Öppenhet och chefsmöte

En bra dag på UD:s chefsmöte. Cirka hundra ambassadörer och generalkonsuler från – bokstavligen! – världens alla hörn.

Fredrik Reinfeldt, Gunilla Carlsson, Sten Tolgfors och Tobias Billström diskuterade den svenska politiken på olika områden.

Inte minst tror jag att det var viktigt att de fick lyssna på Fredrik i kött och blod och helfigur om alliansregeringens politik för att verkligen se till att klyftan i Sverige mellan de som har och de som inte har jobb minskar.

Och att få svart på vitt på de tydliga tecknen på att politiken faktiskt fungerar. Det står mera sällan i tidningarna.

Och på kvällen trevlig middag med alla – inkluderande avtackning av de som nu avgår med pension. Som mest prominente pensionär var det Jan Eliasson som höll tacktalet.

Det blev många spännande samtal. Många ville dra mig till sina olika delar av världen. Så skall det förvisso vara.

För mig var också det intressant att höra vilken betydelse denna blogg uppenbarligen fått också inom utrikesförvaltningen. Den ena ambassadören efter den andra sade att det nu äntligen fanns ett sätt att snabbt få veta vad som tänktes och tycktes i Stockholm.

Nåja. Det finns gränser – rätt bestämda sådana, dessvärre – för vad jag har möjlighet att skriva på denna blogg.

Men samtidigt skall sägas att jag kan skriva betydligt mycket mer än vad som kommer fram i media och vad som tränger igenom de ofta lite långsammare ordinarie systemen inom statsförvaltningen.

Och dessutom är det min övertygelse att vi numera har möjlighet att vara betydligt mycket mer öppna än vad som kanske traditionellt har varit fallet. Sådan är i alla fall min strävan.

74 Responses to Öppenhet och chefsmöte

 1. Bo W. Höglund skriver:

  Och visst är det oxå kul för en gammal f.d. gräsrot i utrikeshandelns utkanter att få se vad som sig tilldragit haver i ens gamla intresseområden.

  Och för ev. kommentarläsande utrikessvenskar kan det kanske även vara intressant att se vilka reaktioner denna blogg får bland den uppkopplade svenska allmännheten? Att vissa av dessa reaktioner är av blandad kvalite förstås naturligen pga. avsaknaden av censur /moderatorer – kan det kallas direktdemokrati??

 2. knightone skriver:

  ”Fredrik i kött och blog”… någon kommer anmärka på det freudianska (?) stavfelet så det är väl lika bra att jag gör det :)

 3. Kachina skriver:

  ”om alliansregeringens politik för att verkligen se till att klyftan i Sverige mellan de som har och de som inte har jobb minskar.”

  Men lille Carl, nog blev det väl lite för mycket champagne igår. Visst är det så att klyftan ökar? Det är faktiskt så att den som varit arbetslös för länge stigmatiseras, blir socialt utstött ur samhället.

  Tror även du att den stora massan är dum i huvudet? Om även du skall delta i det politiska bedrägeriet, får du nog komma med ett bättre illusionstrick.

 4. knightone skriver:

  Kazhina, om du varit uppmärksam så skulle du kanske noterat att andelen långtidsarbetslösa sjunker drastiskt nu. Nystartsjobben är en succé som både får in långtidsarbetslösa och spar stora samhällskostnader.

  Det samt den generella arbetslösheten sjunker. Antalet öppet arbetslösa var i slutet av juli 173.000, en minskning med 71.000 personer jämfört med samma månad förra
  året.

  Ohälsotalet är dessutom lägre, en trend som inleddes redan under de rödgröna.

  Med andra ord, klyftan blir mindre. Tråkiga nyheter för en som du.

 5. Kachina skriver:

  knightone

  Dig kan jag förstå, men jag har fortfarande svårt att förstå, att Carl skulle sluta tänka och låta sig ryckas med i den hybris som skapas av en karismatisk ledare. Men, Carl har blivit gammal. Kanske han borde kolla så att inte hjärnan ser ut som en schweitzerost, alltså begynnande Alzheimers.

  Arbetslösheten sjunker för att vi har en aldrig tidigare skådad högkonjunktur. Den hade sjunkit oavsett vilket parti som haft makten. Visst har Allianzens skattesubventionerade jobb gett arbetstillfällen, men hur läng. Finns de kvar när arbetsgivaren skall betala full avgift?

  ”Ohälsotalet är dessutom lägre, en trend som inleddes redan under de rödgröna.”

  Javisst, Göran började jobba som ”Jesus” och botade många med handpåläggning på distans. Sedan tog Fredrik över jobbet. Till 2008 skall 50% ha blivit friska. Undrar vad Jesus säger. Han sade faktiskt att; ”En dag skall i göra allt de jag gör och mer därtill”
  Men kan han verkligt ha menat på det sätt som Göran och Fredrik gör. Jag har bara ett ord för det, IDIOTI.

  ”Med andra ord, klyftan blir mindre.”

  Om man raddar upp korta logiska sekvenser som inte är förankrade i någondera ände, kan man få det att se ut så. Lägger mman ihop sekvenserna till en händelsekedja, är det uppenbart att det blir ett Samhälle för Superiors och ett annat för Inferiors, med ett krondike däremellan.

 6. Kachina skriver:

  Bo W

  ”Att vissa av dessa reaktioner är av blandad kvalite förstås naturligen pga. avsaknaden av censur /moderatorer”

  Bägge ytterligheterna, både vänster och höger, är väldigt ivriga på att censurera.

  Undrar om ni har några direktiv för vad som är kvalite´. Är det månne socialministern som utfärdar även dem?

 7. soli01 skriver:

  Kachina-du vet också att när arbetslösheten sjuker och flera kommer i arbete gynnar detta ALLA i slutändan.. Mer pengar till den som får ett arbete och skatteintäktera ökar för staten. Hur kan man se denna trevliga utveckling för alla parter så nattsvart. Propagandamaskinen börjar rosta sönder och faller mer och mer till marken. :) Varför vill du ha sjuka människor-bättre med friska!

 8. Kachina skriver:

  ”Kachina-du vet också att när arbetslösheten sjuker och flera kommer i arbete gynnar detta ALLA i slutändan..”

  Nae, inte de som fortfarande är utan arbete. De är fortfarande fler än de nya jobben och de distanseras allt längre ut ur samhället, genom ekonomiska sanktioner.

  ”Varför vill du ha sjuka människor-bättre med friska!”

  Visst är det bättre med friska människor, men jag tror inte att de sjuka botas med ett pennstreck och politisk medicin, i form av ekonomiska sanktioner.

  Sjuka blir friska och arbetslösa får jobb, det kan man använda i propagandan. Men, de som inte blir friska och de som inte får jobb, stigmatiseras. Det är samma policy som han med mustaschen använde.

 9. claesretired skriver:

  Kachina
  Soli01 menar nog att ALLA på sikt får det bättre ju fler som jobbar. Då får vi råd att återupprätta välfärden som i viktiga delar gått förlorad därför att pengar saknats genom minskande bas för skatteintäkter. Då får vi råd att ge bättre förutsättningar för de som behöver det och som av olika anledningar ej själva kan bidraga. Bla till dem som du vill värna om- de verkligt sjuka och de verkligt arbetslösa. Då ökar också möjligheten att närma oss många andra länder som har råd att ge en bättre välfärd till pensionärer och sjuka . Inga vårdköer, gratis sjukvård till pensionärer, hög personaltäthet i äldrevården osv. Resan mot dessa mål har ju påbörjats genom regeringsskiftet. Varför höjer du inte blicken?

 10. Kachina skriver:

  ”Då får vi råd att återupprätta välfärden som i viktiga delar gått förlorad därför att pengar saknats genom minskande bas för skatteintäkter.”

  Vilka pengar har saknats? Möjligen de som ramlat ut ur ekorrhjulet, övervinster och bonus i börsbolagen på över 200 miljarder. Visst skall vi ha en fri marknad, men vem har sagt at det innebär ett Vilda Västern där den som är bäst på att plundra vinner?

  Någon form av reglering måste till och den regleringen måste regeringen formulera. Den politik som nu förs leder ofelbart till ett Latinamerikanskt samhälle.

  Höj inte blicken till hybrisens nivåer, claes. Se istället verkligheten.

 11. Josef Boberg skriver:

  GooodMorgon Carl Bildt,

  Dina utryckta meningar: ”Och dessutom är det min övertygelse att vi numera har möjlighet att vara betydligt mycket mer öppna än vad som kanske traditionellt har varit fallet. Sådan är i alla fall min strävan.” – slut citat.

  Kan inte annat än applådera Din strävan…

  Ha det…
  vännen Josef

 12. soli01 skriver:

  Ja K…. nu drar du -som vanligt-förhastade slutsatser”Den politik som nu förs leder ofelbart till ett Latinamerikanskt samhälle.” Där är du kategorisk så det ”stänker”-inget ovanligt :)
  Detta med börsen är något helt annat och är inget som jag stödjer.
  Ang ALLA, som jag tidigare skrev, menade jag precis vad vad ordet innebär.

 13. Kachina skriver:

  Kategorisk? Det finns en skylt före Gällivare. Den pekar åt höger och tar man in på den vägen, kommer man ofelbart kategoriskt till Kiruna. Den politiska väg Allianzen valt leder ofelbart till ett Latinamerikanskt samhälle. Om du bara kopplar ihop de logiska sekvenserna till en kedja, kan du själv se det.

  ”Ang ALLA, som jag tidigare skrev, menade jag precis vad vad ordet innebär”

  Ja, du är naiv du. Men de är i och för sig alla som är inne i en psykos, den marknadsliberala hybrisen. Människor i en psykos saknar dessutom all sjukdomsinsikt.

 14. anden200 skriver:

  Det spelar ingen roll om Alliansens politik skulle gör att arbetslösheten går i en (1) person och att hundratusentals räddas från utanförskap. Propagandisten Kazhina skulle helt fokusera på att det minsann finns en person som det är så offantligt synd om att hela regeringen borde klassas som nazister.

  Just dessa som propagandisten Kazhina anser blivit stigmaitserade (vilket i sig är falskt) minskar nu i accelererande hastighet. Alliansen är på väg att lyckas med det som de lovat. Färre och färre människor behöver leva på bidrag.

  En god människa glädjer sig över detta faktum. Men inte Kazhina, han vill ha tillbaka den gamla regeringen som fullständigt misslyckades och istället är de som skapade detta utanförskap.

  Men visst, Kazhinas profetsior om uppror och inbördeskrig går ju om intet om samhället faktiskt viasr sig fungera bättre och bättre, tack vare alliansen. Och var skulle Kazhina då hämta luft ifrån?

 15. anden200 skriver:

  Kazhina fortsätter att spy okvädningsord omkring sig. Han har slut på till och med de fattiga argument som är det enda han har. Då börjar han anklaga andra för att ha psykiska problem. Är inte sanningen den att den som faktisk har sådana problem är du?

 16. anden200 skriver:

  Det finns INGEN i hela den svenska politiska historien som så mycket har stigmatiserad en grupp människor som socialisterna har gjort. Och de fortsätter med det. Högerspöket, borgarbrackor…behöver jag fortsätta. Alla ondska kommer från de som råkar ha mer pengar än en arbetare. Kan man bara utrota dem kommer världen bli vacker och lycklig.

  Snacka om stimatisera. Kazhina, gå och dra något gammalt över dig med dina lögner och din falska propaganda.

 17. Kachina skriver:

  ”Just dessa som propagandisten Kazhina anser blivit stigmaitserade (vilket i sig är falskt”

  Icke sa nicke, å det som är falskt. 71.000 av de 1,5 miljoner som står utanför arbetsmarknaden (enl. Reinfeldt) har fått skattesubventionerade jobb. Det är REA, utförsäljning av arbetskraft. Allianzen fortsätter att pissa på de som fortfarande står utanför.

  ”Färre och färre människor behöver leva på bidrag.”

  Lögn. Det finns inte och har aldrig funnits någon som levt på bidrag. De företag jag känner till, någon med 50% vinst på omsättningen, är de enda som lever på bidrag.

  ”Kazhinas profetsior om uppror och inbördeskrig går ju om intet om samhället faktiskt viasr sig fungera bättre och bättre, tack vare alliansen.”

  Jaja, det som hände i Gbg, var det en engångsföreteelse eller en förövning? Vi VET resultatet av Allianzens politik. Vi har facit i hand, efter hundra år i Latinamerika och sju år i USA.

  ”Är inte sanningen den att den som faktisk har sådana problem är du?”

  Jo, och jag är medveten om den, har både kunskap och insikt. Det har ALDRIG den som är inne i en psykotisk hybris. Buga mot Manhattan, fem gånger om dagen. Du sitter fast i en avgudadyrkan, lika hårt som epoxi.

 18. soli01 skriver:

  Menar du på fullt allvar att jag skulle lida av psykos K… jag tar mig för pannan! Du blir värre och värre ju längre tiden lider, men märk att jag stämplar inte dig som person i alla fall. Vi måste dock visa respekt för varandra och detta med smutskastningen av den sittande regeringen är inte”rumsren”. Skärpning :)
  Vad vill du ha i stället?

 19. Kachina skriver:

  Ett väckelsemöte försätter folk i en kollektiv psykos. Samma kan hända vid en aktion, ett välkänt fenomen där trasiga lakan kan säljas till högre pris än vad nya kostar. En karismatisk talare i en talarstol kan försätta ett helt folk i en kollektiv psykos.

  Det är precis vad Allianzen gjort. De har spelat på solarplexus-strängen och de lägre begären, fått församlingen att vibrera på samma frekvens. De/Du tänker inte, utan känner bara vibrationen som behaglig.

  ”Vad vill du ha i stället?”

  Vad som helst, för det här är det sämsta vi kan ha, när till och med forna Sovjet och nutida NordKorea talar genom socialministerns DIREKTIV. Jag är verkligen förvånad, hur kan ni låta denna IDIOTI passera utan att rya i högan sky. Sedan när har man kunnat bota sjuka med en kalender, ett pennstreck och politisk medicin? Helt ofattbart att ni inte gör revolution mot idiotin.

  ”smutskastningen av den sittande regeringen är inte”rumsren”.

  Allianzen står fortfarande på podiet och pissar på sjuka och arbetslösa. Jag kastar skit tillbaka och det tänker jag inte be om ursäkt för.

 20. anden200 skriver:

  Kazhina skriver: ”Det är REA, utförsäljning av arbetskraft. Allianzen fortsätter att pissa på de som fortfarande står utanför.”

  Jaha, så att försöka hjälpa människor från utanförskap tillbaka in på arbetsmarknaden, och att lyckas med det. Det är att pissa på dem? Snacka om förvriden propaganda.

  Och hur är det med dubbelmoralen Kazhina? Den före detta byggarbetaren Kazhina hyllade ROT avdraget och hävdade att det skulle bli massarbetslöshet bland byggjobbare om det avskaffades. Som vanligt hade han fel, det blev ingen massarbetslöshet. Det blev tvärtom mot vad Kazhina så tvärtsäkert sade.

  Men…Kazhina pissar allt han kan på de som jobbar med hushållsnära tjänster. Byggarbete är tydligen fint, men en stackars städerska, då är det subvention och REA som gäller. Piss, piss….DU är en riktigt ful fisk Kazhina.

  Dubbelmoral, lögn och propaganda. ALLA medel verkar helga syftet.

  När jobben ökar, som du själv faktiskt erkänner så minskar antalet bidragstagare. Vad är det som är osant med det? Din statisk bekräftar vad jag säger, inte tvärtom. Du verkar ju dum på riktigt, som de säger i Skåne.

  Kazhina skriver: ”Vi VET resultatet av Allianzens politik. ”

  Kazhina VET inte ett förbannat dugg. Det torde stå väldigt klart och bevisat för alla. Han tror att bara han upprepar en lögn tillräckligt många gånger så kommer folk ta det för sanning. Men det är lika mycket lögn varje gång Kazhina säger det. Varje gång. Varje gång… Han använder samma taktik som sin vän med mustaschen som han så gärna pratar om. Lika goda kålsupare är de.

  Du inte bara ljuger och ägnar dig åt rent och skär propaganda. Du verkar verkligen tro på det du säger. Du är nog den mest naiva och korkade person jag träffat på denna sidan årtusendet. Och det säger jag bara för att det är du. Man skall behandla andra som man själv vill bli behandlad. Sålunda skall du behandlas hänsynslöst och helt utan respekt och med så många och fula okvädningsord man kan hitta. Kommer du tycka det är roligt tro? Vet inte, men de andra, torde vara alla andra människor du möter, vågar jag säga är inte roade av dina papegojtirader och nazistanklagelser. Vet hut människa!

 21. Kachina skriver:

  Soli01

  Om du inte fattar vad det här handlar om, skall jag tala om det, kort och koncist.

  DET HANDLAR OM ATT DUMPA LÖNERNA OCH NEUTRALISERA FACKFÖRENINGARNA.

  Det gör man genom att skapa ett ännu större överskott på arbetsmarknaden, genom att kasta t även halta och lytta som arbetssökande av arbeten som inte finns, samt genom att höja avgifterna så att folk lämnar både a-kassa och och facket.

  Fråga dig inte vad Reinfeldt vill ideologiskt, fråga dig istället vem som finansierat hans väg till makten. Fritz Thyssen och Prescott Bush finansierade Hitlers väg till makten. Prescott Bush finansierade Nixons väg till makten. I bäggge fallen uppfyllde ”gödkalven” kraven från finansiärerna. Neutralisera facken och sänk lönerna,….och Hitler gjorde det rejält, över en natt avrättade han fackliga ledare och förbjöd facken i lag.

  Fråga dig, vem har finansierat Reinfeldts väg till makten och vad vill de att han skall göra?

 22. Kachina skriver:

  ”Jaha, så att försöka hjälpa människor från utanförskap tillbaka in på arbetsmarknaden, och att lyckas med det. Det är att pissa på dem?”

  Nej, det är att pissa på de som fortfarande står utanför, en miljonfyrahundratjugoniotusen närmare bestämt, genom att tala om för dem att de inte har ett ekonomisk värde. De är en belastning och skall veta att de är en belastning, ändå rår de inte för att de lever förbi pensionen och att effektiviseringen, tekniken tar de flesta jobben.

  ”När jobben ökar, som du själv faktiskt erkänner så minskar antalet bidragstagare.”

  Lögn, ren och skär propaganda. Företagen fortsätter att få bidrag i bara större omfattning.

  Sjuka och arbetslösa omfattas av en försäkring till vilken de betalt premier. Utbetalningen är en ersättning som motsvarar det man försäkrat sig mot. Vet inte Anden 200 det, eller är det den kluvna propagandatungan som talar? Varför vill du nedvärdera försäkringstagare genom att kalla dem bidragstagare?

 23. anden200 skriver:

  Kazhina har svårt att läsa innantill (som vanligt). Jag säger att det blir färre bidragstagare. Kazhina läser färre försäkringstagare.

  Vet inte Kazhina skillanden mellan bidragstagare och försäkringstagare? Eller har han huvudet mellan benen när han läser? Kanske båda?

 24. anden200 skriver:

  Varken Thyssen eller Prescott Bush hjälpte Hitler till makten. Hitler hjälpte däremot Thyssen att bli rik. Likt socialdemokraterna ville han ha några få väldigt rika, och alla andra socialt likriktade. Ekonomiskt finns det många likheter med socialdemokrati a la Sverige och Hitlertyskland.

  Prescott Bush har inte med detta att göra alls.

 25. Kachina skriver:

  Ja, jag vet skillnaden på bidragstagare och försäkringstagare. Frågan är, gör du?

  Vilka räknar du som bidragstagare, förutom företagen?

 26. Kachina skriver:

  Jaaaa,….nu kom jag på det. Du måste mena de som har subventionerad städhjälp.

 27. anden200 skriver:

  Kazhina skriver: ”Lögn, ren och skär propaganda. Företagen fortsätter att få bidrag i bara större omfattning.”

  Jaså? Hur många företag? Hur mycket pengar? Hur gör de för att ansöka?

  Varför är det ok medROt men inte RUT? Varför pissar du på städerskor men hyllar byggjobbare?

  Du verkar ha lärt dig av han med mustaschen, pissa på dem längre ner i stegen. Du stigmatiserar en hel grupp med människor som har ett lika respektfullt arbete att utföra i samhället som alla andra.

 28. Josef Boberg skriver:

  Kachina – och alla andra med för den delen,

  Apropå bidragstagare – så kanske dom inte är så belastande för samhällsbudgeten – som inte så få inbillar sig = TROR = inte VET.

  Ett bidrag på säg 10 000 kr/mån i form av a-kassa, sjukpeng, socialbidrag – eller vad det nu kallas för – renderar mottagaren ca 3 000 i inkomstskatt = ca 7 000 kr kvar i plånboken. När vederbörande sedan köper varor och/eller tjänster de tusenlapparna – så är priset för detta till ca 70 % skatter och avgifter = direkt tillbaka till samhällskassan. Kvar att köpa varor och/eller tjänster för blir i verklig VERKLIGHET 0.3 x 7 000 = ca 2 100 kr/månad.

  Inte så blodigt för samhället – som utgift för att hålla ”krakarna” som inte kan försörja sig själva vid liv, kanske…

  Dock – i mitt perspektiv sett – blir den dynamiska vinsten för samhällsekonomin – dynamovinsten för samhället av detta betydligt större än utgiften på 2 100 kr/månad. Därtill tycker jag att detta förhållningssätt förefaller betydligt mänskligare = humanare – än att låta vanligt folk = mina MEDmänniskor i mitt kära fosterland svälta ihjäl i rännstenarna…

  Ha det…
  vännen Josef

 29. Kachina skriver:

  Anden200

  Ditt inlägg 11:41 förpassas till utedass, att användas vid behov. Mer värt än så är det inte.

 30. anden200 skriver:

  Ahha, du måste mena de som har haft subventionerade byggjobbare hemma. Dina kompisar antar jag eftersom du är gammal byggjobbare.

  När rika kan bygga om sina hus, då hyllar du systemet, men när någon skall få sin gräsmatta klippt, då är det förkastligt.

  Att sedan kalla olika skattesatser för subvention är precis samma sak som att kalla bidrag och försäkring samma sak.

  Eller är det fel på att rika betalar mer i skatt? Eller att matmomsen är lägre, eller att parfym lyxskattas, eller att alkohol straffskattas?

  Visst, du kanske vill ha platt skatt, men då är du mer höger än George Bush.

  Men det är klart, du är ju inte känt för din konsistenta hållning. Opportunism och propaganda är dina starka sidor.

 31. Kachina skriver:

  ”Jaså? Hur många företag? Hur mycket pengar? Hur gör de för att ansöka?”

  Menar du att du inte vet hur nystartsjobben finansieras? Vet du inte vad lönebidragsanställda är. Vet du inget om provanställning sex månader där a-kassan är lönen. Lämpligt nog brukar de inte passa för jobbet efter fem månader och två veckor, varpå man provar en ny som jobbar med a-kassa som lön.

  Du kanske skulle besöka arbetsförmedlingen.

 32. anden200 skriver:

  Kazhina skriver: ”Ditt inlägg 11:41 förpassas till utedass, att användas vid behov. Mer värt än så är det inte.”

  Ja du, det skulle jag kunna säga om 90% av dina inlägg.

  När argumenten tryter och lögnerna avslöjas, då kanske du borde gå in på ditt dass. Och stanna där.

 33. Kachina skriver:

  Byggbranschen är motorn i den inhemska ekonomin. Men att tillfredsställa moderatens våta dröm att vinka in en untermensch när gräsmattan skall klippas, kan vi skippa.

 34. anden200 skriver:

  Kazhina skriver: ”Menar du att du inte vet hur nystartsjobben finansieras?”

  Ahha, är det bidrag alltså? När det passar dig så kan du svänga med ordet bidrag hör jag.

  Kan du inte vanlig enkelt matematik? Nää, glömde det, det kan du ju inte, det har du bevisat förrut.

  Regeringen avskaffade en massa av de meningslösa aktiviteterna som sossarna totalt misslyckats med. Den VERKLIGA arbetslösheten har gått ner, samt en delmängd av de pengarna som slösades bort i onödan har nu återanvänts.

  Det går alltså åt MINDRE pengar idag till åtgärder, inte mer.

 35. anden200 skriver:

  Jaha, så en som klipper mitt gräs är en undermänniska, men den som målar om mina fönster är en normal respektabel människa med ett respektable yrke?

  Så den som ber om att få fönster målade är en respektabel normal människa, och den som vill ha sina gräsmattor klippta är en förhatlig övermänniska (och förmodlign nazist).

  Du är ju helt puckad i din människosyn.

 36. soli01 skriver:

  Kachina -du är oförbätterlig, du är dråplig-märk ordvalet. Här ”gödslas” dagligen CB:s blogg med kommentarer. Det är inget fel i detta, då han tydligen tillåter detta. Kritik är inte fel om den är befogad, men jag tycker att det finns möjlighet att även berömma sina motståndare också. Något måste väl vara till en förbättring och blir vi många som orkar och kan arbeta så får vi ett samhälle du sällan har skådat. De som är sjuka ska inte arbeta, men finns det möjlighet att hjälpa dessa människor ska vi ställa upp. Vissa vill inte hjälpa de som står utanför arbetsmarknaden! Vi ser framåt och det borde även gälla vissa andra.

 37. anden200 skriver:

  Kazhina, snacka om att du marginaliserar och stigmatiserar.

  Anställ en målare och du är en god människa men anställ en trädgårdsmästare och du är en ond nazist.

 38. anden200 skriver:

  Soli skriver: ”Vissa vill inte hjälpa de som står utanför arbetsmarknaden! Vi ser framåt och det borde även gälla vissa andra.”

  Nää, och Kazhina slåss med näbbar och klor för att denna hjälp inte skall ske. Att inte vilja hjälpa människor, ja inte är det den goda sidan av mänskligheten vi ser precis. Kazhina verkar ha gjort det till sitt kall att personifiera den onda sidan.

  Eller så är han bara rädd att något skall tvinga honom att börja jobba igen.

 39. Kachina skriver:

  soli01

  Jag har berömt Carl Bildt personligen för hans engagemang, arbetsmoral och den utrikespolitik han står för, särskilt NBG.

  anden.

  Visst kan jag gå ut och stanna på utedass, man har väl trådlöst bredband och det luktar betydligt bättre där än ute i samhället, där det luktar brunsvart.

  ”Du är ju helt puckad i din människosyn.”

  Jag har sett din sort och din attityd i verkligheten, i andra länder. Kort sagt, SVIN.

  När jag tänker på socialministerns DIREKTIV, att människor botas med en kalender, ett pennstreck och politisk medicin, kom jag på att ni måste f-n i mig vara från en annan planet. Ni är inte verkliga och,…..vem är puckad som kan komma på en sån idiotisk grej. Kim Jung Ils DIREKTIV om fem tillåtna frisyrer, får ju ett sken av högsta intelligens i jämförelse.

 40. anden200 skriver:

  Josef, var ser du människor i Sverige svälta i rännstenen? Kommer någon svälta i rännstenen med nuvarande ersätningsnivåer? Notera att dessa nivåer provats förrut, men med sossar vid makten. Ingen svalt då, ingen svälter nu.

  Däremot ser vi ett ökat antal människor i arbete, vilket renderar i mer pengar i stadskassan och större möjligheter att hjälpa de som behöver hjälp. Det är väl bra?

  När det sedan handlar om dynamiska effekter som finns det fler än den som du nämner.

 41. Kachina skriver:

  ”Nää, och Kazhina slåss med näbbar och klor för att denna hjälp inte skall ske. Att inte vilja hjälpa människor,”

  Hjälpa dem till vad? Han med Mustaschen ville ju också bara hjälpa judarna till en bättre tillvaro. ”Arbeit Macht Frei” i arbetsläger. De var fria att arbeta utan näring och den som blev sjuk,………tja, krematoriet. Inte kunde man offra en halv lök i blaskigt vatten på någon som inte kunde arbeta.

  Som sagt, Anden. Ni är nog INTE nazister, men ni beter er misstänkt likt sådana.

 42. anden200 skriver:

  Kazhina skriver: ”Jag har sett din sort och din attityd i verkligheten, i andra länder. Kort sagt, SVIN.”

  Ytterligare ett starkt argument från Kazhina:-)

  Sedan fortsätter lögnerna. Det finns ingen som sagt att någon skall botas med kalender. Bedömningen skall göras i samråd med kompetent läkare. Deesutom är utredningen om vad som skall göras och ske inte klar ännu.

  Vem som är så puckad så de kan komma på iden att utreda systemet med sjukskrivningar? Det var sossarna, dina älskade sossar. Men visst är det rätt, allt måste kritiskt granskas.

  17 veckor är SNITTET för ryggskott. 17 veckor?

 43. anden200 skriver:

  Nu skall vi se här.

  Kazhina har själv sagt att i princip alla människor som vill jobba jobbar om de blir erbjudna jobb.

  Nu erbjuds de jobb.

  Då är alliansen nazister (givetvis) som kan sjunka så lågt så de kan erbjuda människor jobb.

  Hallå, är det någon hemma eller?

 44. Kachina skriver:

  En trea var SNITTET för hela riket, i betygsreformen. Våra högt bildade lärare och rektorer tolkade detta som ett snitt i klassen och att det fanns ett visst antal femmor, fyror, treor,….osv, att dela ut i klassen

  Alltså, vi VET hur förvaltningen tolkar DIREKTIV.

  Socialminister Fru Münchausen menar att folk skall lyfta sig själva i håret. Då blir de friska.

 45. anden200 skriver:

  Hur var det nu då Kazhina, är trädgårdsmästare undermänniskor och fönstermålare, dina kompisar, övermänniskor?

  Är den som anställer en fönsterputsare ett svin och nazist, och en som anställer en fönstermålare en god socialist?

  Din människosyn är uppenbarligen stark präglad av Stalin, och alla vet vi ju vad han gjorde med dem han inte gillade. Det kliar i avtryckarfingret va?

 46. Kachina skriver:

  ”Nu erbjuds de jobb.”

  71.000 har fått jobb. Det fattas enmiljonfyrahundratjugoniotusen jobb. Vad har ni att erbjuda?

 47. anden200 skriver:

  Dina tankar och värderingar är lika ondskefulla som Stalin och de andra massmördande kommunnisterna.

  Vad var det han sade, Magnus Uggla? Jag mår illlllllla!!!!!

 48. anden200 skriver:

  AMS: ”Arbetslösheten sjönk markant i juli till 3,7 procent, jämfört med 5,2 procent för ett år sedan. Antalet arbetslösa minskade med nästan en tredjedel på ett år. Fyra av tio nyarbetslösa som anmält sig på Arbetsförmedlingen i år började ett nytt jobb inom tre månader. Samma period förra året var motsvarande resultat tre av tio….

  Arbetslösheten har minskat med 29 procent på ett år.

  Antalet personer i program med aktivitetsstöd minskar kraftigt

  Färre undersysselsatta

  Färre i arbete med stöd

  Från arbetslöshet eller program med aktivitetsstöd till arbete utan stöd 222 200”

  Men visst. Det passar inte Kazhinas planer på en revolution att regeringen lyckas och alla siffror pekar i rätt riktning.

  Bättre då att ljuga och propagera än att tala sanning. Fy faan!

 49. anden200 skriver:

  Carl Bildt, jag är ledsen för att jag hjälper Kazhina att förstöra din blogg, men han vill tydligen ha det så, och jag vägrar att låta hans lögner vara allenarådande.

 50. Kachina skriver:

  Nja, vem är jag elak med. Du som inte vill anställa trädgårdsmästare, städare, fönsterputsare med de lönevillkor som finns idag. Först när du får betala netto och dessa står utanför sjukförsäkring, pensionsförsäkring och social försäkring, DÅ lejer du.

  Så, vem är det som nedvärderar människor?

  Du tillhör Superiorklassen som kan lägga ut skitjobben till Inferiorklassen. Era syften är så tydliga, att man inte kan undgå att se dem.

  Dina tankar och värderingar står att läsa i IDU:s medlemsregister, ”Världspolitikens Hells Angels”, dödspatruller, mord, tortyr, försvinnanden,….you name it.

 51. anden200 skriver:

  Kazhina skriver: ”Vad har ni att erbjuda?”

  Tja, om du skulle masa dig iväg till en arbetsförmedling så får du väl se. Men den chansen är lika med noll gissar jag. DU är inte intresserad av att jobba, lika lite som du är intresserad av sanningen.

 52. anden200 skriver:

  Kazhina skriver: ”Först när du får betala netto och dessa står utanför sjukförsäkring, pensionsförsäkring och social försäkring, DÅ lejer du.”

  Lögner och lögner och lönger och löngner….

  Du har fortfarande inte förklarat varför ROT avdrag är bra och RUT är nazistiskt.

  Du har fortfarande inte förklarat varför en fönsterputsare är en undermänniska och en fönstermålare är övermänniska.

  Du har fortfarande inte förklarat varför jag är en nazist om jag anställer en trädgårdsmästare eller fönsterputsare, men en god socialist om jag anställer en fönstermålare.

  Du och Göran Persson och de andra extremsossarna borde ta sig en funderar innan de väljer att nedvärdera hela yrkeskårer eller människors val av behov av service.

 53. Kachina skriver:

  Anden200

  Den största lögnen av alla är sagan om Allianzen som ett arbetarparti.

  Arbetsparti, är de. Alla skall arbeta, även om det är slavarbete.

  Förstör jag Carls blogg? Så synd då, men ingen skall tro att han kan pissa på mig utan att jag reagerar. De fyra partiledare som Carl jobbar åt har pissat på MIG, och det skall de få fan för ända tills de ber om ursäkt.

 54. anden200 skriver:

  Min svåger är trädgårdsmästare. Han är en undermänniska enligt Kazhina med ett yrke han borde skämmas över. Min frus farmor anställde en fönsterputsare. Hon orkade helt enkelt inte putsa längre (hon är 90 år). Enligt Kazhina är hon nazist (som alla vi andra).

  Jodå, Kazhina är duktig på att placera människor i fack och berätta vad de är värda. För i Kazhinas värld är det skillnad på människor och människor minsann.

  Nu skall vi se här, vem är det som är nazist sade du?

 55. Kachina skriver:

  Jag har just förklarat det för dig. DU gör dem till undermänniskor genom att du inte anser dem värda en sjukförsäkring, en pensionsförsäkring,…

  Jag har även förklarat att byggsektorn är motorn i den inhemska marknaden, därför behövs ROT. Vänta och se, det är många lågkonjunkturer vi klättrat över genom att hålla igång byggandet. När lågkonjunkturen kommer under Allianzens politik, då du,…..men så lång logisk sekvens kan du inte tänka.

 56. Kachina skriver:

  Nu svamlar du, anden.

 57. anden200 skriver:

  Kazhina skriver: ”De fyra partiledare som Carl jobbar åt har pissat på MIG, och det skall de få fan för ända tills de ber om ursäkt.”

  Ahha. Nu börjar vi komma till kärnan. Han skriver ”MIG” med stora bokstäver. Nää, en övermänniska som Kazhina skall ingen få pissa på. Då skall han minsann ljuga och propagera så mycket han kan tills han känner att han fått hämnd, eller tills de ber om ursäkt.

  Snacka om hybris. Precis som jag sagt ända från början, det är en personlig vendetta, det har inget med rätt och fel att göra. Det har bara med EN person att göra, och det är Kazhina.

  Han skiter i alla er andra som han jämt gråter krokoditårar över. Han vill ha sin vendetta och sin hämnd, sedan skiter han i om han ljuger och förtalar och vrider och vänder på sanningen. Sedan spelar det ingen roll om alliansens politik fungerar. I Kazhinas värld FÅR den inte fungera, får då får han inte sin hämnd.

  Hans enda syfte med hans närvarå på denna blogg är att förstöra. Hans enda syfte är HANS behov av hämnd för en oförätt han inbillar sig har skett.

 58. anden200 skriver:

  Kazhina ljuger på: ”DU gör dem till undermänniskor genom att du inte anser dem värda en sjukförsäkring, en pensionsförsäkring,…”

  Varför skulle jag inte ge dem detta? Fick inte byggarbetarna det med ROTavdraget? Jo, visst fick de det. På samma sätt kommer trädgårdsmästarna få det med RUT.

  Sluta med din falska propaganda, du gör dig bara löjlig.

  Kazhina skriver: ”Jag har även förklarat att byggsektorn är motorn i den inhemska marknaden, därför behövs ROT.”

  Byggsektorn är nära på överhettad. Det behövs ingen ROT.

 59. anden200 skriver:

  Just nu har jag varken tid eller lust att prata mer med dig, du får mig att må illa.

 60. Josef Boberg skriver:

  Hejsan Alla,

  Undra om det är någon mer än jag som VET – utifrån helt egna gjorda erfarenheter under mer än 66 levnadsår – att det Wi säger om andra – det säger Wi som Princip om oss själva också – och inte så sällan minst lika mycket.

  Ha det…
  vännen Josef

 61. Kachina skriver:

  Tja, visst blev jag förbannad av personliga orsaker, men sedan blir jag också förbannad när politiker trampar på människor, som Göran gjorde, som Fredrik och Fru Munchausen gör. (Vilken kokosnöt)

  Jag blir även förbannad när paramilitära grupper mördar och våldtar civila i Darfur. Om jag vore yngre skulle jag åka ner och göra nå´t åt saken. Nu är jag inte så ung, så istllet agerar jag för att vi svenskar inte skall sitta i TV-soffan och se morden som underhållning, utan vi har en skyldighet att ingripa var det än händer i världen. Därför menar jag att vi stenhårt skall satsa på specialförband, i samarbete med NBG och EU.

  Alltså, tänker jag inte bara på mig själv. Om det NBG-förband som skall ner vill ta med en gammal gubbe, följer jag gärna med. Då får vi ta reda på vem som är mest elak, jag eller grabbarna i jeeparna.

 62. Kachina skriver:

  Det är bra anden. Jag hoppas du mår illa hela dagen och hela natten.

 63. girsnjurk skriver:

  En enkel och rak fråga till Kachina:
  HUR skulle du fixa till så att samhället blev så mycket bättre?

  Är det genom Socialism som den utförts av tidigare regeringar i Sverige?

  Varför är det så otäckt att någon jobbar med en lägre lön istället för att få ännu mindre pengar i bidrag?
  Det går att göra karriär och höja sin lön inom alla arbeten såvida du är tillräckligt intresserad av det. Sitter man däremot och uppbär bidrag från år till år i arbetslöshet höjer man knappast varken inkomst eller livsglädje.

  Har flera bekanta som bevisat detta, på flera sätt.

  Min tro är att de fleesta mänskor vill göra rätt för sig och känna stolthet i ett arbete och att man mår bättre av att ha ett låglönejobb än inget alls.

  Mår tex Irländarna sämre numera efter div ekonomiska reformer som gjorde företagande billigare och att folk lättare fick anställning?

  Vem har sagt att serviceyrken ska hamna utanför det sociala skyddsnätet bara pga att man betalar mindre för deras tjänster?

 64. Kachina skriver:

  ”Vem har sagt att serviceyrken ska hamna utanför det sociala skyddsnätet bara pga att man betalar mindre för deras tjänster?”

  Det säger sig självt genom att det är de sociala försäkringarna man ger avkall på. När dessa skall lyfta sin pension, finns ingen inbetald. I ett inledningsskede tas det ur den gemensamma kassan, men det är upplagt för att med ett pennstreck stryka de som inte betalt in.

  ”Min tro är att de fleesta mänskor vill göra rätt för sig och känna stolthet i ett arbete och att man mår bättre av att ha ett låglönejobb än inget alls.”

  Det tror även jag, men det får inte gå så långt att de lever ur hand i mun, tills döden infinner sig som en befriare, vilket är en verklighet i de länder där den här politiken tillämpas.

  ”Varför är det så otäckt att någon jobbar med en lägre lön istället för att få ännu mindre pengar i bidrag?”

  Bidrag? Även du använder ordet bidrag, i sig nedsättande för den som betalt försäkringspremien. Tydligen är även du Timbro-impregnerad.

  ”Är det genom Socialism som den utförts av tidigare regeringar i Sverige?”

  Vilka regeringar? Före eller efter Palme? Jag kan säga det, med facit i hand, är det socialismen och blandekonomin som uppnått högsta välfärd ganska jämnt fördelad. Varken kommunismens planekenomi eller den liberala kapitalismen har kommit ens i närheten av så goda resultat.

 65. smalanningen skriver:

  Positiva siffror för regeringen Reinfeldt är ett slag i ansiktet på Kachina. Det förstår vi. Men nu har du verkligen dragit igång en löjeväckande debatt du inte kan komma ur hur du än försöker vrida bort ämnet från själva diskussionen.

  Vad är det enligt dig som är sämre med om jag t.ex. skulle deltidsanställa min grannes studerande dotter för arbete med barnpassning o.s.v. än att McDonalds deltidsanställer henne för att jobba med fylleservering på obekväma arbetstider?

  Det är precis sådana som du som på grund av gamla grunder vägrar inse att många VILL jobba med hushållsnära tjänster. Ungdomar, studerande och tillochmed pensionärer vill ofta ha ett enkelt arbete där de själva kan styra sin tid utan att bli slavarbetare för någon hamburgerkedja t.ex.

  Och bara för att de vill det så gör de inte dem till några sämre människor som du hela tiden antyder. Vet hut, var det någon som sa och jag håller med.

 66. Kachina skriver:

  ”Det är precis sådana som du som på grund av gamla grunder vägrar inse att många VILL jobba med hushållsnära tjänster.”

  Har jag sagt annat? Jag funderar bara på varför de inte skall ha en lön som räcker till både sjukförsäkring och sjukpension?

  Jag har inte gjort dem till sämre människor, det gör ni genom att ni inte anser dem värda en anständig lön.

  Sedan vet jag inte vad det är ni jublar åt. Att det kommit in 88.000 sommarjob och att 40% har blivit friska medelst handpåläggning?

  http://www.ams.se/go.aspx?C=35

 67. Torsten skriver:

  Kachina,

  Jag har under en längre tid nu inte bemödat mig med att kommentera Dina inlägg.

  Begär inte att Du skall förstå varför.

  Men en stilla undran:
  Det kan någon gång förekomma att Du har synpunkter som kan respekteras.
  Varför fortsätter Du med allt dravlet då?? Det måste ju vara bättre med konstruktiva debatter.

 68. smalanningen skriver:

  Kachina: Enkelt. Därför att timmarna oftast inte räcker till att försörja sig på det. Ingen skillnad från McDonalds för övrigt (om man nu inte har OB-ersättning)… Det är därför man oftast tar den typen av jobb för att dryga ut studentkassan. När jag studerade kunde jag arbeta extra som trädgårdsmästare t.ex. och det var absolut inget jobb som jag förväntade mig skulle betala mitt totala uppehälle…

  Jag vet inte vad det är du vill, att alla människor ska tvingas att jobba fulltid, vare sig de vill eller inte?

  Och tror du verkligen att samtliga av de här 40% ”nyfriska” gråtandes släpar sig till jobbet varje dag för att de inte överlever annars så tror du sannerligen fel.

 69. girsnjurk skriver:

  Mycket spekulation ang försäkringarna…

  hmm, ge mig exempel på ”de länder där den här politiken tillämpas” .

  Jag är ledsen men bidrag är det ord som stått på pappren när jag fått sådant.
  Vad ska vi istället kalla det och ser du skatt=försäkring?
  Om vi ska dra det till sin spets, betalar du alltså ”försäkringspremie”(skatt) till missbrukare som får socialbidrag också?

  Varför är det nedsättande att kalla det bidrag?
  Om jag betalar skatt som bidrar till att min kompis som för tillfället har det kärvt får exvis bostadsbidrag, då ser jag det just som ett indirekt bidrag från mig till honom/henne. Nästa gång kanske jag behöver ett liknande bidrag.

  Hela den diskussionen påminner mig om absurditeter såsom Tv avgift vilken i praktiken är en skatt(då jag inte kan välja bort den), men är förklädd till en avgift.

  Ursäkta att jag säger det men ditt sk facit är grymt föråldrat, ekonomi och politik förändras med den tekniska och filosofiska utvecklingen.
  Sen är vissa delar i Socialismen högst aktuella såsom ett bra socialt skyddsnät.

  Du svarar fortfarande inte på hur din universella lösning på arbetslösheten ser ut?

  Vad du glömmer i din hets mot framförallt USA(vilka jag inte heller hyllar men heller inte avskyr) är att Sverige inte är världen utan måste anpassa sig till världen och är beroende av världen inkl USA, Kina, Ryssland osv..

  Vår tidigare EU politik visar på ett tydligt sätt hur det går när vi försöker vara oss själva och vara med när det passar..

 70. Kachina skriver:

  ”Vad ska vi istället kalla det och ser du skatt=försäkring?”

  Samhället är i grunden ett försäkringsbolag. Vi ger och tar skydd av varandra, för att inte bli ihjälslagna i sömnen, inte svälta ihjäl om vi bryter benet,…..etc. Där har inget förändrats sedan grottfolken. Den grundläggande orsaken till samhällsbildning förändras aldrig, hur föråldrad du än anser den vara.

  ”Vad du glömmer i din hets mot framförallt USA(”

  Jag hetsar inte mot USA, utan är både skarp och hänsynslös mot CIA och republikaner.

  ”Tv avgift vilken i praktiken är en skatt(då jag inte kan välja bort den),”

  Naturligtvis kan du välja bort den. Den som ingen TV har, betalar ingen TV-avgift.

 71. Kachina skriver:

  Torsten

  Jag har inte ens funderat på varför du inte kommenterar mina inlägg. Men jag är nyfiken. Vad menar du är dravel? Vill du kanske korrekturläsa mina inlägg innan de publiceras?

 72. hillary2 skriver:

  Bidrag.

  RUT-avdraget är ett ICKE SOLIDARISKT SKATTEBIDRAG som de som är de mest välbeställda främst kan utnyttja – t.o.m. utomlands – jämfört med mer ekonomiskt resurssvaga personer

  någon tog exemplet med den gamla mamman som behövde fönsterputs
  dessa tjänster kan knytas till den organiserade hemtjänsten och betalas efter förmåga och utföras efter behov
  man kan bygga ut en välorganiserad ”offentlig RUT-organisation” med bra lönevillkor
  inga pengar behöver då gå rundgång via Skatteverket
  inga F-skattesedlar som lockar innehavarna till att ibland utföra ”svarta” tjänster

  politik och etik hör ihop och enligt min åsikt måste vi hjälpas åt med våra olika förutsättningar för att så många som möjligt ska få sina behov tillfredsställda

  även en missbrukare ska kunna få fönstertvätt om hon/han så önskar enligt min åsikt

 73. annhojylime skriver:

  Snälla Carl, kan vi inte se till att Kachina får ett jobb att gå till om dagarna, hon verkar behöva ett.

 74. mararh skriver:

  annhojylime

  Kachina är en man! Luften verkar ha gått ur honom nu efter den hårda ordstriden med anden 200.

%d bloggare gillar detta: