Säkert

Att Expressens ledarredaktion då och då har lite synpunkter på min person är knappast alldeles nytt.

Det är i och för sig högst legitimt.

Och ivern måste man ibland närmast känna en viss beundran för.

I dagens ledare hävdas t ex att det faktum att jag högst privat använder Facebook ”riskerar skada förtroendet för svensk utrikespolitik.”

Säkert.

22 Responses to Säkert

 1. Bo W. Höglund skriver:

  10% flera som påverkas positivt härav än negativt – enl. Expressens egen rundfråga nyss!

 2. Torsten skriver:

  Typiskt PM Nilsson i Expressen.
  Men nu vågar han inte stå för det han skriver längre.

 3. mararh skriver:

  Ja…….vad skall man säga? Expressen kommer att behöva läggas ned inom en snar framtid om man fortsätter med denna typ av oseriös journalistik.

 4. krifflon skriver:

  Okej, men är det inte dags att (åter?) snacka lite om Lars Danielsson?

 5. knightone skriver:

  Vilken jävla tramsnivå svensk utrikesdebatt ligger på e.g.

 6. jkern skriver:

  Expressen förlorar allt mer sitt fäste i verkligheten…

  Halva Grekland är eldhärjat och det enda Expressen basunerar ut på sin ledare är att utrikesministern visar tecken på fungerande privatliv utanför det hektiska arbetet. När skall hetsjakten sluta?

 7. Kachina skriver:

  Näe, Expressen, nu skjuter ni lösplugg. Ni måste hitta magasinet med skarpa skott om ni skall göra färs av Bildt.

 8. rospiggen skriver:

  Expresses tycks vara vana vid ministrar som springer så fort de ser en reporter och oftast hinner upp dem. Detta fenomen har lyckligtvis upphört och det retar vissa tidningars volontärer som på allt sätt försöker profilera sig genom egna politiska vinklingar på politiska utsagor. Om politikerna själva torgför sina åsikter så måste de ju även stå för sina ord vilket de inte behöver göra i det som är politiskt tillrättalagt i pressen.

 9. yesminister skriver:

  Expressen kritiserar inte Carl Bildt för att han har ett Facebookkonto. Utan för att han gör bort sig på Facebook. Viktig skillnad.

 10. Helena Palena skriver:

  Säger igen: Är inte Facebook något i stil med hjärtebiblioteken som tonåringarna håller på med! Correct me if I am wrong! För övrigt är inte media längre den tredje statsmakten. Nu är media den dömande makten – så håll för fan i er. Expr och AB seglar i samma dimension! Tro inget annat!

  Jag planerar en blogg om den stackars uthängde Joachim Posener. Jag gick själv i fällan och gick med mobben och skrev – även fast jag är medieutbildad till tänderna. Lord Moyne och Lindsey Smallbone behövde en syndabock. Och vem kunde passa bätte in om inte Posener.

  Jag har fått en annan bild av det hela sen jag läste Poseners bok där han SJÄLV får chansen att beskriva förloppet. Tack för att vi ännu kan få skriva böcker – och nu i våra tider bloggar! Jesus, Calle B – blogga på för Höge Farao!

 11. Helena Palena skriver:

  Undrar om jag får en annan bild av det hela om jag också läser Lars Danielssons bok? Undrar om han ringde Göran P den där ödesdigra annandagsmorgonen. Som dom alltid brukade. Det tror inte jag. Det var bara något dom sa.

  Jag tror dom var lite halvblariga i julens mystik och satt och mös i sina stolar. Jag tror dom var så inne i makten nomenklatursfär så dom trodde att dom inte behöve göra något! Det är vad jag tror! Med andra ord: Kanske lika bra att dom ramlade av pinn båda två!

 12. Kachina skriver:

  Jag tror att du har gissat helt rätt, Helena.

 13. Helena Palena skriver:

  Kul att höra Kachina! Alla maktfullkomliga pösmunkar ska vältas av pinn! Ramlar dom inte själva ska vi knuffa dom!

 14. Kachina skriver:

  Jepp, men vi måste vara mer nogräknade med vad vi sätter dit i deras ställe. Jag är inte riktigt nöjd med inbytet, eller skall jag säga att jag inte är riktigt nöjd med hur inbytet tänker i vissa situationer. Sverige ÄR INTE en kaserngård fylld av håglösa värnpliktiga och skall därför INTE hanteras därefter.

 15. Helena Palena skriver:

  Kachina: Vi har ju kanske inte så mycket att vinka med! Dom som sitter dom sitter där dom sitter efter lång och trogen tjänst i sina partier. Sakta har dom hackat sig upp till maktens nivå. En slags politisk elit med bra löner. Dom flesta har ju arbetat med detta sen dom gick med i Muf eller SSU som tonåringar. Ja, ja, men en bra födkrok är det allt!

 16. Kachina skriver:

  Partistödet är ett bidrag som går till löner, sedan får de förtroendeuppdrag i kommunen och arvode, sedan riksdagslön. Ett helt liv har de levt på bidrag, och så snackar de skit om vanligt folk, säger de är bidragsberoende. Vem är mest bidragsberoende? Enkelriktat tänkande, likström i huvudet, kan man liksom säga.

 17. Helena Palena skriver:

  Eller dubbelverkande kompott…

 18. Josef Boberg skriver:

  Mina applåder till KaChina och Helena Palena – för den ovanstående Intelligenta DIALOGEN…

  Ha det…
  vännen Josef

 19. soli01 skriver:

  Josef-är inte dagen räddad nu-sträckning i mungipan ? :)

 20. Josef Boberg skriver:

  Soli01 – Jovisst är den det ! Det blev en del spontant bubbel av det ovan sagda…

  Det blir ALLTID ”spontant bubbel” av Intelligenta DIALOGER. Intelligens och Humor går hand i hand…

  Ha det…
  vännen Josef

 21. Bra kommentar skriver:

  […] Säkert « Alla Dessa Dagar Att Expressens ledarredaktion då och då har lite synpunkter på min person är knappast alldeles nytt. […]

 22. […] plötsligt har alla bloggare fastnat i Facebook-träsket. Är det Carl Bildt som leder trenden nu […]

%d bloggare gillar detta: