 0,5 eller 1 miljon människor skulle det alltså ta ca 14-20 år. Om man sedan betänker att nativiteten hos andra delar av samhället är lågt så går det nog fortare. Ränta på ränta fungerar just så, i början går det långsamt. 12,5% på inget är inget. Men när det väl börjar ta sig går det oerhört fort. Jag får alltså flytta relativt snart…

  Överdriver jag? Kanske, men kan någon bevis mig ha fel blir ingen gladare än jag….Det kanske rent av tar 30-40 år? Att det inte skulle ske ser jag inga som helst varken tecken eller politiskvilja till.

  Verkar jag vara rasist? Somliga skulle nog påstå det. Rasist är någon som anser att en annan människa är mindre värd på grund av sin hudfärg, kultur eller religion. Det gör inte jag. Jag ser varje männniskas inneboende värde.

  Jag ser också varje människas rätt att få leva i det samhälle och kultur som det är uppväxt i. Både invandrare och svensk.

  Jag är bara som de invandrare som flyttar till sina kulturfränder. Som bekant brukar det bildas China towns, little Italy etc vid folkomflyttningar.

  Jag är lika mycket människa som alla andra, jag vill leva med människor omkring mig med likartad kultur och likartad historia och likartade värderingar. Är det för mycket begärt? Är jag en dålig människa för det?

  Om du skulle fråga de politiskt korrekt skulle de svara: ja. Om önskan kom från mig. Men att somalier flyttar till andra somalier eller irakier söker sig till andra iraker, det ses som självklart och naturligt. Men när jag vill söka mig till andra svenskar, då är det…..förbjudet och hemskt. Jag får inte ihop det. Får ni?

 11. Josef Boberg skriver:

  GooodMorgon Anden200,

  Jag har full förståelse för ALLT det Du säger i det föregående. I det här religiösa perspektivet sett så ser det bokstavligt talat för djävligt ut för dom som fortsatt vill leva i ett dominerat svenskt kulturellt samhälle – baserat på i huvudsak MaktElitens kristenDoms religion. Dock – tyvärr är det kört med den saken – ifall Wi inte med våld kastar ut alla finnländare, norrmän, danskar, italienare, tyskar, polacker, spanjorer, amerikaner, forna jugoslaver, iranier, irakier, thailändare, israeler osv osv.

  Vad är då lösningen på det här problemet – ifall Wi inte skall använda det omtalade fysiska våldet ?

  Ja – inte faen vet jag egentligen – eller också vet jag det, kanske… :-)

  Vad sägs om att istället för att snacka om müslimer som folkgrupp – säga t.ex,: ”MEDmänniskor som för tillfället hänger sig åt att förlita sig på sin forna MaktElits müsli-Isms gudDomar”. Måhända kunde det förändra grundattityderna till den ena eller andra religionens tillbedjare en smula – vad vet jag.

  På den här webbadressen finns lite om religion – som faktiskt kan ge den som vill tränga in i religionsbegreppet lite mera – än bara ytligt diffusa begrepp som kristenDomare. Så håll tillgodo !

  http://video.google.com/videoplay?docid=5547481422995115331&pr=goog-sl

  Ha det…
  vännen Josef

 12. Kachina skriver:

  anden

  ”Överdriver jag? Kanske, men kan någon bevis mig ha fel blir ingen gladare än jag….”

  Kanske inte. Romarrikets fall har många förklaringar och en av dem, som nog hade sin del i fallet, var att germaner flyttade in till välståndet och blev en politisk makt, samtidigt som de germaner som blev kvar ständigt attackerade de romerska styrkorna vid gränsen.

  Historien har en tendens att upprepa sig. Vad vi skall göra är inte att gå emot araber som människor, utan dra upp i ljuset de två falska religioner, kristendom och islam, som använts för att förtrycka folk, särskilt kvinnor. Religioner som använts för att slakta folk i Guds namn.

  Det är bara med upplysning ett feltänk kan rättas till. De är inte muhammedaner och vi är inte kristna, vi är medmänniskor som rör oss i ljushavet.

 13. Helena Palena skriver:

  Om man är kännare av Kina är man sinoist! Det kan ju inte vara trist…

  Tänk när alla kineser ska ha en micro, ett kylskåp full med coca-cola och resten av vår maskinpark. Då är Sverige ett låglöneland sen länge och företagen flyttar tillbaka hit. Rundgång i paradiset! Man kan i sammanhanget väl passande också använda sig av tes, antites, syntes…

 14. davidlenefors skriver:

  Du fortsätter att tala om Kina som om det var ett öppet, fritt och demokratiskt land som respekterar människor, mänskliga rättigheter, yttrandefrihet osv. Skamligt av en svensk utrikesminister och regering att ligga så flat i frågan. Men det finns väl anlednignar till det, stavas kommersialism och svensk exprt! Det är hyckleri att angripa bara vissa länder för brott mot mänskliga rättigheter men lägga sig platt för andra!

 15. ollemunter skriver:

  I smband med OS kommer Kina att stänga alla nätmedier. Ännu ett bevis på Kinas diktatur. Rapporterat av nyhetsmorgon i P1 idag den 1 oktoner.

 16. soli01 skriver:

  davidlenefors-du skriver ”Kina som om det var ett öppet, fritt och demokratiskt land”…. Kan du hänvisa till vad CB verkligen sade, jag är nyfiken. Har inte lyssnat på tv och radio i dag.

 17. anden200 skriver:

  Nu har jag förstått att min kommentar kan uppfattats som en attack mot Islam av somliga. Så är det inte. När och om jag attackerar Islam kommer det märkas tydligt, jag lovar;-)

  Det jag framför är en allmängiltigt tankegång som gäller oavsett vilken religion eller kultur den största invandrargruppen har.

  Men…jag skall inte förneka att Islam skrämmer mig mer än många andra religioner. En religion som genom sin definition inte skall vara sekulariserad. En religion som relativt tydligt beskriver både religion och statsskick, det ger mig en dåligt smak i munnen.

  Buddism eller hinduism har i alla fall bevisligen kunnat förenas på ett bra sätt med ett modern upplyst demokratiskt samhälle. Detta har mig veterligen inte Islam lyckats med i något land. Och då finns det ca 1 miljard muslimer, så underlag finns det. Känns lite som kommunism i den bemärkelsen, kanske en fin tanke, men det fungerar inte…

 18. anden200 skriver:

  davidlevenfors. Jag hörde ett tal av Carl Bildt i FN. Han angrep Kina mycket tydligt rakt i ansiktet på deras representanter. Du talar utifrån okunskap. Men visst kan man upprepa kritiken oftare, det kan vi vara överens om. Visst kan man bojkotta Kina.

  Men…jag är inte lika säker på att en bojkott av OS är en lösning på något. Jag är verkligen inte ett idrottsfan, men det kan finna en poäng i att låta idrott förbrödra. Att ha något som står utanför politiken, ett sätt för alla att träffas och påminnas om insikten att vi alla är människor.

 19. davidlenefors skriver:

  Anden! Jag talar inte utifrån okunskap, jag har en annan åsikt än dig, det är en VÄSENTLIG skillnad. Jag TYCKER att Carl Bildt och svenska regeringen är alltför mesig gentemot den kinesiska även om jag vet att de ibland har uittalat sig kritiskt. detta görs dock för sällan och allt som oftast passerar Kina förbi som vilket annat land som helst. Det är en åsikt, som du inte behöver dela men det har inget med okunskap att göra. Det är inte partipolitik, jag var mycket kritisk även till den förra regeringens (brist på) agerande i frågan.

 20. anden200 skriver:

  davidlenefors. Det var ord och inga visor:-) Jag förstår din inställning, och har all respekt för den. I princip håller jag också med dig…

 21. soli01 skriver:

  Aha så var det- en annan ”åsikt” då är jag också med. Skriv då ”jag tycker att osv” det är mera just! :)

 22. Josef Boberg skriver:

  Eller varför inte – ”som jag ser det just nu”, kanske… :-)

 23. Kachina skriver:

  anden

  Islam är en lika farlig terrororganisation som kristendomen en gång var, med den skillnaden att den är trehundra år yngre än kristendom och befinner sig i den utvecklingsfas som kristendomen befann sig på 1700-talet, en fas som George Bush numera försöker väcka liv i för att motivera kriget om oljan genom ett religionskrig.

  Bägge dessa religioner är byggda på ett fruktansvärt feltänk, missuppfattningar och dyrkan av två fysiska personer, Jesus och Muhammed. Det är nämligen en gigantisk skillnad på den fysiske Jesus och den Ande (Kristus) som framträdde genom honom.
  Muhammed och Paulus är de två vilka från dessa två religioner byggts, och,….de hade bara en uppenbarelse var. Inte mycket att bygga en religion från, annat än om man vill använda dem i politiska syften.

  Politiska syften är upphovet till bägge dessa religioner. Detta är det ”troende” måste bli upplysta om. Vi behöver inte skilja oss åt på grund av ras eller religion. VI är alla Gudasöner (även kvinnor eftersom det är sinnet som är Guds avbild). Vi är alla från en och samma ras, den mänskliga rasen. Kristus bor inom var och en av oss, så vi behöver inte söka honom i kyrkan, moske´n eller synagogan. Det är bara att låta det som finns inom oss framträda.

 24. soli01 skriver:

  Faktiskt välgörande att någon ”törs” ställa frågor ang religionerna, Kachina! Mycket av vad du säger är väl valda ord!
  Religionerna har mycket på sitt ”samvete”. Att tro är inte att veta, men det står givetvis alla fritt att vara ”troende”.

 25. lillies skriver:

  ”kristus bor inom var och en av oss……det är bara att låta det somfinns inom var och en av oss framträda”

  Vadå? The great fraud? Jag tror inte så många som går i synagogan söker jesus…

 26. Josef Boberg skriver:

  KaChina – Mina applåder för Din kommentar ovan… :-)

  Soli01 – kunde inte sagt det bättre själv avseende det här med att TRO eller inte TRO… :-)

  Ha det…
  vännen Josef

 27. lillies skriver:

  kacina…ursäkta min nyfikenhet. Du behöver inte svara om du inte vill….men när, som du säger CIA, utsatte dig för mind control experiment. Vad gjorde dom,eller utsatte de dig för?

 28. mrmhalland skriver:

  Anden,

  >Kina gjorde inget för Burmas folk. De vill ju själva kunna skjuta av sin befolkning om de tycker behovet infaller, som HImelska fridens torg. De vill aldrig att någon skall blanda sig i deras inre angelägenheter som det så fint heter. Så trodde verkligen någon på fullt allvar att de skulle göra något?

  Jag är helt enig med dig.
  Som jag ser det finns det inget som heter ”inre angelägenheter” så länge de innebär förtryck av människor.
  Det är inte bara vår självklara rätt, som levandes i demokrati, också vår förbannade skyldighet att skrika och bära oss åt när vi ser att det förekommer.
  Här måste vi få med oss våra politiker också, personligen tycker jag att de väsnas för lite, trots att jag vet att man anses ”skränig” inom diplomatin om man säger ”det kanske vore bra om…..”
  Jag HOPPAS verkligen att FN-sändebudet talar klarspråk när han nu ska träffa generalen.

 29. Kachina skriver:

  lillies

  Ung och dum på 60-talet. Lantis från Norrland på vift i främmande land. Lärde känna en massa folk från olika världsdelar. Talade amerikansk engelska utan accent, därav kom jag ofta i kontakt med amerikaner. Efter ökenvistelsen vägde jag 58 kilo, inkl. kläder och marschkängor. Ständigt hungrig, kom i slang med några amrisar som drev företag, i främmande land även de, och blev bjuden på kaffe och två gigantiska skinkmackor. Under skinkan kunde man skymta ett pulver och den godtrogne norrlänningen accepterade förklaringen att det var en ”lokal exotisk krydda.”

  Hur dum får man vara, säger ni? Tja, de var helt vanliga hyggliga medelklassamrisar. Allt verkade i sin ordning. Prydliga personer, hela inramningen tydde på att de var seriösa. Detaljerna vill jag inte gå in på, de finns på film. De filmade ALLA experiment.

  Och,……när de demokratiska krafterna började vara CIA på spåren, förstörde de inte filmerna, utan sålde dem på marknaden. Tiotusentals filmer med de mest underliga innehåll. Gissa vilken av dem som är jag? Det ingår liksom i republikansk politik, att göra vinst på allt.

  Alla vet väl idag att CIA styrs och domineras av republikaner och att FBI styrs och domineras av demokrater.

 30. Kachina skriver:

  lillies

  ”Vadå? The great fraud?”

  Ja, det är det stora bedrägeriet. Vanföreställningen att man skall möta Kristus i Kyrkan, Moske´n eller synagogan med översterprästerna som förmedlande länk, det är det stora bedrägeriet eftersom vi alla bär Kristus inom oss själva.

 31. lillies skriver:

  Om ”the great fraud”…jag menade inte om närvaron av jesus som säkerligen skulle te sig underlig för de flesta judar (de tror väl inte det har funnits någon jesus? Vare sig i synagogan eller inom dem själva?).

  Ursäkta om jag fnissar lite grann…låt vara din erfarenhet utspelade sig på 60-talet men jag kommer själv från norrland och har svårt att tänka mig att någon verkligen tror på att något pulver är ”lokal exotisk krydda”. Jag har även förälder och kusin (som sedermera hängde sig efter att aldrig ha landat från en tripp) som experimenterade ganska vilt under slutet av 50 och under 60 talet. Jag skulle inte beskriva någon av dem som någon Einstein (ja, kusinen träffade jag när jag var så liten att jag inte kan bedöma intelligensen) men jag tror inte de skulle ha blivit lurade att ta narkotika.

  Är du säker på attt det var CIA och inte dåtidens variant av Rick Solomon eller någon annan ”slouchbag”? Folket runt Tim Leary tillhörde väl inte CIA (även om LSD sägs ha utvecklas i syfte att skapa något sanningsserum)…det var väl mer hippievarianten av Comedy central eller nåt. Jag tror de också filmade när de droppade LSD till en mängd människor och Tim Leary (fullt nykter) ställde sig och läste ur uppenbarelse boken.

 32. Kachina skriver:

  Nja,…..du förstår. Jag hörde till dem som höll mig till en hela Explorer. Hade inte ens set hash eller någon av pulverdrogerna. Däremot hade jag sett en hel del indiska kryddor i form av pulver, så associationerna gick inte till drog, utan precis till de kryddor jag sett och smakat.

  Ja, det var definitivt CIA, helt enkelt för att de fall som kom upp i USA hade samma inramning och för att hela företaget var så välorganiserat. Jag skulle alltså göra ett jobb åt det här företaget och de var ”hyggliga” och bjöd på mat först. I små skumma företag ser man andra tecken,….tecken på oordning, slapphet, raljerande tal,….etc. I det här företaget rådde militärisk ordning och bildat tal. Utsidan var extremt polerad, insidan var svart av ondskan själv.

 33. mrmhalland skriver:

  cumulusnimbuspetep :

  Vad tror du om att se framåt ?
  Jag tror att det är lättare att lösa problem då, även om historien inte får upprepas…

 34. lillies skriver:

  Då kanske du har träffat på min kusin (hängd på 80 talet). Han var i samma ålder som min farsa. Han reste tydligen också runt ganska mycket över hela världen. En typisk hippie till sättet även om han inte såg ut som en på foton.

  ”Välordning och bildat tal”…det låter nästan som att det inte skullevara CIA, om dom nu ofta anlitar så kallade lowlives för deras affärer om ”ingenting”, som de påstås göra så skulle det väl hellre verka bättre om de försökte smälta in?

  Skratt…..tecken på oordning, slapphet, raljerande tal….låtermer som en beskrivning av Carl Lidbom vars antites i så fall skulle vara Anders Björk (vilket är knappast vad jag kopplar till epitetet ”ond”).

  Har viss erfarenhet av små skumma företag, och de kan i varierande grad uppvisa tecken ordning eller oordning slapphet eller inte…lägger dock inte någon större värdering i graden av ondska i detta.

  Det behandlingshem jag var på var dock som en väldigt strikt internatskola. besökare som kom dit hade mycket svårt att se skillnad på personal och intagna (Vi hade bl. a. en kille som var alkis och mellan chef på ett större svenskt företag…jag tror det var den enda privata placeringen där.Vid första besöket så pratade de hela tiden med fel personer vid matbordet och fikabordet och så). En del av de som var där hade svårt för det men jag tror ingen (inte ens av de som inte fixade det) såg det som ondska…..den rigida strukturen fyllde ju en funktion i så mån att närman väl nött in de rutinerna så kan man sätta dessa på autopilot och koncentrera sig på andra saker som kanske krävermer i form av uppmärksamhet. Jag hade ganska lätt för att flyta in i allt det där men idag har jag inte det schemat förmig själv (även omjag ibland kan tänka att jag borde).

 35. lillies skriver:

  …och vilken version av FBI är det du tycker är så trevlig då?…Uppsalamaffians (de fann väl en massa fejkade FBI id-kort när de gjorde husrannsakan hos Tjock Steffe i los Angeles, gjorde de inte?) …om de låter dig åka Ferrari eller så?

 36. Kachina skriver:

  CIA jobbar för det mesta under täckmantel av ett seriöst företag, som på ytan har en verklig verksamhet, som inte på långt när täcker de verkliga kostnaderna, utan de täcks av faktoror till andra seriösa företag i andra delen av världen, för ”tjänster”.

  Det är nästan alltid omöjligt att spåra CIA:s verksamhet bakåt till källan. Börjar spåret bli hett, råkar alltid en pusselbit ut för en olycka eller plötslig hjärtinfarkt. Skall vi tala om skummisar, är nog CIA effektivare än KGB.

 37. Kachina skriver:

  Alla mynt har två sidor. Den bättre sidan hos FBI är avd. för eko.brott. Spärrar in valutahandlare och fuskande styrelser i miljardklassen, på VÄLDIGT långa fängelsestraff.

 38. lillies skriver:

  Jadå, det är känt,så opererar väl så gott som alla underrättelsetjänster.

  Fast nu tror jag inte att Tock Steffes olycka verkligen berodde på hans samröre med CIA, jag tror inte amerikanska staten försett honom med falska leg. De hade de nog tillverkat själva…om inte annat för svenska flickor som vill vara ”naughty” och låtsas att de är Pamela Anderson i VIP. Men att utge sig för att ha behörighet i viss fråga (speciellt vad rör att ta del eller eftersöka saker på någon annans område betraktas väl i de flesta moderna stater som ett ganska allvarligt brott…även om det kan verka lite glassigt sådär).

 39. Torsten skriver:

  Kachina,

  Jag har med stigande intresse läst Din redogörelse om CIA och blivit lite imponerad.

  Är den sann? Det låter lite trovärdigt iaf.

  Ja, vi behöver ha lite av FBI i Sverige också. För många ”ekobrottslingar” kommer undan.

 40. lillies skriver:

  det spelar ju ingen roll om man flygerin FBI, de är ju lika begränsade av vad svensk lagstiftning tillåter processuellt (för att skydda enskildas integritet).

  Och visst är det så att många ekobrottslingar kommer undan, ekobrottsmyndigheten har ju inte funnits så länge och de har väl precis börjat finna sin arbetsformi samarbete med åklagare och poliser.

  Ett annat problem är att många brottsmisstankar inte blir utredda pga resursbrist och sedan kvarstår ju problemet med att det ofta är fråga om komplicerade sekvenser av transaktioner där domstolarna helt enkelt har svårt att tillgodogöra sig subsumtionen i gärningsbeskrivningen till den relevanta straffbestämmelsen.
  Sedan finns det ju i och för sig relativt enkla och klara fall där domstolarna dömt till den tilltalades fördel, t. ex. för att de ansett att någon fara för undandragande inte har förelegat trots att den tilltalade redan kunnat kvittera ut pengar. men förhoppningsvis var just de fallen undantag.

 41. lillies skriver:

  Lol torsten, ibland får vi in anopnyma tips om att den och de jobbar7driver svart och what-not. Och folk verkar uppriktigt tro att skatteverket sådär utan vidare har rätt att t. ex.klampa in i en affär eller dylikt och bara riva ut allting. I en hel del länder så är det så att de kan göra det men inte i Sverige.

  Om t.ex. jag går ut och ställer en specifik frågaom någon diskrepans eller dylikt och får motparten i telefonen som säger att ”Jag vet inte, jag kommer upp med hela bokföringen så får du kolla igenom den”…så är läget sådant att jag bör neka, även om personen kommer in med allt frivilligt så kan det betraktas som ett olaga beslag om det senare visar sig att det finns grund för brottsmisstanke och åtal (och Anna Sjödin kan inte heller hämta dem med mindre än att hon jobbar vid polisen och har beslut om husranssakan och beslag). Därför blir det en viss fördröjning som möjliggör för folk att hinna undan i någon om de nu har något att dölja. sedan kan man alltid vid upprepade felaktigheter drapå ett näringsförbud för någon.

 42. lillies skriver:

  Vad tycker du om den där Sefastson historien då? Jag höll på att smälla av när journalistfackets ordförande eller vad det var sökte argumentera att meddelarskyddet gjorde att beslag av datorn skulle vara olaglig. I en riktig demokrati skall väl alla kunna granskas vid misstanke om brott?

 43. Kachina skriver:

  Torsten

  Ja, den är sann, tyvärr.

 44. lillies skriver:

  har du fått se filmen du var på? Vad gjorde du?

 45. mrmhalland skriver:

  Bara en sak som slog mig,

  Många här (inklusive jag själv) har förordat bojkott av Kina så länge de inte aktivt tar del av den demokratisering världen kräver av Burma (och naturligtvis andra demokratier, men någonstans ska man ju börja).
  Varför har ingen krävt att vi ska ställa in Stockholm China Forum, av precis samma anledning ?

 46. Kachina skriver:

  lillies

  Jag har sett den.

  Nej, det talar jag inte om.

 47. davidlenefors skriver:

  En och annan åsikt om mitt inlägg. Jag håller med om att jag kan förtydliga mig med att skriva ”Jag tycker…” när jag framför mina åsikter så blir alla glada :-) Roligt forum det här inemellanåt

 48. soli01 skriver:

  Ja visst är det ”roligt” ibland och det är inte helt fel :) Du har tydligen lite humor-bra :) dl

  2

 49. anden200 skriver:

  Ingen som tycker det är liiiite konstig att Kazhina talar om CIA, men enda beviset för att det var dem är att ”företaget” var välordnat och städat.

  Han vill inte berätta vad de gjorde, eller vad som hände.

  I vanlig ordning skall vi bara tro honom på hans ord.

  Hur många gånger förrut har det hans sagt varit tagit mer eller mindre helt ur luften, allt för att skapa en bild av att världen och samhället inte fungerar?

  Jag tror inte på hans påståenden. Han har mcket av en historia av felaktiga berättelser och slutsatser.

  Men visst blev han plötsligen mycket mer intressant som person? Ni kommer säkert lyssna mer på honom. Det blev lite x files över det hela. Mystik och hemligheter. Voila, Kazhina har fört er bakom ljuset igen Huoooooo…..

 50. Kachina skriver:

  ”Han vill inte berätta vad de gjorde, eller vad som hände.”

  Nej, naturligtvis inte.

  ”Ingen som tycker det är liiiite konstig att Kazhina talar om CIA, men enda beviset för att det var dem är att “företaget” var välordnat och städa”

  Insikten kom när de fall i USA, som nu utreds av kongressen, blev kända. Det var samma upplägg. Efter en lång tid i öknen med varken stipulerade mängder mat eller vatten, en kropp som tidigare vägt 85 kilo, nu var uttorkad och vägde 58 kilo, var inte tankeverksamheten på topp direkt. Jag var i det läget ett av de ”lowlifes” som CIA så gärna utnyttjar.

  Sedan, vad DU tror eller inte tror, spelar ingen roll för mig. Men, jag skulle råda dig att dricka mycket vatten och äta fet fisk. Det förbättrar liksom tankeförmågan.

 51. Josef Boberg skriver:

  Hejsan,

  Att VETA lite mer om hemligheter än andra gör – ger ju alltid ett överläge – eller ? Ifall Du inte tror på det – så fråga då någon av wåra MaktElitare om det !

  Fast egentligen är det ju precis tvärtom, faktiskt…

  Den Makt Wi på det sättet intellektuellt TROR att Wi får över andra – den förlorar Wi som Princip ALLTID i samma grad över oss själva. ”Ifall Wi vinner hela världen – men förlorar oss själva – vad har Wi då vunnit egentligen ?”

  Ha det…
  vännen Josef

 52. anden200 skriver:

  Dina berättelser om kongressen har vi hört förrut. Var gång jag har kollat upp dina ”sanningar” har de visat sig inte vara sanna.

  Det finns ingen anledning att du inte skulle berätta vad som hände. Förutom om inget hände.

  Min teori är att du blev drogad, sedan har din vanliga fantasi, och förföljelsemani fabulerat ihop resten. När Fredrik Reinfeldt blir nazist med målet att göra sig av med alla fattiga, ja då kan du få ihop vad som helst hur som helst.

  Jaha, så att jag misstänker att du bara pratar strunt (som vanligt) hjälper om man äter fet fisk?

  Så , enligt dig: om jag vore intelligent skulle jag alltså rakt av tro på varje ord du säger. Och då säger du inte mycket? Ungefär som de som rakt av tror på Jesus och Muhammed utan att tänka bara för att någon säger att deras religion är sann?

  Det är tack var min intelligens som dina lögner inte passerar mig. Detta är givetvis en nagel i ögat för dig. Jag förstår att du önskar jag vore en korkad människa som bockar och bugar inför dina orakelförutsägelser. Men så är inte fallet….

 53. Josef Boberg skriver:

  Byfejden håller i sig vill jag lova… :-)

 54. Kachina skriver:

  ”. När Fredrik Reinfeldt blir nazist med målet att göra sig av med alla fattiga, ja då kan du få ihop vad som helst hur som helst.”

  Frågan är vem det är som fantiserar och får ihop vad som helst hur som helst? När har jag sagt att Reinfeldts mål är att göra sig av med alla fattiga? När har jag sagt att Reinfeldt är eller kommer att bli nazist? Jag har jämfört Allianzens stigmatisering av sjuka/arbetslösa med nazismens stigmatisering av judar före 1933. Före och efter 1933 har en viss betydelse, om du nu är så pass upplyst att du fattar det?

  Jag har slutat med den den jämförelsen, eftersom en politiskt sakkunnig vid UD (Mikael Någonting) skickade ett mycket hövligt mail till mig där han framförde önskemålet att jag skulle sluta med den jämförelsen, en önskan jag lovade tillmötesgå.

  Det du än så länge kallat mina lögner, finns faktiskt bevarat i mitt fotoalbum. Det CIA utsatte mig för, finns tyvärr bevarat på film som är ute på marknaden, men vi är tiotusentals som drabbades och jag skulle gissa att alla finns på marknaden. Att det var CIA som stod bakom verksamheten står bortom alla tvvivel. Man kan vara dum tillfälligt, ibland för att man är uttorkad, men inte för alltid. Alla faktorer som dykt upp gällande CIA:s verksamhet på det här området stämmer in. Man skall vara bra dum om man inte förstår sambandet.

  Jag har tidigare i denna diskussion skickat länken till kongressens undersökning. Du skall inte låtsas att du inte sett den. Annars kan du ju googla på ”Mind Control CIA”

 55. Kachina skriver:

  ”Byfejden håller i sig vill jag lova… :-)”

  Nja, jag undrar jag, var anden200 hör hemma. Kanske han är född här och efter att ha, bl a, deltagit i Bush valkampanj, bosatt sig på västkusten.

  I vilket fall, någonstans i livet har någon kört mixern i hans hjärnsubstans, för han tror att logik är detsamma som intelligens. Det har det norrländska bondförnuftet genomskådat för länge sedan.

 56. anden200 skriver:

  Josef, jag förstår att det kan verka så. Dock, jag ger mig på alla som far fram med osanning och med propaganda försöker lura människor.

 57. anden200 skriver:

  Bush bor på östkusten:-)

 58. anden200 skriver:

  Jodå, jag har kollat dina länkar till kongressen. USAs kongress utreder och kollar upp allt möjligt mellan himmel och jord. Dina tidigare lögner om Prescott Bush var exempelvis lätta att kontrollera genom att läsa dokumenten som du hänvisade till.

  Bara för att Kongressen utreder något innebär det inte att den utredda är skyldig. Precis som alla som misstänks för brott av svensk polis inte blir dömda innan utredningen är klar.

  Kan du nu visa mig exakt var dokumenten om detta finns, så skall jag läsa dem lika noggrant.

  Oavsett, dina privata foton som bevis? Står det CIA på uniformerna och du ligger fastspänd på en bår eller? Ge dig….

  Har du mer ”bevis” som vi heller andrig kommer få se?

 59. anden200 skriver:

  Kazhina verkar oerhört fixerad vid begreppet intelligens. Det verkar nästan lite som psykologinspenisavund. Alltså någon typ av trauma över något som saknas….

 60. anden200 skriver:

  Kazhina skriver: ”Frågan är vem det är som fantiserar och får ihop vad som helst hur som helst?”

  Ja du, inte är det jag som kommer med det enda häpnadsväckande påståendet efter det andra.

  Det är inte jag som har förföljelsemani och anklagar än den ena än den andra för en världsomspännande komplott (vanligtvis riktad mot Kazhina).

  Det är inte jag som yrar om egenskapade religioner med andar som svävar runt.

  Det är inte jag som kommer med syner om framtiden.

  Det är inte jag som ser nazister i alla gatuhörn.

  Det är inte jag…..

  Så vem är det då?

 61. Kachina skriver:

  Nej, du får tro mig på mitt ord :-) Och,…..det vill du inte.

  Jag har aldrig sett en uniform det stått CIA på, men CIA finns bevisligen och verkningarna av deras arbete är synliga. Ibland är indicierna så starka att de räcker för att förstå, men inte för en fällande dom, särskilt inte mot en statlig underrättelsetjänst.

  Anklagelserna mot KGB, Stasi och deras brott, svalde du nog med hull och hår, med all rätt. men här mörkar du avsiktligt. Det är faktiskt löjligt att förneka det uppenbara. Det tyder på att du inte har rent mjöl i påsen.

 62. Kachina skriver:

  ”Så vem är det då?”

  Ja, inte är det jag, förutom i fallet med andeväsen (men om de svävar runt vet jag icke) och i fallet med olika framtidsscenarier. Annars är det du som svamlar och har tydligen fått en böld i arschlet, med tanke på din hagelsvärm av inlägg.

  Mycket är häpnadsväckande, från att en tonåring, tung narkoman, blir satt på vårdhem, driver högskolestudier i Sverige, Ryssland och till slut hamnar som utredare på skatteverket. (Tror du att lillies är villig att beskriva snaskiga detaljer ur en narkomans liv, som bevis?) Några människor, kanske av en speciell typ, har en förmåga att hinna med väldigt mycket på väldigt kort tid, samt vara med om otroliga saker. Min kontakt med CIA hamnar långt ner i listan av minnesvärda händelser. Det är inte på grund av dem som jag vaknar i en dyblöt säng med sönderrivna lakan.

  Det är mycket, mycket värre saker än de jag nämnt här, som ligger till grund för det.

 63. lillies skriver:

  Ok kachina…men kan du ge någon anvisning om i vad ”mindcontrol” bestod?

  Att droga någon och spela in effekten är inte vad jag skulle refera till som mindcontrol, möjligtvis förnedring eller dylikt. Mindcontrol antar jag syftar till att meddelst mer eller mindre rumsrena metoder mentalt eller psykologiskt påverka någon i en viss riktning….att få dem att göra något de annars inte skulle göra (eller tvärtom, få dem att underlåta att göra något). Alternativt skulle jag kunna tänka mig att handlingen är irrelevant och att man söker ett visst sinnestillstånd för att tro eller inte tro något…exempelvis kan man ju om man är lite halvslipad se till att få ut en massa nyheter som tillsammans visar på att politiker och andra högt uppsatta i samhället inte gör vad de skall/utger sig att göra. Relativt snart skulle väl en viss passivitet breda ut sig bland medborgarna och mygel skulle kunna ökas utan att någon bryr sig.
  Ett extremfall, visst, men inte särskilt avancerat.

  Man kan väl kalla det brainwash och det används ju, på det stället jag var så användes metoden ”act as if” som ganska väsentlig i behandlingen.

  Och mycket är väl en fråga om attityder, även extremliberaler som hävdar vars och ens rätt att disponera sitt liv som de vill skulle ringa psyk om en nära vän skulle vilja ta livet av sig. Om de däremot uttrycker det som att de ska på krokodilsafari eller klättra upp på K2 så är sannolikheten stor att de sponsras istället.

  Jag vet inte, filmen du var med i åsido, jag är nyfiken på vilket sätt det mindcontrolexperiment du utsattes för genomfördes.

  Kachina, jag har inte studerat i Ryssland, jag har pluggat östeuropeisk (och rysk) ekonomisk och social utveckling i England. Och det är inte särskilt kort tid jag gjort det på (även om jag läst in drygt 8 års universitetsstudier på 6 år, men det är antagligen för att jag tyckte det var roligt…ja förutom en del inslag). Jag är 37 år men jag har inga barn eller så, det finns väl andra som hunnit med mycket mer (och som inte dravlat bort tonårsperioden…fast behandlingstiden tycker jag inte är bortkastad, det skulle säkert vara till nytta även för många som inte har missbruksproblem, fast så skulle man kanske inte vara där lika länge). Men det är väl inget häpnadsväckande, jag ser mig som genomsnittlig lite trist medelsvensson.

 64. mrmhalland skriver:

  >jag ser mig som genomsnittlig lite trist medelsvensson.

  Bara det måste ju vara en lycka om man har haft missbrukarproblem.
  Jag beundrar de som fastnar i ett missbruk och sedan tar sig i kragen och kämpar sig ur det.

 65. lillies skriver:

  Nä, det är för att de inte har uniformer som det står CIA på (såvitt de inte är ute och öppet informerar om något i PR syfte eller så). Annars är det väl så att en hel del av dem infiltrerar sig (eller öppet samlar information, inte nödvändigtvis något som är ”säkerhetsintressant”, utan bara för att…ja, lära känna de länder du har att göra med). Sedan finns väl sådana som inte formellt sett är anställda av CIA utan verkar på företag eller dylikt och bara vidarebefordrar information till CIA (eller till annan relevant mottagare…typ i värsta fall är dessa endast typ, ja nyttiga idioter eller töntiga patrioter…och kan jobba som journalister eller annat i andra länder).

  Men vad är det med det då? Så arbetar väl i princip de flesta länder som har en underrättelse tjänst? Förutom den skillnaden att enligt svensk lagstiftning så får polis och dylikt inte begå brottsprovokationer, så det skulle inte vara lika sannolikt att svenska SÄPO skulle infiltrera sig bland kriminella organisationer som t. ex. USA, Ryssland eller Israel kan göra.

  Dock läste jag för något år sedan att Condi Rice hade uttalat sig om att agenterna måste börja lära sig urdu, swahili och arabiska då större delen skulle flyttas från Europa, om detta beror på förändrat säkerhetsläge eller helt enkelt att betalningen för dem försvann med Worldcom och Enron vet jag inte, men det var inte långt efter det att tenet avgick som den uppgiften publicerades.

 66. Kachina skriver:

  lillies

  För att beskriva vad som hände. jag minns inte mycket av själva händelsen, men har sett filmen, så jag vet vad som hände. Jag var ensam aktör, jag var ensam i lokalen. Jag visste redan före ”gofikat” att det fanns en kamera i rummet.

  Vad som fick mig att utföra det som hände är obegripligt. Jag har funderat mycket på det. Jag tror att drogen hade kopplat bort allt utom reptilhjärnan. Sedan är det bara gissningar. Möjligt kan vara att en röst uppmanade mig till handling, men jag har inget minne av att ha hört en röst. En annan tanke kan vara att de ville se hur ett djur beter sig när de djuriska instinkterna är blottade. Vet ej, men det förekommer spekulationer om att CIA fått fram droger som kan styra folk till att utföra, även mord. Bobby Kennedys mördare spekuleras det friskt kring, att var under mind control.

  lillies, jag förbrukade livsransonen på alkohol under ungdomstiden. Numera missbrukar jag bara mjölk. Kanske skulle starta ett MM-förbund för mjölkmissbrukare :-)

 67. lillies skriver:

  Det var inte jag som tog mej i kragen, det var LVU lagstiftningen och polisens ungdomsgrupp i samarbete med socialtjänsten. Jag fick bara två val, antingen behandling frivilligt eller behandling genom omväg via domstol.

 68. mrmhalland skriver:

  lillies,

  Ok på det, men det hade ju inte gått utan din medverkan.
  Hursomhelst, kul att höra att samhället ibland lyckas fånga upp ungdomar som behöver hjälp.

 69. lillies skriver:

  Lustigt att du som klagar på Bush och replubikanerna nämner Kennedy…den huvudsakliga arkitekten bakom McCartys kommunisthysteri var faktiskt designad Kennedy. Där kan man verkligen tala om förföljelser och intrång på områden som borde vara fredat inom den personliga integriteten, och detta med det demokratiska pertiets sigill.

  Mind control? Bobby Kennedys mördare? Den spekulationen har inte jag hört, det har väl också spekulerats i att det fanns krafter inom såväl demokraternas läger som republikanernas om att många tyckte att Bobby Kennedy lett in landet på en ohållbar väg i sin nit och iver att fånga kommunister och andra ”samhällsfarliga”…inom hans gärning var det väl så att man sabbade 15 normala hederliga människors liv bara för att komma åt, kanske två, som under vissa omständigheter kunde anses som plausibelt sammhällsfarliga.

 70. lillies skriver:

  anden…

  jag tycker inte att kacinas påståenden är särskilt ”häpnadsväckande”

  Ett fel, eller sammanblandning i minnet, beträffande något sakförhållande gör inte per automatik att en hel utsaga är felaktig.

  Även om vid en utfrågning eller kontroll av exempelvis tio påståeenden kan finna nio felaktiga så gör inte dessa felaktigheter (eller tveksamheter) per automatik felaktig.

  Det är inte alls ovanligt att folk minns fel utan att för den skull ljuga (som medveten vald handling).

  Vi har gjort lite försök på jobbet, ett bestod i att vi delades in i grupper om cirka tio. En psykologisk konsult återberättade en kort historia (textmassa om mellan 50 till 75% av ett A4) speciellt riktat till en person som skulle memorera och senare återberätta den. Tre personer fick gå ut ur rummet medan detta skedde, och sedan släpptes en av dessa in som fick historien reciterad för sig, denne i sin tur skulle återberätta historien för den andre som släpptes in.

  De sex övriga satt bara och lyssnade til varje åergivning, och dessa visste ju att dessa hade hört storyn från start så det fanns verkligen inget incitament till att ljuga eller putsa upp något. Ändock så blev storyn, och specifikt detaljerna, ganska radikalt förändrade för varje gång.

  Olika personer tillmäter inte samma saker samma signifikans…och detta särskilt om man vid tillfället när man iakttar sakerna, eller företeelserna, inte är medveten om att de har någon betydelse.

  Fast Hayden rapporten kanske också är lögn?

 71. lillies skriver:

  Korrigering stycke tre skall sluta ”..per automatik den tionde felaktig”

 72. Kachina skriver:

  lillies

  Det är precis som du säger med minnet. Det förändras. Dock minns jag ännu första gången jag fick lära mig att tiden är relativ. Den är ibland något man mäter, andra gånger något man upplever. När min PV under första körkortsåret i en kurva tappade greppet i lösgruset, så gick färden mot stenen i diket i slow motion, fastän farten var hög. Jag han notera varje detalj på stenen och minns den än.

  Naturligtvis sviktar även mitt minne, men inte de ögonblick som etsat sig fast på hjärnbarken, för dramatiska händelser sker på ett ögonblick. Att det sedan finns människor som det alltid händer omkring, ibland det mest otroliga, fattar inte fyrkantiga människor som anden200, som lever i sin vardag där var dag är sig lik.
  De kan inte fatta att livet kan vara både händelserikt och dramatiskt, därför måste de ljuga de som haft ett händelserikt liv.

  Anden200 kommer aldrig att bli utbränd. Han är fastbränd i rutnätet. Samma rutiner, varje dag.

  Han reagerar på de antydningar jag gör. Att jag inte tar fram detaljer som kan kontrolleras. Jag tror att du lillies förstår mig och varför. Under din tid som narkoman satt du säkert med ett dussintal psykologer och sade att nu har du berättat allt, precis allt. Det tror jag är en lögn. Det finns i dig och i mig en kammare där ingen kommer in. Händelser som aldrig någonsin kommer över dina. eller mina läppar.

  Det finns alltid något osagt, som aldrig kommer att sägas. Så, anden200, jag har haft ett mycket händelserikt och stundtals dramatiskt liv. Mer kommer jag inte att säga, sedan får du skrika lögn tills du tappar rösten om du vill.

 73. anden200 skriver:

  Du vet precis inget om mitt liv.

  Jag vet väldigt lite om ditt.

  Jag vet däremot att du alltid VET saker, som du sedan bevisligen inte VET. Det är mycket möjligt som Lillies säger. Att du tror att det du säger är korrekt.

  Din IQ är inte särskilt hög. Det har jag förstått. Men att inse att du inte kan säga VET när du gång efter gång bevisligen INTE vet, det är min poäng.

  Du tror du är så cool och varit med om så mycket mer än alla andra. DU tror du är rätt person att döma vad som är upplevelse och inte. DU tar dig rätten att definiera vad som är att LEVA och inte.

  Och i sedvanlig ordning sitter du högst upp på pidestalen och VET allt om vad som är och inte är. Nu VET du till och med om vad jag gjort i mitt liv. I verkligehetn har du varken tolkningsföreträde eller kunskap om något av det du talar om.

  Du är i sanning patetisk.

 74. Torsten skriver:

  Anden,

  Du får inte döma Kachina för hårt.
  Hur skulle det se ut om läkarna på psykavdelningar rättade patienterna varje gång som dom yrade. Det skulle ju bli totalt ohållbart i längden :-)
  Du lägger väl ingen vikt vid det han säger. Det gör inte jag heller. Jag tror inte någon annan gör det heller. Speciellt inte nu när han fått vissa restriktioner:-)

 75. anden200 skriver:

  Om han hållit sig på avdelningen så, men eftersom han ideligen rymmer in i cyberspace och därmed sticker ut hakan och sparkar åt alla håll så ser jag ingen anledning att inte sparka tillbaka….

  Annars har du helt rätt Torsten:-)

 76. Torsten skriver:

  Ja, så är det nog anden.

  Dom som är på rymmen är farliga för den allmänna säkerheten :-)
  Så det kanske är bäst att hålla ett vakande öga på honom, så länge som han är på fri fot :-)

 77. Josef Boberg skriver:

  Torsten,

  Din uttryckta mening: ”Så det kanske är bäst att hålla ett vakande öga på honom, så länge som han är på fri fot :-)” – slut citat.

  Fri och fri – vem faen är egentligen på ”fri” fot överhuvudtaget ?

  Ha det… :-)
  vännen Josef

 78. Torsten skriver:

  Josef,

  Jo Kachina är fri sedan han spillde ut halva sin hjärna på cementgolvet för ett antal år sedan :-)

  Ha en bra dag

 79. lillies skriver:

  kacina

  jag skulle inte kunna prata om ”alla vidrigheter” jag varit med om som tonårsnarkoman, för jag upplevde uppriktigt sag inte så mycket vidrigheter. Jag vet, det är inte riktigt politiskt korrekt att hävda detta, visst märkte jag flrea i min omgivning som det barkade iväg käpprätt åt h-e för av olika orsaker. Men även om jag ibland befunnit mig i omgivningar som kan se ut som en kuliss till Faldbakkens ”Oår” så hade jag den största tiden både jobb och bostad (som var betydligt mer välstädad än jag ibland har i dagsläget). Jag jobbade bl.a. på sjukhus, har bl.a. jobbat på Danderyds ortopediklinik och assisterat vid polikliniska operationer. Där är patienterna vakna medan operation pågår och min uppgift var dels att först decinficera lokalerna före och efter och dels hålla koll på patientens blodtryck och försöka hålla patienterna lugna.

  Men om ”fyrkantig vardag”…de flesta missbrukare lever ju i en väldigt fyrkantig vardag, även om den gällande imagen är att det är mer intressant för att det inte är något ”Svensson-liv”.

  Och under min tid som narkoman så satt jag inte alls med ett dussintal psykologer, det var inte alls någon som frågade något särskilt. Jag antar att jag fastnade i ”radarn” när polisen hade någon langare eller dylikt under uppsikt, och under den tiden så hade de en policy om att jobba med att ”störa marknaden”, det enda som hände var att polis ibland hämtade mig och körde mig till sjukhus för att lämna urinprov, och när de konstaterat det tillräckligt antal många gånger så kunde ett visst ”beteende” konstateras, och eftersom det inte är tillåtet att ens vara påtänd i Sverige och eftersom de konstaterat nivåer av centralstimulantia och opiater som skulle ha varit mer än dödliga för någon som inte var tillvand så åkte jag in…först på avgiftning, men därifrån skrev jag ut mig efter ett par dagar men efter fem timmar så blev jag arresterad och då fick jag sitta i olika häkten tills jag flyttades till behandlingshemmet. Jag hade inte alls lust att sluta men när jag var klar hade jag inte lust att foortsätta (knarka).

  Jag förstår att det ur propaganda synpunkt hade varit bättre om man hade kunnat belägga att alla som knarkar blir tokiga bara för att t. ex. Carolina Gynning och Leif G W Person påstår sig ha testat och bli helt hispiga och släppa alla spärrar, eller för att Hannah Graaafs f.d. pojkvän, enligt henne, var tokig. Eller för att stödja leif Sedelbersky som av moraliska skäl aldrig skulle försvara någon som sålt knark men inte tvekar att försvara våldtäktsmannen i Umeå.

  Om minne och ”relativ tid”…ibland hamnar jag i perioder då jag har mycket svårt att sova. Jag sover förmodligen normalt mindre än vad man bör göra men ibland så kan det bli helt ”tilt” och jag kanske knappt sover någonting alls på en vecka, då kan jag nog lätt förväxla mig själv med en alzheimer patient och när jag försöker sova så hamnar jag mest i någon slags halvdvala vilket kan få mig själv att undra om vissa saker har hänt eller om jag bara drömt dem…men det är inte bara det, rent fysiskt är det faktiskt jävligt jobbigt att inte få sova.

  Och nej, mina sömnstörningar har nog inte med något intressant historiskt upplevt trauma att göra.

 80. lillies skriver:

  Bilolyckan och tidsperspektivet kan jag relatera till, jag har själv varit med om ett par stycken och fastän det går fort (kommer speciellt ihåg en där syrran körde och jag satt fram medan morsan satt bak med syrrans två barn och i en isig kurva försvann bara fästet…jag hann tänka jättemycket och iakkta vat som snurrar runt oss (fast det var bilen som snurrade såklart…men intrycket kan bli detsamma som när man sitter i ett tåg som står still och ett tåg på andra banan rör sig).

 81. Kachina skriver:

  Jag ser att gossarna haft roligt och frossat på belackarnas middag.

  Du anden200, kan du tala om i exakt vilken sakfråga jag påstått mig veta och det sedan bevisats att jag hade fel?

  Du bevisar att du inte förstår innebörden av intelligens (det är faktiskt du som brukar åberopa den och jag svarar), men jag säger inte emot dig när du säger att jag har lågt IQ.
  Jag vet inte själv, men det låter inte osannolikt. Vad du måste göra är att förstå innebörden i formeln EQ * IQ = I

  Bevisligen gör DU så att den här bloggen handlar om MIG, istället för politik i alla dess former. Försök att ignorera min person. Bemöt istället sakfrågan. Nu gäller den Fredriks resa till Frankrike. Utvecklar statscheferna politiken eller pennalismen som ingår i politiken?

 82. mrmhalland skriver:

  hmmm…hur är det med matten Kachina ?

  EQ * IQ = EIQ2

  Nästan värre än mitt försök igår.

  En annan variant som tilltalar mig är : EQ / IQ = E/I

 83. lillies skriver:

  Kachina,

  till mind control experimentet du säger du var utsatt för men….Du minns inte händelsen men har sett kamerabilder som bevis så du vet vad som hände…

  Ja, nu har jag också sett kamerabilder där Bush och Blair sjunger en sliskig kärlekssång till varandra (sänt på Kobra, väldigt skickligt gjort). I novembernumret 1996 har jag för mig det var av Harpers Bazaar fanns det bilder av några som är väldigt lika Bush och Blair som ett gulligt par i bastun, på squaredans m.m…nu tror jag inte detta verkligen har förekommit. På mitt jobb finns en gubbe som är väldigt lik George Bush, jag träffar på han i gymmet i bland, jag skulle ju kunna ta en bild med min halvrisiga mobilkamera av oss tillsammans och starta en blogg, posta bilden och skriva, ”här är jag och min kompis” och många skulle säkert tro att det var jag och George Bush. det gör ju inte att det är George Bush.

  Men där kommer det ju med insinuerandet….ungefär som när Ulrica påstod att hon blivit våldtagen…om inte annat för att förhindra spekulationer (som hon som journalist säkerligen är medveten om skulle följa) som drabbar oskyldiga så tycker man ju att hon åtminstone kunde anmält det och berättat vem det var.

  Men det är väl lika som en hel del blir alldeles rabiata bara för att man inte släpper allt man har för händerna och ”ställer upp för sina medsystrar” så fort våldtäktsdebatten tar fart.

  (Här var mitt tidigare skämt om Bildt som våran egen ”Borat”..i vart fall om man ser till löpsedlarna på våra tabloider).

 84. Kachina skriver:

  Nja, resultatet blir alltid I.

  Den som har IQ 170 och EQ 0,17, får ett I = ~29

  Med andra ord, helt asocial.

 85. Kachina skriver:

  lillies

  Jo, det kan konstateras. Vi har ett flertal dubbelgångaare. Det såg vi inte minst när en kopia av Loket inledde Bingo-Lotto en kväll. Vi får hoppas att det var min dubbelgångare.

 86. lillies skriver:

  kachina

  jag har gjort olika personlighetstester och min personlighetstyp är sådan att jag inte är jätteroad av olika sociala tillställningar (de tenderar att trötta ut mig)…det betyder inte att jag saknar empatisk förmåga…hade jag saknat empatisk förmåga så hade jag aldrig blitit tillfrågad att jobba på det behandlingshemmet jag var på under loven och så under mina studier. Jag har dock, oftast (om jag inte är uppslukad av något annat eller är för trött för att orka bry mig), en ganska skarp observationsförmåga, jag har inte hängt ute så mycket på krogar, mer när jag var yngre.

  Och nu kommer säkerligen en del att kalla mig islamist och en massa annat men del kvinnor/flickor har ett beteende som inte sänder ut andra signaler än att de önskar gå till sängs med någon. Speciellt efter ett par drinkar. Bodström och andra kan yra hur mycket som helst om förändrad definition på ”samtycke” men det kommer inte åt problematiken om vad som framstår som ”samtycke” inför den lika berusade motparten, övriga gäster på krogen plötsligt drar tillbaka det i en lägenhet där inga vittnen finns.

  Och visst finns det kvinns som råkar illa ut men det finns också män som råkar illa ut efter att ha gått hem med en kvinna som efter två drinkar gör allt för att bevisa hur frigjord och ”naughty” hon är.

 87. lillies skriver:

  Många män som möter en kvinna som ständigt skall ta på honom, stryka han på låret upp mot skrevet och ge honom blöta pussar på halsen uppfattar det nog som att kvinnan ifråga vill ligga med honom. Därmed inte sagt att han måste, men utan att vara psykolog så kan jag innte kalla honom ”sinnessjuk” för att få den uppfattningen.

 88. lillies skriver:

  Fast olika personligheter är ju inte för den skull olika värda…bara det att man kanske har lättare för vissa saker och passar för vissa uppgifter bättre än andra. På en hel del arbetsplatser behövs säkert människor som är olika (i deras preferenser).

  Jag antar om man har att vissa yrkesval attraherar vissa personlighetstyper. Typiskt sett är inte min personlighetstyp ”asocial” i egentlig mening:

  They have a finely nuanced ability to analyse situations, find root causes and foresee consequences. They distrust action taken too quickly without the necessary investigation. They are usually levelheaded, objective, impersonal yet intensely involved in problem solving. They are fiercely independent, seeking input and comments from a chosen few. When reporting to others, they need to establish credibility first: their own and that of the person they are reporting to. If the gap in knowledge and expertise is too great and their own proficiency dismissed, belittled or ignored, they will lose interest and motivation.

  They are less interested in running the world as they are in understanding it. They are curious and capable of explaining complex political, economic or technological problems, taking great pleasure in explaining all the factors and intricacies. They are rigorous with their thoughts and analysis, choosing the exact words that convey precisely what is meant. They may spend a lot of time defining words, concepts and systems in order to define a problematic solution.

  They are armchair detectives, scientists and philosophers, spending most of their time in quiet reflection to ponder truth, and solve mysteries. They may tend to neglect social requirements and responsibilities, finding many relationships to be too superficial to be of much interest.

 89. lillies skriver:

  Och Elliott Spitzer är ju, oftast i vart fall, välklädd men jag skulle inte kalla honom för att vara ond baserat på ett sådant ytligt riktmärke.

 90. lillies skriver:

  Men visst kachina…

  det är inte 8oftast inte) fel att spekulera i det man inte vet mycket om, så fortsätt du, det är också en form av aktivt lärande, och kunskap är sällan tung att bära.

 91. anden200 skriver:

  Suck Kazhina, du visar om och om igen på din intellektuella nivå. Denna gång var det minnet som tog slut, tydligen. Eller så vill du bara gå fram med falsk propaganda igen, som vanligt.

  Jag har gjort alla möjliga typer av tester, både vanligt IQ samt EQ och en del andra tester inom detta område.

  Teorin säger att det finns ”A” människor. Om den teorin stämmer kan jag inte svara på, men den säger att det finns vissa människor som är bra på i princip allt de gör, intellektuellt. Enligt dessa tester skulle jag tillhöra denna kategori. Jag gör mycket bra ifrån mig på både IQ, EQ och alla andra tester. Jag är dessutom mycket motorisk och bra på sporter av olika slag.

  Uppenbarligen tillhör du inte denna ”A” kategori.

  Nu känner du dig (och säkert många andra) väldigt provocerad av vad jag just sade. Man får ju inte varken berömma eller vara stolt över sig själv i detta land. Men det struntar jag i. Jag är ju varken sämre eller bättre för det….

  Snart kommer du väl börja skrika ”nazist” också, efter som jag varit så fräck att jag kategoriserat människor. Men ditt skrikande beror enbart på att du inte förstår vad jag säger och vad jag tidigare sagt.

  Ingemar Stenmark var en mästare på att åka skidor. För det skall han hyllas och ha ära. Men är hans människovärde större än någon annans på grund av det? Nej, givetvis inte. Men skillnaden i prestation finns där ändå. Den kan man inte förneka eller blunda för.

  Det samma gäller det jag just skrev om mig. Jag jämför mig inte med Ingemar Stenmark, han var en mästare inom sitt område, men grundansattsen är densamma. Mitt människovärde är rent principiellt inte annat än någon annans. Men var människa, inkluderat jag är unik på sitt sätt.

  Det är en stor risk att du inte räcker till för att förstå detta, men jag kan omöjligen förklara det tydligare.

%d bloggare gillar detta: