FN-kväll i New York

Rätt sent tillbaka till hotellrummet med den vackra utsikten över FN-byggnaderna och East River efter en kväll med intensiva samtal.

President Bush bjöd på mottagning uppe på Waldorf Astoria, vilket spärrade av ett antal kvarter i närheten.

Väl innanför spärrarna – och det tog sin tid – var det en trevlig och avspänd tillställning som gav möjlighet till många samtal.

Jag stod i kön för att hälsa på Bush tillsammans med Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov. Och bakom stod den palestinske presidenten Mahmoud Abbas.

Sedan bar det vidare tillbaka ner till FN-huset och Ban Ki-moons middag. Även här dök president Bush upp i en tydlig nit att visa att också han är med i dessa sammanhang, och han levererade därtill ett trevligt middagstal.

Samtalen fortsatte också när gästerna började att trappa av.

Jag fruktar att det var Javier Solana och jag som var allra, allra sist att lämna FN-middagen i kväll.

Men vi hade mycket att tala om.

Kvartettmötet om Mellersta Östern och de nya möjligheterna. Vad som kan göras i Burma. EU:s utmaning i Tchad.  Möjligheten av ett mer tydligt europeiskt alternativ om Kosovos framtid. Framtida möjligheter till en dialog med Ryssland. Den iranska utmaningen.

Men långsamt går nu även denna dag mot sitt slut.

I morgon börjar det tidigt med möte om alliansen mellan civilisationerna. Och sedan sätter vi oss ner med Condoleezza Rice…

17 Responses to FN-kväll i New York

 1. […] vad som sipprar ut från stängda Burma. I övrigt verkar ryktesspridningen vara stor. Carl Bildt diskuterar med de andra stora […]

 2. Kachina skriver:

  På tal om president Bush, så menar han att katastrofen kommer om demokraterna inför fri sjuk- och hälsovård för de fattiga barnen. Han hotar med sitt veto för att sätta stopp för det.

  Skilda äro våra världar och människosyn. I USA måste man vara rik och frisk för att ha råd att bli sjuk. Snart kanske man även måste vara vacker. De leker i samma sandlåda, USA:s och Irans presidenter. Medvetandet når inte utanför sandlådan. Reptilhjärnan styr totalt över tänkandet och handlingar.

 3. jenny71 skriver:

  Tack för ditt fina arbete du gör för Sverige. Här hemma gör sossarna bort sig en efter en.
  Göran VON Persson från ÖFRE THORP kvitterar ut dubbla löner av våra skattepengar.

 4. mrmhalland skriver:

  Avbryt mötena i USA.
  Åk hela gänget till Burma och KRÄV förhandlingar med regimen.
  Jag tror inte ens denna vidriga regim skulle kunna göra annat n att stoppa våldet och förhandla om världens statsmän kom dit i egen person och kräver eld upphör !

 5. Kachina skriver:

  Göran VON Persson från ÖFRE THORP

  Alla kan göra någonting. Hittar de inget vettigt att göra, kan de prostituera sig, även om det inte är nödvändigt. Persson torde väl ha så han kan leva gott under ”hela upploppet”, utan att prostituera sig. Riskkapitalist,…..jaja. Han säger det uppdragsgivaren vill han skall säga. Mycket pinsamt.

 6. anden200 skriver:

  Saxsat ur Expressen idag: ”Varför händer sådant gång på gång? Svaret är enkelt: för att det går, och för att människan alltför ofta ser till sin egen nytta. Men trots att socialdemokratiska företrädare gång på gång visar sig agera ”girigt”, som Eva-Lena Jansson uttrycker det, fortsätter partiet att låtsas som att människor är närmast befriade från egoism och egennytta.

  Verkligheten talar ett annat språk. Överutnyttjandet i sjukförsäkringssystemen och av vabersättningen – vård av sjukt barn – är exempel på att alltför många människor faller för frestelsen när det är enkelt och risken att åka fast är minimal. Men så fort alliansregeringen påtalar problemen och vikten av större morötter för att folk ska arbeta mer och ta ut mindre bidrag klagas det från vänsterhåll över att
  regeringen ”misstänkliggör” människor.”

  Just detta att låtsas: ”fortsätter partiet att låtsas som att människor är närmast befriade från egoism och egennytta. Verkligheten talar ett annat språk. …..klagas det från vänsterhåll över att regeringen ”misstänkliggör” människor”

  Är precis den gärning Kazhina ägnar hela sin vakna tid åt. Två rötägg, skilda världar…

 7. roselleri skriver:

  Carl Bildt på Facebook? http://tinyurl.com/2azupc

 8. mrmhalland skriver:

  Carl Bildt ,
  >I morgon börjar det tidigt med möte om alliansen mellan civilisationerna.

  Nu har ni chansen att visa att det faktiskt handlar om civilisationer.
  Ni är samlade på ett ställe och har möjlighet att ”skrika ut” ert förakt mot regimen i Burma och Kina som stödjer den.
  Ni kan visa handlingskraft.
  Införa omedlbara sanktioner, hota med bojkott av OS i Peking om inte kineserna öppet fördömer våldet.
  Ibland hjälper inte diplomati, utan handling måste till.

 9. Kachina skriver:

  ”Överutnyttjandet i sjukförsäkringssystemen och av vabersättningen – vård av sjukt barn – är exempel på att alltför många människor faller för frestelsen när det är enkelt och risken att åka fast är minimal. Men så fort alliansregeringen påtalar problemen och vikten av större morötter för att folk ska arbeta mer och ta ut mindre bidrag klagas det från vänsterhåll över att regeringen ”misstänkliggör” människor.””

  anden lille, vem har klagat på att det anställts 300 handläggare enbart för att kontrollera fusket? Det jag angriper är att man angriper och anklagar 100% av sjuka och arbetslösa genom att generellt sänka ersättningarna. Sätt dit de som fuskar, men straffa inte de oskyldiga. Det var ju en gång sex miljoner som fick plikta med livet för att sex bankirer tog ockerräntor.

  Det jag ägnar den vakna tiden av dygnet till att bekämpa är den människosyn som President Bush avslöjar när det gäller suk- och hälsovård åt fattiga barn. Det är den människosyn som ligger tll grund för republikansk allianzpolitik. Den här regeringen tänker inte själv, den gör som de amerikanska republikanerna säger de skall göra.

  Må vara att Persson prostituerar sig. Värre är det med en Quisling-regering som är knähundar åt Kejsare Bush. ALDRIG skulle jag förnedra mig att stå i kö för att skaka hand med Bush, bara för att man vistas i samma lokal. Det är ett tydligt tecken på underkastelse, om något.

 10. soli01 skriver:

  Det är väl inte fråga om underkastelse om jag eller du-eller någon annan- hälsar på varandra. Det är väl vanligt normalt uppträdande och behöver inte vara fråga om underkastelse. Du förvånar icke så sällan :)

 11. Kachina skriver:

  soli01

  Hälsa på varandra gör man när man träffar varandra. Men att stå i kö för att skaka hand och sedan gå vidare, är ett medeltida skådespel. Det är hundvalpar som visar sin underkastelse mot Kejsaren.

 12. soli01 skriver:

  Ja, men jag skulle vänta på att få skaka hand med Kachina -känner ingen underkaselse i detta! :)

 13. Josef Boberg skriver:

  Carl Bildt,

  Dina uttryckta meningar: ”Jag fruktar att det var Javier Solana och jag som var allra, allra sist att lämna FN-middagen i kväll. Men vi hade mycket att tala om. Kvartettmötet om Mellersta Östern och de nya möjligheterna. Vad som kan göras i Burma. EU:s utmaning i Tchad. Möjligheten av ett mer tydligt europeiskt alternativ om Kosovos framtid. Framtida möjligheter till en dialog med Ryssland. Den iranska utmaningen.” – slut citat.

  I detta kan jag spåra att Du försöker göra allt Du ser som möjligt för att vända världsutvecklingen något åt det mera humana hållet. Din envishet i att använda ordet DIALOG pekar bland annat på det – i mitt perspektiv sett.

  Fortsätt med det här – och oavsett vad alla andra intellektuellt sett kan tycka hit eller dit – om Ditt personliga sätt att agera som mitt kära fosterland Sveriges utrikesminister. Det är åt hållet Intelligent – i mitt perspektiv sett.

  Supporten för detta ifrån kommentatorerna på Din blogg kan Du säkert klara Dig utan. Men å andra sidan – så skulle Du säkert kunna fungera ännu bättre för Dig – ifall Du fick lite av ros här också ibland, kanske… :-)

  Ha det…
  vännen Josef

 14. remotectrl skriver:

  Kachina är efterbliven. Bush är inte emot offentligt stöd till sjuk- och hälsovård för fattiga barn. Det korkade fruntimret har inte ens läst hans egen kommentar till vetot: ”The policies of the government ought to be help poor children and to focus on poor children. … I’m more than willing to work with members of both parties from both houses, and if they need a little more money in the bill to help us meet the objective of getting help for poor children,” Den här lagen gick ut på att expandera programmet, oansvarigt för övrigt eftersom det var ohållbart dyrt, till medelklassbarn för att lägga grunden för full socialisering. Och demokraterna totalvägrade förhandla, just för att de visste att Bush då skulle tvingas lägga veto, och då skulle världens alla lågintelligenta, reflexmässigt antiamerikanska nyttiga idioter skrika att Bush hatar barn.
  Gissa om de som styr vänstern gillar att folk inte tar reda på fakta.

 15. Kachina skriver:

  remotectrl

  Bush uttalande skall vägas mot att han precis förlorat makten i senaten. Han hade inget annat val än att låtsas vara för. Republikansk politik är emot fattiga, annat än som de rikas ”reservdelsverkstad” och lördagsnöje. (Festens höjdpunkt, tänd eld på en uteliggare.)

  Nej du, remotecontrol, den yttersta vänstern och den yttersta högern är varandras likar, passar i varandra som not och spont. Ondskan uttryckt i frack eller overall, är ändå samma ondska.

 16. Kachina skriver:

  Förresten, alla ni godhjärtade men korttänkta högermänniskor, tror ni att Dagens Husmark är till för att ”hjälpa” sjuka eller för att öka konkurrensen på arbetsmarknaden och därmed sänka lönerna?

  Det finns, grovt räknat, 35 000 jobb och 350 000 arbetslösa. Vad vinner man på att tillföra arbetsmaknaden 350 000 sjuka halta och lytta. Jo, eftersom en Allianz-logik inte räcker långt, skall jag förklara för er.

  Det man vinner är lägre löner och mindre kostnader för staten eftersom den sjuke förlorar sjukersättningen efter sex månader, om han inte hittat lämpligt jobb. Den som förlorar, är den sjuke som måste göra sig av med alla tillgångar innan socialhjälp beviljas.

  Vad är det som ger mig en bild av länken, han vars namn är H, den där Thyssen och Prescott Bush, Allen Dulles, CIA, George Bush d.ä. IDU, George Bush d.y. Allianzen/IDU ?

%d bloggare gillar detta: