Också utlandssvenskarna

Fortsättning på UD:s chefsmöte och allt vad därtill hör. I dag är det utrikespolitiken som skall diskuteras – liksom utrikesförvaltningens interna arbete.

Men på eftermiddagen skall jag träffa representanter för utlandssvenskarna. Deras förening ordnar i dag vad de något ambitiöst kallar utlandssvenskarnas parlament.  Och till dem skall också jag säga någonting.

De är en viktig del av bilden av Sverige ute i världen.

41 Responses to Också utlandssvenskarna

 1. friherinnan skriver:

  Utlandssvenskarnas parlament.
  Det var verkligen pampigt…och även kronprinsessan ska vara med.
  En lätt doft av kolonialtiden(den brittiska kanske).
  Och priset var också föredömligt lågt, rent av kolonialt (250 kr).
  Tänk att få se både kronprinsessan och Carl Bildt för 250 kr, inklusive lunch.

  Ha en trevlig dag.

 2. solvarv skriver:

  Vet man hur många utlandssvenskar det finns? Det vore intressant att veta hur många som inte bor i Sverige. Jag har aldrig hört någon uppgift om det?

 3. Josef Boberg skriver:

  Carl Bildt,

  Din uttryckta mening: ”De (utlandssvenskarna) är en viktig del av bilden av Sverige ute i världen.” – slut citat.

  Ja – måhända är dom egentligen till och med MERA viktiga för andra länders ”vanligt folks” bild av Sverige – än vad Sveriges beskickningarna är ?

  Ha det…
  vännen Josef

 4. nubbe skriver:

  Vad säger du om dettta CB:

  Befinner sig Sverige i krig? 21.08.2007
  Category: INRIKES- OCH UTRIKESNYHETER Language: SVENSKA

  I dag skulle jag ägna mig åt att skriva boken, enbart det. Men så blev det inte. När jag kom hem till min vän där jag skulle skriva ifrån visade det sig att jag hade glömt en pärm full med dokument som jag behöver som underlag. På väg hem för att hämta den blev jag intervjuad av Kyrkans tidning om situationen för Iraks minoriteter i allmänhet och yezidiernas i synnerhet. Senare på eftermiddagen ringde assyrisk radio från Tyskland och intervjuade mig om den kommande hearingen i USA:s kongress, min rapport By-God och min närmaste framtid.

  Jag har också svarat på över trettio mejl som jag samlat på mig de senaste tre dagarna. Utöver det så har gruppen bakom det radioprogram jag gjort hört av sig för att ställa frågor kring marknadsföringen.

  Sent på eftermiddagen körde jag hem för att läsa innehållet i pärmen och fortsätta skriva på boken. Men så blev det inte. En person som representerar ett flygbolag som flyger till norra Irak ringde och bad att få några minuter.

  Svenska luftfartsstyrelsen har beslutat att inga svenska flygbolag får flyga till norra Irak. 2 000 svenska medborgare har fastnat. Många av dem har barn som börjar skolan på måndag. På UD säger man att har avrått från resor till norra Irak och det därför inte är så att UD automatiskt måste verka för att få hem dem. Jag ringde en svensk kurd med tre barn som inte kommer kunna komma hem till skolstarten.

  ”Varför får alla andra länders flygbolag flyga hit men inte de svenska? Är vi i krig eller?”

  Jag fann frågeställningen intressant. På Luftfartsstyrelsen säger man att just ett svenskt flygplan har blivit beskjutit. Enligt den utredning som både den civila och de militära svenska underrättelsetjänsterna har gjort har en missil avfyrats mot ett svenskt flygplan. Vem eller vilka som avfyrat missilen vill man inte säga. Inte heller varför. Tre piloter, som satt i cockpiten, säger att de såg missilen avfyras mot planet och att den missade målet. Men varför? Det vill varken UD eller Luftfartsstyrelsen säga. De kanske inte heller vet. Det man säger är:

  ”Av säkerhetsskäl är vårt slutgiltiga beslut att svenska flygplan inte får flyga till norra Irak. Att flygbolag från andra länder har tillstånd är inget vi har med att göra. Vår bedömning är att ett svenskt flygplan har blivit beskjutit.”

  Jag frågade ännu en gång om det pågår en utredning om vem eller vilka som avfyrat missilen och varför. Svaret var ”nej”. Så enkelt.

  Det är oerhört allvarligt att ett svensk flygplan har beskjutits. Det är en krigshandling som man inte bara kan lägga åt sidan.

  /Nubbe

 5. Leo Occam skriver:

  Egentligen hade jag tänkt skriva något om utlandssvenskarnas roll, men efter att återigen ha plågats i den trafikinfarkt som plågar huvudstaden så dog inspirationen.

  Snälla Carl Bildt ! Kräva av ditt parti, och din regering att NU starta bygget av den sk. västerleden samt andra nödvändiga åtgärder.

  Politikernas handlingsförlamning kväver Stockholm och kostar omätliga summor. Vi gav er makten – gör då något bra !!

 6. briggen skriver:

  Carl Bildt – kan du säga hur måga Svenskar som bir utomlands ungefär??

 7. briggen skriver:

  Min gissning: över än en miljon Svenskar bor utomlands…

 8. briggen skriver:

  MaggiHaglund – Du ser precis ut Mona Sahlin, fast lite snyggare! Jag ska sätta på Axess…

 9. briggen skriver:

  Nu har jag kollat upp hur många Svenskar som bor utomlands. Det är 400 000. svenskar. det står i bannern på deras hesida: http://www.sviv.se/.

 10. solvarv skriver:

  Varför är jag avundsjuk på utlnadssvenskarna? De har lämnat Sverige pga människor som Kachina som har förstört Sverige…

 11. Kachina skriver:

  Vilken sagolik tur att ni kommer och räddar landet åt oligarkerna. Ni har tydligen Jesus med er eftersom det går så bra. Han måste ha jobbat dubbel övertid eftersom 40% av de sjuka har blivit friska sedan nyår.

  Det kan väl inte vara lämpligt att fråga sig hur många tragedier som döljer sig bakom de siffrorna, så därför gör jag inte det. Jag konstaterar bara att regeringen och Fru Münchausen har tydliga kännetecken från visa skräckregimer lite mer österut.

  Men, för att vara positiv, 40% av de sjuka har blivit helade på ett halvår, det är bra jobbat Jesus. Jag är imponerad.

 12. solvarv skriver:

  Fy bläddan för svenskar som Kachina – som bara förstör. Det är så hemskt! Jag vill också emigrera…!!

 13. stig2entreprenoren skriver:

  Arbetsgrupp 1 i detta ”parlamentsmöte” har en klart viktig och intressant uppgift.

 14. […] Också utlandssvenskarna Fortsättning på UD:s chefsmöte och allt vad därtill hör. I dag är det utrikespolitiken som skall diskuteras – […] […]

 15. mararh skriver:

  Kachina

  Nu räcker det med spyor från din sida! Blanda inte in Jesus i dina skräckhistorier!
  Om du har en dålig dag……håll dig borta från den här bloggen. Du kan säker solka ner någon annanstans.

 16. Kachina skriver:

  Men vadå? Är ingenting bra. Visst är det positivt att 40% av de sjuka blivit mirakulöst botade på ett halvår, utan att läkarkåren varken opererat eller skrivit ut medicin.

 17. anden200 skriver:

  ”S-regeringen bestämde 2003 att sjuktalen skulle ner till hälften fram till 2008. Det är ett mål som inte gäller längre. I det regleringsbrev som den nya regeringen kommit med, och som Försäkringskassan ska följa, finns inte en rad om hur låga sjuktalen ska vara.”

  ”Men Försäkringskassan har satt upp egna mål där de inte bara räknar in sjukpenningdagarna utan även dagar med sjukersättning, aktivitetsersättning och ersättning för rehabiliteringsdagar. Antalet dagar slås ut på antalet personer i arbetsför ålder och ger ett ohälsotal.”

  ”Vi ville undvika en diskussion om att vi förtidspensionerade folk för att nå halveringsmålet. Då satte vi upp interna mål där vi räknade in alla ersättningsformer, säger Rolf Lundgren, chefsanalytiker vid Försäkringskassan.
  Ohälsotalet är alltså en omskrivning av de mål som s-regeringen satte upp.”

  ”Rolf Lundgren ser inget skäl till att Försäkringskassan skulle passa på att ändra sina mål när det nya regleringsbrevet från regeringen kom.”

 18. Kachina skriver:

  Jo, jag vet att det var Göran ”Jesus” Persson som tog sig an uppgiften att bota 50% av de sjuka. Jag konstaterar att 40% har blivit botade sedan nyår, så tydligen har apostel Rolf Lundgren inte uppfattat de nya direktiven från de himmelska höjderna.

  Det bevisar bara det jag säger om relationen regering och förvaltning. Man måste vara VÄLDIGT tydlig i hur man uttrycker sig mot förvaltningen. Eftersom det inte finns en rad i regleringsbrevet om hur låga sjuktalen skall vara, gäller alltså fortfarande Göran ”Jesus” Perssons ”bergspredikan”.

  Allianzen måste aktivt skriva ett nytt regleringsbrev som säger hur de ser på saken om det skall ändras. Men, nu har istället Fru Münchausen skrivit ett direktiv som på sätt och vis förstärker ”Jesus” Perssons predikan.

  Detta är verkligen revolutionerande. I århundraden har vi trott att läkare botar sjuka med operationer och mediciner. Vilket slöseri med skattepengar, när vi nu ser att man får mycket bättre resultat med en kalender, ett pennstreck och en politiker. Här har vi verkligen en kandidat för Nobels medicinpris. Kanske Jesus och Fru Münchausen skall få dela på det.

 19. stig2entreprenoren skriver:

  40% av alla ”sjukdomar” lär kunna botas med ”placebo”?
  ”Kvack” är fortfarande en stor marknad, även i Sverige.
  Många människor är inlåsta i sina egna föreställningar.
  Tar man upp frågan bör man vara försiktig ty det är ”minerad mark”.
  Här behövs mer forskning, bättre statistik och mer experiment.

 20. Josef Boberg skriver:

  GooodMorgon KaChina,

  Må verkligen säga att Ditt inlägg at 7:25 am igår – är både spirituellt, humoristiskt och inte så lite väl beskrivande av mitt kära fosterland Sveriges tillstånd…

  Ha det…
  vännen Josef

 21. Josef Boberg skriver:

  PS. Igår skall vara idag. DS.

 22. Kachina skriver:

  stig

  Placebo är detsamma som Tankens Kraft och Makt över Materian.

  Jesus sade; ”Ni skall en dag göra allt det jag gör och mer därtill”

  Vi är inte där än, men en dag botar vi oss själva. Det handlar om tankens kraft, inte för mycket (det bränner sönder) och inte för lite (har ingen verkan) När vi lärt oss reglera tankens kraft, kan i lägga ner sjukvården.

 23. anden200 skriver:

  Kazhina är en fånge i sina egna vanförställningar och naivitet.

  Jag vet inte hur många gånger mina barn har varit för sjuka för att gå till skolan. Då säger jag att ok om ni är så sjuka så får ni ligga i sängen tills ni blir friska. Det brukar inte dröja länge förrän de ibland likt ”Jesus” reser sig ur sängen och masar sig iväg till skolan. Se det gick!

  Ibland ligger de hellre kvar i sängen. Då är de sjuka nog för att behöva kurera sig. Då får de all vård och omsorg de behöver.

  En vän till mig försökte bli sjukpensionär. Han kämpade och kämpade. Men i hans fall blev det en kortare konvalecens och byte av yrke. Läkarna vägrade gå på hans linje.

  Han jobbar idag heltid (mycket välbetalt också, kul för honom).

  Olika historier på samma tema men med olika vinklingar kan man höra om, läsa om och ta del av från mängder av människor (om man är intresserad av att lysssna). Det handlar inte sällan om personlig inställning.

  Många har blivit sjukskrivna mot sin vilja, andra för att de vill, och somliga för att de tror att de behöver. Ytterligare en portion människor för att de verkligen behöver det. Det finns alla typer i vår herres hage.

  Sosseregeringen, med Göran Persson i spetsen, hade som arbetsmarkandsstrategi att sjukpensionera människor. De hade kanske mer kunskap om storleken på sitt bedrägeri med arbetslöshetssiffror än vi någonsin kunnat ana… Men vad jag…

  Hur som helst, sluta vara så naiv och se verkligheten som den är, inte som du vill ha den.

 24. anden200 skriver:

  Suck, nu börjar han missioera igen. Kan du inte åka till Afghanistan och försöka frälsa några Al-qaida galiningar istället. Ni har nog mer gemensamt än ni tror…

 25. Josef Boberg skriver:

  GooodMorgon AnDen200,

  Din uttryckta mening om KaChina: ”Hur som helst, sluta vara så naiv och se verkligheten som den är, inte som du vill ha den.” – slut citat.

  Naivt = enkelt = Intelligent – i min ordbok…

  Därmed inte sagt att KaCina är dominerat naiv…

  Ha det…
  vännen Josef

 26. harrylarssonsweden skriver:

  Hej.

  Hoppas alla är medvetna om att det är olagligt att förolämpa, smutskasta eller hota annan person på en öppen internetsida.

  Tänkt på att allt Du skriver ligger kvar för alltid, m.a.o. all data (d.v.s. även ip nummer) finns kvar som bevis och kan naturligtvis leda till den åtal.

  M.v.h: Harry

 27. Kachina skriver:

  Anden

  Du måste ändå medge att det skett ett mirakel. 40% av de sjuka har blivit friska på ett halvår. Det är ett mirakel. Om det sedan utförts av Jesus eller Fru Münchausen, kan vi bara gissa.

  Sedan, det där med verkligheten, har jag försökt tala om för dig flera gånger, men jag försöker en gång till. Det var så att när Allianzen bildades drog de upp frågan om att svensken var sjukast i världen och jämförde våra sjuktal med de lägre sjuktalen i Finland.

  Men, det visade sig att de bara visat en selektiv del av statistiken. I Sverige kunde folk gå långtidssjukskrivna i tio år, i Finland och andra europeiska länder blev de sjukpensionerade efter ett år. Lade man ihop antalet sjukskrivna och sjukpensionerade, hade Finland ca 2% HÖGRE SJUKTAL än oss.

  GP tog till sig kritiken och började göra som de andra, alltså sjukpensionera de långtidssjukskrivna, inte för att dölja arbetslöshet utan för att anpassa sig till samma normer som övriga Europa.

  Det är verkligheten, anden. Du har betalt för att skriva här heldagar och förmedla desinformation.

 28. anden200 skriver:

  ”Du har betalt för att skriva här heldagar och förmedla desinformation.”

  Öhh? Du Kazhina har betalt av oss skattebetalare, och du använder all din tid åt att se till så det blir mindre pengar att fördela åt bland annat dig.

  Du Kazhina är betald, av bland annat mig, och du använder din tid åt Stalinistisk propaganda och lögner. Allt bara för att du har en personlig vendetta med regeringen.

 29. anden200 skriver:

  Josef skriver: ”Naivt = enkelt = Intelligent – i min ordbok…”

  Då är din och min ordbok inte desamma:-) Saningen är att din ordbok skiljer sig från alla officiella ordböcker jag känner till.

  Språkrådets online version ger det betydelsen: ”Naiv=som liknar ett barn (särskilt ”omedveten, godtrogen”)”

  Vad är anledningen till att din definition skiljer sig så mycket från den officiella?

 30. Josef Boberg skriver:

  AnDen200,

  Din fråga: ”Vad är anledningen till att din definition skiljer sig så mycket från den officiella?” – slut citat.

  1. Egna gjorda erfarenheter under mer än 66 år…
  2. I MaktElitens bibelboks sägs att Jeshua = Jesus sade: ”Var som liljorna på marken – och var som barnen är…

  Konsensus: Wi är alla som nyfödda Intelligenta = nästan inte alls intellektuella – såväl som att liljorna på marken är Intelligenta – för att inte tala om NaturRen som sådan allmänt sett. Men Wi mer eller mindre TVINGAS till = lär oss redan som små barn att glömma bort det till mer än 99,9 %.

  Mitt tidigare dominerat intellektuella liv och leverna under ca mer än 50 år gav mig ingenting – förutom rädsla för ALLT mellan himmel och helvete – inklusive mig själv och inte så få andra också. Sedan mer än 10 år tillbaka har jag konkret bokstavligt talat ARBETAT ordentligt med att tona ner mitt intellekts vansinniga världs- och självuppfattning – till förmån för den naivitet = enkelhet = Intelligens – som jag föddes med = i stort densamma som ALLA föds med.

  Så igen – Naiv = Enkel = Intelligent i min ordbok !

  Intelektual-Ism = invecklat – för att inte säga fullständigt kocko – i min ordbok ! Men visst – ett visst underhållningsvärde kan intellektual-Ism ha…

  Ha det…
  vännen Josef

 31. anden200 skriver:

  Ok. Det var intressant att läsa och få ta del av den värld du lever i.

  Då skulle man kunna säga att: intelligens=som liknar ett barn (särskilt “omedveten, godtrogen”)”

  Enligt dig då? Efter barnstadiet går det sedan bara nedför?

  Jag har varit inne på din hemsida och tittat lite. Du verkar ha tänkt mycket på mycket, och sedan skrivit ner det. Är det därifrån jag skall tolka ”tona ner mitt intellekts vansinniga världs- och självuppfattning”?

 32. Josef Boberg skriver:

  AnDen,

  Din fråga: ”Efter barnstadiet går det sedan bara nedför?” – slut citat.

  Ja – tyvärr – så blir Wi därefter bara mer och mer intellektuellt invecklade – i mitt perspektiv sett. Slutmålet = ”belöningen” för det är att Wi slutar med att andas = fysiskt dör ! LivsPrincip eller DödsPrincip ?

  Dina uttryckta meningar: ”Jag har varit inne på din hemsida och tittat lite. Du verkar ha tänkt mycket på mycket, och sedan skrivit ner det. Är det därifrån jag skall tolka “tona ner mitt intellekts vansinniga världs- och självuppfattning”?2 – slut citat. Mitt svar = ja…

  På min hemsida finns mina personliga beskrivningar av både ditten, datten och dutten – utifrån mina egna gjorda erfarenheter under mer än 66 år – och i mitt personliga perspektiv sett – och då uttryckt som det är uttryckt just vid den tidpunkten då jag skrev det jag skrev. Skulle jag skriva om allt detta just nu – så skulle inte så lite av det bli annorlunda + att jag med stor sannolikhet skulle radera en hel del.

  Med andra ord – beskrivningar är bara beskrivningar – ingenting annat – och beskrivningar kan ALDRIG gälla som varken något allmänt giltig sann sanning över tid sett – eller som någonting som står sig över tid sett i något hänseende överhuvudtaget – för då blir det i så fall oföränderligt = dogmer = stillastående = dödssjukt. Hela Kosmos bygger på grundPrincipen rörelse = LIV – men tyvärr har människosläkten än så länge inte fattat det – kollektivt sett – utifrån mina egna gjorda erfarenheter.

  Tyvärr styrs wår värld av sådana dominerat intellektuella Ismer = dogmer till allt överskuggande del i dags dato – i mitt perspektiv sett. Så inte så sällan tycker jag att det är ett sant MIRAKEL att wår värld inte innehåller mer av eländes elände – än vad den faktiskt gör…

  Ha det…
  vännen Josef

 33. Kachina skriver:

  Anden200

  Jag framför mina privata åsikter. Du är betald för att yttra det din uppdragsgivare säger att du skall yttra, och sannolikt kommer din höga lön från partistödet, ett partistöd du troligtvis levt på hela ditt liv. Har DU gjort något PRODUKTIVT som genererat pangar till statskassan JAG har PRODUCERAT i fyrtio år och under ett årtionde betalt in skatt MED RÅGE, så kom inte och säg att jag legat samhället till last. Däremot är partistödet våra skattepengar och många av er har aldrig haft annan inkomst.

 34. anden200 skriver:

  Jag har aldrig någonsin varit med i något politiskt parti, och är det inte nu heller. Som vanligt har du fel.

  De eventuella pengar du betalat in är konsumerade för länge sedan. Nu är det dagens skattebetalare som står för ditt uppehälle. Alla som är så sjuka så det inte kan arbeta, eller är över pensionsåldern, skall inte heller behöva arbeta längre.

  Genom de årtionden som du betalat skatt har ersättningsnivåerna ändrats fram och tillbaka. Det är inget konstigt med det. Och nu ändras de igen. Inget konstigt med det heller.

  Visst framför du dina privata åsikter. De åsikter som är din personliga vendetta med regeringen efter att någon politikers förflugna ord inte fallit i ditt tycke.

 35. anden200 skriver:

  Jag tror jag förstår vad du menar, i princip. Men det är inte alltid helt lätt att förstå ditt sätt att uttrycka sig för en intellektuell(=icke naiv) som jag;-)

  Hmmm, vet inte riktigt hur jag skall uttrycka detta, men jag är glad över att du nog skulle revidera en del på din sida Josef, om du fick chansen. Men jag förstår om du inte ids göra det. Hoppas du inte tog illa upp? Det är ju inget fel att ha olika åsikter, så länge man respekterar varandra och fortsätter med en konstruktiv dialog.

 36. Kachina skriver:

  ”De åsikter som är din personliga vendetta med regeringen efter att någon politikers förflugna ord”

  Förflugna ord? När tvättade du öronen sist? Det var ett systematiskt angrepp på sjuka och arbetlösa. De blev förnedrade, förödmjukade, stämplade och stigmatiserade till lata fuskare som levde på bidrag. Och,….det kallar du förflugna ord.

 37. Kachina skriver:

  Jodu, där ser man. De har börjat skrapa på ytan, men det är långt kvar.

 38. Kachina skriver:

  För att förklara ytterligare, varför vetenskapen har långt kvar. Blavatsky skrev i sin bok, som publicerades 1875, om Mars som ”planeten försedd med fem ansikten”. I nutid passerade Mariner och tog en del närfoton där det tydligt syntes människoansikten i bergformationerna. Det blev en hel del diskussioner där NASA har helt rätt. Det finns inga ansikten uthuggna i bergen. Det är ett skuggspel som kan få bergformationen att se ut som ett ansikte. Det är mycket vanligt bland synliga stenar här på jorden, i solnedgången.
  I stugan har jag ett flertal stenar där det framträder ett ansikte när solen är i en viss position och viss höjd.

  Men,……för att komma till saken. Hur kunde Blavatsky se de ansikten, det skuggspel, som Mariner fotograferade utan att hennes medvetande befann sig i ungefär samma position som Mariner när fotot togs.

  Det är alltså inte en illusion som de nu tror. Det går verkligen att flytta medvetandet från kroppen och resa ljusår på ett ögonblick, för medvetandet är snabbare än ljuset, och det man ser dit man kommer är det som verkligt är där. Men, som sagt, de har en lång väg kvar innan de förstår sammanhanget. Fast, egentligen inte. Vi förflyttar medvetandecentrat från kroppen varje natt. Det gäller bara att förstå vad som händer.

 39. Josef Boberg skriver:

  AnDen200,

  Taaack för Din goa backfeed…

  Din fråga: ”Hoppas du inte tog illa upp?” – slut citat.

  Nej – inte alls. Jag VET numera – utifrån egna gjorda erfarenheter under mer än 66 år – att jag och ALLA andra som Princip enbart KAN göra så gott Wi kan – i det ögonblick Wi gör det Wi gör. Inte mer och inte mindre än så. Det är naivt, kanske… – men det håller som Princip HELA vägen = i evigheters evigheter – i mitt perspektiv sett.

  KaChina,

  Jag har läst artikeln – ”Jaget” flyttat från kroppen – och Dina kommentarer ovan om den saken. Som vanligt är Dina kommentarer i sådana här frågor helt OK – i mitt perspektiv sett.

  Men att säga som sagts i artikeln och här på bloggen av Dig till en dominerat intellektuell person eller publik – och bli trodd – är som Princip hart när omöjligt – i mitt perspektiv sett.

  Säg samma sak till ett barn under tre år eller så – och reaktionen blir som Princip ALLTID helt annorlunda – därför att dom VET fortfarande att det är så att medvetandets HEMMAplats NORMALT är utanför kroppen = i den superIntelligenta elektromagnetiska Plasman – eller vad det nu intellektuellt sett kan kallas för…

  Mer om Plasman på webbadressen – http://video.google.com/videoplay?docid=4773590301316220374

  Ha det…
  vännen Josef

 40. Josef Boberg skriver:

  PS. DN-artikeln om ”Jaget” utanför kroppen http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=597&a=684143 DS.

%d bloggare gillar detta: