Mot dödsstraffet

Röd tröja blir det inte för min del i dag – jag har ingen med mig – men i alla fall en röd slips för att visa sympati för demokratikämparna i Burma.

Dagen börjar med en annan viktig fråga – kampen mot dödsstraffet.

I dag har ca 130 länder runt om i världen avskaffat dödsstraffet. Sedan 2004 kan man notera att bl a Kirgizistan, Liberia, Filippinerna, Senegal, Rwanda och Mexico slutgiltigt avskaffat det. Bara för någon vecka sedan tillkännagav Gabon att man inom kort också kommer att göra det.

Det är i dag ca 25 länder som verkställer avrättningar. Sex av dem svarar för ca 90 % av alla avrättningar i världen i dag – Kina, Iran, Pakistan, Irak, Sudan och USA.

Såväl inom EU som i FN i dess helhet tillhör vi de som mest aktivt arbetar för att dödsstraffet skall avskaffas. Och utrikesministermötet i dag på morgonen  handlar om att mobilisera ytterligare stöd till det förslag om avskaffande av dödsstraffet som EU nu lägger fram för FN:s generalförsamling och som vi hoppas på ett mycket brett stöd för.

Jag hoppas att vi kommer att få det breda stödet, och det ger oss då möjlighet att arbeta vidare med frågan inte minst i dialogen med de länder som fortfarande tillämpar denna vedervärdiga form av bestraffning.

Alldeles säkert kommer den att vara en viktig fråga när vi kommer fram till vårt ordförandeskap i EU hösten 2009.

44 Responses to Mot dödsstraffet

 1. Josef Boberg skriver:

  Carl Bildt,

  Dina uttryckta meningar: ”Jag hoppas att vi kommer att få det breda stödet, och det ger oss då möjlighet att arbeta vidare med frågan inte minst i dialogen med de länder som fortfarande tillämpar denna vedervärdiga form av bestraffning.” – slut citat.

  Ja – det hoppas verkligen jag med. Hur i Jisse namn kan överhuvudtaget någon ens i sin vildaste fantasi inbilla sig att t.ex. den som tagit en annans liv – kan göras mera LevAnde – eller att den som redan är död kan göras mera LevAnde – genom att ytterligare en barbariskt avrättas ! Det övergår i vart fall min förmåga att förstå.

  Än mera ofattbart blir det för mig – ifall dödsstraffet utmäts för någonting annat som gjorts av någon mot någon enskild person – eller än obegripligare ifall någon sagt eller gjort något emot samhället eller staten som sådan. Hur i Jisse namn kan någon tro att den ”felaktiga” handlingen kan göras ogjord genom att ta livet av en MEDmänniska – övergår kort och gott mitt lilla förstånd, kanske… :-)

  Så all lycka till med att medverka till avskaffa det förryckt barbariska dödsstraffet !

  Ha det…
  vännen Josef

 2. mrmhalland skriver:

  >Sex av dem svarar för ca 90 % av alla avrättningar i världen i dag – Kina, Iran, Pakistan, Irak, Sudan och USA.

  Det är ju en gåta för mig att USAvill synas tillsammans med detta gäng !
  Jag blir väldigt glad över att höra att det äntligen förekommer konkreta diskutioner i detta infekterad ämne. Självklart blir jag stolt över att Sverige tillhör de som aktivt talar mot detta barbariska straff.

  Fast….när det gällde Saddam Hussein måste jag erkänna att jag var kluven.
  Inte för att jag tyckte att det var ”rätt åt honom”, utan för rädslan att någon grupp skulle göra upplopp och frita honom. Det vore ju en katastrof. Jag tror han hade kvar förmågan att ta makt till sig och använda den till ytterligare mord och terror.

 3. davidlenefors skriver:

  mrmhalland!

  Ta upp med amerikaner att de tillhör just det sällskapet och de blir sällan glada. Calle, bra att du för Sveriges räkning för fram denna viktiga fråga på högsta nivå.

  Hoppas att du får en trevlig helg!

 4. stig2entreprenoren skriver:

  Om New York Times, The Economist och några andra stora drakar publicerade USA i detta celebra sällskap på sina förstasidor så skulle nog frågan ta skruv ordentligt?
  Sydsvenska Dagbladet räcker nog inte?

 5. ollemunter skriver:

  Sedan när har färgen på kläder kunnat ändra på en diktaturregim. Vilken färg ska det vara på tröjan, om man vill demonstrera mot Mugabe.

  En bojkott av OS i Kina kanske biter på någon kines, men jag tror knappast att så många vill ha en bojkott av OS. Inte här i Sverige i allafall.

  Brukar inte Carl Bildt ha röd slips annars också, vilka demonstrerar han mot då, kan det månne vara sossarna.

 6. mrmhalland skriver:

  ollemunter,
  Idag handlar det om att samlas för demokrati och mot förtryck, våld och diktatur.
  Jag dristar mig till att använda det för mig socialistklingande ordet solidaritet.
  F.Ö. har ju färger spelat en stor roll i diverse val och frihetskamper de sista åren.

 7. ollemunter skriver:

  Jo visst, det är aldrig fel att demostrera för demokrati och fria rättigheter.

  Men det verkar tyvärr som om tiden stått still i Burma sedan 1988. Vad har inte Världssamfundet kunnat uträtta på alla dom åren om man velat.

  Det är ofta mycket prat och lite verkstad, i dom här sammanhangen.

 8. mrmhalland skriver:

  ollemunter :

  Jag håller verkligen med dig om det.
  Om inte annat hade de ju verkligen chansen nu att ”ställa sig på barikaderna”.
  Jag hade aldrig särskilt mycket possitivt att säga om Palme, men att han var en kämpe för mänskliga rättigheter tänker jag inte frånta honom.
  Hade detta varit 70-tal, med dagens möjlighet till kommunikation är jag övertygad om att han hade lyckats samla många av världens makthavare och åkt dit och deltagit i demonstrationerna och förhandla med juntan.

 9. Josef Boberg skriver:

  Hejsan,

  Visste Ni att regnbågens färger kommer i ordningen – rött – orange – gult – grönt – blått – indigo (lila) – färgfritt (”stjärneldsglitter”). Dessa färger är också detsamma som fysiska vibrationsfrekvenser – där rött är den lägsta vibrationsfrekvensen = minst rörelse = minst av LIV – och att färgfritt är den högsta = mest rörelse = mest LIV. De övriga ligger på en jämnt fördelad skala däremellan.

  I det här perspektivet sett – så tycker jag det är inte så lite märkligt – att just rött = den minsta rörelsens färg – symbol för det minst LevAnde – har valts av människosläktet som symbolfärg för det Ni beskriver ovan, kanske… :-)

  Ha det…
  vännen Josef

 10. wanurt skriver:

  Jag funderar på en grej:
  Varför gör regeringen inga utalande i media om Burma-frågan?

 11. mrmhalland skriver:

  Josef,

  Det visste jag faktiskt.
  Min fysiklärare lärde oss en ”ramsa” för det.

  ”Röding Och Gädda Går Båda I Vatten”

 12. mrmhalland skriver:

  wanurt:

  För att Svenska politiker av idag ”brinner” inte för människorätt.

 13. anden200 skriver:

  Om det blir krig i Sverige skall alla som är inskrivna i det militära försvaret i Sverige döda så många som möjligt av de som Sveriges regering i det läget säger till oss är fiender.

  Alltså, alla som besöker Sverige med ett vapen i handen och en uniform på sig, samt som försöker antingen skjuta oss, och/eller beslagta mark dömer vi till döden. Utan rättegång.

  Vem säger att Sverige inte har dödsstraff? VEm säger att Sverige inte har summariska ”rättegångar” med dödsdom som slutsats.

  Om en svensk gått runt och skjutit ihjäl människor hade de inte fått dödsstraff. Men…det är tydligen ok om det är en utlänning?

  Om en person i exempelvis USA tar vapen i hand och skjuter ihjäl någon i syfte att stjäla denna persons mark, då får de förmodligen dödsstraff.

  Hur stor är skillnaden i dessa scenarior? Visst, det finns vissa skillnader. Men det argumentet skulle bara innebära att vi alltså under vissa omständigheter tillåter dödsstraff. Vilket Sverige ju faktiskt gör.

  Så ändra nu utsagor och definition.

  Alla länder jag känner till har dödsstraff för det brott jag ovan nämner. Alltså att komma till ett land, döda vissa av dess medborgare, och beslagta deras mark. Så Kina, så även USA så även Sverige.

 14. mrmhalland skriver:

  anden,

  I fred lever vi efter civila lagar, i krig är det undantagslagar som gäller.
  Det som diskuteras här är civila lagar.

  Dessutom har du fel när det gäller ett krigstillstånd.

  Det gäller inte alls att döda så många som möjligt.
  Det gäller att bjuda ett motstånd som gör att de väljer att inte kränka våra gränser.

 15. mrmhalland skriver:

  Josef,

  Du glömde ju violett :-) (Vatten)
  Att man i detta hänseende använder den minst ”aktiva” färgen tycker jag inte är konstigt.
  Jag tror inte egentligen att det är ljusets reflektionsfrekvens som har bestämt vilken färg som ska vara symbolisk för just detta ändamål, men, kan det bli bättre än det ”lågfrekventa” ?

 16. anden200 skriver:

  mrmhalland.

  Du skriver: ”Det gäller att bjuda ett motstånd som gör att de väljer att inte kränka våra gränser”

  Det var ju en lika intressant, som oviktig, omskrivning av att vi måste döda dem.

  Att med omskrivningar försöka antyda att krig inte går ut på att döda är ju bara fånig, och då underdriver jag.

  Om du bara kan en gnutta av krigshistoria och psykologi vet du att det enda som avskräcker är risken att bli dödad. Och om risken anses liten gäller det att döda i sådan usträckning att risken blir överhängande.

  Men det förändrar fortfarande inte sakfrågan. Du säger att du gör skillnad på krigstillstånd och fredstillstånd.

  Du inser att dessa tillstånd är något som en regering kan ändra efter eget gottfinnande?

  Att dessa tillstånd bara är påhittade tillstånd just av det skälet att en regering känner behov av att ändra det civilsrättsliga läget (du får inte döda) till ett annat läget (du MÅSTE döda och belönas för det).

  Kan du inse det imaginär i den rätt du och logik du påstår dig finna i detta?

  Du är alltså fast övertygad om att dödstraff är förkastligt. Men….om en regering bara säger att det är krigstillstånd är du beredd att kasta alla dina värderingar och ställa upp på att samma brott som du tidigare ansåg det vara förkastligt att straffa med dödstraff, du nu ser naturligt att bestraffa med dödstraff. Och det utan rättegång!!!

  Alltså, en person som kommer i uniform och skjuter alla som inte inte vill ge honom sin mark skall, om regeringen hävdar att det är fredstillstånd i landet, ABSOLUT INTE bestraffas med dödstraff. Det är rent av HELT förkastligt.

  En person som kommer i uniform och skjuter alla som inte inte vill ge honom sin mark skall, om regeringen hävdar att det är krigstillstånd i landet, skjutas på fläcken. Hans beteende beläggs alltså automatiskt med dödsstraff, utan rättegång. Ju fler du som medborgare dödar ju mer hyllas du som en rättsskaffens hjälte.

  Och detta ser du som helt logiskt? Att en sekunden avsky och förkasta dödstraff, och i nästa förspråka det. Inga problem enligt dig?

  Vilken sida vaknade du på idag?

 17. anden200 skriver:

  Josef. Lite information.

  Det som du uppfattar som färg är helt enkelt elektromagnetisk strålning med olika frekvens, Det som gör att du hör röster på din radio, att maten blir varm i din microvågsugn och det ljus du ser i regnbågen är samma sak, bara med olika frekvens/våglängd.

  Frekvens/våglängden avgör sedan ljusets (den elektromagnetiska strålningens) energinnehåll.

  Likheten med ljudvågor är just vågrörelsen. Din analogi med färger är ju möjlig att göra, men är ju helt baserad på det lilla spektrum som är synlig. Och denna egenskap hos ögat har gjort att vi har något som kallas färger. I själva verket är det alltså vågrörelser med olika frekvens/våglängd/energi. Där dessa tre är proportionella mot varandra enligt vissa beräkningsmodeller.

  Just ljus är dessutom både en partikel och en våg, samtidigt. Det gäller inte ljud, även om man i rent abstraktionsyfte ibland använder sig av ett liknande begrepp.

 18. Josef Boberg skriver:

  GooodMorgon MrmHalland och Anden200 – och Ni övriga med för den delen,

  Taaack för tipsen om det här med synligt och osynligt ljus. Som tack för det har jag nu ”straffat” Er med att omnämna Er och Era tips i slutet på texten under rubrik nr IT10:2 i begynnelsen på min boklångrandiga hemsida. Som känt så kommer Ni dit på ett ögonblick genom att klicka på mitt namn ovan, kanske… :-)

  Apropå min hemsida så kan jag rekommendera en titt under den färskaste rubriken nr F4:1:1 – rörande ”Jakt visavi Slakt”. Den kom till i anledning av att HelEna skrev här tidigare att Makt och Slakt hör ihop. Så är det ju också faktiskt – kom jag då på. Var och en som har husdjur – har ju Makt över sina husdjur – och dom slaktas ju som Princip alltid förr eller senare, faktiskt…

  Ibland kan jag ju undra över om dom som bestämmer över oss av vanligt folk – ser på oss som mer eller mindre sina ”husdjur” i sin stall = wårt – eller i vart fall mitt kära fosterland Sverige !

  Ha det…
  vännen Josef

 19. Kachina skriver:

  Anden, jag förstår inte vart du vill komma med ditt resonemang att döda i krig och fred.
  Vill du motivera det civila dödsstraffet i fred med att vi ändå dödar i krig. Då kan vi lika gärna döda i fred. Det är till och med mer motiverat eftersom vi då håller en rättegång, som inte så sällan är byggd på indicier, som inte så sällan visar sig vara felaktiga.

  Munkarna och civilbefolkningen i Burma. Vem stjäl de sin egen mark ifrån? Den junta som stulit den?

  När det gäller den elektromagnetiska strålningen börjar du vara så oerhört nära att fatta. Det fattas bara att du säger det rakt ur. När den högfrekventa strålningen träffar den mörka materian, får den liv och tar form. Dess egenskaper och form avgörs av frekvensen och våglängden. Det finns en mängd partiklar på samma våg, därför lever du i flera dimensioner samtidigt i olika former, men vågen utgår från en och samma källa, den som är tre i en. Energi, ljus och medvetande (Vilja, Kärlek , Intelleigens) Tre aspekter av samma källa.

 20. mrmhalland skriver:

  Anden,

  Jag ÄR emot dödsstraff.
  Jag är också emot krig. (Det hoppas jag att alla är i grunden)
  När jag säger ”bjuda motstånd” menar jag inte att skjuta alla som kommer till gränsen.
  Jag tror att ett starkt försvar kan bidra till att inte bli anfallen i och med RISKEN till stora förluster.
  Jag tror faktiskt att det ger större effekt att ”skramla” med vapen än att faktiskt använda dem.
  Vapen behöver i det sammanhanget inte vara sådana som spottar kulor ur sig.
  Ett bra vapen tror jag är bojkott och ”utfrysning”.
  Just nu skulle jag gärna se att världen ”skramlade ” med bojkottvapnet när det gäller Kinas OS för att ”tvinga” Kina att ta ställning för demokrati i Burma och också i förlängningen i sitt eget land.

  Anden,
  Jag är emot MORD på människor i alla dess former. (i skrivande stund önskar jag att jag vore vegan så jag kunde säga dödande i alla former, men så perfekt är jag inte)

 21. Josef Boberg skriver:

  MrmHalland,

  Visste Du att Du bokstavligt talat tuggar i Dig mängder med civilisationer av LIV – när Du knaprar i Dig en morot – eller att Du ödelägger flera civilisationer av LIV – som Du med berått mod bokstavligt talat spolar ned i spygatten – när Du duschar ?

  Ha det…
  vännen Josef

 22. mrmhalland skriver:

  Visst är det så Josef,

  Det är nog därför jag accepterar näringskedjan.
  I den ingår dock inte att en människa ska stå högre i rang än en annan och därmed har rätt att mörda den ”lägre stående”.

 23. mrmhalland skriver:

  Det är kris i Burma.
  Hela (nästan) världen tar ställning för de modiga frihetskämparna, inte minst vi Svenskar.
  Många har olika förslag till lösning, men alla de som har en, har också engagerat sig !
  Vi pratar ofta här om hur rutten världen är, men visst finns det hopp !
  Vi sympati-demonstrerar och försöker hitta lösningar för ett folk vi bara hört talas om ett antal gånger.
  Detta tyder ju på MEDMÄNSKLIGHET.
  Inte på flera dagar har jag på denna blog läst om att den & den får x antal mindre Kr/månad för att den & den har det ellet det problemet.
  I ett långt perspektiv (kanske mer än 66 år Josef ? ) tycker jag att detta tyder på att våra moderna kommunikationsvägar leder till att när ”vanligt folk” får komma till tals kommer också lösningar.
  – En mäktig tanke.
  Men…det är inte bara av godo.
  Det manar också till resprekt i vår dialog med varandra.
  Kanske något för oss blog-kommentatorer att tänka på, om man nu får vara lite filosofisk så här på helgen.

 24. Josef Boberg skriver:

  MrmHalland,

  Jisses – mina applåder – jag kunde inte fått till det bättre själv – tror jag, kanske… :-) Men snacka går ju – men snacka så det går ? Nja – knappast. Så det gäller att leva det dagligdags också i sina egna tankar, egna ord och egna handlingar också ! Men visst kan snacket vara till en mycket mycket god hjälp i ett inledande skede av en sådan process. Fråga mig – för jag vet utifån mer än 10 års egna gjorda erfarenheter om den saken.

  Jag kan ju nu undra över om en enda av Wåra Maktelitare – någonstans i världen – någonsin har tänkt, sagt eller skrivit det Du just har både tänkt och skrivit ? Troligast inte – för då skulle Förnuftsmässigt sett inte världen ha varit så barbarisk som den har varit – och framförallt ÄR i dags dato, kanske… :-)

  Till sist. Det Wi slaktar mördar Wi ju bokstavligt talat. Men det är ändå inte riktigt hela sanningen. Ifall Wi föder upp djur till mat – och gör det på ett djuriskt vist och vist sätt = i så nära samklang med god djursed som sådan – och sen slaktar dessa djur på ett snabbt och stressfritt sätt – så är det nog inte att mörda djuren egentligen. Trots allt är människan lite speciell i Skapelsen – och det gäller härvidlag – såvitt jag förstår.

  Men inte så lite av moderna djurhållning kan inte rymmas inom detta – som jag uppfattar det, tyvärr… Det märks ju också på matkvaliteten på inte så lite av dagens köttprodukter i butikerna. Måhända har flera än jag upptäckt det, kanske… :-)

  Igen – tack för att Du har skrivit det Du har skrivit ovan = go backfeed !

  Ha det…
  vännen Josef

 25. geneve2 skriver:

  mrmhalland
  Det var mycket fint skrivet. Jag instämmer till fullo. Det är med stort intresse som jag läser Carl Bildts blogg.

 26. Kachina skriver:

  ”Inte på flera dagar har jag på denna blog läst om att den & den får x antal mindre Kr/månad för att den & den har det ellet det problemet.”

  Det var mycket bra skrivet, halland, med en trippelfrivolt mitt i resonemanget.

  Missade du min länk till livet i Mexico? Hälften av befolkningen lever på fem dollar om dagens. Den största girigbuken tar hem femtio miljoner dollar per dag. Menar du att det är så den här världens resurser skall fördelas. I så fall torde du vara den enda i världen som stöder diktatorn i Burma, hans fru och döttrar. Jag behöver väl inte länka till den artikeln för att du skall förstå hur fördelningspolitiken är där.

  Inrikespolitik handlar om en enda sak, fördelningspolitik. Det kanske finns en liten diktator i dig, eller en sån som seglar i kölvattnet och blir rik på dricks? Som Schumpeter sade; ”Det skall finnas löneskillnader, men de får inte bli för stora.”
  Sådana som tänker som du, är grodden till ett Mexico eller ett Burma i vilket civiliserat samhälle som helst.

  Märk detta, av flera orsaker räknar jag inte längre USA till ett civiliserat samhälle.
  Även Bush skulle minska utanförskapet, det ÖKADE och har nu kommit upp i den fantastiska summan av femtio miljoner, nästan hela Burmas befolkning. Ett Burma, i USA.

 27. mrmhalland skriver:

  Kachina :

  Detta är utrikesministerns blog.
  Inrikesfrågor finns det andra forum för.

  Jag har inte pratat om fördelnigen av världens resurser. Tro mig…det kommer att höras när jag gör det.

  Nej…det finns ingen diktator i mig.
  Jag är bara glad över att vi just nu kan rikta våra tankar åt det håll där vi inte snackar ”lyx-bekymmer”

  Tack snälla Josef och Geneve för era fina ord.

 28. mrmhalland skriver:

  Kachina,

  Jag HAR missat den, kan du vara vänlig att länka til den ?

 29. anden200 skriver:

  mrmhalland, ett avskräckande försvar avskräcker inte en enda soldat om du inte kan visa att du är beredd att använda det. Att använda det innebär att döda. Varken mer eller mindre.

  Mitt syfte Kazhina, är att föra in en kil i alla självgoda dödsstraffsmotståndare. De talar så fint om pacifism och och kärlek. Visst vacker. Men var är verkligheten?

  De talar så nedlåtande om Kina och USA och tycker de borde lära sig av Sverige. Men vi har ju samma lätthet till att döda andsra människor som alla de andra.

  Vi kan givetvis avskaffa försvaret, som mrmhalland verkar vilja göra. Ett försvar som inte är berett på att försvara sig är ju knappast att beteckna som ett försvar. Men länder som gör det brukar inte vara långvariga som nationer, Varvid de ganska snart kommer uppgå som en delmäng i ett större land, som uppenbarligen är betydligt mer militäriskt och mordiskt. Och voila, så står vi där igen.

 30. anden200 skriver:

  Kazhina, ditt dravel om ljus är inget annat än just dravel. Du är verkligen en störd individ…

 31. […] with the fight for democracy and human right, I reverted to the default option. And hey, even the Swedish Foreign Minister made a point out of wearing ared tie on […]

 32. Kachina skriver:

  Anden

  Du har visst inte uppfattat att vi är medlemmar i EU. Vi har avtal med NATO. En pajas som du passar inte ens som malaj, i någon arme´, så varför bygga upp en?

  Energi, ljus och medvetande förhåller sig till varandra som is, vatten och ånga. Inget förstörs, det tar bara annan form. Om detta har inte, som Josef säger, makteliten talat om för dig. Därför kan du inte tänka tanken. Den finns inte registrerad i din ”databas”. Mekaniskt programmerad människa, det är så nära en fullkomlig robot som man kan komma.

 33. soli01 skriver:

  Hårda ord som bara fanken, är väl bättre med rena tanken?
  En ny dag kommer i morgon-nya bekymmer att ”huga”tänderna i!
  God natt alla glada!

 34. Kachina skriver:

  En människa med artrit i händerna, har inte kraft att öppna ett mjölkpaket. En människa med salmonella skall inte öppna ett mjölkpaket, eller hantera mat. Snacka om att göra Sverige sjukt. Mexico och Burma kryper allt närmare.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article908752.ab

  Moment22 styr landet.

 35. […] with the fight for democracy and human right, I reverted to the default option. And hey, even the Swedish Foreign Minister made a point out of wearing a red tie on […]

 36. Kachina skriver:

  soli01

  Syfte och verklighet är två vitt skilda saker. Det vet vi sedan betygsreformen 1 – 5 där 3 skulle spegla ett riksgenomsnitt. Trean blev ett genomsnitt i en klass på 20 personer.

  ”Beslutsstödet anger de grundläggande förhållningssätt och arbetssätt som ska prägla alla sjukskrivningar. De specifika rekommendationerna ska användas som ett stöd vid sjukskrivningsbedömningar, det vill säga vara utgångspunkt och referens vid bedömningar av arbetsförmåga. Beslutsstödet är uppbyggt kring erfarenhet och kunskaper kring sjukdomsförlopp i de fall patienten har en diagnos med typiskt förlopp.

  Bedömningarna ska vara individuella och utgå från den enskilda individens förhållanden.”

  Läkarna har stor frihet sägs det. Vi vet att förvaltningen läser allt som står mellan två punkter, men kan inte sätta ihop det till ett sammanhang. Det har redan börjat. Två olika läkare har sjukskrivit en person på halvtid. F-kassan har direkt ändrat det till en fjärdedel.

  Man behöver faktiskt inte skriva ett ”stöd” för läkare om sjukdomsförlopp och tillfrisknande. De är utbildade att se det i verkligheten. Bedömning av arbetsförmåga kall göras av personer som doktorerat i medicin, inte av sådana som doktorerat i ekonomisk politik, eller av de som fatiskt doktorerat i medicin för att sedan prostituera sig i politiken.

  Detta är Allianzens skamfläck. Ett Moment22 i svensk historia. Enligt Lotta Gröning får man inte kalla andra för idioter, men det hänger längst ute på tungan att kalla socialdepartementet och f-kassans ledning för, just det.

 37. Josef Boberg skriver:

  GooodMorgon,

  KaCina – Det där med ifrån halv- till kvartstid var väl inte så farligt. I mitt fall var det 100 % sjukrivning – bedömt av två skilda mycket mycket kompetenta distriktsläkare. Den ene med ca 20 års bakgrund som läkare – och den andre ca 35 års läkargärning. Båda landstingsanställda.

  Fk så kallade förtroendeläkare kom fram till – efter att bara ha skummat fallet i papperen på Fk = aldrig träffat mig eller undersökt mig – 100 % arbetsduglig. Dock – detta förryckta beslut av förtroendeläkaren upphävdes av min handläggerska på Fk. Så det finns faktiskt anställda på Fk fortfarande som har lite av Förnuft = bondförstånd kvar, faktiskt… :-)

  Ha det…
  vännen Josef

 38. Kachina skriver:

  Vi har inte längre en regering. Vi har en regim.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article910561.ab

  Detta är en regims signum.

  De säger att de frigör resurser.? Vad är syftet när man ställer halta och lytta till arbetsmarknadens förfogande?

  Ät lite fisk, anden, kanske du kommer på det.

 39. Josef Boberg skriver:

  Hejsan,

  En allmän undran ifrån mig. Är staten till för medborgarna – eller är det medborgarna som är till för staten – enligt vad Svea Rikes GrundLag stipulerar ?

  Ha det… :-)
  vännen Josef

 40. Kachina skriver:

  För alla regimer, oavsett om de är på högerkanten eller vänsterkanten, är medborgarna boskap som skall drivas till nya betesmarker eller till slakt.

 41. Josef Boberg skriver:

  Javisst – kanske det. Men vad säger Svea Rikes GrundLag om saken ?

%d bloggare gillar detta: