Viktiga klimatveckan

Måndag morgon vid East River. Och början på den viktiga klimatveckan – först här i New York och senare i Washington.

Om bara  några timmar samlas här ett 80-tal stats- och regeringschefer från jordens alla hörn till klimattoppmötet under ledning av FN:s generalsekretetare Ban Ki-moon.

Fredrik Reinfeldt är alldeles självklart här. Han kommer att sitta i en av paneldebatterna på toppmötet i dag.

Sverige håller på att få en stark profil i de globala klimatfrågorna.

Men sedan fortsätter det i Washington under senare delen av veckan.

Lite utanför FN-ramen har USA samlat ett antal nationer till en diskussion på torsdag och fredag. President Bush väntas lägga ut texten framför allt om vad nya teknologier kan innebära för att minska klimatpåverkan.

Allt leder fram till tvåveckorsmötet på Bali i Indonesien i december där man inom ramen för UN Framework Convention on Climate Change skall försöka ta fram en färdplan för arbetet med den överenskommelse som skall ersätta det s k Kyoto-protokollet när det löper ut 2012.

Det blir hösten 2009 – när Sverige är ordförande i EU – som en sådan överenskommelse måste föras i hamn.

Klimatkonventionen kom till på det stora miljötoppmötet i Rio de Janeiro 1992.

Jag minns det väl. Jag var där som Sveriges statsminister och försökte driva på inte minst för att få med USA. Och det lyckades också. Det internationella ramavtalet i dessa frågor har ett mycket brett internationellt stöd.

Nu gäller det att se till att mötena denna vecka lyckas att bygga det politiska momentum som behövs för att mötet i Bali skall bli framgångsrikt.

Att Sverige tillhör de pådrivande vet i alla fall här alla.

49 Responses to Viktiga klimatveckan

 1. soli01 skriver:

  God morgon, Carl!

  Vad bra att lilla Sverige gör sitt yttersta att påverka andra länder i en för världen så viktig fråga. Nu är det otroligt angelägna steg som är i görningen. Att 2012 blir särskilt viktigt och att USA då kan vara med helt i de nya ”Kyotoprotokollet” som då löper ut. Det är ett måste!
  Mycket står på spel fram till 2012 och tiden fram till detta årtal är superviktigt för hur vi ska bevara och förstärka miljön på vår lilla jord.
  Jag önskar lycka till!

 2. ollemunter skriver:

  För att bevisa att man gör allt för miljön, kunde dessa klimatmöten hållas i respektive länder, via den nya globala internet tekniken och storbildsskärmar.

  Nu flyger en massa regeringschefer och ministrar runt hela klotet för att träffas. vilket bevisar att man inte tänker värstens mycket på miljön.

 3. konstprojektet skriver:

  Det är givetvis nödvändigt att träffa överenskommelser både inom EU och Internationellt om länders åtagande i miljöfrågorna. Problemet är att det oftast låter som när komikern Ronny Eriksson beskriver när han skall börja träna” inte just nu utan lite mer på sikt”.
  För vårt allas bästa önskar vi er framgång i ert miljöarbete!

 4. klaskarlsson skriver:

  ollemunter: Bra teori, men skall man lyckas komma överens så måste man nog träffas – det är nog svårt då.

  Distansmöten i all ära, men det är inte samma sak !

  Sluta transportera massa skräpvaror jorden runt istället, och dra ned på distansmötena, och håll de viktigaste öga-mot-öga kanske bara? Att sluta helt går inte, och vi vill väl ha en fredligare värld dessutom – inte isolera oss igen- eller well det kommer människan inte göra- utan snarare hitta på andra transportsätt då…

  /K

 5. soli01 skriver:

  Utana tvivel är det allra bäst om man kan träffas personligen, men visst kan det också ibland -nu i teknikens tidevarv- ske via internet.
  Att det skulle förstöra miljön är långsökt och kan inte få stoppa dessa viktiga möten. Det är däremot många onödiga resor som vi alla bidrager med-då bör dessa först begränsas!

 6. Torsten skriver:

  Ny teknik i all ära, men skall något hända så måste man sitta öga mot öga.
  Viktiga beslut kan heller inte göras på distans.

  Nej, det finns andra resor att dra in på. Våra riksdagsmän har årskort på SJ, men åker taxi.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article846700.ab

  Ollemunter, kritisera detta i stället.

 7. Kachina skriver:

  Just nu är Tchad och Burma viktigare än klimatet och alla andra frågor.

 8. David Igra skriver:

  Varför inte en bilfri dag i våra städer? Stockholm borde väl gå i bräschen för en dag som denna, staden är en av de mest gångtrafikanttillgängliga i världen.
  Om det är något som borde få årskort på SJ så är det allt sådant som numera transporteras av lastbilar. Inte bara är de orimligt miljöovänliga, därtill kostar slitaget efter alla dessa lastbilar väldigt mycket. Skicka godset per tåg i så stor utsträckning som möjligt istället.

 9. mrmhalland skriver:

  Torsten,

  Jag tycker ärligt talat inte att taxiresor för några tusenlappar är något att bli upprörd över.
  Ska alla ministrar åka tåg/buss/tunnelbana kräver det förmodlige livvaktsskydd i stället och det är ju inte gratis.
  Man kan ju inte jämföra statens plånbok med en privatpersons, även om man själlvklart ska vara rädd om skattepengarna.

  Vad jag tycker är konstigt däremot är att när det är en sosse, så blir det en lite notis i expressen (där jag läste om det).
  Hade det varit en borglig politiker hade det varit överst på löpet och krav på omedelbar avgång !

 10. karind skriver:

  Bäste Carl!
  När du nu är på FN-möte tycker jag att du bara måste passa på att göra vad du kan för att FN/enskilda länder skall utöva påtryckningar mot juntan i Burma så att vi inte får en tragisk utveckling där.
  Vi kan alla läsa i media vad som händer, om vi inte i alla fall manar till fredliga lösningar har vi alla blod på våra händer om juntar slår ner protesterna med våld.
  Visa att Sverige är ett land som verkligen menar allvar med vårt engagemang för alla världens folk!

 11. ollemunter skriver:

  soli01!

  Carl Bildt föregår ju inte precis som den ledare han är med gott exempel. Nog tycker man att hans flygande är lite överdrivet ändå.

  Enligt Carl B Hamilton så har förbluffande lite förändrats i den svenska utrikespolitiken. Men en sak är klar, Bildt reser som få. Under de första elva månaderna gjorde Carl Bildt 83 utlandsresor till 40 länder, en resa var fjärde dag. Var finns miljötänkandet hos vår utrikesminister.

  så länge dessa ministrar åker Taxi i Stockholm, istället för att gå en promenad på några 100 meter och flyger land och rike runt som nu Carl Bildt gör så tänker jag fortsätta att åka bil, vart jag än ska.

  Evenemang som ”utan min bil i stan” mm struntar jag i, jag fortsätter att åka bil vart jag än ska.

  Alltså, som dom gör, gör jag.

 12. klaskarlsson skriver:

  ”Alltså, som dom gör, gör jag” – då har du också samma ansvar och press som dom antar jag ? Och jobbar mer eller mindre dygnet runt – och måste flacka runt från det ena mötet till det andra hela tiden?

  Jag tycker väl iof att i miljöpåverkans namn så bör de flesta politiker dra ned på taxiåkandet, personvakt behöver och har inte de flesta statsråd till vardags ändå.

  Bildts flygande är ju en rätt naturlig del som utrikesminister – är man inte utrikes då så undrar man vad man gör som just ”utrikes”-minister. Att åka tåg eller buss är ju inte heller ngt riktigt alternativ då man är i 40 länder på 11 månader. Om inte tågen börjar gå i 500 km/h och kör non stop dvs – då kanske Europa är inom räckhåll iaf

  Politiker skall visst vara föredömmen, men dom måste också sköta sina jobb på det praktiska planet. Och som globalt miljöhot är det masstransporter och massornas flygningar som stör mest..

  /K

 13. jackhansensweden skriver:

  Burma. Burma, Burma! Gör mer, Carl!

 14. ollemunter skriver:

  klaskarlsson!

  Naturligtvis så överdrev jag i min kommentar, men om vi Sverge gör allt vi kan för att motverka den globala uppvärmningen så måste också länderna runt oss göra detsamma och detta sker inte. Vattenfall bidrar till dom största utsläppen i hela europa med kolkraftverken i Tyskalnd. Lars G Josefson VD för statliga vattenfall har en årsinkomst övestigande 7 miljoner. Vad gör den svenska regeringen åt detta, jo ingenting. Utsläppen får vi som grädde på moset, när vindarna blåser norröver, Visserligen så hörde jag något om straffskatt på utsläppen som genererat dom stora övervinster som vattenfall håvat in på elen, men för tillfället kan jag inte säga mycket mera. Men är det inte bra underligt, att vi bilister skall vara dom som hela tiden skall straffas, för något vi inte är skyldiga till. Sverige släpper alltså ut minst, ändå skall vi göra mest, trots allt skit vi får över oss.

  Kjell-Erik Ståhl sprang till jobbet varje dag under sin glanstid och innehar sedan 22 år det svenska maratonrekordet.

  http://www.marathon.se/news/article.cfm?NewsId=18298

 15. ludwigsandgren skriver:

  Vad har Lars G josefsons årslön med sakfrågan att göra? Vidare kan man tala om Vattenfalls utsläpp, som låter mycket skrämmande, men emellertid osannolikt med hänsyn till Sveriges linje i klimatfrågor. Finns det en trovärdig källa? Kanske Carl Bildt själv som ledamot i regeringen har något att säga om detta.

 16. ollemunter skriver:

  Det är bara att söka på Googles. Artiklar finns det gått om.

  http://www.snf.se/verksamhet/energi/nyhet.cfm?CFID=10870170&CFTOKEN=64375017&id=1490

 17. ollemunter skriver:

  ludwigsandgren!
  Och om man nu kan lita på Greenpece, så nog har svenska vattenfall ögonen på sig när det gäller dom tyska utsläppen från kolkraftverken i Tyskland.

  Apropå Lars G Josefsons lön, så antar jag att det är du och jag via elen som är med och betalar den.

  http://www.greenpeace.org/sweden/press/pressmeddelanden/vattenfall-spaer-paa-vaexthuseff

 18. Sophia Gilioli skriver:

  Jag gör verkligen inte som alla andra gör. Om politiker måste snurra runt med taxi överallt må det vara hänt, hoppas de åker miljötaxi. Själv kan jag mestadels välja att cykla eller gå. Jag är pinsamt notorisk sopsorterare och bor tacksamt nog i närheten av några av dessa vackra gröna (de var iaf gröna en gång i tiden) igloos som pryder många städer.

  Tycker gott det kunde vara lagstadgat att sopsortera, det är verkligen inte särskilt bökigt. Problemet är snarare hur man ska få plats med alla ny anordningar i de gamla husen… Inte alltid möjligt…

  Bensinbilar känns också som att de vid det här laget haft en låååång tid på sig att försvinna ur min åsyn! Gör som i Kalifornien, lagstifta bort eländet. Det kommer att gå så bra så, ingen kommer märka någon skillnad.

 19. knightone skriver:

  Svenska folket vill ha ett meningslöst kyoto-liknande klimatavtal som tvättar bort deras dåliga samvete.

  Faktiska resultat som förbättrar miljön är skit samma, bara ”alla är med”.

 20. maxxoo skriver:

  För att få åtminstone litet balans i den nu PK-hysteriska klimatfrågan så rekommenderas att logga in på Google och se filmen ”Global Warming Doomsday Called Off” som visats på kanadensiska CBC. Filmen är 44 min lång och mycket se- och tänkvärd. Kanske kan få några att ifrågasätta delar av det som anses vara absoluta sanningar i den f.n. politiskt korrekta MainStream.

 21. hillary2 skriver:

  Carl Bildt

  Tala om för Bush att ryska tundran tinar snart och då släpps en ofantlig massa växthusgas ut i atmosfären. Det scenariot kan kanske inte förhindras men det finns annat vi kan göra NU.

 22. karrman skriver:

  Man måste tänka bortom Bush.

  Ofantlig uppgift för USA komma till rätta med klimatfrågan.
  De har ingen skatt på bensin samt städer som är byggda för bilism.

  Det innebär att det är svårt att bygga bra kollektivtrafik samt att amerikanarna
  är okänsliga för prisökningar på bensin.

  Enda lösningen är att det kommer revolutionerande uppfinningar som skapar
  förutsättningar för helt nya transportlösningar.

 23. Josef Boberg skriver:

  Hejsan MaxXooO,

  Taaack Max ! Äääntligen någon som uttrycker någonting annat än det traditionella fulländade STORHETSVANSINNET av människosläktet – avseende CO2-utsläppen mm. Märkligt att så många TROR att den lilla klick Wi är – alla ca 6 miljarder människor får plats på Gotland med betydande mer än 1/2 m2 per capita – annat än försumbart kan STYRA de NaturLiktVisa klimatförändringarna – som BESTÄMS av det gigantiska ENERGI-systemet Solen och den bolliga jorden Terra i sin energiFÖRENING.

  Dina uttryckta meningar: ”För att få åtminstone litet balans i den nu PK-hysteriska klimatfrågan så rekommenderas att logga in på Google och se filmen “Global Warming Doomsday Called Off” – http://video.google.com/videoplay?docid=-3309910462407994295 som visats på kanadensiska CBC. Filmen är 44 min lång och mycket se- och tänkvärd. Kanske kan få några att ifrågasätta delar av det som anses vara absoluta sanningar i den f.n. politiskt korrekta MainStream.” – slut citat.

  Själv har jag ordat om det här i mellandelen på min boklångrandiga hemsida under rubrik nr F60. Dit kommer Du på ett ögonblick genom att klicka på mitt namn, kanske… :-)

  Ha det…
  vännen Josef

 24. ciryon skriver:

  Forskarvärlden står _inte_ enad. Klimatet varierar, vilket det alltid har gjort och alltid kommer göra. Bara som ett litet exempel följer klimatet på Mars samma tendenser som Jorden. Vissa skulle säkert vilja påstå att vi är skyldiga till det med. Som vanligt utnyttjar politiker och media människors rädsla och dåliga samvete för sina egna syften. På 70:talet var den stora skräcken en ny istid. Undrar vad vi kommer vara rädda för om 30 år?

  Det finns mängder med alternativ information på Internet i den här frågan, bl.a. filmerna som folk ovan länkat till.

 25. knightone skriver:

  Forskare står enade när det gäller om att utnyttja skattebetalarnas forskarstöd. Det är iaf solklart. Det senaste är att skriva ”rapporter” och bedriva diverse forskning åt politiker så de ska få ett underlag att stödja sina politiskt korrekta beslut på.

 26. maxxoo skriver:

  Filmen som jag tidigare har refererat till; ”Global Warming Doomsday Called Off” innehåller några mycket intressanta fakta. Forskare har lyckats att fastställa jordens olika medeltemperaturer 120.000 år tillbaka, bl.a. genom att borra och ta skikt- prover djupt ner i Grönlandsisen. Temperaturerna har fluktuerat genom åren i olika cykler, från istider till tropikvärme. Det intressanta är att när man började med meteorologiska temperaturmätningar på allvar ungefär ett par sekel tillbaka så var, enligt dessa Grönlandsstudier, jordens medeltemperatur den lägsta hittills uppmätt på 120.000 år! En återhämtning till ”historiskt” och cykliskt normala genomsnittstemperaturer ses således idag som alarmerande.

  I filmen nämndes också av flera intervjuade prominenta vetenskapsmän/kvinnor att den nu gällande politiskt korrekta klimatdoktrinen är till stora delar baserad på studier av datormodeller, inmatade med delvis icke vetenskapligt bevisade teorier.
  Intressant. Förresten var tog domedagsdebatten om ozon-skiktet vägen?

 27. hillary2 skriver:

  ja du gör det lätt för dig maxxoo

  Ozonhålet – finns över sydliga delar av vårt klot
  Hudcancerfrekvenser galloperar i Australien
  Freon används tack och lov inte i Sverige men väl i USA
  inte ens det har man eliminerat
  OCH
  det är alltid frestande för tröga varelser att tro på alternativa förklaringsmodeller som till synes inte fordrar några ingripande och åtgärder. Du som tror att tropisk värme kommer oavsett vad vi gör vill jag fråga: hur ska vi förbereda oss och förhålla oss till dina påstående? Du tror ju förvisso att det blir förändringar och någon framförhållning har väl även du även om du kanske är barnlös och/eller lastgammal.

 28. Josef Boberg skriver:

  Hillary2,

  Max uttryckte sig så här: ”Kanske kan få några att ifrågasätta delar av det som anses vara absoluta sanningar i den f.n. politiskt korrekta MainStream.” – slut citat.

  Så nu kallar jag Dig för förutom för MEDmänniska – för MainStream-Hillary2… :-)

  GooodNatt…
  vännen Josef

 29. hillary2 skriver:

  josef

  du behöver noga sova på saken – trötthetsbevis med helt onödiga tillnamn?

 30. weneedtoknow skriver:

  Carl Bildt!

  Det skulle hjälpa klimatproblematiken otroligt mycket om både Sveriges och USA:s regeringar/militära verksamheter omedelbart slutade använda militära strålningsteknologier, så kallade Non-Lethal-Weapons (NLW) över ovetande civilbefolkningar för det mycket oetiska och diskriminerande syftet ”Social och Politisk kontroll”.

  Sveriges regering/militär har under högsta sekretess använt dessa ”Icke Dödande Vapen” (IDV) under minst fyra decennier utan att informera svenska folket om dess
  existens och verkningar. Sverige en demokratisk rättsstat???

  Sveriges f.d Försvarminister Mikael Odenberg undertecknade den 13 april 2007 ett
  Säkerhetsforskningsavtal med USA. Vad står åtagandet för? Flera militära teknologier
  för fortsatt sofistikerad krigsföring mot utvalda ovetande oskyldiga civilpersoner i Sveriges befolkning?

  Se USA:s användning av Non-Lethal-Weapons över civilpersoner i dokumentet:
  US Electromagnetic Weapons and Human Rights.

  Klicka för att komma åt mindcontrolhumanrights.pdf

  Sverige förfaller idag vara en teknologisk krigszon och är mycket hälsovådlig både för
  människor och miljön.

  VI KRÄVER SANNINGEN NU!!

 31. Josef Boberg skriver:

  GooodMorgon Hillary2

  Jag ser Dig just NU som en MEDmänniska – som igår pratade och skrev i Ditt inlägg – ”Kanske kan få några att ifrågasätta delar av det som anses vara absoluta sanningar i den f.n. politiskt korrekta MainStream” – Max-uttryckets MainStreams språk.

  Det är i och för sig inget konstigt med det – för det har jag själv till allt överskuggande del gjort tills för sisådär ca 10 år sedan – och gör så fortfarande titt som tätt. Dock – jag blir mer och mer medveten om skillnaden på när jag ger uttryck för MainStremets oemotsagda = icke tillräckligt och opariskt granskade teoretiska teorier = Dogmer – och när jag pratar och skriver utifrån egna gjorda erfarenheter under mina mer än 66 års nuvarande liv i kött – och drar egna slutsatser av det.

  Så jag kan nu bara hoppas att Du accepterar mitt misstag som misstag igår – samt att Du NU inser vad skillnaden är – på att tillfälligt balla ur och prata MainStream-språket – och att vara MEDmänniska. Det senare är som Princip ALLA människor i grunden – oavsett ifall dom dominerat intellektuellt sett gillar det eller inte.

  Kan NU bara också hoppas på att fler och fler börjar med att prata och skriva mer och mer utifrån egna gjorda erfarenheter under sina liv i kött – och mindre och mindre slaviskt bandspelarmässigt rabbla MainStream-harangerna, kanske… :-)

  Ha det…
  vännen Josef

  weneedtoknow Says:
  september 25th, 2007 at 1:23 am

  Carl Bildt!

  Det skulle hjälpa klimatproblematiken otroligt mycket om både Sveriges och USA:s regeringar/militära verksamheter omedelbart slutade använda militära strålningsteknologier, så kallade Non-Lethal-Weapons (NLW) över ovetande civilbefolkningar för det mycket oetiska och diskriminerande syftet “Social och Politisk kontroll”.

  Sveriges regering/militär har under högsta sekretess använt dessa “Icke Dödande Vapen” (IDV) under minst fyra decennier utan att informera svenska folket om dess
  existens och verkningar. Sverige en demokratisk rättsstat???

  Sveriges f.d Försvarminister Mikael Odenberg undertecknade den 13 april 2007 ett
  Säkerhetsforskningsavtal med USA. Vad står åtagandet för? Flera militära teknologier
  för fortsatt sofistikerad krigsföring mot utvalda ovetande oskyldiga civilpersoner i Sveriges befolkning?

  Se USA:s användning av Non-Lethal-Weapons över civilpersoner i dokumentet:
  US Electromagnetic Weapons and Human Rights.

  Klicka för att komma åt mindcontrolhumanrights.pdf

  Sverige förfaller idag vara en teknologisk krigszon och är mycket hälsovådlig både för
  människor och miljön.

  VI KRÄVER SANNINGEN NU!!

 32. foretagsledare skriver:

  Det anstår ju att börja med det interna klimatet…
  t.ex. underställd personal som man inte talat med på ett år…

  Det är också en klimatfråga !

 33. Helena Palena skriver:

  Har inte klimatet ändrat sig tusentals gånger om i jordens historia. Eller är istiden bara bluff! Växte det vindruvor i Norrland på bronsåldern eller inte? Alla dessa möten – som om den lilla myran människan kunde göra något! Det är Solen som styr!

  Men det är många som nu tjänar pengar på att vända over-head-blad i parti och minut! Al Gore och hans turné med filmen om isbjörnar och pooler tar priset! Hans jetplan spyr nedsmutning i kopiösa mängder under resans gång runt världen. Inte gör väl det något – huvudsaken man har kul och får vara betydande!

  Carl Bildt: När du ändå träffar Bush hälsa då till honom att toaletterna i USA – på vilka det står American Standard – är stora som mindre pooler. Drar säkert kopöst med vatten vid varje spolning. Hur rimmar det med engagemanget?

 34. Kachina skriver:

  hillary

  Visst är det bra med miljötänkande och jag tror stenhårt på metanol, av politiska orsaker.

  Sedan skall vi komma ihåg att det har växt palmer i Norrland. Vi råder lite över Universums cykler. Det är först på senare år som forskarna börjat förstå solens elvaårscykler och hur det påverkar jordens magnetfält. De andra planeterna och stjärnorna hänger inte där för att pryda himlen, utan alla har en uppgift, främst att länka och transformera energi. Hela universum rör sig i cykler, i grova drag på ca. 2 500 år och en större på ca 25 000 år. Detta påverkar vårt klimat och även den form medvetandet för tillfället är centrerat i.

  weneedtoknow

  Jag förstår precis vad du talar om. Jag blev, i mitten av 60-talet, utsatt för CIA:s experiment kring mind control. Det är gossar man måste hålla stenhård bevakning på.

 35. anden200 skriver:

  Kazhina och weneedto know verkar vara en samma typ av knäppgökar.

  Om det inte är andar, så är de stjärnor, eller CIA. Jag bara väntar på att det är utomjordingar som kommer och kidnappar dem med jämna mellanrum också.

  Det finns mediciner för sådant har jag hört…..

 36. Kachina skriver:

  jadu anden

  Inte är du nån stjärna precis och din bild av CIA kommer från Hollywood, The Good Guys som bekämpar de onda kommunisterna. Att CIA i princip byggdes upp av Gestapo-agenter som fick skydd i USA, har du ingen aning om. Vad andra stjärnor och planeter har för uppgift, räcker inte din tanke till för att tänka.

  Att du ens yttrar dig då din medvetandesfär inte når utanför ditt eget skallben.

 37. Josef Boberg skriver:

  AndEn200,

  Din uttryckta mening: ”Det finns mediciner för sådant har jag hört…..” – slut citat.

  Bingo i och för sig ! Men det är mycket mycket enklare än så nu för tiden. Det är bara att utesluta MainStreamet genom att fimpa TV-gloendet – i vart fall på de så kallade nyhetsprogrammen – samt fimpa abonnemanget på MaktElitens tidningar – så blir man mer eller mindre FRISK igen på några få månader, kanske… :-)

  Ha det…
  vännen Josef

 38. anden200 skriver:

  Josef, din medicin verkar som något som skulle bota rätt mycket:-)

 39. anden200 skriver:

  Ja du, Kazhina. Vad skall man säga? Du bara bekräftar den bild av dig som jag målar upp, eller snarare som du gladeligen målar upp av dig själv.

  Som vanligt VET du en massa saker. Det är konspirationer överallt. Är det inte alliansregeringen så är det Bush eller CIA. Och i vanlig ordning är det nazister inblandade.

  Sedan tror du att stjärnor har överjordiska krafter som bestämmer över oss. Du tror att du har andar som svävar runt ditt huvud och att andra andar svävar omkring i skogarna, andar från diverse djur. Andra som just DU kommunicerar med.

  Du har framtidsvisioner varifrån du har syner om vad som skall ske i framtiden och du kommer gärna med förutsägelser om framtiden. Du anser alltså inte att du gissar, du anser att du haft syner där du sett framtiden.

  Sedan har du din tibetan som väl är något av en utomjording antar jag?

  Man vet inte om man skall skratta eller tycka synd om dig…

  Har däremot gjort lite eftersökningar på den diagnos för psykiska problem som du säger dig ha. Det är inte helt ovanligt med symptom just som dina. Alltså att man ser syner, det kan vara andar, det kan vara änglar eller annat. De känns så verkliga att det är svårt att tro annat. Det finns dock de med mer sjukdomsinsikt som VET att de är symptom, inte verkliga spöken. Förföljelsemani torde också vara en följd av din allvarliga hjärnskada oms du berättat om och dina psykiska problem (din diagnos).

  Det är bara så tråkig att du tvunget måste försöka tvinga på alla andra människor din förvridna världsbild. Alla har rätt till en åsikt, men debatten blir snabbt ovidkommande när du kommer med dina komplotter och annat skitsnack.

 40. hillary2 skriver:

  Kachina

  bilen är ffa västerländernas heliga ko
  den håller förvisso många människor sysselsatta
  precis som vapenindustrin
  men den ger också otrevnad ffa i storstäder – gör där många miljöer barnovänliga – spyr ut avgaser buller och partiklar i luftrummet samt ger en föraren en viss avskildhet bakom plåtskalet vilken vissa kallar frihet :-))))
  varje inbromsning och start vid trafikljus släpper oftast partiklar från asfalten vid användning av dubbdäck t.ex.
  metanol från Brasilien är förvisso ”högoktanig” men kan ge förstörd och rovutnyttjad natur där och kanske också arbetskraft samt kostar en hel del energi att frakta till Europa
  om vi nu kommer att få fler ovanliga fenomen som störtregn e.dyl. borde vi hitta på något sätt att tillvarata sådana energiutbrott och omvandla det till annan form
  om vi kommer att få varmare klimat borde vi hitta på ett sätt att tillvarata denna energi ur luften osv….
  om vattennivån planeras stiga bör vi anpassa vårt byggande därefter och vara beredda på att vi kommer att få invandring av ”klimatflyktingar”
  I storstäderna borde kanske elektriska tystgående ”golfbilar” vara de enda tillåtna privatfordonen på sikt
  och då man inte tjänar många minuter på att köra fortare enligt matematiska lagar borde kanske också hastigheten kunna begränsas – av trivsel- och säkerhetsskäl
  ungherrar kan få nedlagda flygplatser att gasa runt på….med förbättrad infrastruktur kan vi lägga ner en del flygplatser
  eller också kan de höghastighetsälskande människorna utöva sin vurm med datorspel och simuleringar?
  kris och kreativitet går kanske hand i hand i bästa fall
  och i miljöarbetet behöver vi hålla ögonen på alla de kemikalier människan framställt och framställer och sprider i naturen – det som SAP-förträdare gör i EU är bara en god början….
  Stoppa all freonanvändning NU! Exportera inte miljöfarligt avfall till exempelvis Nigeria! Allt avfall måste hanteras ansvarsfullt!

 41. Josef Boberg skriver:

  AndEn200,

  Ja jag säger då det ! TVÅ Andar i samma by i Norrland som talar om utomjordingar mm. Måhända VET ingen av Er att det just är människosläktet på den bolliga jorden Terras ytteryta som är utomjordingar. Sen finns det mellanjordingar såväl som inomjordingar också – men det är lite överkurs – så det berör jag inte här och nu.

  Wi som genom att ständigt och jämt tänka exakt samma tanke om och om igen – och säga likadant dag ut och dag in = har hjärnDatorer som fungerar som att köra bilen med fullt motorvarv på ettans växel i alla lägen. Den motorn och växellådan håller inte särskilt många mil innan det blir totalt motor- och/eller växellådehaveri – relativt en som körs på lämpliga motorvarv på rätt växel.

  HjärnDatorer som körs så här drabbas obönhörligen förr eller senare av senildemens och/eller Alzheimers sjukdom. Sjukdomsinsikten för dessa patinter är som Princip noll. Jag VET att det är så här utifrån att jag har ett antal personer som jag känner – som har drabbats av det här, tyvärr… Det är i ett tillräckligt långt gånget förlopp av sjukdomarna fullständigt omöjligt att föra någon form av DIALOG med dom om någonting överhuvudtaget.

  Vad jag med detta vill säga är inte att de två nämnda Andarna har de här åkommorna – som jag ser det – men att jag med detta vill försöka klargöra lite om dessa sjukdomars grundorsak, kanske… :-)

  Ha det…
  vännen Josef

 42. maxxoo skriver:

  hilary2:
  Du är en typisk mainstreamare som oförbehållsamt , okritiskt och med fanatisk glöd är helt övertygad om att massmediala ”sanningar” är de enda rätta och de som inte köper hela kakan är onda människor som vill jorden, kommande släkten, och egna barnen illa. Försök att släppa tunnelseendet, jorden kommer garanterat att överleva även denna av massmedia framkallade domedagsstämning. Så slappna av och njut litet av tillvaron, allt är inte svarta koldioxidmoln..

 43. Kachina skriver:

  anden200

  Du har ganska livlig fantasi, eller så fattar du dåligt. När har jag talat om utomjordingar?
  När har jag sagt att stjärnor och planeter är levande väsen? I min ungdom tr4odde ingen att det fanns någon kontakt mellan andra planeter. Nu vet vi att det landar grus från Mars, på den här planeten. Rena ”motorvägen” mellan planeterna, men framförallt, alla planeter utom månen är ett elektromagnetiskt kraftverk och de magnetiska fälten har förbindelse med varandra.

  Vad gäller CIA:s mind control är det numera officiellt och undersöks av kongressen. Tiotusental människor över hela jorden blev utsatta för försöken utan att ha blivit tillfrågade. Jag är en av dem. Det tycks reta dig av någon anledning, men jag tycker inte det är speciellt lustigt. Märkligt vad du hela tiden tar CIA i försvar. Gehlens agenter som fick en fristad inom CIA är namngivna och kända. Är det din Hollywoodbild av CIA som naggas i kanten, som gör att du blir så upprörd, eller kan det till och med vara så att du får ett litet ”bidrag” varje månad för att hålla uppe Hollywoodbilden?

 44. hillary2 skriver:

  maxxoo

  du startar med ett angrepp istället för att besvara min fråga från igår

  anklagar mig för att vara fanatisk och pådyvlar mig hylla massmediala sanningar???
  jag hänvisade bl.a. till en matematiskt visad fysikalisk ”sanning” om sträcka – hastighet – tid
  den lär man sig redan på högstadienivå
  själv har jag gått längre än så och studerat forskningsmetodik på postgraduatenivå
  och tro det eller ej – jag njuter till fullo av tillvaron samtidigt som jag gärna studerar min omvärld

 45. weneedtoknow skriver:

  Anden200, (Spirit200?)

  Jag fördrar att inte bli kallad ”knäppgök” med anledning av att du är utan information
  och kunskap i västvärldens militära ämnen. Eller arbetar du för att missleda allmänheten?

  Om det är det förstnämnda som gälller kan du i så fall ögna igenom pms:s kursmaterial
  för elektronisk krigsföring och ELINT satelliter, vilka cirkulerar över ditt huvud dygnet
  runt. http://www.pms.se Voila!

  Kachina,

  Tack för dina insikter!

  Med vänig hälsning,
  Suzanne

 46. anden200 skriver:

  weneedtoknow, eller Suzanne. Jag förstår att du inte vill bli ihopkopplad med en knäppgök som Kazhina. Men med tanke på din sinsändare blev det guilt-by-association. Sorry…

  Men jag kan inte se något vettigt i varken din insändare, eller något som helst klargörande i den länk du skickat.

 47. weneedtoknow skriver:

  anden200,

  Du förefaller att vara oupplyst (i ”anden”) intellektuellt, angående att militära teknologier UTGÖR ett allvarligt miljöhot. Troligtvis känner du och de flesta andra inte
  till det eftersom ämnet inte ventileras i media. Också med anledning av att strålningsvapen med kapacitet att kontrollera våra biologiska funktioner är sekretessbelagda, trots att de använts under decennier av både Sveriges och USA.s
  regeringar/militärer. Det osynliga kriget är ingen konspiration!
  Mobiltelefonindustrins människo- och miljöfarliga antenner/basstationer inkluderas inte heller som ett miljöhot i media. För mycket pengar står på spel!!

 48. Josef Boberg skriver:

  We Need To Know,

  Javisst är det som Du säger = mitt i prick i ALLT – i mitt 66-åriga kunskapsperspektiv sett…

  Taaack för Din tydliga markering i den mest av allt betydelsfulla miljösaken i människosläktets hela förryckta barbariska historia – såväl som just NU, kanske… Känns gott att inte vara offentligt ensam i en hart när öde öken i den här saken…

  En kan göra mycket – och TVÅ eller flera i förening kan bokstavligt talat förändra HELA världen, kanske… Wi som fortfar att andas får se hur det blir… :-)

  Ha det…
  vännen Josef

 49. lillies skriver:

  anden…

  …få rationella människor ”kopplar ihop” människor bara för att de har ett meningsutbyte över internet varav vissa saker man kan hålla med om och vissa inte.

  Dessutom verkar det rätt löjligt att blankt avfärda kachina som ”knäppgök” på grund av hennes/hans hänvisningar till CIA…särskilt inte efter rapporten om deras arbetsmetoder offentliggjorts av just CIA.

  Visst, jag kan förstå de liberaler som vill visa sig som bästa USA vänner ”no matter what”…..själv var jag emot en invasion av Irak (för att jag trots mina begränsade kunskaper om mellanöstern faktiskt inte trodde det fanns tillräcklig grund för invasion) och har i vissa sammanhang varit ganska explicit i mina åsikter om vissa politiker och ”spin doctors” (min åsikt om bl.a. Karl Rove har jag t. ex. uttryckt i ett språk som säkerligen kan förstås av Tommy Frank). Och för detta har jag blivit kallad allt möjligt, vilket de facto bekommer mig mindre än om jag aktivt hade deltagit i att mäkla ett krig, delvis på förfalskad bevisning som tillhandahållits från ”USA vännen” Storbritannien och sedan befunnits tjäna en massa pengar på kriget genom innehav av värdepapper inom olje- och vapensektorn.

  Om man nu verkligen vill ägna sig åt ”konspirationsteorier” kan kan ju roa sig med att fundera över om huruvida läckor från amerikanska värdepappershandlare till svenska medier om Bildts innehav är ett resultat av ”svenska vänstervridna journalister” eller ett resultat av ”firmans” arbete ifall de undrar om Bildt (och övriga ”USA vänner”)bara varit naiv eller avsiktligt deltagit i att föra in USA i ett mycket kostsamt krig.
  Jag vill inte påstå att så är fallet, men ibland kan ett uppriktigt gott syfte se väldigt illa ut beroende på vilket perspektivet man tittar från.

%d bloggare gillar detta: