Dubrovnik efter Sahlin

Hemma igen efter dagens slut. Sedvanlig skörd av telegram i olika ämnen att gå igenom.

Viss efterbörd efter diskussionen om missilincidenten i Georgien den 6 augusti. Verkar som om Moskva nu är mot varje form av undersökning eller dialog. De vet uppenbarligen åt vilket håll spåren pekar.

I morgon är det dessvärre dags att arbeta utanför landets gränser igen.

Dock först regeringssammanträde och beredning i sedvanlig ordning. Landet skall regeras.

Och sedan har jag en interpellationsdebatt i riksdagen med Mona Sahlin. Det ser jag fram emot. Det handlar om hur vi driver frågor om mänskliga rättigheter i dialogen med andra länder, och det har jag en del att berätta om.

Möjligen hinner jag byta något ord med henne också om hennes resa till Mellersta Östern nästa vecka. Jag vill gärna ge henne allt det stöd som hon möjligen kan behöva.

Men sedan bär det iväg tillsammans med Fredrik Reinfeldt till Dubrovnik i Kroatien. Jag ser att väderprognosen talar om närmare 30 grader och sol nere i södra Dalmatien i morgon. Skönt.

Där bjuder premiärminister Ivo Sanader på middag.

Det var hans idé – med mitt rätt kraftfulla understöd! – att vi skulle ha lite mer informella diskussioner i Dubrovnik inte minst om Kroatiens medlemskapsförhandlingar i EU som inledning till Fredriks officiella besök i Zagreb på fredag.

Där är jag också med.

Men när Fredrik mot dagens slut återvänder till Stockholm tar jag en bil längs den motorväg som en gång kallades ”Broderskap och Enighet” och åker till Belgrad för fortsatta samtal.

Men mer om allt detta senare.

50 Responses to Dubrovnik efter Sahlin

 1. David Igra skriver:

  För mig är Mona Sahlin sinnebilden av lagom. Inte för mycket åt vare sig höger eller vänster, även om hon i min smak är för mycket åt vänster förstås. Det tål att tänka på att mycket pekar på att hon blir statsminister i vårt mellanmjölksland efter nästa val. Men för mig är hon minst sagt, lagom bra.

 2. soli01 skriver:

  David-vad menas med ”mellanmjölksland”? I övrigt är det för tidigt att spekulera om nästa val-långt dit.
  Hoppas Carl, att det blir en trevlig middag och givande diskussioner, som leder framåt! Bra att Mona kan få lite ”stöd” inför sin resa till Mellersta Östern.

 3. Josef Boberg skriver:

  Carl Bildt,

  Ytterligare en eloge till Dig ifrån mig – för den här informationen om Ditt kneg som mitt kära land Sveriges utrikesminister. Inte så sällan använder Du både sunt Förnuft och Humor i Din rapportering – i mitt perspektiv sett.

  Den här direkta informationen ifrån Dig – är mångfalt mera ”riktig” – i mitt mer än 66-åriga perspektiv sett – än massmedias ständiga vinklande hit och dit.

  Igen – taaack för att Du bloggar…

  Ha det…
  vännen Josef

 4. carbil skriver:

  Lycka till på resan!
  /Car Bil (http://blogg.passagen.se/carbil)

 5. knightone skriver:

  Det sägs att Mona Sahlin åkte en helt onödig flygtur med JAS Gripen igår hos Saab.

  Hur mycket CO2 kom ut i atmosfären där egentligen ?

  Miljötänkande ?

 6. sampes skriver:

  Jag skulle också vilja flyga så som Mona fick göra. Och jag skulle då inte ha en enda tanke på miljön…bara jag fick flyga med i ett JAS-plan!

 7. Josef Boberg skriver:

  KnightOne,

  Dina uttryckta meningar: ”Det sägs att Mona Sahlin åkte en helt onödig flygtur med JAS Gripen igår hos Saab. Hur mycket CO2 kom ut i atmosfären där egentligen ? Miljötänkande ?” – slut citat.

  Det förefaller mig som om inte så få av såväl MaktElitare som vanligt folk bokstavligt talat har fått CO2 på hjärnan. Därav det följande;

  USA får uppfattas som den nation i världen som mest av alla påverkar vad som sker och inte sker avseende miljön globalt. I Princip struntar USA i att begränsa sina egna koldioxidutsläpp. USA släpper idag ut lika mycket CO2 som Kina, Tyskland, Japan, Storbritannien, Indien och Kanada gör tillsammans. Allt enligt Bonniers Världsatlas av år 2003. Varför ?

  Ja – som jag ser det VET några personer av det översta skiktet av MaktEliten i USA att – oavsett hur Wi beter oss som kvalster på jorden Terras ytteryta med t.ex. CO2-utsläppen – så påverkar det inte Terras NaturLiktVisa förändringsprocesser till mer än sisådär futtiga ca 1 %. Mer om detta finns på min hemsida under rubrikerna F60-61.

  Skulle USA göra som dom gör avseende CO2-utsläppen – utan att VETA att det är så här – så skulle dom i mitt perspektiv sett kunna klassas som totalt förryckta = vansinniga. Att dom som sådana skulle kunna globalt påverka alla andra nationer på jorden ekonomiskt = politiskt så starkt som dom de facto gör – ser jag som hart när helt uteslutet. Consensus av det blir ofrånkomligen att USA VET vad dom gör och inte gör avseende CO2-utsläppen – och vilken ringa påverkan det har på jorden Terras NaturLiktVisa klimatförändringsprocesser = som i grunden inte kan RUBBAS av människosläktet annat än mer eller mindre marginellt i tidigare tid sett – ingenting annat.

  FN domineras mer eller mindre av USA – så det är logiskt att FN´s klimatrapport säger ungefär så här: ”FN’s internationella klimatpanel har nu fastslagit att en mycket väsentlig del av vår tids klimatförändringar är förorsakade av oss människor.” – slut citat.

  Såvitt jag vet så var jorden Terras skyddsskikt för flora och fauna skadlig solstrålning för ca 15 000 år sedan = AtlantisTiden vattenånga = ett mycket tjockt molntäcke. Landytan var då ca 70 % och vattentäckta områden var ca 30 %. Klimatet temperaturmässigt var då relativt dagens jämt över ”rymdbollens” ytteryta = varmfuktigt. Ett fåtal av människosläktet hade då sett solen = varit ovan molnen på något väldigt högt berg eller på annat sätt.

  Därefter ”ramlade” molnen successivt ner – under sisådär kanske 100 år – och landytan minskade successivt till ca 30 % och havsytan ökade till ca 70 %. Stora landändringar följde successivt av detta – genom enorma tryckförändringar på jordytan = bland annat kontingenten Atlantis försvann i havet bokstavligt talat. Skyddskiktet molnen hade då successivt ersatts med ozon – men det var då i sin begynnelse väldigt tunt – relativt wårt nuvarande. Det innebar väldigt stora temperaturskillnader på wår ”rymdbolls” ytteryta – och stora mängder med vattenånga = molnen frös till is i framförallt polområdena. Inlandsisen kom då också till – men smälte så småningom bort när ozonskiktet successivt blev tjockare = temperaturskillnaderna minskade.

  Sedan en tid – kanske sisådär lika länge som jag är livserfaren = 66 år – håller ozonskiktet på att NaturLiktVist ersättas med CO2 = koldioxid som skyddsskikt = på sikt kommer alla nuvarande isar att smälta – antingen Wi önskar det eller inte. Därtill är ozonskiktet redan idag så tunt – att det föreligger uppenbar risk för alla och envar att få irreparabla skador på sina fantastiska biologiska hjärnDatorer – av att vara ute i solen utan keps, mössa eller annat skydd på huvudet (tjockt hår eller inte på huvudet gör ingen skillnad) – mellan ca kl. 11.00 till ca kl. 15.00 – och större delen av året – även på wåra breddgrader.

  Varför USA gör som dom gör avseende CO2-utsläppen går jag inte in på här – för det kan rimligen vem som helst ”räkna fram själv”. Dock – det har faktisk varit stora klimatförändringar genom millioner av år – vilket väl inte kan förnekas av någon enda som läser det här – förhoppningsvis… Varför skulle sådant upphöra bara för att Wi skriver år 2007 på wåra papper ?

  Så oavsett hur Wi beter oss som kvalster på jorden Terras ytteryta med t.ex. CO2-utsläppen – så påverkar det inte det gigantiska och Intelligenta Energisystemet Solen och Terras NaturLiktVisa förändringsprocesser till mer än sisådär futtiga ca 1 %. Det innebär i sig att när CO2 har ersatt ozon som skyddsskikt för flora och fauna under tiden fram till kanske sisådär ca år 2100 – så blir det istället år 2099 – ifall mänskligheten INTE begränsar något enda av sina CO2-utsläpp = eldat upp all olja och allt annat som är brännbart på den bolliga jorden Terras ytteryta – inklusive sig själva i slutändan.

  Consensus av detta blir att mänskligheten i CO2-saken kollektivt sett har drabbats av det kompletta STORHETSVANSINNET – i sin dominerat intellektuella mening om att Wi i grunden skulle kunna ha kapacitet att i någon som helst avgörande grad kunna styra = STÖRA det INTELLIGENTA Energisystemet Solen och den bolliga jorden Terras NaturLiktVisa förändringsprocesser – i mitt 66-åriga perspektiv sett.

  Om alla nu levande människor samlas på Gotland får dom ca EN m2 per person. Kan verkligen en sådan liten ”klick” homo sapiens – av allt annat som finns på och i Solen och jorden Terra – överhuvudtaget störa dessa gigantiska företeelsernas Solen och jorden Terras NaturLiktVisa förändringsprocesser i sin Intelligenta Energiförening – ens tänkt i någon homo sapiens vildaste fantasi – som har sitt sunda Förnuft i behåll ?

  Detta förhållningssätt i CO2-frågan styrks bland annat av det som skolvetenskapligt är sagt av emeritus Professor Lance Endersbee AO is a former Dean of Engineering (1976-1988) and Pro-Vice Chancellor of Monash University i Australien. Tyvärr blir jag automatiskt spam-kodad när jag placerar hans webbadress här.

  Så – varför överhuvudtaget stressas av att Solen och jorden Terra själva har bestämt att ozon som skyddsskikt – skall bytas ut mot CO2-skyddsskikt ?

  Dock – detta innebär självklart inte att Wi skall strunta i att värna om wår miljö. Dock – inte ALLS för att ”skydda” den bolliga jorden Terras atmosfär – utan NaturLiktVist för att inte skada oss själv mer än nödvändigt med wåra egna avgasutsläpp osv.

  GooodNatt…
  vännen Josef

 8. Kachina skriver:

  Josef

  Inte för att jag vet något i sakfrågan, måste jag säga att det låter väldigt trovärdigt som du framställer det. Jag kan bara tillägga, i frågan om vår eventuella undergång, att De Uråldriga Skrifterna säger att den förra civilisationen förintades med vatten och att den här civilisationen kommer att förintas genom eld. Sedan är det bara att vänta och se.

  Förresten, även Nostradamus påstod att den här civilisationens slut skulle komma genom eld, ”hela norra halvklotet skall brinna.” Som sagt, vi får se.

 9. Josef Boberg skriver:

  GooodMorgon KaChina,

  Din uttryckta mening: ”Förresten, även Nostradamus påstod att den här civilisationens slut skulle komma genom eld, “hela norra halvklotet skall brinna.” Som sagt, vi får se.” – slut citat.

  Javisst finns uppenbart som Princip den potentialen i wår kollektiva dominerande intellektuella invecklings perspektiv sett ! Men enbart ifall Wi väljer så – medvetet eller omedvetet = genom att kollektivt agera dominerat intellektuellt = humanDement – istället för att kollektivt LEVA som ras på ett Förnuftigt sätt – för att inte säga hur det kan bli ifall Wi väljer att fortsatt LEVA kollektivt som ras på ett NaturLikktVist Intelligent sätt.

  De senare varianterna på framtid – Förnuftiga och Intelligenta – finns så vitt mig känt överhuvudtaget inte beskrivna i några skrifter – och Armagedon är bara skrönor egentligen – i mitt mer än 66-åriga perspektiv sett.

  Apropå CO2 så är det så att blodets hemoglobin prioriterar att ta upp CO2. Det innebär att ifall det är för mycket CO2 i den luft Wi andas – så blir det syrebrist – utifrån vad Wi känner till just nu skolvetenskapligt.

  Dock – vad är det som säger att wåra kroppar inte har potential för att så småningom ta upp ALLT syre ur CO2 istället ? Det är ju mera syre i en CO2-molekyl – än det är i enstak syreatomer !

  Ha det…
  vännen Josef

 10. PetAhl skriver:

  Kachina och Josef:

  Det Josef säger är rent svammel!!!! jag håller med om att det håller på att gå Religion i klimatdebatten och att mycket lite är bevisat. men några viktiga punkter är följande:

  1) Människan stå bara för ca. 2 % av världens CO2 utsläpp. det är riktigt. Men man måste också komma ihåg att det naturliga CO2 utsläppen i stor grad absorberas av vegetationen och framför allt av haven. Det som människan släpper ut kommer i tillägg och detta ackumuleras i atmosfären.

  2) Visserligen var det varmare i Nordeuropa för ca. 6000 år sedan än det är idag. men detta gäller bara Nordeuropa. Det vi ser nu är en liten GLOBAL temperaturstigning som kan observeras över hela världen.

  3) Solen är visserligen källan till all energi på jorden men solen påverkar inte klimatet i sig själv. Däremot påverkar atmosfärens temperatur klimatet och detta är INTE samma sak.

  4) Det som styr de stora globala klimatsvängningarna har INGET med människan att göra. dessa kontrolleras av jordens avstånd till solen, vilket varierar periododiskt.

  Jag är definitivt ingen klimatdåre och jag tycker att det fokuseras allt för mycket på CO2 idag. Vi har betydligt mer akuta miljöproblem att lösa nu.

  MVH

  Peter Ahlgren

 11. David Igra skriver:

  soli01: Mellanmjölkslandet är ett begrepp, inte myntat av mig dessvärre, som återspeglar många människors medfödda preferens för allt som är lagom, i mitten, mellan.

 12. Josef Boberg skriver:

  Peter Ahl,

  Dina uttryckta meningar: ”Det Josef säger är rent svammel!!!! jag håller med om att det håller på att gå Religion i klimatdebatten och att mycket lite är bevisat. men några viktiga punkter är följande:” – slut citat.

  Det Du säger i Dina punkter 1 -4 och därefter är – ifall Wi bortser ifrån sättet att uttrycka det på – i stora drag detsamma som jag gav uttryck för på mitt personliga sätt tidigare. Så jag känner inget som hellst behov för att säga att det Du säger är svammel.

  Ha det…
  vännen Josef

 13. soli01 skriver:

  David-tack för info, tänkte mig något helt annat.

  Ang påståendet att ”solen inte påverkar klimatet” råder det delade meningar om. Det ska bli intressant att följa solforskarna i deras studier och att solen även påverkar jordens klimat ska vi väga in i pågående forskning-vilket säkert görs?

 14. Helena Palena skriver:

  Maggi – det är fascinerande med alla dessa tjockmagade diktatorer. Själva har dom det bra medan dom låter sitt folk svälta och fara illa! Jag fattar inte hur ondsint en människa kan bli – och hur egoistisk!

 15. Helena Palena skriver:

  Kvinnans frigörelse går ut över barnen!

  Det märkliga i hela denna vårdnadsbidragssoppa är att det är LO-kollektivet som mest vill ha det! Snacka om att vi lever i en skendemokrati!

  Läs mer här:

  http://parnassen.wordpress.com/2007/06/24/los-medlemmar-vill-ha-vardnadsbidrag-nar-infrias-kds-lofte-i-socialist-staten-sverige/

 16. PetAhl skriver:

  Josef:

  Det var inte meningen att förolämpa dig . Jag ber verkligen om ursäkt för det. Svammel har kanske en liten annan betydelse för mig.

  Det var bara det att jag inte förstod vad du menade i avsnittet som började ”Så vitt jag vet… och slutade med temperaturskillnadena minskade”. Kan du förklara vad du menade?

  Beklgar än en gång mitt språkval.

  MVH

  Peter Ahlgren

 17. ollemunter skriver:

  Idag är det tryckfrihetens dag i Sverige, vilket får mig att tänka på Irans president, som blev irriterad av en teckning, i Nerikes Allehanda, av konstnären Lars Vilks. Teckningen föreställde profeten Mohammed som romdellhund.

  Detta är ju naturligtvis inget vi i Sverige tar åt oss av. Låt dom gnälla, om dom inte tål lite humor. dom har sina lagar och bestämmelser och vi våra.

  I Sverge värnar vi om det fria ordet och säger nästan det vi tänker.

  Lars Vilks hemsida:
  http://www.vilks.net/?p=970

 18. archimboldo skriver:

  Angående den pågående klimatförändringen som vi säger i Europa eller den globala uppvärmningen som amerikanarna kallar det. En lättfattlig historia kan tydligen behövas i detta sammanhang:

  Två planeter träffas i någonstans i Universum.

  Planet 1 säger till planet 2: ”Du ser inte ut att må bra”.
  Planet 2 : ”Ja, jag har drabbats av Homo sapiens”.
  Planet 1 : ”Ta det lungt, du blir snart av med det”.

 19. Josef Boberg skriver:

  Kachina,

  Tack för Din goa backfeed på CO2-frågan !

  Peter Ahlgren,

  Tack också för Din goa backfeed !

  Stycket: ”Såvitt jag vet så var jorden Terras skyddsskikt för flora och fauna skadlig solstrålning för ca 15 000 år sedan = AtlantisTiden vattenånga = ett mycket tjockt molntäcke. Landytan var då ca 70 % och vattentäckta områden var ca 30 %. Klimatet temperaturmässigt var då relativt dagens jämt över ”rymdbollens” ytteryta = varmfuktigt. Ett fåtal av människosläktet hade då sett solen = varit ovan molnen på något väldigt högt berg eller på annat sätt.” – är på sitt sätt en intellektuell skröna = jag har inte själv upplevt det – i vart fall inte på min nuvarande medvetandenivå sett. Men jag upplever att den här skrönan är en väl så god BESKRIVNING av skedda klimatförändringar – som skolvetenskapens är. Därför finns den med som en möjlig potential för dom som läser den att börja tänka själva – om hur det HELA hänger ihop.

  Helena Palena och Maggi Haglund,

  Era uttryckta meningar: ”Vi behöver en jättedemonstration över hela landet för barnens rätt att få vara barn, med vad det innebär av trygghet, omtanke och närvaro.” – slut citat.

  Barn har som Princip ALDRIG gjort – gör – eller kommer någonsin att göra – som föräldrarna eller andra vuxna säger – utan dom gör helt enkelt som föräldrarna och andra vuxna gör ! Detta är mina egna erfarenheter under mer än 66 år.

  Så min undran blir om det inte vore mycket mycket mera verkningsfullt för ALLA – ifall Wi Vi gjorde en jättedemonstration över hela landet för Allas rätt att få vara LevAnde = humana MEDmänniskor, med vad det innebär av trygghet, omtanke och närvaro – som alternativ till detta att föräldrar i dags dato bokstavligt talat springer omkring som jagade djur i bur för att kunna ÖVERLEVA.

  ArChimBoldo,

  Taaack för dagens spontana bubblande skratt. En dag utan sådant – är en förlorad dag i mitt perspektiv sett – såväl som att Intelligens och Humor ALLTID går hand i hand…

  Ha det…
  vännen Josef

 20. Berndt skriver:

  Gott att höra din uppriktiga mening att ge Mona Sahlin allt stöd hon kan behöva. Är nämligen tvärsäker på att hon behöver det också!
  ;-)

 21. sampes skriver:

  Ge Danielsson lite bloggsmisk, Carl. Det skulle förgylla mina kommande dagar.

 22. Kachina skriver:

  Det går bra för Thatcherismen

  ”Skjutvapen och grova våldsdåd har blivit vardagsmat i ett England där fattigdomen och klassbarriärerna växer. På Youtube finns flera filmer där ungdomsgäng poserar med kamphundar och vapen.”

  http://www.expressen.se/nyheter/1.819850/rhys-kan-vara-offer-i-gangritual

 23. mararh skriver:

  Josef

  Först scrollade jag förbi eftersom jag tyckte att ditt inlägg var så långt. Jag har lite svårt att läsa och förstå när du blandar stora och små bokstäver. Dock, vilket jag är mycket tacksam över, började jag ändå att läsa ditt långa inlägg. Jag har ju erfarenhet av din intellektuella tanketrådar sedan tidigare och finner dem intressanta.

  Mycket fascinerande läsning!

  Pet Ahl

  Du strukturerade upp det Josef sade på ett utmärkt sätt!

  Maggi och Helena

  Jag hänger på till 100 %. Barn behöver sina föräldrar! Dårhuset ute i samhället visar bara toppen på ett isberg. Det vi ser är den första generationen dagisbarn misslyckande som föräldrar. Hur skall de kunna veta vad kärleksfull uppfostran är, när de själva fick lära sig att slåss, gråta eller på annat sätt få uppmärksamhet av dagispersonalen för att kanske smyga åt sig en kram emellanåt.

 24. Josef Boberg skriver:

  MaRarh,

  Tack för Din goa backfeed ! Slutet gott – eller förhoppningvis början är god – så vem vet vad som kan inträffa framgent, kanske…

  En innerlig önskan hos mig är också att någon generation barn framöver kan födas i familjer där föräldrarna inte måste fara omkring som jagade djur i bur för att ÖverLeva – utan får lite tid över för att själva ta hand om sina egna barn också. Kanske det också kommer att inträffa – vem vet…

  Allt är Möjligt – i mitt perspektiv sett !

  Ha det…
  vännen Josef

 25. geneve2 skriver:

  En kille sa idag i ring P! att Lars Danielsson var hos Göran Persson på Harpsund på Annandag Jul när Tsunamikatastrofen inträffade.

 26. mararh skriver:

  geneve 2

  Ja, något skumt är det, Det låter rimligt eftersom båda håller varandra om ryggen.

 27. mararh skriver:

  Häpp?…mitt inlägg försvann

  Det låter rimligt, eftersom båda håller varandra om ryggen. Det intressanta är ju egentligen att Danielsson skulle ha allt att vinna på att berätta sanningen.

 28. mararh skriver:

  Nähä, det låg bara på cencur en stund ;)

 29. Karl H. skriver:

  Suck! Här har Josef Boberg försökt uttala sig vetenskapligt igen. Och som alltid får han med så många faktafel att man inte vet om man ska skratta eller gråta. Normalt skulle man ju kunna tro att en person i hans aktningsvärda ålder har vett att läsa in sig på det han yttrar sig om. Men icke. Mannen är totalt obildbar – en Bildtbloggens motsvarighet till Ralph Wiggum.

  För dem som mot förmodan var naiva nog att tro på vad Boberg skrev följer här en del korrigeringar:

  1. Koldioxid kan inte skydda mot ultraviolett solstrålning, eftersom den molekylen bara reagerar på långvågigare, infraröd strålning. UV släpps igenom helt.

  2. Blodets hemoglobin prioriterar kolMONoxid – CO, inte CO2 – över syrgas.

  3. Syrgasmolekylen består av två syreatomer (O2). Och det är den som hemoglobinet transporterar. Inte atomerna var för sig.

  4. Kroppen kan inte ”ta upp” syre genom andning. Allt syre som andas in släpps ut igen senare som beståndsdelar i koldioxid och vattenånga. Vilket leder mig in på …

  5. Vad är det som säger att våra kroppar inte har potential att utnyttja CO2 i stället för O2? Tja, ungefär samma princip som säger att vi inte kan överleva på att äta vår egen avföring. (Men herr Boberg får gärna försöka.) Koldioxid och vatten är uttjänta restprodukter när vi tillgodogör oss den kemiska energin i syrgas och glukos. Det finns inget kvar att utvinna.

  Och så en liten detalj bara – om alla nu levande människor samlas på Gotland får de en HALV kvadratmeter per person. (6,6 miljarder på 3140 kvadratkilometer.) Jordens befolkning har ökat sedan Boberg läste geografi. Däremot har Gotlands yta inte vuxit nämnvärt.

 30. pokerspelare skriver:

  Kanske borde ni skriva en blogg ni som sysslar med att skräpa ner carl bildt blogg…tror ni han orkar läsa era värdelösa inlägg?..seriöst..

 31. Helena Palena skriver:

  pokerspelaren: Tänk, även om mycket kanske är dravel på denna blogg så får vi i alla fall komma till tals. Och det är ju det som är meningen. Alex Schulman svarar aldrig och det gör inte Calle heller. Då faller ju hela grejen. Hur skulle dom hinna med det! Under tiden har vi denna blogg som chat. Härligt! Massor med tittare! Och här kommer mycket smarta diskussioner kan jag tala om ifall du inte själv har upptäckt guldkornen bland raderna.

  Om inte vi skulle kommentera här, och Calle skulle ha 0 kommentarer på varje inlägg! Jisses – hur skulle det se ut? Då skulle hans blogg falla platt till marken – så vi skulle kunna sänka honom om vi vill!

  Jag säger som Nalle Puh: Med en ballong kan man aldrig vara nere!

 32. Kachina skriver:

  Här hittar vi en seriös pokerspelare!?!?!

  Spela poker med människor som insats. Ja, det är nog Allianzpolitik. Men är det seriöst?

  Nej, det är likström i sinnet. Poker seriöst? Världen är ett dårhus.

 33. Kachina skriver:

  Pokerspelaren

  Du får mig att tänka på att under 30-talet åkte arbetarna tåg mellan arbetet på Rönnskär och hemmen i Skellefteå. På avlöningsdagarna fanns det seriösa professionella pokerspelare på tåget. Många var de arbetare som kom hem till familjen med tomma fickor.

  Det får symbolisera den marknadsliberala kapitalismen, Allianzens politik och det som under den ideologin anses vara seriöst. Stanken av brunt är lika gravallvarligt seriöst som en likkista.

 34. soli01 skriver:

  Där har du helt fel Kachina!”Det får symbolisera den marknadsliberala kampitalisten”. Vi kan inte seriost sammankoppla det du skriver i senaste inlägget med Alliansens politik osv. En pokerspelare kan vara vem som helt-fattig som rik-det vet du också.Varför ramlar du genom”golvet” på detta sätt. Känner personer som nu är stora inom pokerspelet , men de är tillika inte arbetsföra. ”Lever” på bidrag. Alltså; en pokerspelare kan var vem som helst.

 35. Josef Boberg skriver:

  GooodMorgon Karl H,

  Tack för Dina intellektuella klarläggande ! Dock – min idé är inte att vara skolvetenskapligt korrekt i alla lägen – för det finns det tillräckligt många av redan i mitt mer än 66-åriga perspektiv sett. Min grundidé är att ”naivt” yttra mig så att en och en annan måhända kan stimuleras i riktningen att tänka själv – utifrån sina egna upplevelser = gjorda erfarenheter av saker och ting i sina egna liv! I Ditt fall lyckades jag ju med det – till gagn för ALLA – mig inkluderat.

  Din uttryckta mening 1: ”Koldioxid kan inte skydda mot ultraviolett solstrålning, eftersom den molekylen bara reagerar på långvågigare, infraröd strålning. UV släpps igenom helt.” – slut citat.

  Det kan förutsättas vara så skolvetenskapligt sett i dags dato – ifall enbart CO2 skulle finnas som ersättning för ozon. Dock – CO2 kommer inte att vara allena – lika lite som ozon är det – utan troligast kommer CO2 att vara i ”kompisskap” med en hel del andra gasmolekyler – bland annat kolmonoxid = CO – precis som det är i förbränningsavgaser.

  Såvitt känt förekommer det som Princip nästan aldrig i NaturRen att någonting är helt separerat = för sig självt – utan som Princip alltid i kompisskap med en eller många andra ämnen. Separering = avskiljning är ett mänskligt påfund av materiaämnen – såväl som av MEDmänniskor som sådana.

  Den föreningen av gasmolekyler i atmosfären – vad den nu kommer att vara – kommer förhoppningsvis att ge tillräckligt skydd för skadlig solinstrålning. I annat fall lär Wi som då fortfarande andas – snabbt som faen få utveckla personliga skydd för skadlig solinstrålning – ifall Wi skall kunna överleva någon längre tid.

  Din uttryckta mening 2: ”Blodets hemoglobin prioriterar kolMONoxid – CO, inte CO2 – över syrgas.” – slut citat.

  Javisst är det så skolvetenskapligt sett i dags dato !

  Din uttryckta mening 3: ”Syrgasmolekylen består av två syreatomer (O2). Och det är den som hemoglobinet transporterar. Inte atomerna var för sig.

  Javisst är det så skolvetenskapligt sett i dags dato.

  Din uttryckta mening 4: ”Kroppen kan inte “ta upp” syre genom andning. Allt syre som andas in släpps ut igen senare som beståndsdelar i koldioxid och vattenånga. Vilket leder mig in på …

  Javisst är det så skolvetenskapligt sett i dags dato = kroppen använder syret för sina behov – precis som vatten, mat osv. Skulle Wi för gott ta upp allt syre och andra gaser Wi andas in – så skulle Wi ju bli som ballonger… Undrar hur mycket CO2 det är som ca 5- 6 miljarder människor spär på med varje dag via sina utandningar – uttryckt i % av alla andra CO2-utsläpp av människor och NaturRen själv som sådan ?

  Din uttryckta mening 5: ”Vad är det som säger att våra kroppar inte har potential att utnyttja CO2 i stället för O2? Tja, ungefär samma princip som säger att vi inte kan överleva på att äta vår egen avföring. (Men herr Boberg får gärna försöka.) Koldioxid och vatten är uttjänta restprodukter när vi tillgodogör oss den kemiska energin i syrgas och glukos. Det finns inget kvar att utvinna.

  Javisst är det så skolvetenskapligt sett i dags dato. Men vad är det som garanterar att wåra kroppar inte någon gång i framtiden kan komma på något annat förhållningssätt i en avlägsen framtid…

  Dina uttryckta slutmeningar: ”Och så en liten detalj bara – om alla nu levande människor samlas på Gotland får de en HALV kvadratmeter per person. (6,6 miljarder på 3140 kvadratkilometer.) Jordens befolkning har ökat sedan Boberg läste geografi. Däremot har Gotlands yta inte vuxit nämnvärt….” – slut citat.

  Det har gjorts många barn sedan jag föddes – så jag håller med Dig om att jag missat här. Dock – jag undrar om Wi är riktigt så många som 6,6 miljarder ännu – som Du hävdar ?

  Intressant det här med att Gotland ändå wäxer. Den bolliga jorden Terra som helhet wäxer ju kontinuerligt – bokstavligt talat – och även skolvetenskapligt sett – ifall jag har rätt för mig. Undrar om det finns uppgifter om vad jordens diameter var för ca 2000 år sedan, ca 10 000 år sedan, ca 50 000 år sedan osv. Var kommer det att sluta ? Kommer Terra att bli en ny Sol som vuxen = när den har wäxt färdigt – för att sen transformeras till en glittrande stjärna på ålderns höst ?

  Slutligen Din intellektuellt allmänt uttryckta uppfattning om mig: ”Mannen är totalt obildbar…” – slut citat.

  Jag har inte samma intellektuellt allmänna uppfattningen om Dig – utan snarare precis tvärtom.

  Ha det…
  vännen Josef

 36. Kachina skriver:

  Där har du helt fel, soli01. Pokerspelet är en spegling av den marknadsliberala kapitalismen som går ut på att med bra eller dåliga kort lura de andra och ta hem hela potten. Ju bättre kort du har, desto större chans har du att lyckas, men riktigt bra har du gjort det när du vunnit trots dåliga kort. En hög insats för att få sitta vid bordet och få sig kort tilldelade, upplevs som stöld, medan karteller mellan spelare upplevs som smart, precis som när 40 miljarder av konsumenternas pengar till hundratusen i äldrevården upplevs som ett svart hål i budgeten, medan 100 miljarder av konsumenternas pengar till bonus åt ett 40-tal bolagsstyrelser, skänker man med glädje till de som tagit hem potten.

  Maggi

  De som lämnar bloggen är de som sett sin goda självbild krackelera. De har sett sig i spegeln och tyckt sig vara vackra. Jag talar om för dem att de är finniga skräckkärringar/gubbar och när de ser sig i spegeln nästa gång, kan de inte argumentera mot. De tillhör den enda art som faktiskt är dum nog att både lura sig själv och förinta sig själv. Varför skall den arten lämnas ifred på en egen blogg där de kan tala in varandra i en kollektiv psykos som kallas Allianz.

 37. Josef Boberg skriver:

  GooodMorgon MaRahr,

  Din uttryckta mening: ”Jag har lite svårt att läsa…” – slut citat.

  Jag är i samma sits både med och utan glasögon – avseende den här lilla textstorleken. Kan tänka mig att kanske ca 30 % av besökarna här kan ha liknande svårigheter med den här mycket pluttiga textstorleken. Men vaddå – minoriteter har det ju som dom har det i mitt kära fosterland Sverige.

  Tips: Det finns bot för just detta. Jag går upp i menyraden och trycker på VISA – och sen på ÖKA TEXTSTORLEKEN – och då ökas textstorleken till gott läsbart efter två sådana tryckningar. Jag kan då både läsa och skriva kommentarer utan att behöva kisa.

  Apropå minoriteter – så är jag inte så sällan ute på sällskapsdans. Tyvärr har det numera blivit så att det oftast krävs hörselskydd för att stå ut med decibeltalen på dagens dansbanor – för att inte tala om konserter. Med andra ord kan det uppfattas som att musikerna och dansbaneägarna utgår ifrån att en majoritet av publiken är hörselhandikappade – vad dom nu har grundat det i ?

  Ungdomar jag berört saken med har sagt ungefär så här om detta decibelvansinne: ”Ja – det är för djävligt – men vad skall Wi göra ifall Wi vill träffa andra och dansa ? Inte så sällan har Wi tinnitus = öronklingel dagen efter + decibelbaksmälla i hela kroppen i mer än en dag + vanlig baksmälla ifall det varit en blöt kväll också”.

  Undrar om det skulle vara tillåtet med de här decibeltalen på en vanlig arbetsplats – utan att hel dräkt med oljudsabsorberande blyinlägg för kroppen skulle vara ett måste + oljudsdämpande hjälm över hela huvudet ?

  Vem vill ha det så här egentligen ? Ja – kanske några få procent av publiken som är decibelknarkare – men inga andra egentligen väl ?

  Men som inte så sällan vanligt = gängse i dags dato i mitt kära fosterland Sverige – så får nästan alla finna sig i att en pytteliten minoritet bestämmer hur ALLA skall had det – tyvärr…

  Ha det…
  vännen Josef

 38. Kachina skriver:

  Maggi, Torsten, pokerspelaren,….mfl.

  Seriösa kommentarer = Inställsamma likströmsgeneratorer.

  Världen går på växelström. Skall det vara så att bara inställsamma kommentarer tillåts i Bildts blogg, tycker jag att han skall lägga ner den. Kanske han håller på att göra det. Senaste inlägg den 29:e. På Fredriks order? Kanske, om folk får tala fritt, avslöjas ju Allinzens dolda syften.

 39. smalanningen skriver:

  Nja Kachina, den här regeringen är ju betydligt mer öppen (och nytänkande) än den förra. Inget konstigt med det, det är bevisat runt om i världen att regeringar blir trötta efter en lång tids regerande. Och i sossarnas fall var man typ ett decennium åt helvete fel i tänkandet…

  Sen kan man väl göra en seriös kommentar utan att vara inställsam?

 40. Kachina skriver:

  Det vi skall respektera Carl Bildt för, förutom engagemang och hängivenhet, är öppenheten. Men, jag är inte säker på att andra i partiet delar hans syn på yttrandefriheten.

  Visst kan man kommentera utan att vara inställsam, dina kommentarer har ju ett stort mått av eget tänkande, men de som vill hindra andra från att yttra sig är oftast de som saknar egna tankar. Papegojor som upplever verkligheten i fragmenterade sekvenser.

 41. mararh skriver:

  Josef

  Ha, ha, du är rolig du! Du vet mycket väl att jag menar din sammanblandning av versaler och gemener. Problemet är det är så många som inte kan dessa ord och då är det lättare att skriva ”stora” och ”små” bokstäver. Det är faktiskt svårläst när man blandar ”stora” och ”små” bokstäver. Flytet och förståelsen djupdyker.

 42. soli01 skriver:

  Håller med smålänningen. Du ser nyktert på det som sker i verkligheten-tillhör den seriösa delen :)
  Kan det förklaras hur man kan komma till slutsatsen att”Seriösa kommentarer=Inställsamma likströmsgeneratorer”? Jag hänger inte med i detta språkbruk.
  Är det helt fel att vara allvarlig och även högtidlig vilket ordet seriös står för.

 43. Kachina skriver:

  soli01

  För att förstå bildspråk, måste du aktivera bägge hjärnhalvorna, en växelverkan dem emellan.

 44. Josef Boberg skriver:

  MaRarh,

  Tack för Din goa backfeed !

  Dina uttryckta meningar: ”Det är faktiskt svårläst när man blandar “stora” och “små” bokstäver. Flytet och förståelsen djupdyker.2 – slut citat.

  Javisst har Du rätt i det – men vad är det som motsäger det och min grundidé att få dom som läser mitt ordbajsei att tänka MERA självständigt = utifrån helt egna gjorda erfarenheter under sina innevarande liv…

  Javisst snappade jag vad DU menade – men jag tog helt enkelt en osökt chans att säga något om på tok för liten text på bloggar allmänt sett – samt inte minst decibelHELVETET – med Ditt inlägg som ursäkt. Jag hoppas att Du tycker det är OK…

  Ha det…
  vännen Josef

 45. smalanningen skriver:

  Jag tror inte heller på att aktivt försöka tysta folk. Angrip personens åsikt, inte åsiktens person. Ett exempel är Sverigedemokraterna som man försökt tiga ihjäl och tysta med olika medel ett tag nu. Det är inget annat än anmärkningsvärt att ett som jag kallar missnöjesparti ökar under en högkonjunktur.

  Jag hoppas att man inte är fega att ta debatten i framtiden, för den är viktig. Mitt mardrömsscenario är att SD kommer in med en vågmästarroll i riksdagen nästa val, deras idéer är precis tvärtemot allt som jag står för och tyvärr kan de säkert locka såväl extremkonservativa som missnöjessossar till att stötta dem också.

  Integrationsministern är egentligen den första som borde starta en blogg som den här, det skulle kunna bli mycket, mycket intressant.

 46. ollemunter skriver:

  pokerspelare!
  Carl Bildt får ju en enorm feedback på sin blogg, genom alla kommentarer,. Hur tror du annars han skulle orka skriva, om igen sa något.

  Citat nedan:
  I morgon är det dessvärre dags att arbeta utanför landets gränser igen.

  Dock först regeringssammanträde och beredning i sedvanlig ordning. Landet skall regeras. Slut citat.

  Tänk om vi skrev ner precis allt vi gjorde under en dag, det är precis det Carl Bildt gör på sin blogg och i lösryckta meningar som ovan, kan man se det ibland lite löjliga i vad beträffar innehållet. Eller hur?

 47. mrmhalland skriver:

  Josef,

  >Tips: Det finns bot för just detta. Jag går upp i menyraden och trycker på VISA – och sen på ÖKA TEXTSTORLEKEN – och då ökas textstorleken till gott läsbart efter två sådana tryckningar. Jag kan då både läsa och skriva kommentarer utan att behöva kisa.

  Ett annat tips i all välmening :
  Håll ner CTRL-knappen och snurra på mushjulet, så kan du snabbt bestämma när det är lagom.

 48. Josef Boberg skriver:

  MrmHalland,

  Tack för tipset – men det funkar inte så på min iMac med tillhörande mus. Dock – alla med vanlig PC kan ju buga och tacka för Ditt superENKLA = Intelligenta tips.

  Ha det…
  vännen Josef

 49. soli01 skriver:

  mrmhalland-detta var ett supertips…tack, tack för det. Är det inte underbart med all den nya tekniken!

 50. pokerspelare skriver:

  skönt äntligen har ni tröttnat att ”chatta2 i hans kommentarer…

  skaffa er egna bloggs och hålll er där eller skriv frågor till carl bildt som det ser nu så verkar det som ni villl ha 15min i rampljuset…skäms..ffs

%d bloggare gillar detta: